Hát Feri, hiányozni fogsz!

 2012.04.30. 12:04

Ma reggel 6 óra 49 perckor (a vonyarcvashegyi Szent Mihály dombon figyelve a napfelkeltét) értesültem a lesújtó hírről: Valamikor tegnap este 8 óra után, a végső csapást a Hír Tv keze által elszenvedve, Gyurcsány Ferenc tragikus hirtelenséggel politikailag elhunyt.

Az a fajta mélabú lett úrrá rajtam, ami akkor éri az embert, amikor valami alapvetően szörnyű, de mégis a mindennapok részévé lett rémálomból ébred.

Vége hát, hiszen már szinte mindenki nevet. Most megmagyarázom, hogy én miért sírok inkább.

 

A néhai az az ember volt, akinek sikerekben gazdag életútja példázza, hogy miféle tulajdonságok predesztinálnak valakit arra, hogy ezt az országot vezesse.

Az elhunyt már ifjúságában a könnyebb utat kereste, törekedett arra, hogy felfelé házasodjon, kihasznált mindenkit és sosem törődött azzal, hogy mit is gondolnak róla az emberek. Mindig meg is találta a könnyebb utat és a mindenkori országvesztők egyik legpatinásabb családjába házasodott be végül. A hihetetlenül erős mezőnyben érdemelte ki a legnagyobb hazug címét.

 

Fura, hogy egy korai botlása teszi teljesen komolyanvehetetlenné végül, de látnunk kell hihetetlen erővel leplezett, de mindenkor jelenlévő szánalmasságát, ami milliókat tévesztett meg egykoron.

 

Ez az ember 23 évesen nem érezte szükségét, vagy nem érezte képesnek magát arra, hogy maga írjon meg egy szakdolgozatot. Annyira bízott politikai hátszelében, hogy a legminimálisabb gondosságot sem tanúsította a csalás során. Ellopta felesége testvérének dolgozatát, egy az egyben leadta a sajátjaként a felét, még a címét sem változtatta meg. Jó közelítéssel tudjuk, hogy azóta is minden dolgát így intézte.

És ezt minden egykori és jelenlegi párttársa tudja és tudta róla. Soha senkiben nem volt annyi a baloldalon, hogy kiálljon nyílt színen és azt mondja ennek az embernek:NEM! Van egy határ amit nem lépünk át!

Gyurcsány Ferenc volt ugyanis az az ember, akinek bárminemű politikai és emberi tolerálása annak a kimondásával egyenértékű, hogy erkölcsileg mindent lehet a politikában és a gazdaságban. Ezért teljesen értéktelenek a Fideszt és Orbán Viktort érő balos támadások, mert Gyurcsány Ferenc léte önmagában tette teljesen hiteltelenné és nevetségessé a baloldalt.

 

Persze nem hal könnyen, saját maga és a közvetlen rajongói kör számára ő továbbra is a teljes jogú ellenorbán. Viszont most végre ballibék a maga pőre valójában tekinthetik meg, kit is sztároltak vagy tíz évig. Mi meg kiélvezzük az utolsó cseppig.

 

Amúgy nem a lebukási, hanem az elkövetési sorrend számít, tehát a schmittelni igének ezentúl teljes jogú szinonimája a gyurcsányolni. Igekötővel persze mást jelent továbbra is (lásd.: elgyurcsánytam).

 

 

Címkék: plágium szakdolgozat gyurcsány ferenc orbán viktor szöllészet borászat

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr734480596

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Castle Blödenstein 2012.05.08. 22:53:29

Minden elismerésem a Gréczy Zsolté.     Gréczy Zsolt egy igazi egyéniség. Ritka Isten adta tehetség és hihetetlen erkölcsi tartás kell ahhoz, hogy valaki a folytonosan megalkuvást követelő, mutyizós, bratyizós, bátyámuram rendszer és a po...

Trackback: Vezéráldozat: Gyurcsány 2012.05.01. 14:08:29

A szocialista párt ennél többet sem remélhetett volna. Schmitt Pál plágium ügye kapcsán sorban nézik végig a politikai élet szereplőinek végzettségét, az ezeket igazoló papirokat és a diplomamunkákat. Amire már tényleg nagy szükség volt egy ideje. Nem ...

Trackback: Ülj le Feri, egyes 2012.05.01. 14:00:15

Őszintén szólva egyre jobban szórakoztat a nagy magyar szakdolgozat-háború, és kíváncsian várom, hogy ki lesz a következő bukó. Balegyenes-Jobbhorog. A helyzet viszonylag egyértelműnek tűnik. A KISZ-es megbizatása miatt elfoglalt Gyurcsány Ferencnek ne...

Trackback: Trónok harca - Felpörgött az előrehozott birodalmi választási kampány 2012.05.01. 11:24:18

Robert király halála ill. a Joffrey király származását firtató tényfeltáró cikkek után kialakult legitimációs válságban a pártok előrehozott választások kiírásában egyeztek meg. A választás azért is sürgető, mert a birodalomban megindult belső, elsősor...

Trackback: „Elnézést, Virág Elvtárs, ez az ítélet…” 2012.05.01. 11:05:23

Sorban állnak a bloggerek Gyurcsány Ferenc politikai temetésére. Egyre-másra jelennek meg a posztok arról, hogy „ha beigazolódna a gyanú”, akkor minek kéne történnie, mekkora béna, balfasz, szemétláda lenne a volt miniszterelnök, és mindenk...

Trackback: Barter 2012.05.01. 09:49:50

Ami elsőre úgy tűnt, hogy nem több figyelemelterelési és szarterítési próbálkozásnál, válaszul a Schmitt botrányra, úgy néz ki, még sincs minden alap nélkül.Gyurcsány szakdolgozatáról egyre több érdekes momentum derül ki, maga Fletó pedig egyre jobban ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apoa 2012.04.30. 20:08:32

Tessék megnézni ennek az eszementnek a blogját és annak hozzászlóit. A Fidesz lopta el a dolgozatot és a Hír TV hazudik.
Nem baj találnak maguknak egy hasonló példaképet(vannak tippjeim a személyekre), akiért a tűzbe mehetnek.

preddy 2012.05.01. 05:18:27

Kár, hogy nem vagyunk még az ötvenes években, mert akkor ki is lehetne végzeni!
Mondjuk Lebédiának kémkedett...

2012.05.01. 05:43:57

Hogy a címre reagáljak: Nekem ugyan nem... Legközelebb és utoljára a Kék fényben szeretném látni a muksót.

JakoJonny 2012.05.01. 05:51:31

Marhaság összehasonlítani SP és GY "plágium" ügyét

Nézzük a két helyzetet:

A/ SP. ügye:

1, SP. plagizált, ez bebizonyosodott, mert a HVG.hu nagyon alapos tényfeltáró munkát végzett.
2, és mindezt szabadon, mindenki számára hozzáférhetővé tette
(köszönet érte a HVG.hu-nak).
3, menetközben SP. folyamatosan hazudott a -kis- doktorijával kapcsolatban.
4, majd egy doktori bizottság megállapította, hogy tény -ami egyébként már nyilvánvalóvá vált.
5, majd visszavonták a -kis- doktoriját.

6, ezt követően SP. el....mivel közfunkciót töltött be.

B/ GY. ügye:
1, tény, hogy van diplomája
3, tény, hogy senki nem tudja a nyilvánosságnak bemutatni nem a diplomát, hanem a diplomamunkát, ami alapja ugyan a diplomának, de nem szükségszerű, hogy bárki bármeddig megőrizze.
3, se a masemmodnukigazat, se a rémhirtv, semmi bizonyítékot nem mutatott be a nyilvánosságnak, mert az, hogy beszéltek, írtak róla lósz……..
4, állítólag van két bírálat – látta valaki? hol van az interneten? – ami azonos…
5, állítólag van másnak is ugyanolyan című, nem tartalmú, csak című, diplomamunka, látta valaki? hol van a „másik” diplomamunka? hol tették fel a netre?
6, GY, nem tölt be közfunkciót.

C/ Következtetés.
1, a fentiek alapján összekeverni a két esetet, nem más, mint az orbánzombiknak való gumicsont.
2, az, hogy magát függetlennel beállító – valójában orbánlakáj bloggerek - mit hazudoznak összevissza jellemző.
3, az, hogy magukat –nem elfogultnak tartó, látszólag értelmes nickek- beveszik, naivitás.
4, és nem más, mint az orbán+fidesz, szokásos lejárató kampányának elfogadása, ami sajnálatos.

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2012.05.01. 06:00:45

@JakoJonny: Jól mondod Jakó!!! Gyurcsány Ferire most sincsen semmi bizonyiték a rágalom pedig lepereg!!! Ezt beszopták a jobbosok mert bizonyiték nélkül Feri továbbra is tiszta mint a hó!!! Mert az ő diploma munkája bizony teljesen rendbe van nem úgy mint a nevetséges müveletlen csaló hazug Schmitt Plagibájé aki az egész világ előtt szégyent hozott az Országra!!! Ez a rágalom most viszont visszaszál a jobbosokra és a rém hír tévére!!! Nem lehet büntetlenül hazudozni ezt kéne megtanulni a a jobbos tábornak végre!!!

Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember) 2012.05.01. 06:01:00

@JakoJonny:

Az eddig nyilvánosára került információk alapján azt állapíthatjuk meg, hogy Gyurcsány Ferenc a volt sógora azonos című, négy évvel korábban írt dolgozatának első 35 oldalát egy az egyben ellopta és bármiféle módosítás nélkül a saját nevét rábiggyesztve adta be.

Ez nem plágium, ez lopás. Fletó még arra sem vette a fáradtságot, hogy új címet adjon a dolgozatnak.

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2012.05.01. 06:02:51

Egyébként nekem az a véleményem hogy az Orbán szakdolgozatot kéne alaposan megvizsgálni!!! Abba a témába nagyon nagy a csönd érdekes módon egy ideje!!! Nyilván lázasan gyártják az ál bizonyitékokat a TEKben hogy nehogy kiderüljön hogy Orbán a dolgozata nagy részét talán az egészet Schmittelte!!!

Spéter46 2012.05.01. 06:27:14

Ki az a Gyurcsány???

Dr.Bio74 2012.05.01. 06:29:22

Bocs, de azt hiszem tényleg a fityiszközelieknek fog hiányozni ez a pojáca a legjobban. Akárhogy is nézem ők temetik el újra és újra és újra, a temetés öröméért.

2012.05.01. 06:35:12

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: Nyugodt lehetsz, azt már sokan ellenőrizték, főleg balról. Ha egy helyesírási hiba lett volna benne, már pellengéren állna a népszavában, az egyenlítő blogon meg a többi hasonló értékes médiumon. Hogy nincs így, az bizonyítja, hogy az ő dolgozatával minden rendben van.

2012.05.01. 06:36:06

De legalábbis nincs mit fogni rajta.

Dr.Bio74 2012.05.01. 06:36:42

@kermi:
Vagy okosabb volt mikor megíratta.

2012.05.01. 06:41:14

@Dr.Bio74: Nézd, nem állítom, hogy nem íratta meg, mint ahogy azt sem állíthatom, hogy megíratta. De ha valakiét, akkor az övét biztosan jól megvizsgálták, és nem tudtak belekötni. Innentől kezdve plágiumozni csak puszta csápolás. Ha valaki tud valamit, jöjjön elő az infóval, ne bújkáljon.

kalandfereg 2012.05.01. 06:42:39

Nem értek egyet, hogy a ballibek Gyurcsányt sztárolják. Akkor nem lenne a mérési hibahatár alatt pártjával együtt.
A szocik egy kis százaléka sztárolta és fogja is, őket ilyen apróságok nem zavarják, mint ez az újabban kirobbant plágiumügy, ennél durvábbakat is simán, sorozatban bevettek Fletótól. Sőt, Fletó pályafutása alapvetően beveendő momentumok sorozatából állt.

Amúgy több, igen értékes gondolat van ebben a posztban, pl. valóban, Fletó léte az ellenorbánságra épül.
Politikai "személyiségének" konstruktív, előremutató felépítése helyett egy gyagyás kis zsebdiktátorral szemben pozicionálta magát.
De valóban, Magyarországra sajnos tipikusan jellemző, hogy egy ilyen színvonalú, világéletében csak erős hátszéllel boldogulni tudó figura lehetett az ország vezetője ilyen hosszú ideig.

Amúgy meg, aki ezt a plágiumügyet kirobbantotta az nagy fideszellenes lehetett, mert Fletó ellenzéki léte lett mostanra nagyjából az egyetlen érv a Fidesz mellett.

Viszont Fletó nem fog eltűnni, csak a 2%-a fog tovább fogyni. Őszöd után gondolom, senki nem gondolja komolyan, hogy Fletó önként kivonul a politikából egy ilyen "apróság" miatt.

kalandfereg 2012.05.01. 06:44:16

Nem értek egyet, hogy a ballibek Gyurcsányt sztárolják. Akkor nem lenne a mérési hibahatár alatt pártjával együtt.
A szocik egy kis százaléka sztárolta és fogja is, őket ilyen apróságok nem zavarják, mint ez az újabban kirobbant plágiumügy, ennél durvábbakat is simán, sorozatban bevettek Fletótól. Sőt, Fletó pályafutása alapvetően beveendő momentumok sorozatából állt.

Amúgy több, igen értékes gondolat van ebben a posztban, pl. valóban, Fletó léte az ellenorbánságra épül.
Politikai "személyiségének" konstruktív, előremutató felépítése helyett egy gyagyás kis zsebdiktátorral szemben pozicionálta magát.
De valóban, Magyarországra sajnos tipikusan jellemző, hogy egy ilyen színvonalú, világéletében csak erős hátszéllel boldogulni tudó figura lehetett az ország vezetője ilyen hosszú ideig.

Amúgy meg, aki ezt a plágiumügyet kirobbantotta az nagy fideszellenes lehetett, mert Fletó ellenzéki léte lett mostanra nagyjából az egyetlen érv a Fidesz mellett.

Viszont Fletó nem fog eltűnni, csak a 2%-a fog tovább fogyni. Őszöd után gondolom, senki nem gondolja komolyan, hogy Fletó önként kivonul a politikából egy ilyen "apróság" miatt.

Sherpa_1 2012.05.01. 06:44:17

Már kissé szánalmas ez a Gyurcsány kártya. No jó, visszamenőleg is "monnyon le". Ez nem fogja tompítani azt a blamázst ami most a politikai életben megélünk. Akinek van diplomája az tudja hogyan írodik. Plagizálni persze nem illik de négy-öt helyről begyűjtve már születhet egy új mű. A doktori már más tészta. Ott bizony illik kutatni és illik gondolkodni. Na ott már kell, hogy valami új dolog keletkezzen. Ez alatt nem a tartalom jegyzéket értem. Nem azonos fajsúlyú egy szakdoli és egy kisdoktori. Nem azonos fajsúlyú az ország elnöke és egy 2-3 százalékon álló ellenzéki párt vezetője. Megosztom veletek anyósom véleményét: akkor amikor SP volt terítéken az volt a véleménye, hogy miért kell annyit bántani ezt a helyes embert. Most valmi vérzivataros apokalipszist vizionál, mert ezzel az emberrel nem élhet együtt az ország. Tanulságos, hogy a hit nem szorúl bizonyításra.

Doktor Kotász 2012.05.01. 06:44:24

A gyurcsány politikailag nem most hunyt el a szélesebb közönség számára. Akkor tortént ez meg, amikor Orbán Viktort szarrá alázta azzal, hogy kormányoldalról elverte a 2006-os választáson, amikor szinte mindenki úgy gondolta, hogy négy éves vetésforgóban váltópártok között pattog az országjogar.

Orbán Viktor egy bosszúálló kis geci, és olyan lejáratógépezetet indított be, amelyik szénné égette Gyurcsányt. Még most is rá vagytok kattanva Gyurcsányra.

A stakdolgozatot meg ma is szinte mindenki másolja, ollózza. 99%-ban kamuk. A doktori dolgozattal egy lapon kezelni netto ostobaság. Te vagy olyan hülye vagy, hogy nem tudod mi a különbség a kettő között, vagy egy pitiáner kis geci vagy, aki a semmin rágja a szart.

Én pont leszarom akárki diplomamunkáját. Bár felőlem lehet megbojgatni, a kérdést mindenkinél, csak az lenne a vége, hogy egy százalék alá esne a fiplomások aránya az országban.

Dr.Bio74 2012.05.01. 06:46:32

@kermi:
Nem kötözködtem, csak betettem még egy lehetséges opciót, bár körülbelül annyira érdekel az orbáni diplomamunka, minta gyurcsányi, semennyire.

okostjás 2012.05.01. 06:50:15

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): A kereszténység legnagyobb erénye a mindenki iránti szeretet és megbocsátás! Tetszett már erről hallani? Ki bizonyította be és minek az alapján, hogy a két diplomamunka tartalmilag is azonos? Erről még a rémhír tévének sincs bizonyítéka, pedig nagyon erőlködik.

2012.05.01. 06:52:17

@Doktor Kotász: Én sem ollóztam a szakdolgozatomat, és a 99% is erős túlzás. Nyilván egy doktori dolgozatban többet kell mutatni, de a plágium egyformán bűn, mindegy, melyik dolgozatot nézzük.

kalandfereg 2012.05.01. 06:52:41

Akik azzal védik Gyurcsányt, hogy a diplomamunkák általában értéktelen ollózott baromságok, azoknak az összes, diplomamunkáját tisztességgel megíró ember nevében üzenem, hogy ez az érvelés már önmagában kurva gáz, és adják vissza a dpilomájukat, aztán alapítsák meg Skiccel és Fletóval a Csalók Pártját.

Dr. Trebitsch 2012.05.01. 07:00:39

Tény, hogy az ügy nincs bizonyítva, de az alapján, ahogy Gyurcsány védekezik, nyugodtan nevezhetjük a gyanút megalapozottnak.

Másrészt. A felesége felmenőit idekeverni igen visszatetsző. Ez csak annyit jelez, hogy a blogger köszönőviszonyban sincs a tárgyilagossággal. (Ld. még a klasszikust: "szerettem és elvettem egy nőt, Dobrev Klárát, stb." Ki tudhatja, hogy nem így volt?)

Egyáltalán, mi szükség van a házasságának a motivációit megkérdőjelezni? Ezen kívül nem nyújtott elegendő támadási felületet? Ne bohóckodjunk már.

Dr. Trebitsch 2012.05.01. 07:08:09

Már előttem is írta valaki, hogy Gyurcsány ma egy kvázi senki. Miről szólhat az, hogy jobbról pont az ő dolgozatát kezdték követelni, nem mondjuk a Mesterházyét? Még mindig őt tartják ellenfélnek? Ez tényleg valami fóbia lehet.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.05.01. 07:08:40

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll:
Lepereg biza! És tudod miért? Mert olyan kristálytiszta mint a frissen préselt gyémánt a föld mélyében amelyet egy hófehér tündérmadár a csőrében egyenesen a napba repít! Ezért tehetetlen a gyűlölködő fideszcsürhe, mert csak kapkodnak a káprázatos madár után, de mindhiába. Megszégyenülve minduntalan a sárba huppannak. Bizony.

apoa 2012.05.01. 07:29:19

Zsoltikám-szólt a NagyKordinátor hűséges táskahordozójához. Van még itt egy kis pötty a 80-as évekből. Ugorj már le Pécsre a rektor barátunkhoz (jó emberünk, most emeltük a pénzét havi 8 millióra) s kérd el a záródolgozatomat.
Ki tudja, hátha a volt sógor megszimatol valamit. Nem volt olyan békés a válásom annak idején, mikor már Piroska néni lányával kavartam. Aztán, ha megvan, valahol ott Tubesen ásd el az erdőben, ott biztonságban lesz.

