Nem mond le!

 2012.03.30. 18:24

 

A Fidesz kezd abba az irányba csúszni, hogy nemcsak az lesz lassan igaz, amit a Népszabadságban írnak róluk, hanem az is, amit a Népszavában. Jól láthatóan a párt és a kormány belső magja teljesen a saját hatása alá került, nem értékeli megfelelően az ország hangulatát, sőt a saját támogatóinak hangulatát sem. Persze nem fognak ebbe közvetlenül belebukni, de ezt a presztízs és hitelességveszteséget, amit most elszenvednek nem fogják tudni helyrehozni.

Ez ugyanis nevetséges lesz, nagyon nagyon szánalmasan nevetséges.

És a vége úgyis az lesz, hogy le kell mondania.

Azok a belső viszonyok, amelyek ilyen mértékben korlátozzák egy politikai elit ítélőképességét, nem ismeretlenek előttünk. A gyurcsány-féle banda hosszú agóniája alatt megtapasztalhattuk, hogy milyen az, amikor egy valóságtól elszakadt társaság álomvilágának szürreális összefüggéseiből következő (kívülről értelmezhetetlen) döntések határozzák meg az ország sorsát. A tét most még talán nagyobb, mert most nincs olyan szereplő a porondon, aki legalább a hitelesség reményében fogalmazhatna meg erkölcsi álláspontot. Az ellenzék erkölcsi állapota ugyanis hasonlóképpen romos.

Este nyolcig még a Fidesznek van lehetősége arra, hogy legalább azt a politikai lehetőséget megmentse, hogy eséllyel jelölhessen és választhasson olyan új köztársasági elnököt, akinek méltóságát és becsületét nem erodálják automatikusan megválasztóinak és elődjének bűnei. De ha SP tovább küzd és napokkal, ne adj isten hetekkel később lehet csak kikényszeríteni a lemondását, akkor a Fidesz tényleg abba a helyzetbe kerülhet, hogy mind az LMP-ét, mind a Jobbikot (itt most biztos viccelek), sőt a szocialistákat (mert ők meg ott fognak tolongani) is be kell vonniuk a jelölési folyamatba. A gyurcsány-féle banda hagyható ki egyedül, mert az ő jelenlétük bárkit diszkreditálna ugyebár.

Egy ilyen kompromisszumos jelölt pedig igencsak megnehezítené a megtépázott kétharmad dolgát. Arról nem is beszélve, hogy a levitézlett szoclib csoportok minden nappal nagyobb megdicsőülésüknek fogják vélni az eseményeket, sőt sokaknak az a benyomása támadhat (mert ilyen ostoba az emberi gondolkozás), hogy a bal oldalon holmi erkölcsökkel rendelkeznek.

Nincs annyira szörnyű politikai helyzet, amelyet nem lehet tovább rontani. Tehát ebben a helyzetben is van még tartalék.

 

Címkék: plágium jobbik köztársasági elnök lemondás schmitt pál lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr214350714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki23 2012.03.30. 20:59:10

90 óta szavaztam a fideszre, minden egyes alkalommal. Azt hiszem, hogy hosszútávú kapcsolatunk az elhidegülés útjára lépett.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.03.30. 22:20:46

2006: Gyurcsány,
2012: Schmitt.

Különbség a részletekben?
Nyilván.

Különbség a lényeget tekintve?
Semmi.

A lényeg?
Itt: www.kibulizottorszag.net

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.03.30. 23:21:10

a Jobbik lassan potenciálisabb váltópárt önmagában, mint az LMP, DK, a szocik meg az összes álcivil dzsembori együtt

az MSZP-t legalábbis lehagyták, szóval nem elképzelhetetlen, hogy előállhat a helyzet amiben nem egy ballib olajfakoalíció küzd a jobboldallal, hanem a jobbközép tömegpárt a nemzeti radikálisokkal

vizesnyolcas 2012.03.30. 23:29:27

"nem értékeli megfelelően az ország hangulatát, sőt a saját támogatóinak hangulatát sem."
Pontosan így van. Nagyon kellene egy újabb békemenet, egy - ezúttal Schmitt lemondását követelő jobboldali - tüntetés. Ugyan az eredeti megmozdulás szervezői közül páran ez ügyben már leszerepeltek, de meghirdethetné például a Professzorok Batthyány Köre, méghozzá az akkori tüntetők azon jelentős hányadára való tekintettel, akik most méltán érzik magukat leköpve.

Paranoid Android2 2012.03.31. 07:18:47

@valaki23: Mert jelen tudásunk szerint nincs is fénynél gyorsabb neutrínó.:)))))
Ez legalább rendes határfeszegetés volt.:))))

Paranoid Android2 2012.03.31. 07:33:10

@Susie Q: Azért van hozadéka, végre láthatunk egy tökéletes elszúrást.:))))))
süti beállítások módosítása