Ez ugyebár egy indulatblog. Praktikusan arra szolgál, hogy kanalizálja azokat az indulatokat, amelyek felhorgadnak az emberben a mindennapi hírfogyasztás folyamatában. Ha nem tudnánk kiengedni a gőzt, még a végén felkeresnénk valamely eltévelyedő felebarátunkat és egy softball (mert ugyebár felvilágosult fasiszták vagyunk vagy mi?) ütővel próbálnánk átrendezni a gondolatokat a kobakjában. A modern ember sajnálatos módon meg van fosztva attól, hogy lincseléseket látogathasson csekély belépti díj ellenében, vagy hogy fustéllyal rámenjen a haragosára, ezért vagy kommentel a neten (ami a távolodó buszról történő ökölrázással egyenértékű), vagy ha szeret sok rosszat olvasni magáról akkor blogot ír. Bizonyára a tudatalattinkban az munkál (mármint nekem és az Androidnak, illetve nekem és a Paranoidnak, ahogy tetszünk egymásnak), hogy pozitív hatást gyakoroljunk embertársaink lelkivilágára. Ezért próbáltuk mindig arra orientálni a Kedves Olvasókat, hogy embertársaikat azok személyes tulajdonságaik és cselekedeteik okán gyűlöljék, nem pedig azért, mert például zsidók, cigányok, buzik, vagy liberálisok. Szerencsére a felsorolás első három tagját nem én soroltam egymás mellé rosszindulatból, hanem a liberálisok (állítólag) jóindulatból, tehát ha jól értem magam akkor a liberális odatuszakolásában nyilvánul meg a tudatalattimban rejtőzködő Gyűlölet.

Ráadásul pechemre, iciget, cigót, buzeránst is ismerek rendeset, sőt még liberálisat is, amivel tudom, hogy kilépek a realisztikus történetmesélés keretei közül, de ha én nem tudom feldolgozni, ti is szenvedjetek meg vele.

Politikai ellenfeleink dehumanizálása sajnos nem vezet oda, hogy világos legyen számunkra, mi a franc bajunk van velük, élvezettel gyújtanánk rájuk az alsónadrágot, de kásásan fogalmazzuk meg, hogy pontosan miért is.

Sőt sajnálatos módon rendszeresen kapok azon becsületes fasisztákat, hogy a fogalomhasználatukba beette magát a liberális métely.

És ez az alapvető problémánk, a liberális fogalomhasználat teljes győzelmet aratott a világ leírására szolgáló fogalomrendszerek versenyében, sokaknak olybá tűnik fel, hogy ez egy objektív, tudományos, egyedül lehetséges rendszer (módszer), sőt a vitát már le is zárták a liberalizmus által eldöntött kérdésekről. Élet és halál, szabadság és egyenlőség, vallás és hit, testvériség és szolidaritás, nemzet, jog és demokrácia, kisebbség vagy többség csak a liberális felfogásban értelmezhető, az ebből történő bármilyen kilépés nem más, mint az auswitz-i vonat kerekeinek kattogásra történő alakzatban menetelés.

Nem vitatkozhatunk a liberálisokkal, mert elfoglalták a fogalmakat. Ha kimondom azt hogy szabadság vagy hogy haza, nem azt mondom amit mondani akarok, hanem azt, amit mondanom kell szerintük. Ha azt a szót használom, hogy zsidó, cigány, vagy akár azt, hogy meleg, nem én döntöm el, hogy mit is akartam mondani, hanem ők. És a legszörnyűbb, hogy már én is elhittem nekik, hogy a cigány szó feltétlenül valami rosszat jelent és nem gyermekkorom Józsiját és azt az utánozhatatlan stílust és hanghordozást, ahogy alkudozik, vagy hogy Gézuka problémája az, hogy nem büszke melegségére és nem az, hogy a homoszexualitás nem feltétlenül tesz boldoggá, vagy, hogy Zoli zsidóviccei öngyűlöletre utalnak és nem humorérzékre.

 

Tehát egy olyan projektet hirdetek meg (persze a szokott igénytelenséggel), hogy az alapvető természetes fogalmakat helyezzük vissza régi környezetükbe, illetve úgy aktualizáljuk őket, hogy mentesek legyenek a liberális elfajulástól.

 

Vegyük vissza a fogalmainkat és akkor visszakaphatjuk a világot is.

 

folyt. köv.

Címkék: liberalizmus zsidó cigány liberális buzi gyűlölet fogalom politikai korrektség

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr824284264

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért utáljuk a liberálisokat? 2012.03.07. 15:54:01

Nem vitatkozhatunk a liberálisokkal, mert elfoglalták a fogalmakat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.02. 18:47:13

"vagy ha szeret sok rosszat olvasni magáról akkor blogot ír."

Rám számíthatsz, apafej. Főleg, ha ilyen tipikus, elcsépelt jobber rinyálással jössz, amit már harminchatszor elcsócsáltatok. :D

vizesnyolcas 2012.03.03. 17:53:25

Éppen olvasok egy szakkönyvet, amely egyebek mellett a helyes beszélyre tanítja pedagógusokat. Csak néhány példa a tanulók jellemzésére használható kifejezésekből (a nyíl előtt az elvetendő, utána a helyeselt kifejezés):
szorongó -> tökéletességre törekszik;
nem képes tanulni -> másképp tanul;
arrogáns -> önálló véleménye van;
lusta -> még nem elég motivált;
bomlasztó, rossz gyerek -> külön figyelmet érdemel.