William Kidd 2012.05.01. 07:30:00

Amugy senkinek sem tunt fel, hogy Schmitt plagium ugyenek kapcsan, ami egy lecsapasra varo remek labda volt a "baloldalnak", milyen nema csend lengte be Gyurcsanyt es a DK-t, pedig o aztan mindig karogott ilyen eseteknel.

Most mar tudjuk miert... :D

William Kidd 2012.05.01. 07:34:28

@Doktor Kotász: Mar bocs, de en nem olloztam a szakdolgozatomat, egyedi tema, sajat okfejtes. Gondolom nem vagyok egyedul.

-wass- 2012.05.01. 07:34:52

@Doktor Kotász: Akaszd fel magad Kotászkám.Vagy inkábbaz Orbánt szeretnéd mi?F@szfej.

RowiwClub (törölt) 2012.05.01. 07:37:42

Én megígértem, hogy nyolcvan éves koromban elballagok a Munkásmozgalmi Pantheon félreeső síremlékéhez és leszarom a sírját. Fehér ember nem felejti 2006-ot, sem az ámokfutását. Remélem, megérem.

Doktor Kotász 2012.05.01. 07:49:32

@William Kidd: "Amugy senkinek sem tunt fel, hogy Schmitt plagium ugyenek kapcsan, ami egy lecsapasra varo remek labda volt a "baloldalnak", milyen nema csend lengte be Gyurcsanyt es a DK-t, pedig o aztan mindig karogott ilyen eseteknel.

Most mar tudjuk miert... :D"

Hülye retardált barom vagy, aki a saját párhetes emlékét is felülírja tudat alatt, vagy csak szimplán egy hazug kis geci. Mert, hogy lemaradnál arról, hogy mi van a DK és Gyurcsány háza táján, azt nem hinném, mert állandóan arra recskázik a fajtád.

A DK és Gyurcsány is ugyanúgy pampogott a Schmitt ügyben. Csakhogy ott a közvélemény és a civileh pampogása sokkal hangosabb volt, mint bármelyik párté. Felszólítok mindenkit, hogy most menjen a kurva anyjába az, aki úgy gondolja, hogy akármelyik párt kényszerítette ki Schmitt távozását. A civil társadalom volt az, és a SOTE szenátusa.

Doktor Kotász 2012.05.01. 07:52:29

@-wass-: "Akaszd fel magad Kotászkám.Vagy inkábbaz Orbánt szeretnéd mi?F@szfej. "

Na bőgd már el magad te kis látens buzi, hogy mi bú nyomja a lelkedet... illetve kevésbé tapintatosan... a faszodra léptek?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.01. 07:54:06

Ezért is jó, hogy az, értelmiségi/ateista/liberális index olvasók a példaképünket Dopeman-t választották meg elnökünket, őt bízzák meg 2014-ben, hogy vezessen el minket a Kánaánba

Neki biztosan nincs semmilyen szakdolgozata.

Bele nem tudnak belekötni az ilyen szélsőjobboldali tollforgató terroristák!

Doktor Kotász 2012.05.01. 07:55:49

@kermi: "Én sem ollóztam a szakdolgozatomat, és a 99% is erős túlzás. Nyilván egy doktori dolgozatban többet kell mutatni, de a plágium egyformán bűn, mindegy, melyik dolgozatot nézzük. "

Most megmondom neked, hogy tényleg alig van valaki, aki veszi a fáradtságot a saját munkára. Hogy te is vetted rá, az dícséretes, de naív vagy. A pénzért megíratás is nagyon elterjedt sajnos.

kalandfereg 2012.05.01. 07:58:57

@Dr. Trebitsch:
Gyurcsány tényleg egy senki, de azzal együtt elég hatékonyan szolgálja a Fidesz érdekeit azzal, hogy van kire mutogatniuk, hogy mi volt és mi lesz, ha nem ők lesznek hatalmon. Az ellenzéket pedig igen sikeresen osztja meg, miközben a támogatottsága szinte mérhetetlen.
Ezek miatt tényező még most is Gyurcsány.
Logikus lenne és nem csodálkoznék, ha az MSZP állna a Gyurcsány-plágiumbotrány kirobbantása mögött.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.01. 08:00:34

...de azért jó látni, hogy a Demokráciát féltő index olvasók azért megvédelmezik szent Ferencet is a gonosz, hazug, jobbos médiától

genyamagyar 2012.05.01. 08:04:59

Aki 6 óra 49 perckor a vonyarcvashegyi Szent Mihály dombon figyeli a napfelkeltét és közben politikai híreket hallgat, az egy kis Orbán "rettegő" pöcs!

1. Inkább arról beszélj, hogy Orbán a nyugdíjak csökkentését helyezte kilátásba!

2. Gyurcsány úgy néz ki, hogy belügyminiszter lesz a következő kormányban.

genyamagyar 2012.05.01. 08:05:46

@wmiki: Igazad van mikikémn, neked sincs diplomád. És érettségid sem!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.01. 08:12:28

@genyamagyar: :c

és erre több bizonyítékod van, mint magára az evolúció elméletre... :x

hunyuan 2012.05.01. 08:16:36

Nem elegáns hát/tal mondatot kezdeni.
Bugris.

fakopács 2012.05.01. 08:19:14

@wmiki: Ezt már a huszadik blogba okádod be, te 8 általánost sem végzett, kisebbségi komplexusos barom!

val 2012.05.01. 08:20:04

"Gyurcsány Ferenc léte önmagában tette teljesen hiteltelenné és nevetségessé a baloldalt."

Azt mondja Gyurcsány léte. :) LOL

A "baloldal" léte kreálta Gyurcsányt. Ő csak kinyitotta a legkissebb szarcsapot.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.01. 08:21:04

@fakopács: :x

nagyon jó vagy matekból, nem is csoda, hogy Dopeman a példaképed!

Pontos 2012.05.01. 08:25:18

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): Kedves Kisasszony! Csak egy picike bizonyítékot, ha lenne szíves. Mert az eddig összehordottak legfeljebb a gyanút alapozzák meg. Csak ennyi. Amúgy Fletó egy nagy gazember, de az más kérdés. Itt még nincs bizonyíték.

Pontos 2012.05.01. 08:27:01

@val: Ez tévedés. Mint ahogy nem Orbán léte kreálta a jobboldalt. Attól még mindkettő egy országrontó.

pandacsökiboborján 2012.05.01. 08:28:36

@Spéter46: azaz ember,aki forintmilliárdos lett,nem mellesleg tönkreverte az ország adósságállományát vagy 20 évre...

Mensikov 2012.05.01. 08:28:46

Aki végignézte a Célpont extra adását azoknak teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy Feri lopott, függetelenül attól hogy megvan e vagy nincs a dolgozata. ( gondolom idő kérdése és előkerül )
Persze a böszme ettől még lehet DK-s pártvezér. Jó homokozást neki a politikai játszótéren.

Garma 2012.05.01. 08:33:54

Nem értem miért van értelme ennek a Gyurcsány vs. Orbán dolognak. Gyurcsány anno hazudott, bevallotta, mindenki emlékszik azelmúltnyócévre meg az öszödi beszédre. Hiteltelenné vált, és pártjával az árok mellé lökött minket (persze az SZDSZ hathatós segítségével!). Orbán. Nos ő és pártja pedig éppen tapos minket, és igyekszik a kezünket meg a lábunkat is a lyukba paszírozni. Ez a vita szerintem meddő és értelmetlen, inkább azon kéne kétségbeesetten gondolkozni, hogy-feltéve ha megéljük-kit fogunk 2014-ben a helyeikre ültetni a parlamentben. Nem a plágiumok meg Öszödök a z érdekesek, hanem az a tény, hogy már tudjuk azt, hogy nincs alternatíva:(

lionking 2012.05.01. 08:35:22

@genyamagyar: 6:49-kor hol mondanak híreket? azokat egészkor szokták na jó van aki 3-5 perccel elébb.
a nyugdíjakról és egyebekről meg ajánlanám az alábbi linken a beszélgetést megfülelni, ne rettentsen vissza senkit a csatora logo, sem a riporter személye, az most nem számít, csakis az, hogy a kérdezett mit mond. És bizony az semmi olyat nem, ami nincs az alaptörvényben leírtakkal összhangban, és a sok sok troll nem látja hogy az ő jövőjük is veszélybe került? Még messze a nyugdíjkor, és még van egészségük, így nem csapta meg őket az "alaptörvény szele"...
az utolsó 10 perc a lényeg, bár a többi is értelmes ember beszéde

atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz

fakopács 2012.05.01. 08:36:26

@wmiki: Na jó, lehet hogy a 25. blog és a 6 általánost sem végezted el.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.01. 08:39:25

@fakopács: :x

és az igazi értelmiségi/ateista/liberális index olvasó esetében a "lehet" már sziklaszilárd bizonyíték, akárcsak az evolúció elméletben!

ezért is remekül képvisel titeket Dopeman

fakopács 2012.05.01. 08:40:03

@lionking: Ezt már tételesen cáfolták, mert az állam kötelezettsége az egészségügy és a nyugdíj tekintetében benne van az új Gányolmányban.

fakopács 2012.05.01. 08:41:29

@wmiki: Látom tetézed, egy blogba többször. A dolgozók (dolgozó??) iskolájába mikor felvételizel?

töreki 2012.05.01. 08:43:40

Nem értem a csodálkozást, ez volt a lényege a bolsevizmusnak! Az elvtársaknak mindent szabad volt az égvilágon, egyetlen kötelességük volt az eszme hirdetése. Ha azt megcsinálta nem volt olyan bűncselekmény amit ne követhettek volna el büntetlenül! Ez volt a rendszer lényege és az elvtársak még a mai napig is abban élnek, hogy változatlanul lehet csinálniuk, ami sok esetben igaz is! Ebben a fideszes elvtársak is tökéletesen azonosulnak korábbi párttársaikkal!

torsokos 2012.05.01. 08:47:17

"...1848 szeptemberében a Csepel szigetén állomásozó nemzetőrök parancsnoka, egy fiatal és még ismeretlen őrnagy – név szerint Görgey Artúr – kivégeztette az ország egyik leggazdagabb arisztokrata családjának rettegett hatalmú sarját, gróf Zichy Ödönt. A hazaáruló gróf kocsijában talált kincsek, köztük néhány nagy értékű gyémánt sorsa, hosszú időn át foglalkoztatta a nemzet politizáló közvéleményét. A debreceni országgyűlés képviselőinek egy csoportja a Honvédelmi Bizottmány legradikálisabb tagját, Madarász Lászlót vádolta az elkobzott vagyon hűtlen kezelésével.
De vajon igaz volt-e a vád, amelyet a vádlók is inkább hangulatkeltéssel támasztottak alá, nem kézzelfogható bizonyítékokkal? S ha nem volt igaz, miért nem tudott Madarász hatékonyabban védekezni? És Kossuth miért nem állt ki nehéz küzdelmeinek hűséges támogatója mellett? Vagy lehet, hogy a gyémántoknál sokszorta nagyobb értékek forogtak kockán..."

fakopács 2012.05.01. 08:49:57

@wmiki: Azt ugye tudod hogy a :X jel a szopás jele? :-))

nu pagagyí 2012.05.01. 08:58:23

Van egy szembetűnő hazugság a poszt érvelésében, melyben megpróbálja Schmittet és Gyurcsányt összemosni. A két személyiség alkatilag homlokegyenest különböző. Schmittnek életében nem volt egy önálló gondolata, mindig azt fújta amit a hatalom, amihez éppen dörgölődzött, Gyurcsány viszont autonóm személyiség, saját szövegekkel ez is okozta vesztét. Másik hazugság egy szakdolgozattal és egy doktori disszertációval kapcsolatos elvárások egyenlővé tétele. Egy szakdolgozattól nem várnak eredeti gondolatokat a doktorival szemben, csak egy téma összefoglalását, ismertetését, akár szakirodalom alapján. Utóbbi miatt símán előfordulhat, hogy azonos téma, a korlátozott irodalom miatt, hasonló eredményt produkál. A lopás ez esetben az lenne, ha Gyurcsány szakdolgozata egy az egyben egy korábbi másolata lenne, az nem, ha ugyanazon szakirodalom alapján készült. Erre kellene bizonyíték, ami pillanatnyilag nincs, csak sejtetés, gondolván, hogy a zsigeri gyűlölet majd virtuálisan hozzáteszi ami hiányzik.

Mindenesetre, amíg nem pakolja ki a Hír TV a furcsa körülmények között eltűnt szakdolgozatokat (mindkettőt), addig gyanakszom, hogy csak a törpe által megrendelt, szokásos Gyurcsányozás folyik, azon a színvonalon, ahogy jobboldalon szokták. A jobboldali érvelési mód pedig tények helyett a látszatot, indoklás helyett a gyűlöletet használja.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.01. 09:00:12

@fakopács: :x

nem tudtam, hogy te ilyen nagy szakértője vagy a szopásnak....

persze aki DOpeman/Feri-re szavaz...

laci_52 2012.05.01. 09:01:45

Feri nem fog hiányozni senkinek!

abaka 2012.05.01. 09:04:47

@nu pagagyí: "Van egy szembetűnő hazugság a poszt érvelésében, melyben megpróbálja Schmittet és Gyurcsányt összemosni."

Csak annyiban, hogy mindketten plpagizaltak az egyetemen.

"Másik hazugság egy szakdolgozattal és egy doktori disszertációval kapcsolatos elvárások egyenlővé tétele."

Mindkettonel elvaras, hogy ne legyen egy korabbbi munkanak a szo szerinti masolata.

"Erre kellene bizonyíték, ami pillanatnyilag nincs, csak sejtetés"

Valoban nincs, sot amig elo nem kerulnek az eredeti peldanyok nem is lesz. Hogy ezek hianya kinek jon borzassztoan jol, az attol fugg, hogy igaz-e a vad vagy sem. Az mondjuk sokatmondo, hogy gyf sajat peldanyai is hianyoznak. Nehez elhinni, hogy azokat is lenyulta a hirtv. Egyebkent meg a politikaban a sejtes/sejtetes boven eleg.

"Mindenesetre, amíg nem pakolja ki a Hír TV a furcsa körülmények között eltűnt szakdolgozatokat"

A furcsa korulmenyekbe az is beletartozik, hogy gyf-nek sincs meg egyik sem?

nu pagagyí 2012.05.01. 09:06:33

@wmiki: Miki! Inkább énekelj! Tudod, Európáról, a csalfa asszonyról. Az még jól ment, egykoron.

nu pagagyí 2012.05.01. 09:13:22

@abaka: Enyém sincs meg, pedig azt én írtam (diplomamunka, mivel nem főiskolára, hanem egyetemre jártam). Az eredmény volt a fontos, mint egy érettséginél. Neked valószínűleg nincs diplomád, ezért jó alany vagy arra, hogy hülyítsenek ez ügyben.

val 2012.05.01. 09:21:16

@fakopács: "Azt ugye tudod hogy a :X jel a szopás jele? :-)) "

Ugye tudod, hogy az csak neked a szopás jele? ;)

poa ogapo 2012.05.01. 09:22:21

Ki hiszi el, hogy egy családban azonos címmel, de különböző tartalommal szakdolgozatokat írnak. Ugyan már komcsik. Nem kell ide a dolgozat biztos, hogy kamu volt.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.05.01. 09:33:25

Véletlenül sem védve Gyurcsányt, de megelőlegezek annyi engedékenységet, hogy 23 évesen talán nem a politikai hátszél motiválta szakdoga-ügyben, inkább az, hogy akkortájt ezt a lebukás viszonylag kicsi kockázata mellett lehetett megtenni, és szerintem elég sokan éltek még ilyen lehetőséggel, csak alaposan utána kéne járni. Ez nem menti fel sem őt, sem másokat, csak túlzónak érzem ennyire bele látni a politikai vonalat. Bár ki tudja...

2012.05.01. 09:37:12

@JakoJonny:

B/ GyF ügye:

1, GYF. plagizált, ez bebizonyosodott, mert a Hírtv nagyon alapos tényfeltáró munkát végzett.
2, és mindezt szabadon, mindenki számára hozzáférhetővé tette
(köszönet érte a Célpontnak).
3, menetközben GYF. folyamatosan hazudott a szakdolgozatával kapcsolatban.
4, majd ....
5, majd ....
6, majd ....

Most itt tartunk.

mahet 2012.05.01. 09:37:16

Nem mintha nagyon kedvelném Gyurcsányt, de pontosan mit csinált, hogy ennyire utálni kell?

Amit tudok:
- nem csinált reformokat (főként az ellenzék ellenállása miatt, de ez nem mentség)
- Öszödi beszéd ahol beismerte, hogy nem csináltak semmit
- azt mondták, hogy jól megy az országnak pedig nem
- táncikált a parlamentben
- másolta a diplomamunkáját

Ez eddig nem annyira komoly mondjuk ha összevetjük Orbán kézivezérelt ámokfutásával.

Van valami egyéb konkrétum is? Tudom, rövid a memóriám, de mégis kérhetek pár példát?

Netuddki. 2012.05.01. 09:37:53

Csak égeted itt magad a blogoddal.
Mindenki tudja, hogy a gyurcsány az orbán embere. Úgy kell a gyurcsány az orbánnak mint egy falat kenyér. Ha valamiről el kell terelni a figyelmet elég a gyurcsányt előrángatni és máris a két birkatábor egymásnak esik.
Engem max. annyiban érdekel a gyurcsény, hogy hogyan tud összeszedni még ma is több100milkás éves jövedelmet? Miért nem ezt firtatjátok birkák?

abaka 2012.05.01. 09:38:43

@nu pagagyí: "Neked valószínűleg nincs diplomád, ezért jó alany vagy arra, hogy hülyítsenek ez ügyben."

Latom te is erzed, hogy ervekkel gyurcsany vedelmeben nem lehet messzire jutni. :)

isti77 2012.05.01. 09:39:39

Ha kívánnom kellene valamit Istentől, azt kívánnám, hogy mindig olyan ellenfeleim legyenek, mint a Fidesznek.
Mert ők mindent az ellenfeleiknek köszönhetnek. A kétharmados győzelmet (meg úgy egyáltalán, a győzelmet), azt, hogy két évnyi pusztítás és ámokfutás után még mindig az ő támogatottságuk a legnagyobb - mert egyszerűen nincs szóbajöhető alternatíva. És még a legnagyobb botrányt, a fidesznyik köztársasági elnök plágiumbotrányát sem tudja a baloldal a saját javára fordítani, mert egy hónappal később az ő - még mindig vitathatatlanul - vezéregyéniségükről, aki 5 évig volt az ország miniszterelnöke, kiderül egy az egyben ugyanaz. Ráadásul ő nem 50 évesen követte el, amikor az ember már túl van élete - és szellemi frissessége - delelőjén, egy "kirakatként" szükséges titulus megszerzése érdekében, hanem 23 évesen, és még csak utána sem járt a "forrásnak", egyszerűen levette a polcról, és beadta változtatás nélkül.
Hihetetlen, hogy ekkora balf.szok legyenek. A jobboldal egyetlen botlásából sem képesek tőkét kovácsolni maguknak.

Paranoid Android2 2012.05.01. 09:40:51

@Kobunko: Akkoriban 20-30 fős évfolyamok voltak, az órákon katalógus volt, egy szakon gyakorlatilag mindenki ugyanazokra az órákra járt, mindenki ismert mindenkit. A tanár-diák viszony is sokkal személyesebb volt. A szakdolgozatokat a tanszékek nagy részén (de nem mindegyiken) komolyan vették.Azonos címmel beadni egy dolgozatot, ráadásul úgy, hogy egy rokon írta az előzőt, hát ahhoz nagy bizalom kellett Szerencse elvtárs irányába.:))))
Csak ezért hihetetlen a dolog, mert épelméjű ember ekkorát nem rizikózik.
De a bizonyítékok is erősek. A Feri bevállalta!:))))))

midnight coder 2012.05.01. 09:41:09

Már nem azért, de komolyan azon problémáztok, hogy plagizált-e a Fletó ? Arról az emberről beszélünk aki a volt főnökével két ciklus alatt 20 évre vágta haza az ország gazdaságát. A baloldalnak arról az ikonjáról, aki privatizélésből lett milliárdos. Most komolyan, számít ez ? Kb olyan, mint ha Hitlerről, Leninről, Sztálinról vagy akár Rákosiról firtatná valaki, hogy plagizálta-e a diplomáját. A fenét se érdekli - az sem, hogy van-e neki. Ahhoz képest amit műveltek ez elhanyagolható tényező.

