Egy bizonyos napi átlaghőmérséklet felett elveszítem a szokott toleranciámat, és a mindent elborító emberi hülyeség elkeserít hirtelen.

A legutóbbi sírógörcsöm oka az a jelenség, hogy hogyan reagál szeretett hazánk politizáló lakosságának nem csekély hányada arra a tényre, hogy egy másik része kifüggesztett holmi hivatalokban valami nyilatkozatot.

Magával a nyilatkozattal egyszer volt alkalmam találkozni, ha jól emlékszem Orbán Viktor előadásában. Hát formailag nem egy nagy eresztés. Ennél bármikor, egy csekély összegért különösen, sokkal jobbat fogalmazok. Tartalmilag is el lehet mélázni rajta, hogy manapság szabad-e ekkora pátosszal rámozdulni a témára, nem túlzás-e azt gondolni, hogy a lepusztult bazdmegelős lakossági átlag képes-e felfejteni a szöveg mélyrétegeit?

Attól se vagyok hasraesve, hogy egy olyan parlamenti határozatot nyomatnak, amelyet csak a Fidesz-KDNP szavazott meg. Egy ilyesmit igazán csak az legitimált volna, ha a komcsik kivételével mindenki megszavazza. Vagy legalább az LMP.

Persze a jelenlegi kormányzat felhatalmazása és hatalma e nélkül is meglehetőst nagy, így miért is ne levelezhetne szeretett választóival?

Miért is nem lehet egy parlamenti határozatot, amelyet egy kétharmados többség fontosnak gondol kiplakatírozni mindenfelé?

Azon lehet vitatkozni, hogy miért is él bennük ilyen gerjedelem, valamint azon is, hogy nem-e kéne felvenni valami csávót a szövegek gondozására, de a kommunikáció tacepaós formájának felelevenítését a rákosi-rendszer gyakorlataként üdvözölni az aránytévesztés tankönyvi alapesete.

Orbán Viktor és a Fidesz tényleg azt gondolja, hogy ők most történelmi felhatalmazást kaptak arra, hogy itt és most belecsapjanak a lecsóba. És tényleg a demokráciában lehetséges legnagyobb felhatalmazást kapták, sőt, híresen széthúzó nemzetünk viszonylag nagy tömbje támogatja törekvéseiket, gyanítom amióta mérik az ilyesmit, a legnagyobb. A dolog történelmi persze csak akkor lesz, ha jól kormányoznak, de valljuk meg egy ilyen politikai, közjogi rendezkedéshez nemcsak erő, hanem lelki hevület is kell, amit ilyesfajta gesztusokkal kívánnak közvetíteni a lakosság felé.

Lehet, hogy másfajta gesztusokat kellene választani.

Egyértelmű persze, hogy a Fideszt és „reformjait” rühellő emberek számára jelenleg az egyetlen fegyver a Fidesz ellen a közhangulat rombolása. Amire ez a kifüggesztősdi kiváló alkalmat szolgáltat.

Tanulni kéne a múltból. 1998 és 2002 között rendszeres programja volt a baloldali értelmiség ikonjainak, hogy a lukács györgy szellemétől nyert ektoplazmában fetrengve rettegték a sátánt, mert Orbán Viktor a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke szerda reggelente rendszeresen interjút adott a közszolgálati rádióban. Ezt az eseményt is a demokrácia nyílt színi lemészárlásaként tételezték.

A Fidesznek tanulnia kellene abból, hogy ellenfelei milyen stratégiával és taktikával nyuvasztják. A mai Magyarországon a patetikus, pátoszos hangnem nem menő.

Azoknak pedig, akik kritikával és nem gyűlölettel viszonyulnak a Fideszhez és Orbán Viktorhoz, meg kell tanulniuk, hogy a ballib véleményformálók kórusának témái csak jól hangzanak, de csak az eszelős gyűlölet hajtja őket.

Orbán Viktor beszél hozzánk. Miután ő a miniszterelnök, szerintem tanácsos meghallgatnunk és megérteni mit is akar. És ha nem tetszik amit akar, akkor meg tanácsos nem egyből elküldeni az anyjába. És nem azért, mert elvisz az AVH, hanem, mert mindannyiunk érdeke, hogy a kormány érzékelje és komolyan vegye a közhangulatot és nem csak érzelmi, hanem érdemi kérdésekben is.

Az elmúlt években a blogszféra, úgy összességében független és sokszínű bírálója volt egy teljesen kontrollálatlan, erkölcstelen hatalomnak és sokat tett annak látványos bukásáért.

Ez egy másfajta hatalom, ha igaz, és akkor nincs értelme ugyanúgy basztatni, mint az előzőt.

Ezt is meg tudjuk buktatni röpke nyolc év alatt bizonyosan. De talán ez jobban nevelhető, különösen ha emberi hangon beszélünk vele, és talán tanul is valamit.

Ennek talán több értelme van.

