A dunakeszi lakmusz

 2013.03.25. 10:12

Mindig örömmel kommentáljuk az időközi önkormányzati választások eredményeit. Ez kábé a béljóslással egyenértékű információ az országos viszonyok tekintetében, de a napi bunyóhoz elég.

Most, hogy az együtt 2014, meg a párbeszéd bajnaival mozgalom közös jelöltje dunakeszin megalázó vereséget mért az mszp jelöltjére, akit egyébként a jobbikos jelölt is alaposan eltángált, zeng a diadalének. Az a két lényegtelen mellékkörülmény, hogy a győzelem a futottak még kategóriában született, valamint az, hogy a baloldal alig kapott 35%-ot, nem keltett figyelmet ugyanezen körökben. Általában a cikkek utolsó soraiban találhatunk erre utalást, mintha a Fidesz győzelme a lebírhatatlan természeti erők működésének emberi léptéken túli következménye lenne.
A trend persze üzenetértékű, állandósulni látszik az a választói magatartás, hogy az ellenzéket még jobban utáljuk, mint a Fideszt. Hosszú ideje mondom, hogy a fő problémánk nem a kormány, hanem az ellenzék, hiszen annak a minősége teszi leválthatatlanná a Fideszt.
A szép ebben az egészben az, hogy az ellenzék is érzi teljes talajvesztettségét, ha nem így lenne nem próbálná teljes legitimációját az imperialista tőke által pénzelt nyugati balliberális körök (a nyolcvanas években a népszabadságot olvasgatva nem gondoltam volna, hogy ez a szókapcsolat komolyan is leírható lesz egyszer) által gerjesztett országlejárató kampányokhoz kötni. És nem fogadná el ugyanezek pénzét.
Az ellenzék nincs valami jól és a maga primitív agyából kiindulva stratégia kudarcát, az alkalmazott eszközök minőségi cseréje helyett mennyiségi bővítéssel akarja kezelni. Már nem hetente, hanem naponta számolja fel a demokráciát a Fidesz.
Arra a töltött kérdésre pedig a lakosság, miszerint: „Orbán diktatúra + rezsicsökkentés, vagy bajnai demokrácia + rezsiemelés?” Azt válaszolja: „Minden politikus menjen az anyjába, de inkább az Orbán diktatúra legyen, mint az egybesült baloldal!”
Vegyük észre: Nincs ellenzék. És ezt a választók is tudják.
Az a kijelentés (és életérzés), hogy a Fidesz lop és töketlen, már nem jelenti azt automatikusan, hogy az mszp, meg a mindenkori ballib rablóbanda hótiszta kormányképes csapat. A gyurcsánynak és a ballib politikai elitnek iszonyú erőfeszítéssel sikerült beleverni az emberek fejébe, hogy ők még a szörnyű Orbánnál is sokkal borzasztóságosabbak.
Az ellenzéknek azt kéne felismernie, hogy a magyarok olyan közmegegyezést szeretnének, amelyben benne van Orbán logikájának sok fundamentuma. Például az, hogy az európai mértékkel mérve nagyon drága gáz és villany oka nem gazdasági, hanem fosztogatási. Hogy az emberek fontosabbak, mint a bankok. Hogy a heterók fontosabbak, mint a szexuálisan érdekesek. Hogy a bíróságoknak inkább az emberek igazságérzetéhez kéne alkalmazkodniuk és nem a törvény betűjéhez.
Egyszerű felvetések ezek. Baromira ellentétesek az európai értékekkel. De a jelenlegi európai viszonyokkal, trendekkel és széljárásokkal szemben ösztönösen ezeket választja az ember.
És most 70%-os támogatottságuk is van.
Legyen is.

Címkék: választás mszp ellenzék bajnai kétharmad időközi választás Dunakeszi egyesült ellenzék

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr475167190

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: És leszállt a vörös köd 2013.03.26. 08:37:37

Mindent beterített. Leginkább engem, de kapott belőle mindenki, aki abban az időben betette a lábát az ajtón belülre. Uff, én beszélek. A vörös egy markáns szín. Az árnyalatai is azok. Amiről ma mesélek az inkább enyhén narancssárgás változatú, ám ett...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WLaci 2013.03.26. 00:07:18

Legyen. Aztán haljatok éhen, majom, én röhögök majd rajtatok Európából.

ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.03.26. 01:52:13

Azt válaszolja: „Minden politikus menjen az anyjába, de inkább az Orbán diktatúra legyen, mint az egybesült baloldal!”

Az én ismerőseim is, akik még kitartanak Vikirály mellett.

Ez valahol jó. Sikerült kitágítani a nép emlékező képességét egy választásnál több időre.
Már csak meg kell várni, hogy kihaljanak az unokazabáló nyuggerek, jöjjön egy új politikus generáció, és minden rendben lesz. Kb. 20-30 évecske. Vagy több.

Én úgy döntöttem ebben a játékban nem veszek részt, bár kétségtelenül tragikomikus kezdő kívülállóként.

Adalberto Gellenzeeri 2013.03.26. 07:14:01

Barátom, te minősíthetetlen vagy. Majd pár év múlva, amikor az élelmiszert jegyre osztják a fidértben, gondolkodj el szavaidról, miket most leirtál. A demokráciát a fidesz nem óránként, hanem percenként csökkenti. A demokrácia felszámolása, mindig a nyomorba vezetett egy országot. Kivéve, ha hatalmas olajmezők felett terül el. Tájékoztass légyszíves, van- e Magyarország alatt kimeríthetetlen olajmező. Habonyék biztosan tudják.

kézműves étcsokimikulás 2013.03.26. 07:47:00

@Adalberto Gellenzeeri: no,uj troll???
szemelyesen a jokai utcabol tetszik???

elelmiszer jegyre???
a hetvegi lottoszamokat is tetszik tudni???

kézműves étcsokimikulás 2013.03.26. 07:51:15

amugy jogos a felvetes,kedves poszter...
a multkori "idokozit" behuzta az mszmps jelolt,ment a dicshimnusz ket napig a "felnott tarsadalomrol",a"kormanyvalto hangulatrol"es a tobbi balliberalt lozungrol...
most csend vagy,nagy...

csak a bertrollok probaljak megmagyarazni az egyertelmut,de ok is tisztes kesesben es csokkentett letszammal vannak...

gondolom reggelre meglesz az eligazitas aztan majd jon a sok egybites es elmondja,hogy mikent is kell ertelmezni az ellenzek ujabb bukasat...

órarugógerincű felpattanó 2013.03.26. 08:24:44

@WLaci: Csak vigyázzál Lacikám, mert az angolok szigorítanak a segélyen úgy néz ki, nehogy elvegyék. Na, csak mert enni kell ugye.

Paranoid Android2 2013.03.26. 08:28:28

@órarugógerincű felpattanó: Megértőnek kell lennünk. Az egybesült baloldal meg az mszp rajongóknak nehéz szembesülni az ilyen választási eredményekkel.

czjanos 2013.03.26. 08:29:40

Ennek a választási eredménynek majdnem mindenki örülhet, kivéve az MSZP-t.
A Fidesz örül, mert nyert;
Az Együtt örül, hogy az első ilyen megmérettetésen második lett.
A Jobbik örül, hogy megelőzte az MSZP-t.
Az MSZP-nek pedig el kellene gondolkoznia: jó úton jár-e?

Paranoid Android2 2013.03.26. 08:33:26

@Gyilkos+Garázda+Gázoló+Adócsaló=Orbán_szektája: Nézzél vissza a blogban.:)))))
Egy csomó írás teljesen aktuális, még a neveket sem kell cserélni.:)))

komisz_kölök 2013.03.26. 08:36:16

@Adalberto Gellenzeeri:
"Minden politikus menjen az anyjába, de inkább az Orbán diktatúra legyen, mint az egybesült baloldal!"

Ez a mondat szerintem is gyönyörűen összefoglalja a hazai viszonyokat.
Nem olvastam a korábbi blogbejegyzéseket, de ebből az egyből nekem nem az jött le hogy a poszt-toló nagyon kedveli ezt a helyzetet. Inkább csak szerinte ez van. Meg szerintem is. Meg majd a többi hozzászóló megmondja hogy szerintük is vagy nem.

Lehet (kicsit szerintem hisztérikusan) támadni a posztolót ezért, de attól még a tény tény marad. Az ellenzék a jelenlegi úton nagyon jó irányba meg a 2014es zakóért. És ezzel ugyanúgy Orbánnak segítenek, mint ahogy az elmúlt években megszoktuk.

Az első hozzászóló kollégához hasonlóan szerencsére engem is már csak hobbi szinten érdekel a mese vége...

