"El a kezekkel a rezsinktől!"

 2013.03.26. 13:13

Jól látható, hogy az idei év politikai csodafegyvere a REZSICSÖKKENTÉS, sőt, lehetséges hogy háborút eldöntő eszköz válik belőle, ha jól alkalmazzák. A közvéleménykutatási és időközi választási adatok olyan választói mozgásokat mutatnak hónapok alatt, amelyekhez korábban (igaz ellenkező irányban) a gyurcsány-bajnai kettős több éves ámokfutása kellett. Ha a 2002-2008-as időszakban egy szocialista politikusnak eszébe villant olyasmi, hogy a nyugati tulajdonú energiaszolgáltatók érdekei ellen menve nem kellene emelni az energiaárakat, rögvest kiszaladt a mellékhelyiségbe zokogni egy kicsit, mert pontosan érezte, hogy micsoda politikai nyereségről kénytelen lemondani. A csökkentés fel sem merült ez agyacskáikban, hiszen az ilyesmi az ő világukban olyan következményeket involvál, mint a „Nem úgy van az, Sztálin Elvtárs!” mondat 1936-ban Moszkvában.

Valljuk meg, senki épelméjű versenyző agyában meg nem fordult olyan gondolat a fülkeforradalom óta, hogy csökkenteni lehetne a közszolgáltatások árait. Még az sem, hogy meg lehet oldani azt, hogy nem emelik őket egy darabig.
A közszolgáltatási díjak vásárlóerőhöz viszonyított aránytalanul magas növekedése olyan természeti törvény volt Magyarországon, amelyhez már a szocializmus utolsó évtizedeiben hozzászoktatták a fogyasztókat. Akinek pedig módjában volt a francia-német (meg egyéb európai értékek irányába elkötelezett) szolgáltató cégek magyarországi viselkedését megismernie, az megérthetett valamit a az afrikai felszabadítási szervezetek motivációiból. A szerzett jogként öröknek tekintett status quo-t mondta fel aztán a Fidesz a rezsicsökkentés ötletével.
Az átütő sikerhez három egyéb szereplő totális ostobasága is kellett, de az elmúlt 20 év legnagyobb tabudöntése önmagában is képes volt (az első csökkentett számlával egyidejűleg) rámutatnia Fidesz és az ellenzéke közötti lényeges különbségre.
Az alapvetően jó, hogy Orbán Viktor az ország miniszterelnöke érti legjobban a magyar mentalitást, de az megdöbbentő, hogy az energiacégek, az ellenzék és a baloldali értelmiség, akik isten tudja hány éve rabolnak ki bennünket alkalmi társtettességben, semmit sem tudnak áldozataikról, az az a magyar átlagemberről.
Az energiacégek, ahelyett, hogy megpróbáltak volna látványosan együttműködni, ami mellett még minden egyéb eszközzel nyírhatták volna a kormányt külföldön (ahogy eddig), primitíven szabotáltak, illetve elkezdtek sírni a veszteségességükről, miközben ezermilliárdos nagyságrendben vittek, illetve loptak ki profitot és fejlesztési pénznek hazudott összegeket az országból az elmúlt évtizedben. Azok a szolgáltatók, akik európai mértékben arrogáns és pofátlan ügyfélpolitikájukkal már eleve megutáltatták magukat a lakossággal, még fenyegetőztek is, a szolgáltatás leállásával, elbocsájtásokkal.
Az ellenzéki pártok sem maradtak le mögöttük, szívélyes mosollyal mondták bele a lakosság arcába, hogy a szolgáltatóknak igazuk van, a kormány megint ostobaságot csinál. Vegyük észre ezt a finom gondolkodási módszert! A baloldali ellenzék teljes komolysággal állt ki azon állítás mellett, hogy a profitéhes, külföldi tulajdonú, machinációkkal a hazájukban is rendszeresen lebukó multik könyvelése teljesen korrekt, csak szeretetből és barátságból szolgáltatnak nekünk gázt és villanyt, mert az teljesen veszteséges egyébként.
A ballibancs értelmiség meg, ahogy ilyenkor szokta, elkezdte gyűlölni a rezsicsökkentést, elmondtak róla mindent, amit eddig kitaláltak bármiről, ami nem tetszik nekik, sőt némelyiket úgy kellet levenni arról a hyperól, hogy rezsinövelést kezdjenek el követelni. Sőt felmerült egy „El a kezekkel a rezsinktől!” mottójú tüntetés szervezése is.
A lakosok meg nézték bután a kisebb számlát. Ami nem volt a megígért módon kisebb, de ennek felelősségét a hülye ellenzék helyből el is vállalta elvíve a nem egyértelmű kormányzati kommunikáció helyett a balhét. Az teljesen hülye egybesült baloldal (jelenleg: bajnai-exLMPcafat) még sajtótájékoztatót is tartott arról, hogy a rezsicsökkentés helyett majd valamikor szigeteljék le a házakat.
Ha közelebb hajolunk ez ellenzék lakhelyéül szolgáló trágyadombhoz, az jöhet le nekünk, hogy ezeknek semmiféle fogalmuk sincs a magyar valóságról. Az átlag magyar család évek óta, 2008-2009 óta rendszeresen kerül olyan helyzetbe a hónap végére, hogy nem ezer, hanem száz forintos problémái vannak. A napi túlélésért küzd. Miután baloldali politikusainknak általában csak olyan emberek vannak a környezetében, akiknél az anyagi problémák a mallorcai nyaralás napi költőpénzének 1000 euró alá csökkenésében jelentkeznek, egyszerűen nem értik, hogy mit jelenthet 6-8 ezer forint a fűtési időszak végén. Most, nem akkor, amikor a bajnai osztogat majd (az önkormányzati választások előtt) jövő szeptemberben a koronázási ékszerek árából.
Vagy másképp fogalmazva: 2002-ben a kovács laca nagyságrendekkel jobban hazudott, a Fidesz meg sokkal rosszabbul.
Halvány fogalmam sincs róla, hogy a rezsicsökkentésből mi sül ki végül. Ez egy csata jelenleg a politikai kommunikációs térben, amelyben a családoknál jelentkező költségcsökkenést kellett volna valahogy eljelentéktelenítenie az ellenzéknek. Ehelyett bepozicionálták magukat a multik mellé.
Miféle lelki alkat az ilyen? A politikai haszonszerzésre a rezsicsökkentést hevesen támogató verzió esetén is lett volna bőséges lehetőség. Ők mégis egy nagyobb eséllyel kontraproduktív, nehezebben érthető és védhető stratégiát választottak (egybesült baloldal, mszp, LMP).
Miért érzik úgy ezek az emberek, hogy mindig olyan álláspontot kell választaniuk, amely elnyeri a nagy testvér tetszését? Miért keverednek valahogy mindig oda, hogy a kiérlelt politikai álláspontjuk a multiknak kedvez, vagy az eu aktuális érdekeinek megfelelő? Miért kell nekik mindig valami nagy, amihez odabújhatnak és panaszkodhatnak a csúnya fasisztákra, populistákra, vagy Orbánra?
Gyanítom, hogy Orbántól is azért félnek ennyire, mert az ő nézőpontjukból sokkal hatalmasabbnak látszik, mint nekünk, az utcaszintről.

