Kamaszkori botlás újratöltve

 2010.09.04. 13:38

 Tanulságos megfigyelni ebben az írásban is a azt a logikát, amely azt sugallja, hogy szinte soha senkit nem szabad megbüntetni, vagy valamiféle, büntetésnek tekinthető dologgal fenyegetni, mert az mindig igazságtalan és embertelen.

Erős ingerenciám van arra, hogy olyan történeteket írjak meg, amelyekben a minimálbéres eladónőknek ki kell fizetniük a műszakjuk alatt ellopott árukat, és ebből kifolyólag csak a fizetésük felét viszik haza, a végig dolgozott hónap végén, az apa nélkül, albérletben nevelt kicsiny éhező gyermekeiknek.

 

Címkék: lopás elzárás tolvaj büntethetőség szabálysértési őrizet

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr32270870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galván_Tivadar 2010.09.04. 14:39:38

Engem tényleg érdekel, hogy tőlünk nyugatabbra megúszták-e volna kevesebbel. A mindig példaként emlegetett, oly' toleráns országokban. Ahol azért a bűnt büntetés követi és a rendőrt senki nem meri képenröhögni...
Kórházba került, jajj Istenem, összeszorul a szívem, sajnos valószínűleg tipikusan ideggyenge hisztis lányka lehet, semmi több.

Rwindx 2010.09.04. 19:26:39

Én az elmúlt napokban végigmentem azokon a blogokon melyek foglalkoztak a 3 fő 15 éves lány esetével. Van egy iszonyat hangos marginális kissebség, aki rendőrállamot, diktatúrát ordibál, ez az agyhalott kategóra. Velük max olyan szinten érdemes foglalkozni hogy nehogymár azt érezzék ők a normálisak.

A "jogvédők" és a "liberálisok" természetesen az átlag embert magasról leszarják, akik általában helyzet igazi áldozatai.

gejzabá2 2010.09.06. 00:35:28

Nemrég olvastam, hogy a New York-i metróban úgy szüntették meg bliccelést, hogy az ellenőrök mellé (vagy helyett) rendőröket raktak, akik nyomban rabosították a jegy nélkül utazókat. Mivel a rendőrök eleinte morogtak a sok papírmunka miatt, egyszerűsítették a vonatkozó jogszabályokat. Pár perc alatt elrendezték a részükről a dolgot. Amíg fogdába vitték a bliccelőket, addig azok a peronon vártak. Megbilincselve. És bekerültek a bűnügyi nyilvántartásba (ujjlenyomat stb.). A rendőrök végül azért békéltek meg a renszerrel, mert így elfogtak egy csomó körözött bűnözőt. Biztos volt olyan is aki épp otthon felejtette a bérletét -a szoclibek szerint nyilván épp miattuk nem kellett volna bevezetni a rendszert. Brutálisan sokan lógtak a metrón, asszem 20 - 25%, és amúgy is nagyon veszélyes volt. Erről is szólt többek között a Bosszúvágy c. Charles Bronson film. Ma meg a világ egyik legbiztonságosabb metrója - legalábbis ezt mondják.

hazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2010.09.13. 13:31:09

Joób Sanyit nem kell komolyan venni, teljesen veszett... Úgy emlékszem, annak idején már a D-209-est is mosdatta a "Szájbarágó" c. csodálatos rovatában.

Nadiposzi (törölt) 2010.09.19. 19:26:45

@hazaffy:
Az egész Indexben ez a szájbarágós rovat a legidegesítőbb. Olyan szélsőlib dumát képesek nyomni benne, amitől még ifjúkori, MANCS olvasó énemnek is kinyílik a bicska a zsebében.
süti beállítások módosítása