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2013.03.26. 08:40:48

@Adalberto Gellenzeeri:

"A demokráciát a fidesz nem óránként, hanem percenként csökkenti."

Ha csak ennyi az érved a bűnöző viktorral szemben, akkor inkább fogjad be jó szorosan a pofád.

Ugyanis a viktor egy mocskos bűnöző, de nem a "demokrácia csorbítása" a bűne.

A pöcsfejű bal-liberális oldalnak (Mesterházy stb) olyan kényes kérdésekben sincsen kedve állást foglalni, mint például:

=> 100%-ig átlátható közbeszerzés !!!

=> a cigányok keblünkre ölelése helyett keménykezűség.

=> globalizáció helyett "nemzetiesebb" öntudat.

=> a már említett buzi/drog politika.

...folyt. köv.

Paranoid Android2 2013.03.26. 08:41:17

@komisz_kölök: Mondjuk úgy, hogy találok benne örömet.:))))
De elismerem, hogy nem vagyok nagyigényű.:))))

Balt 2013.03.26. 08:48:34

"Általában a cikkek utolsó soraiban találhatunk erre utalást, mintha a Fidesz győzelme a lebírhatatlan természeti erők működésének emberi léptéken túli következménye lenne."

:)) Jó meglátás.

Peterpapo 2013.03.26. 08:52:34

"Mindig örömmel kommentáljuk az időközi önkormányzati választások eredményeit. Ez kábé a béljóslással egyenértékű információ az országos viszonyok tekintetében, de a napi bunyóhoz elég."

"És most 70%-os támogatottságuk is van."

Némi ellentmondást vélek felfedezni a két mondat között. Az első mondatban rögtön annullálja az eredményt, az utolsóban tényként közli.

Minden esetre nem nehéz megemészteni. Ez egy önkormányzati választás volt és feltehetőleg a dunakeszi polgármester jól teszi a dolgát. Angyalföldön Tóth József körzetében fordítva lenne, ha lenne egy időközi. Nincs ezzel az egésszel semmi gond.

Paranoid Android2 2013.03.26. 08:58:27

@Peterpapo: Az utolsó mondat a felsorolt értékekre, beállítódásokra vonatkozott (az ország hangulata alapján) és nem a pártpreferenciákra.

komisz_kölök 2013.03.26. 09:13:11

@Paranoid Android2:
Hát, mindenkinek más a perverziója :))

Ha hazalátogatok, én is kéjes örömmel hallgatom a Klubbrádiót a kocsiban. Nagyon jól esik, ahogy sírnak-rínak az "igazságbeszéd" pártatlan prófétái, és meg vannak győződve róla, hogy nekik semmi közük a kialakult helyzethez. Valamint az EU-USA-IMF napokon belül ejtőernyősökkel fogja megdönteni a magyar diktatúrát.

De ez a jó érzés azért arra nem volt elég, hogy Magyarországon maradjak, és tovább finanszírozzam a (mindenkori) kormány hülyeségeit. Az országnak ez azért is sajnálatos, mert ahogy én látom a „Minden politikus menjen az anyjába...” megállapításodat egyre többen gondolják tovább abba az irányba hogy „Minden politikus menjen az anyjába a fene fogja fizetni a töketlenkedésük árát.” És lépnek szépen elfele.

Peterpapo 2013.03.26. 09:20:27

@Paranoid Android2:

Nyilván velem van a baj, mert még mindig nem értem.

Hogy jön össze egy időközi önkormányzati választás eredménye, mely szerinted sem jelent túl sokat, az ország hangulata alapján megállapított 70%-os támogatottsággal, mely szerintem nem kicsit túlzó? Jó esetben is csak a biztos pártválasztók körében lehet olyan hangulat, hogy inkább a Fidesz, mint a baloldal, de szerintem még ott sem. Ebből következően az értékeknek és a beállítottságnak sincs 70%-os támogatottsága. Az ország nagyobb részének baromira elege van a jelenlegi kormány ámokfutásából és ez majd ki is fog derülni 2014-ben.

reszeg tengeresz 2013.03.26. 09:28:32

"a fő problémánk nem a kormány, hanem az ellenzék, hiszen annak a minősége teszi leválthatatlanná a Fideszt."