Címkék: multi ellenzék közszolgáltatás Fidesz rezsicsökkentés együtt 2014 párbeszéd magyarországért

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr385173610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paranoid Android2 2013.03.26. 13:41:36

@aristo: És az is igaz, hogyha most nem nyernek akkor ennek az ellenzéknek vége, nem lesz mszp tovább, sőt az szdsz nekrotizáló darabkái is a dögkútban végzik.:))))

J.László 2013.03.26. 14:48:07

@aristo:
Egy poént egyszer lehet elsütni. Másodjára ez nem fog menni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.26. 19:19:16

Az ellenzék pártján állok, s komolyan nem értem, miért kell ellenezni a rezsicsökkentést. A múltkor éppen fideszes bérkommentelőnek lettem minősítve, mert azt mondtam, hogy helyes lépés a rezsicsökkentés.

Kara.kán 2013.03.26. 19:29:07

@aristo: a fejed orbán farpofái tartják fogva.az évtized átbaszása a rezsicsökkentés,ebben a formában.majd emlékezz

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.03.26. 19:32:06

Majd amikor gyakori lesz az energia kimaradás hálózati hibák miatt, akkor fogunk igazán örülni a rezsicsökkentésnek!

Pszt! 2013.03.26. 19:41:00

Az állítólagos ezermilliardos kivitt nyereséget alá lehet támasztani tényekkel is?

a katona fehérben 2013.03.26. 19:42:06

"Valljuk meg, senki épelméjű versenyző agyában meg nem fordult olyan gondolat a fülkeforradalom óta, hogy csökkenteni lehetne a közszolgáltatások árait."

2009-ben csökkentették a távfűtés áfáját 18%-ról 5%-ra.

Pszt! 2013.03.26. 19:42:36

2010 óta 27%-kal emelkedtek a rezsidijak, ebből engednek most vissza 10-et. Na, ki járt jól?

Nikos Galis 2013.03.26. 19:46:07

Nem látom pártszínekben a világot, jobban mondva sz@rok a pártokra, mind egykutya.
Az energiaárakat nem lehet megállítani a határon, ezt még régen is megpróbálták a szocializmusban. Lehet egy ideig trükközni kampányfogásként, de huzamosabb ideig nem lehet fenntartani.
A profit elvonásával a külföldi cégtulajdonosoktól a másik cél az államosítás lenne. Két legyet egycsapásra. Az MVM venné át a szolgáltatást, nekem úgy néz ki. Akkor újból jönne az áremelés a világpiaci árakkal öszhangban.
Kíváncsi vagyok, ki lesz majd mohóbb: a mostani külföldi, vagy a magyar tulajdonos.

Tímár Mihály 2013.03.26. 19:53:11

Nem a rezsi abszolút értéke magas Magyarországon, hanem a fizetésekhez viszonyított aránya. Ha növekedne a gazdaság, növekedhetnének a bérek, és akkor javulna az arány is. Csak sajnos az unortodox gazdaságpolitikától a gazdaság is unortodox módon növekszik. (Csökken.)
A rezsicsökkentéssel számos probléma van:
1. Miért csak most?
2. Miért pont ennyi?
3. Mennyiben javítja az energiahatékonyságot?
Sajnos a logikus magyarázat az, hogy jövőre választások lesznek, a kormányt pedig most csak ez érdekli, az nem, hogy milyen hosszú távú következmények várhatóak. Az legyen a következő kormány baja.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.26. 19:54:33

@Pszt!:
Nem tudják...

"az elmúlt 17 év alatt a társaságcsoport 200 milliárd forintnyi osztalékot fizetett ki ugyan, de ezzel szemben több mint 450 milliárd forint értékben ruházott be a magyarországi hálózataiba. Hangsúlyozta, a kezdeti befektetéshez mérten a tulajdonosok évi átlagos 3,1%-os megtérülést realizáltak, vagyis pénzügyileg jobban jártak volna, ha állampapírokba tették volna a pénzüket. "

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/tureshatarahoz_erkezett_az_elmu-emasz.181676.html

Érdekes módon a másik oldal tudja számokkal igazolni amit mond. De gondolom ez csak "libsibolsi" könyvelési trükk...

Szevasztok 2013.03.26. 19:57:39

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "s komolyan nem értem, miért kell ellenezni a rezsicsökkentést. "

Pl azért mert ez éppen az energiatakarékoskodás elterjedése ellen hat. (lásd: ha télen túl meleg van, akkor kinyitom az ablakot)

Sokkal értelmesebb lenne HOSSZÚ távú megoldást kínálni, mint egy ilyen a szavazatszerzésen kívül másra nem jó akciót nyomni.

És egyébként egyszerűen lehetne kombinálni a kettőt (az azonnali számlacsökkentést a hosszútávú megoldással) de hát ahhoz már egy kicsit gondolkodni is kellene az elvtársaknak ott a pártfrakcióban...

valaki senki 2013.03.26. 19:58:14

Érdekes felvetés, és azt sem mondhatni, hogy nincsenek ebben részigazságok. Kommunikáció szintjén, biztos, hogy nyerő. Vannak azonban, más aspektusok is, nevezetesen, az igazságé. Pl nem kérdés, hogy a legcsóróbbak, akiknél sok esetben be sincs vezetve a gáz/villany nem éreznek belőle semmit. A kispénzűek kevesebbet, a sok ingatlanasok nagyobb megtakarításra tesznek így szert. Nem tudom, igaz volt -e teljesen az ELMŰ levele, de állításuk szerint, az összes beszedett pénz 75% -a az adó tartalom. Azt is olvastam valahol, hogy már most lefújtak 100Mrd-os beruházást ennek hatására. Vagyis ha csak raciból nézem az egészet, és eltekintek a politikai hasznától- mely kétségtelenül mérhetően magas volt- kérdéses, hogy akár már rövid távon, az ország érdekét szolgálja -e ez a döntés? Hiszen a kieső adóbevételt pótolni fogják, és természetesen, mi fogjuk megfizetni azt is. Én egyenleg szinten nézem az adó/ és járulékterheléseket, és azt kell mondjam, eddig nem járt jobban a többség.:( De az tény, hogy politikai öngyilkosság volt az ellenzék részéről a zsigeri elvetése ahelyett, hogy beállt volna e mögé, mint mondjuk tette a FIDESZ a 13. havi nyugdíjnál, noha pontosan ugyanúgy tudták mint az MSZP, hogy erre egyszerűen nincsen fedezet!

tonypek 2013.03.26. 20:00:00

@Pszt!: "Az állítólagos ezermilliardos kivitt nyereséget alá lehet támasztani tényekkel is?"

Választok jó része ezt már nem érdekli mert tudja hogy úgy sem mondanak igazat vagy elvakult "párthívő".

Dagelic 2013.03.26. 20:01:13

Jelen feltételek mellett ellehetetlenülhet az Elmű-Émász csoport magyarországi egyetemes piaci szolgáltatása. Ha az állam vissza akarja venni a tevékenységet, tárgyaljunk" – mondta Marie-Theres Thiell, az Elmű-Émász cégcsoport igazgatóságának elnöke a társaság hétfői sajtóbeszélgetésén. Szerinte a lakossági áramellátás magyarországi rendszere életképtelenné vált, így az áramszolgáltatással kapcsolatos kérdésekről egyeztetés szükséges a kormányzattal.

