Ferencváros, Fradi, Fradika

 2010.09.19. 14:57

 

 

 

Ha epikus példát szeretnénk találni arra, hogy az egykor hajdanvolt erős magyar hogyan rohadhatott odáig, hogy gyurcsány ferenc arca bukkanjon elő a szétrebbenő döglegyek alól, akkor a Ferencvárosi Torna Club 90 utáni története kínál néhány párhuzamot.

De ami a Kádár-rendszernek nem igazán sikerült, az ment annak a bagázsnak, aki 1990 után hozzájutott a Fradihoz, hogy aztán valahol az albán szervkereskedő maffia szintjén bonyolítva az ügyeket, a brandet a csomagolt hányással egyenlő szintre küzdje le.

Egy olyan országban, ahol a politika világszínvonalon termeli a biológiai hadviselés melléktermékeinek bizonyuló figurákat, eleve gyanakvásra ad okolt, hogy a magyar labdarúgó szövetségben és a magyar labdarúgó közegben olyan képződmények bukkannak fel rendre, akik még egy gyerekbordély beszerzői csapatában is erős arcnak számítanának. De a Ferencváros tulajdonosai, vezetői és alkalmazottai, tisztelet a rejtve maradó kivételeknek, még ebben a közegben is adnak okot megjegyzésekre.

Az elmúlt húsz évben minden vezetés és minden tulajdonos egyre lejjebb taszajtotta a klubbot a pokol fenekén található pöcegödör legalja felé. Hiába rángattak bele néhány korábbi Fradi legendát a bizniszükbe ezek az emberek, Nyilasi vagy Varga, akár tökéletesek voltak, akár valódi emberek, erényekkel és hibákkal, semmiféle eséllyel nem rendelkeztek, legfeljebb egy két meccset nyerhettek meg, hogy aztán emberileg megtörve távozzanak.

És ráadásul dacolva a fizika törvényeivel, a Fradi nevét bitorló banda minden nekifutásával olyan helyzetet képes előállítani, amelyet matematikai pontossággal lehet szégyenletesebbnek illúziórombolóbbnak, undorítóbbnak találni, mint akár az egy héttel korábbit.

Az, hogy a csapat játékosai évek óta nem felelnek meg, sem képességek, sem emberi kvalitások szempontjából a legminimálisabb elvárásoknak sem, nem e szerencsétlen, a labdarúgást nem szerető, valami pénzkereseti tevékenységgel összekeverő lúzerek hibája, hanem a közeg hű, részletgazdag lenyomata. Erősen harmadrendű légiósok és becsületes üzletet még csak hírből sem ismerő menedzserek, szerencsefiai edzők (mert az nb 1-ben akkor is avatnak bajnokot és osztanak érmet, és van élmezőny meg középcsapat, ha mindenki ultratretyakul játszik és mázlival nyer), hogy is felelhetnének meg olyan nézők igényeinek akik legalább a Nyilasit, az Ebedlit látták játszani?

Az, hogy a Fradit el lehetett adni egy a magyar viszonyokat nem ismerő és nem értő, igazából ingatlanspekulációban utazó, nagyképű britnek, akinek láthatólag nem csak a pénze, hanem egyéb képességei is hiányoznak, hogy felfogja mibe keveredett, csak a prímér anyagi érdekek undormányos következménye. Sem a szurkolóknak, sem a magyar focinak nem volt érdeke ez.

És a Fradi halott.

Nem azért, mert nincs csapat, normális edző, rendes menedzsment, valódi szurkoló, hanem mert amikor a Fradira gondolunk, vagy az eszünkbe jutnak a régi meccsek és játékosok, semmiféle folytonosságot nem látunk múlt és jelen között.

Az Újpest már sose játszik a Fradival, és a lelkes vidéki csapatok elszánt játékosainak már sosem remeg meg a térde (régebben nem azért, mert féltek, hogy megverik őket a végén, hanem mert féltek a 6:0-tól) az Üllői úton, amikor elindulnak a játékoskijáróban kifelé. És nem lesz tízezer néző M(N)K meccsen valahol Mernyeszentmiklóson.

Azok a férgek valami olyat adtak el, szokás szerint, ami nem az övék volt, a csapatot, egy még mindig nagy és újra összerántható hatalmas szurkolótábort, valami magyart, ami persze nem volt sem korszerű, sem hótiszta pedigréjű, sem nagyreményű, de legalább a miénk volt.

Emlékszem a napra, amikor meghalt bennem a Fradi drukker gyermek, amelyhez még a hetvenes évek közepén jutottam hozzá, amikor a nagymamám elmagyarázta, hogy miért örül annak, hogy a rádióban a hírekben bemondták, hogy nyert a Fradi. Nagyanyám semmit nem tudott a Fociról és nem is érdekelte, de tudta mi a Fradi Szív, hogy van egy csapat, akit mindig „nyomnak”, de sosem adja fel.

És én nem azért nem figyelem a hírekben már réges-rég, hogy mit játszottunk, mert sokszor kikaptunk, hanem azért, mert valami emberre felületesen hasonlító képződmény az arcunkba hazudva sokadszor magyarázta, hogy a „látszatra” lélektelen játék oka, az edzőválság, a taktika, a szurkolók, az mlsz, az időleges pénzhiány, korai kezdés, a korai bekapott gól, hogy a politika beleszól a fociba, hogy a politika nem támogatja eléggé a focit........

A Fradi halott.