Walter Hartwell White 2012.05.01. 09:44:27

Mint ismeretes, először az volt a szitu, hogy meg sincs a szakdolgozat. Ez két kérdést vet fel: ha nincs meg, ugyan hogyan hasonlították össze a sógoráéval? Ha pedig megszerezték (értsd: ellopták) a HírTV és/vagy Magyar Nemzet barnanyelvű sajtómunkásai, az őket minősíti, és további büntetőjogi felelősséget vet fel. (Persze ismerjük a magyar "jogállamot", hogy esélytelenül szállna szembe a rágalmazókkal.) Szánalmas ez az erőlködés, amivel próbálják a sz@rt dobálni az ellenoldalra, persze ez már nem fogja szentesíteni Plagi bá' tetteit.

abaka 2012.05.01. 09:45:00

@midnight coder: Hat pedig ugy tunik a jobboldalt valamiert nagyon foglalkoztatja a tema (gondolom jobb ezzel tolteni meg a mediat, mint szell kalman 2.0-val).

Egyebkent pedig gyurcsanyt hitlerhez vagy sztalinhoz hasonlitgatni egy kicsit eros. Igazad van abban, amit az orszaggal muvelt, de akkor is.

Hogy a nyilvanvaloakon tul meg egy erdemi kulonbseget is emlitsek: ok nem terveznek visszaterni a hatalomba, gyf pedig igen. Emiatt is van jelentosege ennek az ugynek.

nu pagagyí 2012.05.01. 09:49:15

@abaka: Hol vannak a szakdolgozatok, ez itt a kérdés. Ki lopta el? Abban az időben (1984) a diáknál legtöbb esetben csak kézirat maradt, nem volt még személyi számítógép. A kéziratot gépeltette le valakivel, amit az utolsó pillanatig javítgatott. Aztán azt az egy gépelt példányt kötette be. A maradék kézirat nem feltétlenül a végtermék. Én is őrizgettem egy darabig, azután kihajítottam.

kentauri 2012.05.01. 09:49:59

@wmiki: Ez nagyon gáz amit írtál, azért mert egy összejövetelen viccből kirakta bohóckodni ezt a degeneráltat egy milla nevű internetes szerveződés. Erre te ráhúzod mindenkire aki nem úgy gondolkodik mint te...Még hogy köztársasági elnöknek választották....a szervezők felkérték te barom állat....
Undorító amit írtál az ilyen emberek miatt van morális válság.
Meg persze az olyanok miatt is akik még mindig mosdatják ezt a félkegyelmű Gyurcsányt.

Airgüzü 2012.05.01. 09:50:21

Jó kis gumicsont... Sajnos bebizonyosodott, hogy a két főgeci mindenben hasonló, nesze nektek, magyarok! Az egyik régen hazudott, a másik most, folyamatosan. Az egyik már belebukott, a másik most igyekszik a bukását diktatórikus eszközökkel elodázni, de bízzunk benne, őt is utol fogja érni a történelem ösztönös igazságtétele, a kisemmizettek, átvertek, becsapottak, megvezetettek nemes bosszúja. Egy normális, igazságos, élhető Magyarországot csak akkor tudunk majd építeni, ha mind a Gyurcsányokat, mind az Orbánokat - és az összes csókost, elvtelen haszonélvezőt, dörgölőző senkiházit - örökre a süllyesztőben tudhatjuk. Addig csak maszatolás, mutyizás, csalás, lopás, hazudozás folyik, miközben az utolsó apró sajtdarabkját is kiéneklik a szánkból!

Airgüzü 2012.05.01. 09:51:08

Jó kis gumicsont... Sajnos bebizonyosodott, hogy a két főgeci mindenben hasonló, nesze nektek, magyarok! Az egyik régen hazudott, a másik most, folyamatosan. Az egyik már belebukott, a másik most igyekszik a bukását diktatórikus eszközökkel elodázni, de bízzunk benne, őt is utol fogja érni a történelem ösztönös igazságtétele, a kisemmizettek, átvertek, becsapottak, megvezetettek nemes bosszúja. Egy normális, igazságos, élhető Magyarországot csak akkor tudunk majd építeni, ha mind a Gyurcsányokat, mind az Orbánokat - és az összes csókost, elvtelen haszonélvezőt, dörgölőző senkiházit - örökre a süllyesztőben tudhatjuk. Addig csak maszatolás, mutyizás, csalás, lopás, hazudozás folyik, miközben az utolsó apró sajtdarabkját is kiéneklik a szánkból!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.01. 09:52:26

@midnight coder: ...és arról az emberről, aki az értelmiségi/ateista/liberális index olvasók egyik példaképe...

természetesen Dopeman mellett, ő annyival különb, hogy ő nem csinált szakdolgozatot... meg úgy egyáltalán semmit, ebben is jobban hasonlít egy átlagos index olvasóra

ezért is hiszünk benne, hogy majd eljő 2014-ben
halleluja!

TetraB 2012.05.01. 09:53:34

én már kezdtem elfelejteni ezt a Gyurcsányit, ti meg bazmeg állandóan az eszembe juttatjátok

kentauri 2012.05.01. 09:54:25

@wmiki: Te is index olvasó vagy te... te.... hogy nézel ki ...
Miki? Az nem férfi név?

ob.szerver 2012.05.01. 09:54:38

@JakoJonny:

Racionális érveket próbálsz felhozni, feleslegesen. Az ügy nem erről szól, hanem a hitről.

A poszt a lakájmédia összes stílusbeli és tartalmi jellegzetességét magán viseli.
De nézzük a dolog jó oldalát.
A fidesz agitprop még munkaszüneti napon is dolgozik. De legalábbis dolgoztat.

Paranoid Android2 2012.05.01. 09:57:16

@TetraB: Ez mondjuk méltánylandó szempont.:))))
De ha most vége lesz a csávónak, akkor ez a kívánságod, amely biztosíthatlak mindnyájunk kívánsága is, teljesülhet!:)))

nu pagagyí 2012.05.01. 10:00:36

@Paranoid Android2: Én a témavezetőtől kaptam meg mit csináljak, persze választhattam volna saját agyszüleményt is, de minek. Semmi garancia nincs rá, hogy nem egy évekkel azelőtti témát osztott rám. Saját munkáját könnyítette, nem kellett külön felkészülnie, hogy elbírálja amit csináltam.

Parajpuding 2012.05.01. 10:02:12

A cikk konklúziója: a vonyarcvashegyi Szent Mihály dombon figyelt napfelkelte sem tud világosságot gyújtani a fütyeszes agyakban. Rugdosni egy rég (politikai) halottat afféle igazi csutignóm típusú bátorságra és elmebéli képességekre utal.

kentauri 2012.05.01. 10:03:07

@wmiki: Nem szóltak, hogy a hosszú haj kiment a divatból? Persze csak ha nem vagy rocker. De akkor hozzá ez a fehér ing... kicsit buzis... ha az vagy akkor bocsi, minden rendben...

nu pagagyí 2012.05.01. 10:03:30

@Paranoid Android2: Itt a vége az értelmes párbeszédnek, járulhatsz a kasszához. Van még néhány hitbizomány annak, aki jól teker.

nu pagagyí 2012.05.01. 10:08:00

@Airgüzü: Van egy rosszhírem, az "elvtelen haszonélvező, dörgölőző senkiházi" a szavazóknak pontosan a kétharmada. Ebből a szarból csak akkor mászunk ki, ha legalább két dörgölőzési központ lesz.

Paranoid Android2 2012.05.01. 10:09:12

@nu pagagyí: Hát én speciel saját témámból írtam, mert ha már meg kell írni legalább olyasmi legyen, ami érdekel.
Általában két féle ember van, az egyik maga írja a saját neve alatt megjelenő szövegeket, a másik nem. Az utóbbiakkal nem sörözünk, nem adjuk hozzá a lányunkat (vagy fiunkat/ a fene megy végig az összes verzión) és megvetjük őket.

Chicano 2012.05.01. 10:10:54

Hát igen, ez is egy vízválasztó ügy. Abban az értelemben hogy most válik el a szar a víztől. Skiccpalibácsit is csak a leghűségesebb jobboldali rajongótábor védte, aki racionálisan fel tudta mérni hogy mi történt az a botrány kipattanása után rögtön rájött hogy palibának le kell mondania. Ez itt most egy ugyan olyan vízválasztó, ez most a baloldalé. Aki a történtek után még képes furcsifercsit mentegetni az egyértelműen a eszetlen rajongótáborhoz tartozik. Ahogy olvasom itt a blogokon már ők se akarnak senkit meggyőzni, csak egymást bátorítgatják avval hogy a Palibá meg a Zorbán még rosszabb mint a miferink. Talán így sikerül összetartani a 3%-ot, de érdemes? Kíváncsi vagyok mennyi időbe fog telleni hogy felfogják hogy Ferinek game over?

fircybaba 2012.05.01. 10:11:21

@JakoJonny: barátom a volt anyos és a volt sogor élőben lévő nyilatkozata az mi ha nem bizonyiték vagy tán azt is manipulálta a gaz média

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.01. 10:11:42

S.Pál az ország első embere-FIDESZES- volt aki lopott, csalt, hazudott. Gyurcsány egy bukott ember, csak a dakota rúg döglött lóba!
Eközben hova tűnik a hírekből a fideszes szarháziság, Orbán Viktor be nem vallott házátalakítása? Hol van Ángyán József állítása, amelyet Budai Gyula sem cáfol, miszerint az állami földek 77 százalékát fideszes figurák kapják? Hol a Közgép-Simicska-sztori? Hol az adóemelés tételeinek tisztázára, hogy mindez mennyi terhet rak majd a családokra?

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.01. 10:11:49

@mahet:

Kilövette pár tucat ember szemét. Esetleg személyesen csinálta.

Amúgy nagyjából azért kell gyűlölni, mer' a Vezér aszonta, nem tudtak eddig még csak ráfogni sem olyasmit, ami a műjobboldalon ne történt volna meg sokszor, durvábban. (Kivéve természetesen a 'hazugságok elismerése'-trükköt. :)

No meg a mélyszerencsétlenek mítoszaiban ő a ballibsizsidók "reklámarca", és mégiscsak könnyebb egy emberre koncentrálni, mint mindenkire, aki nem velük van. Ebből adódnak persze vicces dolgok, pl. egyrészt mindenki Gyurcsány rajongója, aki nem fideszes, másrészt hahaha, nincs meg az 5 százaléka sem a DK-nak. ;-)

w650 2012.05.01. 10:14:39

Hogy a kelekótya blogíró mennyire vehető komolyan, az az első mondata kapcsán kiderül: napfelkelte ápr. 30-án: 5 óra 27 perc.
Ez a széplélek meg, aki egy hú de szakrális-nemzeti ereklyehelyen majdnem másfél órával később lesi a csipás szemével a napfelkeltét, politikai állásfoglalásra alkalmasnak tartja magát...

nu pagagyí 2012.05.01. 10:16:30

@Paranoid Android2: A különbség valószínűleg az, hogy Te bölcsészként végeztél én meg természettudománnyal foglalkoztam. Egy bölcsész valóban saját agyszüleménnyel is előállhat, mert a tévutat ragyogó érveléssel helyre lehet ütni. Ez egy egzakt tudományban kicsit nehezebb.

kalandfereg 2012.05.01. 10:19:14

@JakoJonny:
Muszáj ide is beidéznem "malacz69 rezignált" másik blogban adott válaszát ugyanerre a kommentedre, annyira találó:
"Valóban más SP ügye, mint az övé, mert [...] SP felfogta, h árt a jelenléte saját oldalának, ferenc ezt 2006. ősze óta képtelen felfogni"

ob.szerver 2012.05.01. 10:19:41

@fircybaba:

"barátom a VOLT anyos és a VOLT sogor élőben lévő nyilatkozata"

Ha tudnád, hogy a VOLT anyósom miket terjeszt rólam...

ob.szerver 2012.05.01. 10:23:26

@fircybaba:

"vagy tán azt is manipulálta a gaz média"

Kizárt. A HírTV sohasem manipulál. Mindig is a tárgyilagosságáért, igazmondásáért és szakmai tisztességéért szerettük.

kapiksz 2012.05.01. 10:23:56

Gyurcsány a Magyar politika és közélet legérdekesebb személyisége. Nézzétek meg az Orbán mit mond róla ANNO ..www.youtube.com/watch?v=OXaiUe4RCqk Gyurcsány egész életét az Orbán Viktor lealázása töltötte és tölti ki, nyerésre állt 2006-ig de az emberileg sumák, csaló, primitíven ravasz, kommunista, zsidó személyiségének összeomlást hozó időzített bombája ott ketyegett, és robbant 2010-ben, azóta elmebeteg módjára hisztizik, és valószínűleg diliházba végzi. Természetesen ő lopatta el a dolgozatát mert abba egy perc önálló munkája nem volt :)

Paranoid Android2 2012.05.01. 10:24:56

@ob.szerver: Így látatlanban hiszünk neki!:)))))))))))))))

MARKED ONE 2012.05.01. 10:27:39

Kemények vagytok... tényleg csak kerekedik a szemem... Már amikor ment a Schmitt ws Gönc hasonlítás is forgott a gyomrom de nektek sikerült überelni...

nekemtökmind1 2012.05.01. 10:27:43

GyF csak a példája annak ami a bal oldalon zajlik, nem ő tette hiteltelenné azt, hanem az eleve hiteltelen balmoldal termelte ki magából.

Én drukkolok azért,hogy minél tovább bennmaradjon a közeletben, már csak azért is, mert a jelenléte garantálja, hogy a bal oldal nem nyerhet.

Az mszp-ben egyetlen emberről tudjuk biztosan, hogy nem lopta a diplomáját Török Zsoltról . Ő az ország Okjs megmondóembere... Nagyon jó választás volt, milyen lehet többi, ha ez a lény ilyen pozíciót tölthetett be:)

Paranoid Android2 2012.05.01. 10:28:21

@w650: valóban pongyola fogalmazás:))))
De elemi jóindulattal azért érthető, hogy mire is akartam utalni, így az okostelefonok korában.

nu pagagyí 2012.05.01. 10:29:17

@Paranoid Android2: Nem a sértés a cél. Csak nem szeretem, ha a gombhoz varrnak kabátot. Gyurcsány ugye rossz ember a Ti értékítéletetek szerint, ezért minden rosszat azonnal el kell hinni róla, ez vita tárgyát sem képezheti.

A Fidesz-technika semmit nem finomodott 2002 óta, a vegykonyhában kikotyvasztott témát sok embernek, sokszor és nagyon hangosan kell ismételgetnie.

Engem speciel jobban elkeserítenek az elmúlt két év "eredményei", mint Gyurcsány 1984-es szakdolgozata. És elkeserít a sok agymosott hülye, aki azt sem vesz észre, hogy lassan rabszolgává válik saját országában. Te is besorjáztál a KB irányelveinek hű tolmácsolójává és észre sem veszed, hogy nincs már önálló gondolatod, amire oly büszke vagy fakuló emlékeidben.

Paranoid Android2 2012.05.01. 10:29:29

@nekemtökmind1: Szép megfejtés!:)))
Mert ha jól emlékszem neki nincs.:)))

nikk rivers 2012.05.01. 10:30:40

GYF-et miért mossuk össze a baloldallal?
GYF a baloldal?
GYF-en kívűl nincs senki bal oldalon?
Csak GYF az igazi bal?
Az MSZP-t hová tegyük, jobb középre?
Az egypártvezérelt média lovagol egy képviselő feltételezett ügyén, mintha nem lenne több kis színes hír a hazai gazdaságból (imf, földosztás, egyebek)

MARKED ONE 2012.05.01. 10:33:18

@nu pagagyí: Nagyon durva vagy "ember" pár hete még ömlött belőled az igazságérzet a Pali ügyében...megjegyzem jogosan. Na de ha otthon van gáz azért akkor is legyél kemény ne radírozzál!

midnight coder 2012.05.01. 10:33:25

@abaka: Tervezni lehet. A megvalósításban viszont nem igazán hiszek.

A Fletó pedig azért jó, mert ideális bűnbak, ugyanis nagy vonalakban mindent elkövetett amivel egy-egy politikust meg lehet vádolni a jobb oldalon. Valaki érdekese privatizélt ? Nem gond, Fletó is megtette. Valaki plagizálta a diplomáját ? Nem gond, Fletó szintén megtette. Fletó bármilyen erkölcstelenség igazolására jó a jobb oldalon, és egy személyben a garancia arra, hogy soha ne tisztuljon meg a közélet. Szerintem Orbánék fizetik azért hogy maradjon...

midnight coder 2012.05.01. 10:34:44

@nu pagagyí: Végrehajtották a jóléti rendszerváltást. Maradéktalanul. Jelentem: a jólét, legalább 20 évre garantáltan le lett váltva.

Paranoid Android2 2012.05.01. 10:35:47

@nu pagagyí: Ez ugyebár nem beszélgetési alap.
Én jobbos valék alapvetően, tehát abban lelem örömömet, hogy a ballibeket rugdalom. Mások, meg mást találnak szórakoztatónak. Sosem vindikálnám magamnak azt, hogy teljesen , vagy egyáltalán igazam van. Csak talán azt, hogy hozzáadok valami tartalmi újat a beszélgetéshez.
Azt kéne látni szerintem, hogy ha valóban társalogni akarunk, akkor be kell tartanunk alapvető szabályokat. Legalább azt, hogy azonos mércével mérünk. És ebben az esetben legalább megvan az objektív mérce.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.01. 10:36:22

@nick rivers:

A műjobb akkor is Gyurcsánnyal lenne elfoglalva, ha az egy kolumbiai bárban mosogatna.

De legalább szórakoztató, hogy egy-egy ügyesebb versenyző egyszerre tudja produkálni a 'Gyurcsány a baloldal'-t, illetve a 'csak 3%-a van'-t. ;-)

Azt meg ne mondd, hogy nem tűnt fel eddig, hogy ahányszor méretesebb szabadrablásra készülnek, mindig kerül valami "nagyon lényeges" gumicsont.

abaka 2012.05.01. 10:37:53

@midnight coder: "Szerintem Orbánék fizetik azért hogy maradjon..."

:) Ezt en is igy latom.

papageno 2012.05.01. 10:39:22

@JakoJonny: Még hozzátenném:
Gyurcsány 22-éves volt, diák. Abban biztos vagyok, hogy elkövette a csalást. De, hogy egy diák túl akar lenni egy iskolai dolgozaton, vizsgán és puskázik, vagy máshogy megkönnyíti a munkáját. Az vesse rá az első követ....
S.P.ötven volt, amikor a doktorit "szerezte". Akkor is egy kiemelt tisztséget töltött be. A sport területén a fair play szószólója volt.
Az ő csalása nem tekinthető diák csínynek, így nem lehet a kettőt egy kalap alá venni!
A közös bennük csak az, hogy egyikre sem derült volna fény, ha nem kerülnek bele a legfelsőbb politikába.

Persécuté Persécuteur 2012.05.01. 10:42:40

@iii: Így még szórakoztatóbb lesz, amikor összeáll az MSZP-DK-LMP demokratikus egységfront. Amikor majd Schiffer magyarázza, hogy ez a szakdogakérdés bagatell a köztársaság megmentésének szent ügyéhez képest. Mert ugye lehet más a politika :))

lorantka_a_gall 2012.05.01. 10:43:04

Nyugodjon békében... pontosabban jó mélyen.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.01. 10:43:38

@Paranoid Android2:

Legfeljebb fideszes. Alapvetően. (A 'valék' meg 'voltam'-ot jelent, szóval megkockáztatom, nem azt akartad írni. ;-) )

Ronin2010 2012.05.01. 10:52:11

Ez az írás alapvetően egy badarság.