Az elmúlt 17 év alatt összesen 200 milliárd forintnyi osztalékot fizetett ki a társaságcsoport a tulajdonosoknak, míg ezalatt 450 milliárd forintot fordított beruházásokra – tette hozzá a vezető azokra az állításokra reagálva, amelyek szerint az energiaszolgáltatók jelentős extraprofitra tettek szert Magyarországon.

Az egyetemes szolgáltatás, azaz a lakossági áramellátás korábban is veszteséges volt, de ezt az áramszolgáltatással kapcsolatos más üzletágak kiegyenlítették. A kormány intézkedései jelentősen növelték az energiaszektor adóterheit, így a 2013-as évre a társaságcsoport szintjén sem várnak nyereséget – jelezte.

A további rezsicsökkentésről szóló hírekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: ezekről a sajtóból értesültek. A vállalatcsoport a döntéshozókkal szeretne tárgyalni, akkor is, ha a magyar állam úgy ítéli meg, hogy nincs szükség a német tulajdonosokra, és szeretné visszavásárolni a villamosenergia-szolgáltatást – tette hozzá.

A társaságcsoport tavalyi eredményeit ismertetve Bernhard Lüschper, a vállalatcsoport igazgatóságának tagja elmondta: az Elmű adózott eredménye összességében 8,3 milliárd forint volt tavaly, a 2011-es 11,4 milliárd után. Az Émász 4,3 milliárd forintos adózott eredményt ért el 2012-ben, míg az előző évben 6,6 milliárd forintot.

Az Elműnél a 2011-es évhez hasonlóan 10,3 milliárd forint osztalékot fizetnek ki, az Émásznál pedig 4,2 milliárdot.

Bernhard Lüschper kiemelte azt is: tavaly az Elmű-Émász társaságcsoport 32 milliárd forintot költött beruházásokra, 22 milliárdot bérekre és 69 milliárdot adókra. Emellett 64 milliárd forint ment döntően magyar alvállalkozói megbízásokra, ebből 25 milliárd volt a beruházás.

Az idei évre a magyar számviteli törvény szerint nulla közeli korrigált éves eredményt várnak. A tervezett költségcsökkentésről Bernhard Lüschper közölte: körülbelül az eddigi felére csökken a beruházásokra szánt összeg. A törvény által kötelezően előírt fejlesztéseket elvégzik, azok a beruházások maradnak el, amelyek javítanák az áramellátás színvonalát.

Az energiaköltségek a magyar átlagjövedelmekhez képest magasak, az uniós tagországok átlagánál viszont alacsonyabbak a tarifák - emelte ki a Marie-Theres Thiell. Az ezzel kapcsolatos problémák megoldásáról több javaslatot is kidolgoztak, de ezekről szándékaik ellenére nem tudtak egyeztetni a döntéshozókkal.

Az igazgatóság elnöke elmondta azt is: a német RWE és az EnBW 1995-ben kormányzati hívásra jött és tett ajánlatot a magyarországi áramszolgáltató cégekre. Az első években nem, vagy csak nagyon alacsony osztalékot fizettek ki. Az energiaszolgáltatás hosszú távú befektetés, 30-40 év a rendes megtérülési idő - fogalmazott.

hvg.hu/kkv/20130325_Rezsicsdokkentes_riadot_fujt_az_ElmuEmas

Dagelic 2013.03.26. 20:04:32

Ötven százalékkal csökkenti magyarországi befektetéseit idén az RWE német energiaipari cég - mondta a vállalat közép-kelet-európai térségi leányvállalatának igazgatósági elnöke egy prágai konferencián csütörtökön.

Martin Herrmann ezt az energiaszektort érintő kormányzati intézkedésekkel indokolta. A vállalatvezető reményét fejezte ki, hogy Brüsszel véget vet az "uniós törvények megsértésének".

"Ami Magyarországon történik, az precedens nélküli, és teljes mértékben elfogadhatatlan. (...) Nagyon reménykednem kell Brüsszelben, hiszen a magyar állam egyértelműen sérti az uniós jogot" - fogalmazott Martin Herrmann.

Az igazgatósági elnök elmondta: más energiaipari vállalatok akár 80 százalékkal is csökkentik beruházásaikat, hiszen "nem hajthatsz végre beruházásokat egy olyan környezetben, ahol de facto a kisajátításhoz állsz közel". Ez olyasmi, amit bizonyosan meg kell szüntetni - tette hozzá. (MTI)

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.26. 20:07:10

@Szevasztok:
Én 170 m2-t fűtök 1400 m3 gázzal (+melegviz), a szembeszomszéd 80 m2-t 3000 m3-el.

Az ő házát leszigetelni (falak, lábazat, födém) és nyilászáróit kicserélni kb 1.5 milla lenne, és a fogyasztása 1000 m3 alá csökkenne, ami 6-7 év alatt megtérül.
(Valamint a befektetett szigetelés miatt a ház értéke kb 3-4 millával megnő)

Ezt kellene támogatni inkább, nem egy rövidtávú, de rendkivül káros dolgot...

A rezsicsökkentésből a szomszéd 42000 Ft-ot "nyer", (én 20000-t) azaz havi 3300 Ft-ért segget nyal Orbánnak.
De legyen villannyal együtt 5000 Ft havonta.
Nem beszélve arról, hogy a legszegényebbek jellemzően fával fűtenek, tehát ott aztán csak a villanyszámla csökken...

valaki senki 2013.03.26. 20:08:36

@Dagelic: Köszönjük, ezt tkinthetjük egy hivatalos álláspontnak, rizsa nélkül.

ephart 2013.03.26. 20:10:51

milyen háborúról vizionálsz paszuly?az atomjaira esett szánalom balibsi vergődésről?hurkák vagytok ez a tény

Szevasztok 2013.03.26. 20:12:40

@Pszt!: A jobbos körökben többször felmerült, hogy a szavazati jog gyakorlását valamiféle korlátok közé kellene szorítani ("Nehogy már minden hülye szavazhasson!").

Namost ha valaki TÁMOGATJA ezt a teljesen értelmetlen rezsicsökkentési akciót az egyszerűen NEM ELÉG ÉRTELMES, hogy legyen választójoga!
Szerintem...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.26. 20:14:32

"Halvány fogalmam sincs róla, hogy a rezsicsökkentésből mi sül ki végül."

Nem vagy vele egyedül. De biztos jó lesz, elvégre a Vitya találta ki. Ha meg mégis gebasz lesz, majd rögtönöztök, mint Feri. Nem mintha az elmúlháromévben nem azt csináltátok volna.

Dagelic 2013.03.26. 20:14:49

És egy újabb siker:

"Úgy tűnik, a német BMW a új gyárát a közép-európai régióban egyre inkább Szlovákiában képzeli el. Az egymilliárd eurós befektetésre korábban Magyarország is esélyes volt."

hvg.hu/kkv/20130321_A_BMW_is_Szlovakiat_tartja_jobbnak

Vajon miért nem tudott az Orbán kormány 3 év alatt egyetlen nagyberuházást sem hozni Magyarorságra? Kemény munkával sikerült olyan gazdasági környezetet teremteni, hogy a kutya se akarja idehozni a pénzét, inkább az is elviszi akinek még itt van.

Csak így tovább, még több rezsicsökkentés, államosítás kell, előre a lenini úton! Eljen a recesszió!