 

 

Címkék: ftc ferencváros fradi ferencvárosi torna club

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr42307607

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magyar foci utolsó nagy korszaka V. 2010.09.20. 08:31:23

Elcsalt magyar aranycipő, megkezdődik a válogatott diadalmenete, bajnokavatás az Üllői úton, újkori történetében először esik ki az MTK-VM. 1981 tavasza következik. Az év, amikor visszatért a remény. BajnokságAz 1980-as ősz egysíkú volt, ezt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.09.19. 18:11:27

@Artie: ez a "nyomják" egy régi kabarétréfára utalás, "nyomják Krahácsot!" tehát nem tévedés.

piszok alfréd 2010.09.19. 18:25:11

ebből a halottból él még mindig a sportsajtó és a sport tv, mert csak a Fradival tudnak bármit eladni. majd pár hét múlva megtudod, kinek mennyit ér meg ez a halott !
miért nem arról írsz, amihez értesz ? olyat nem találsz, ugye, te nethuszár...remélem hamarosan rólad is olvashatunk nekrológot!

bda 2010.09.19. 18:40:02

Az egész magyar focit le kéne építeni amatőr szintre, túl sokan túl jól élnek belőle. Csupán néhány idiótát érdekel aki csak balhé miatt megy ki a meccsre, aminek helyszíni biztosításához még rendőröket is kivezényelnek, inkább hagynák, hogy irtsák ki egymást utána már nem lenne rájuk gond. Rendőr is inkább a tetves tolvajokat és csalókat fogná el.

egymilliopicikrisztus 2010.09.19. 18:42:20

Sohasem voltam fradiszurkoló, sőt némi antipátiával viseltettem ellenük. De azért sajnálom őket. (gyorsan megjegyzem semelyik csapatnak nem vagyok fanja, sem törzse, se fizetett rabszolgája)
Ha nem lenne fradi szegényebb lenne a magyar labdarúgás.
Ám "ha mindenki ultratretyakul játszik", akkor lesz felemelkedés, mert Tretyak a világ egyik legjobb kapusa volt, igaz más sportágban, meg komoly kommunista közegben.

The Welsh 2010.09.19. 18:43:46

@piszok alfréd:

nem egyszer volt olyan az NBII-ben is, hogy a Fradi-meccs nézettsége verte a SportTV minden mas aheti programját (akkor még ott volt az angol, spanyol, olasz bajnokság is egyszerre)

rozsomák 2010.09.19. 18:52:02

A Római Birodalom sincs már... a Nagy Spanyol Armada sincs már, mér pont a Fradikádról gondoltad, hogy meg fog maradni olyannak, amilyen anno valamikor volt ?

Ráadásul a Fradit a szurkolói tettél olyanná, amilyenné lett. Magyarország tahói.. akik miatt nem ment ki az ember meccsre a 90-es években..nem emlékszel rá ?
Unom ezeket az állítólagos Fradi-szurkereket, mint amilyen te vagy.. Ezért Tőled is megkérdem, mint már annyiszor az index Fradis topicján a "fanatikusok-tól" : miért nem vettétek meg anno ?
Ja, hogy egy fillért se áldoznátok erre, ugye..
Miért nem voltatok képesek egy fillért se beletenni az állítólagos kedvenceitekbe ? (Te személyesen hány forintot áldoztál rá ?)
Megmondom miért... mert komcsi lelkületűek vagytok.. minden ingyen kell, egy fillért se adsz rá, de azért persze azt hiszed, hogy a tied.. Mitől lenne a tied ?
Hát így jártál..
Csak vigyázz ám, hogy a nejeddel/barátnőddel ne ugyanez a helyzet álljon elő.. Ha más többet törődik vele, el fogja vinni.. Aztán jöhetsz majd ide siránkozni..:-)))

Paranoid Android2 2010.09.19. 18:54:26

@rozsomák: A nőkre azért jobban költök.:))))

rexter 2010.09.19. 18:54:34

a kurva anyád lenne halott, posztíró, az lenne a jó!

Paranoid Android2 2010.09.19. 19:01:20

@rexter: Azért a hozzád hasonlók meg tudják könnyíteni az elválást, haver!:)))

rozsomák 2010.09.19. 19:05:23

@Paranoid Android2:
komoly válasz... ami téged minősít,kisfijam..

TroppauerHümér 2010.09.19. 19:11:23

A Fradi jelkép. A kisember vágyának megtestesülése, akit mindig az aktuális elit rabol ki. Az örök ellenzékiség szimbóluma. A pénz, a politika, a hatalom mindig ellene volt, mindig őket verték, mindig mást támogattak, mert az elitbe tartozó szurkolók semmi közösséget soha nem akartak vállalni azokkal a "prolikkal", akik a Fradi-pályára jártak.

A remény soha nem hal meg, ez az életérzés mindig meg fog maradni.

Egy jól működő kapitalizmusban egy üzletember megláthatná a reklámértéket a Fradiban. Páran meg is próbálták, például Várszegi. Ott cseszték el, hogy nem értették meg: a Fradinak a legjobbnak kell lennie, vagy nem Fradi. Győzni kell a gazdagabbak, az okosabbak csapatai ellen. Kinek drukkol a világ századik legjobb pingpongozójának, kinek ad ez kompenzációt a napi frusztrációk után? A balhék akkor szűnnek meg, ha a Fradi egyértelműen a legjobb lesz, és ha a bíráskodás nem tendenciózusan Fradi-ellenes. Ehhez nagyon sok pénz kell, olyan nagyságrend, amit a Manchester City tulajai szánnak a focira.

Pacho · http://pacho.blog.hu 2010.09.19. 19:17:54

Na. Én Fradi drukker vagyok. Nem vagyunk viszont ultra, ám elismerem, hogy az ultrák nélkül nincs Fradi. A baj igazából az FSZSZ nevű gyökértársasággal van. Ők azok akik azt a bűnözőréteget bújtatják akik továbbra is élősködni akarnak a Fradin. Ők rabolták le anno az egész csapatot, ők tartották félelemben a normális drukkereket mindenféle késeléses fenyegetésekkel és ők azok akik a balhékat csinálják. Természetesen ők ellenzik a legjobban a szurkolói kártyát is, ugyanis akkor névvel együtt kéne ezt csinálni, ahhoz meg gyávák. Azért fikázzák most McCabe-t is, mert nincs a kezükben a csapat és ettől végtelenül dühösek. Kitalálnak mindenfélét, összeugrasztják a drukkereket, csak hogy nekik jó legyen újra és átvehessék a maffiaszerű üzletüket.

A Fradi itthon nagy üzlet még mindig. A Nemzeti sport és a SportTV a Fradi nélkül le is húzhatja a rolót, ugyanis ha nincs Fradi hír, senki nem veszi, na jó max. ha a Magyar válogatott elveri Brazíliát, Spanyolországot és Németországot egymásután, na jó, kis túlzás. De amúgy a random Magyar bajnoki meccseket senki nem nézi, kivéve az a pár drukkere aki azoknak a csapatoknak drukkol, az viszont elhanyagolható. Az MLSZ is a Fradiból él. Heti 200 milla büntetés kamudrukkerek miatt sose rossz sehol sem.

