Lesz-e háború Szlovákiával?

 2009.08.23. 11:46

 

 

 

Korábbi megnyilvánulásomban már kifejtettem, hogy a magyar honfiúi kebel egyik legnagyobb fájdalma, hogy a szlovák államnak egynehány röpke év alatt sikerült ótvarabb, ergyább, redvásabb politikai elitet kigennyedzenie magából, mint nekünk ezer év alatt. A „kultúrfölény” elvesztése feletti szenvelgésünket nem menti, hogy gy. ferenc és tsai az elmúlt években tiszteletre méltó kísérleteket tettek süllyedésünk meggyorsítására és hogy mindig van nálunk számos aktív hazaáruló és szociopata a kormányban.

Az, hogy a mindenkori magyar kormány az elmúlt hét évben gyakorlatilag maga alá ürített minden alkalommal, amikor egy szomszéd ország kormányzati elmebetege a magyar nyelv magyarországi korlátozását követelte, oda süllyesztette nemzetközi tekintélyünket, ahová való. Konkrétan a bányászbéka ürítő és szaporító szerve alá. Nehéz azt tudomásul vennünk, amikor viharfelhők gyülekeznek drága hazánk egén, hogy a nemzet nem bírt Vóna Gábornál szörnyűbbet kiállítani, amikor a tiso-i szlovákia legszebb hagyományait éleszti fel egy szociáldemokrata párt. A szlovákiai pártok a magyarkérdésben még az szdsz fénykorában képviselt álláspontjánál is szélsőségesebbek.

Amit a szlovákok velünk kapcsolatban összehoztak az elmúlt években szürreálisabb, mint eörsi mátyás népről, nemzetről vallott gondolatai, természetesen akkor és csak akkor, ha a magyar nemzetről van szó.

 

Ezen blog korábban már utalt arra, hogy rendelkezik eszközökkel a párhuzamos univerzumokba történő betekintésre, csakúgy, mint az időutazásra.

Első kísérletünk nem keltett érzékelhető feltűnést, ezért az időparadoxon pisztergálása nélkül pislanthatunk rá a közép-európai térség közeljövőjére.

 

A magyar-szlovák háború összefoglaló története (2009-08-25 16 óra 13 perctől 2009-08-26 17 óra 11 percig)

 

A szlovák kormány bejelentette, hogy casus belinek tekinti azt, hogy Sólyom László, a magyar köztársaság elnöke megjelent a szlovák-magyar határszakasz egy pontján és szigorúan átnézett a Dunán. A szlovák kormány kijelentette, hogy az Európában példátlan, tömegpusztító fegyverrel végrehajtott támadás, amely 3000 (háromezer) éves országukat érte, csak vérrel tehető jóvá.

A szlovák kormány követelte, hogy Sólyom László a továbbiakban folyamatosan hordjon napszemüveget (éjszaka is), valamint a magyar történelem tankönyvekben ezentúl helyesen, a szlovák-osztrák monarchia szerepeljen, továbbá a magyar kormány ismerje el, hogy a magyar nyelv a szlovák elkorcsosult változata.

b. gordon magyar miniszterelnök bratiszlavába sietett, hogy fico bocsánatáért esedezzen, de miután csak 49-szer csókolta meg a szlovák miniszterelnök lábát és nem ötvenszer, mint azt a magyar miniszterelnök számára a szlovák protokoll előírja a találkozó eredménytelen maradt.

b. gordon négyszemközt elmondta ugyan a szlovák miniszterelnöknek, hogy személy szerint megérti őt és maga is egy fasiszta állatnak tartja a jobboldal által megválasztott köztársasági elnököt, de annak lelövése, valamint Magyarország szlovák protektorátusként történő elismerése, még a gerinctelen magyar csőcselék(választópolgárok)  körében is rontaná pártja amúgy is jelentéktelen választási esélyeit.

 

A szlovák kormány ülésén a katonai felderítés vezetője elmondta a jelenlévőknek, hogy Magyarországnak nincsen hadserege, csak néhány száz tábornoka, tehát bárhol be lehet hatolni az országba. A politikusok azonban nem hittek neki, még a prozacon élő miniszterek se gondolták, hogy egy ország kormánya, amelyet zömmel ellenséges országok vesznek körül, elsorvasztja a hadseregét. A történész képzettségű hadügyminiszter egyenesen kilométerenként egy magyar páncéloshadosztályt vizionált a Duna déli partján. Azzal érvelt, hogy mi másért nőhetett 40 milliárd dollárral az elmúlt években a magyar államadósság, ha nem a titkos hadseregfejlesztés miatt, mert másutt nem lelni a pénz nyomát? Ezen felvetés kikezdhetetlen logikája nagy hatást tett a kormánytagokra és óvatosságra intették a hadvezetést. A szlovák hadsereg ezek után beásta magát a határ mentén.

 

A hadüzenet megérkezése után összeült a Honvédelmi Tanács, amely legelőszöris úgy döntött, detoxikálni kell szekeres imrét, hátha ő tudja, hol van a Magyar Honvédség?

 

Kovács Lajos alhadnagy, az utolsó magyar katonatiszt, aki még nem kommunikáció szakon szerzett diplomát, elkezdte a magyar katonai erők felvonultatását az 1938-as tervek alapján. Ezeket csak annyiban kellet korszerűsíteni, hogy akkoriban több gépesített alakulattal számoltak.

Az Öcsödi Huszároknak, valamint a Nyéklátházi Fogatolt Tüzéreknek jutott a szárnybiztosítás feladata. A támadás acélkemény élét a Mernyeszentmiklósi Hagyományörző Bandérium (22 fő) alkotta, azért mert itt három embernek kihúzható kardja volt, sőt a parancsnoknak meg is volt élezve, mert a felesége ezzel szokta vágni a húst.

 

A CNN elkezdte közvetíteni a háborút.

 

A Duna déli partján táborozó cserkészek babot vacsoráztak.

 

A közszolgálati tévé a Rákóczi hadnagya című filmet tűzte műsorára, mint a legfrissebb magyar hazafias műalkotást.

 

Az intenzív orvosi kezelés hatására szekeres imre magához tért, aminek következtében összeomlott az addig dinamikusan operáló magyar hadvezetés, mert Kovács Lajos alhadnagyot elküldték vodkáért. A tettrekész hadügyminiszter gyorsan kiírt két közbeszerzést, majd az alhadnagy szerencsére megérkezett a vodkával.

Az egyik közbeszerzés tárgya a háború győztes lefolytatása volt 10 millió forint értékben, a másiké a háborúhoz kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátása. Ez utóbbira 1600 milliárd forintot szánt a kormány. (A két szám nincs összecserélve).

 

A zsizsikes bab megtette hatását. A tüzérségi előkészítés hangjai és a méltósággal folydogáló Duna fölött áthömpölygő (ó, áldassék a déli szél) gáz megfutamította az ellenséget. A vegyifegyver támadást senki nem hitte el, mert a szlovákok már a háború első óráiban termonukleáris fegyverek tömeges bevetésével vádolták meg Magyarországot.

 

A háborút a CNN-en figyelő amerikai első és második öbölháborús veteránok tömegesen kaptak röhögőgörcsöt a hadicselekmények bemutatásától és sokan közülük ámokfutni kezdtek, vagy maguk ellen fordították a magyar hadsereg teljes tűzerejét meghaladó erejű kézifegyvereiket. Ezzel a dolog elérte az amerikai kormány ingerküszöbét is és a külügyminisztérium ügyeletvezető-helyettesének titkárnője (Warburga  Metternich) a mellékhelységben ülve, a Cosmo magazin lapozgatása közben leüvöltötte a két magáról megfeledkezett ország miniszterelnökét.

A szlovák miniszterelnöknek elmagyarázta, hogy a latorállamok lerohanása, csak az USA előjoga és bármennyire elégedettek is a szlovák demokrácia fejlődésével, az még nem érte el azt a szintet, hogy a családon belüli kisebbségi nyelvhasználatot felnégyeléssel lehessen büntetni. Megkövetelte továbbá egy bilaterális egyezmény megkötését a két ország között.

