A politika vége

 2014.01.21. 18:51

Úriember biztosra nem fogad, én mégis fel szoktam ajánlani annak, aki fel tud idézni bármilyen olyan tisztán pozitív gesztust, amit a magyar politikai élet bármely tagja tett bármely másiknak, egy 1973-as gyártású teljesen friss Tibi csokit (amit még Öveges professzor helyezett sztázisba ebből a célból).
A csoki még megvan, készséggel kifizetem az első sikeresen válaszolónak itt is, de nem aggódom.
A minap Aristoval villásreggeliztem és igen találóan fejezte ki a bennem is meglapuló életérzést: Ez az egész engem már nem érdekel.
26 év aktív politizálás után teljesen érdektelen vagyok. Nem vagyok egy csapodár fajta, a feleségemet kb. ugyanennyi idő alatt nem untam meg, de valami penetránsan terhemre van a közeledő választási kampány. Nem tudnak már meglepni, illetve pontosabban nem tudnak pozitívan meglepni, a negatív meglepetésekre meg nem vágyom. Mert ez utóbbi naponta megy nekik, pedig nem az optimista becsléseimről vagyok híres.
1990-ben őszinte bizalommal, 1994-ben megújuló reménnyel, 1998-ban hittel, 2002 a győzelem biztos tudatában, 2006-ban az értelemben reménykedve, 2010-ben valami újra várva éltem meg a választási kampányokat. Most csak azt érzem, hogy teljesen felesleges az egész.
Az, hogy 2014-ben a nácizás és a fasisztázás legyen a kampány fő eleme, meg annak a zsigeri gyűlölségnek a büdösszájú kifejezése, amiért a kocsmában előveszik és használják a bökőt, egyértelművé teszi, hogy ez nem politizálás, hanem hatalomtechnikai ügyintézés.
Nem hiszem, hogy bárki komolyan vett volna egy olyan előrejelzést 2009 után bármikor, amely egy olyan „baloldali” listát valószínűsített, amelyen a három főhülye után fodor gáborka a negyedik húzónév.
Ez ugyanis, ez a lista egy vicc. Az, hogy kénytelenek vagyunk komolyan venni az olyan szürreális valóság elfogadást jelenti, amelyben szinte semmi emberinek nem jut már hely. Erre még Orbán Viktor és az elmúlt négy év sem lehet indok. Erre az sem elég indok, hogy Voldemort visszatér. Sőt fordítva, ezek ellen kellene visszahívni Voldemortot.
Nem a 2010-es lelkesedéssel fogjuk ünnepelni a Fidesz győzelmét. De az antidemokratikus ellenzék vereségével kapcsolatban garantáltan fel tudjuk majd idézni legszebb örömünket, a kárörömöt.

Ráadásul az a rémálom gyötör, hogyha az Öszöd Emlékzenekar nyer, akkor rövid időn belül újra gyurcsány ferenc lesz Magyarország miniszterelnöke. Az nem kétséges ugyanis, hogy a magyar politikatörténet legjellegtelenebb és legsikerületlenebb karaktereit kell csak összezavarnia, hogy benne lássák meg a jövő emberét. Mint ahogy az sem kétséges, hogy ennek az embernek ez az egyetlen célja van, semmi más.

Akit ettől a halovány, de nem lehetetlen lehetőségtől nem tör ki a frász, az nem látja a trendet, hogy mindig a legundorítóbbnak van hajlama bekövetkezni.

Címkék: politika választás gyurcsány fodor gábor baloldal bajnai gordon szürreális országgyűlés mesterházi Voldemort

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr855773931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki23 2014.01.23. 13:21:58

A digitális átállás nálunk is megtörtént, mégpedig úgy, hogy kidobtuk a tévét, illetve megkapták anyósomék, velük toltunk ki. Sajnos ők az a generáció, akik már nem tudnak megszabadulni ettől a függőségtől. Mi azóta lubickolunk a szabadságban. Igen, szabadságot írtam. Ha mégiscsak tévézhetnékem támadna (nagyon ritkán), akkor ott a torrent. Na ez a digitális átállás, a számítógép nem tolja az arcomba az ostobaságot, ott tudok válogatni, szűrni. Kezdek visszaszokni a könyvolvasásra is, találtam is 2 igen kiváló olvasnivalót, nagy hatással voltak rám.

Gáborom 2014.01.23. 14:12:54

Mint mindig,most is nagy élvezettel olvastam az írást.
Talán csak annyit tennék hozzá, hogy Hofi már a rendszerváltásnak hívott időszakban megmondta: egy csőcselékünk van - igaz ezt akkor az utcai handabandázókra értette. Viszont igaz a politikusokra is, és ide a rozsdás bökőt, hogy ő is ezt üzente valójában.

___________________________ (törölt) 2014.01.27. 15:15:12

Remalmaimban ket ellenseges csapat all egy tragyato közepen. Vezetök, követök egyarant. A szar emelkedik, lep el mindenkit, az emberek meg karörvendöen mutogatnak, kölcsönösen a masik csapat vezetöire:

"Ha ha, latod, a rohadekoknak mar allig er a szar, na most legyen nagy arcuk! Megerdemeltek a szemetek! Meg jo, hogy a sok nehezseg közepette legalabb egy kis megerdemelt, jogos karöröme van az embernek!"

Es a cucc lassan emelkedik tovabb.

homoródkarácsonyfalváért 2014.02.02. 19:16:27

Paranoid! Az a káröröm nagyon is értékes lesz.

homoródkarácsonyfalváért 2014.02.06. 19:59:54

Kedves bloggazda.
blogod neve: ennyiresenkinemlehethülye.blog.
Nos, szegény Simon ügyéből kiderült, hogy
-a politikának nincs vége :-)
- ennyireishülyelehetvalaki

sensei 2014.02.08. 07:56:18

@homoródkarácsonyfalváért:
Simongabi betartja az omertát, Cuslág is betartotta. Csúnya fintora a sorsnak, hogy lebukott, hiszen egyik párttársa még az első húszba sem gondolta, akinek ilyen "megtakarításai" lennének. De vajon kikre gondolhatott a kolega? :D

homoródkarácsonyfalváért 2014.02.11. 14:22:53

@sensei: Nehéz lesz szegény simonnak betartani az omertát. Egyre jobban ráborul az egész, már nem tudja kimagyarázni (lakásvásárlásai a semmiből).
süti beállítások módosítása