A valóság fájó hiánya, hazugságáradat, „dezinformáció”

 

Tegnap este az m1-en egy Juszt László nevű (pénzoldali) bérújságíró a „közszolgálati” műsorában a disznófejű nagyúrral beszélgetett. A méretes csávó (nem tudom kicsoda és nem is méltatom rá, hogy megtudjam) arról értekezett, hogy Kínában jártában örömmel tapasztalta, hogy ott sincs általános társadalombiztosítás (oldja meg mindenki, ahogy tudja), továbbá a többszöröse a vizitdíj, mint nálunk. Az előbbi tényanyag olyan kontextusban került bemutatásra, hogy a kínaiak aztán tudják mitől döglik a légy és a világ vezető demokráciájának, valamint az emberi jogok eme zászló vivőjének tapasztalatai marhára relevánsak ám nálunk is.

Nem tartozom a kádárrendszer rajongói közé, de még ott is az íratlan szabályok része volt a hatvanas évektől, hogy tömeggyilkos diktatúrák embertelen módszereinek, valamint nyilvánvaló baromságainak ideológiai alapú szeretgetése nem illendő.

De, hogy egy európai demokráciában, a köztévében, valami rohadék a kormány propaganda támogatása érdekében egy végletekig embertelen, az egyes emberekkel nem törődő, a világhatalomért az átlag kínai életét, életszínvonalát és egészségét feláldozó ótvar diktatúra primitívségét dicsőítse, hát az mindennek a teteje.

A dolog ideológiai bájosságáról nem is beszélve, hiszen a két komcsiból lett szélső liberális pöcsfej egy komcsi diktatúra liberálisnak is mondható szimpla pénzmegtakarítási logikáját ajánlgatta annak majdani áldozatainak, a magyar átlagembernek.

Orbán Viktor nem sok olyan dolgot mondott, amire emlékszem, de valamikor tán 91-ben kifejtette, hogy neki komoly meglepetés volt az, hogy az akkori kormánykoalíció nemcsak mondja ideológiai baromságait, hanem azokat komolyan is gondolja.

Nem tudom melyik a nagyobb gáz, hogy ezek a barmok hazudnak szimplán és csak meg akarják fújni Mari néni gyógyszerpénzét, vagy tényleg ennyire hülyék.

Amilyen barom vagyok, én elolvastam az új törvényt. Érteni nem értem, mert a gyakorlat által majdan felszínre hozandó hibák 1%-át sem látom, de az világosan látszik milyen zsebek felé megy majd a pénzünk.

Csak olyannal vitatkozom, aki paragrafus, bekezdés, keresztösszefüggés szintjén hivatkozik, valamint megmondja, hogy hol lesz a verseny a rendszerben.

Szerintem a következő lesz: Az önkormányzati tulajdonú kórházakat csődbe viszik a kartelező biztosítók (aki azt hiszi, hogy a több pénztár, nem több biztosítót jelent az hülye), majd olcsón megszerzik őket. Aztán megemelik az ellátási díjakat és szarnak kezelni a szegényeket. Az állam meg szegénykórházakban borogatással kezelteti a kiszorultakat.

 

 

 

Címkék: reform

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr56305704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása