Istenem, már a filozófusok is!

 2011.01.08. 15:20

 

És még azt mondják, hogy vannak szakmák, ahol nem lehet lopni. Naivak vagyunk nem vitás.

Habár bizonyára nem elegáns a sajtószabadság pusztulásának napjaiban azok viselt dolgaival foglalkozni, akik legelöl hordozták mindenkoron az erkölcs el-el lobbanó mécsesét, szembeszegülve a barna orkánnal. De azért az a 70 milcsi, (a fél milliárdból), ami a technikai változások társadalmi kihívásai helyett, például a vallásfilozófia és a vallás társadalmi jelenlétét kutatására ment (és tuti, hogy nem a kereszténység pozitív társadalmi hatásait kutatták) elég nagy összegnek tűnik ahhoz, hogy eltekintsünk az erkölcstől.

Ja bocs, nem mi tekintünk el az erkölcstől, hanem azok, akiknek ínhüvely gyulladásuk van a petíció aláirogatástól, meg számlakitöltögetéstől, meg az intézetvezetőként saját cégükre engedményező szerződések ellenjegyzésétől.

Ráadásul itt még semmiféle kettős mércéről sincs szó, hiszen ezen felebarátaink nem szoktak méricskélni, inkább, az összegek nagyságát látva, a mértéktelenség hívei, annak a metafizikailag tanulságos következtetésnek a híveivé szegődtek, hogy miután saját erkölcseik mérhetetlensége ténykérdés (illetőleg csak ők rendelkeznek ilyesmivel, továbbá csak ők is osztják azt), annak fogyása nem lehetséges, cselekedeteik nincsenek hatással önnön fensőbbségükre.

Egyenesen elképesztő, hogy mi pórok, sehonnai, a lukácskutatás jelentőségét bagatellizáló alakok, akik élhetetlenségünk okán nem kerülünk ilyen nagyvonalú pályázatok közelébe, ahol országos cimboráink bírálják el, azokat az elmeszüleményeinket, melyeknek közlésétől eltekintett (kétségtelenül helyhiány miatt) az alsó-clatham-i Konyhafilozófiai Szemle szerkesztőbizottsága a muffin sütés organizálása közepette, egyáltalán vágyakozva merünk gondolni erre a röpke fél milliárdra.

És az még ki se derült, hogy milyen vicces dolgok történtek eme kardinális jelentőségű metafizikai programok alkotói korszakának ihletett pillanataiban.

Mert hát milyen alapon várhatjuk el egyáltalán, hogy csekélyke és nevetséges 50-80 millió forintokért, olyan szellemi teljesítmények realizálódjanak, amelyek a magyar filozófustársadalom kiválasztottjainak körén túl is felmutat valamiféle relevanciát? Csak a filozófiailag képzetlen emberek gondolják ellentmondásnak, hogy az ominózus pályázatok nem ontológiai problémák eldöntésére kerültek kiírásra.

Nem az az elsődleges baj, hogy a baloldali liberális filozófusok döntő többsége, az általuk egyébként nagyon kárhoztatott keresztény szenteket sújtó kézbetegségében szenved (a kéz rendellenes hajlása a test felé), hanem hogy ott tobzódik a tiszta kezűek minden rendezvényén az első sorban.

Közben meg van pofájuk.

Arról nem is beszélve, hogy miután mindehhez magyar bálintnak is köze van, a jóhiszeműségre hivatkozni olyan, mint SS egyenruhás fotó nyilvánosságra kerülésekor azzal védekezni, hogy csak azért próbálta fel az illető, mert az állítólag mindenkin jól áll. 

Borítékolható, hogy”A legtöbb charta és petíció alatt szerepel a nevem” verseny élbolya úgy fog majd átsiklani a rovancsolás során előkerülő könyvelési anomáliák felett, mint heller ágnes a lukácséletmű ellentmondásain.

 

 

Címkék: erkölcs heller mta ágnes filozófus petíció lenyúlás magyar bálint

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr32569733

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anzelm istenérve, avagy az emberi ostobaság éltetése? 2011.01.11. 11:31:03

Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, logikai és halmazelméleti elemeket is tartalmazó érve egyeseknek, a számtalan eddigi cáfolat ellenére még ma is helytálló és logikus. Pedig a cáfo...

Trackback: Egyházállami pártmutyi összeesküvés elmélet 2011.01.09. 06:59:37

Ez egy UP TO DATE, azaz naprakész, napjainkban is játszódható összeesküvés elméletet, csak éppen tűrörfordításban adom elő (Meg van-e keresztelve helyett, hisz-e ön Zeuszban? - verzióban): A népszámlálás vallási hovatartozás felmérési csalás, lop...

Trackback: Schmitt "éjféli miséje" a számok tükrében 2011.01.08. 23:04:25

Sokan sokféleképpen elemezték már köztársasági elnökünk újévi beszédét. Vizsgáljuk most meg egy teljesen újszerű oldalról: a SocialTimes.hu felhőbe rendezte a megannyit kritizált szavakat! Az eredményből az ugyan nem derül ki, hogy mennyi sound bi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puffatag 2011.01.09. 09:08:39

KEDVES NÁCI BARÁTAIM, WASS ALBERT ÖREG KORÁRA RÁJÖTT, MILYEN EMBER IS Ő, ÉS EZÉRT FELAKASZTOTTA MAGÁT... HA PÉLDÁJÁT KÖVETNÉTEK, JOBB VIÁG KÖSZÖNTENE SZERETETT ORSZÁGOTOKRA

puffatag 2011.01.09. 09:10:23

@Paranoid Android2: EGYETLEN DOLOGBAN EGYETÉRTEK VELED: AZ SZDSZ ÉS KÖREI ISZONYÚAN SZNOBOK, EZ IS OKOZTA VESZTÜKET

Che21 2011.01.09. 09:44:13

Az a nagy baj elvtársak, hogy MSZP-SZDSZ kormány alatt nem a szegényekre ment a pénz, hanem "szegénységkutatásra" szórták a milliókat, az ilyen Heller féléknek.
Akik persze a légkondis, kényelmes irodában nagy lelkesen kutattak milliós fizetésekért.
Hányinger az egész banda.

falesny 2011.01.09. 09:56:58

@puffatag:
HÁHÁHHÁ te nagyon vicces vagy.:D:D

durcás 2011.01.09. 09:57:34

@Che21: Nincs új a nap alatt. És nem is lesz. "Ha a napba nézel és elveszted a látást, a szemed hibáztasd, ne a sugárzást.." mondta talán egy kinai.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.09. 09:59:11

@puffatag: Téged ez nem fenyeget, olyan kőproli vagy, hogy öröm nézni. :)

üdv:
egy nagyonnáczi

bumbó 2011.01.09. 10:17:17

A kommentelők nagyobbik része elvesztette a fonalat.
Itt ugyanis arról van szó, hogy bizonyos embereknek sok-sok milliót fizetett ki az előző kormányzat olyan feladatokért amelyet nem végeztek el. Tehát ezt a pénzt jogtalanul kapták.Miről vitatkoztok?

skip22 2011.01.09. 10:18:11

Ja, a minőséget meg kell fizetni! A gond ott kezdődik, hogy a filozófiában a minőséget nem lehet skalárisan osztályozni, itt valakinek aranyat ér minden szava, máshol ugyanaz esetleg csak háttérzaj...
Van, aki büszke rá, hogy NEM a maga ura,
kitartottként chartákat aláírogatni viszont MINDENHOL elég visszatetsző!

nyusziii 2011.01.09. 10:19:01

@AnnaKarenina: penge vagyok a témában, mint szintén zenész; évekkel ezelőtt ugyan pályát módosítottam, de hobbi-filozófus maradtam, aki figyelemmel kíséri az igényes és izgalmas NEMZETKÖZI filozófiai szakirodalmat (USA, Deutschland, UK, Japan szerzőinek szellemi termékeit.) Ebből a perspektívából mondom, hogy ez a bagázs szemfényvesztő szélhámosok gyülekezete. Amúgy meg hol említettem a commentemben jobb vagy baloldalt???? Abszolút nem politikai jellegű a kritikám ill. a hányingerem.

SPU 2011.01.09. 10:23:36

Nagyon jó, esetleg nemzetközileg is elismert filozófusokra érdemes sok pénzt költeni, pártállásuktól függetlenül. A hülyeség ott van, hogy a mai divat szerint mindenhol mindenért pályázni kell. Ez marhaság, ami könnyen vezet visszás helyzetek sorozatához. Sokkal elegánsabb lenne, ha állam bácsi azt mondaná, hogy "Fiúk, tudom, menő fejek vagytok, adok nektek pár milcsit zsebbe, mert a minőség díjazandó. Nem adok kötelező témákat, nem adok határidőket, nix szerződés, pláne nincs pályázás, csak úgy adok, ellentételezés nélkül, jókedvemből: hogy tudjatok olyan munkával foglalkozni, amilyennel akartok. Hiszen ismerlek benneteket úgyis dolgoztok mindig: írtok, tanítotok, nyilatkoztok, előadtok, stb., nem akármilyen szinten. Munkátok és itt-létetek nap mint nap hozzájárul ahhoz, hogy kis országunk kevésbé legyen alpári. Ezért is adok egy kis zsebpénzt, köszönet gyanánt, tudom, hetven miller három évre nem sok, de most ennyi van: ha valaki mégis firtatná, mondjátok azt: inkább erre menjen, mint tizenöt méter autópályára, én üzenem. - Ugyan, nincs, mit! ÉN köszönöm."

Melchi Zadok 2011.01.09. 10:30:39

még egy értelmiséget szapuló onanizálós poszt paranoid narancsdroidunktól. ejnye barátom, ennyire nincs témád? :)) lol!

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.09. 10:39:26

@fűtőtest: a legszebb, hogy épp az ilyen tetvek vernyákolnak a leghangosabban, ha valaki gerinctelen nácinak titulálja őket.

Astronomy Domine 2011.01.09. 10:41:20

Ostoba fasz vagy, öcsém, de nagyon.
Azt nem is írom, hogy demagóg, mert ilyen bonyolult szavakat úgysem értesz.
Barom.

yarisugi 2011.01.09. 10:48:14

@Astronomy Domine:
Jaj, én is hadd ismerjem meg az ostoba fasz barmot! Nálunk nincs ilyen az utcában. Ki az? Kinek írtad és miért? Léccilécci!

AnnaKarenina 2011.01.09. 10:50:51

@nyusziii: Kedves hobbi-filozófus, nem nagyon szoktam bántani a vitában a másik felet, de ha megértési gondokkal is küszködsz, akkor talán ne szólalj meg. A posztíróra, a bejegyzés szerzőjére vonatkozott, hogy természetesen elhallgatja azt a tényt, hogy az általa balosnak nevezett Heller Ágnes a Kádár-rendszer száműzöttje volt.

puffatag 2011.01.09. 10:51:48

@Che21: "Az a nagy baj elvtársak, hogy MSZP-SZDSZ kormány alatt nem a szegényekre ment a pénz, hanem "szegénységkutatásra" szórták a milliókat, az ilyen Heller féléknek." A MOSTANI KORMÁNY SZERINT NINCSENEK IS SZEGÉNYEK, EZÉRT A NAGYOBB TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁG JEGYÉBEN A MÓDOSABBAK ADÓJÁT MEGFELEZTE

sivatagi n. 2011.01.09. 11:02:35

Ez a jól ismert judeobolsevik "értelmiségi" kör, a maszopszadesz kormány talpnyalói. Valahogy ki kellett fizetni őket megélhetési rettegésért és a cigánybűnözők mosdatásáért.
Most kiderült, hogy kapták a honoráriumot.
Számon kérik rajtuk a pénzlenyúlást és hazudozást? Nem valószínű, mert zsidók, tehát nekik mindent szabad.

puffatag 2011.01.09. 11:03:12

@AnnaKarenina: "az elmúlt 20 év zavaros időszaka" (grazi ápolt mondta és elmosolyodott) után újra a kádár-rendszer kegyeltjeinek időszaka következik: járai, martonyi, pozsgai stb... a nagyobb probléma az, hogy a magyar emberek legalja, a mélymagyarok, a náci söpredék csatlakozik hozzájuk, és a nemzetvezető a felkínált támogatást köszönettel fogadja (lásd bayer barátja írásait).. az eu-ban már kiközösítettek lettünk, de orbán hamarosan előhúzza az aduászt bocskay-mellényéből és belekiabálja az eu pofájába: vesszen trianon, vesszen trianon

csomó999 2011.01.09. 11:06:28

Javaslom azoknak, akik úgy gondolják, hogy a "filozófiának" nincsen szüksége pénze azok gondolkodjanak egy sort. Egy adatbázis előfizetése (pl j-store) tudomásom szerint 3 millió forint körül mozog egy évben. Könyveket és folyóiratokat kell vásárolni. Mivel a filozófián belül igen eltérő kutatási területek vannak és itthon kevesen foglalkoznak egy területtel az aktuális tudományos diskurzusban való tájékozódáshoz elkerülhetetlen, hogy a hasonló területeken kutatókkal értekezhessen szakterületéről. A konferencia részvételek finanszírozása nem két fillér. A különböző külföldi archívumokban való kutatáshoz szintén pénzre (lakhatás, stb.) van szűkség. A filozófia oktatása ettől függetlenül a töredékét nem teszi ki más tudományterületek finanszírozás.

Érdemes ellátogatni a filozófia intézetbe (ELTE) . Hol is vannak a légkondis irodák? Hideg van, de csak télen.... A könyvtár évek óta képtelen megvenni a releváns könyveket (Ezen a tanárok szoktak segíteni!) Stb., stb.

Aki nem látja a filozófia értelmét, annak célszerű egy kicsit olvasni, hátha jó lesz neki tőle. A filozófia nem ezotéria ,bár tudom az sokkal érdekesebb, elvégre filotv még nincs is.

nyusziii 2011.01.09. 11:08:06

@AnnaKarenina: akkor miért nekem címezted? picsafej.

AnnaKarenina 2011.01.09. 11:13:02

@Paranoid Android2: Hari R. Seldonnak igaza van. Magánhadseregre, debreceni stadionra bármennyit, filozófusra semennyit se költsön ez az ország, ezzel is jól lehet heccelni az embereket.
Milyen jól ismétli magát a történelem, milyen jól lehet látni azt, hogy a magyarság számára értékes értelmiségnek koronként miért kellett távoznia ebből az országból.
2011-ben el lehet oda jutni, hogy egy filozófus munkásságáról, vagy konkrét tanulmányáról az utca azon emberével fogunk értekezni, akinek egyetlen hívószó is elég, hogy pogromot akarjon? Érzed te a felelősséget?

AnnaKarenina 2011.01.09. 11:14:47

@nyusziii: Színvonal az van. Mondom, hogy nem érted a szöveget.

Gábor mester 2011.01.09. 11:20:05

Deajó...istenit ennek a k.b. országnak! Törvény előtt egyenlőség van, származása, neme, meggyőződése miatt senkit nem szabad hátrányosan megkülönböztetni. "A zsidónak" nem előjoga a közpénzek szétkúrása, mint ahogy "a cigánynak" se az erőszakos bűnözés. SENKI nem lophat és bűnözhet! Az viszont érdekes, ha EGY (-két-há-négy), származására nézve esetleg, véletlenül v. vállaltan zsidó lop v, roma gyilkol, és a lopása/gyilkossága miatt (sztem joggal) felháborodunk, akkor azonnal rasszisták vagyunk, meg antiszemetek. (Egyébként a pénz egy része az antiszemétizmus "kutatására" ment el. Pedig kutathatták volna a nemzetellenességet is. Ui. mindenféle színű-szagú kormányok nyalták a környező territoriális hímek valagát, nemcsak a "balliberálisok"!)

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.09. 11:28:53

"Tanú " után :
"Virág Elvtárs! A nemzetközi helyzet fokozódik. "-Beteg az ország , Operációra szorul...
Hofisan:
"Lázítani, Próbálj meg Lázítani, nem győzöm kimondani, hogyan csináld.
Kell egy nagy Egyesület, ami párt független lehet,
és aztán el is mehet, ez a Kormány:)"

is 2011.01.09. 11:29:55

jaj, bazmeg, hát még mindig nem nőtt ki ebből senki? mennyi időre és hány embernek 70 millió? képzeld, Orbán meg százmilliót keresett már egyedül. róla is lesz poszt ilyen hangnemben?

is 2011.01.09. 11:31:03

@Gábor mester: a neme miatti megkülönböztetést most törölték a médiatörvényből, csak szólok.

is 2011.01.09. 11:34:27

@Paranoid Android2: erre számadatokat kellene hozni, mint írtam. enm hoztál. hozzál. amíg nem hozol, addig egy szarjankó hangualtkeltő vagy.

és igenis számít a nyelvi korrektor bére, meg a banki osztályvezetőé is, mert ha ezek az emberek a banki osztályvezető bére felett keresnek, az még talán nem baj.

is 2011.01.09. 11:35:24

@bumbó: én nem láttam azt leírva, hogy a munkát nem végezték el. te hol olvastál ilyet?

Aszi 2011.01.09. 11:36:24

www.phil-inst.hu/en/vallasfil/vallasfil.en.html

Fenti oldalon a pályázat bemutatása, a létrejött publikációk felsorolásával.

Ez a 70 millió Ft hét embernek lett három év alatt kifizetve, nyilván járulékokkal együtt. Ez egyáltalán nem sok. Ja és Heller Ágnes nem szerepel köztük.

Ahhoz képest, hogy az egyházaknak a Fidesz-kormány 70 milliárdot fizet egyetlen év alatt...

puffatag 2011.01.09. 11:56:29

a közpénzek herdálásának van 1 nagy akadálya, úgy hívják, POLT POT PÉTER.. már első regnálása idején bizonyította függetlenségét a fidesztől, ezért nem vizsgálta azt,hogy a fidesz szétlopta az országot első uralkodása alatt is, orbán rokonai, a VITÉZY CSALÁD konkrétan milliárdokat lapátolt ki a köztévéből... erre mondta később polt, hogy a pazarlás nem büntetőjogi kategória... orbán kolbásztöltögetését és egyéb a magyar ember számára imponáló tevékenységét ezüsthajó kft dokumentálta fél milliárdért... többszáz ilyen ügy volt, polt elvtárs, korábbi fideszes képviselő-jelölt az összes nyomozást ügyészi felügyelet alá vonta, később megszűntette

puffatag 2011.01.09. 12:02:02

az eu már arra is felfigyelt, hogy ez a mélynagymagyarmagyarmélyagyaragyar társaság elkötelezzeten támogatja a grazi ápolt nemzetvezetőt... orbán elvtárs csak nem határolódik el tőlük, pedig európa nyugati felén az emberek még a kocsmát is elhagyják, ahol az ilyen söpredék megjelenik

kultúrpesszimista 2011.01.09. 12:05:52

Ez egy tipikusan hangulatkeltő, bárdolatlan írás és mint ilyen, kontraproduktív. Vajon erősebb lesz-e a poszt attól, hogy Heller Ágnes neve direkt van kis betűvel írva? Vajon mennyiben indokolt a filozófiát dehonesztáló, ironizáló kontextusba helyezni akkor, ha mint minden gyarlóság mögött, itt is EMBEREK voltak, konkrét mivoltukban?! Minek kell metafizikázni, ontologizálni? Ja, értem. Hatásvadászat. Ócska firkászi eszköz.

E poszt szánalmas, semmiben nem jobb vagy méltóbb, mint a böszme magyar átlag. Még ha a felháborodás - hangsúlyoznám - jogos is.

kultúrpesszimista 2011.01.09. 12:10:28

@AnnaKarenina:

Bezony... De ma már bárki írhat blogot, még egy olyan szélhámos dilettáns majom is, mint aki ezt a posztot elkövette. Itt tartunk sajnos. :-(

Pinainas 2011.01.09. 12:15:06

Hülye birkák!!! Én ingyen is megmondtam volna hogy nincs isten.

Pinainas 2011.01.09. 12:18:11

A bölcsész akkor sem ember!!

Várúr 2011.01.09. 12:19:19

@AnnaKarenina:
Már mondtam Annuska, ahogy magad is állítod: "dolgoztak volt fizetésük". A félmilliárdot azon felül vágták zsebre a pályázati kiíráshoz köze nincs dolgozatokkal. Ne védd a védhetetlent. Ez a történet a ballib aláíróemberek kifizetőhelyeiről szól. Ha jobbosok csinálná, ugyanúgy feldühödnék.

Várúr 2011.01.09. 12:20:58

@puffatag:
Melyik Nyugat-európai kocsmában vagy törzsvendég?

Várúr 2011.01.09. 12:24:30

@Aszi:
Összesen félmilliárdot fizettek. 70 milla a pályázati kírástól eltérő dolgozatokért közterhekkel együtt is szimpla csalás. Egyházak... iskoláik, kórházaik, segélyhelyeik, templomaik, műemlékeik vannak. Mijük van ezeknek a filozófus-embereknek? Irkáló ujjaik és bő zsebük.

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2011.01.09. 12:26:56

Egy fillért se a sok léhűtőnek !

Várúr 2011.01.09. 12:28:33

@AnnaKarenina:
A magánhadsereg a szokásos rágalom. Magánhadserege Furcsánynak volt (IN-KAL Security). Terrorelhárító központra többek közt az EU-elnökség miatt van szükség. Tíz éve tervezik Debrecen, a második legnagyobb magyar város stadionját. Gyönge érveid vannak Annus.

high up 2011.01.09. 12:32:49

A filozófusnak álcázott ballib hisztéria masina leosztotta havernak, családtagnak a 75 milliót.

Ez volt a szadesz Zuschlag-története, ezt büntettnek hívják.
Most majd mennek a börtönbe ezek az ingyenélö szófosók, aztán ott lesz elég idejük törni az okos kis fejecskéiket a 20-21. század morális válságán, az elkorrumpálódott, értékvesztett, csak a pénzorientált világrend miértjén. Bár túl sokat nem is kell gondolkodniuk, csak a tükörbe kell nézniük és már kész a tanulmány.

És egy feltételezés: ha ezek a filozófusok börtönbe mennek, lefogadom, hogy a ballibek mindennapi kenyere, az antifasiszta tüntetések résztvevök hiányában azonnal elhalnak.

kultúrpesszimista 2011.01.09. 12:36:54

@high up:

Kár, hogy nincs már OPNI. Kiemelt helyed lenne ott. (A Nyírőbe még beférne egy olyan patologikus eset, mint amilyen te vagy. Jó étvágyat a zsíroskenyérhez, te frusztrált panelproli.)

high up 2011.01.09. 12:41:18

puffatag, Polt Péter meg a Hosszúbájtok és minden hasonló a 20 éves ballibsi hazugság gépezet terméke. Azért visít a ballibsi média bazár most, mert ezentúl a hazudozásnak büntetöi következményei lesznek. De hát egy ballibsi mi mást is tud a hazudozáson kívül? Max. ferdíteni. Meg vannak tehát számlálva a napjaik.

Az okosodásodra meg egy update: Keller elvtárs pótmagánvádas eljárásban is taknyolt, nem csak az állami gépzetettel irányított leszámolásával. Nemkicsitnagyon. Kipukkadt a ballibsi lufi, már jó régen, de ezt a szürke állomány még mindig nem volt képes észrvenni. Lúzerek!

high up 2011.01.09. 12:45:08

@kultúrproli: te csak tudod, hogy miért jó hely az OPNI. Látszik hogy mennyire frusztrált vagy, hogy már nincs hova hazamenned. És a szadeszed is szétesett az atomjaira. Igaz, mindig is az atomizált társadalomért küzdöttek. Most megkaptátok. De csak a magatok körére. A társadalom túlélt benneteket.

AnnaKarenina 2011.01.09. 12:45:46

@Várúr: A féléves EU-elnökség miatt? Utána nyilván feloszlatják.
A debreceniek stadion is múlhatatlan a kiváló magyar futball(álmok) miatt, persze az egyre emelkedő beruházási költség itt nem érdekes.
Más is leírta, a filozófiai műveket nem centire, nem dekára mérik, szerintem nem sokan vannak, akik ezt meg tudják ítélni, én sem. Lehet Heller Ágnest önkéntes száműzetésbe küldeni megint, de az is biztos, hogy a munkássága alapján a világ felvilágosultabb helyein örömmel fogják fogadni. Rólunk, átlagmagyarokról már nem (lesz) ilyen jó a vélemény.

Aszi 2011.01.09. 12:57:38

Csak jelzem, hogy az előző Széchenyi-terv keretében több mint egymilliárd Ft-ot fizettek ki 2002-ben "A nemzeti örökség és a jelenkori társadalmi kihívások" témában társadalomtudományi kutatásokra, az előző évben, azaz 2001-ben pedig 2,4 milliárd forintot fordított a Fidesz-kormány ugyanerre a célra:

www.nkth.gov.hu/palyazatok-eredmenyek/szechenyi-terv-nemzeti/5-program-nemzeti-080519

www.nkth.gov.hu/palyazatok-eredmenyek/nemzeti-kutatasi/nkfp-2001-5-nyertes

Utóbbiak között pl. Fricz Tamás Fidesz-közeli politológusnak kifizettek 41 millió Ft-ot "A magyar politikai rendszer európai uniós integrációja" c. pályázatára.

EnTeO 2011.01.09. 12:59:27

"Viszont az államnak, mint adott jogosítványokkal felruházott szervezetnek nem feladata, hogy támogassa a művészeteket és tudományokat."

Jó, hogy pl. Mátyás király nem így gondolta. Azóta viszont minden marha így gondolja.

bécika 2011.01.09. 13:07:10

@Aszi: Ha ez igaz, akkor asszem befogtad a pofáját ennek a sok süketnek. :)

oscar dirlewanger 2011.01.09. 13:07:56

az a heller pont ugy néz ki, mintha most szabadította volna fel a veres hadsereg valamelyík koncentrációs táborban...most tényleg csodálkozik bárki is, ha a fiatalságnak miért pld. a fess ss tisztek jönek be inkább??

kultúrpesszimista 2011.01.09. 13:09:29

@high up:

anyáidról beszélj többesszám második személyben, amíg nekem csobogsz, addik elég lesz az E/2 is. Én én vagyok, ne moss össze senkivel! Soha nem voltam szdsz tag, de szavazó sem! bár ezt úgyse hiszed el nekem, hiszen súlyos tévképzeteid ebben megakadályoznad. na, jó étvágyat a zsíroskenyérhez, a tréninget ne felejtsd el szügyig felhúzni!!!

kultúrpesszimista 2011.01.09. 13:10:36

@oscar dirlewanger:

jönnek, két n. amúgy meg halj meg.

puffatag 2011.01.09. 13:14:51

@high up: "puffatag, Polt Péter meg a Hosszúbájtok és minden hasonló a 20 éves ballibsi hazugság gépezet terméke." a nemzetvezetőd miniszterelnöksége idején a saját cégének utaltatott pénzt, aszonta ne mi nyerjük a legtöbbet.. párttitkár papája pedig a fiacskája (tudod, akit grazban ápoltak, miután gyurcsány felmosta vele a padlót és elment vacsorázni)regnálása alatt lett milliárdos, úgy hogy az összes állami dolomit-szállítást az ő gánti bányájából teljesítették... ja, a gánti bányát abból a pénzből vette törvénytelenül, amit a fidesz a székházának eladásából kapott... kedves jó náci barátom, ezek tények

Várúr 2011.01.09. 13:21:05

@AnnaKarenina:
Türelmesen válaszolok. Az írtam: Terrorelhárító Központ az EU-elnökség miatt is. Több száz miniszter, több tucat elnök, stb. jön. Utána is jönnek és utána is lesznek terroristák. Filozófia dolgozat oldalra valóban nem mérhető, de az adott pályázati kiíráshoz viszonyítható, s ahhoz köze nincs... Ez a lényeg, s a félmilliárd egy torkig adós országban...

Várúr 2011.01.09. 13:25:17

@Aszi:
Csakhogy akkoriban nem 21 ezer milliárd volt az államadósság... Mellesleg a Fricznek kifizetett 41 milla számtalanszor cáfolt hazugság.

puffatag 2011.01.09. 13:28:21

kedves magyar nácik és jobboldaliak! nyugodjatok le, 4 évnél is tovább maradhattok a hatalomban, akkora nyagy a népszerűségetek. kicsit majd csökken, ahogy kiderül hogy hazudtatok éjjel-nappal, de a jobbikkal együtt bizonyosan meglesz a kormányzás 2014-től is. nem kell sem kordon, sem takarítók a kossuth térre, mert a hugyos forradalmárok benn ülnek majd a törvényalkotók között... miután elkergettétek, vagy kiírtottátok az összes ballibet, zsidót, (ami lássuk be ugyanaz)polt pot péter körülnéz: vazze, most akkor kitől lopjunk? jöjjenek a szemüvegesek (gyorsan megírja a lex-matolcsyt) ekkor felébred a nemzetvezető.. körülnéz.. vazze, má megint grazba hoztak.. beszólnak az ablakon: uram ez HÁGA

bécika 2011.01.09. 13:29:55

@Várúr: Petike!
Azért, mert azt mondod hogy hazugság, nem lesz igazad. Az államadósság meg nem volt pluszban akkor sem. Te kis csekélyértelmű

puffatag 2011.01.09. 13:30:47

@Várúr: . "Mellesleg a Fricznek kifizetett 41 milla számtalanszor cáfolt hazugság." ki cáfolta? csak nem a debreceni druszád debrecen várura, Mr. 10-15 %? a kis forintshortoló?

oscar dirlewanger 2011.01.09. 13:31:54

@kultúrpesszimista: szóval bejön a nyanya fene az ízlésed.....brrrrr... most tényleg nem tudom eldönteni, hogy gerontofil vagy, vagy már inkább nekrofil...

puffatag 2011.01.09. 13:34:45

@Várúr: a terrorelhárító központ első bevetése a választási győzelem ünneplésekor volt közpénzen... vajon mitől retteg a kis á(polt)ka

Takács Bálint 2011.01.09. 13:37:30

@AnnaKarenina: Már nem emlékszel arra, hogy az elmúlt években, bármilyen nagyobb szabású FIDESZ rendezvény készülődött, Szilvásy azonnal terroristákat és lehetséges terrortámadást vizionált?

Na ezért kell a Terrorelhárító Központ!

kötekedő kutakodó 2011.01.09. 13:39:11

@Aszi:
Jó hogy előhoztad a szóban forgó pályázati rendszer Fideszes indulását, mert ebből is kiderül, min háborodhatott fel Paranoid Android.

A Fidesz időkben elindult egy bőkezű tudományfinanszírozási rendszer, amely kiírásaiban az elméleti társadalomkutatókat is megcélozta. Pályázhatott rá filozófus, ahogy régész vagy éppen kulturáis antropológus. Többlépcsős, elég transzparens bírálati rendszer volt.
Az MSZP-SZDSZ kormány a pénzosztó hivatalt (NKTH) megtartotta, de pályázati kiírásaiban deklarálta, hogy csak a versenyképességet közvetlenül segítő alkalmazott természettudományi (esetleg gazdasági) kutatásokat támogatja. Azaz: filozófusok, régészek és kulturális antropológusok kíméljenek! Egy ilyen pályázaton nyertek (úgy tűnik többön is, én korábban csak egyről tudtam) elméleti filozófusok annyi pénzt, ami elméleti filozófiára igenis sok.

Ez bizony felháborodásra okot adó, és bűncselekmény gyanúját megalapozó tény, amelyet a blogot offtopic és terelő hozzászólásokkal szétcincálni akaró baltrollok sem homályosíthatnak el.

sannya 2011.01.09. 13:41:39

amugy tamasgaspar fofilozufus foelvtars bemutatta mar a diplomajat???

septem 2011.01.09. 13:49:23

puffatag = török zsolt

Lacdelo 2011.01.09. 14:02:21

"A forráskivonások így együttesen 2011-ben elérik a 160 millió forintot, 2012-ben a 440 millió forintot. Mindez több ezer hajléktalan ember utcára kerülését, pályázati támogatásokból finanszírozott téli ellátásuk megszűnését, segítői munkahelyek elvesztését jelenti.
Kérjük, aki részt kíván venni a közgyűlésen, itt a diszpécser-portálon hozzászólásában jelezze szándékát!"

xn--hajlktalan-e7a.hu/tizek-tanacsa/1056-felhivas-a-fvarosi-oenkormanyzat-koezgylesen-valo-reszvetelre.html

A hajlektalanokra nincs penz, de felesleges

"vallásfilozófiai és a vallás társadalmi jelenlétét" kutatatni van 70 millio Ft.

Mint keresztenyek inkabb a hajlektalanoknak probalnanak segiteni, mint elesett felebarataiknak, ahelyett hogy a legnagyobb problemajuk a Valo Vilag beszuntetese lenne.

index.hu/kultur/media/2011/01/04/a_keresztenydemokratak_a_valo_vilag_elleni_feljelentesre_buzditanak/

Aszi 2011.01.09. 14:21:50

@Lacdelo: Az egyházak a kapott 70 milliárdjukból esetleg foglalkozhatnának picit többet a hajléktalanproblémával is.

Várúr 2011.01.09. 14:23:34

@puffatag:
Rettegni a "makkegészséges" Furcsány rettegett a kordonjaival és a mesterlövészekkel március 15-én a tetőn... Szelektív a memóriád koma.

Várúr 2011.01.09. 14:25:35

@Aszi:
Szinte csak az egyházak foglalkoznak a hajléktalanokkal. Máltai és baptista szereteszolgálat, katolikus karitász, református szereteház, ingyenkonyha, zsidó chevra kadisa, stb. ismerős?

Várúr 2011.01.09. 14:29:08

@puffatag:
Egyszerűen terelsz, mint hólapát a falusi néni kezében... Az a Fricznek kifizetett 41 milla szimpla hazugság. Higyj benne, mint a Télapóban. A "shortoló" Kósa nem hord shortot (rövidgatyát) Az a te agyadra illik.

Lacdelo 2011.01.09. 14:35:30

@Aszi:

Egy az egyben meg is oldhatnak, habar ez nem jelenteni nekik a tagszamanak es politikai befolyasanak a novekedesevel. Nekik kedvezobb a forrasaikat hittan oktatasra forditani amivel tagtoboroznak, ahelyett hogy halatlan hajlektalanokra pazarolnak.