 

A magyar miniszterelnökkel közölte, hogy tisztában van vele, hogy egy rakás elállatiasodott nácit irányít, de azért szerepel a liberálbolsevista-judeoplutokrata világösszeesküvés fizetési listáján, hogy jó szlovákokat faragjon a rebellis magyarokból. Egyértelművé tette, hogy csak a feltétel nélküli megadást tudja elfogadni.

Mindkettőjüket figyelmeztette, hogy készültségbe helyez egy terepjárót, ha netántán be kellene avatkoznia az USA hadseregének.

 

A Párkánynál táborozó cserkészek buszra szálltak, hogy a Duna északi oldalán magyar emlékhelyeket tekintsenek meg. A szlovák vezérkar ezt gyorsan mozgó gépesített alakulatok hátországi betöréseként értékelte és azonnali békekötést javasolt.

 

A gerinces magyar kormány a fehérzászlós, megadást bejelentő szlovák tárgyaló generációnak felajánlotta a 4 nyugati megyét és ebből egy jottányit sem engedett a nehéz tárgyalások alatt. Ezen gesztus egyúttal a magyar választási matematikát is előnyösen befolyásolta, hiszen a közismerten fasiszta megyék távozásával az mszp egyből javult 5%-ot.

 

A magyar miniszterelnök b. gordon örömtől piros arccal jelentette be, hogy milyen kedvező feltételeket sikerült elérnie az általa vezetett tárgyalódelegációnak. Magyarország területe a megnyert háború után csak 20%-kal csökken, a magyar nyelvet és irodalmat továbbra is lehet magyarul tanítani a magyarországi iskolákban, valamint nem kell elismernünk a teljes szlovák nemzet hatszor történő kiirtását, elég azt beismernünk, hogy kétszer lemészároltuk őket az utolsó emberig.

 

Az ellenségeskedések befejezése előtt 2.3 másodperccel a kormány, elhúzódó háborúra számítva, kiszervezte a háborús tevékenységeket 20 évre, évi csekély 20 milliárd euróért. A másik szerződő fél a Sarkantyúvirág Bt, amelynek tulajdonosi háttere hadititok. A háború elmaradása esetén a kötbér 25 milliárd euró, amiből évi 3 milliót magyarországi befektetésekre kell fordítani, ha a kormány addig végrehajtja a vállalt adminisztrációs könnyítéseket (pl. az offshore cégeknek nem kell bejelenteni az alkalmazottaikat).

 

A közvéleménykutatások szerint Magyarországona lakosság 91%-a egyébként nem is értesült a háborúról, mert Győzikéék házipornója még a Magyar Nemzet címlapjáról is kiszorította a front híreit.

Szlovákiában hasonló volt a helyzet ugyanis jan slota pártja nagyobb korrupciós ügybe keveredett, mint az egész szlovák GDP és ezt nem sikerült teljesen Orbán Viktorra kennie.

 

 

 

Címkék: szlovákia háború szekeres imre sólyom lászló diplomácia szent istván látogatás magyar nyelv magyar szlovák vóna gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr881332412

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyilvános megszégyenítés 2009.08.24. 16:08:46

Az ember álnaívan azt gondolná, a diplomácia arról szól hogy a felek finom körmondatokban kerülgetik a forró kását és egy-egy mellékesnek tűnő jelző használatával küldenek fontos üzeneteket a másiknak, ügyelve arra, hogy mindezt az udvariasság, a tiszt...

Trackback: Diplomáciai sakk-matt 2009.08.23. 18:07:44

1187 szeptember 30.Jeruzsálem mellett, a muszlim táborbanAli vidáman ébredt aznap reggel. A sátrában végre sikerült úgy elrendezni a párnákat, hogy nem kínozta egész éjjel a hátfájás, az otthonról hozott kabalatevéje is pompás formában volt, és persze ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teuton33 2009.08.23. 19:58:58

@Non est volentis: igen valami ilyesmi is volt benne, de már igen rég olvastam! nagyon jó!!!

hát ez kabaré! mindig értettünk hozzá, hogyan csináljunk magunkból hülyét!

dehát egy ilyen kontra szelektált ország nincs még egy! itt a hülyéket hagyták!

amúgy a legendás magyar szürkeállomány az ott legel a hortobágyon! tévedés ne essék!!! :D :D :D

Laczkho 2009.08.23. 19:59:06

@harmincas: Érdekes. Kíváncsi lennék, mire alapozod. Én a 98-02 közötti időszakból egy igen-igen nyugodt (sőt bizonyos pontokon együttműködő) szlovák-magyar kapcsolatra emlékszem....
Ami pedig a szélsőséges - bár néha elgondolkozik az ember, hogy valóban ők a legszélsőségesebbek, vagy sem - Jobbik megerősödését illeti ez elsősorban az mszp és az szdsz sara...

pelettye 2009.08.23. 20:00:58

@pelettye: s ha engem valaki ellenségnek tekint, ne csodálkozzon azon, ha nem hívom meg a házamba, legyen akár az a köztársasági elnök. Jogot nem sértettünk.

tündér ilona 2009.08.23. 20:03:59

@A Nép - Te vagy!: Vajdaság - Tadic - március 15: úgy vélem, a bácskossuthfalvi és szabadkai részvétel szándéka, illetve az újvidéki és csúrogi emlékművek koszorúzásának lemondása, majd magának a látogatásnak a VMSZ részéről történt lemondása arra jó példa, hogy magánjellegű látogatás ide vagy oda, egy államelnöki látogatás (ő nem csak önmagát képviseli) bizony a másik állam szerveivel való empatikus előkészületeket igényel. Azt is gondolom, hogy a hivatala megteszi ezeket az előkészületeket. És még azt is gondolom, hogy szomszédaink egy részének politikai (történelmi tapasztalatból származó) érzékenysége olyan körülmény, mint az erős szél a viharban - nem lehet nem figyelembe venni. Viszont lehet sokat tenni az efféle érzékenység elmulasztásáért. Lassan, sok türelemmel. Egyet nem lehet (érdemes) elefántként mozogni porcelánboltban.

vázkulcs 2009.08.23. 20:04:45

@tündér ilona:

Az lehet, hogy bunkó vagyok, de ha majd a szlovák katonák megerőszakolnak akkor ne szomorkodj, mond azt, hogy mivel liberális, demokrata, az emberi értékekben hívő lélek vagy megérted és elfogadod, a cselekedeteiket. :)Sőt egyet is értesz velük, esetleg fordulj vmilyen korrupt európai emberi jogi bizottsághoz ahol, néhány hájas bürökrata 20 év vizsgálat után esetleg azt mondja, ez nem volt szép dolog, de azért lehet bizonyos érvekkel ezt a cselekedetet alátámasztani , ezért elnapolják a döntést még 20 évre, és a jegyzőkönyveket titkosítják még 1000 évre. :)

Pirx 2009.08.23. 20:04:56

Tényleg paranoid. Én vagyok a hülye. minek olvasom el?

tündér ilona 2009.08.23. 20:05:14

@pelettye: no pont ezért kellett volna meghívni, mert ijesztgetett. Hogy mindenki lássa, aki akarja, hogy a magyarok nem ijesztőek.

teuton33 2009.08.23. 20:07:04

én meg azt mondom, hogy aki meg akarja tartani a magyarságát az megtartja és a gyerekeinek is átadja, aki meg asszimilálódik (szlovákkal házasodik), az kapja be a retkes faszát fickónak vagy slotának!

jártam egy éve szlovákiában (bocs, a felvidéken!!)és ott volt egy magyar görögkatólikus pap, aki szlovák nőt vett el, volt 3 gyerekük és egyik sem beszélt magyarul... hát szopja le Jézus faszát!

tündér ilona 2009.08.23. 20:09:27

@pelettye: érdemes tanulni kínai harcművészetet. Az ellenfél lendületét magunk javára fordítjuk.