A másik ha már itt tartunk az Újpest elleni 6-0 ami akkora bunda meccs volt, amit csak az nem lát akinek nincs szeme, vagy elhiszi a média baromságait. Az egyetlen gólképes játékosunkat kiállítani azért mert elfutott a másik mellett. Mivan? És akkor a faszfej Kovács Zoli azt mondja, hogy nézzék meg az arcát. Bazdmeg anyádnak nézted volna meg az arcát amikor megszült. Az se volt szép szerintem, aztán mégsem lőtték le. Meg jön a sok fasz lila majom, hogy megmondta a Csankjános is, hogy ha a Fradi drukkernek nem tetszik az eredmény balhézni fog. Anyátokat. Kétszer füstöltétek be a pályát. A mi rendbontásunk az a harmadik volt! Kettő után már lefújják a meccset. Ilyet sem lehet csinálni. Hogy olyan fos szar csapatotok van hogy kétszer kell "időt kérni" csalással hogy megmondja az edző hogy most mit kell csinálni. Ez nem tűnik fel mi? Persze hogy nem. Büdös csaló banda. Persze előre látom a büntetéseket. Újpest 100 millió rendezői hiányosságok miatt, Fradi 1 milliárd + 3 meccses zárt kapu.

Ha én Fradi tulaj lennék, megkérdezném a drukkereket, hogy akarnak-e ebbe a szar csaló bajnokságban játszani, vagy átigazolunk valamelyik normálisabb ligába, mert ami itt folyik az erősen kettős mérce.

Hajrá Fradi!

Egy hűséges drukker.

TroppauerHümér 2010.09.19. 19:26:17

@Paranoid Android2: "Vagy csak becsület."

Abból önmagában nem lenne olyan szintű csapat, mint mondjuk a (ne mondjunk nagyot) PSV, azaz viszonylag stabil BL-főtábla, néha továbbjutva a csoportból. Márpedig az ország számára a legkínosabb épp az, ha a BL-meccseken balhéznak a Fradi-szurkolók, pláne ha külföldön.

Shopping 2010.09.19. 19:27:04

Mindenki tudja, hogy a tulaj a TELEK MIATT vette meg a Fradit.

A szállodán, boltokon, és irodaházakon keres 5x annyit amennyibe a csapat fenntartása kerül.
Ezért ülnek hülyék a vezetőségben.
Érdekes viszont, hogy egy Siófok, ahol KEVESEBB A PÉNZ? ROSSZABBAK A JÁTÉKOSOK, mégis nyer.

Ez kérem a LELKESEDÉS.

Ez hiányzik a Fradiból. A játékosok azt hiszik, a csapat neve megijeszti az ellenfeleket, és nyernek...

Shopping 2010.09.19. 19:29:39

" rexter · http://lyric.blog.hu"

és hozzád hasonló művelt "emberek" miatt tart itt a Fradi.
Ha bajod van, és nem értesz egyet valaki véleményével, akkor írd le azt.
NE "kurvaanyázz".
Ennyit tudsz.
Mint ahogy a csapatod is.

becike4 2010.09.19. 19:30:17

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Hát ez az alapvető probléma,hogy a hazudós még nem takarodott el a politikából/sem/.

Italo Balbo 2010.09.19. 19:40:28

a Fradit a huligáncsoportjai juttatták oda, ahova

Remélem soha többé nem járnak meccsre

- Rendi - 2010.09.19. 19:45:08

@Pacho:
" Az egyetlen gólképes játékosunkat kiállítani azért mert elfutott a másik mellett."

Azt nézd még vissza, az mindenhol a világon lapot ér.

Kivlov 2010.09.19. 19:49:31

"szeretlek Erzsi, haver vagy János, csapat csak egy van: a Ferencváros!"
ennyi...

Italo Balbo 2010.09.19. 19:55:04

A Fradi körül kialakult közösséget a Kádár-rendszerben a rendszerrel való szembenállás tartotta össze. De eljött a 90-es évek és a angol mintát majmoló skinhead hülyegyerekek átvették a hatalmat. A Fradi név összemosodótt a sorozatos balhékkal, a cigány- és zsidóellenességgel, sőt politikát is belevíve, az MSZP-ellenességgel. Az összetartozás jelképéből a széthúzás és a kőkori primitívség jelképe lett. Ezek után nem csoda, hogy elmaradoztak az értelmes befektetők és szurkolók (természetesen tisztelet a kivételnek) is. Ez a "brand" már többé nem kell senkinek

forzaitalia 2010.09.19. 19:55:49

Fradi volt, Fradi lesz.
ennyi.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.19. 20:07:23

Ez a csapat jobb mint a tavalyi, de a jótól még messze van. Azt én sem értem, hogy miért tünnek fel állandóan kétes alakok a vezetés körül? Azért is hajrá Fradi!

piszok alfréd 2010.09.19. 20:11:08

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezetése sajnálatosnak tartja, hogy a Nemzeti Sport az elmúlt hetekben kettős mércével élt a cikkeiben a Ferencváros játékosaival és a klubbal szemben. Írásaik minden pártatlanságot és objektivitást nélkülözve jelentek meg, éppen ezért a vezetőség úgy döntött, hogy a jövőben a Ferencváros részéről senki nem kíván nyilatkozatot adni a Nemzeti Sport újságírói számára.

friss hír. mélységesen egyetértek, mert a mezei olvasóknak fingja nincs, mit művelnek a bírók és mit hazudoznak össze az újságírók.már régen meg kellett volna lépni. ez a gyökér NS oda szarik, ahonnan enni kap...a tegnapi meccsről sem olvasom a meg nem adott szabályos gólt, tizenegyest, kiállítást...

snakekiller23 2010.09.19. 20:11:30

Az, hogy a Fradit (vagy bármelyik csapatot) mindig (el)"nyomták" az szerintem inkább amolyan wishful thinking. Mint nagy, népszerű csapat mindig komoly hátszelet kapott, az előző rendszerben is. A fociban pláne igaz volt ez.

tomcsi71 2010.09.19. 20:15:14

én is sok generációs fradidrukker családban nőttem fel, de amióta ez az IQ negatívos, hőzöngő, köztörvényes banda (értsd ultrák) mondja meg ki játsszon a csapatban, ki üljön a kispadon, azóta inkább kárörvendve nézem a vergődésüket...

snakekiller23 2010.09.19. 20:18:47

@Italo Balbo:

Nem tudom, már a rendszerváltás előtt is a kevés, várhatóan komoly rendbontással járó események egyike volt ha a Fradi vidéken játszott. Persze kérdés akkoriban mit tekintettek komoly rendbontásnak.

roxxtar 2010.09.19. 20:28:58

Zsidó oldalon a fradi.. azért ez elég erős nekem :D

reccs 2010.09.19. 20:32:02

Lehet, hogy nem vagyok ehhez elég öreg, dwe a Fradi nekem egyet jelentett egyfelől az elállatiasodott csürhével, a balhéval, a metrószétveréssel, újabban ugye már késelnek is, másrészt meg a Torgyán, Furulyás, stb. féle tolvajokkal, akik úgy gondolták, bármennyit lophatnak, a Fradit az állam úgyse hagyja tönkremennei, mert az a Fradi.
Melyiket sirassam?

fran7 2010.09.19. 20:39:17

Fradisták elfelejtik, hogy épp miattuk nem veszi senki a sportot, mert csak ők lettek kiszolgálva. A többi csapat szurkolói semmit nem tudtak meg a csapatukról. Utána lehet sírni hogy a Sport nem él meg a Fradi nélkül. Ahogy a vandalizmussal is ezt akarták elérni. 20 éve az MTK meccsen többen voltak, mint most a Fradin. 10 éve pedig dupla ember volt egyVasas-UTÉn, de az csak mínuszos cikk volt. A Fradi csinált magának egy bajnokságot és egy lapot, csak éppen teljesen érdektelen, ahogy ők is azok. S ezt jelenti, hogy halott a Fradi. Érdektelenné vált.

becike4 2010.09.19. 20:46:06

@- Rendi -: És amit előtte a Bőőr csinált az mit ér?

becike4 2010.09.19. 20:51:57

@fran7: Nem a Fradi vált érdektelenné,hanem az a műsor,amit magyar labdarúgásként próbálnak eladni.Teljesen olyanok a játékosok,mint a komoly futballkluboknál/tetoválás,zselé,testékszerek,stb/aztán amikor bedobják közéjük a lasztit,ott vége a focinak.

aurobin 2010.09.19. 20:56:19

Eltekintve a Ferencváros szezonról-szezonra romló teljesítményétől, a szertefoszló imázsától és a valóban csodás élményt nyújtó egykori sztárjainak elenyésző emlékétől, a fradi jelen állapotában egy közszemlére kitett bomló-bűzlő vízi hulla akitől, noha ismerték és valamikor szerették is, az emberek undorodva fordulnak el.A végzetét pedig nem csak a ferde szándékú management, hanem az egyre inkább szélsőségessé váló ultrái okozták.Most, hogy az eddig a kibontakozás elmaradásának és az emiatt folytatott látványos gerilla háborúnak ősokaként beállított ballib kurzusnak vége, a fradinak is vége.Az utcai harcoknak is vége.Innentől a B-középen a fiúk mezítlábas, bunkó munkanélküliek lesznek.A fradi pálya helyén pedig majd lovak legelnek, esetleg jószívű zsidó emberek árulnak majd mindenféle import szemetet busás haszonnal.

fran7 2010.09.19. 21:01:13

@becike4: Igen, de aki kedveli a focit az lemegy és megnézi a hatéves unokahúga focimeccsét élvezettel, s nincs utána hiányérzete. Én láttam teljesen érdektelen BL-meccset, ami focit nyomokban sem tartalmazott vagy nagynevű csapatot bénábban játszani, mint öreganyámat, s az emberek még sem mondták, hogy érdektelen.

- Rendi - 2010.09.19. 21:03:10

@becike4: Az, hogy elpöckölte a labdát?
És nem vagyok se Újpest szurkolós, se Fradi ellenes.

has 2010.09.19. 21:05:58

Remélem az egész magyar foci így fog gyorsan kivérezni, mert kár egy fillért is adni ezeknek. Csak azért fenntartani stadionokat, csapatokat,meg az mlsz-t hogy egy rakás hülyének legyen hol tombolnia , teljesen felesleges kiadás. Egészen jó kis iskolai sportot lehetne a pénzből csinálni. Az legalább hasznos. De hát kenyeret és cirkuszt..

eleve lehetetlen 2010.09.19. 21:51:12

@Shopping: A TELEK MANCI már nem is játszik a fradiban. :-)))

Tretyak nevében kikérem magamnak az ultratretyakul játszik kifejezést!!!

Paranoid Android2 2010.09.19. 21:55:01

@eleve lehetetlen: Sajnos Tretyak elvtárs nincs meg nekem, de így ismeretlenül is megkövetem.:)

lakossági 2010.09.19. 21:58:53

szerintem a fradisták nem tudják feldolgozni, hogy megszűnt a hátszél, amellyel évtizedeken át az mlsz illetve mindenki tolta őket.
Itt az idő bizonyítani, dolgozni, idővel majd jönnek az eredmények (nemrég jutottak fel, örüljenek, hogy stabilan bennmaradtak tavaly)

Kilgore Trout 2010.09.19. 22:18:52

@Paranoid Android2: Sport témájú posztot írsz, belekevered Tretyakot és fogalmad sincs ki ő? Na ennyit ér a posztod is.

Paranoid Android2 2010.09.19. 22:22:47

@Kilgore Trout: Én nem kevertem bele Tretyakot, pusztán egy magyar szlengkifejezést használtam, miszerint: tretyak=nagyon pocsék, szar, stb.
Ami sajnálatos módon egy sporttárs neve is. :)

HAnonymus 2010.09.19. 22:27:56

en.wikipedia.org/wiki/Vladislav_Tretiak
3 olimpia 10 világbajnokság.
És egy cikkben a mostani Fradival, érted?!

eleve lehetetlen 2010.09.19. 22:30:53

@Paranoid Android2: Semmi gond, nem focista volt. :-) Azért ígérd meg, hogy ráguglizol egyszer. Annyit azért elárulok, hogy hároszoros olimpiai és tízszeres világbajnok.

Angel009 2010.09.19. 22:34:19

Főoldalra kikerülni ezzel a szarral a művészet! Vagy csak mesterséges hangulatkeltés, amit most meg lehet lovagolni! Szánalmas :DDDD

Paranoid Android2 2010.09.19. 22:36:14

@eleve lehetetlen: Most már megvan, de mentségemre szóljon életemben nem láttam tíz perc hokit összesen.De fogadjunk te se tudod ki volt JAIME YZAGA én meg több meccsét is láttam.:)))

csi szi 2010.09.19. 22:57:16

A Fradinak akkor lett annyi, amikor Várszegi azután a bizonyos botrányos Fradi-Debrecen után eladta, illetve végleg akkor, amikor Kisteleki kizáratta az első osztályból a csapatot.
A korábbiakra visszatérve, 95-ben azért még BL-csoportmeccseket játszott a Fradi... Más kérdés, hogy a BL-lel keresett pénz a Szívós dr. fémjelezte vezetés alatt egyszerűen eltűnt.

becike4 2010.09.19. 23:10:14

@fran7: de a BL meccsekre nem ez a jellemző!

Briandrew 2010.09.19. 23:23:47

Ennek semmi köze Gyurcsányhoz! Sok mindenhez igen, de ehhez nem. A Fradi egy nagy rakás szar. Semmi mást nem tud már, csak botrányt okozni, focizni már régen nem. Totálisan szétverték azt a csapatot, kár értük...

micu · http://www.ingyentv.hu 2010.09.19. 23:46:59

Úgy érzem mintha csak most írta volna meg Végh Antal a
Miért beteg a magyar futball? -t.Merthogy azóta semmi de semmi nem változott !Profinak hazudott amatőr szemlélet és ennek megfelelő játékosok, akik még nemzeti mezben sem tudnak 60 percnél többet futni.Tavaly még elfogadhatónak tűnt a Debrecennek saját stadiont építeni /nem az volt csak annak tűnt!/ egy ilyen laza EL vereség után kinek és minek? Sajnos megint komoly pénzeket költ majd az állam focira, pedig azt csak és kizárólag magántőkéből lenne szabad működtetni. Hányszor játszották már el ebben az országban a "kis pénz,kis foci" nevű undorító hazugságot? SOHA nem működött eddig és nem is fog! Ahogy arra van szükség, hogy az ország csak néhány kiemelt területre koncentrálja anyagi erőforrásait,a sport támogatásában is ki kellene választani a teljesítményt folyamatosan felmutató sportágakat. Hogy ez nem a foci az biztos !

jet set 2010.09.19. 23:53:02

A magyar foci halott, nem csak a fradi.

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2010.09.19. 23:56:45

A Fagyi nagyjából akkor szűnt meg nagynemzeti futballhúzónév lenni, amikor a még bőven tonzúramentes Lisztes pazarul bekülsőzte a harmadikat az Egyesült Nyúkasztlinak. Aztán a visszavágón Keller már az első tíz perc után füllégzéssel próbálkozott...

Posztoló nagyjából ott van a szeren. Akinek meg nem tetszik, az nyaljon Fagyit.

oltarczy 2010.09.20. 00:15:50

mi motivált a cikk megírásakor?

gerihendrix 2010.09.20. 00:17:07

@reccs: na hapsikám a késelésről csak annyit h ennek
most volt visszhangja, mert a "Fradisták" csinálták. a tavalyinak nem, mert azt az újpestiek...

oltarczy 2010.09.20. 00:45:06

mellesleg azt sem értem miért kell virágnyelven össze szenvedni néhány (viccesnek gondolt) izzadságszagú szóvirágot. aki érdemben hozzá tudna szólni a témához az nem blogot ír munkaidőben, hanem álltalában felnőtt felelős (szak)ember, esetleg gátlástalan maffiozó. ne vedd sértésnek de te egyikhez sem tartozol.

J.W. Booth 2010.09.20. 03:28:47

De, ennyire hülye vagy, posztoló.

A ferencvárosi csapatot megmentették (egy időre) a Gyurcsány-kormány regnálása alatt azzal, hogy árukapcsolásként el kellett vinni az ingatlannal.

Hagyhatták volna kimúlni, amire megérett, de nem, a befektetőnek konszolidálnia kellett az adósságát és tovább működtetni.
A sok sikertelen pályázat után nem győztek udvarolni az angoloknak, hogy vigyék...
Pedig ha csak az ingatlanról lett volna szó, az jóval többet hozott volna az államnak.

Igen, volt itt politika is a Torgyán-Szabadi duó képében, Viktor áldásával. Dehát itt egy igaz fradista őket nem szidhatja.

A csapat többszörösen megérdemelte azt, hogy végleg halottá nyilvánítsák. Hiányozni fog a magyar palettáról, és a halálát elsősorban a "fradistáknak" köszönheti.

drukkker 2010.09.20. 04:20:36

@Artie: Aki a cikket írta, egy nagy darab fasz! Köze nincs a valósághoz, de azt hiszi, most írt valamit ami ütős. Nem ütős, hanem marhaság.
A helyzet az, hogy Ő csak a fociról sír, ami már a rendszerválltáskor is leszállóágban volt. Viszont az egyéb sportágak kezdenek visszatérni a sport vérkeringésébe, ami nagyon is üdvözlendő. Arra ki ad pénzt? A Fradi focicsapata, valóban a legemblematikusabb gárda (volt). De a Csurka éra kezdetekor fel lehetett használni a politikára, és a keménymag alkalmas és hajlandó volt betáncolni a szélsőséges politikának.
"megy a vonat Auschwicba", mocskos zsidók, meg hasonló rigmusok elterjesztéséért bizony ez a mag a felelős. Attól az időtől tessék számítani a magyar foci mélyrepülését, és a Fradi is konccá vált a politika hentes és mészáros üzemében. SAJNOS!

nestrot10 2010.09.20. 06:40:20

A Fradi menetelését a BÍRÓI BANDA elhatározta, hogy megállítja. Heiz kiállítása jogtalan volt!!!-ezt direkt tette a metéltfarkú bíró....és a meccset is le kellett volna fújni.( ha ez a Fradi pályán történik rég lefújták volna és az ellenfélnek ítélik a mecss pontjait)
A siófok ellen egy szabályos gólt és két 11 -est nem adtak meg a Fradinak. EZ A DIREKT BÍRÓI KAR TÁMADÁSA A FRADI ELLEN!!!!
MOST KELLENE MEGKERESNI A BÍRÓKAT A FRADI SZURKOLÓKNAK ÉS JÓL VÉRSRE VERNI!!!!!!!!!!!

nestrot10 2010.09.20. 07:26:15

A Fradi az Újpest meccs előttig " menetelt"--nem véletlen lett Heinz a hónap legjobbjának megválasztva más csapatoktól!!!!
Csányi ( felcsóti cigány seggnyalója) biztos kiadta a bírói bandának, hogy "intézkedjenek":)
Azzal elindult a Fradi bírók segítségével a " megveretés":) NA HA EZT HAGYJÁK A FRADISTÁK, AKKOR OLYAN HŰLYÉK MINT A NYUGDÍJASOK AKIK HISZNEK A GONOSZ TÖRPÉBEN A RÁKOSI VIKTORBAN!