Aszi 2011.01.09. 14:45:19

@Várúr: Szó sincs róla, egy rakás civil szervezet foglalkozik a hajléktalanokkal, aminek nincs egyházi kötődése. Magyar Vöröskereszt, Menhely Alapítvány, Oltalom Karitatív Egyesület, stb.

Az egyházak a finanszírozásukhoz képest alig foglalkoznak ezzel a problémával, néhány kisegyházat kivéve.

puffatag 2011.01.09. 14:51:35

@Várúr: "Szinte csak az egyházak foglalkoznak a hajléktalanokkal." az a bajuk a pap bácsiknak, hogy ezek az emberek már öregek, elgyötörtek, bár ha fogatlanok, nem tudják leharapni a pap fütyijét... szóval a matyar etyházaknak (smitpali írta eztet!!!) a tízmilliárdokból (ja, nyugat-európában nem kapnak állami támogatást, a hívők tartják el őket)kell a minél több pénz a palesztín szüzekre,akiket kimenekítenek a zsidó töke karmá(já)ból... ezért hord vona gabika és morvay ténsasszony palesztin kendőt... mert a rasszisták felnéznek az arab népekre

2011.01.09. 14:54:02

Ez szép lesz: ha véletlenül elmeszelik ennek a nyilvánvalóan blöff pályázatnak a számlás kifizetéseit a nagy rendcsinálási lendületben amiatt, mert számlás kifizetések voltak (vagyis számszaki alapon), akkor kezdhet vakarodzni a komplett magyar (társadalom)tudományi kompánia (balosok, jobbosok, zsidók, mélymagyarok, hülyék, okosok közösen). Mert mindenütt, mondom mindenütt így zajlott és zajlik a kifizetés, ezt mindenki tudja és csinálja. Heller mama társainak ezért egyetlen dolgot kell tenniük: szépen elkezdeni irogatni arról, hogy ki mindenki kapta így a pénzét az elmúlt tizenöt évben. Rögvest megy majd a telefon Budai elvtársnak a Profeszrok Batthány Körétől pl., aztán lesz olyan csend ekörül, mint a pátyi beruházásnál!

puffatag 2011.01.09. 15:06:58

a különbség az, hogy heller a legjelentősebb egyetemeken tanított, fricz és társai palesztínában oktatták a népet a zsidó megszállók ellen.... ha jobbos kormány van, mindenkit bedarálnak, aki nem velük van... balos kormány esetén legalább vegyes a kép. például nem szüntették meg smitt mária néni terrorházát, pedig állami alkamazottként jobbos zarándokhelyet hozott létre...aszonta a nénike 98 körül például, hogy: Hitler háborús céljai között nem szerepelt a zsidóság kiírtása (mindenki utánanézhet, ne engem kérjetek rá, mert baloldali lévén kibaszott lusta ember vagyok, a magyarság rákfenéje)

cukorrépa 2011.01.09. 15:14:24

70-500 millió forint mérhetetlen hatású és igencsak alacsony költségű "tudományra" marhára sok a magyar költségvetéshez képest VAGY például az OTKA pályázatain nyerhető összegekhez képest.

Az adatbázisok pénzbe kerülnek, na de nem kell háromévi 500 milla (évi 166 milla) a legtutibb-legfaszább adatbázisokhoz sem. Évi maximum 10 millióból minden fontos filozófiai szaklap hozzáférése kijön (hajjaj - ennyiből már a Playboy és Penthouse is).

Emellé némi konferenciatámogatás járhat, na de ki mondja meg, hogy melyik filozófiai okostojás érdemli meg, hogy támogassák a külföldi "eszem-iszom-beszélgetek" programját?
Mivel a filozófiai teljesítmény csak szubjektíve-intuitíve mérhető ("okos ez a fickó", "mély ez a könyv"), és semmilyen objektív módon nem, kizárólag mutyizással, nipotista-haveri alapon lehet kiosztani a támogatásokat.

Valaki linkelte, hogy a Fidesz is kiosztott pár milliárdot hasonlóan homályos célokra (száradjon le a kezük): ebből látszik, hogy a nagy mutyizásban egyik rendszerváltó párt sem jobb a másiknál. Betegesen pénzéhes, önmagukat és a holdudvarba tartozókat agyontámogató gazemberek.
nekem ez jön el az egészből.

Várúr 2011.01.09. 15:39:29

@puffatag:
Így nehéz értelmes társalgást folytatni... papokról a fütyi jut eszedbe és nem a csomó magas színvonalú oktatási intézmény.... nem a kórházak... hogy a világ első közkórházát 900 éve a Johannnita lovagrend hozta létre.,. Na, jobbulást.

Várúr 2011.01.09. 15:42:09

@puffatag:
Tanulj meg értelmezni. Hitler háborús céljai közt valóban nem a zsidóság kiirtása szerepelt. Az ideológiai és faji cél volt.
Na, végleg szeva.

valaki23 2011.01.09. 19:28:21

ismét egy poszt, amin könnyesre röhögtem magam, köszi, nagyon üt a szöveg :-)

marhaszív 2011.01.13. 12:16:23

@puffatag: ági nénéd az utóbbi időkben kissé leépült. lehet, megártottak neki az ún. híres egyetemek klímái. de nem baj, töröld le a szádról a nyálad mert csorog és pihenj kicsit.

kissiú 2011.01.14. 11:09:42

Utána kellene nézni egy-két számadatnak. Pl. hogy más filozófus munkacsoport mennyiből gazdálkodik, illetve abból a pályázatból ki nyert még, és mennyit.
Molekuláris biológusként lesújtó véleményem van a filozófiáról, ennek elenére gusztustalannak tartom Budai úr légyvadászatát.

1. Ha szabálytalanságok merültek fel a pályázat odaítélésében, a bíráló bizottságot tessék elővenni.

2. Ha kíváncsiak mire költötték el a pénzt, nézzék meg az elszámolást. Aki nem tudná, ez mindenképp megtörténik, minden pályázat esetén, minden naptári évre, és a legvégén is, bal és jobboldali kutatók esetében egyaránt. Legfeljebb nem kap médianyilvánosságot a számvizsgálat.

A 70 milliós öszzeg önmagában nem mond semmit. Hány évre? Mennyi a dologi keret, mennyi a bér, mennyi a kiküldetési hozzájárulás, mennyi a napidíj, mennyi az egyéb összetevője?
Hány kutató bérét fizették belőle?
Csak a tisztánlátás végett: egy PhD-val bíró kutató éves bérköltsége minden vonzatával együtt kb 5M Ft. (ld. közalkalmazotti bértábla ill szuperbruttó)

Aki pedig azért sír, hogy külföldre is utaznak kutatók, az szóljon a kormánynak, hogy ők se utazzanak. Már csak az kell, hogy hisztériakeltéssel a "népakarat" megszüntesse azt a kevés kutatás-fejlesztési hozzájáruást, ami Mo. egyetlen kitörési pontját hivatott támogatni.