Paranoid Android2 2012.05.01. 10:52:25

@milyen szép a Vértes, ó: Ha már szívózunk:esemenyhorizont.uw.hu/2004/letigek.html
:)))))
Attól függ mit akarsz a Fideszes szó jelentéseként?
Fidesz tag, alkalmazott?
Szimpatizáns...stb
A vita alapja az, hogy nem te határozod meg azt, hogy a másik hol határozza meg az álláspontját egy adott kérdésbe.
Én sem nevezlek agyalágyult gyurcsányistának, pedig volna rá ingerenciám.:))))
Úriemberként csak felhívom ismételten a figyelmedet, hogy a fletó ügyét jelenleg csak erkölcsi dilemmaként tárgyaljuk. Feltételezve, hogy koppintotta a szakdoliját. Ha kiderül, hogy nem akkor rohadtul csalódott leszek:)))))), de feldolgozom valahogy, de a vita arról szól, hogyha igen, akkor az most hogy?:)

nu pagagyí 2012.05.01. 10:53:38

@Paranoid Android2: Hol a szakdolgozat? Addig nincs miről beszélni, ráadásul mindkettő kell. Pali ügyében, ugye megvolt a disszertáció, megalapozott váddal illették. Alaposan le is mondatták, némi hezitálás után. Plagibánál ugyebár pontosan megmondták, hogy kétszázvalahány oldalból százkilencvenvalahány copypaste, hiányzó idézőjellel az elején és végén.

Gyurcsány szakdolgozata és egyben disszertációja az Őszödi Beszéd volt, a plágiumot erről kellene bebizonyítani.

krausz2 2012.05.01. 10:55:27

Gyurcsány -Torgyán doktorhoz hasonlóan - a magyar közélet pojácája. Sajnos,és ez független attól, hogy valaki, hogy szerezte a diplomáját.
A csalás persze csalás, ha kiderül és lebukik valaki.
De ezt az embert nem ezért kell a választóknak kiiktatni a közéletből.
Ahogy kisgazda pártra úgy erre a "demokratikus koalícióra" sincs szükség!Nagy károkat csináltak. Hál' Istenek az MSZP már rá jött erre!
A választók meg -bölcsen- a szemétdombra dobják őket. Reméljük!!

fülesboci 2012.05.01. 10:57:27

@val: naezaz. oszt még listán megint bevitték a parlamentbe el qurró ferit.
örület. maradt volna a kaszakőgyárban.

M_Runcájsz 2012.05.01. 10:57:46

Kissé gyorsan lett összevarázsolva ezen kommunikációs kis kompozíció a fidesz-hírtv részéről, nem figyelhettek mindenre...
pl. hogy Gyurcsány szakdolgozatait egy fideszes önkormányzati képviselő őrizte az iskolában.
Onnan lenne meg a hírtévének a bírálat? És ha bírálat van, akkor ott a szakdolgozat is?

Könnyen lehet itt még visszapofon.

Chicano 2012.05.01. 10:58:07

Milyen vicces amikor a ferifanok a fidesz ármánykodására fogják a Nagyformátumú megbuktatását. Sajnos a valóság az hogy a fidesz is egy elég töketlen banda, csak a feri még sokkal töketlenebb. Megbuktatja ő magát, hiszen ki volt az aki elkezdte a Zorbán diplomamunkáját számonkérni? A gaz Zorbán kirukkolt egy minden tekintetben korrekt dolgozattal, aztán nagy meglepetésre a hírtv is rástartolt a témára és feri akkorát perecelt hogy az ember már szinte sajnálja. Szegény hülye politikusnak tartja magát de még annyit sem tud hogy akinek xar van a fején az ne ugráljon.

Paranoid Android2 2012.05.01. 10:58:17

@nu pagagyí: A baj az, hogyha a szocik normálisak lettek volna, akkor a fletó már nem is kerül hatalomra, de ha már igen, akkor az öszödi beszéd után, ott a teremben kellett volna közfelkiáltással kirúgniuk, hiszen őket is áttette a trágyagödör kerítésén.
Nem voltak hajlandók szembe nézni ezzel a problémával. És ide jutottak és ide vittek magukkal mindenkit.

fülesboci 2012.05.01. 10:59:36

@nu pagagyí: eccerű, mint a rabbinál, hogy hol van. Tedd vissza feri fiam...

fülesboci 2012.05.01. 11:00:15

@Paranoid Android2:
ennyit és semmi többet. tökéletes.

Senkifia 2012.05.01. 11:01:20

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll:

dehogynem lehet...nézd meg gyurcsányt:) összevissza hazudoztak évekig,és az égvilágon semmi következménye nem volt :)

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:01:53

@Chicano: ember, nem a HírTévé hozta le dirreldurral az ügyet? ha igen, akkor fidesz történet. mi több minden fidesz média beleértve a közmédiumokat is csak erről beszél napok óta, ejtve a több száz milliárdos adó témákat.
A barlanglakó fideszesek pedig előtörtek, rákérdezek mi lett a 3000 milliárd forintos mnyp lenyúlással?

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:03:47

@Paranoid Android2: mér tette át őket öszödön? azért mert megmondta nekik, hogy ne simicskás 200 milliárdozzanak már, mert reformokat kéne csinálni?

mojszipupi 2012.05.01. 11:05:02

Ez óriási labda GYF-től, ezt vastagon elqrta. Nem is értem, hogy lehet ekkorát hibázni. Teljesen megérdemli a bukást

2012.05.01. 11:05:45

@Persécuté Persécuteur: Lehet, hogy összeáll, de nem fogja megmagyarázni. Erről pedig nem az LMP tehet, hanem a Fidesz diktálta választási törvény.

2012.05.01. 11:06:36

@mahet: Ki mondta, hogy utálni kellene?

MARKED ONE 2012.05.01. 11:06:51

@papageno: ez azért olyan volt mint egy gonosz puki... mindenki jobban járt volna ha benned marad...

Chicano 2012.05.01. 11:07:32

@M_Runcájsz: Az mind semmi, de mindeközben azt sem tudjuk hogy ki ölte meg Kennedyt?

preddy 2012.05.01. 11:07:50

@mahet:
Ez mind ráillik Orbánra is, azzal a tetemes hazugsággal, hogy ő soha nem hazudott...

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:08:49

@mojszipupi: mit hibázott? mire alapozódik a gyanú? egy olyan hírtévé által előszedett szakdolgozat nélküli bírálatra, aminél még a Célpont adásos bemutatóban kiretusálnak olvashatatlanná tesznek részeket? Mivel nem az iskolai iktatott anyagról van szó, ki mondja meg hogy nem egy TEK vagy UD Zrt által gyártott anyag? Miért egy fideszes önkormányzati képviselőnél vannak a szakdolgozatok szekrényének kulcsai?

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:10:37

@Chicano: na látod, kibaszott 3000 milliárd forint lenyúlás és ennyi a válasz, barlanglakó. idén 600 milliárd extra adóbeszedés, 200 milliárd kitudódott simicska lenyúlás és a fidesz slepp részéről egy vállrándítás.

béla a görög (törölt) 2012.05.01. 11:10:41

"Gyurcsány Ferenc léte önmagában tette teljesen hiteltelenné és nevetségessé a baloldalt"

Ostobaság! :)
Baloldal mindig volt és mindig lesz! És tőlem nagy valószínűséggel megkapja az [X]-ét. (soha nem fogok nemzeti érzelmekkel a kelleténél jobban játszó pártra szavazni. soha. a nacionalizmus belterjessé tesz.)
Maradj meg a saját szinteden. Bíráld Gyurcsányt - gyűjts aláírás, használd a médiát, vonulj fel, gyújtsál fel kukát.
A baloldalt meg hagyd rám és a többi baloldalira. :)

Paranoid Android2 2012.05.01. 11:10:45

@M_Runcájsz: "trükkök százai".."amiről nektek nem kell tudnotok"...
Ez a baj látjátok, hogy az öszödi beszéd végtelen cinizmusát el lehet hazudni....
akkor mi a franc bajod is van az Orbánnal?:)))

nu pagagyí 2012.05.01. 11:12:42

@Paranoid Android2: Gyurcsány a beszédben elmondta milyen közéletet nem akar, azt a fajtát nem akarta, ami most ezer százalékon dübörög. Nem akarta, hogy a hatalmi helyzetbe kerülők saját célokra használják azt, leszarva a közösség érdekeit.

A szocik "normálisak" voltak, kiszivárogtatták a beszédet, mert nem fűlött a foguk a vázolt rendhez, bíztak a 10-10%-on hizlalt fideszes barátságban. Végül kaptak egy méretes pofont, mert a Fidesznek innentől mind a 20% kellett. Most ezt a rendet élvezhetjük. A Közgép már nem osztozik senkivel.

Alfonse · http://www.ahonapkonyve.hu 2012.05.01. 11:12:45

@Garma: Ebben a nagy köpködés kavalkádban Neked van igazad. Ráadásul nem is az a kérdés, hogy kire szavazzunk 2014-ben, hanem az, hogy hol bukkan fel egy olyan politikai erő, amely végre elkezdi felemelni az országot. Csak csúszunk lefelé. Miközben az indulatok össze-vissza csapkodnak

Paranoid Android2 2012.05.01. 11:14:27

@béla a görög: Ha tudnád mi a baloldal, sosem szavaztál volna egy olyan szavazatvásárló nagytőkés pártra, mint az mszp, vagy az aszdsz:))))

Paranoid Android2 2012.05.01. 11:15:30

@nu pagagyí: Anyám! Te tényleg fletóista vagy!:))))

Persécuté Persécuteur 2012.05.01. 11:16:20

@iii: Szóval te magyarázod meg, mégpedig tipikus eszdéeszes, felelősségáthárítós módon :))) Akár már most fel lehetne oszlatni a szánalmas pártotokat, annyira egyértelmű, hogy mi lesz a vége.

Chicano 2012.05.01. 11:16:27

@M_Runcájsz: Hát igen, amíg nektek ennyi jön le az őszödi beszédből és nem az hogy elmesélte hogyan csalt, hazudott és kúrta el a gazdaságot, akkor tényleg hagyjuk ezt a diplomamunka ügyet. (Egyébként az hogy elmondta ott amit elmondott nem akadályozta abban hogy utána még évekig ugyan azt csinálja amit az őszödi beszédben emlegetett, reformnak meg a 300Ft.-os vizitdíjat sikerült kiizzadnia. Gratulálunk.) Maradjunk annyiban hogy ferit mi is szeretjük, csak nem azért amiért ti. Remélem még sokáig része marad a közéletnek és továbbra is olyan ballasztja lesz a baloldalnak amitől huzamosabb ideig nem tudnak majd megszabadulni. :)

Paranoid Android2 2012.05.01. 11:16:49

@M_Runcájsz: Azt összeadtad már, hogy a szocik mennyi államadósságot csináltak nyolc év alatt, mert azt most fizetjük ugyebár?:)))

nu pagagyí 2012.05.01. 11:16:55

@Paranoid Android2: Hát a jobboldal hazai képviselőihez is élénk fantázia kell. Nem is tudom hova tegyem a tudatos piacrombolást, az államosítások sorát, a szupererős államot?

Chicano 2012.05.01. 11:18:40

@M_Runcájsz: Szerintem igyál meg egy hideg sört, megnyugszol tőle.

Nils. H 2012.05.01. 11:18:58

@wmiki: te szerencsétlen visszamaradott, elmebeteg...

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:19:27

@Paranoid Android2: trükkök százainál a 2010 előtti Nabucco orbáni kiállást, most pedig Nabucco kihátrálást érted?
A 2010 előtti megvédjük a nyugdíjpénztárakat, 2011-ben pedig kinyírjuk az mnyp-ket?
2010 előtt nem lesznek megszorítások ha mi nyerünkből, 2010-től folyamatos extra adók?
2010 előtt nem zárunk be vasút szárnyvonalakat, most pedig pont annyit zártak be, mint amit Gyurcsány is akart?
2010 előtt nem akarunk tandíjat, most pedig 30%-al kevesebb jelentkezés az ingyenes képzések megszűnésével?
Nem rémlik, hogy orbán még a hozzád hasonló blogokat is büntethetően figyeltetni akarta nemrég annamarival? Mekkorát hazudott a választások előtt a közmédia leépítésével kapcsolatosan, 2011-ben pedig mennyi nem párthű katonát kirúgott?
2010 előtt hogy ígérte a közszféra leépítését, most pedig többet dolgoznak a közhivatalokban, mint ő előtte?

Ember mi is a bajom orbánnal? trükkök ezrei... melyekkel nemhogy leszámolni akarna, mint Gyurcsány akart öszödön, hanem virágoztatja!

2012.05.01. 11:21:21

@Persécuté Persécuteur: Neked elgurult a gyógyszered, apukám. Mit magyaráztam én meg? Milyen szdszről hablatyolsz?

Hogy mit lehetne feloszlatni, azt meg nem te mondod meg, hanem a választópolgárok (még eddig), te kis demokrata. Én is tudnék tippeket adni, kinek kellene feloszlani.

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:21:29

@Paranoid Android2: és te azt összeadtad, hogy orbán első ciklusban mennyi kedvezményes lakáshitelt nyomott ki állami kedvezménnyel? (magyarán a lakás hitelének kamatának jórészét átvállalta az állam 20-30 évre) több ezer milliárdos a tétel barátom évről évre görgetve magunk előtt 2001-től!

nu pagagyí 2012.05.01. 11:22:19

@Paranoid Android2: Minusz MANYUP, minusz a maradék 1500 milliárd IMF pénz, minusz a megvalósított beruházások értéke.

Most nulla beruházással, eltapsolt 4500 milliárddal, végképp kifosztott közszolgáltatásokkal ugyanott állunk, ahol a Fidesz teljhatalommal átvette a kormányzást. És akkor bokrétaként még IMF-hitelért is pitiznek a "gyarmattartónál". Mulatságos színielőadás.

Warlimont 2012.05.01. 11:23:45

Hogy születik egy átlag szakdolgozat pl az orvosi egyetemen, ahová én is jártam? Ez egy kötelező dolog a diplomához. Az átlagdiák nem akar kutatóorvos lenni, sőt maga a kutatás sem érdekli. Viszont a diplomához mindenkinek kutatóvá kellene pár hétre válni, ami nem megy, mert az utolsó 1.5 évben (5. év felétől) lényegében már sorozatban szigorlatozik, vagy arra készül az ember, közben többhetes klinikai gyakorlatokra kell járnia, amikor egyszercsak bevillan, hogy b...a meg, a diplomamunka is ott van még. A hallgatók 90%-a erre összeüt valamit. A többség fog valami laza témát, veszi az irodalmát, elolvas egy csomó cikket, majd saját szavaival összerak valamit, van rá két hete a vizsgarendjében mondjuk, és ez egy tipikus "gyorsan le kell tudni"-feladat, mert a szigorlatok nagyon kemények. Saját kutatói előzmény nélkül eleve reménytelen önálló tudományos tevékenységet elvárni. 50-70-x éve a szakdolgozat súlya lehet, más volt, de akkor még sok mai tudományág (és vizsga) pl. egyszerűen nem is létezett.
A nagyobb időzavarban lévők, vagy lustábbak, vagy pofátlanabbak lehet hogy megiratják mással, az "én időmben" ez még nem volt elterjedt.
Egy doktori munka viszont egészen más, ott nem két heted van rá, ott nem kötelező a feladat, hanem te akartad, ott elvileg évek állnak rendelkezésre a kutatásra, stb. Egy SZAKDOLGOZAT és egy DOKTORI DOLGOZAT között annyi a közös, mint egy délutáni edzés ellógása és az olimpiai döntőn elkövetett csalás között. Ezt azért írtam le, mert láthatóan sokan, köztük a blog szerzője ezt nem igazán látja a két dolgozattípus közti különbséget.
Gyurcsány pofátlansága már egy más kérdés, pl az, hogy még egy önálló dolgozatcímet sem volt képes kitalálni, az már vicc.
Szánalmasnak és sajnálatosnak tartom viszont, hogy Gyurcsány életútjában ez lett az egyetlen megfogható dolog, se a cégei, se Kókával az üzleti kapcsolata, se semmi, ami tényleg jó lett volna, ha kiderül.

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:24:11

@Chicano: abban biztos vagyok aki nem érti a 300Ft szerepét, az ugyanúgy nem érti az mnyp szerepét sem, kvázi tojik a 3000 milliárdra is. Te is annak a több százezernek a tagja vagy, aki az államtól várja a sült galambot a szájába. Várd, jó ráb*szol.

Chicano 2012.05.01. 11:24:23

@M_Runcájsz: "melyekkel nemhogy leszámolni akarna, mint Gyurcsány akart öszödön, hanem virágoztatja!"

Biztos hogy akart? Volt rá ideje bőven őszöd után is, és mi lett a vége? Tovább teszetoszáskodott, eredmény semmi. Amellett hogy nem szeretem Bajnait egy hét alatt többet tett mint feri egész miniszterelnökösködése alatt.

2012.05.01. 11:25:12

@Persécuté Persécuteur: Ja értem, mire gondolsz. A megmagyarázás az a szakdolgozatra vonatkozik, azt nem fogja senki megmagyarázni. A választási összefogáson -ha lesz ilyen - meg nincs mit magyarázni, a fideszes tébolyt meg kell állítani.

Paranoid Android2 2012.05.01. 11:27:50

@M_Runcájsz: Elmagyarázom a különbséget:
A fletónak soha semmit nem hittem el, mert tudtam hogy hazudik és természetesen soha nem is szavaztam rá, meg a bűntársaira.
Az Orbánnak sem hiszek el semmit (mert ő is hajlamos a füllentésre:))), de miután a korábbi kormányzásának minősége nagyon meghaladta a szocikét, rá szavaztam.
Most is jobban kormányoz, mint az imádatod tárgyai vala is. Nem jól, hanem sokkal jobban, mint a fletó például. Csak hozzájuk képest jó. Ha az ideálishoz mérnénk, akkor azt kéne mondanunk, hogy pocsékul kormányoz, de nem ahhoz mérjük, hanem a többi hülyéhez. Ahhoz képest meg jó!
Érthető?
Persze elismerem, hogy ideológiailag is szimpibb, de végül is az is a kormányzás minőségéhez tartozik.

Az ős kaján 2012.05.01. 11:28:01

Két közmondás jut az eszembe.

1. Aki szelet vet, vihart arat.

2. Akinek vaj van a fején ne álljon ki a napra.

Sőt van egy

3./is/ Aki másnak vermet ás, maga esik bele.

Chicano 2012.05.01. 11:29:33

@M_Runcájsz: Hú, ezt nagyon jól levezetted. Nem éppen az van kibukva a kormányra aki eddig sült galambon élt most meg nem röpül neki a sült galamb? Én ahhoz a réteghez tartozom aki jól járt a kétkulcsos adóval. Jól keresek mert sokat dolgozok, ráadásul gyerekeim is vannak. Persze hogy arra szavazok aki mindezt támogatja.