Na ez egy nagyon jo mondat!
A libas meg a kurcsanyi akkor tenne a legtobbet az orszagert, ha vegre eltakarodnanak! Orokre!

reszeg tengeresz 2013.03.26. 09:29:38

@Peterpapo: ti tenyleg elhiszitek, hogy a libasnak fikarcnyi eselye is van gyozni? Ti ennyire elkeseredettek vagytok, vagy ennyire hulyek?

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 09:29:45

@Adalberto Gellenzeeri: azt azért ne gondold, hogy Bajnai akkora nagy db demokráciát hagyott vissza, hogy ekkora ütemben csökkentve még mindig van belőle. Nagyon rácuppantatok erre a demokráciamantrára - ügyesen kihasználva, hogy a túrót sem érdekli, ezért nem fenyeget az a veszély, hogy gyűlölt ellenségeitek, a magyar választók visszapofáznának, egyáltalán mit is értetek ti demokrácián. (Semmit, csak a bőrötök nagy.)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.26. 09:30:05

Az igazi probléma nem a Fidesz, hanem az átlagmagyar. Az átlagmagyar balos, marxista lelkületű, idegengyűlölő, antikapitalista. S ezeknek az igényeknek van egy teljesen megfelelő párt, a Fidesz. Ezek után miért mondana le az átlag a Fideszről? Amíg a Fidesz tartja jelenlegi vonalát, sikerre számíthat.

Lássuk mit kínál az ellenzék. Az ellenzék 3 csopportra osztható: szélsőjobb, szoci, liberális.

A szélsőjobb az átlagnak túl vad, túl forradalmi. Jobb a Fidesz, a maga szolídabb nacionalizmusával.

A szociknak rossz a hírűk, túl liberálisak. Igyekeznek ők is demagógiával, de nem olyan jók ebben, mint a Fidesz.

A liberálisok meg egy törpe kisebbséget érdekelnek. Az átlagmagyar leszarja, hogy csökkennek pl. az AB jogosítványai.

Peterpapo 2013.03.26. 09:32:53

@reszeg tengeresz:

Szia!

Nem hisszük, nem hiszem el, Tudom, hogy nem nyerhet. Sajnos ez a senkiházi, hazug, pökhendi, mocskos kis bélféreg újabb 4 évig lesz még a miniszterünk. Mindössze nagyon nem bánnám, ha eltakarodna a vérvörösbe, ahova való.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 09:33:53

@étcsokinyuszi: ez igaz, de azt se mondanám, hogy Orbánék egyre diadalmasabb és diadalittasabb előretörése annyira biztató és szívderítő lenne. Most nem a "demokráciát" "féltem", mint valami csüngőtőgyű álroki a milliós tömeggyűlöleten, hanem azt, hogy végképp abba az irányba megy el a társadalom, ahol az előrejutás egyetlen útja a jobboldaliság.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 09:34:53

@Peterpapo: így nem fog. Amíg ebben a stílusban kérlelitek.

Peterpapo 2013.03.26. 09:35:26

@Farkantoán Chatpartner:

Ki a tök vagy te, hogy eldöntsd, hogy ki magyar választó és ki nem? Ha rühellem ezt a kis spermahajdert, akkor nem vagyok magyar? Neked is csak érzelmeidre tudnak hatni mi?

Peterpapo 2013.03.26. 09:36:06

@Farkantoán Chatpartner:

Annyira elmebeteg, hogy ez nem a stíluson múlik elhiheted.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 09:36:40

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a szocialisták ordenáré módon loptak, mint a szarka. Ezt se felejtsd el.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 09:38:16

@Peterpapo: ott a névjegyzék, apó. Nem én döntöttem el. Mint ahogy azt sem én döntöttem el, hogy Orbán legyen a diktátor, hanem azok, akik besokallottak a módszereitektől.

Paranoid Android2 2013.03.26. 09:39:19

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: 1) egy darab igazi liberális nincs ebben az országban.
2) felhívnám a figyelmedet, hogy az átlagember a demokrácia alapja, neki kell csinálni, nem másnak.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 09:40:52

@Peterpapo: ezek szerint teljesen hiába téptétek a szájatokat? Mi ebből a tanulság? Na? Nem az (segítek!), hogy megpróbálhatnátok emberi jangon? Vagy marhaságot kérek tőletek?

contractor 2013.03.26. 09:46:14

A Fidesznek már rég csak egy komoly ellenfele akad, mégpedig a Kivándorlás. Ezzel viszont nehezen boldogul. Akár vereséget is szenvedhet. Jó esélye van rá.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 09:46:14

@czjanos: az MSzP meg örül, hogy ezek után még mindig az övé az ATV, a Népszava, a Népszabadság, a 168 Óra stb. :) Hogy van ez? Megcsappant a baloldal szólástere, de a maradék mind a szocialistáké? :)

Peterpapo 2013.03.26. 09:48:27

@Farkantoán Chatpartner:

Az én módszeremtől biztos nem, mert én gyurcsányt sem akartam, Az is egy csak egy pojáca. Ma Magyarországon egyetlen egy hiteles politikus van és az Ángyán József.