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.26. 20:23:15

Van valami csodálatos abban, ahogy az amúgy mindenkit hörögve komcsizó idióták vastapsolnak annak, hogy a Drága Vezető szembeszáll a kapitalizmus láncos kutyáival. :))

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.03.26. 20:23:47

vicces ahogy az értelmissségi semmihez se értő szélsőlberális bulizósfiatalok ilyen írásokkal szórakoztatják magukat

reszeg tengeresz 2013.03.26. 20:28:16

A libsik csak vergodnek, de szerintem ok is rajottek mar, hogy tokmindegy mit mondanak, nekik meg 15-20 evig nincs eselyuk visszaterni. Fleto elintezte nekik.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.26. 20:29:04

Csökkentsük a Merci árát is! Nehogymá...

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.26. 20:30:30

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Aki nem akarja, hogy féláron legyen a Mercedes, az fizesse érte a dupláját!

reszeg tengeresz 2013.03.26. 20:32:01

@Dagelic: te hulye barom! Szerinted csak itt van recesszio? Nezz mar korul a deli eurotagallomkban! Pedig ott aztan ott a mindenhato, mindentudo IMF is! Aztan valahogy megiscsak melyulo recesszio, novekvo munkanelkuliseg, es egyre nagyobb kilatastalansag van csak. Ciprust nem is emlitem, hogy ott mi folyik. A bolcs mindentudo naaaagysagos EU-IMF bankszamlakrol foglal le penzt?!?!? Es akkor rank nyavognak megis ezek a tetves zsidok? Dogoljon meg mind, es egjenek ezer evig a pokolban a tanacsaikkal egyutt!

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.26. 20:36:05

@reszeg tengeresz:

Mindig öröm látni, milyen mélyen átlátják az ilyen retardált félállatok a világgazdaságot. :)

Larry Silverstein 2013.03.26. 20:42:46

Kicsit fáziskésésben vannak a bolsik, de nyugi, nyárra eljutnak oda hogy a rezsidíj felére csökkentése lesz a választási kampányuk első ígérete. Persze akik minimálbérért dolgoznak, nekik ingyen lesz a rezsi. Mindemellett megemelik a szolgáltatók garantált profitját és ezt beveszik az alkotmányba, 99 évre titkosítva.

Igen, most az van hogy azzal próbálnak kampányolni amit eddig a háttéregyeztetéseken intéztek 20+40 éve, megint nem vették észre hogy a zemberek hallják, meg hogy már nem csak nekik van mádiájuk.

reszeg tengeresz 2013.03.26. 20:43:00

@milyen szép a Vértes, ó: szerintem jobban atlatom mint te hidd el. :)
De, akkor azt az egyszeru tetelt cafold meg, hogy azok az orszagok, amik az IMF es/vagy EFSM csocsein csungenek (Romania, Ukrajna, Gorogorszag, Spanyolorszag, Portugalia, Irorszag pl.) hogyhogy nem vittek veghez gazdasagi csodat? Hogy lehet az, hogy azonkivul, hogy szerencsetleneknek mindent el kell privatizalni, minden csak lefele ment? A 27%os spanyol munkanelkuliseg az orban hibaja mi? Ahogy a 170%os gorog allamadossag is mi?

Kicsit elkanyarodva ettol, mondd, hogy lehet az, hogy miota bovliba dobtak minket - azok akik a Lehmant AAA-ban tartottak - olcsobban kapjuk a piacrol a penzt, mint anno az elso IMF hitelunket? Itt karogtatok a forumokon bazdmeg, hogy jon az allamadossag, aztan megse jott? Ti bazdmeg egy dolgot tudni. Leterdeltek a liberalis nyugati demokraciabol erkezett bibsi tudoraitok elott, lehuzzatok a sliccuket, aztan kerdes nelkul szopjatok a faszukat!

legeslegujabbkor 2013.03.26. 20:43:17

@Dagelic: Kedves fogyasztó! Panaszát kivizsgáltuk, és a következőt állapítottuk meg. A felújítás az említett szakaszon nem történt meg, ezért ön megszívta, hogy ott él. Azt pedig, hogy helyrehozzuk az ön által igényelt szolgáltatást jelen pillanatban nem tudjuk megtenni. Forduljon kérésével a kormányhoz, mert a vállalatunk karbantartásra fordítandó éves összege jelenleg náluk található.

reszeg tengeresz 2013.03.26. 20:44:11

@reszeg tengeresz: allamcsodot szerettem volna irni termeszetesen

Larry Silverstein 2013.03.26. 20:45:03

@Larry Silverstein: Ja azt az ellentmondást hogy a szolgáltatók profitja emelkedjen és a zembereknek ingyen legyen a rezsi a bolsi csodafegyver, az olcsó (mit olcsó, ingyen) korlátlan hitel oldja majd fel. Ezt tanulták, ehhez értenek!

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.26. 20:46:00

@reszeg tengeresz:

Látszik, hogy pornófilmekből tanultál magyarul, de nem kellene legalább az alapfokot elérned, mielőtt el akarnád hitetni, hogy bármit is 'értesz'? ;-)

Larry Silverstein 2013.03.26. 20:47:44

@Kőmíves Kelemen: ''Az ő házát leszigetelni (falak, lábazat, födém) és nyilászáróit kicserélni kb 1.5 milla lenne, és a fogyasztása 1000 m3 alá csökkenne, ami 6-7 év alatt megtérül.
(Valamint a befektetett szigetelés miatt a ház értéke kb 3-4 millával megnő)''

Az igen. 1,5öt beleraksz 3mat veszel ki. Vigyázz Soros Gyuri megirigyli a tudásodat.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.26. 20:50:52

@Larry Silverstein:
Maradj a zsidózásnál inkább, ne vitatkozz olyannal, aki ebből él, és ehhez ért.

Érdekes módon ezeket a leirt számokat tudom bizonyitani is, mivel több ilyen kockaház szigetelését-megtérülését számoltam ki, és az idei tél be is bizonyitotta a megtérülési számitások helyességét.

Kincs ami kincs 2013.03.26. 20:51:51

@reszeg tengeresz:

Hol van az az itt te balfasz náci? Mert, hogy te nem Magyarországon élsz, azt elárulja az ékezetek nélküli szöveged. Ami mellesleg elárulja azt is, hogy még annyi agyad sincs, hogy a billentyűkiosztásod magyarra állítsd.

És ezek után még te akarod itt osztani az észt? Na húzz innen a náci anyádba és annak az országnak a belügyeibe pofázz bele, ahová elhúztál. Gyere haza bazdmeg, éljél itt a kibaszott tündérmesében, aztán majd beszélhetünk, addig: kibic kuss!

reszeg tengeresz 2013.03.26. 20:52:55

@milyen szép a Vértes, ó: :))
Igazi libsi diszpeldany vagy.
Hat akkor ne valaszolj semmit, terjel ki elole, ez is egyfajta valaszadas. En viszont elvezem tovabb a vergodeseteket, ahogy meg kuzdotok, kapaloztok, bar mar kezdetek rajonni, hogy nem jon vissza se a fleto, se a libas. :) Nektek mostantol egy pornofilm az elet. Szoptok bazdmeg! :D

Larry Silverstein 2013.03.26. 20:54:25

@Kőmíves Kelemen: Nem nekem kell bebizonyítanod, hanem annak aki a 1,5es befektetésedet 3ért átveszi. Biztos jól megszeded magad belőle.

room_101 2013.03.26. 20:56:24

Mit akartok? Az egykulcsosból meg a gyerekkedvezményből jön havi 250k, a tranzakcós adót is sikerült megfelelő számlára váltással elkerülni, az állampapírjaimon 9.5% kamat, és ez az egész haszon megy a svejci számlára, mikor a forint éppen jól áll. A magánnyugdíjam ismegmaradt. Tiszta Hawaii, kell ennél jobb?