Aron M 2010.09.20. 07:32:06

Kedves Paranoid Android,
Kihagytad a sztoriból, amikor a Fradit egyszerűen kirakták az NB1-ből. Mint kiderült, teljesen jogellenesen. Ott tört meg igazán a csapat, addig simán belefértek a szürkülő magyar "élvonalba". Ez az NB1-ből való kizárás (licencmegvonás vagy mi a bánat) olyan volt mint a Bokros-csomag vagy 2005.dec.4. Nagyon-nagyon hosszú távú következményei vannak. Szóval azért van egy kis összeesküvéses rész is a történetben.

Paranoid Android2 2010.09.20. 07:39:33

@Aron M: Igazad van, az is egy szép történet volt, de a Fradinak csak az elmúlt húsz évben annyi balhéja volt, hogy a teljesség igénye nem elvárható.:)))

Paranoid Android2 2010.09.20. 08:10:08

@oltarczy: A 6:0 utáni ügykezelés minősége. Meg amit az edző nyilatkozott a Siófok meccs után. Évek óta csak véletlenül olvasok a Fradiról, de ez így egymás után...
Túl sok volt.

Kurtánfurcsán 2010.09.20. 08:13:06

A Ferencváros örök, akár tetszik a falusi srácoknak, akár nem.

Egyébként a Fradi SOHA NEM VOLT a proletáriátus csapata, az a vasas volt, meg a dózsa. Az FTC mindig is a jólszituált középrétegek kedvence volt, nem véletlenül hívták a szocializmusban "maszekoknak", meg "zöldségescsapat"-nak.
Az igazi tragédia az, hogy pont ez a réteg kezd eltünni...

Kurtánfurcsán 2010.09.20. 08:16:39

@J.W. Booth: Gondolom abban semmi furcsát nem találsz, hogy a vasas 24 hektárnyi területet+Pasaréti sporttelepet egy forintos jelképes áron megkapta az államtól, a Fradi a 7 hektárnyi területét milliárdokért volt kénytelen megvenni.
Csodálod, hogy utáljuk a kommcsikat?

Commandante Jayasuriya 2010.09.20. 08:16:39

Senki(semmi) sem él örökké, csodák pedig nincsenek!

Pláne akkor nem, ha már 15-20 éve súlyosan fertőz a beteg. Bűzlik a feje, a teste tele van rohadó fekélyekkel, gennyes az egész zöld-fehér halmaz, a gyógyító doktor álarcában fellépők, pedig pénzéhes sintérek.

Ezért vessük abba a dögkútba, ahol a Magyar Labdarúgás nevű hulla oszladozik.

ehja 2010.09.20. 08:29:14

@Aron M: Olaszoknál a Juventust ugyancsak kirakták az első osztályból. De mintha nem tört volna meg.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.09.20. 08:41:27

Az irás jórészt igaz. A nincs normális szurkolót viszont annak fényében, hogy 7-8000 ember járt minden NBII-es meccsre szurkolni talán nem érzem megalapozottnak. Én nem szidnám se a mostani edzőt, se különösképp a mostani vezetést. Viszont ezeknek a zsoldosoknak fogalmuk sincs arról, hogy hol játszanak. Nem képesek felfogni mit jelent fradistának lenni. Igazából ezért vagyunk sokan elkeseredve, mert bár tízezer ember szurkol otthon mégsem látni az akarást.

Na és most visszaolvasok, hogy hányan kommentelték be valamilyen formában, hogy a magyar foci szar és hülye aki nézi.

AMDFan 2010.09.20. 08:54:25

Senkinek sem kell sajnálni a Fradit. Nem tudom, hogy a kedves posztíró tudja-e, hogy Prukner az MLSZ edzőoktatásának vezetője, és a legmagasabban kvalifikált magyar edző. Két meccsen kikapott egymás után a Fradi. És akkor mi van? Eddig is megtörtént hasonló. Négy azaz négy ponttal van a Fradi előtt a listavezető MTK. Azt sajnálom csak, hogy ezek a hülyeségek amiket ide beposztoltok ekkora nyilvánosságot kapnak.

A kedvencem a zsoldosok rész, akik nem tudják mi a Fradi :) Ezen annyit szoktam röhögni. Kuntic,Kopunovic,Miriuta csak három nagy név akik mint "zsoldosok" jöttek ide a Fradihoz, és mindhárman nagy játékosok lettek. Tény, 7 meccs után nem lesz minden "zsoldosból" Fradista. Majd az idény végén meglátjuk mennyire kell sajnálni a Fradit egy olyan bajnokságban ahol a nagynagy lokika sima 3-0ával megy haza Győrből, aztán sima 5öst kap egy ukrán csapattól, és hazai pályán nem tudja verni az Újpestet.

manes 2010.09.20. 08:57:32

nestrot: Ja,hogy a birók miatt kapott ki a Fradi! Igy már egészen más a dolog. Ámbár nem lehet az,hogy sokkal gyengébb volt mint az ellenfél? Magyarul szar!Igaz,hogy kifogást jó magyar szokás szerint könnyebb találni.

AMDFan 2010.09.20. 08:59:40

"Paranoid Android: Évek óta csak véletlenül olvasok a Fradiról, de ez így egymás után..."