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:30:43

@Chicano: szerinted az oktatási reform és az eü reform miről szólt? egy biztos nem arról, mint most orbánnál, hogy azzal oldja meg az iskolák, sztk-k problémáját, hogy visszaszedi a saját fideszes önkormányzataitól (nem elfelejtve hogy Gyurcsány alatt is az önkormok jórésze már fideszes volt), hogy ne az önkormányzatok adósságát, hanem a teljes államét gyarapítsák majd. Így nem lesz majd olyan feltűnő, ha szépen eltűnnek a falusi kisiskolák, egyes sztk-k. S ahogy hallani már azt is megszabják melyik orvoshoz mehetsz kivizsgálásra, legyen a sz*r orvosoknak is melója, ne csak a jókhoz menjenek a betegek.

gasoline 2012.05.01. 11:31:18

Az új ige, pontosabban:
"elkúrcsánytam". Szégyenletes, szánalmas az az ország, ahol Cozma aljas gyilkosai szinte ejnye-bejnyével megússzák, Kúrcsány karaktergyilkolásához pedig egy szaros egyetemi szakdolgozatra van szükség, ami ultra-piszlicsáré ahhoz képest, hogy szétlopta az országot. Akárhányszor hányingerrel hallgatom a Vezért, illetve az elvtársait a pártmédiában, mindig rájövök, hogy az országot az európai térképről végképp kitörlő Orbán-diktatúrát senki másnak nem köszönhetjük, mint a szarházi, gané Ferinek és bűntársainak!

Kalmár 2012.05.01. 11:33:19

@mahet: az megvan, hogy 10 ezer milliárddal nőtt az adósságunk?? Melyik bolygón éltél?

kapiksz 2012.05.01. 11:33:55

@nekemtökmind1: Igazad van !!! Maradjon Gyurcsány , és a baloldalnak ANNYI ! Különben is, hihetetlen, hogy ennyire nincs egy normális ellenzék !! Mindenki csak Orbánozik, és irigykedik, de semmi konstruktív gondolat és megnyilatkozás, hihetetlen primítívek vagyunk politikailag ,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:34:04

@Chicano: 23 éve kisvállalkozó vagyok, méghozzá gyártó, eddig se vártam, se kaptam semmit az államtól. Se a helyi önkormányzattól egy deka segítséget, se az államtól valami vállalkozóknak szóló támogatást. Sőt csak az adók, az adók.

Putyilov gyári melós 2012.05.01. 11:34:21

"Hát Feri, hiányozni fogsz!"

Hát igen, mi is lesz az Orbándroidokkal, akiket a Gyurcsány elleni uszulással bármikor mozgósítani lehetett?

Mi is lesz az elmebeteg Orbánnal, aki az egész elmúttnyóccéves paranoid tevékenységét Gyurcsány elvtársára és az ellene való gyűlöletre építette fel?

Valahogy sajnálom a szektás sztálinistákat, kit fognak most a Szabad Nép félóráikon ekkora vehemenciával gyűlölni?

Paranoid Android2 2012.05.01. 11:36:51

@Warlimont: Szerintem a szakdolit, diplomadolgozatot illene rendesen megírni. A törvény szerint kell is.:))))
Alapesetben neked kell megfogalmaznod valamit szakirodalmak alapján és elgondolkozni szövegesen valami problémán.
Az az éles határ a rongy ember és a becsületes között, hogy az egyik csak a saját munkáját adja le a saját neve alatt a másik meg másét is.
Mi az ezen nem érthető?:)

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:37:17

@Paranoid Android2: az hogy 2014 végére körülbelül 10.000 milliárd minuszban lesz az ország 2010-hez képest, most vagyunk kb. 4000 milliárd minusz, s erre jön majd rá az imf hitel, azt nem nevezném minőségi kormányzásnak. Persze ha mégse jön imf hitel, akkor 2013-ban igazi államcsőd lesz, s bőven 10.000 milliárd felett lesz az extra hiány.

Paranoid Android2 2012.05.01. 11:39:48

@M_Runcájsz: Persze:))))
Még jó, hogy ezt ilyen tömören le tudod írni:)))))

Putyilov gyári melós 2012.05.01. 11:41:50

@Chicano:

Elvtársam, ki és élt eddig sült galambon?

Megsúgjam?

A büdös cigány Orbán elvtárs, családostól, no meg az a hazaáruló, harácsoló politikai-gazdasági elit, amelynek 25 éve még kilógott a szaros segge a gatyából!

mahet 2012.05.01. 11:41:59

@Kalmár: és azért mentek ki tüntetni az emberek?

Az államadósság akkoriban nyugdíjra, meg 100 napos programra ment, most inkább kamatokban fizetjük ki, mert nem volt IMF megállapodás.

Ráadásul 3000 milliárddal csökkent a megtakarítások értéke és kb 1000 milliárdot bukott az árfolyamon minden devizahiteles (szabadságharc).

Ja és 2000 milliárddal nőtt az államadósság.

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:42:40

Megsúgom nektek, hogy az anyagbeszállító magyar cégek közül jópár ősfideszes van, s mostanra igen nagyot csalódtak a fideszben. Mi több többen 10-20 éves cégeiket voltak kénytelenek megszüntetni.
Aki nem dolgozik a vállalkozói-vállalati szektorban, annak fogalma nincs mekkora a sz*r.

béla a görög (törölt) 2012.05.01. 11:42:52

@Paranoid Android2: Azt tudom, hogy ez a XXI. század. Azt tudom, hogy a munka mást jelent mint az elmúlt 100 évben. Ezért nekem belefér a "nagytőkés pártra, mint az mszp, vagy az aszdsz"

Nekem jó a pragmatizmus, te meg hajszold az ideológiát!

kela-bá 2012.05.01. 11:44:51

Gyurcsány Ferenc volt miniszter elnök úr ezek után jobban tenné ha foglalkozna megszerzett termelőezközeivel,+ munkahelyet "teremtene" jól megfizetné a dolgozóit, tisztességesen adózna. Addig meg ki a szabadba Emberek, lehetőleg mezitláb, mert az jó tesz az elektro szmog ellen...

midnight coder 2012.05.01. 11:48:59

@M_Runcájsz: Ehhez azért még hozzá lehet tenni pár dolgot:

1. Fletóék azt a mínuszt amit csináltak 8 év alatt, jórészt egy kiválóan működő világgazdaságban tették. Ma meg folyamatos a csőd széle a világban, és a mi fő piacunknak számító EU-ban is.

2. Fletóéknak nem csak az a mínuszuk volt, ami a közvetlen államadósság. De oda lehet számolni az önkormányzatokat, egészségügyet (halasztott műtétek), de a magánembereket is. Gipsz Jakabka Fletóék alatt vette fel a hitelt, akkor is költötte el, viszont állam bácsinak most kell mentenie őket.

Fatal Error! System Halted! 2012.05.01. 11:49:13

Őszintén leszarom gyf-et, jó lenne, ha most már tényleg lelépne. De azért felmerül bennem a kérdés, hogy a magatok fajta jobber, nyelvvel Orbán seggében csontig csapkodó, képmutató köcsögök mihez fognak kezdeni, ha gyf. eltűnik. Kit fogtok végletekig démonizálni? Ki lesz új ördög, a Szent Vezető ellenpólusa? Ki ellen fogjátok mozgósítani az Braindead Army-t? Mert az mindannyiunk számára egyértelmű, hogy találtok majd valakit, akire minden keserűségeteket, sikertelenségeteket, magánéleti válságotokát ráhúzhatjátok. Ez éltet titeket, ezek vagytok ti.

M_Runcájsz 2012.05.01. 11:51:59

@Paranoid Android2: szerinted betömték azokat a lyukakat, melyeket a 3000 milliárd lenyúlásával foltoztak be tavaly? A válasz: nem. Következménye hogy idén is be kell tömni, erre van a széll kálmán 2.0

-A 3000 milliárd eleve hiány a 10.000-ből.
-Mol pakett több száz milliárdja dettó.
-Elköltötték a Gyurcsány-Bajnai IMF pénzét, amit őt tartalékban bírtak hagyni 1500 milliárd

Az idei Széll adók akkora teljesítmény zuhanást fognak okozni a cégeknél, plusz hatalmas fogyasztás csökkenéssel, mely 2013-ra hatalmas spirállá duzzad. Ha kapunk IMF hitelt, az is növeli az államadósságot (mert el kell költeni is), ha nem kapunk, akkor továbbra is a piacról finanszírozva még drágábban szintén növeli az államadósságot.

midnight coder 2012.05.01. 11:55:16

@mahet: Az IMF hitelnek is megvan a költsége, a kamatokon túl.

A devizahitellel (de igazából minden hitellel) pedig pont az a baj, hogy amíg van, addig nem lehet elinflálni a fizetéseket és a nyugdíjakat, mert a delikvensek az utcán kötnek ki. Viszont e nélkül elég nehéz lesz itt növekedést produkálni, mivel hála az előző két ciklusnak, annak hogy a magyar melós többet keressen mint egy román, mára _semmi_ alapja. Azaz, ha a térségbe jönne egy befektető, gyakorlatilag 0 az esélye hogy minket válasszon.

nu pagagyí 2012.05.01. 11:55:19

@Paranoid Android2: Nem vagyok fletóista, nem tartanám jónak, ha ő jutna hatalomra, mert folytatódna az ország sehova sem vezető vesszőfutása. Egyik fajta gyűlölet helyére másik lépne, továbbra is bénaságra kárhoztatva az országot.

Ideje lenne egy széles körű összefogásnak, amibe akár Orbánból kiábrándult jelenlegi fideszesek pártja(i) is részt tudnak venni és ehhez Gyurcsány személye (és nem feltétlenül az, amit kéviselni akar) komoly akadály, túl sok szart lapátoltak már rá, ami könnyen aktiválható feltételes reflexet alakított ki.

Ha napfényre akarunk vergődni, akkor kezdeni kell valamit az erőből lenyomott tákolmánnyal. Annak fél országot sértő hatályba helyező törvényével, idióta preambulumával, egész szellemével, ami méltatlan ehhez a nemzethez és ami egy feudális államhoz passzol, nem egy polgárokra támaszkodó köztársasághoz. Aztán ott van problémaként a kinevezett, önértékkel nem rendelkező siserehad önálló hatalmi ágak élén, a központi akarat aggályok nélküli végrehajtójaként.

Mondjuk ki, puccs történt. És ez egyetlen normális embernek sem tetszhet. Aki még nem élt "többségi" demokráciában, most gyorstalpalót vehet ebből a tárgyból. Előbb-utóbb rá fog jönni miért nem valódi demokrácia mondjuk a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, pedig demokráciának hívják és választásokon legitimálják a szeretett vezető hatalmát.

mojszipupi 2012.05.01. 11:59:25

@M_Runcájsz: Ha tudom, hogy ua a címe a szakdolgozatomnak mint a sógoromnak (és bőven elég csak akár a címegyezés is), akkor ne legyek annyira buta politikus h nagymellénnyel osztom SP-t az atv-ben. Nincs annyi esze h gondolja h rámennek és kivesézik??? Ez ostobaság volt

M_Runcájsz 2012.05.01. 12:01:06

@midnight coder: nos, utólag nézve szerintem is le kellett volna mondania Gyurcsánynak. De nem öszöd miatt, hanem a populista reform megtagadó népszavazás után. Ekkor történt meg az az országban, hogy győztek a sült galamb várók.
Szijjártó kommunikációs hadjárata teljesen felborította a közgondolkodást, újra "az állam majd mindent megold" került előtérbe.
Azt hittem akkor, hogy csak blöffölnek. De nem, ezek a lököttek tényleg komolyan is gondolják, láthatjuk az eredményét.

röhögő 2012.05.01. 12:01:50

@midnight coder: Az egész világgazdaság hitelből pörgött.
@Kalmár: A 10000 milliárdból 3000 milliárd volt a manyupban, 3000 milliárd volt a nyuggerek 13. havi nyugdíja 8 év alatt, 2000 milliárd volt a megemelt közalkalmazotti bér és 13. havi. Egy idáig 8000 milliárd. Ja és autópályákat is építettek. Ne gyere a völgyhíddal, mert azt még a Fidesz alatt tervezték!

Mellesleg elégedett vagy a Gyurcsány szakdolgozatával foglalkozó blogok számával?

De ha Gyurcsány és a DK eltűnik, hogy fox rájuk szavazni ígéreted *int?

M_Runcájsz 2012.05.01. 12:02:28

@mojszipupi: jogos. eddig elmondható, hogy plagizált 3-4 szót. minden más találgatás.

Paranoid Android2 2012.05.01. 12:04:49

@M_Runcájsz: És szerinted ennek mennyiben oka és előzménye a 2002 2010-es időszak?

röhögő 2012.05.01. 12:06:07

@wmiki: Na, te idióta komplexusos félanalfabéta, ideokádtál?

marosy 2012.05.01. 12:06:18

gyurcsányi egy szarosgeci.

Cobs 2012.05.01. 12:06:21

lehetne egy blog ami összegyüjti a mi ferink dolgait/poénjait...

de akkor ezt se hagyja ki belőle :)))

www.youtube.com/watch?v=UCDvP5V6QBM

mahet 2012.05.01. 12:07:06

@M_Runcájsz: pontosan.

Engem jobban zavar a tehetetlen MSZP-nél az, hogy a Fidesz akadályozta a reformokat, sürgette jóléti kiadások növelését majd ezt a kormány ellen használta amikor beütött a válság. (Amiből Bajnai egész szépen kilavírozott.)

Tömören:
MSZP: tehetetlen volt, béna és korrupt

Fidesz: a szó tradicionális értelmében rosszindulatú, arrogáns, önző, ráadásul mint kiderült ostoba is

röhögő 2012.05.01. 12:07:24

@wmiki: Látszik hogy félanalfabéta vagy, a tevékenységet és a jelét összekevered.

röhögő 2012.05.01. 12:08:18

@marosy: Ebben 1etértünk, bár politikai nézeteink *intem nem 1eznek.

mojszipupi 2012.05.01. 12:09:34

@M_Runcájsz: Én egy pillanatig nem vitatom h GYF szakdolgozata nem plágium, félre értesz. Természetesen a címegyezést se úgy modom mint ami alátámasztja a plágium gyanút hiszen valóban nem lehet következtetéseket levonni amíg nincs meg a dolgozat. Én azt mondom, hogy a jobbos hiénáknak bedobni ezt az ügyet volt tőle óriási hiba, azzal h nem maradt csendben SP bírálatakor miközben pontosan tisztában kellett volna lennie azzal h mekkora magaslabdát ad már egy ócska címegyezés is

röhögő 2012.05.01. 12:11:01

@mahet: Mit csinált Gyurcsány? Elverte Viktort, ezért utálják a jobbosok. Vastagon benne van a keze a kétharmadban, amiért utálja az összes többi.

kapiksz 2012.05.01. 12:13:03

@marosy: Tulajdonképp nem kellene ide ennyi duma itt a blogban, felesleges 3 szóban is összefoglalható a dolog : , ...Így van ahogy írtad

M_Runcájsz 2012.05.01. 12:16:01

@Paranoid Android2: sokban. és sokban mind a baloldali, mind a jobboldali választó polgárok. Mi, akik vártuk a minél szebb és nagyobb számokat a választások alkalmával. Azokat a számokat, melyet Megyó a hitelességért meg is csinált, jó nagy hibát elkövetve. Előtte Orbán, aki hogy kedvezzen a népnek bevezette a kedvezményes lakástámogatást.
Gyurcsány aki Megyó után is hagyta magát irányíttatni a jelenlegi MSZP szürke eminenciásaival. Meg kell mondjam, hogy a jelenlegi Fidesznél alkalmatlanabb párt csak a jelenlegi MSZP. Mindenki kiment alóla, aki nem része a simicska féle módszereknek.
Az MSZP és Fidesz közös összeborulásaira legjobb példa a zöld oligarchák és a MVH (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal) működése az elmúlt 12 évben. Kizárólag a két párt nagyjainak érdekei szerint működik. Ez a nagy baj. Gyurcsányt lehet szerencsétlenezni, csak értelme nincs. Az Mszp irányíthatatlan volt, kevesen próbáltak volna beszólni az ottani milliárdos nagykutyáknak, mint anno öszödön megtörtént.

mahet 2012.05.01. 12:17:00

@röhögő: persze, egyértelműen le kellett volna mondania amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem képes a Fidesszel szemben kormányozni, reformokat végrehajtani. Szerintem a végére bekattant, lehet, hogy minden politikus előbb utóbb erre a sorsa jut.

Bááár... lehet, hogy jobban ismerte Orbánt és tudta, hogy az is nagy segítség az országnak, ha pár hónapig megakadályozza, hogy Orbán átvegye a hatalmat. Mint látjuk igaza volt.

scsaba1 2012.05.01. 12:17:28

@Paranoid Android2:

Heheh, egyforma mércét számon kérni bármelyik (de leginkább a magyar baller oldalon) elég gyerekes dolog.

Mer' jön a relativizálás, hogy egyrészt-másrészt, meg morális szempontból egy diploma részleges vagy teljes lemásolása nem ugyanaz a nettó gazemberség, mint egy kisdoktorié, ill. Plagibá az köztársasági elnök, Fletó meg csak egy hibahatáron egyensúlyozó kis párt elnöke és volt miniszterelnök (aki ezt a címet haláláig viselhet is), őt zrikálni nem elegáns hasonló zsiványság miatt, amiért plagibának a vérét követelte a baller hörrmédia a szó szoros és átvitt értelmében is.

Az embernek hányingere támad ilyen durva kettős mérce láttán...

M_Runcájsz 2012.05.01. 12:19:23

@mojszipupi: nos, ez egy tipikus gyurcsányi dolog. sok ilyen hibát követett el a kormányzása alatt is, amitől nem lehetett úgymond nagykaliber.

JakoJonny 2012.05.01. 12:23:10

De jó, hogy orbánnak ilyen önkéntes lakájai vannak:-)))

röhögő 2012.05.01. 12:25:20

@mahet: Ha Fletó lemond és jött volna egy előrehozott választás, Orbánnak nem lenne kétharmada és ő bukott volna bele a kirobbant válságba. Akkor Orbán már sehol sem lenne.

M_Runcájsz 2012.05.01. 12:27:13

@scsaba1: azért ez a kettős mérce dologgal vigyázni kell. Mert lehet azt is mondani ám, hogy morálisan a kiflilopás is ugyan ilyen súlyú történet, s a Selmeczinek sem a 3000 milliárd forintos mnyp pénzt kellett volna utána a kezébe adni.

röhögő 2012.05.01. 12:27:44

@scsaba1: Ha te azonosnak gondolod egy fiatal főiskolás okosba megoldott szakdoliját, meg egy hatalma csúcsán lévő lopott doktoriját, akkor kérd számon otthon az elbaszott neveltetésed!

mahet 2012.05.01. 12:27:56

@röhögő: Orbán nem az a bukós fajta. A papagáj-kommandóval sok mindent el lehet érni. Elég ha 2000x elmondják, hogy "gonoszimf gonoszimf gonoszimf gonoszimf" és máris van még félmillió plusz szavazójuk.

röhögő 2012.05.01. 12:28:58

@M_Runcájsz: :-))
@mahet: Ahhoz képest két választást elbukott.

M_Runcájsz 2012.05.01. 12:29:05

@röhögő: így van, ezért gondolom hogy a népszavazás után le kellett volna mondania Gyurcsánynak.

mahet 2012.05.01. 12:30:50

@röhögő: lehet, hogy akkor még nem volt kiforrva az "Addig ismételd amíg el nem hiszik" stratégia. :)

Nem mondhatjuk, hogy nincs fejlődés.

M_Runcájsz 2012.05.01. 12:30:59

@röhögő: igen, csakhogy ezalatt a hívei azt hihették, hogy Orbán mégis ért a kormányzáshoz, s kitartottak mellette... Orbán egyedül a populizmushoz és a pártszervezéshez ért.

mahet 2012.05.01. 12:34:40

@M_Runcájsz: de abban k*rva jó.

Az egészen döbbenetes, hogy képest volt ekkora böszme elkúrást csinálni 2/3-os támogatottsággal és ellenzék nélkül. Mármint nekik nem biztos, hogy elkúrás, csak az országnak.
Lehet, hogy ők tényleg valami ilyesmit szerettek volna.

dadddd 2012.05.01. 12:38:45

@papageno: Ha elmúlt 18 éves, nincs különbség.