Mo21 2013.03.26. 20:57:34

Pedig még a hirdetésben is kamuztak. Máshol is csökkent a rezsi.
mkovacstibor.blogspot.hu/2013/03/nem-igaz-fidesz-hirdetese-lengyeleknel.html

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.26. 20:57:43

@Larry Silverstein:
Ha van egy 30 éves kockaház szar nyilászárókkal, szigeteletlen falakkal és födémmel, valamint van egy új nyilászárós, szigetelt épület, akkor az árkülönbség eladásnál nem a beruházás költsége, hanem lényegesen több.
Nézz csak körül az ingatlanhirdetések között...

Természetesen ne egy borsodi falu árait nézd, mert ott sajnos a 1.5 millás beruházás eleve több, mint az egész ingatlan értéke (sajnos).

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.26. 20:58:31

@Kőmíves Kelemen:

Megtennéd, hogy nem magyarázod el a szerencsétlennek, hogy előfordul, hogy egy korszerűsítés anyagáron felül emeli az ingatlan értékét? :)

reszeg tengeresz 2013.03.26. 20:58:57

@Kincs ami kincs: Az már tényleg csak a leggyengébbek fegyvere, aki az ékezetekkel kapcsolatban tud csak kötözködni. És képzeld itt élek Magyarországon, az angol kiosztást pedig azért szoktam meg, mert vannak szoftverek, amiknél az őúáűüóö nem sokat jelent, és egy ctrl+Z-hez nem kell kitörni az ujjamat - tudod egy számítógépen nem csak firefox fut, hanem olyan szoftverek, amikkel pénzt, meghozzá sok pénzt lehet keresni - ezért nem szoktam váltogatni őket egy egy libsi kiosztásához, hanem ékezet nélkül csak ledarálom. Na most akkor ledobta a láncot az agyad? Ja tudom, bocs! Biztos hazudok!

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.26. 20:59:50

@reszeg tengeresz:

Ehhh, pedig annyira szerettem volna válaszolni az aktuális idióta brosúrából kimásolt, a konkrét témához alig kapcsolódó baromságaira... De akkor nem. :))

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.26. 20:59:53

@milyen szép a Vértes, ó:
Igazad van...

Az Orbán-hivőknek, Matolcsy-tanoncoknak hiába magyarázza az ember az ortodox közgazdaságtant :)

Arcturus 2013.03.26. 21:03:49

"hanem olyan szoftverek, amikkel pénzt, meghozzá sok pénzt lehet keresni"

Ó, csak nem a régi jó bibsi módszer, a spekuláció?

reszeg tengeresz 2013.03.26. 21:05:23

@milyen szép a Vértes, ó: ennel valami komolyabbat hozzal ellenem a feszerbol. Lehet, hogy valami friss forumozo ellen ez eleg, de egy lvl99 troll ellen nagyon keves. :)

reszeg tengeresz 2013.03.26. 21:06:59

@Arcturus: tozsdei szoftverben ctrl+z? Jaaaaa bocs, megsem adom el az opciot mert tevedtem? :D Rossz helyen keresgetsz. :) Jatekpenzzel szoktam a thinkorswimen szorakozni, de nem abbol elek szerencsere. :)

Kincs ami kincs 2013.03.26. 21:07:14

@reszeg tengeresz:

Persze, persze. Hazudj csak tovább balfasz náci, a gazdádtól úgyis csak ezt tanultad. Azt persze elhiszem, hogy a hazaáruló Fideszes kommenteléssel sok pénzt lehet keresni, de nem gondoltam volna, hogy a Fideszes válaszgenerátor szoftver használata ilyen bonyolult. Ezek után jobban meg fogom becsülni a Fideszes kommenthadsereg tagjait.

sárkányfő 2013.03.26. 21:08:11

Az Orbán-féle rezsicsökkentés úgy néz ki, hogy amit a lakosságnak odaadnak, azt a magyar cégektől veszik el. Nekik nőtt a rezsijük, több is mint 10%-kal.

Aki tehát támogatja ezt, kényszerűen támogatja a magyar cégek, a magyar gazdaság további terhelését, versenyképesség-csökkentését támogatja.

Evvan.

Meg a spórolás, a szigetelés, és a megújuló energiák elleni harc...

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.26. 21:12:55

@Arcturus:

Az értelmi képességek és az, hogy alapfokon se kell elsajátítsa a magyar nyelvet, inkább betanított linuxos szakmunkásra utalnak. De tévedhetek én is. :)

reszeg tengeresz 2013.03.26. 21:18:10

@Kincs ami kincs: hat akkor hitesd csak el magaddal ezt. :) Ha igy kenyelmesebb. :)
Amugy a libsiknel ezekszerint ilyen szarul fizetnek? :D Ingyen kell dolgozz a libasnak? Ilyen egy szemetladat! :D

@milyen szép a Vértes, ó: na latom mashol kell beledkossek majd, nem vagy formaban...

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.26. 21:20:59

@reszeg tengeresz:

Ha elmondod, mit szeretnél elérni, lehet, megesik a szívem. ;-)

ob.szerver 2013.03.26. 21:31:46

Az óriási mértékű különadókkal tönkrebaszták a bankszektort. Közgazdászok előre figyelmeztettek, hogy baj lesz. Ez az egyik oka, hogy az orbánrezsim 4 éve alatt a gazdasági növekedés 0% lesz.

Most tönkrebasszák a közszolgáltatókat. A szakemberek előre figyelmeztetnek, hogy baj lesz. Lecsökkenek a beruházások, munkahelyek vesznek el, gyengül a szolgáltatás minősége.

Az a multi, aki még az emútháromév után is fontolgatta, hogy itt ruház be, most ejti végleg a terveit. Nem tudhatja, hogy legközelebb nem az ő iparága fog-e össze a magyar családok ellen.

Magyarország jobban teljesít.

pástétom 2013.03.26. 22:30:05

Nem kellene a végletekig kizsigerelni, agyonadóztatni a jónépet, és a béreket is a ny-európai átlagra kellene emelni, akkor nem jelenthetne gondot az emelkedő rezsiköltség. Ja, hogy az nem megy...

reszeg tengeresz 2013.03.26. 22:34:23

@milyen szép a Vértes, ó: egy betonkockaval az oledben ugorj a jeges Dunaba jo magasrol, es kossel magadhoz meg 3 libsit is. :) Ennyi, nem kerek tobbet.

zobod 2013.03.26. 22:45:08

@ob.szerver: Tehát a fidesz. Már csak azt mondd el, hogy a cseheknél, szlovéneknél, portugáloknál, olaszoknál, spanyoloknál, görögönél stb tehát a mélyen eu kompatibilis ultraotrodox gazdaságpolitikát folytató államokban vajon miért van zsugorodás? Pl. az EU-s főisten, Monti Olaszországában, ott miért? Vagy esetleg nem is a Fidesz az oka?

