Józsika

 2008.01.03. 19:57
 

 

 

 

Hát ezt is megéltük. Patai Józsefet csoportosan elkövetett garázdaság miatt őrizetbe vette a rendőrség. Első gondolatom az volt, hogy valamelyik szocialista politikus kampányfőnöke nyomott be szilveszter este az átlagnál jobban (mert ismerős volt a név). Aztán a hírecskébe olvasva felidéződött bennem az elmegyenge magyar média és a vakbuzgó baloldali értelmiség egyik legnagyobb égésének szórakoztató története.

Józsika, aki a maga józsikaságában helyből nagyobb volt, mint a Köztársasági Őrezred derékhada, harminckilós, szemüveges zeneiskolásnak lett beállítva, akit a konziba igyekezve támadott meg a négyes számú, Orbán Viktorról elnevezett skinhead hadosztály, a napi rendes pogrom keretében.

Az operett és a tömeghisztéria elemeiből összerakott, a görög sorstragédiák komorságában előadott: A rasszisták már a spájzban vannak címmel játszott mű sikerszériájának az vetett véget, hogy Józsikáról kiderült, kilencven kiló, többször volt dolga a rendőrséggel,

és hogy támadója maga is cigány. Pedig már az ENSZ csapatok behívása is felmerült, a fővárost nyilván megszállva tartó négyes számú, Orbán Viktorról elnevezett baseball-ütőkkel felszerelt skinhead hadosztály, valamint a Köteles Kövér Lászlóról elnevezett sorozatgyilkosokból regrutált rohamosztag kiűzetésére.

A felmerült „tények” következtében a dolog rasszista vonulata elveszett, a hisztériás rohamban földön fetrengő értelmiségiek feltápászkodtak, leporolták magukat, majd hazatértek, hogy rendes napi tevékenységüket folytassák, például, hogy antiszemita kódokat keressenek a Magyar Püspöki Kar körleveleiben.

A dolog a lovagiasság szabályai szerint lezárult, a sajtó kétséget kizáróan bizonyítottnak látta, hogy Orbán Viktor hibás mindenért, majd felszólították, hogy határolódjon el a skinheadektől.

Az viszont teljes homályban maradt, hogy a két csávó miért ment egymásra, vagy egyik a másikra, mert az a sztori, ami nyilvánosságra került, még egy kiscsoportos hajhuzogatás motivációjának is gyenge lett volna.

Pedig hát feleim nincs itt másról szó, mint a magyar közbeszéd ordas hazugságainak egyikéről, amelynek még érintése is tabu.

Olyan etnikai csoport ugyanis, amelyet cigánynak nevezünk nincs. Jó közelítéssel a cigányok gyűjtőnév négy etnikai csoportot takar, amelyek etnikailag és kulturálisan igen messze állnak egymástól. A cigány szó egy gyűjtőnév, amely inkább jelöl viselkedési formákat, stratégiákat, társadalmi helyzetet a tizenkilencedik század felfogásában gondolkodva, mint elnagyolt antropológiai azonosságot.

A kolompárok, a különböző eredetű beások, a magyar cigányok, nyelvükben, rasszjegyeikben is teljesen mások. Sötétebb a bőrük, ez az egy közös bennük, valamint a kolompárok és a beások között elképesztően magas a társadalmon kívül élők aránya. Pont annyira etnocentristák, mint bárki más, de a beás-kolompár utálat mélységét megirigyelheti nemcsak bármelyik szalonrasszista, hanem akármelyik virtigli bőrfejű, fajvédő is.

Na most ezeket a teljesen különböző népeket passzírozta egy szervezetbe a kisebbségi törvény.

Mortimer valószínűleg rasszizmusból, vagy személye ellentét okán nyársalta fel Józsikát, de ma Magyarországon csak a többségi nemzet tagjait lehet rasszizmussal vádolni. Sokszor joggal persze, de ha egy szimpla mészárlás valós indokait és hátterét sem lehet feltárni, pontosabban hazudni kell, illik róla, akkor nem tudom, miért csodálkozunk a helyzet teljes kezeletlenségén.

Nem tudom Józsika kivel csoportosult egy kis garázdaság megvalósítása végett, de ha ők egy etnikumhoz tartoznak, a viperával összevert áldozat meg egy másikhoz, akkor illene a rasszista motivációt is megvizsgálnia a nyomozóknak. Ha ez fogalmilag kizárt, mert a nyomozóknak ez tiltott, demokráciánk szánalmasabb, mint gondoljuk.

 

 

 

 

Címkék: rasszizmus józsika mortimer

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr81283668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sloane (törölt) 2008.01.23. 21:54:49

Király kis szösszenet volt, tetszik a nyelvi humorod! És jogosak a felvetéseid.
süti beállítások módosítása