M_Runcájsz 2012.05.01. 12:43:42

@mahet: ez vitathatatlan. Pártszervezéshez Orbánon kívül nem ért senki ebben az országban, sőt állítom jópár másik EU-s országban sem.
Persze kormányzáshoz pont nem jó az orbáni párt szervezet, mivel nem a szakmaiság, hanem a haverság a pártiság a központi elem. Illetve a foci...
Nem véletlen hogy az én körzetemből az országgyűlési képviselő tesitanár... a polgármester tesitanár... a kistérség vezetője foci edző, plusz még egy önkorm képviselő is tesitanár.
Ez tudatosan, szisztematikusan így van felépítve a fideszben.

nu pagagyí 2012.05.01. 12:46:31

@mahet: Hát, azt hiszem megfogalmaztad mi is az igazi probléma és ez nagyobb botrány mint akármi, ami a rendszerváltás óta történt. Nincs már valódi alkotmányunk, nincs demokrácia, lett viszont egy rakás zombi, aki az előre betanult, logopédussal gyakorolt szövegére is azt hiszi, hogy a saját véleménye.

M_Runcájsz 2012.05.01. 12:51:00

@mahet: mivel a fideszt alapvetően egy milliárdos belső mag irányítja egy elég nagyra duzzadt holdudvarral, nagy a pénzigényük. Ehhez gyakorlatilag minden állami vezetői állást térségi, helyi szintig elleptek. Ami erővel nem ment, azt megoldották alattomban.
Saját rokonságomban tudok titkosrendőri megfigyelésről 2011-ben. Az eredményt odatették a rokon főnöke elé kirúgási bizonyítéknak (csak nem volt elég).

Putyilov gyári melós 2012.05.01. 12:54:34

@nu pagagyí:

Azért van egy Bálvány is, aki identitást ad a zombiknak, no meg meg is fizeti őket azért, hogy a seggét nyalják.

Ha az ember belegondol, mára kb. ugyanúgy 800 ezren vannak, mint anno az MSZMP tagok.
A rendszerük jelszavai és a rendszerszisztéma is ugyanaz.
Kádár, Rákosi helyett persze Orbánt mondanak és őt imádják, de a rendszerük ugyanaz a felülről irányított antidemokratikus szisztéma, amelynek a nép a hivatkozási alapja, de élősködik, uralkodik a népen a Magyarországot gyarmatosító, hazátlan, identitászavaros, lelkileg sérült Fidesznómenklatúra.

kentauri 2012.05.01. 12:59:48

@nekemtökmind1: mondod ezt jobb oldalról, nézd már meg kiből állnak.
PL: ki volt a KT.A nemzet erkölcsi példaképe.
Mi már egyszer ítéletet mondtunk most ti jöttök.
Gyurcsányt eltemettük, azért mert van még néhány híve? Hány % nevezzük szélsőbalnak őket. Jó? Mert mi baloldaliak legtöbben hidd el megvetjük...most már főleg...

Putyilov gyári melós 2012.05.01. 13:00:14

@Putyilov gyári melós:

Horváth István kommunista belügyminiszter jó munkát végzett!

Putyilov gyári melós 2012.05.01. 13:01:56

@kentauri:

Hehe, tetszik nekem, amikor egy "jobbos" komcsi szélsőbalosozza, a tulajdonképpen jobboldali Gyurcsányt :O)))

Holesov 2012.05.01. 13:05:06

A fidesznek nem állhat érdekében Fecó kicsinálása. Egy, a baloldalt megosztó, vergődő Fecónál a fidesz el sem tudna jobbat képzelni. Ha még is ők csinálják ki, elég buták.

M_Runcájsz 2012.05.01. 13:08:56

@Putyilov gyári melós: Gyurcsány tényleg jobboldali politikát folytat.
Kommunikációs szinten a fidesz pedig baloldalit (pl. megvédjük a nyugdíjakat, a családokat stb.) valójában pedig szélsőbalt (különadó a multikra)

peti6 2012.05.01. 13:09:18

Ennyi barom hozzászólás!!!!!!
Még ezek után is védik ezt a pojácát!!!!Én valóban azt kívánom ezen hozzászólóknak, ne legyen semmi következménye, maradjon köztetek, legalább 2014-re /ha nem korábban/ teljesen lenullázza a baloldat. Sok sikert hozzá!!!!

M_Runcájsz 2012.05.01. 13:10:26

@Holesov: ez majdnem igaz is lenne, csakhogy a fidesz magát csinálja ki. 2/3-al ennyi energiával, ennyi pénzből ilyen szarul kormányozni ritka dolog...

Putyilov gyári melós 2012.05.01. 13:11:10

@Holesov:

Szerintem Orbán máig retteg Gyurcsánytól, soha nem fogja feldolgozni azt, hogy 2006ban felmosta vele a padlót és elvakítja a revansvágy.

A másik és szeritem ez a fő ok, EL LEHET TERELNI A FIGYELMET A SOHA NEM LÁTOTT MEGSZORÍTÁSOKRÓL, AMIVEL ORBÁN CSONTIG BENYAL AZ EUNAK!

Nézd meg az itteni sztálinista Orbán droidokat, nagyokat rejszolnak Gyurcsányra, hatalmas orgazmusuk van és nem érdekli őket, hogy holnap a vérüket veszi a bálványuk, és kifosztja a népet, az országot.

M_Runcájsz 2012.05.01. 13:12:30

@peti6: kössz. neked pedig meghagyjuk a zorbánt. de ha lehet fizesd helyettünk is a 27%-os áfa +2%-át, a telefonadó +2 Ft-ját, illetve a gazdagok miatt kieső 450 milliárd SZJA hiány ránk eső részét. Köszi előre is!

kentauri 2012.05.01. 13:14:09

@Paranoid Android2: és te összeadtad a fideszét?

nekemtökmind1 2012.05.01. 13:16:52

@kentauri:

A magyar balosokat képviselő MSZP és DK parlamenti képviselői közül egyetlen egy olyan embert sem tudok mondani, akinek az elmúlt 22 év alapján lenne erkölcsi felhatalmazása bármilyen kritikára bárkivel szemben.
Ti baloldaliak, még mindig hajlandóak vagyok egy olyan pártra szavazni, ahol olyan emberek ülnek egymás mellett, mint Tóbiás, Nyakó, Lendvai,Lampert, Steiner,Hiller,Kiss Péter, Veres. Ezek a lakájok kiszolgáltak már mindenkit, Kádártól Gyurcsányig.
És te még mindig azt gondolod, hogy Ők olyan dolgot képviselnek ami mögé érdemes beállni.
Gyurcsány és a pártja nem több szemfényvesztésnél taktikai szavazatmaximalizáció amivel egyszerre lehet lőni a csepeli nyugdíjasra és az SZDSZ volt szavazóira. A pszihopata sosem volt szélsőbalos.

De továbbra is mondom, nálam nagyobb drukkere nincs, én drukkolok neki, hogy ő sok sok évig tényező legyen a magyar politikában, és legyen sok sok grecyhez hasonló talpnyaló aki tartja a lelket a szavazóiban.
És ennek kapcsán meg meg kellene jegyezni, hogy a Fidesz nem valami taktikus ezzel kapcsolatban, kicsit abba kellene hagyni az ágyúzást, és hagyni megerősödni, mert ez a féreg nekik dolgozik. Minden megjelenése erősíti a saját szavazótábort, hozzá hasonló sem látszik a balos pártokban,ha eltűnik bajban lesz a Fidesz.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.05.01. 13:18:11

Beatrix---> Edina---> Klára = putriból a palotába! :D :D

kentauri 2012.05.01. 13:18:28

@Paranoid Android2: Széchenyi terv, Bozsik program, szocpol, lakás támogatás, mezőgazdaságba pumpált millárdok,diákhitel.
Ezekre se volt fedezett, ezeket is most szopjuk csak már rég volt ugye...

Putyilov gyári melós 2012.05.01. 13:19:06

@peti6:

Hülye vagy fiam, leülhetsz!

Máig nem fogtad fel, hogy Gyurcsány a tiétek és nélküle egy rakás szerencsétlen szarkupac vagytok.

Orbán a Gyurcsány elleni gyűlöletre építette fel az elmúttnyóccévet, fingja nincs máig se arról, hogy a szabadrabláson kívűl mihez is kezdjen a hatalommal.

Úgy viselkedtek, mintha Gyurcsány jelentős politikai tényező lenne, sőt, mintha máig ő lenne kormányon!

Gyurcsány 2008 óta egy senki, NEKTEK SZEKTÁS SZTÁLINISTÁKNAK és párszáz csápolójának valaki.

Paranoid Android2 2012.05.01. 13:19:50

@kentauri: Ezidáig egy objektív adat van, az, hogy mennyit nőtt az államadósság az elmúlt 8 évben 2010ig.
Egyedül az nem véleményes, a többi, mind az, jó döntés, rossz döntés, honnan nézem. Persze ha abból indulsz ki, hogy 2010ben a Fidesz egy jó állapotban lévő országot vett át, tartható költségvetéssel, akkor igazad van.
Viszont akkor teljesen felesleges itt rohantatni az elektronokat.:))))

röhögő 2012.05.01. 13:21:01

@nekemtökmind1: Miért? A jobbosok meg szavaznak olyan pártra, ahol van egy beteges hatalommániás, hazudós Orbán, egy pszichopata Kövér, Egy Szíjjártó, Lázár, soroljam még? Mennyivel jobb?

Paranoid Android2 2012.05.01. 13:22:53

@kentauri: Ezekre 2002 előtt volt pénz, mert volt gazdasági növekedés. A szoci kormányzás után már könnyű azt mondani hogy nem volt rá pénz, hiszen később visszamenőleg, meg előre is elloptak, meg elrontottak mindent.
Figyeled a saját logikádat, hogyan csap orrba?:))))))

röhögő 2012.05.01. 13:23:01

@peti6: Te hol olvastad hogy védjük? Nem kellene a dislexiádat korrigáltatnod?

Putyilov gyári melós 2012.05.01. 13:26:40

@Paranoid Android2:
Elvtársam, a Fidesz 2010 őszén megszavazta a 2009es és tavaly a 2010es költségvetés zárszámadását, TEHÁT ELFOGADTÁK FENNTARHATÓNAK!

Ez a parlamenti jegyzőkönyvben is feltüntetett és a Magyar Közlönyben megjelent objektív adat, nem az ami te PROPAGANDAMŰVEKBŐL hazudozol, legfőképp önmagadnak!

akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

nekemtökmind1 2012.05.01. 13:27:30

@röhögő:

nem akarom megvédeni Orbánt, mert én sem kedvelem túlságosan , de a "beteges hatalommániás, hazudós Orbán, egy pszichopata Kövér" egy vélemény. Amihez mindenkinek joga van.

De , hogy hogy az általam felsoroltak, Kádártól Gyurcsányig, mindenkit kiszolgáltak az tény.

Nem akarok egy olyan vitába belemenni, hogy melyik a nagyobb gazember, nyilván mindenkinek a másik oldalon ülő.

Nekem személy szerint az a véleményem, hogy a lakájoknál, és a kamarillapolitikusoknál rosszabb nem igazán történhet egy országgal ,beleértve a hatalommániát is.

Zsoo 2012.05.01. 13:29:09

2012.04.27.

Kuss van

Akkor most hol is vannak a diplomamunkák? Az eleddig hatalmas pofával Schmitten röhögő senkiházik kushadnak. Idáig az volt a poén, hogy Schmitt Pál másolt, most az, hogy nehogy már a 20 évvel ezelőtti diplomamunkákat kelljen bizonygatni. Az úgynevezett liberális sajtóorgánumok két hét alatt saját karikatúráikká váltak. A nagy leleplező HVG elcsendesült, Gavra Gábor hosszas és nyelvi leleményben, valamint beszédtechnikai bravúrokban nem bővelkedő magyarázkodásokat végzett az ATV-ben és a Klubrádióban. A sztori a rejtélyes kommentelőről, aki rendszeresen hozzászólt a HVG online cikkeihez és kikurkászta Schmitt dolgozatát, valahogy kifejtést igényel. Az őőőő, áááá, őőőő jellegű magyarázkodás lényege, hogy ők és személyében Gavra Gábor annyira független, hogy semmilyen politikai szándékuk sem volt az anyag megjelentetésé-vel. Látszik, komolyan el akarja hitetni, hogy a 99 százalékban hülyeségeket író kommentelők egyikének közlése felkelti a HVG érdeklődését. Komolyan el akarja hitetni, hogy egyáltalán nem akarták megbuktatni Schmittet, csak hát az újságíró szakma ilyen.

Gavra Gábor a Hírszerző főszerkesztője volt. A Hírszerző tulajdonosa pedig Arató András, az az Arató András, aki a Klubrádiót is jegyzi. Hát hogy ne lenne Gavra független! Arató András odaadta a havi fizetést, hogyaszongya te Gábor, te független vagy, mindegy, hogy milyen anyagot kapsz, te teljesen függetlenül leplezz le mindenkit, egy másodpercig se törődj azzal, hogy a Puch Lacitól kapjuk a pénzt. Ja, és figyelj a kommentelőkre!

Hát mi sem természetesebb, minthogy a lökött kommentelők közül az egyik kikéri Schmitt doktorijának az eredetijét, elutazik Lausanne-ba, összehasonlítja Georgijev munkájával és rájön, hogy ez a szöveg bizony megegyezik a három példányban fellehető szöveg fordításával!

Aztán még azt is elhiszem, hogy Gyurcsány Ferenc diplomamunkáját leselejtezték, sőt azt is, hogy az eredetit meg nem találja, még azt is, hogy az egyik rohama alkalmával megette.

Ezért aztán most ellesem Gavra Gábor politikailag teljesen függetlenné válásának technikáját, és én is függetlenítem magam. Bumm, most!

Mostantól független újságíróként javaslom, sőt követelem, hogy vizsgálják meg Mesterházy Attila és Vona Gábor, valamint Schiffer András diplomamunkáját. Ezeken túl, tegyék közzé minden főszerkesztő diplomadolgozatát! Ugyanis ezidáig csak egy diplomamunkát olvashattunk: Orbánét. Én, mint teljesen független újságíró kérem, hogy rendszeresen publikálhassak a HVG-ben, meg hívjanak be a Klubrádióba, meg az ATV-be és ott függetlenként hadd mondjam el, hogy Magyarországon pillanatnyilag egy diplomás van, őt Orbán Viktornak hívják. A többieknél nem kizárható, hogy másoltak. Így aztán, ha nem akarnak ártani az országnak, mondjanak le, majd én füttyögök meg üvöltözök a háttérből. Gavra Gábor pedig lehetőleg még ma menjen el egy hogyan ne lássák, hogy hazudok tanfolyamra, mert annyira nyilvánvalóan hergya és hazug ez az előadás, hogy az szinte sajog.

Ebben a Sas-kabaré szintű produkcióban részt vett a Jobbik és nagyszerű lapja, a Pörzse szerkesztette Barikád is. Tényleg, Pörzse miről írhatta a diplomamunkáját? A kifésülőbalzsamokról?

csorja

Putyilov gyári melós 2012.05.01. 13:29:40

@Paranoid Android2:
Szerintem te logikát ne nagyon emlegess, mert iszonyatosan messze áll az az általad képviselt szektás vakhitől. :O)))

Orwell rólatok írta az Állatfarmot :O)))))))))))

Még lejjeb (törölt) 2012.05.01. 13:31:25

En csak annyit szeretnek mondani, hogy nekem ugyan nem fog hianyozni ez a tancolo barom, valahanyszor lattam a tv-ben, mindig elfogott a hanyinger. Kulonosen mostanaban, miota nagy hasat eresztett. Undor!

Putyilov gyári melós 2012.05.01. 13:32:32

@Paranoid Android2:

Akkor ne hazudozz!

A költségvetési zárszámadás elfogadásával, ennek megszavazásával a Fidesz elfogadta és utólagosan is fenntarthatónak ítélte a 2010es költségvetést is.

Ez az objektív, hivatalos okiratokban szereplő TÉNY.

M_Runcájsz 2012.05.01. 13:33:15

@Paranoid Android2: Orbán ugyanúgy mint az mnyp-nél is, nem a jelenben, hanem a jövőre nézve hoz rossz döntéseket.
Akkor odaadott diákhitelt cashben (később ott a kamat a lakosságot nehezítve), lakástámogatás szerződéssel (később ott a kamat az költségvetésben), mnyp pénz elvétele (később nem lesz majd nyugdíjnak fedezete, nehezíti a költségvetést). Mindegyiknél az az egyező, hogy az akkori jelenben a fidesz kormányt segíti, de a későbbiekét nehezíti.
Magyarán a későbbi kormányoknál fog nőni az államadósság! Ezt kéne megérteni végre.

nu pagagyí 2012.05.01. 13:33:49

@nekemtökmind1: Nem baj, ha összezár a jobboldal. Nőjön csak a paranoia. Minél inkább szembekerül az egykor liberális, konzervatív ember önmagával, annál hálásabb lesz, ha a túloldalon megjelenik majd az a szalonképes jelölt, akire arcvesztés nélkül szavazhat. Egyelőre becsukja szemét fülét, hogy ne vegye észre kormánya korrupt működését, kokettálását különböző gyűlöleteszmékkel, a totális idiotizmust és talán igyekszik tisztességes maradni.

peti6 2012.05.01. 13:33:50

@Putyilov gyári melós: Azt hiszem te "melós" nagyon nem értesz valamit!!! Gyurcsány nem 2008 óta egy senki /hogy honnan vetted ezt a dátumot az rejtély/ ő mindíg is egy senki volt, aki puccsal került pozicióba, és azóta nyaljátok a s..gét. Egyébként az egész ország magasan leszarja /persze kivétel ti vagytok/. Még csak annyit, hallgass meg, vagy olvass el egy pár nyilatkozatot ettől a pojácától, a szöveg min 50% az orbán név....
És számold majd meg egy Orbán beszédben hányszor hallod ennek a senkinek a nevét. Írásoddal ellentétben belül a TI vezéretek még mindíg, és az is marad hál'istennek.

kentauri 2012.05.01. 13:35:11

@Putyilov gyári melós:
jobbos komcsi én?

Nagyon mellé....

scsaba1 2012.05.01. 13:36:57

@röhögő:

Übergáz, mert nem érted, hogy a lenyúlás az lenyúlás minden relációban. Tehát kismotort lopni 23 évesen nem gáz, de használt autót 40xx évesen lopni meg igen. Jóóól van...

kentauri 2012.05.01. 13:39:25

@Putyilov gyári melós: de nagyon- nagyon
szerintem a világnak előrelépés lenne ha a nemzeti szó elkopna annyira, hogy nem lennének államhatárok közös nyelv, közös fizetőeszköz, közös gazdaság....
Ettől azért még nem vagyok magyarellenes, én is megkönnyezek egy magyar sikert az olimpián, meg bárhol

peti6 2012.05.01. 13:41:31

@röhögő: Azt hiszem neked illene korrigálnod, vagy talán a legjobb az lenne, ha nem írnál semmit, így kiküszöbölnéd a korrigálni valókat.

kentauri 2012.05.01. 13:52:10

@Paranoid Android2@Paranoid Android2: ugyan már ember azt hittem, hogy te olyan lehetsz aki belátja, hogy az orbán is hibázhatott. De nem cinikusan válaszolsz, gúnyolodsz és közben jól tudod, hogy nincs igazad. Hány ember vette fel a szocpolt? Az annyiszor egymillió. Hol volt ekkora gazdasági növekedés? Még, hogy én vágtam magam orrba...
Te bizonyítottad be minden háromig számolni tudó embernek, hogy nem vagy más csak egy papagáj. Igaz akinek ezeket a magyarázatokat címezed azoknak elég.

kentauri 2012.05.01. 13:55:04

@Paranoid Android2: A megyó is elkúrta... még jobban is, csak ti mindig elfelejtitek a ti saratokat.

kukorica-jancsi 2012.05.01. 13:57:31

@Warlimont: Al Caponét is adócsalás miatt ítélték el...

nu pagagyí 2012.05.01. 13:59:56

@Zsoo: Hosszú fejtegetésed lényege ugyanaz, nem szereted a baloldalt, felesleges ilyen bő lére ereszteni e sovány mondanivalót.