Politikusok mindenféle ostobaságokat szoktak beszélni - ez részben a mesterségük. Gasparovic az ott élők államelnöke, nem ellenfél, még ha ostobaságokat beszél, akkor is.

tündér ilona 2009.08.23. 20:13:27

@vázkulcs: tudod, én másféle példákat ismerek: pl a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság jó néhány államot kötelezett már romák (cigányok) kárpótlására mulasztás vagy tevőleges jogsértés miatt. Nem pár hét, de nem is húsz év alatt hoztak ilyen döntéseket.

Tanácsolom, aludjál nyugodtan, nincsen szlovák katona fölálló fasszal az ajtód előtt.

pelettye 2009.08.23. 20:14:53

@tündér ilona: próbálom megérteni, amit írsz. De lehet, csak azért nem megy, mert ismerem ezt a kormányt (a szlovákot), meg Gašparovičot, nekik alapjában véve az egészből csak az az érdekes, hogy egy halom szlovákot megnyugtattak, hogy megvédik őket a magyar veszélytől. S onnét kezdve nem érdekes, hogy nem tudnak mit kezdeni a válsággal, meg hogy tele vannak korrupciós ügyekkel. Csak buzdítják a harci szellemet. Hogy értsd: elnökválasztási kampány Szlovákiában: Radičová (ellenjelölt) megvádolva, hogy a magyaroknak autonómiát ígért. Nem ígért,de Gašparovič furt ezzel jött elő. Semmilyen tény nem győzi meg Gašparovičot, meg Ficót, mert nem ez az érdekük.

tündér ilona 2009.08.23. 20:16:36

@teuton33: miért kívánsz ily kellemeseket - fasszopás

Viktus 2009.08.23. 20:16:55

Sólyom László június 19-én tájékoztatta először a szlovák nagykövetet tervezett látogatásáról. Ezt bizonyítja az a diplomáciai jegyzék, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal küldött a szlovák külügyminisztériumnak

www.hirszerzo.hu/cikk.gyenge_szlovak_kifogas_solyom_laszloval_szemben.120498.html

pelettye 2009.08.23. 20:17:49

@tündér ilona: oké, de a harcművészet valahogy a szóból kifolyólag harcot igényel.

vázkulcs 2009.08.23. 20:22:49

@tündér ilona:

:) ne fárassz ezeknek a látszatintézményeknek a látszatintézkedéseivel. Majd amikor az USA elnökét perbe vonják emberiség elleni bűnökért, vagy Putyin főmaffiózót akkor esetleg, addig csak egy talpnyaló bürökrata csürhe.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.23. 20:36:47

@tündér ilona:

Te is mazochista vagy?

(Az is nem rám vonatkozik)

Miféle érthető érzékenység? Elég kifordítottan nézed a dolgokat. Nem mintha nem lenne ismerős, de ennek nincs köze az igazságkereséshez.

Most egy darabig jobb ha kussolok. Közérzet.

teuton33 2009.08.23. 20:37:09

@tündér ilona: ha neked ez kellemes????! :) na persze valaki szereti, én magam azért nem csinálnám! :D

amúgy ez egy összetett szó és nem hasonul, azaz helyesen: faszszopás, úgymint kulcscsomó!!!

teuton33 2009.08.23. 20:39:37

nyugi má' a tótok megkapják az eutól az ejnyebejnét, és mehetnek a sarokba! rossz ficó bántotta a lacikát!

tündér ilona 2009.08.23. 20:40:39

@pelettye: a politika már csak ilyen fura dolog (vagy gyomorforgató - ha úgy tetszik). Vamit azért tudok róla, mi van ott. (Egészen véletlenül Radicovát kilencvenes évek elején volt szerencsém ismerni - akkor még kezdő szociológus volt.)

Kérdés: mi a jobb, ha két fél közül egyik elveszti az eszét, vagy az, ha a másik is elveszti? Mi a jobb, ha országúton éjszaka két, ellentétes irányba (szembe) közlekedő autó vezetője reflektorral kölcsönösen elvakítja egymást, vagy az, ha csak az egyik vezető nem lát a reflektorozás miatt?

tündér ilona 2009.08.23. 20:41:56

@teuton33: te nem szereted, ha szopják a farkad??????? Tán dugni sem szeretsz??? Csak az a magyarkodás, az megy????

teuton33 2009.08.23. 20:48:41

@tündér ilona: én semmi ilyesmit nem mondtam!!! már hogy ne szeretném! állok elébe! :D de csinálni nem akarom, hagyni hagyom! vili?

pelettye 2009.08.23. 20:49:48

@tündér ilona: az egyik kitért: találós kérdés, melyik.

pelettye 2009.08.23. 20:52:11

@pelettye: @tündér ilona: de hogy kivakított el téged, azt se tudom

teuton33 2009.08.23. 20:53:07

amúgy vizsgáljátok meg ezt a problémát európai mértékkel , aztán a földi mértékkel, és rájösztök, hogy ez csak vihar egy pohár vízben. nem is olyan sokára nem hogy magyarság nem lesz, de emberiség sem!!! (na ez a kisebbik rossz!)

Lumumba 2009.08.23. 20:54:19

Egy dolgot nem értek, vagyis sok mást sem, de most éppen azt nem, hogy egy higgadtnak mondott és hatalmas sleppel körülvett köztársasági elnök körében a koszorúzás előkészítésekor senkiben nem vetődött az fel, hogy az amúgy is felhergelt északi barátaink körében eleve hisztire van ítélve egy olyan időpont kitűzése, ami az ő nemzeti gyászuk időpontjával esik egybe? És a két esemény társításának így szimbolikus értéke van?

teuton33 2009.08.23. 20:56:36

@Lumumba: ugyanmár! ez csak mondva csinált kifogás! ugyan hol voltak a segítő szlovákok 56-ban, 89-ben???? eleve István fájt nekik, és fog is fájni. ennyi!

Lumumba 2009.08.23. 20:59:22

@teuton33: Persze, hogy fáj nekik, de ezen nehéz lenne változtatni. 56-ban ők nem vettek részt a mi ügyeink bukásában, de 68-ban mi nyakig sárosak voltunk.

pelettye 2009.08.23. 21:00:21

@tündér ilona: nem esett le elsőre, de temagad igazoltad, hogy a szlovákok elvakítottak. Váljék egészségedre

pelettye 2009.08.23. 21:01:37

@Lumumba: Ficonak nem fáj 68, legfeljebb az, hogy a demokráciának köszönhetően választásokat kell nyernie

Lumumba 2009.08.23. 21:02:27

@teuton33: Ha kicsit megpróbálsz objektív lenni, nincs ebben semmi mondvacsinált. 68 bukása számukra tényleg nemzeti gyász, és a szentistváni ideológiának tényleg nem a szlovák autonómia a magva.

teuton33 2009.08.23. 21:03:44

@pelettye: hát kérlek szépen:

tegnap volt egy film a tv2-n, a lángoló föld... ez a globális felmelegedésről szólt, meg a világot uraló olajlobbiról, melyekkel összefonódva uralkodnak a bankok, biztosítók, iparvállalatok, és egyes kormányok, és magasan leszarják, hogy most 10 milliók halnak majd éhen-szomjan, vagy 100 milliók! hogy lesz -e még oxigént adó esőerdő, vagy műbútor lesz belőlük az irodájukban...... nem érdekli őket sem az inuitok sorsa se a miénk, magyaroké. túl kicsik vagyunk! :(

A Föld, mint bolygó szempontjából az emberiség meg csak egy parazita. de úgyis megdöglünk mint, ha nem magunk által, akkor egy kisbolygó, üstökös, szupervulkán, stb. által!

pelettye 2009.08.23. 21:05:32

@Lumumba: tényleg, de hidd el, hogy ficonak 68 nem nemzeti gyász

Lumumba 2009.08.23. 21:06:03

Ebben az egész ügyben megint a külpolitikai lúzerségünk ütközik ki. Elég röhej, hogy azon megy a meccs, hogy ki kit mikor értesített. Ezt sokkal kevesebb balhéval kellett volna megoldani, de itt láthatóan, direkt elébe mentek a balhénak.