Összehasonlításként: az MTA OTKA (Országos Tudományos Kutatási Alap) 2010-ben 5 Mrd Ft-ból gazdálkodott, a talajcsere Devecserben 9 Mrd volt.

cukorrépa 2011.01.15. 18:49:48

@kissiú:
nyugodt lehetsz, a "mezei", azaz nem fenéknyaló, valakinek-a-haverja filozófus vagy állástalan, vagy örül, ha kenyérre és parízerre futja neki egy évben. de semmiképp nem kap 600e Ft-ot a könyvéért (mint Radnóti), külföldi konferenciákról meg nem is álmodik.

természetesen a megoldás nem a pénz elvétele, hanem EGYENLETESEBB elosztása.

Amúgy meg röhejesen keveset költ Mo. kutatásra. Az OTKA-nak minimum kétszer ennyit kellene egy évben szétosztania, s akkor talán ilyen túlkapásokból is kevesebb lenne.

A pályázatról meg: világos, hogy ha a pályázati kiírásban nem szerepel valami, akkor azok, akiknek NEM szólnak a haverok a bizottságból, hogy "pályázzatok, tejelni fogunk", azok nem fognak pályázni, ergo nyerni sem. Ezért hamis azt mondani, hogy szegény Hellerék, Gerébyék szűzi tisztaságú lélekkel "csak megpróbálták" a pályázatot, "hátha bejön".
Nagy lópikulát. TUDTÁK (mert megígérték nekik), hogy nyerni fognak, ezért is adták be a pályázatot.

Még hogy véletlenül pályáztak... nagyon hülyének vagy naivnak kell lenni ahhoz, hogy ezt a kamu dumát valaki bevegye.

cukorrépa 2011.01.15. 18:53:36

@kissiú:
és most gondolok bele, ha az OTKA éves kerete 5 milliárd volt (ami három évre 15 milliárd), akkor nem iszonyatosan abszurd, hogy filozófiára lehet nyerni 500 milliót 3 évre ??? Ez az éves OTKA-keret harmincada (bár nem az TOKA-tól kapták, ugyi). Szerinted mennyire top csapatnak kellene ahhoz lenni, hogy valakik ezt az összeget kiérdemeljék, egy sor nem műszaki, nem természettudományos kutatással? Még így se gyanús??

borzzz 2011.01.29. 01:56:20

@Várúr: "Mellesleg a Fricznek kifizetett 41 milla számtalanszor cáfolt hazugság."

Ez gyönyörű! Miközben ott van a kommented mellett a hivatkozás, csak rákattintasz, és hopp, előugrik a hivatalos lista a "számtalanszor cáfolt" igazsággal: Fricz Tamás 41 milla. De nehogy oda kattints, mert bedől a világképed, oszt' túráztathatod a kognitív disszonanciát:-))

Várúr 2011.01.29. 14:48:18

@borzzz:
Ne borzongj. Utána fogok nézni. Ha a Fricz-féle 41 milla igaz, éppúgy elítélem, mint Hellerék félmilliárdját.

borzzz 2011.01.30. 05:13:24

@Várúr: Egyezzünk meg, hogy én nem borzongok, te meg nem ítéled el:-))
Ezek az összegek nem az illető zsebébe mentek, hívják bár Fricznek vagy Hellernek (utóbbi esetben végképp nem, mert Heller semmilyen jogcímen egyetlen fillért sem vett fel belőle), hanem egy projektre, amelynek a megnevezett volt az irányítója. Három év alatt 10-20, jellemzően fiatal, pályakezdő kutató között oszlott meg a pénz, illetve az adott kutatóhely vehetett belőle számítógépet, könyvet, folyóiratot. Az egész dokumentálva van, tételesen, név szerint, és már rég elszámoltak a pénzzel, mivel a MN-ben inkriminált pályázat 2004-es, minden fenn van a neten is.
Térjünk erre vissza, ha utánanéztél, mert érdekel a véleményed.

Várúr 2011.01.30. 12:05:34

@borzzz:
Kedves barátom. Utánanéztem. Temérdek vitatható tétel van a kiadások közt (hadd ne részletezzem). Ám a lényeg nem ez, hanem az, hogy egy torkig eladósított országban egy szűk balliberális kört juttatott közel félmilliárdhoz, ami aránytalan túlzás. Hol van ettől Friczék 49 milliója? Ráadásul amikor kapták, nem nőtt 21 ezer milliárdra az államadósság, nem tátongott a költségvetésben 500 milliárdos lyuk, nem csúsztunk versenyképességünket tekintve az utolsó helyre Kelet-Közép-Európában, stb. Én is tudom, hogy Heller egy fillért sem vett fel, ezzel szemben nem gondolom, hogy Lukács György munkásságának kutatása, stb. iszonyú állapotaink közt létfontosságú lett volna, olyanok részéről, akik a fizetésüket ezért kapják. Nem gondolom, hogy egy filozófus színvonalát a blokkolóóra napi nyomkodása határozza meg -, de azt igen, hogy egy év alatt legalább pár alkalommal illő lett volna a munkahelyét szíves jelenlétével megtisztelni. Végül: a kutyának eszébe nem jutna, hogy a filozófus érintettek egy része zsidó származású. Ők hivatkoztak rá, ami nevetséges, egyben végtelenül ellenszenves is. Sérti azokat a zsidó kárpitosokat, szatócsokat, tanárokat, főorvosokat és egyéb foglalkozásúakat, akik "csupán" teszik a dolgukat, mint a többi bérmunkás. Ez az én olvasatom - amitől természetesen lehet eltérő bárki másé.

Bebes 2011.02.01. 19:31:29

@Várúr: "Hol van ettől Friczék 49 milliója?" - kérded. Ott van, hogy egy adott év egyetlen projektjét nem több év több projektjével kellene összevetni, hanem pl. "Hellerék" 59 milliójával.
Nézegettem a táblázatokat, gőzöm sincs, hogy jött ki a MN-nek a félmilliárd, de nem reménytelen, ha egy projekt átlag 50 millát kap, akkor tíz projekt már ki is adja, és nyolc év alatt 10 projekt korántsem tűnik eltúlzottnak. S hogy ki számít szűk ballib körnek, azt nyilván a MN mondja meg.
A zsidózás nálam felejtős, nem tudom, ki hivatkozott rá, én Heller és Radnóti nyilatkozatát olvastam, ők ugyan nem. Ami Lukács Györgyöt illeti, nála nyilván aktuálisabb a lélegeztetőgép, pláne akkor, amikor a (gazdasági) helyzet már megint fokozódik, de sajnos nem mellőzhető, hogy ő a legnevesebb magyar filozófus, akár tetszik, akár nem. Rengetegen kutatják, írnak róla világszerte, hülyén venné ki magát, ha pont Magyarországon nem foglalkoznánk vele.
Igen, vannak pályázatok, amik az én szememet is csípik, nem feltétlenül azok, amik a MN-ét vagy a tiédet, de szvsz ez természetes, nincs olyan döntés, amivel mindenki elégedett. (Kizárólag a kedvedért igyekeztem higgadt maradni, de forog a gyomrom attól, ami ez ügyben folyik.)