Megáll a zész 2013.03.26. 23:07:49

@zobod:

Látom, megjött az új pártutasítás. :)

Ezek szerint 2008-2009-ben, amikor az egész világ recesszióba süllyedt, a magyar recesszióért csak és kizárólag Gyurcsány Ferenc (ill. később Bajnai Gordon) volt a hibás, viszont most, amikor a világ jelentős része már nincs válságban, mi viszont igen, sőt 2010 óta egyre rosszabbul állunk, akkor természetesen ezért már nem a kormány a hibás, hiszen, tessék fel lehet sorolni még néhány országot rajtunk kívűl, akik ugyan egyetlen kivétellel mind jobb helyzetben vannak mint mi, de szintén vannak problémáik - ergo, semmi baj a magyar gazdaságpolitikával.

Fantasztikus!

Kitalálhatom a válaszodat is? Mi azért vagyunk rosszabb helyzetben mint mondjuk a csehek, mert az EMÚTNYÓCÉV...!

Egy valami nem lehet: Orbán a hibás. Ő tökéletes és hibátlan, minden döntése arany. Ezt mutatja az összes statisztika is. Az, hogy közben még a fél világ ellenünk is fordult és menekül a tőke is az országból, azok is tulajdonképpen jó dolgok. Illetve majd jó lesz. Csak most még nem értjük miért.

Remélem összefoglaltam mindent, így neked már nem kell fáradnod. Helyette olvasgasd az alábbi cikket: www.portfolio.hu/gazdasag/kemeny_kritikat_kaptunk_az_s&p-tol_esik_a_forint.181526.html

Különösan az alján lévő táblázatot ajánlom figyelmedbe. (persze tudom, a hitelminősítők egytől-egyig Gyurcsány/Bajnai emberei)

zobod 2013.03.26. 23:13:42

@Megáll a zész:

Annyira beszűkült vagy, hogy az már kihívás. Javaslom, keress egy olyan táblázatot, ami '99-től összefogja hogy hogy alakult az ország hitelminősítése, majd gondolkodj el rajta.

** SPOILER ALERT ***
Nem úgy volt, hogy 2010-ben AAA-ból bóvliba vágtak

Itt egy cikk, hogy mennyire ostobaság, miszerint elmúlt a válság és csak Orbiék kínlódnak. Az egyik főszentetek, a S&P elemzése:
www.portfolio.hu/gazdasag/s_p_a_recesszio_godreben_europa.181779.html

madandcrazybird (törölt) 2013.03.26. 23:55:29

@Kincs ami kincs:

Te nsgyon turbo magyar.
Anyadat szajba kurom felteglaval.
Csak egyszeruen nincs kedve atallitani a billentyuzet kiosztast.
Es akkor mi van ha mat Magyarorszagon el mert a javulo gazdasagi helyzet miatt hazatert , de a laptopja meg a regi?

Hogy szopnal le egy nemzeti szinure festett mangalicat.
Turbo magyar.
Europa szemetje vagy te magyar.
Hulye szuklatokoru, irigy, buta taplo.

Mttomén 2013.03.27. 06:51:51

Tényleg léteznek párhuzamos világok.

Paranoid Android2 2013.03.27. 07:32:41

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @milyen szép a Vértes, ó: @Dagelic: @butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
meg az összes többinek.
Mindig imádok olyan emberekkel találkozni, akik szerint csak egy bizonyosan korrekt dolog van a világon: a multinacionális vállalatok könyvelése.
Gondolom utána a közvetlen következő a gyurcsány, meg bajnai szava.:))))

Virág et. 2013.03.27. 07:39:41

@Paranoid Android2: Te állítólag értelmes ember vagy. Erre válaszolj nekem, kérlek:

Szerinted az árak vagy a bérek, tehát egyszerűsítve az életszínvonal egy országban az jogalkotási kérdés? Ha mindennek az árát 80%-kal csökkentjük, a minimálbért meg 1000 euróra növeljük, akkor ez itt már Svédország lesz? Csak ennyi kell? Akkor miért nem lesz hatósági áras az élelmiszer, a plazma tévé vagy a bmw? Ezek mind szemét multik, lopják az ezermilliárdokat kifelé, lehetne itt is csökkenteni.

Nehéz veletek vitatkozni. Ha az ember véleményt ír, akkor a forrást meg a bizonyítékokat követelitek. Ha adott a forrás és a bizonyíték, akkor konkrétan azt mondjátok, hogy az hamis. :) Jelen esetben ugye a multi az hazudik a könyvelésében. Mert lehetetlen elképzelni, hogy az egyetemes piac inkább csak kolonc, kötelezettség és a nagyfogyasztói piac viszi el a hátán. Ilyenről ugye még sosem hallottunk (MÁV Cargo, személyszállítás pl.).

Virág et. 2013.03.27. 07:43:55

@Paranoid Android2: Semmi baj nincs a te alapfelvetéseddel, hogy a multi hazudik, hatósági áras, egyetemes szolgáltatás és jogszabályban fixált beszerzés díjak mellett is hamisan könyvel. Tehát: ugyan az egyetemes piacon a fogyasztói ár minden részeleme JOGSZABÁLYBAN MEGHATÁROZOTT, ideértve a végső fogyasztói árat, a fogyasztók száma szintén ismert hatóságilag, ráadásul a mérőórákat az energia hatóság vizsgálja felül, aki egyébként a szolgáltatókat is vizsgálja felül (visszaélésről még ezekben a rezsidémonos időkben sem hallani), de a gonosz multi így is tud csalni. Mondom, ezzel nincs baj.

Tessék bizonyítani, de legalább valószínűsíteni. A multi tehát hazudik az nem érv Szaniszló Ferenc és baráti körén kívül. Ha valakiket bűncselekmény elkövetésével vádolunk meg, akkor tegyünk mellé már valamit a nagy szánkon túl is, ha a gerincünket meg az arcunkat szeretnénk megőrizni.

Paranoid Android2 2013.03.27. 07:48:17

@Virág et.: Fentebb írta valaki, hogy nominálisan csak egy regionális szolgáltató 200 milliárdot vitt ki osztalékként.17 év alatt. Ez mai értéken erősen a duplája és csak egy regionális. Még alá is becsültem az 1000 milliárddal. Közvetlen tapasztalaton vízmű privatizációval van. Ha az elműnél is annyira loptak, mint ott, akkor lehet néggyel szorozni.
Kivinni pénzt ugyanis nemcsak osztalékkal lehet, ugyebár.
És persze teljesen hihető, hogy kolonc a lakossági áramszolgáltatás.
Végül is igaz, ha nincs 20-30% évi haszon a befektetésen, az csak kolonc.
De mindig ide lyukadunk ki: Amit a multi mond, az mindig igaz.
Szegény.

Virág et. 2013.03.27. 07:53:32

@Paranoid Android2: A kormányzati portálon (!!!) közzétett táblázat alapján az egyetemes piacon minden nagy szolgáltató veszteséget generált. A 200 milliárd nem az egyetemes piacon, hanem a nagyfogyasztóin termelődött. Ott nincs csökkentés, sőt ott emelés várható. Amit majd te is szépen megfizetsz a péknél vagy az áruházban.

"Végül is igaz, ha nincs 20-30% évi haszon a befektetésen, az csak kolonc."