Lumumba 2009.08.23. 21:08:06

@pelettye: Nem érdekel Ficó, itt nagyobb néptömegről van szó, amelynek érzéseit a popuéista és agyament Ficó most jól kihasználja, és ezt az ügyet magának kamatoztatja, mert erre dilettáns módon okot adtunk.

teuton33 2009.08.23. 21:08:48

@Lumumba: na azért mégsem lett a szlávok lakta északi országrészből lakatlan gyepű csinálva!!!! sem Árpád, sem István idején! sőt saját társadalmi berendezkedésüket is megtarthatták, nem úgy mint a kabarok, úzok, besenyők, kunok!!!!! ezek mind be lettek olvasztva! 68-ban pedig mentünk, mert mennünk kellett, ők meg kussoltak 56-ban, mert kussolniuk kellett! ezzel nincs mit egymás szemére vetnünk!

másrészt a magyar népköztársaságnek, nincs politikai jogfolytonossága a mai magyar köztársasággal!!!!

Taxomükke (UK) 2009.08.23. 21:12:06

Hát ez nagyon jó volt, csak kicsit túl pozitívan látod a képet, ennél sokkal rosszabb (lenne) a helyzet... :(((

Lumumba 2009.08.23. 21:13:02

@teuton33: Amit írsz, abban teljesen igazad van, én sem utaltam semmi ellenkezőre. De ami tény: a koszorúzás mégiscsak az ő nemzeti forradalmuk gyásznapjára esett, amibe nem illett volna ily messziről leszarni.

pelettye 2009.08.23. 21:13:54

@Lumumba: de most tényleg, ő szemét, erre rendesek vagyunk, s együtt szidjuk azt, aki szerinte rossz.

teuton33 2009.08.23. 21:14:37

tündér ilona! akkor most nem lesz szopás? vagy mi van?

Lumumba 2009.08.23. 21:17:06

@pelettye: A mai politikai életben (nálunk és a környezetünkben is, úgy tűnik) nem a jó-rossz alternatíva van, hanem a hülye, még hülyébb stb. Vagyis nincs alternatíva, csak politikai karrierizmus és ennek különféle színárnyalatai.

teuton33 2009.08.23. 21:18:03

@Lumumba: hát igen! nekik meg nem kéne a magyar, egyébként őshonos és államalkotó nemzet nemzeti önrendelkezési, nyelvhasználati jogát leszarni! amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten! az ottani magyarságnak már nincsenek illúziói a szlovák vezetéssel szemben! már elvesztették rég a szüzességük! :D

teuton33 2009.08.23. 21:20:18

gyk: baszogatták őket már épp eleget! most kölcsön kenyér visszajár!

Lumumba 2009.08.23. 21:21:55

@teuton33: Megint igazat adok neked. Nehogy azt gondold, hogy engem bármi is az északiakhoz húz! Csak a diplomácia arról szól, hogy a realitásokat próbáljuk felmérni, és ehhez igazítani a célokat, nem a várható rövidtávú politikai profithoz, mint ahogy most is történt.

Lumumba 2009.08.23. 21:23:15

Sajnos Sólyom is aktív részese politikai mókuskeréknek, messze nem reálpolitikus.

pelettye 2009.08.23. 21:25:23

@Lumumba: és akkor a szlovák kormány megalázhatja a saját polgárait, ugye?

Lumumba 2009.08.23. 21:26:09

@pelettye: miért tehetné? Mondtam ilyet?

pelettye 2009.08.23. 21:33:41

@Lumumba: ezt akkor sem értem, nálunk a hülyébb és a nagyon-nagyon hülye között kell válogatni, de Sólyom kitiltását még ezekbe a kategóriákba se tudom besűríteni. Komolyan elhiszi Magyarországon valaki, hogy ha meghívják Sólyomot egy ünnepségre, akkor még ő a bunkó?

teuton33 2009.08.23. 21:34:33

lehet, hogy ez tényleg így volt megrendezve magyar részről (bár kétlem, nem annyira fineszesek), de akkor is jó nekünk ez, mert most legalább a szlovákok a dühödt nacionalisták, és nem vett rájuk jó fényt ... jól jön ez még nekünk a szlovák nyelvtörvény eu-s állásfoglalásakor, mert egybemossák a két esetet az tuti. legalábbis én minden elkövetnék a magyar diplomácia részéről, hogy minél inkább egy kalap alá vegyék!

hát ez az én meglátásom! :D

teuton33 2009.08.23. 21:35:47

@pelettye: miért ne? folyamatosan ezt teszik 1920 óta! történt valami ellenük? semmi... :(

Lumumba 2009.08.23. 21:37:19

@pelettye: a köztársasági elnök nem viselkedhet magánemberként, ő minden helyzetben egy köztársaság elnöke. Tehát ha átlépi az országhatárt, vagy akár csak nyilatkozik, nagyobb összefüggéseket kell mérlegelnie. Mindenekelőtt tiszteletben tartani a fogadó ORSZÁG (és nem egy helyi kisközösség) szempontjait.

pelettye 2009.08.23. 21:38:17

@teuton33: hát ezért csak magatokat szégyelhetitek

Viktus 2009.08.23. 21:38:43

@Lumumba:

Nem is volt Szlovákia :P Csehszlovákia volt ... a csehek me már túltették ezen magukat főleg , hogy 100x bocsánatot kértünk meg nagy beleszólásunk nem volt az akcióba.
A csehek meg kb. annyit nyilatkoztak,hogy a szlovák történelemkönyv vékony füzetecske lenne magyarok meg csehek nélkül ... -

teuton33 2009.08.23. 21:40:16

@Lumumba: ezt is tette!!! :) jól tette! minden engedélye és joga meg volt az ellenkezőjére is!!! :D ez egy szép tót öngól!!! :D

pelettye 2009.08.23. 21:40:50

@Lumumba: szerintem meg a meghívó szempontjait kell figyelembe tartani. Érdekes, hogy az nem érdekel, hogy az én érzékenységémet mennyire sérti annak az országnak az eljárása, amelynek polgára vagyok.

teuton33 2009.08.23. 21:42:19

van errefelé egy mondás BAZ-ban:

"megy, mint tót az anyja seggének!" :D

lefordítva: szeleburdi kapkodás gondolkodás nélkül! na ez aztán jellemző rájuk (ti. tótokra) :D

teuton33 2009.08.23. 21:48:59

@pelettye: idefigyelj! a szlovákoknak kurvára fáj az, hogy még mindig vannak magyarok szlovákiában (az áttelepítések, Benes dekrétumok ellenére) és ezek a kurva magyarok még ragaszkodnak is a kibaszott nyelvükhöz, és az meg már mindennek a teteje, hogy nem ismerik el a szlovák államiságot maguk felett. na ez bassza a szlovákok csőrét, és üldözik a magyarokat ahogy csak tudják (na nem fizikailag, de minden egyéb lehetséges módon). mi a faszt tehetek én ez ellen. nyugi, ha megy a had, megyek én is! :D

pelettye 2009.08.23. 21:49:03

@pelettye: bocs, ez lumumbanak volt válasz

pelettye 2009.08.23. 21:52:02

@teuton33: no, amit neked írtam, az lumumbanak szólt, csak elrontottam. Amúgz meg tudom, hogz a tótocskáknak komplexusuk van: amíg itt vagzunk, nem nyugodnak a szerencsétlenek.

pelettye 2009.08.23. 21:53:24

@teuton33: no, amit neked írtam, az lumumbanak szólt, csak elrontottam. Amúgz meg tudom, hogz a tótocskáknak komplexusuk van: amíg itt vagzunk, nem nyugodnak a szerencsétlenek.

teuton33 2009.08.23. 21:55:10

nem csak nekik, de most ők ugatnak a leghangosabban...