Az viszont valóban fontos kérdés, hol vannak a szakdolgozatok, ki lopta el? Közpénzből folyó szarkeverésről, vagy egyéni akcióról van-e szó? Eddig a szokásos papagáj-akció fíling érződik, annyi valóságtartalommal, hogy Gyurcsány Pécsen diplomázott, de ezt nem cáfolta senki.

nu pagagyí 2012.05.01. 14:02:43

@kentauri: Pedig Megyó is csak a fogyasztást akarta felpörgetni. Igaz, akkor pechünkre fel is pörgött. Most viszont, hál' Istennek, pörgés nélkül is ugyanoda jutunk.

nu pagagyí 2012.05.01. 14:06:09

@scsaba1: Mit szóljunk akkor a Dunaferr dolomit-beszállítói lehetőségének lenyúlásáról. Szegény Zarándok!

kentauri 2012.05.01. 14:09:53

Arról nem is beszélve, hogy az általam felsorolt kiadások 2002 után is a kasszát rövidítették. Amit persze te még mindig a balloldalnak számlázod.
Arról nem is beszélve, hogy a fidesz is megszavazott minden jóléti kiadást amit a 100 napos programban Megyóék kitaláltak. de ez már tényleg csak hab a tortán.

Paranoid Android2 2012.05.01. 14:15:26

@kentauri: Valóban.
Én emlékszem mit mondott erre az Orbán.:)))))
Azt, hogy ők értelemszerűen megszavaznak mindent, ami az embereknek közvetlenül jó és töretlenül bíznak benne, hogy a kormány olyan gazdaságpolitikát fog folytatni, amely megtermeli ennek a fedezetét, mert azt viszont hosszabb távon már nem látja.:))))))
Apró szemétség, elismerem, de ő ezt nem lépte meg a választások előtt (l is vesztette)/és nyilván utána se csinálta volna/.
Akkor ki is volt a hibás?

ob.szerver 2012.05.01. 14:18:06

@Paranoid Android2:

"de miután a korábbi kormányzásának minősége nagyon meghaladta a szocikét..."

Ostoba, üres, hazug fideszdogma.

Áruld már el:
-mitől volt olyan jó a minősége? Intézkedéseket, reformokat, átalakításokat sorolj lécci.
- ha annyira jó volt, ugyanazok az emberek elfelejtettek valamit az emútnyócév alatt? Mert az, hogy a jelenlegi működésük az a rendszerváltáson túl is, az elmúlt évtizedek legsilányabb kormányzati teljesítménye, azt talán meg te sem vitatod.

M_Runcájsz 2012.05.01. 14:23:53

@Paranoid Android2: azért szavazta meg az orbán, mert az ő választási programja is kábé ugyanilyen nagyságrendű pénzkidobásról szólt!

kentauri 2012.05.01. 14:24:25

Ha eddig nem eset volna le abból amit írtam, akkor még egyszer: Mindketten... Továbbra is azt mondom nem volt rá fedezett, max ha folyamatosan vezetik be, hosszú évek alatt. De nem mert a cél a szavazat maximálás volt. Mindig és mindkét oldalról.

londonterminals 2012.05.01. 14:25:13

Paranoid, a posztod iskolapéldája a bizonyítatlan állításból levezetett téves következtetésnek (amelyben a logikai bakugrást az előítélet segíti). Az eddig megismert tények alapján ugyanilyen logikus ezt feltételezni:

"A Hír Tv ellopta-ellopatta a dolgozatokat - sem Rozsé, sem Gyurcsányé nincs meg -, majd azt az egy-két részt kiválasztva, amit Gyurcsány valóban a másik dolgozatból idézett -, összerakta a képet, ami a teljes dolgozatok hiányában azt a látszatot kelti, mintha alapos lehetne a gyanú, miszerint Gyurcsány az egészet lemásolta volna."

neszorakozzviktor.tumblr.com/post/22188471055/igy-koholna-vadat-a-hir-tv-gyurcsany-ellen

Paranoid Android2 2012.05.01. 14:25:39

@ob.szerver: De vitatom.:)
A legszarabb kormányzati teljesítmény a megyó, fletó, bajnai triójé.
Legfőképpen, mert nagyrészt nem is kormányoztak, csak loptak.
A nem kormányoztakhoz képest a rossz kormányzás is jobb, mert ott legalább reagálnak a lényegi folyamatokra, mégha kb rosszul is. Rossz hatékonysággal, stb.
Az meghogy merre kormányoznak ideológiai kérdés is, ami a kritikák jó részét eleve adottá teszi.

Paranoid Android2 2012.05.01. 14:28:01

@M_Runcájsz: Marhaság.
Ki az a hülye, aki az osztogatást a választások utánra időzíti?

Paranoid Android2 2012.05.01. 14:29:47

@kentauri: Ne keverd már össze az ellenzék és a kormány felelősségét. Sok rosszat lehet amúgy a Vityára mondani, de azt nem, hogy valaha is az ellenzékre fogta volna, hogy szarul kormányoz, mint az nálatok szokás.

nu pagagyí 2012.05.01. 14:31:28

@Paranoid Android2: A Horn kormány csökkentette legnagyobb mértékben az államadósságot (húsz feletti százalékkal) és mindemellett komoly reformlépéseket is tett: felsőoktatási tandíj, magánpénztár, egészségügyi térítési díjak. Ismerős, ugye? Hozzájuk képest a Fidesz csak maszatolt, antireformot hajtott végre és felélte a lendületet.

Most itt állunk egy igazi válság után. A szelíd hullámzásban sikerül elsűlyeszteniük a Bajnaiék által viharból kimentett hajót. Csak gratulálhatunk ehhez a gazdasági teljesítményhez. Társadalmi téren pedig a gyűlölet intézményesítéséhez, a teljesítmény helyett érdemek előnyben részesítéséhez.

Minél előbb eltakarodnak, annál jobb lesz az országnak.

nu pagagyí 2012.05.01. 14:35:44

@Paranoid Android2: Persze, mert Viktor Orbán nem tud rosszul kormányozni. Aki ilyet mondana, az kiírja magát a NER-ből, mint Mellár. Az önkritika távol áll a vezértől, az emésztőgödör mélyén is képes sikerekről szónokolni.

kentauri 2012.05.01. 14:36:07

Ha jól emlékszem a 2012 választások idejére kiürítették a kasszát.
Tehát józan paraszti ésszel fél évre előre elköltötték a pénzt. Ezután Megyóék 4 év alatt 6 évre előre.
Szerintem mindeki aki a másik oldalra mutogat az csak a szart kenegeti..
Hozzátenném, hogy a saját véleményem csak a gazdaság tönkretételre vonatkozik.
A morális és mindenen átívelő társadalmi problémák már megint más kérdés, de ezt elismerem csak is szubjektív alapon tudnánk megvitatni...feleslegesen..

ob.szerver 2012.05.01. 14:36:42

@nu pagagyí:

Ugyan, hadd már. A posztolóval kapcsolatban csak az kérdés, hogy önkéntes ostoba-e vagy megélhetési.
(Választ nem várok)
Az utóbbi esetben nincs vele gondom. Igaz, az elsőben sincs.

Paranoid Android2 2012.05.01. 14:37:46

@nu pagagyí: közben eladta a teljes stratégiai vagyon, olcsón.
Utólag is köszönet.

M_Runcájsz 2012.05.01. 14:39:01

@Paranoid Android2: mert a választások előtt ígérgetni szoktak, nem vetted részre?

"2006-ig az adók és járulékok csökkentésével 1500 milliárd forintnyi tőkével pezsdítjük fel a magyar gazdaságot."
"Az adók és járulékok csökkentésével a gazdaságban maradó tőkéhez a Széchenyi Terv még 600 milliárdot tesz hozzá. Eddigi tapasztalataink szerint a költségvetés minden egyes forintja négyforintnyi vállalkozói tőkét mozgat meg a gazdaságban."
"2002 és 2006 között négy új híd épül meg a Dunán. Szekszárdon, Dunaújvárosban és kettő Budapesten.
2006-ig gyorsított ütemben 600 km új autópályát és gyorsforgalmi utat építünk. 2006-ig minden jelenlegi autópályánk eléri az országhatárt. Emellett folyik a Budapestről induló sugárutakat összekötő gyorsforgalmi utak építése." stb stb. ezek voltak az ígéretek egy része, de nem vágok be mindent...

kentauri 2012.05.01. 14:42:31

@Paranoid Android2: Te direkt csinálod már látom, hogy minél több komented legyen. Nem hiszem, hogy nem tudsz olvasni...vagy egyszerűen ilyen értetlen vagy?
Egyébként valóban baloldali vagyok, de soha, de így hidd el soha nem voltam még szavazni.
Vannak a jobb oldalon is politikusok akiket csípek és vannak a baloldalon is, Bár nagyon kevés...

Paranoid Android2 2012.05.01. 14:43:05

@ob.szerver: Általában kommentelővel nem szoktam személyeskedni, mert mégis itt én vagyok a vendéglátó.
így csak az örömömet fejezhetem ki, hogy veled már nem kell foglalkoznom, belehánytál stikába a padlóvázába és már elégedett vagy és összeröhögsz egy másik hasonszőrűvel, aki 200 éves könyvekből tépett lapból sodorta a jointját.
Én kérek elnézést.

Paranoid Android2 2012.05.01. 14:44:28

@M_Runcájsz: Ha az ő gazdaságpolitikájuk megtermeli a fedezetet. Ők voltak kormányon?

M_Runcájsz 2012.05.01. 14:44:39

@kentauri: szerintem is direkt csinálja. annyira hülye nem lehet valaki, hogy a választási ígéreteket a választások előttre és nem utánra gondolja...

M_Runcájsz 2012.05.01. 14:47:48

@Paranoid Android2: ja meg erre mind:

2006-ig elérjük, hogy a szociálpolitikai kedvezmény összege 1 gyermek után 1 millió, 2 gyermek után 2 millió, 3 gyermek után 3 millió forint legyen.

Elérjük, hogy évente átlagosan 7500 szociális bérlakás épüljön az önkormányzatok közreműködésével.

2006-ig elérjük, hogy az adómentes jövedelem az 1 gyermekes családoknál 1 millió, a 2 gyermekeseknél 2 millió, a 3 gyermekeseknél 3 millió forint lesz.

A kiegészítő családi pótlék összegét megkétszerezzük. A rászorulóknak ingyenes étkezést biztosítunk a bölcsődében, óvodában, általános és középiskolában.

50%-kal emeljük az özvegyi nyugdíjak összegét. Az unokájukat nevelő nagyszülők a nyugdíj mellett vehetik igénybe a gyes-t."

----> "2006-ig bevezetjük az egyéni számlás nyugdíjrendszert. Mindenki saját befizetéseinek ismeretében dönthet arról, mikor kíván nyugdíjba vonulni." <----

Már 2002-ben azt ígérték hogy egyéni számlás lesz a nyugdíj!

Vagy ez: "2006-ig elérjük, hogy minden második fiatal főiskolára, egyetemre járhasson. Ezzel elérjük az Európai Unió legfejlettebb országainak átlagát."

Most csökkentették le 30%-al!!!

Paranoid Android2 2012.05.01. 14:53:43

@M_Runcájsz: Angyalkáim, szerintetek ki a nagyobb barom, aki megvalósítja az amúgy katasztrófához vezető választási ígéreteit, vagy aki visszaretten ettől?
Amúgy meg 2002ben a szocik nyertek, tehát a Fidesz választási ígéretei irrelevánsak.
Másrészt te agyas most nem 2002 van, hanem 2012 és egy kicsit más a magyar meg a világgazdasági helyzet, mint akkor.
De hála a hozzád hasonló "több pííízt a zembereknek" szlogenre nyáladzó választópolgárnak, nem próbáltuk ki a Vityáék kretén ötleteit, hanem a csodás szocik 30 évre eladósították helyette az országot.
Igazad van, most jobb.

kentauri 2012.05.01. 14:55:03

Még jó hogy nem szoktál személyeskedni...
Először vagyok a posztodon, vagyis mindjárt háromszor: először, utoljára és soha többet. Továbbra is keresem azt a jobboldali bloggert akivel érdemben lehet vitázni olyannal aki posztoló létére nem kezd el azonnal személyeskedni avval aki mást gondol a szerelméről. További felesleges okfejtést az itt ragadt értelmesebbeknek.

M_Runcájsz 2012.05.01. 14:55:39

@Paranoid Android2: Végre. Most igazoltad az öszödi beszédet.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.01. 14:57:56

Gyurcsány Ferenc az utolsó reménysugarunk. A munkás bére az égre kiált!

Paranoid Android2 2012.05.01. 15:00:02

@kentauri: Megnéztem, veled még véletlenül sem személyeskedtem.
Csak azoknak szóltam be, akik már előtte bunkók voltak. Csakis pedagógiai célzattal.
Arról nem tehetek, hogy a magyar bunkó miután lehülyézi aki szembejön, rögtön utána marha érzékennyé, sértődékennyé lényegül.
"Nem hiszem, hogy nem tudsz olvasni...vagy egyszerűen ilyen értetlen vagy?"
Ismerős mondat?

nu pagagyí 2012.05.01. 15:02:54

@Paranoid Android2: Hornék arra gondoltak, hogy például Te is vállalkozni fogsz. Nem számítottak ennyi ingyenélőre, aki életcélként tűzi ki magának, hogy csajkával a kezében álljon sorba alamizsnáért és e szomorú tényt az erős állam igényével leplezze, vagy adócsalóként üzemeljen, ha éppen nem jutott zsíros állami álláshoz. Folytatni kellett volna Bokrosék reformjait, akkor ma máshol lennénk. Dél-Korea sem rokkant bele a külföldi befektetésekbe. Mindegy ki fizeti az adót, csak fizessen.

Az Orbán rendszer egyszer és mindenkorra megpróbál leszámolni azzal, hogy egy magára adó ember, a hatalom segítsége nélkül boldoguljon. Itt némi átmeneti idő után csak az viheti valamire, aki szembe köpi a teljesítmény-elvet, aki hajlandó elfogadni a törvénybe öntött uram-bátyám viszonyokat. Persze külföldre lehet még menni, ideiglenesen.

Paranoid Android2 2012.05.01. 15:03:39

@M_Runcájsz: Valóban itt a vége a történetnek, az öszödi beszéd nem igazolható, vagyis csak egy jól behatárolt körnek igazolható. Gratulálok a tagsághoz.

M_Runcájsz 2012.05.01. 15:05:43

@nu pagagyí: ez így van. Ez elég új felmérés szerint a mostani magyar fiatalok 3,7% gondolkodik vállalkozás indításában. Az EU átlag 45%!!!
Ez teremtette az orbáni "az állam mindent megold", illetve az elvesszük még a jövőbeni pénzedet is, mi több visszamenőleges törvényekkel a múltbélit!
27%-os áfa a világon sehol nincs máshol.

Paranoid Android2 2012.05.01. 15:07:02

@nu pagagyí: Egyetlen év volt az életemben, amikor nyomorogtam. a bokros utáni egy év. Egy köztisztviselő és egy piaci fizetésből (mindkettő diplomás bér) alig éltünk meg.96 óta vagyok vállalkozó, emlékszem arra a vállalkozásbarát közegre. :)))))

M_Runcájsz 2012.05.01. 15:07:15

@Paranoid Android2: a te tagságodhoz, hisz előbb mondtad ki, hogy idézem "ki a nagyobb barom, aki megvalósítja az amúgy katasztrófához vezető választási ígéreteit, vagy aki visszaretten ettől?"

Paranoid Android2 2012.05.01. 15:09:08

@M_Runcájsz: Nem az a baj most, hogy a Fidesz nem a választási ígéreteit valósítja meg?:))))))))))

M_Runcájsz 2012.05.01. 15:11:11

www.tranzitonline.eu/cikkek/pesszimista-tettvagyban-szenvednek-a-magyar-fiatalok

"Már korábban is ismeretes volt, hogy hazánkban csupán a fiatalok 3,7%-a vállalkozik, mely európai és világ viszonylatban is nagyon alacsony szám. Az EU átlagban a fiatalok 45%-a, az USA-ban 55%-a gondolkodik vállalkozás alapításán, míg Kínában a fiatalok 71%-a szeretne vállalkozni."

Ezek után kell még erősíteni az államosításokat az egyéni boldogulás rovására?

levvente 2012.05.01. 15:11:54

Tetszik a poszt. Csak sajna ez a táncoslábú istencsapása még mindig azt hiszi hogy ő a modern baloldal, és amíg valakinél el nem szakad végleg a cérna, addig frakciózni fog és sajtótájékoztatni...

M_Runcájsz 2012.05.01. 15:13:20

@Paranoid Android2: az a baj, hogy azt próbálja kommunikálni hogy azt valósítja meg (kerüli mindenáron a megszorítás szót), 2 évig próbálták megvalósítani (egykulcsos SZJA), unortodox módszerek.
Körülbelül most kezdődik a normális időszak, hogy nem a választási ígéreteik szerint haladnak majd.

Paranoid Android2 2012.05.01. 15:15:36

@M_Runcájsz: Még jó, hogy a 8 év szoci kormányzásnak ebben semmi szerepe nem lehet, mert ezek a nácik még ezt is rájuk kennék.:)))

levvente 2012.05.01. 15:17:25

A rock and roll örök.
Az is rock and roll volt mikor a miniszterelnök hangján hallom a rádióban, hogy "hazudtunk reggel, éjjel, este.." no meg az is rock and roll, amikor ferike tesz feljelentést lopás miatt...
Pedig lopott Ő már szakdogát, kormányüdülőt,zsidóvillát, timföldgyárat...

M_Runcájsz 2012.05.01. 15:20:50

@Paranoid Android2: vissza lehet térni az elmúlt 8 évre folyamatosan, ettől még holnapután is 25% helyett 27% lesz az áfa, amivel a fogyasztást adóztatják vagyis csökkenteni akarják a fogyasztást.
Az SZJA is egykulcsos lett 2010-től, mellyel a gazdagokat segítik azért, hogy növekedjen a fogyasztás.

Ha csak ezt a két tételt nézzük, akkor miért van ez a két egymást kioltó cselekedet? Pontosabban csak félig kioltó, mert az áfaemelés a szegényekre és a gazdagokra is negatív hatással van, míg az egykulcsos SZJA csak a gazdagokra van pozitív hatással. (kvázi a szegények szívnak).
Ráadásul az egykulcsos SZJA-nak nem csináltak költségoldalon helyet, így lyuk van a költségvetésben, mely államadósságot növel mai napig.
A telekomadó ezt akarja részben foltozni, mely szintén fogyasztás csökkentő intézkedés.

nu pagagyí 2012.05.01. 15:24:04

@Paranoid Android2: Téves a nagy eladósítás eszméje. A válság előtt 75% körüli volt (a 6%-os GDP csökkenéstől lett 80), ami nem túlzottan sok és e mellett voltak jelentős tartalékok, MNYP, 30 milliárd feletti jegybanki tartalék. Ami nálunk gond volt, az a gazdasági növekedés alacsony szintje. Ezen próbáltak Bajnaiék segíteni a cégek terheinek csökkentésével (5%-os TB csökkentés, tételes EHO eltörlése). Be is indult a növekedés, amit aztán a Fidesz "senki nem járhat rosszabbul" tipusú bérköltség növeléseivel egy-kettőre megakasztott. A többi hülyeségére, mint az árfolyamrontás miatt beállt devizahitel-válság stb. már nem is érdemes kitérni. Úgy elcsesztek két évet, hogy négy kell ahhoz, hogy visszataláljunk legalább a kormányváltás idején fennálló állapothoz.
A baj persze ennél nagyobb, mert már erkölcsi dimenziókba lépett. A társadalmat haszonélvezőkre és áldozatokra osztják átjárhatatlan falakkal. A gyógyulás is durvább lesz, van annak kockázata, ha leépítik a demokráciát.