borzzz 2011.02.01. 23:29:24

@Várúr: Magyarország az 1970-es évek óta úszik az adósságban. Nem gondolhatod komolyan, hogy addig álljon le az élet, amíg mindent vissza nem fizetünk. Persze, tudom, hogy nem gondolod. Talán még azt sem gondolod, hogy addig ne költsünk tudományos kutatásra. Sőt az sem gondolod, hogy ne költsünk közvetlen, mérhető azonnali, hasznot nem hozó alapkutatásokra, társadalomtudományra, filozófiára. Hanem csak arra a bizonyos "szűk balliberális körre" ne költsünk. Ezzel két baj van: 1. ha pl. nem készülnek el tanulmányok, vagy egy kutatóhely nem fizet elő adatbázisra, folyóiratra, attól szegényebbek leszünk, és nem gazdagabbak. 2. a mondott "szűk ballib kör" abban a formában, ahogy azt a hecckampány előállította, nem létezik. Lehetnek magánemberként balra szavazó, vagy liberális publicisztikát író tudósok, de nincs ballib Platón szövegkiadás vagy Heidegger fordítás. Lukáccsal sem csak marxisták vagy baloldaliak foglalkoznak.

Várúr 2011.02.02. 15:38:10

@borzzz:
Ballib Platón-fordítás valóban nem létezik, de kontraszelektált ballib megmondóemberek szűk köre nagyon is. Elég, ha a névsorra pillantasz. Államadósság rég létezik, de az események idején duplázódott meg. Filozófiai kutatásra ilyen nagyságrendben akkor költsünk, ha telik rá. S akkor is úgy, hogy a munka a pályázati kiírásnak legalább látszólag megfeleljen. Lukáccsal foglalkozzon a filozófiai lobby, de mert havi fizetése van, finanszírozza abból. Bocs', szarszagú ez az egész, mind a szellem emberei jórészének, mind másoknak.

borzzz 2011.02.02. 23:06:21

@Várúr: Nézd, nem tudom, mennyit tudsz erről (én sem sokat, nem vagyok bennfentes), de a tudományunk így is alulfinanszírozott, a GDP kisebb részét kapja, mint egy ilyen fejlettségű (és a szürkeállományára fölöttébb büszke) országtól elvárható. A pénzszűke miatt találták ki, hogy akkor nem kutatót és intézetet támogatnak, hanem pályázati alapon projekteket, jórészt EU forrásból, ami pántlikázott pénz, nem lehet adósságszolgálatra, sem másra költeni.
Lehet vitatkozni a pályázati rendszeren, a prioritásokon, az egyes projekteken, de itt nagyon nem arról van szó.
Amúgy semmivel nincs több "megmondóember" a baloldalon, mint a jobboldalon, s mintha abban az egyben közmegegyezés lenne, hogy ez egy "szűk kör":-)) Sokan nagyra becsülik őket, úgy itthon, mint külföldön, egy ilyen alantas hajsza minimum kontraproduktív és súlyosan aránytévesztett: igencsak el kell vetni a sulykot ahhoz, hogy Heller Ágnest zugschlagi, hagyói, meggyes tamási szerepkörbe stilizálják, de a MN nem ismer lehetetlent.

BISMARCK 2011.02.04. 05:58:34

@borzzz:

Emlékszel Kunos Péter perére?
cegvezetes.cegnet.hu/1999/2/top-12
Az ítélet felolvasásakor ott ült az egész pereputty, Hellertől Popperig. Amikor vége lett felháborodva, a bíróságra legyintve távoztak. Mi közük volt hozzá? Mi kötötte össze őket? Miért gondolták azt, hogy így egységesen ki kell állniuk egy sikkasztó mellett?
Ha majd ezekre a kérdésekre tudsz válaszolni, akkor meglesz a válasz, hogy miért ők kapták a pénzeket 8 éven át.
Ja, még vmi.
Szerda este Tét az ATV-n. Azt mondja Gerő András, hogy ez az ügy tele van antiszemita toposzokkal mert akiket megtámadtak mind zsidók. Honnan tudja? Van egy kis könyve amiben benne van, hogy ki az és ki nem?
Innen fúj a szél. És ezért utálják őket.

borzzz 2011.02.04. 22:56:20

@BISMARCK: Gyorsan adjál valami forrást arra, hogy Kunos perén ott ültek a filozófusok, nem kell, hogy mindről, elég nekem kettő is.
Nem nézek tévét már egy ideje, de azt tudom, hogy Gerő imád szerepelni és olyanokat mondani, hogy kiverje a biztosítékot, az se baj, ha hülyeség.
Ezt meg nem értem: "Innen fúj a szél. És ezért utálják őket." Milyen szél? Kik utálnak kiket?

BISMARCK 2011.02.05. 08:04:37

@borzzz:

Nem adok forrást.
Minden híradó mutatta az ítélet hirdetést, akkor lehetett látni.
Különösebben nem érdekel ha nem hiszed.
Te tényleg ennyire hülye vagy v csak provokálsz?
Onnan fúj a szél, hogy nekik - zsidóknak - megengedett a kettős mérce. Pl. ebben az esetben Gerő megmondhatja, hogy ki zsidó, de ha én mondom, akkor antiszemita vagyok. És ez az - mármint a kettős mérce - ami miatt utálják a zsidókat.
Így érthető?

borzzz 2011.02.06. 02:48:19

@BISMARCK: Jól látod: Gerő, ha vállalja a zsidóságát, akkor megmondhatja, hogy ki zsidó, aki meg azt vállalja, hogy antiszemita, az is megmondhatja - hogy ki az antiszemita. Ez nem kettős mérce, hanem maga az egyenlőség:-))
Annyit bizonyára magad is tudsz, hogy mi nem niggerezhetünk - csak a feketék niggerezhetnek. És ez sem kettős mérce, hanem így van jól.
Nekünk, többségieknek úgy alakult a szocializációnk, hogy anyukánk már zsenge korunkban arra intett: disztingváljál, gyermekem. Ez bennünk, többségiekben mély nyomot hagyott, amit az agyatlan "kettősmércézés" sem tud felülírni.

BISMARCK 2011.02.06. 08:22:35

@borzzz:

Ez persze hülyeség, ugyanaz a pc marhaság ami már húsz éve fertőzi az életünket.
Tehát én pl. a kínaira nem mondhatom, hogy kínai?
Vagy a törökre, hogy török?
Akkor mégis mit mondjak helyette?
Vagy annak idején az amerikaiak mi alapján internálták azokat az amerikai állampolgárokat akik japánnak néztek ki? vagy tették ugyanezt a kanadaiak is?
Ha Gerő pofa alapján megkülönböztetheti akkor én is és más is.
Nincs olyan, hogy ha mögé lehet bújni, védekezni lehet vele - mint pl. most - akkor zsidó, ha meg vmiért ez negatív megkülönböztetés akkor meg nem az.
süti beállítások módosítása