H.F.: mindenki basszon meg egy szlovák puncit! igen jók! :D

pelettye 2009.08.23. 21:58:03

@teuton33: no, amit neked írtam, az lumumbanak szólt, csak elrontottam. Amúgz meg tudom, hogz a tótocskáknak komplexusuk van: amíg itt vagzunk, nem nyugodnak a szerencsétlenek.

pelettye 2009.08.23. 21:58:40

@teuton33: no, amit neked írtam, az lumumbanak szólt, csak elrontottam. Amúgz meg tudom, hogz a tótocskáknak komplexusuk van: amíg itt vagzunk, nem nyugodnak a szerencsétlenek.

pelettye 2009.08.23. 22:00:02

@teuton33: no, amit neked írtam, az lumumbanak szólt, csak elrontottam. Amúgz meg tudom, hogz a tótocskáknak komplexusuk van: amíg itt vagzunk, nem nyugodnak a szerencsétlenek.

pelettye 2009.08.23. 22:01:58

@teuton33: no, amit neked írtam, az lumumbanak szólt, csak elrontottam. Amúgz meg tudom, hogz a tótocskáknak komplexusuk van: amíg itt vagzunk, nem nyugodnak a szerencsétlenek.

pelettye 2009.08.23. 22:05:21

@teuton33: no, amit neked írtam, az lumumbanak szólt, csak elrontottam. Amúgz meg tudom, hogz a tótocskáknak komplexusuk van: amíg itt vagzunk, nem nyugodnak a szerencsétlenek.

pelettye 2009.08.23. 22:15:57

@teuton33: no, amit neked írtam, az lumumbanak szólt, csak elrontottam. Amúgz meg tudom, hogz a tótocskáknak komplexusuk van: amíg itt vagzunk, nem nyugodnak a szerencsétlenek.

pelettye 2009.08.23. 22:19:10

@teuton33: no, amit neked írtam, az lumumbanak szólt, csak elrontottam. Amúgz meg tudom, hogz a tótocskáknak komplexusuk van: amíg itt vagzunk, nem nyugodnak a szerencsétlenek.

pelettye 2009.08.23. 22:23:17

@teuton33: no, amit neked írtam, az lumumbanak szólt, csak elrontottam. Amúgz meg tudom, hogz a tótocskáknak komplexusuk van: amíg itt vagzunk, nem nyugodnak a szerencsétlenek.

rolika 2009.08.24. 08:02:26

Uhh, ezen kifeküdtem :-)

Már azon sem csodáloznék, ha így történne :-)))

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.24. 09:51:55

@tündér ilona:

Itt vagy még?

Ez az érzékenység szempont amit mondtál, mérhetetlenül zavar engem. Nagyon sok minden van mögötte, egytől egyig rossz, tévút, egészségtelen. Ezek az enyhe jelzők.
Én azt hittem az a normális ha egyenlő felek viszonyulnak egymáshoz, ki-ki a maga szempontjainak próbálva a bevett szabályokon, szokásokon keresztül érvényt szerezni. Vagyis nem olyan viszonyulás rendszer van amelyikben az egyik magát alacsonyabbrendűnek, mert bűnösnek tekinti, és igyekszik mohón elébemenni a másiknak, annak szándékát farkcsóválva kitalálni, mert annak jár valamiért, hogy ő meghunyászkodjon. De olyan viszonyulás rendszer sem érdekel, amelyikben ugyanaz fölsőbbrendűnek tekintve magát megy elébe a másiknak, mert az szegény elmaradott primitív, akitől nem lehet sokat várni, okos enged alapon alázza meg magát, közben azt képzelve, hogy ő ezáltal valami magasabbrendű. Mindkét változat ugyanazzal az eredménnyel jár, öngyilkos mazochista külpolitikával. Szóval hagyjuk csak ki inkább az érzékenység szempontokat. Miért van másnak erre egyébként előjoga?

tündér ilona 2009.08.24. 12:01:37

@A Nép - Te vagy!: abban egyetértek Veled, hogy sem alacsonyabb rendűnek, sem felsőbb rendűnek ne tekinse senki se önmagát. Közösségek, államok sem. Hogy a másik fél, akivel érintkezik, minek tekinti magát, az sajnos a másik félen múlik.

Érzékenységről, illemről, empátiáról, a másik fél egyenrangúnak tekintéséről:
Azzal, ha pl. temetésen nem mesélünk vicceket egymásnak, és röhögünk hangosan, hanem csak akkor teszünk így, ha már elhagytuk a helyszínt, még nem azt nyilvánítjuk ki, hogy alávalóbbak vagyunk azoknál, akik ott álldogálnak, hanem vmiféle civilizációs szabályokat követünk.

Nem várhatom, hogy a másik tekintettel legyen az én szempontjaimra, ha én teljesen negligálom az övét.

Ne tedd azt másnak, amit nem akarsz, hogy a másik tegyen neked.

Persze mindezeket mértékkel. Van olyan helyzet, körülmény amikor sarkunkra kell állnunk, és ellent kell szegülnünk. Ennek is megvan a civilizált módja.

Én nem bambaságról beszélek, nem arról, hogy legyünk mazochisták és öngyilkosok, hogy vesszen a magyar nemzet. Hanem arról, hogy ha fen fenn akarunk maradni, ha sikeresek akarunk lenni, ehhez társak is kellenek. és a szomszédainkat társakká kell tenni, nem ellenfelekké vagy ellenségekké. Akár az ő pillanatnyi akaratuk ellenére is.

Lehet nagyszájúskodni, megmutatni, hogy csakazértse és irgumburgum - de minek. Zsákutca. Felesleges és hiábavaló erőlködés. Emberi energiák elpocsékolása. Szerintem pl. nézegessen mindenki idehaza meg odahaza Nagymagyarország térképet, amennyit jól esik, de ne mászkáljon át Felvidékre meg Erdélybe ilyen matricával. Mert ebből odaát sokan csak azt szűrhetik le, hogy itt van megint egy embertársunk, aki felsőbbrendűnek képzeli magát, vagy az országát. Ezt pedig Te is elvetendőnek tartod.

Olvasd el a Két bors ökröcske meséjét vagy akármi hasonlót - régi bölcsességek ezek.

tündér ilona 2009.08.24. 12:13:43

@A Nép - Te vagy!: ha végiggondolod, elnökünknek a magánjellegű látogatásaival (vagy annak szándékával ) sikerült feszültséget fenntartania vagy egyenesen keltenie Romániával, Szerbiával, Szlovákiával. Szerintem azért, mert nem vette észre, hogy a magyar állam nem a Vatikán, és ő maga nem a pápa. Minden tiszteletem az övé, hogy megpróbálkozott olyasmivel, amit II János Pál tett utazásaival - lelki egységet teremtett, energiákat szabadított föl, stb. Ügyesen látta meg, hogy nincsenek kimunkált diplomáciai szabályai annak, hogy ha ő félig kibújik a bőréből, és nem államelnöki látogatáson, hanem magánlátogatáson, de mégiscsak elnökként mászkál ide-oda, és ezt elfogadják szomszédaink, akkor ezzel a magyar nemzet jól járhat. Ahogy a katolikusok a pápalátogatásokkal. Csakhogy a pápa nem magánlátogatásokat tett!!!
Szerintem le kellene vonni a konzekvenciát, hogy Sólyom elképzelése, talán mert a megvalósításba hibák csúsztak, vagy mert nem minden szomszéd volt vevő rá, vagy mert a jog szemléletét összekeverte a politikáéval, nem lett akkora siker, mint remélte. Ennyi. A többi habverés. Mint ahogy szerintem az, a hazai meg a szlovák közvélemény jó részének fölhergelt állapota mindennek következtében. (Nagy az isten állatkertje.)

Lodogi Pascal (törölt) 2009.08.24. 12:36:27

A petőfis írásodat belinkeltem a kapcsolat.hu -ra mint cikkajánló.
Na ott látod egyből értették a dolgot, ugyanis nagyon gyorsan ki is törölték engem kitiltottak 7 napra.
Éljen a szólásszabadság éljen a demokrácia.