Ezekkel emberi hangon? Viccelsz?

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 09:55:31

@Peterpapo: nem miattuk, hanem miattatok. Nekik jó, ha állatba alázzátok le magatokat. Egy Bartus ezerszer annyi hívet teremt Orbánnak, mint amennyit ezer Bayer elijeszt.

ob.szerver 2013.03.26. 09:57:50

@contractor:

"A Fidesznek már rég csak egy komoly ellenfele akad, mégpedig a Kivándorlás."

Ellenkezőleg, a kivándorlás a fidesz legnagyobb szövetségese.

Azok mennek el, akik úgy gondolják, hogy az ország leszakadása folytatódni fog, akik értékesíthető szaktudással rendelkeznek, akikben van kezdeményezőkészség és vállalkozókedv. Minden ok megvan annak a feltételezésére, hogy akik elmennek, nagy többségükben nem fideszes szavazók. A szürkeállomány vesztesége már most meghaladja 56-ot, és ha nyer a fidesz, a következő 4 évben gyorsulni fog. A genetikai állomány romlásánál és a társadalom további elbutulásánál nincs jobb hír a fidesz számára.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 10:02:56

@ob.szerver: elég beszűkült horizontra vall azt hinni, Gyurcsány bömbölve tapsoló álrokis hívőcsipetcsapata entellektülekből áll, Orbáné meg idióta birkákból.

regress 2013.03.26. 10:06:24

@reszeg tengeresz: neked komoly fehérje hiányod van.@komisz_kölök: igen beteg lehetsz,ha rádióra gerjedsz.feleséged mit szól?

ob.szerver 2013.03.26. 10:10:17

@Farkantoán Chatpartner:

Szerintem az vall beszűkült horizontra - jelentsen az bármit - ha olyasmit vizionálsz amit nem írtam.

A szokásos receptetek: van egy tényközlés, és abból eredő következtetések és jövőbeli feltételezések. Ezzel vitatkozol? Ugyan. A közlő horizontjával kapcsolatban gyártasz hipotéziseket.

Ennyit vagytok képesek. És a rezsicsökkentés támogatására.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 10:13:27

@ob.szerver: bemosott nektek ez a rezsicsökkentés, látom... Kihúzta alólatok Viktátor a szőnyeget. A szociáldemagóg dumáitoknak mindörökre lőttek.
Ja, és te tényeket nem közöltél, ez feltűnt nekem. Neked nem?

dadddd 2013.03.26. 10:15:18

Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy... a Fidesz maradásának zálogai.

voi 2013.03.26. 10:15:36

nagyon szomorú az utolsó pár sor, remélem a választásoknál már nem így fognak gondolkodni, nagyon csalódott leszek a magyar nemzetben ha megint az Orbánt válsztják, de akkor megérdemli az ország a hanyatlást, leépülést.

nnnnnnnn 2013.03.26. 10:16:11

szerintem egy jó van ebben a dunakeszi választásban. kicsit tudjátok szokni a jövő áprilisi vereséget amit rátok mér majd a fidesz :)

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 10:16:41

@voi: a magyar nemzet meg benned csalódott és a Népszabadságban.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 10:17:49

@$$$=$$$: az a vereség 100%-ra tehető, de én sajnálom.

nnnnnnnn 2013.03.26. 10:18:17

@voi: te kire szavaztál 2006-ban meg 2002-ben?

Farkantoán Chatpartner 2013.03.26. 10:19:05

@$$$=$$$: úgy saccolom, Magyarország barátaira :D

nnnnnnnn 2013.03.26. 10:22:02

@Farkantoán Chatpartner: nem tudom miért hiszed ha bajnai visszajön majd az emberekkel meg az országgal fog törődni? sose tett ilyet. azonnal kifogja szolgáltati az országot, ahogy tették ezt 8 évig. lehet tüntetni meg ilyenek, majd lőnek ránk, ahogy tették ezt is. eltakarodni nem fognak, csak miután szétloptak mindent és csődbevittek, széthiteleztek. ahogy tették ezt is. miért hiszed hogy most nem ez lenne ha a ballibek nyernének?