Paranoid Android2 2012.05.01. 15:26:22

@M_Runcájsz: szerintem a telefonálás nem fogyasztás:)
az áfaemelés kényszerintézkedés, mert nem mernek rendesen nekimenni az adóalapnövelésnek.
az egykulcsos szja maga az arányos közteherviselés egyébként. és m.-on középosztálytámogató és nem a gazdagoknak jó, mert a gazdagok (a feketegazdaság, a negyvállalkozók, azok a tulajdonosok akik teljesítmény nélkül privatizáltak, stb) alig fizetnek szja-t.

kentauri 2012.05.01. 15:27:47

Na visszajöttem mert eszembe jutott még egy szösszenet. Az hogy "magadat vágtad orrba"
meg hogy "kár rohantatni az elektronokat" gondolom nálad nem személyeskedés, de ha nem akkor minden esetre leereszkedő, cinikus és nagyképű.
Meg mi az, hogy rohantatni a elektronokat? Valami fennköltet akartál írni és ez lett belőle. Olyan ez mint az érveléseid.
Egyébként csak annyit akartam írni, hogy te olyan vagy jobbról mint balról az aki őszinte beszédnek hívja Gyurcsány beszédét.
Egyébként tudod mit? Meggyőztél, neked van igazad....

Paranoid Android2 2012.05.01. 15:28:16

@nu pagagyí: beindult a növekedés a bajnaiéknál:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
megnevettettél:)
a devizahitelválságot a fidesz nyakába varni a legszebb gondolat tényleg:)))))

M_Runcájsz 2012.05.01. 15:30:51

@Paranoid Android2: hanem micsoda a telefonálás, ha nem fogyasztás? kizárólag a telemarketing szektorban lehet úgy tekinteni a telefonálásra, mint jövedelemszerző tevékenység, mindenhol máshol rezsi költség, szükséges rossz költség, mint az áramdíj vagy az üzemanyag ktg. Pláne igaz a háztartásoknál.

Paranoid Android2 2012.05.01. 15:31:32

@kentauri: Az elektronrohantatás a felesleges vitára vonatkozik, ha a fogalmak sem közösek.
a magadat vágtad orrba pedig a körben forgó érvelés megfelelője volt. Persze lehet sértő, de nem oly közvetlen, mint amit te voltál szíves.

M_Runcájsz 2012.05.01. 15:36:31

@Paranoid Android2: nevezhetjük középosztály támogatásnak is miattam az egykulcsos SZJA-t, ettől még a lényege ugyanaz. Növelni a fogyasztás. Az Áfa pedig csökkenteni a fogyasztást.
Felmérések azóta bizonyították, hogy egyáltalán nem hozza az egykulcsos SZJA a várt fogyasztási számokat, nem pörgött be a fogyasztás, és ezáltal a vállalati szektor beruházási képessége.
Merthogy a középosztály nem Magyarországon költötte el a pénzt a kimutatások szerint.

Paranoid Android2 2012.05.01. 15:36:32

@M_Runcájsz: a telefon és internet egy már létező kisköltségű (relatíve) hálózat használata. Minimális termelés van mögötte, hihetetlenül nyereséges. csak a mai nyakatekert logikával lehet "termelésnek" nevezni.

M_Runcájsz 2012.05.01. 15:46:40

Szóval az a harci helyzet, hogy pakolják rá az adókat mindenre, közben például balkáni szlovén szomszédunknál a munkanélküli segélyt most emelik 560 euroról 600 eurora. Magyarán 180.000 forintra. És nem ám néhány hónapig jár, hanem ameddig kell. Nincs időhöz kötve.
Na így legyél versenyképes a munkaerő szektorban!

M_Runcájsz 2012.05.01. 15:49:21

@Paranoid Android2: Úristen... Nem is a termelést adóztatják, hanem a használatot! És nem a telekom céget, hanem a végfelhasználót! És ráadásuk áfaalapot növelően! Szóval nem a telekom cég nyereségét érinti!

M_Runcájsz 2012.05.01. 15:52:54

@Paranoid Android2: Szóval a telekomadó nem más, mint egy megnövelt áfa, bőven 30% feletti adókulccsal.

nu pagagyí 2012.05.01. 16:02:14

@Paranoid Android2: Ez a probléma veletek, elhiszitek saját hazugságotokat.

"A 2009. negyedik negyedévi 0,2 százalék után az idei első félévben a GDP az előző negyedévhez képest a várakozások feletti mértékben, 0,9 százalékkal nőtt – idézi fel a HSBC szakembere."
ecoline.hu/ecoline/2010/7/6/20100706_hsbc_prognozis

Ha érdekel, milyen árfolyamok voltak a kormányváltáskor, magad nézz utána, aztán vond le a következtetést.

nu pagagyí 2012.05.01. 16:05:18

@Paranoid Android2: Aztán beruházni ki fog? Vagy most már marad minden ugyanúgy, nem kell fejlődni?

M_Runcájsz 2012.05.01. 16:16:59

Na ehhez mit szóltok?

"Orbán Viktor és a kétnapos hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Li Ko-csiang jelenlétében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és a Kínai Fejlesztési Bank alelnöke írta alá a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Kínai Fejlesztési Bank közötti megállapodást a bank által biztosított egymilliárd euró értékű fejlesztési hitelkeret tervezett felhasználásáról."

Kínai kommunista hitel IMF helyett? gratulálok.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.05.01. 16:18:03

@Paranoid Android2: Ja hogy ugyanoda is adta be, ahova a sógor? Ennyire nem merültem bele a témába, de akkor valóban kilóg a lóláb. 23 évesen viszont ennyire bízni a hátszélben...

M_Runcájsz 2012.05.01. 16:21:47

- 2011 június: jön a kínai miniszterelnök hazánkba és ajánl 1 milliárd euro hitelt.

- 2011 ősz: bejelenti orbán hogy kell imf hitel

-2011 tél: orbán elkezdi szívatni az EU-t, szórakozik az imf-el.

-2012 tavasz: megint jönnek a kínaiak és aláírják az 1 milliárdos hitelkeretet.

Találós kérdés: mit kérhetett a kínai miniszerelnök a kínai hitelért cserébe?

Pipas 2012.05.01. 16:26:21

@M_Runcájsz: Mikor mondta Orbán, hogy kell IMF hitel? Ugye nem csak te találtad ki?

M_Runcájsz 2012.05.01. 16:31:30

@Pipas: amikor elküldte Matolcsyt tárgyalni. bár lehet Matolcsy magától ment kérés nélkül.

Kerek négyszög 2012.05.01. 16:41:34

@Paranoid Android2:
"beindult a növekedés a bajnaiéknál:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
megnevettettél:)"

Ha jól emlékszem Bajnaiék olyan nemzetközi elismeréseket kaptak, amitől Orbánék egy helyültükben elélveznének...

Na akkor miről is beszélünk? (Ja igen tudom: a vérjobberek verik még a mellüket, hogy okosabbak a fejlett demokratikus világ sokszázmilliós polgáránál is)

Hihihi...

Pipas 2012.05.01. 16:42:42

@M_Runcájsz: Végig azt pofázták (most is), hogy kölcsön nem kell. Hitel nem kell. Orbán elmondta négyszer magyarul meg még hétszer angolul egyhuzamba: nem akarun k IMF hitelt.

Te hol élsz?

Kerek négyszög 2012.05.01. 16:44:10

@M_Runcájsz: Pár évvel ezelőtt de serényen tudtak köpködni a jobbos ismerőseim a Kínaiakra és az Oroszokra... Most meg a veztőik a seggüket nyalják.

Már meg sem lepődöm. Van ott bőr a pofikán...

Blogger Géza 2012.05.01. 16:44:13

@nu pagagyí: Vicces, hogy tévesnek nevezed a nagy eladósítás eszméjét, majd egyidejűleg alá is támasztod számokkal. :) Bizony, már a válság előtt felúszott 52%-ról 75%-ra, majd aztán szépen nőtt tovább, kb 82%-ig.

Szép elmélet az, hogy Bajnai az adópolitikájával elősegítette a foglalkoztatást, csak az a baj, hogy a tények egészen mást mutatnak: 2010 első negyedévében ugrott rekordszintre 13%-ra.

A manyupot "tartalékként" beállítani elég érdekes elképzelés, mivel az valójában nem volt semmiféle tartalék, nem tudott hozzáférni a kormányzat. Csak 2010 után, amikor erre rászánta magát.

Ezzel szemben most valóban van forgalomképes tartalék (pl. MOL)

A jegybanki tartalékkal ugyanez helyzet, most valójában magasabb szinten van, mint akkor.

Az árfolyam meg olyan dolog, hogy ilyenkor exportösztönzés miatt (ami kulcsfontosságú a fizetési mérleg jó pozíciója miatt) célszerűbb lejjebb vinni, Bokros még tollvonással megtehette hogy leértékelte a forintot, most erre nem volt mód.

Blogger Géza 2012.05.01. 16:46:23

@légycsapó: Elismerést kaphattak, de ettől függetlenül -6% volt a 2009-es "növekedés". Persze a külföld örült, mert nem az ő multijaik vállára rakták a terheket, hanem inkább a választópolgárokéra..

M_Runcájsz 2012.05.01. 16:47:00

@Pipas: ja jó kis lánykérés az biztos. azért csak sikerült leszedni végül a menyasszony ruháját, mi?

Kerek négyszög 2012.05.01. 16:48:04

@Pipas: Akkor miért akarnak megállapodni az IMF -el? Sakkozni akarnak? Tudom, védőháló... Duma, duma, duma.

Amikor Orbánék a MOL részvényekkel eltőzsdéztek 500 milliárdot, az milyen pénzből is ment? Akkor miért szaggatták két kézzel az akkori védőhálót?

Blogger Géza 2012.05.01. 16:50:51

@M_Runcájsz: Ellenben az általános nyereségadókulcs 10%, ami meglehetősen alacsony, és ez egy vállalkozás szempontjából sokkal fontosabb.

Az más kérdés, hogy hány % "gondolkodik" valamin, és más az, hogy abból mennyi is vág bele, és mennyi is lesz sikeres... Nyilvánvaló, hogy a fiatalok többsége számára is az alkalmazotti lét az, ami hosszú távon bejön.

Kerek négyszög 2012.05.01. 16:51:02

@Blogger Géza: És abban az időben nem történt semmi a világgazdaságban véletlenül? Csak úgy érdekesség képpen: az EU vezető gazdasági hatalma, Mo elsőszámú gazdasági partnere, Németország -7% -os mélyrecesszióban volt. De szeretjük a dolgok egyik felét elfelejteni...

earlyrat 2012.05.01. 16:52:37

Jó a poszt, tényleg hihetetlen, hogy egy ilyen figura gyakorlatilag egy évtizeden át befolyással legyen egy ország sorsára. Sajnos. 2002 után egészen máshogy alakultak volna dolgaink, ha nem jönnek vissza...

Kerek négyszög 2012.05.01. 16:56:08

@earlyrat: A mostani ámokfutásuk már akkor elkezdődött volna. A Matocsy féle rombolás akkor is elindult, amikor 2001 -ben félredobták az addig szépen működő Bokros féle gazdasági modellt. Eredmény: 2002 -ben májusra kiürült az államkassza. Szóval az államcsőd már meglenne...

Blogger Géza 2012.05.01. 16:56:26

@légycsapó: Eltőzsdézés az lenne, ha csak úgy, jó kedvedből vennél X Ft-ért részvényt, majd utána nem sokkal X-500 milliárdért eladnád. Itt egyik sem forog fenn. Nem jókedvükből vették meg, hanem mert ki akarták szorítani az oroszokat. És nem is adták el, szóval várd ki, mi lesz a vége...

De ha így számolsz, akkor azt is számold ki, hogy a szocik mennyit "tőzsdéztek" el, mikor eladták a részvényenként 6500 Ft-ért, miközben ma kb háromszorosát éri...

nu pagagyí 2012.05.01. 16:56:37

@Pipas: Valamit csak akar az IMF-től. Aztán ha sok pénzt lát egyben, úgysem állja meg, hogy hozzá ne nyúljon. Az országot már kifosztotta, a további országjobbításhoz a reménybeli pénznek is meg van ágyazva. Kelleni fog a Fidesz által svájci frankban eladósított önkormányzatoknak. A takarékosnak igérkező járási rendszer sem lesz két fillér, csak új Audikra milliárdokat kell majd költeni. Aztán emelni kell a gondos szelekció után kiválasztott vezetők juttatásait az immár államosított szektorokban. Simicska is viszi a pénzt, nem hozza.

Blogger Géza 2012.05.01. 16:58:30

@légycsapó: Ettől függetlenül a Bajnai-korszakot mint a növekedés korszakát megemlíteni több mint vicces. Amúgy pl utolsó negyedévben német növekedés: -0,2% magyar: +1,4%. Bajnai idején meg kb. azonos volt.

M_Runcájsz 2012.05.01. 17:00:47

@Blogger Géza: hát dehogynem fontos az arány, sokkal kisebb az esélye nálunk a sikeres projektek lehetőségének.
Halkan jegyzem csak meg, hogy ez a magánéletre is kihatással van, az egyivásúak hasonlókkal érzik jól magukat, a kevés vállalkozó szellemű nehezebb talál még párt is maga mellé...

nu pagagyí 2012.05.01. 17:10:51

@Blogger Géza: Elég lett volna az 50 milliós határ a 10%-os nyereségadóra. Így, most a milliárdos cégek (500 millió adóalap rohadt sok) is alig fizetnek adót, viszont főleg a külföldiek nem is fognak beruházni, mentik ami menthető ebből a kiszámíthatatlan posványból. Az induló kisvállalkozásokat viszont illeték-, minimálbéremelés, plusz adminisztráció és egyéb ilyen hülyeségekkel gyakorlatilag taccsra tették.

Larry Silverstein 2012.05.01. 17:19:58

Bakk, milyen ember lehet az, akit az ex-anyósa nem vállal fel a nyilvánosság előtt? Mekora tetü?

Larry Silverstein 2012.05.01. 17:23:23

@nu pagagyí: 500 milliós adóalap rohadt sok? Hol élsz te, az nincs 2 millió euró.

Mo-n középválalkozásnak sem nevezhető ekora éves forgalom.

nu pagagyí 2012.05.01. 17:27:37

@Paranoid Android2: Akkoriban a legnagyobb gond magánember szinten a 30%-os infláció volt, az államnak meg a 90%-os adósságtömeg. Ezért kellettek reformok. Senkinek sem volt könnyű, sem cégnek, sem magánembernek, viszont jó eséllyel lehetett vállalkozni és nem csak udvari beszállítóknak.

nu pagagyí 2012.05.01. 17:42:36

@Larry Silverstein: Ezért kell Magyarországra szabni az adóalapot, különben nem marad itt semmi. Csak példaként a CBA anyacégének adóalapja 27 milliárd bevétel mellett 1,2 milliárd volt, a Coop anyacégének pedig 12,5 milliárd után 93 millió 2010-ben. A megvágandó gonosz multik meg egyenesen veszteséget termeltek, nyereségüket elvitte a válságadó.

angyalföldi partizán 2012.05.01. 17:42:49

@Doktor Kotász: keblemre kotász komisszár! te lenni tutto partizano! te nem félni! mi kócos pufajkások,ha beittasodunk ,neki megyünk még a burzsuj vonatnak is. én is ilyeneket mondok mint te,mikor a második kannámat küldőm le a gigán. vagy te nem is vagy részeg,csak ellopták a csörgődet?

VanMordor 2012.05.01. 17:54:13

@nu pagagyí: a 30%os infláció épp a bokros csomag következménye te zseni!

A megszorítások azért kelletek mert a görény horn és elvtársai (mszps banda) már akkor is korrupt szemétládák voltak. a kormányzásuk 2. évére leállt a gdp növekedés és össze hoztak egy 8%os hiányt, úgy hogy közben 3szor annyi privatizációs bevételük volt mint az mdfnek.

Az komcsik eddigi 3 kormányzása a pusztításról és a lopásról szólt, majd mikor már csődközelbe került az ország jól elverték a népen, a dilettantizmusuk árát.

A mdf legnagyobb hibája az volt hogy nem lógatta lámpavasra az összes kommunistát '90ben.

Kerek négyszög 2012.05.01. 18:30:23

@VanMordor: "A megszorítások azért kelletek mert a görény horn és elvtársai (mszps banda)"

Hát szerintem a jobboldalon sokkal több volt komcsi besúgó van. (Ki is akadályozza már húsz éve az ügynöklisták megismerését?????)

"Az komcsik eddigi 3 kormányzása a pusztításról és a lopásról szólt, majd mikor már csődközelbe került az ország jól elverték a népen, a dilettantizmusuk árát. "

A momcsizó részéhez:A "szabadból" a "részben szabad" kategóriába minősítette le a magyar sajtó állapotát a médiaszabadság globális helyzetét felmérő, 2011-re vonatkozó jelentésében a Freedom House (FH) washingtoni központú, független civil szervezet."

Narancsnyik elvtársak hogy ízlik a kommunista kínai segg?

"csődközelbe került az ország"

Lássuk csak:

bóvli+bóvli+bóvli = 3 X bóvli

Értelmezzük a fideszegyenletet.

No comment...

VanMordor 2012.05.01. 18:46:14

@légycsapó: ó a számokkal ne is fogalkozz! nem is lepődök meg hogy meg sem próbálod cáfolni..

az mszp a diktatúra utódpártja gyakorlatilag a képviselők 100%-a vezető pozícióban volt a diktatúrában.... a fidesznél ez 5%...

ahhoz meg hogy 3 minősítő bóvliba vágjon minket kellet előtte az a 8 leminősítés amit még a posztkomcsi elvtársaidnak sikerült összehozni... 3*8=24!
24 leminősítés 8 év alatt!
eddig szar kormányzás terén az mszp vezet 24:3 arányban

ráadásul most miért minősítettek le minket? a végtörlesztés miatt, amivel több ezer családot mentettek meg... Az mszp alatt miért? mert 8-9%os hiányokat csináltak, nőtt az államadósság és lenullázták a gdp növekedést.

röhögő 2012.05.01. 19:54:03

@peti6: Hülyegyerek! Sorold fel kik védik Gyurcsányt!

röhögő 2012.05.01. 19:55:17

@scsaba1: Übergáz ha nem érted hogy a bankrablás és a bolti lopás nem ugyanaz.

gudmen 2012.05.01. 20:57:01

"A hihetetlenül erős mezőnyben érdemelte ki a legnagyobb hazug címét."

eldöltem:D

nu pagagyí 2012.05.01. 21:04:34

@VanMordor: Először nézz utána mit beszélsz.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.01. 22:41:39

Gyurcsány Ferenc a mi kedves vezetőnk és mindig az marad. Melletted vagyunk, ne add fel a harcot drága miniszterelnök elvtárs!! Te vagy az utolsó reménységünk.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.05.03. 11:25:28

GRRRRRHHHH FÚÚÚÚÚÚÚ tombol a fasizmus ARRRRGH merazorbán BRRRRRRRRRR dejazorbán ARRGH-GRRRR diktatúra WHARRRR szegény Feri

KaImár 2012.05.04. 21:27:01

@Blogger Géza: Hülye vagy! Az mit igazol hogy Bajnai alatt azonos volt?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.05.04. 21:31:42

Kötelező gyakorlaton se volt az ipse. A sógor munkája meg közben megkerült az egyetemen. Mondjuk birizgálja is a fantáziámat a kisördög: és hol volt eddig?
süti beállítások módosítása