Lodogi Pascal (törölt) 2009.08.24. 12:37:09

@lakota:
Tedd fel a kapcsolat.hu ra majd melátod mennyire gyenge.
:)

pelettye 2009.08.24. 12:45:57

@tündér ilona: próbáld meg megérteni, hogy Sólyom meghívásra érkezett. Nem ő ébredt egy szép reggelen arra, hogy még nem láttam Komáromot, jó lenne megnézni, s ha már ott vagyok szobrot avatni. A komáromiak gondolták úgy, hogy jó lenne szobrot állítani Szent Istvánnak, s ha már adakozott erre a szoborra a magyar köztársasági elnök, nem lenne utolsó gondolat meghívni őt. S erre mondta azt a szlovák kormány, hogy kedves komáromi magyarok, ti nem hívhattok meg akárkit, mert itt mi vagyunk az urak. Törvény erre ugyan nics, de akkor se.

pelettye 2009.08.24. 12:52:08

@tündér ilona: az egészben csak mi, itteni magyarok sikkadunk el. Lehet bölcselkedni a szlovákok érzékenységén, csak ne a mi kárunkra. Nekünk pedig a pozsonyi kormány már jó ideje azt üzengeti, hangos tapsolás mellett, hogy kuss, mélyen megsértve minden eziránti érzékenységünket.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.24. 13:49:46

@tündér ilona:

Jó, nem annyira biztos, hogy egészen másképp látjuk. A kérdés az, hogy a gyakorlatban, hogy kerülnek ezek az elvek alkalmazásra.

Azt hiszem, hogy nem egyformán nézzük a szükséges öntudatot, de matrica szinten egyetértek. Mág amikor megvolt az ép ország akkor is az volt a hülyeségünk, hogy miközben egsz tisztesslgesen bántunk a nemzetislgekkel, ezt ostoba, piszkálódó rossz gesztusokkal rontottuk el. Pedig azkat leszámítva inkább minta volt Maygarország az akkori Európában ebből a szemponból. Illetve az egész Monarchia volt az. Értelmetlen a matrica stb.

Sólyom szerintem kivánatos kiállása érzekenysgen aggódés helyett, más. Egy biztos. Nem volna szabad olyan helyzeteket teremtenie, ahol a végeredmény az ottani, vagy a csonkamagyarok pofánvágása. és érdekes módon rendszeresen ez lesz belőle. Nem mindig csak mások miatt.

tündér ilona 2009.08.24. 15:25:08

@A Nép - Te vagy!: csak egyetlen kiegészítés - amúgy egyetértek Veled. Ha elolvasod pl. Scotus Viator, a XIX. szdban még lelkes magyarbarát (szabadságért való harc 1848-49 és azt környező okok miatt) I. vh. előtti könyvét, amiben beszámol Mo-i utazásáról, azért jött, h lelkeskedjen a magyarokért, nos, ebben a könyvben megírja, h a látottak arról győzték meg, h a (példaértékű, Trefort-féle)nemzetiségi törvénynyel ellentétesen inkább a magyarságba való kényszerítő asszimiláció zajlik honunkban. Oszt lett belőle Trianon. És mindenki (magyar, szlovák, román, stb.) cipeli máig ezt a traumát.

tündér ilona 2009.08.24. 16:11:45

@pelettye:
1) ha el is adtam volna lelkemet a szlovák ördögnek, az akkor sem érv, hogy mivel eladtam, azért nem folytatható velem diskurzus. Az Economist hetilap cikkei mind egy szálig névtelenül jelennek meg több mint száz év óta éppen azért, hogy akinek vitatkozni valója van, ne személlyel, hanem tartalommal vitázzék.

2)értem, h Sólyom meghívásra ment volna. Ettől még mind a meghívó, mind a meghívott lehetett volna körültekintőbb (lásd R. Chmel értékelését). Felteszem ugyanis, h nem az volt a rendezvény fő célja, h most végre megmutatjuk a szlovákoknak, hogy....

3) a jelenlegi (és sok korábbi) szlovák kormány (államvezetés) egyszerűen szűkkeblű, mi több, idióta, mert rövidtávú politikai haszonért cserébe hosszabb távon saját többségi nemzetének és az egész népességének árt. Ha körülnéznének, láthatnák, h hiába homogenizálta jórészt Franciaország a maga népességét, és hiába van ott a politikai nemzetfelfogásnak dominanciája, attól még évszázadok múltán is (jelenleg) a baszkok a bretagne-iak stb. felújítják nyelvüket, kultúrájukat stb., mert ez ad nekik azonosságtudatot és otthonosság érzését. Ez egy perpetuum mobile.

4)csodák ebben a rémséges ügyben (nemzeti, nemzetiségi kérdés) nem várhatók. Mint írtam Sólyom nem a római pápa. Erőteljes gesztuspolitizálás helyett az emberi jogvédelem aprómunkáját tudom csak ajánlani. Ennek megvannak az európai intézményei, és Szlovákia elismerte a magyar nemzeti kisebbség létét Szlovákiában. (Ez nem semmi! Görögország pl. nem ismeri el semmiféle nemzeti kisebbség meglétét Görögországban, ezért az ottaniak (vlachok, törökök, bolgárok, cigányok, stb) számára nincs lehetősége annak, h a nemzetiség, az anyanyelvhasználat és más efféle emberi jogok sérelme esetén európai intézményekhez forduljanak, akár intézkedések visszavonását, akár kárpótlást kérve.) Ez aprómunka, vesződséges, hosszú idő alatt lehet belőle intézményesült eredmény. De az EU attól EU, hogy vitás ügyekben nem fegyverek döntenek, hanem ilyesféle szóbeli hadakozás. Én a magam részéről jelentős eredménynek tartom, hogy szlovák és magyar nem lövöldöz egymásra (ld. szétesett Jugoszlávia), hanem szavakat vagdal a másik fejéhez.

5) tudom, nehéz kidugni fejünket a minket körülvevő mocsárból. Mégis. Meg kellene próbálni, mert csak így lehet lélegezni. Én Rudolf Chmel értelmezését tartom az egész ügyben a leginkább helytállónak. Az alábbiakon meg jót derültem (ahogy önmagamon szoktam): "A cseh lapok tényszerűen számoltak be a történtekről. A legnagyobb példányszámú cseh napilap, a Mladá fronta Dnes munkatársa szerint Sólyom László tragikomikusan viselkedett, a szlovák politikusok pedig kínos magatartást tanúsítottak. "Ha Lech Kaczynski augusztus 21-én jönne Csehországba a Jagellók dicsőségét leporolni, akkor Václav Klaus nyilván nem üzenné meg neki, hogy takarodjon haza, mert provokál. A csehek viszont együttérzően azt gondolnák, hogy szegénykém megbolondult. A lengyelek pedig odahaza árulást kiáltanának, mert ők - a magyarokkal ellentétben - nevén nevezik a tévedéseiket. Prágából úgy tűnik: a Duna két partján zajló műveletek lényege leginkább az, hogy ki a nagyobb bohóc, és éppen ki ül a nyeregben" - véli a lap munkatársa."

6) a politika egy fura és talányos világ. Ott nem elegendő, h vkinek mondjuk jogi vagy tudományos értelemben igaza van. Ott más a sikeresség kulcsa. Én úgy látom, a révkomáromi magyar közösség és a Sólyom elnök úr rosszul politizál, mert nem közeledik, hanem távolodik az áhított sikertől - bármi legyen is ez azon kívül, hogy sokakat jól sikerült fölhergelni.

7) a révkomáromiaknak nem szívesen adok semmiféle tanácsot, mert nem vagyok közülük való, és így illetlenségnek tartanám, ha megtenném. Ám ha én ott élnék, akkor igyekeznék az egyéni a közösségi életemben elegendő örülni és bánatoskodni valót föllelni az ilyen nemzeti szimbolikus ügyek mellett is, nem feledve, h olykor a szimbolikus ügyek melletti kiállásra rászorulhatok, mert pl. be vagyok szorítva. Ha révkomáromi lennék, határozott hangon, de illendő hangnemben erősen kritizálnám kormányomat (enyém is). És sajnálkoznék, hogy hangom esetleg összemosódik fékevesztett és eszelős magyarokéval, akik a tótok anyját emlegetik...Őket is hülyének tartanám odaátról is, ahogyan innen Bp-ről annak tartom őket.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.24. 16:49:22

@tündér ilona:

Ja, Seton-Watson hazudott, mint az állat. Elkötelezte magát egy ügynek és az igazság tudatos félretétele árán is szolgálta. Rágalmazott, tudat, hogy azt csinálja. Még csak nem is érdekből. Perverzitásból. Most is van ebből a fajtából rengeteg. Ők „jót” tesznek azután hullanak miattuk emberek mint a legyek. Rettenetesen megvetem a fajtát.

pelettye 2009.08.24. 18:38:51

@tündér ilona:

1. mondtam én olyat, hogy nem folytatok veled diskurzust?

