A jelenkorban liberalizmusnak nevezett, baloldaliként aposztrofált „ideológiai rendszer” fő dogmái:

1.) A piac, folyamatainak korlátozása nélkül, vagy csekély korlátozásával, megold mindent.

2.) A kisebbségi jogok (etnikai, szexuális, ideológiai/kivéve, ha jobboldali/) alkotják minden egyéb jog alapvető nézőpontját.

3.) A fizikai korlátok (pl. a nyersanyagtartalélok csökkenése, környezetszennyezés, stb.) lényegtelenek.

4.) Az emberi pszihikum sajátságai (önzés, bírvágy, hatalomvágy, erőszakosság, stb.) mind eltűnnének, ha mindenki liberálissá válna.

5.) Minden jelentkező probléma a „jobboldali” beállítottságú emberek létezésének köszönhető, ők felelősek a kisebbségek esetleges antiszociális viselkedéséért, ha egyáltalán a kisebbségekkel kapcsolatban felvethető bármilyen negatív erkölcsi aspektus.

6.) A hagyományok(azok, amelyeket a társadalom többsége adottnak elfogad /pl. házasság, női-férfi munkamegosztás és szerepek, stb./) a legförmetegebb szörnyűségek, amelyek lerombolása alapvető cél.

7.) Csak a liberális politikusok és különösen a liberális (baloldali) értelmiségiek alkalmasak a közösség ügyeinek intézésére, valamint a világ megmagyarázására.

8.) A liberális demokrácia, mint államforma, és mint értékrend exportálható minden kultúrába. (Az ne tévesszen meg senkit, hogy ezt a hülyeséget a neokonzervatívok is erőltetik az USA-ban, de Amerikában még nagyobb káosz van a fejekben, mint Európában, ha ez egyáltalán lehetséges).

9.) A katolikus egyház és általában a vallásos emberek, (de csak akkor és csak akkor, ha történelmi nagy egyházhoz tartoznak), valamint jelképeik és szentségeik gyalázása a progresszív gondolkodás legjobb kifejezése.

10.) A falusi életforma és általában a mezőgazdasági tevékenység hagyományos formái idejemúltak, gazdaságtalanok és ezért felszámolandók.

11.) Csak a jobboldalinak nevezett ideológiák nevében elkövetett népirtások számítanak bűnnek (a zsidók németek általi kiirtása a legszörnyűségesebb bűn ami csak létezik, míg az koncentrációs táborból visszatérő zsidók, osztályellenségként és zsidóként történő gulágra hurcolása és megölése lényegtelen mellékkörülménye egy többre hivatott rendszerkísérletnek).

A fentieket felajánlom társadalmi hasznosításra és szeretettel várom a kiegészítéseket, ha valamit kifelejtettem volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr36210097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.01.24. 09:58:20

ide kapcsolódik:
SzDSz szótár
www.mars3696.hu/3/humor/szdsz-szotar.htm
"
demokrácia kormányon vagyunk
diktatúra ellenzékben vagyunk
"

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.24. 10:27:30

Szép lista az előítéleteidről.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.01.24. 13:03:00

...ami "véletlenül" elég jól lefedi az igazságot

ami gondolom érzékeny pontodat érinti művó

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.27. 08:21:04

Ezt a hazugság- és csúsztatáshalmazt...

Fenehorizont 667 2010.07.27. 20:53:01

12.) - általam javasolt, ámde szigorúan mélyen magyar pont, csak magyar körülmények között érvényes:

Aki a Fideszt nem csak és kizárólag negatív kontextusban említi, az fideszbérenc.
Aki szerint Orbán nem agyament diktátor, az szintén fideszbérenc, és mellé egy ostoba paraszt. Aki a Fideszre szavaz, az még az előzőnél is ostobább paraszt.
süti beállítások módosítása