Akkor meg minek írsz posztot egy olyan témáról amiről fingod sincs? Ráadásul kikerül index címlapra. Eszméletlen. Üsd el mással az idődet ha túl sok van... Okoska...

csorsza 2010.09.20. 09:00:54

@Paranoid Android2: hülye vagy te, b+, nem tudod, ki volt Tretyak.

lyesmith 2010.09.20. 09:10:18

SZVSZ a szurkolók ölték meg a Fradit. Amikor egy sporteseményre nem lehet kimenni családdal, kisgyerekkel (és nem csak azért mert nem tudni mikor tör ki verekedés, hanem azért is mert minősíthetetlen dolgokat kiabálnak) akkor a csapat ne várjon bevételt.

pancsi 2010.09.20. 09:15:14

A Fradi, mint az előző rendszerben elnyomott csapat - látszik, ti egy másik valóságban éltek. A nemzet valódi csapatai valójában a kis vidéki csapatok, akiktől anno akár a bajnokságot is elvettek, csak hogy a fagyika lehessen az első. Majomgárda. Aztán azt is említi valaki, hogy a falusiaknak fáj, hogy fradi mindig is lesz - elárulom haver, a legtöbb fradista falusi. "Fradi nélkül nincs magyar foci" - na, ez pedig a legnagyobb baromság. Egy vagytok a sok közül. Talán pont az a ti legnagyobb problémátok, hogy ezt nem tudjátok elfogadni. Pedig aki csúcsra akar érni, annak szükséges az alázat.

jimihendrix 2010.09.20. 09:49:27

Zöld majmok,röhögök rajtatok.
Szánalmasok vagytok.

EMU 2010.09.20. 09:56:01

Hogy micsoda a halott?

zsitva 2010.09.20. 10:18:22

....."....A Fradi, mint az előző rendszerben elnyomott csapat ........"

-----------------

A maiak összeszarnák magukat örömükben ha akkora elnyomásban (értsd = támogatásban) lenne részük mint a Fradinak abban a kqva átkosban.

Az igaz, hogy nem önként de a teljes hazai élelmiszeripar (hentesektől a konzervgyárakig) parancsba kapta, hogy márpedig az Ő csapatuk a Fradi.
Ahogyan a Belügy a Dózsát, a sereg a Honvédot, a teljes textilipar az MTK-t a MÁV a vasutas csapatokat (Szhely, Pécs, Debrecen) satöbbi.

--------------

Lóizét se számított egy iparágnak (20-40 nagy gyár) összedobni egy új autóbusz árát, évente körbefestetni a teljes Üllői utat, a zuhanyzókat ha kell(ett) félévente felújítani.

------------

ami ma pénzbe kerül akkoriban megvóóót ingyéé vagy nevetséges összegért.

Ahogy kiskatonák nyírták a Honvéd pálya gyepét, az üllői úton meg olyan "vendégmunkások" dolgoztak akiknek a munkakönyvük - mondjuk - a pápai húsüzemnél vagy a szegedi szalámi gyárban ketyegett.

---------------

ilyen elnyomás = támogatás" ma már nincs vagy elenyésző mértékű.

-----------

a Fradi mint sok más csapat (Honvéd is) ott találta magát a piacon és kínnal-keservvel próbál piaci körülmények között fennmaradni.

Ez, hol így sikerül hol úgy.

inkabbne 2010.09.20. 10:23:41

hogy jön ide Ferike? =]

És??? 2010.09.20. 10:25:05

Most én ezt nem értem.Kikapott a fradi két meccsen,ez mindig rosszkor jön,de attol nem kell halottnak nyilvánítani.A mostani Fradi egy közép csapat,ezt kell elfogadni,az UTE meccsel meg nem kell foglalkozni,még ha fájdalmas is az a hatos.

bíp-bíp (törölt) 2010.09.20. 10:45:45

@Paranoid Android2: "de mentségemre szóljon életemben nem láttam tíz perc hokit összesen"

Akkor nem vagy férfi XD

cdrom70 2010.09.20. 10:48:20

A magyar focit tilos támogatni!!!
A stadionokat amelyik állami tulajdonban piaci áron kellene bérbe adni a csapatoknak. Adótartozás esetén ne indulhasson, sőt meccsenként kellene az adótartozást ellenőrizni.

fosvitorla (törölt) 2010.09.20. 10:58:39

Vergődnek itt egyesek összeesküvés elméletekkel, csalással... 6 ismétlem HAT gólt kapott a Fradi! Ennyit lehet, hogy a csörgőlabdások se szopnak be emberhátrányban! Nyilván Magyarországon a legnagyobb szurkolótáborral rendelkeznek, ez tény. DE ennek a számnak van egy erős százaléka ami olyan kis pöcsökből áll akik odaállnak ahol a legnagyobb a hang. Ez nem csapathűség, nem szurkoló. Csak kurvaannyázni tudnak, cigányozni és zsidózni. Kis csontos vállú hülye gyerekek ezek.

Greenternet 2010.09.20. 12:24:05

@rozsomák: Te mirol beszelsz ember? Annakidejen a szurkoli adakozasbol nehany millio osszejott.Vagy a kulonbozo akciokbol mint peldaul a a setanyon elhelyezett teglakbol.Amikor szoltak a szurkoloknak ,hogy latogassak a merkozeseket mert kell a bevetel akkor sokszor telthaz volt.A tobbi meccsen nem voltak annyian mint a Fradi merkozesein meg az nb2 ben is.Biztosan a szurkolok tehetnek arrol is hogy ma mar minden mas klubnak felujitottak a stadionjat csak a Fradiet nem .Miert?Mert most eppen az ANTSZ belekotott valamibe?Dehogy is.Szep lassan kell kinyirni a Fradit.Nem tudtak elnemitani a kommunizmus alatt sem.Aztan jott a varszegi es tarsai meg az utanna jovo diszes tarsasagok.Aztan rajottek hogy ki kell eheztetni a Fradit.Kizarassal,hulye biroi iteletekkel,belso ellentetek szitasaval stb.Hogy ugy nezzen ki a dolog hogy magukat oltek meg.Kozben meg olyan szepen zsirozottan mukodik ez a dolog.Elore tervezetten es lassan kivitelezve.A lassu halal.

Greenternet 2010.09.20. 12:27:58

@fosvitorla: A tobbi szurkolotaborban csak kemeny szep szal legenyek tartozkodnak ,igazi vitez harcosok.Mint te igaz?
Sotet vagy es korlatolt.

pucros 2010.09.20. 13:22:26

A Fradi szurkolótábor hatalmas, de túlnyomórészt néma. Nem jár meccsekre és szégyelli fradista mivoltát - nem a Fradi teljesítménye, hanem azon kevesek miatt, akik viszont nemcsak hogy járnak meccsekre, de soha nem is szégyellnek semmit.