2. Én már annak örülök, hogy megemlíttetik, hogy volt meghívó fél. Ez valahogy eddig elsikkadt. S hogy lehetett volna körültekintőbb? Igen, meg nem. Azt azért nem lehet kitalálni előre, hogy az a kormányfő, aki szavai szerint észre se vette 89 novemberét, éppen rájön, hogy 68-ban az oroszok megszállták Csehszlovákiát. Tényleg, az eddigiek alapján senkinek nem jutott eszébe, hogy Ficonak egyáltalán a dátum rémlik.

3. egyetértek

4. hát nézőpont kérdése, de szerintem nem eredmény, hogy nem lövünk egymásra. Konkrétan az egyetlen szomszédos nép volt, amellyel fegyveres konfliktusunk csak azért nem lehetett, mert nem amikor kellett, sohasem voltak fegyverközelben.

5. a cseheket nem hoznám fel példaként: megszabadultak a 3 millió németjüktől (kitelepítés), s azóta röhögnek a szlovákokon. Oszt ha valaki ezt felhozza nekik, akkor hisztiznek egyet.

6. Valahogy Chmel se mondta, hogy oké volt a kiutasítás.

7. Szerintem azon már túl vagyunk, hogy provokáljuk szegény szlovákokat, persze, hogy provokáljuk, hisz nem az ő nyelvüket beszéljük, de ezeknek már az sem kell, mert a szavazatokra játszanak.

pelettye 2009.08.24. 18:47:01

@tündér ilona:

1. mondtam én olyat, hogy nem folytatok veled diskurzust?

2. Én már annak örülök, hogy megemlíttetik, hogy volt meghívó fél. Ez valahogy eddig elsikkadt. S hogy lehetett volna körültekintőbb? Igen, meg nem. Azt azért nem lehet kitalálni előre, hogy az a kormányfő, aki szavai szerint észre se vette 89 novemberét, éppen rájön, hogy 68-ban az oroszok megszállták Csehszlovákiát. Tényleg, az eddigiek alapján senkinek nem jutott eszébe, hogy Ficonak egyáltalán a dátum rémlik.

3. egyetértek

4. hát nézőpont kérdése, de szerintem nem eredmény, hogy nem lövünk egymásra. Konkrétan az egyetlen szomszédos nép volt, amellyel fegyveres konfliktusunk csak azért nem lehetett, mert nem amikor kellett, sohasem voltak fegyverközelben.

5. a cseheket nem hoznám fel példaként: megszabadultak a 3 millió németjüktől (kitelepítés), s azóta röhögnek a szlovákokon. Oszt ha valaki ezt felhozza nekik, akkor hisztiznek egyet.

6. Valahogy Chmel se mondta, hogy oké volt a kiutasítás.

7. Szerintem azon már túl vagyunk, hogy provokáljuk szegény szlovákokat, persze, hogy provokáljuk, hisz nem az ő nyelvüket beszéljük, de ezeknek már az sem kell, mert a szavazatokra játszanak.

pelettye 2009.08.24. 19:12:25

@tündér ilona:

1. mondtam én olyat, hogy nem folytatok veled diskurzust?

2. Én már annak örülök, hogy megemlíttetik, hogy volt meghívó fél. Ez valahogy eddig elsikkadt. S hogy lehetett volna körültekintőbb? Igen, meg nem. Azt azért nem lehet kitalálni előre, hogy az a kormányfő, aki szavai szerint észre se vette 89 novemberét, éppen rájön, hogy 68-ban az oroszok megszállták Csehszlovákiát. Tényleg, az eddigiek alapján senkinek nem jutott eszébe, hogy Ficonak egyáltalán a dátum rémlik.

3. egyetértek

4. hát nézőpont kérdése, de szerintem nem eredmény, hogy nem lövünk egymásra. Konkrétan az egyetlen szomszédos nép volt, amellyel fegyveres konfliktusunk csak azért nem lehetett, mert nem amikor kellett, sohasem voltak fegyverközelben.

5. a cseheket nem hoznám fel példaként: megszabadultak a 3 millió németjüktől (kitelepítés), s azóta röhögnek a szlovákokon. Oszt ha valaki ezt felhozza nekik, akkor hisztiznek egyet.

6. Valahogy Chmel se mondta, hogy oké volt a kiutasítás.

7. Szerintem azon már túl vagyunk, hogy provokáljuk szegény szlovákokat, persze, hogy provokáljuk, hisz nem az ő nyelvüket beszéljük, de ezeknek már az sem kell, mert a szavazatokra játszanak.

tündér ilona 2009.08.24. 19:49:55

@A Nép - Te vagy!:
Hát akkor olvasd el helyette Jeszenszky Gézától Az elveszett presztízs. Magyarország megítélésének megváltozása Nagy-Britanniában (1894-1918) c könyvét.

Vagy szerinted ő is mint állat?

(Találhatsz elég hasonló szöveget, ha keresgélsz.)

tündér ilona 2009.08.24. 19:53:04

@pelettye:

6-ra: én sem mondtam ilyet

Csak úgy vélem, ha galiba támad, leghelyesebb először magunkba nézni és a magunk háza táján söpörgetni, és számot vetni azzal, esetleg mit hol rontottunk el mi magunk.

Túl könnyű másban keresgélni először a rosszat. Másodjára keressük ott.

tündér ilona 2009.08.24. 20:03:06

@pelettye:
5-re:
Igen, tudom, a csehek is megérik a pénzüket. Csak most nem erről írogatunk. Amúgy meg amiket nacionalizmusról egyebekről írogattam, rájuk is vonatkozik.

Meg aztán mire megyünk azzal, h a múltat felhánytorgatjuk? Óvódás dolog körbemutogatni azzal, h te sem vagy különb. A kérdés és a tennivaló abban áll, hogyan lehet ma és holnap normálisan élni és érintkezni, nem abban, h kit mikor milyen, ma már visszafordíthatatlan sérelem ért a múltban. Civilizált országokban persze az állam által okozott közelmúltbéli sérelemért igyekeznek némi kárpótlást nyújtani, és hát bocsánatot kérni. A németek kiűzésével és azzal, ahogy ezt ma is kezelik egyáltalán nem értek egyet. Kollektív büntetés nem akceptálható. De most ne kezdjük el ezt a témát, hogy az USA is meg stb.

tündér ilona 2009.08.24. 20:04:04

@A Nép - Te vagy!:

Vagy szerinted létezik vmiféle összeesküvés a magyarok ellen?

pelettye 2009.08.24. 21:30:35

@tündér ilona:

1. mondtam én olyat, hogy nem folytatok veled diskurzust?

2. Én már annak örülök, hogy megemlíttetik, hogy volt meghívó fél. Ez valahogy eddig elsikkadt. S hogy lehetett volna körültekintőbb? Igen, meg nem. Azt azért nem lehet kitalálni előre, hogy az a kormányfő, aki szavai szerint észre se vette 89 novemberét, éppen rájön, hogy 68-ban az oroszok megszállták Csehszlovákiát. Tényleg, az eddigiek alapján senkinek nem jutott eszébe, hogy Ficonak egyáltalán a dátum rémlik.

3. egyetértek

4. hát nézőpont kérdése, de szerintem nem eredmény, hogy nem lövünk egymásra. Konkrétan az egyetlen szomszédos nép volt, amellyel fegyveres konfliktusunk csak azért nem lehetett, mert nem amikor kellett, sohasem voltak fegyverközelben.