Címkék: orbán viktor diktatúra kifüggesztés a nemzeti együttműködés nyilatkozata

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr632130283

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi különböztet meg minket a Balkántól? 2010.07.05. 16:29:13

A Fidesz a középületeket is kormányépületeknek tekinti. Azok dolgozói azonban a köz szolgái, nem pedig a kormány emberei. Az ellenzék hihetetlen felháborodással, a sajtó nagy része pedig gúnnyal fogadta azt a kormányrendeletet, mely előírja, hogy mi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.05. 16:03:50

Hát ez elég agitproposra sikerült, noha van benne igazság is...
Az ilyenek után szokták megkérdezni, hogy mennyit kapsz érte. :D

sapatag 2010.07.05. 17:28:43

"Orbán Viktor és a Fidesz tényleg azt gondolja, hogy ők most történelmi felhatalmazást kaptak arra, hogy itt és most belecsapjanak a lecsóba."
Ha a lecsó a falra fröccsen, és 4 évig ott marad bekeretezve, senkinek sem a kolbász fog eszébe jutni a foltról - ha lesz egyáltalán - , hanem egy sürgős újrafestés szükségessége. Mert a sok sürgős cselekvés a legjobb akarattal is sok hibát és hülyeséget fog eredményezni. Az a lecsófolt a falon jelképezni fogja mindet. Ha a polcon megakad a szemem a gyerekemnek az előző Orbán kormány által adományozott szöveggyűjteményen, nem (csak) Mikszáth jut eszembe, hanem Simicska (is).

Engem nem a gyűlölet hajt, hanem a szomorúság. Annó elvették tőlem a pártsemleges kokárdaviselés örömét. Most napról napra veszik el a Gyurcsánytól való megszabadulás örömét.
Kívánom, hogy a 2. Orbán kormány sokat cselekedjen, lehetőleg gyorsan és átgondoltan. Akkor talán nem marad idejük pótcselekvésekre. Mert ez pótcselekvés kormányrendeleti szinten. És persze politikai hülyeség.

"Ez egy másfajta hatalom, ha igaz, és akkor nincs értelme ugyanúgy basztatni, mint az előzőt."
A hülyeség pártfüggetlen, pártfüggetlenül kell basztatni.

valaki23 2010.07.05. 18:24:01

A farkasok /ballib média/ ellen a legjobb módszer a kiéheztetés. A vérvörös nyáluk csorgott már erre az apró cafatra, hát persze, hogy rá is ugrottak. Egyértelműen a fityesz hibája, vesszenek éhen a dögök :-)

Aldobói.Feldob 2010.07.05. 19:20:10

ha van egy csöpp eszük, akkor eldurrogtatják még most hamarjában a legelején az ilyen falrengető hülyeségeket. 4 év múlva már senki nem fog emlékezni ezekre. viszont fennáll a veszély, hogy esetleg vérszemet kapnak, és akkor egyre nagyobb és nagyobb faszságokkal akarnak előrukkolni, abban a tévhitben, hogy még rengeteg (minimum 8 év) idejük lesz lelassítani magukat.
én örülnék, ha valaki egyszer meg merné mondani orbánnak, hagyjon már fel ezekkel a sületlenségekkel, és még hallgatna is rá. pedig orbán tényleg a legnagyobb formátumú politikus a magyar palettán. (nem tudom, talán pont ez a nagy formátum borul időről-időre rá, mint fazékra a fedél.)

Szt. Ahanov 2010.07.06. 08:52:52

Bourbán semmit nem tanult, semmit nem felejtett. Mostanra kábé kezdem is feladni a 2. fidesz-kormányhoz fűzött reményeimet, pedig - nem túl nagy lelkesedéssel - nekik szavaztam bizalmat. Van egy olyan érzésem, hogy a fideszben ugyanúgy nincsenek tisztában a Zemberek hangulatával, gondolkodásával, működésével, mint amennyire leszarta azt a másik bagázs is. Szerintem nem én vagyok az egyetlen fidesz-szavazó, aki most egy kissé zavartan pislog Schmitt Palitól, a Nemzeti Szeretetömleny kötelező kifüggesztésétől, vagy épp a hírcsárda.hu és az oktatási államtitkárság nevezetes afférjától. Persze lehet legyinteni, hogy várjuk ki a kormányzás érdemi részét, de akkor is: a nyitányt nagyon elkúrták, ahogy a költő mondaná. Arról nem beszélve, hogy a háttérben olyan dolgok folynak, hogy az állami cégektől a legundorítóbb módszerekkel rúgnak ki boldog-boldogtalant válogatás nélkül személyesen az NBH emberei, és ahhoz képest, hogy "nem lesznek külsős szerződések", érdekes módon a Pintér balügyminiszter úr érdekeltségi köre kapja sorra mindenütt az őrző-védő munkákat. Ehhez egyelőre lehetetlen jó képet vágni, pedig esküszöm, bennem a szándék meg volna. És innen üzenem Szíjjártónak: rátok szavaztam, de nem ezt akartam - szerintem a fidesz szavazók igen jelentős részével együtt -, Zember vagyok-e még azért?
Öles léptekkel megindultak a fiúk egy pont ugyanakkora bukta irányába, mint elődeik. Kérdés, hogy, ha ők buknak, ki jön? Vagy összedobnak majd egy olyan alkotmányt és közjogi rendszet, hogy ez ne következhessen be? Az se rossz megoldás, de én azért valahol mélyen fájlalnám, ha kiderülne, hogy mindvégig Gréczy Zsoltnak volt igaza. :) :(

Paranoid Android2 2010.07.06. 11:00:16

@TaTa86.: agitpropos?
Hogy a gréczy zsolt szeressen beléd!!:)))))))))))))))))))))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.06. 14:55:30

@sapatag: "Engem nem a gyűlölet hajt, hanem a szomorúság. Annó elvették tőlem a pártsemleges kokárdaviselés örömét."

Lol! Biztos ügyes voltam, de tőlem valahogy nem tudták elvenni.

@Paranoid Android2: Ha már úgyis tart a Pride. XD
süti beállítások módosítása