J.W. Booth 2010.09.20. 13:49:35

@Kurtánfurcsán: pajtás, itt senki nem a Vasasról irogat, hanem a Ferencvárosról.

A "kommcsikat" meg úgy utáljátok, hogy ráböktök valakire, és rámondjátok.

Aki nincs veletek, az ellenetek van.

manes 2010.09.20. 14:08:24

Régen sokat jártam Lengyelországba.Varsóban, Lódzban a stadionban hétvégenként délelött bolhapiac volt.Persze nem a pályán hanem kint az "udvaron".Itt is oda kellene adni a kinaiaknak a stadionokat,lenne piac,lenne tömeg a stadionban.Ha,már a meccseken nincs:)):))

bíp-bíp (törölt) 2010.09.20. 16:12:10

@pucros: szégyenlem, h megszólaltál XD

agyalapi 2010.09.20. 20:20:15

Tisztelt Android!
Bevallom, nekem a 80-as években megszűnt a magyar foci,(amit addig imádtam, s magam is műveltem alapfokon, lelkesen) a sok bunda meg alibi számomra élvezhetetlenné tette az előadást. A Fradi tényleg jelkép volt, de akik rátapadtak, azok undorítóvá változtatták. A mai történéseket már nem is követem, nem méltók a figyelemre, én már akkoriban(80 táján) is sajnáltam azokat, akik még elhitték, hogy ez ugyanaz a játék, amit a tényleg futtballal foglalkozók folytatnak. Gyerekként láttam Benét, Fazekast, később törőt és Nyilasit, s onnan nincs tovább.
Ez kicsit nekrológ, de én így látom, ez van. Azért roppant módon sajnálom, hogy olyan országban élünk, ahol egy ellenpárti érzelmű senkiházi Neked nekrológot kíván, mert nem ért egyet az elveiddel. Én ilyet (neveltetésemnél fogva sem) tennék, a legerősebb kívánságom, hogy mentek volna helyette moziba a szülei, sok kíntól kímélték volna meg magukat.
Belecsaptál ismét a lecsóba, de fájdalom, nem csak a Fradi halott, hanem az egész magyar foci is. Ahogy Hofi Géza bá' megmondta: amíg többen élnek a fociból, mint a fociért, addig ne csodálkozzunk. Azért köszönöm a hónap eddigi termését, élvezettel olvastam, csak így tovább!
Üdvözöl:
Agyalapi

agyalapi 2010.09.20. 20:21:19

Bocsánat: törő= Törő. Elütöttem.

agyalapi 2010.09.20. 20:40:18

Látom, kaptál a Tretyakér' rendesen...(mellesleg jogosan, zseniális kapus volt, egy zseniális csaapatban.Akkor mindig a cseheknek szurkoltam, hogy végre verje már meg őket valaki, de ritkán volt sikerélményem.) De a kritikusok vajon emlékeznek-e a Zsluktov-Kapitonov-Kapusztyin-Fetyiszov-Harlamov-Balderisz fémjelezte csapatra is? Húúú, de tudtak játszani.....
Ennyit a múltról.
Hóhej!
Aa.

szempontpuska 2010.09.20. 21:31:30

@agyalapi: Erről volt egy hónapokon át tartó sorozatunk a blogon. Feljebb belinkeltem. Pont erről szólt

Paranoid Android2 2010.09.20. 21:39:47

@szempontpuska: A régi szép idők!:))
Amikor olvastam előjöttek a régi emlékek. Pedig már az is csak halvány visszfény volt.

agyalapi 2010.09.21. 06:04:54

@szempontpuska:
Köszönöm, elolvastam, szép összeállítás. Az a vicces, hogy akkoriban ugyanúgy fanyalgott a nép, hogy ez a foci hol van az Aranykorhoz(csapathoz) képest, most meg folyamatosan verdesnénk a fenekünket a földhöz, ha olyan szinten lennének az aranylábújaink a világszínvonalhoz képest....
Ez van.
Aa:

agyalapi 2010.09.21. 06:08:17

@Paranoid Android2:
Én is csodálkozom, hogy így megmaradtak bennem. Azér' annyira nem vagyok vén, őket gyerekként láttam.Mint írtam volt, általában ellenük szurkoltam, de el kell ismerni, ők voltak a világ tetején évtizedekig. Próbálták őket fizikailag szétverni a kanadaiak, az se sikerült. Olyan technikai tudásuk és fölényük volt, mint az Aranycsapatnak lehetett fénykorában.
Üdv:
Aa.

rozsomák 2011.06.14. 03:20:11

@Greenternet: "Te mirol beszelsz ember? Annakidejen a szurkoli adakozasbol nehany millio osszejott."

ahha, az kb. 3 játékos fizujára volt elég.:-)))

Megmondom neked most a nagy titkot.. így négyszemközt.. (ha már így együtt vagyunk..)

A futballcsapat ennél több majomból áll össze - ld. pl. a wikipediában hány emberből áll egy futballcsapat kérdéskört...
Innentől folytassuk, ha kicsit tisztában leszel a számokkal és összeadni is tudsz, rájössz, hogy nektek, idióta seggbarom állat ultráknak tök mindegy, milyen számokat mond az ember,ti képtelenek vagytok eltartani egy csapatot.
Viszont pont miattatok nem tesz bele normális ember pénzt..
Titeket kell első körben kiirtani a környékről is, hogy jöjjön olyan, aki eltartja majd a csapatot - befektető meg szurkoló meg szponzor, aki adja a nevét..

Tihozzátok egy ember adja a nevét..az aki a bilincseket vagy a börtönzárakat tervezte...

rozsomák 2011.06.14. 03:28:36

@Greenternet:
Ti vertétek szét a Fradit..nem a komcsik, meg nem a Torgyán meg senki másra nem kell fogni..

Ti.... kibaszott ultrák..
Miattatok nem mentem ki a gyerekeimmel a 90-es években és ezt gyűlölöm bennetek a legjobban, hogy elvettétek a kisgyerekeim elől a meccsre járás lehetőségét a kibaszott balhéitokkal..

Igyátok meg a levét...de azt nem fogjátok lemosni magatokról, hogy ti vagytok a probléma...a kibaszott ultralelkületű, tanulatlan analfabéta faszok.

Szétvertétek...
süti beállítások módosítása