5. a cseheket nem hoznám fel példaként: megszabadultak a 3 millió németjüktől (kitelepítés), s azóta röhögnek a szlovákokon. Oszt ha valaki ezt felhozza nekik, akkor hisztiznek egyet.

6. Valahogy Chmel se mondta, hogy oké volt a kiutasítás.

7. Szerintem azon már túl vagyunk, hogy provokáljuk szegény szlovákokat, persze, hogy provokáljuk, hisz nem az ő nyelvüket beszéljük, de ezeknek már az sem kell, mert a szavazatokra játszanak.

pelettye 2009.08.24. 21:48:50

@tündér ilona: nem tudom, miért küldi el háromszor is a gépem a kommentet, de ha neki jól esik... Én elnézést kérek ezért. És csak ezért.

A cseh nem tudom milyen ujságírónőre te hivatkoztál.

De egyetértek, ahogy fogalmaztad: a kérdés az, hogy hogyan lehet érintkezni. Nos pénteken az derült ki, hogy sehogy. Nem akarnak. Ellehet játszani itt a jópofát, amíg jól pofán nem vágnak.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.24. 23:59:29

@tündér ilona:

Összesküvésről nem tudok, ellenségesség akadt bőven az idők során. És viszont időnként. Úgy emlékszek valamikor olvastam, ne kérd a forrást, nem emlékszek, sőt ezért tévedés sem zárható ki a részemről, de nagyon úgy rémlik, hogy ő maga is elismerte, már Trianon után, hogy „túlzott” a jó ügy érdekében. Az biztos, hogy minden összeesküvés nélkül ez az ember egy beteges magyargyűlölő volt.

Ami azt illeti elment a kedvem a veled való további társalgástól, hiába látom, hogy fölkészült vagy. Azért ment el, mert mintha mindenáron kötekednél és önmagáért keresnéd a konfrontációt. Ugyanis ha egyetértettél abban, hogy a magyar nemzetésiségi politika az akkori európai (világ) élvonalában volt a nemzetiségekkel szembeni tisztesség tekintetében (egyesek buta csipkelődéseit leszámítva), akkor nem tudom, hogyan védheted a hazád olyan elvetemült, megátalkodott, esküdt ellenségét, mint ez a hazug rágalamazó rohadék Seton-Watson volt. A magyar ellenes gyűlölet mozgatta, éltette. Van ami után nincs több türelmem, te csak vitát akarsz, hogy legyen, ezzel szórakoztatod magad úgy látszik. Ezért védhetted olyan furán Ficóékat is az elején nem megérteni akarásból. Tőrbe csalod úgy látom az embereket. Ezt úgy hívják, intellektuális tisztességetlenség. Búcsú.

tündér ilona 2009.08.25. 00:05:20

@pelettye: Igen, pénteken ez történt. Ebből nem kell, h az következzék, h mindenki belerögzül ebbe és ez időtlen időkig így marad. Péntekre jön szombat. Aznap még keményebbek lettek a szavak. Viszont az idő folyik tovább. Azt akarom ebből kihozni, hogy egyének és közösségek élete is folyamat. Bukásokkal, fölemelkedésekkel teli.

Egyelőre ott tartunk, h mind a két fél, és azon belül is a különféle belföldi politikai szereplők főleg belpolitikailag használják ki az előáll(ítot)t helyzetet. Szavakkal csépelik hazai politikai ellenfeleiket, vagy hizlalják saját táboruk (szavazóik) lelkét. Amíg ez így marad, sok jóra nem számíthatunk, számíthattok odaáti magyarok. Hát igen, a külpolitika alakításába legtöbbször és a legtöbb országban jó adag belpolitikai játszma keveredik. Ebben az egész ügyben (plusz nyelvtörvény meg egyebek) egyelőre sok jóra nem számítok. Sajnos. Mégsem mondanám, hogy föl kellene adni a józan, kölcsönös tiszteleten nyugvó együttműködésre törekvést. Merthogy egyszerűen nincs más mindenki előnyére szolgáló út. Hogy ebből mikor lesz érezhető, kézzel fogható valami, azt nem tudom. Mert hiába ugrabugrálunk Bp-ről EU-val, meg EBESZ-szel, ilyen ügyben lehetnek szép szavak, de más aligha. Erőfelmutatásra meg erőfelmutatás lesz csakis a válasz. Mostanság. Mert ennek ez a logikája. Az egyik fél hülyesége a másik fél hülyeségét erősíti. Változás csakis úgy történhet, hogy apró gesztusokra lesznek apró gesztusok, amiből kinőhet vmi gyümölcsöző. Az is lehet, hogy jó időre berögzül ez a mostani fenekedés. Nem tudom.

tündér ilona 2009.08.25. 00:11:29

@A Nép - Te vagy!: csak papíron volt élvonalbeli 1868-ban. Megvalósításában egyáltalán nem lett, volt az. Ezt írtam korábban is.

Robert William Seton-Watson (Wikipedia)
"His research for these articles took him to Hungary in 1906, and his discoveries there turned his sympathies against Hungary and in favor of then-subject peoples, the Slovaks, Romanians, and "Southern Slavs" (Yugoslavs). He learned Hungarian, Serbo-Croat and Czech, and in 1908 published his first major work, Racial Problems in Hungary."

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.25. 00:38:45

@tündér ilona: Miről beszélsz? Ki beszélt élvonalbeliségről, vagy az ellenkezőjéről? Hogy jön ez ide? Sehogy.

De nem láttad, mit mondtam?
Elvesztettem az érdeklődésemet, mert úgy találom nem őszintén beszélgetsz. Pláne, hogy wikipaedia.

Mire jó itt tettetni dolgokat?

Mondom, eltűntem, jó ötletnek tartanám ha te is elhagynád ezt a terméketlen ál-csevelyt. Most már tudom, hogy szándékosan ingerelsz föl embereket, perverz örömből.

Most már újabb irrelevancia esetén sem válaszolok, fogd föl.

pelettye 2009.08.25. 00:53:54

@tündér ilona: józan, kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést preferálom. De a Fico-kormánnyal ez nem megy. Ennyi. S ezért nem mi magyarok, nem Sólyom László a hibás, ezt az az ember döntötte el, aki szerint Szent István azért rossz, mert kegyetlenül magyarosított (és nézek ki bambán a fejemből, mert ilyet még a mi szlovák történelemkönyvünkben sem olvastam). S akár hiszed, akár nem, szabadon döntötte el, mert ez jót tesz a szavazóbázisnak, ha már egyszer kormányválság van.
Mo-n meg hogy belpolitikai játszma? Könyörgöm, a kormány ne engedje meg már magának, hogy ezeknek törli ki a seggét.

tündér ilona 2009.08.25. 14:23:50

mond@pelettye: tán a magyar kormánynak szembe kéne köpnie őket? Minek?

Nem is törli. Próbálja menteni a menthetőt. Rohangál fűhöz-fához. A fű és a fa meg mosolyog a két óvodáson.

Belpol magyar:
Fidesz ennek kapcsán is üti a kormányt, és ígéri, h ő majdan ez ügyben is képes lesz elhozni (éppenséggel az általa lekicsinyelt EU-ból) az magyarok igazságát. Vicces.
Sólyom önjáró akaratos gyenge buldózer, ez ügyben is tojt a kormányzat releváns tényezőire, most nagyokat néz. Hányadik öngólja is ez?
A külügyminiszter romokat takarít és finoman kifejezi neheztelését Sólyomra.

Egy bolond százat csinált.

Ficót nem ő csinálta, az magától olyan, amilyen. Állami magyarosítás 7-800 évvel a nemzeti eszme keletkezése előtt?!

Miért csodálkozunk azon, hogy rajtunk röhög aki errefelé veti tekintetét? Tudod, onnan nézve (Berlin, Brüsszel, London, Stockholm...), akár tetszik ez nekünk, akár nem, egynek látszunk, összemosva magyar, szlovák, miegymás.

sanya18 2009.12.17. 15:29:42

ó ezen mi már rég tulvagyunk, szlovákiát 2szer elfoglaltuk. ja nem, 3szor.

erepublik . com
süti beállítások módosítása