Lord Viktor 2013.03.26. 11:07:05

Mégis mire számítanak? A baloldalnak nevezett csürhe 8 év alatt rendesen lejáratta magát és az országot is, és szerencsére az internet és a youtube térnyerésével már a választói memória is sokat javult. Nem beszélve arról, hogy napról napra újabb és újabb szánalmas baromságokkal járatják le magukat. Szerintük hogy Magyarországon a legnagyobb probléma a rasszizmus, melyet a szélsőjobbot fémjelző ősi magyar jelképek generálnak. Azt hirdetik, hogy szeressük a cigányokat, a buzikat, az EU-t, az USÁ-t, Izraelt és minden második nap siránkozzunk egy sort a holokauszt miatt. Az átlagmagyart ezek a témák nem érdeklik. Leszarják. Az átlagmagyar ki akar jönni a fizetéséből, meg akar szabadulni a devizahitelétől (ami a szoci kormány asszisztálásával szakadt rá), és azt szeretné, hogy ne rabolják le/ki a cigányok a telkét vagy akár őt magát az utcán. Elsősorban ezek a problémál zavarják az átlag szemét, és erre nem kínál megoldást a baloldal, ezért fog elbukni. A Fidesz pedig bevezette az árfolyamgátat, rezsit csökkent, csupa olyan intézkedések, melyek az emberek mindennapjait segítik. Ezért népszerűek.

Peterpapo 2013.03.26. 12:28:55

@Farkantoán Chatpartner:

Jaj nem kell ez az értetek aggódom rossz duma. Viktor is ezt tolja, de akinek van esze tudja, hogy hazugság. Ki a fene az a Bartus,

Peterpapo 2013.03.26. 12:29:41

Ki a fene az a Bartus?

Peterpapo 2013.03.26. 12:37:41

@Lord Viktor:

Csürhe aki mondja.

A Youtube-on megtalálhatóak viktátor hazugságai is bőven. Van is nézettségük rendesen.

Nagyon remélem, hogy az emberek hallgatása csak a vihar előtti csend.

Az árfolyamgát semmire se jó. Nem véletlenül tologatják folyton a határidejét. S rezsicsökkentés meg csak egy újabb szemfényvesztés. Mire a választások jönnek erre az átlagember is rá fog jönni.

Ja, népszerűek a saját híveik között, aztán kalap. Nagyon sok olyan ismerősöm van, akik hatalmasat csalódtak a fideszben és elsősorban viktorban. Persze van néhány elvakult is, akik továbbra is hisznek benne. Ezek azok a típusok, akiknek szükségük van arra, hogy megmondják nekik mit gondoljanak, mert önállóan képtelenek rá

Lord Viktor 2013.03.26. 12:51:45

@Peterpapo:
"Csürhe aki mondja."
Oké, akkor megmondalak anyukámnak. -.-

"Nagyon remélem, hogy az emberek hallgatása csak a vihar előtti csend."
Szerintem is. A Jobbik-szavazók kevésbé feik fel magukat, volt már erre példa. ;)
Én nem vagyok Fidesz-szavazó, nem is azt állítottam, hogy a kormány szerintem olyan jól csinálja a dolgokat. De érezhetően jobban, mint a ballib balfaszok és a szocik.

"Az árfolyamgát semmire se jó."
Az árfolyamgát valóban csak tolja az adósságot, és gazdaságilag nem megoldás. De az embereket ez nem érdekli, mert ha az ember pl. 80e helyett 50e forintot fizet havonta, pont örül neki, mert pont az a 30e hiányzott neki, hogy kijöjjön a havi fizetéséből.

"A rezsicsökkentés meg csak egy újabb szemfényvesztés."
Ha az ember havi számláján az van, hogy kevesebbet fizet, akkor nem az. Igaz, valóban lehetne jobb is. Könnyebb lenne a dolog, ha a szocik nem privatizálták volna szét a közmű cégeket, és akkor mivel nem lenne profitjuk, olcsóbbak lennének, ez tényleg jobb lenne.