Veszteség és 20-30% haszon között azért van némi különbség.

ob.szerver 2013.03.27. 07:54:15

@zobod:

"Tehát a fidesz"

Igen, ráhibáztál, a fidesz. Az emútháromév pusztítása és rombolása pedig garantálja, hogy nemcsak a rezsim első 4 éve alatt lesz 0% a növekedés, hanem - ha lesz - a második 4 év alatt is. A "növekedési fordulat" ugyanis nem úgy keletkezik, hogy Orbán meghirdeti. Növekedést a beruházások (folyamatosan csökken), az export ( jó esetben stagnál) és a belső fogyasztás (jó esetben stagnál) generálhat. A rezsim lerombolta a növekedés alapjait. Lehet olyan év, amikor a mezőgazdaságnak jól teljesít, a németek valamennyivel többet importálnak és ezzel felmegy a növekedés 1% fölé, de a következőben ugyanennyi lesz a mínusz.

Aki jövőre az orbánrezsimre szavaz, az további négy év stagnálásra, kilátástalanságra és a környező országoktól való leszakadása voksol. Csakhogy tisztában legyél vele.

Virág et. 2013.03.27. 07:54:38

@Paranoid Android2: Persze lehet, hogy a kormányzat hazudik. Micsoda idők, már nemcsak a gonosz multik könyvelésében, de a kormányzati kommunikációban sem lehet bízni!

Paranoid Android2 2013.03.27. 07:54:59

@Virág et.: Én a közgép könyvelését sem hiszem el.:)
Sajnos teljesen torz fogalmak vannak arról, hogy milyen hihetetlen játéktér van a kreatív könyvelésben, meg az egyéb trükkökben.

Virág et. 2013.03.27. 07:56:10

@Paranoid Android2: A privatizációt meg ne keverjük ide. Fillérekért eladtak mindent, mindenki tudja. Ettől még a kérdésemre nem válaszoltál:

Lehet-e jogszabállyal skandináviát csinálni felsőbalkánból?

Paranoid Android2 2013.03.27. 07:57:36

@Virág et.: Te hittél a fletónak.
Ki beszél itt kormányzati kommunikáció igazságtartalmáról, a kommunikáció a hazugság szinonimája régesrég.:)))
Ez az írás a kommunikációról szól egyébként, nem arról, hogy van-e itt valami igazság...

Virág et. 2013.03.27. 07:57:39

@Paranoid Android2: A Közgépét én sem. A Közgép nem is egyetemes piacon, hatósági árakkal, egyébként csak az államtól vásárolt termékek és szolgáltatások továbbértékesítésével foglalkozik. Hatóság (értsd: Viktorék 3 éve) sem ellenőrzi a működését.

Paranoid Android2 2013.03.27. 07:58:26

@Virág et.: Hol írtam én ilyet?
Csak csípem, ha éppen nem én szívok.:)))

Virág et. 2013.03.27. 07:59:35

@Paranoid Android2: Gyurcsány hogy jön ide? Igen, volt amiben hittem és hiszek a Fletónak és van amiben nem. Volt amiben hittem és hiszek Orbánnak is, meg van amiben nem. Sokkoló, hogy nekem nincs szektavezérem, rocksztárom, akinek a szavát kérdés nélkül elfogadnám? Nem inkább ez lenne a normális?

Virág et. 2013.03.27. 08:01:30

@Paranoid Android2: Mint mindenki, nyilván. De azt, hogy nem fogsz szívni a végén, azt ne vedd készpénznek. A piaci fogyasztók áremelkedése miatt más áruk és szolgáltatások árán még ráfázhat mindenki.

Egyébként a napnál világosabb, hogy ez a rezsicsökkentés pontosan ugyanaz, mint annak idején a 13. havi nyugdíj vagy a 19 000 Ft volt a szociknál. Nem kell túldimenzionálni, szimpla szavazatvásárlás folyik, semmi több.

ob.szerver 2013.03.27. 08:02:01

@Paranoid Android2:

A napokban valamelyik blog lehozott egy posztot ugyanebben a témában, számokkal, grafikonokkal alátámasztva az álláspontját. Ti ezzel nem fáradtatok, érvként megelégedtetek azzal, hogy "Miután baloldali politikusainknak általában csak olyan emberek vannak a környezetében, akiknél az anyagi problémák a mallorcai nyaralás napi költőpénzének 1000 euró alá csökkenésében jelentkeznek" és hasonlókkal.

Hát ez lenne itt az egyik fő probléma. a rezsimnek és kitartottjainak minden elképzelést alulmúló hitványsága, silánysága és aljassága.

Paranoid Android2 2013.03.27. 08:13:00

@ob.szerver: A világ működésének grafikonokkal történő leírása mosolyra késztet.:))))
EGy link a könyvelési nagyvonaluságról, valahogy a dolog nem vetett nagy hullámokat.:))))
ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2011/10/30/55_000_000_000_euro_free_cash

Rémbódess 2013.03.27. 08:20:30

@Nikos Galis: "Kíváncsi vagyok, ki lesz majd mohóbb: a mostani külföldi, vagy a magyar tulajdonos."

Most azonnal megmondjam a választ vagy előbb megkérdezel egy pécsi lakost a helyi vízszolgáltató államosításának (oppardon, önkormányzati kézbe adásának) tapasztalatairól? :-)

Paranoid Android2 2013.03.27. 08:24:39

@Rémbódess: Na azt a vízszolgáltatót pont ismerem.:)))
Ha őket becsületesnek tartod, akkor rögtön van egy ajánlatom a számodra: Feltaláltam az örökmozgót (sőt +energiát is termel), de neked eladom a működő prototípust 100 ezerért.:)))
Álarcban leszek, de az ne zavarjon.:)))

ob.szerver 2013.03.27. 08:32:46

@Paranoid Android2:

"A világ működésének grafikonokkal történő leírása mosolyra késztet.:))))"

Igazad van, hagyjuk a számokat és a szakértelmet, mert azok csak bolsevista trükkök. A világ működésének a leírására az ilyesmi sokkal alkalmasabb:

"Gyanítom, hogy Orbántól is azért félnek ennyire, mert az ő nézőpontjukból sokkal hatalmasabbnak látszik, mint nekünk, az utcaszintről."

A cégek könyvelésébe persze sok minden belefér. A hatóságoknak azonban minden lehetőségük megvan arra, hogy ezeket ellenőrizzék, a felesleges költségeket, a cégcsoportokon belüli indokolatlan számlázásokat kiszűrjék, a cégek állítását, miszerint a lakossági szolgáltatás már most is veszteséges, megcáfolják, ha tudják. Ez történt? Nem. Tehát akkor hagyjuk a könyvelési nagyvonalúságot, mert az még Orbán hatalmasságánál is megalapozatlanabb hipotézis. Azt pedig azért elég nehéz felülmúlni.

Reszelő Aladár 2013.03.27. 08:33:52

Adott egy magyar kormány, aki úgy tűnik a magyar emberekenk akar megfelelni. Nem az EUnak, nem a nagytőkének, nem a bankoknak, és nem s minősítőknek.
Aki az embereknek szeretne jót ebben a kontextusban az a populista. Ha jobboldali eredetű a párt, akkor ebben a kontextusban fasiszta. Ha pedig van egy ikonikus vezető is, akkor egyenesen náci. Ezzel pedig automatikusan nem európai, tagadja az értékeit, és diktatúrát épít.
Ha lenne az EU-nak hadserege, már készenlétben állna az EU alapértékeinek megvédésére...