Paranoid Android2 2012.03.04. 09:24:32

@vizesnyolcas: Nehari, de szerintem ne olvass ilyen szakkönyvet!:))))))

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.03.09. 22:37:13

Ez az egész azzal kezdődött, amikor Szögi Lajos álnok módon meglincselte magát, hogy ezzel is ártatlan roma embereket juttasson rács mögé, csakis kizárólag a bőrük színe miatt.

csakMagyar 2012.03.11. 06:07:33

Tisztelt Egybegyűltek!
(tényleg tisztelek bárkit, amíg nem cáfol rá az előlegezett bizalomra)
Ráharaptam a témára, mint nyurgaponty a gilisztára, mert régóta lappang ez a kérdéskör (de fura szó)bennem is. Először is köszönet és üdvözlet az írónak a felvetésért, meg az előzőkért is, csak akkor nem bírtam hozzászólni. most meg igen. Ezzel ismét letettem a garast, az ellenérzésű musculusok azonnal zsigeri ellenszenvet éreznek bármelyik névelőm iránt is. De vállalom, a garas letéve, ezzel egyidőben teljes mellszélességgel vállalom, hogy követeljem a demokrácia nevében, hogy azt szerethessek és utálhassak szabadon, akit csak akarok, s ezzel egyidejűleg vállalom, hogy engem is szerethessen avagy gyűlölhessen, aki csak akar.
A macska (vagy kutya, mindegy, valami háziállat) ottan vala elásva, hogy ez a hellzet úgy áll, hogy ezt még most is félve lehet csak kimondani. Annyira beette magát még a jó elmékbe is magát valami észrágóbogár, hogy félünk kimondani valamire vagy valakire hogy szar, gagyi, tré, okádék. S ciki valakit megdicsérni azért, mert mi őt jónak, szépnek, egyszerűen kedvünkre valónak tartunk. Ez mindkét oldalra igaz, ha magatokba néztek, jó mélyen, távol a véleményalkotást befolyásoló eszközöktől (tükör, tv, rádió, porszívó, klopfolókalapács, mángorló) megértitek, miről dumálok oly lelkesen. No, sok lesz az alja, változatlanul nagyon kedvellek, PA kolléga.
Granuláció, csak így tovább!
Tudom, hogy nem méltó a sorokhoz, de egy régi japán köszöntéssel kell búcsúznom 8mert más most nem jut eszembe: - Szájjon arra!
Üdv és jó egészséget kíván:
Agyalapi
(a régi nikkemmel nem tudok belépni, vagy letiltotta a cianciafbefgi, vagy elfelejtettem a jelszómat)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.04.03. 11:28:22

A PC-beszédből illetve az SZDSZ-MSZP érdekkörökből kilógó egyének és csoportulások illetve ezek hatalmi pozícióban történő működésének folyamatos címkézgetése (fasiszta, antiszemita, nacionalista, horthysta, soviniszta, masiniszta, pizzatészta - a'la Szaniszló mester) szerintem balliberálisaink esetében csak a Tourette-szindróma egy speciális esete, ha jól megfigyeljük még az idegrángás is felfedezhető. Nemes egyszerűséggel nekik ezek a tikkjeik. Szegényeket így kell szeretni ahogy vannak, betegségükkel együtt elfogadva.

Paranoid Android2 2012.04.03. 11:55:48

@don Fefinho: Viszont semmi értékeset nem szabad rájuk bízni.:))

___________________________ (törölt) 2012.04.27. 10:56:26

Benne vagyok!

Első javaslatom:

Szabadság

Amit NEM jelent: nem jelenti azt, hogy az ember kizárólag a saját vágyainak-élvezeteinek a kielégítéséért él.

Amit jelent:

Egyéni szinten: hogy az ember a saját lelkiismerete szerint választhassa meg, hogy milyen - önmagánál fontosabb - célnak szenteli az életét. (Nem feltétlenül valami világmegváltó cél, pl. asszony - gyerek - család is megteszi.)

Közösségi szinten: a hatalom decentralizációját, a döntéseket csak akkor szabad a hiearchia egy magasabb szintjén meghozni, amikor az alacsonyabb szint erre képtelen, ugyanis a magasabb szint általában nem rendelkezik közvetlen tapasztalatokkal, jellemzően kottából játszik, ami baj, mert túl elvontan intellektuális. (Nyöhehehe.) Tehát amit Magyarország el tud dönteni, azt nem szabad az EU-nak vagy az IMF-nek - tehát a viszonylagos nemzeti függetlenség igénye. De ugyanakkor az is része, hogy amit BAZ megye el tud dönteni, azt nem szabad a magyar államnak. Sőt, amit egy munkavállaló és munkaadó a piacon egy jó szerződéssel el tud dönteni, azt sem feltétlenül kell az államnak. (Ebben tulajdonképpen van némi liberális elem, de a jobbik (XIX. századi) fajtából.)

Paranoid Android2 2012.04.28. 07:11:36

@Shenpen: Egyetértve az iránnyal, szerintem az lenne a legfontosabb, hogy képesek legyünk a világot rejtetten újliberális fogalmak nélkül leírni. Ez egy nagy, a nem liberális értelmiségés művészi rétegek teljességét megmozgató projekt kell, hogy legyen. Sok tízezer-százezer embernek kell újradefiniálni magát, az életet, az életét, a jellemét, olyan fogalmakkal, amelyeket nem a libsik szótárából vettünk. Sok új jót fogunk találni magunkba és sok rossztól megszabadulhatunk így. Ez évtizedes és herkulesi munka lesz. Különösen mert a libsik világleírása a könnyű és felszínes elégedettség ígéretével felettébb csábító.:))
süti beállítások módosítása