Nemcsak álértelmiségi gondolkodóként kell szemlélni a világot, érdemes megnézni az átlagember szemével. Egyébként mielőtt rámsütné valaki, nem vagyok Fideszes, de ez a kommentemből tán ki is derül.

Tyrion Lannister of Caster 2013.03.26. 13:25:09

@ob.szerver:
Ugye nem akarod azt elhitetni, hogy ezek mind az utóbbi 3 évben vándoroltak ki?

A legtöbb ismerősöm éppen 2002 után kezdett Angliába, Németországba, USá-ba lelépni.

A trend folyamatos azóta, de nem látható kiugró növekedés 2010 óta.

Peterpapo 2013.03.26. 13:29:52

@Lord Viktor:

Pont ugyan olyan szarul csinálják, mint a szocik, csak még az EU-t is magunkra haragítjuk. Meg a környező országokat is, de nem is csodálkozunk ezen, hiszen Vityka már az első országlása idején is belekötött a FIFA-ba, és a visegrádi négyekből képes volt visegrádi egyek-et csinálni. Ráadásul alig van ember az országban, akibe még nem kötöttek bele (tűzoltók, bírók, pedagógusok, rendőrök, diákok, stb) Így összességében tekintve még szarabbul csinálják, mint a szocik.

Egyrészt nincs kevesebb a számlán, másrészt máshol a többszörösét fizeti ki a polgár, mint amennyi csökkentést kapott.

Tyrion Lannister of Caster 2013.03.26. 15:56:17

Cseppet sem szeretném védeni a jelenlegi kormányt, a tejesítményük messze alúlmúlja azt, amit vártam tőlük a választások előtt.

Ugyanakkor messze jobb választásnak tűntek az őket megelőző, 3 miniszterelnököt felvonultató MSZP-SZDSZ garnitúránál.

Az MSZP-SZDSZ utáltatta meg az emberekkel a szociáldemokrácia eszméjét, amelyet csak szóban képviseltek, tettekben és politikai kultúrában azonban köszönő viszonyban sem álltak vele.
Ugyanezeknek köszönhetően a hazaszeretet és a nemzeti érzések démonizálása is elfogadottá vált, amelyre heves reakcióként radikális erő nőtte ki magát parlamenti párttá.

A kisebbségek és másságok túldimenzionált, pozitív diszkriminációjával pedig elérték, hogy ezek egyrészt irreális önképpel éljenek és másrészt, hogy a többségi társadalom ellenszenve felébredjen irányukban.

Az a diskurzus, miszerint a homofóbia és a cigány- vagy zsidógyűlölet Magyarországon csak a jobboldal sajátja lenne - ez az egyik legveszélyesebb hazugság, amit ugyanezek a politikai erők sulykolnak folyamatosan minden fórumon.
Ki kell ábrándítsam őket, mivel a környezetemben élők (lakótelepi környezet) nagy többsége baloldali szavazó /évtizedek óta a baloldali képviselők nyernek itt mind a parlamenti, mind az önkormányzati választásokon/, mégis, ezeket az embereket hallom állandóan zsidózni, cigányozni, buzizni.
Radikális jobboldali szavazóktól ezt "természetesnek" kénytelen elfogadni a jobb érzésű polgár. De a baloldalnak sem ártana szétnéznie a házatáján ezen a téren.
Az is tény, hogy a kelet-magyaroszági MSZP -> JOBBIK szavazóáramlás éppen erre mutat rá. A baloldali szavazók ugyanolyan előítéletesek mind faji, mind nemi identitásbeli kérdések terén, mint a radikális vagy mérsékelt jobboldali szavazók többsége.

Az MSZP-SZDSZ hosszú évtizedekre ellehetetlenítette a párbeszédet a szociálisan érzékeny, mindazonáltal nemzeti érzésű választópolgárokkal, így nem is alakulhat ki hazánkban valódi szocdem párt.

Ha ennyire "nacionalistának" tartja az MSZP a fisdeszeseket, vajon mit szólna, ha közelebbről megismerné a francia, spanyol, angol, olasz, görög szavazókat? A hazai "nacionalizmus" hozzájuk képest szolíd kis patriotizmus.

Paranoid Android2 2013.03.26. 17:10:51

@Tyrion Lannister of Caster: Én is rendes hibalistát tudnék írni, de az se rövid lista, amiben sokkal jobbak. Ami csak a szocikat minősíti.
süti beállítások módosítása