Paranoid Android2 2013.03.27. 08:37:34

@ob.szerver: A szakértelem látszata bolsevik trükk.
A hatóságoknak meg minden lehetőségük megvan.:)))))))))))))
Hát persze.
Igazad van...:)))))

Paranoid Android2 2013.03.27. 08:39:25

@Reszelő Aladár: Szerencse, hogy már gyávák, mint a nyúl, mert különben bejöttek volna már helyreállítani a rendet.:)))

Peterpapo 2013.03.27. 08:45:38

@Pszt!:

Persze, hogy alá lehet támasztani tényekkel az ezermilliárdos kivitt nyereséget! Ovi mondta!!!! Úgy látom, hogy a blog írója sem lát tovább az orra elé tartott számlánál. Nyilván nagyon örült a bankokat sújtó tranzakciós díjnak is, amit nem lehet majd a lakosságra terhelni, mert verseny van ugye. Aztán kiderült, hogy a bankok 95%-a mégis megtette, vagyis a bankokat sújtó adót is mi fizetjük meg.

savanyujóska 2013.03.27. 08:49:13

Ja, a magyar népmesék egyik örök klasszikusa, a német/francia/amerikai imperialista nagytőkés, akinek a hája alatt is pénz van, és idejön, hogy a dolgozó magyar nép vérét szívja.
Az épületes diskurzushoz csak annyit fűznék hozzá -nem mintha sok értelme volna-, úgy látom elkerülte mindenki figyelmét, hogy miközben a szent kétharmad kormánya a rezsicsökkentéssel csökkenteni akarja a szolgáltatók bevételet, aközben a közműadóval és egyéb sarcokkal, amik egyáltalán nem a dolgozó nép zsebébe fognak visszakerülni, ugyanekkor növeli a kiadásaikat. Talán ez is egyik oka a rohadt imperialista gyarmatosítók elégedetlenkedésének.
Még annyit, annó az átkosban mindig nagy élvezettel olvastam paranoid blogját, mert élvezet volt olvasni, hogyan kiosztja a hülye szoci csürhét. A kétharmados diadal után nagy várakozással figyeltem, vajon miket fog majd írni arról az őrületről, ami idestova már három éve az országban tombol. És nyilvánvalóvá vált, aminek már addig is nyilvánvalónak kellett volna lenni, hogy szó nincs itt semmilyen független gondolkodóról, hanem csak egy szimpla fidesz trollról.

Peterpapo 2013.03.27. 08:52:28

@Reszelő Aladár:

Kedves Aladár! Hány éves vagy?..........És még hiszel a mesékben? Egy hazug, álszent, pökhendi kormánynak eszébe sem jut az embereknek megfelelni igazából. Minden csak látszat. Pont leszarnak Téged is, mint engem, vagy bárki mást. Egyszerű populizmus minden ténykedésük. Átgondolatlan agymenés minden intézkedésük (na jó egy-két kivétel biztos van a nagy számok törvénye alapján), eszükbe sem jut a hatalmon maradásukon kívül hosszú távon gondolkodni.

Az ikonikusnak nevezett vezető nácinak ugyan nem náci, de diktatúrát épít. Ha nem hiszed kérdezd meg tőle. Meg is mondta, hogy annak idején nem a diktatúra ellen harcolt, hanem azok ellen, akik csinálták, ergo neki tetszik a diktatúra, ha ő csinálhatja.

Rémbódess 2013.03.27. 09:54:16

@Nikos Galis: Csak arra akartam kilyukadni, hogy az államosítás után vad áremelés jött. Tehát akkor ki is zsigerel ki jobban? A multi vagy a magyar tulajdonos?

Nikos Galis 2013.03.27. 10:15:47

@Rémbódess: Az zsigerel ki jobban, aki éhesebb.
A magyarok állambácsijának pedig lukas a zsebe, ráadásul még feneketlen is.
Miközben szarabbul teljesít a gazdaság, a parasztok szemét ki kell szúrni ezzel az átmeneti rezsicsökkentéssel.
Vakulj paraszt, oszt szavazz a fideszre! :))

Behajtó70 2013.03.27. 19:21:28

@Kőmíves Kelemen: igen, az! Az mszp által kötött szerződésben befektetésarányos 8% van garantálva, ahogy ezt már számtalanszor elmondta és nyilatkozta mindenki. Mi a fenét hazudsz össze vissza! Tényleg azt gondolod, hogy jószándékból, adakozási vágyból vannak itt?!

Behajtó70 2013.03.27. 19:23:19

@Peterpapo: azok a fernecék! Te hány éves vagy? 3?

"...hazudtunk reggel, délben, meg este..."

___________________________ (törölt) 2013.04.17. 12:10:28

Szerintem egészen egyszerűen ideológiai megközelítésről van szó. Nyilván el tudunk képzelni a történelemben olyan országokat, népeket, időpontokat, amikor a rezsicsökkentás buta, ordas populizmus lenne. Még talán azt is mondhatnánk, hogy a népek és történelmi időpontok többségében rossz ötlet beavatkozni a piaci folyamatokba, Argentina is de rábaszott vele, például, vagy teszem azt, Amerikában részben azért is vannak rettenetesen lepusztult gettók, mert maximálták a lakbéreket, ami által a lakásokat bérbeadóknak kevés kedvük van felújításokra költeni, mert nem nyernek vele semmit, tehát többnyire, legtöbbször igaza lenne a libinek, hogy a piaccal nem babrálunk. A probléma ott van, amikor nem ismeri fel a kivételeket.

Ideológiai megközeleítésnek azt hívjuk, hogy a libi típus összekeveri a "többnyire" és a "mindig" fogalmát, természeti törvénynek tekinti ezeket a dolgokat, és nem az adott helyzetet, "a dolgot magát" nézi.

Ismerem a dolgot, ezek miatt voltam én is úgy a húszas éveimig libi, mert sokkal egyszerűbb, kényelmesebb egy ideológiai elvet ráhúzni a helyzetre pl. "populista beavatkozás a piaci folyamatokba" mint nekiállni adatot gyűjteni, hogy mekkora is a szolgáltatók profitja, mekkora az európai átlag, van-e tehát gecizve velünk vagy sem stb. stb. ez nyilván elég nagy munka.

Ott van ugye persze az is, hogy a kormány szarul kommunikál, tehát jóformán aki fidesz-fan akar lenni, annak magánnyomozást kell folytatnia, kideríteni, hogy mit miért is csinálnak és mi van, mert képtelen voltak egy kibaszott powerpointot publikálni, ami mondjuk a szolgáltatók profitját mutatja három grafikonban, Magyarország 20 éve, Franciaország 20 éve meg Dánia 20 éve, vagy ilyesmi. Vagy valahogy igazolni, hogy nem normális piaci folyamatokról, hanem sokkal inkább járadákvadászatról van szó, aminek véget kell vetni. Nyilván komoly munka az ilyet magánúton kinyomozni, mert basszák kommunikálni.

Szóval én például azért voltam libi fiatalon, mert minden más opció túl melós lett volna, pofázni azt viszont akartam. Ez úgy változott meg, hogy most se állok neki kinyomozni ezt a tonna adatot, ami a rezsicsökkentést igazolhatja, nem lett hirtelen végtelen mennyiségű szabadidőm, csak hálistennek az ideológiai pofázás kényszere az életkor előrehaladtával elmúlt, és közgazdasági dolgokba inkább csak akkor szólok bele, ha papírízű elveknél valami többet is sikerül hozzátenni.

Másoknak meg nem, ők maradtak libik. Ez van.
süti beállítások módosítása