Bunkók és bunkológusok

 2010.03.09. 18:11

 

 

 

 

Nálunk, az egy főre jutó bunkó két fő. Mondta volt Hofi Géza, még kilencven előtti, felülmúlhatatlanul vicces korszakában. Ne keserítsen el bennünket, hogy a kijelentés látszólag metamatematikai problémákat vet fel, hanem gondoljuk végig, hogy a magyar társadalom, hol és milyen eloszlásban tartalmazza azt a bunkóságot, amely mint a sötét anyag és energia gyorsítja társadalmunk széthullását.

A magyar szériasurmó definiálása nagy kihívás, mert a tudomány sajnálatos módon nem foglalkozik eme nembélileg nehezen meghatározható szubsztancia analizálásával.

Pediglen a bunkóság, és a vele rokonértelmű kifejezések, miszerint tahóság, surmóság, esetleg köcsögség, mint fogalmak és az általuk megnevezett valami áthatják mindennapjainkat, mint a parizer szeretete hagyó miklóst.

Én három egyszerű magyar ember jellemcsillámainak felvonultatásával igyekszem megmutatni, hogy magyarhon életerejét elsődlegesen nem a liberálbolsevista redva, esetleg a judeoplutokrata devla volt szíves elsorvasztani, hanem a kutyaszar övezte magyar játszóterek altalajából szárba szökkenő, Nobel-díj átadáson kistányérba hamuzó, lefejelős bunkóság tette be igazából a kaput a nemzeti felemelkedésnek.

E három embert az egyszerűség kedvéért nevezzük jánosnak, miklósnak és gábornak.

(J)jánosról konkrétan tudjuk, hogy egyszerű sorból küzdötte le magát politikusnak, konkrétan az ipari horganyvágót helyezte le a szigetelésétől gyújtogatással megszabadított rézkábel mellé, hogy kvalifikáltabb tevékenységek elsajátításával (számlaírás), majd az ügyvezetés fortélyainak megismerésével alkalmasnak gondolja magát és alkalmasnak gondoltassék a nálánál szerényebb képességűek szerint a pénzügyminiszterségre.

(M)miklósról azt tudjuk, hogy vagyonát az üzleti életben szerezte politikai karrierje előtt, közelebbről meg nem nevezett vállalkozások révén. Ha lehet tippünk, valószínűleg húsfeldolgozásról, felvágott készítésről lehetett szó. Legújabban azt is tudjuk, hogy családcentrikus alkat, budai ingatlanjait lányára íratta, nyilván azért, hogy egyszerűsítse a későbbi elszámoltatók dolgát. Budapesti főpolgármester-helyettességig vitte, amelyre alkalmasságát a szocialista párt valószínűleg oly módon tesztelhette, hogy pszichikai ráhatás segedelmével kellett készpénzes tranzakciókra bírnia a Lánchíd kőoroszlánjait. A megbízást azzal sikerült elnyernie, hogy a nevezett köztéri szobrok nemcsak perkáltak, hanem sírtak is, még az a példány is, amelyik rezzenéstelen pofával ülte végig az egész ostromot 44-45-ben.

(G)gáborról nem tudok semmit és lusta vagyok utánanézni, mert belőle elég a tavaly október huszonharmadikai beszéde is, hogy tudjuk, nem az úri modora miatt szeretik hívei.

Talán valamit elmond az elmosódó határú fogalom lényegéről, ha sorra vesszük, hogy mi közös és jellegzetes ezekben az emberekben és mi az, amit a maguk egyediségében tesznek hozzá a magyar bunkó lélekrajzához.

 

  1. A bunkó tudja, hogy amit csinál, az túllépi a közmegegyezéses határokat. Aki nem tudja, azt nevezzük (nagyon) egyszerű embernek. Aki ez utóbbiakat parasztnak hívja, na az az igazi virtigli, kivakaródzott sudribunkó.

  2. A bunkó kezelhető verziójának képviselője, ha felhívják a figyelmet arra, hogy túllépte a határokat, akkor elszégyelli magát. Ez még fukszos, terepjárós, tetkós csávókkal is előfordul néha, de általában 7-8 verésre jut egy bocsánatkérés, ezért ne kísérletezzünk.

  3. A bunkó csúcsverziója (merdzsó, BMW, Audi és politikai funkció, budapesti belvárosi értelmiségi attitűd, stb.) nem képes szégyenérzetre. Nem vált ki nála lelki folyamatokat a szabályok áthágása és az ezzel való szembesítés. Vigyázat! Nem lehet megszégyeníteni, az ilyesmire agresszióval reagál, mint mindenre, ami a pillanatnyi akaratával ellenkezik.

  1. A csúcsbunkó lelki élete csak akkor éled fel újra, ha jön érte a nyomozóhatóság. A megdöbbenés és csodálkozás egyúttal egy identitásválság jele is nála, nem érti, hogy egy olyan csodalénnyel, mint ő, hogyan történhet meg ilyesmi, amikor az összes ismerőse (barátai nincsenek), bűntársa ugyanezt csinálta. Hasonlóan bamba képet vág, amikor az ellenfelei ugyanazzal vádolják meg, amivel ő maga szokta azokat gyalázni. Ilyenkor képes a sértett ártatlanság összes stációján végigrángatni magát.

  2. A csúcsbunkó pontos definícióval rendelkezik egyébként mások bunkóságáról. Bunkó az, aki olyan helyen nyaral ahol a plebsz, aki csak passáttal jár, aki nem az elitnegyedben lakik és akinek a karórájának árából nem lehet nagyobb panelt venni Káposztásmegyeren. És persze, ha valakinek nem fullextrás a terepjárója.

  3. A bunkó politikus lényegi tulajdonsága, hogy nem tulajdonít érző lényre jellemző lelki tulajdonságokat a választópolgároknak. Meg van sértve, hogy azok meg vannak sértve.

  4. Minimális életszínvonalát, a valaha is volt legjobb nokiásdobozfelhozatalos hónaphoz méri, ha stagnálnak a bevételei, azt már nyomornak éli meg.

  5. A csúcsbunkó szinte mindig a lehetőségek határáig korrupt. Pedig ez utóbbi nem szükségszerű, a bunkóság fura módon néha megfér a becsületességgel.

  6. A korrupt csúcsbunkó a világ természetes rendjének veszi a körülötte szaporodó nokiásdobozokat, alapvetően hűbéri társadalmat épít.

  7. A csúcsbunkó a betyárbecsületet hírből sem ismeri, azt hiszi viccelsz, ha a becsületre hivatkozol.

  8. A csúcsbunkó semmiféle közösséget nem ismer a rablásra szerveződött becstelen emberek érdekalapú közösségén kívül.

 

Három példaállatunk tulajdonképpen nem is ad hozzá jellegzetes tulajdonságot a definícióhoz. Mindegyik agresszív, nagyképű, gátlástalan, öntelt, nepotista, műveletlen, mindenhez értő, szexista, gyáva, halálosan gyűlöli Orbán Viktort /:)/.

Érzésem szerint a magyar bunkó azonban nem ilyen. A magyar néplélek bunkója képes a szégyenkezésre, többek között ezért különb választott vezetői többségénél.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: veres jános hagyó miklós bunkó bunkóság vóna gábor csúcsbunkó

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr991826030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.03.09. 20:58:27

Van itthon két Nokia-dobozom, sajnos egyikben se lelek lóvét :/

Paranoid Android2 2010.03.09. 21:02:43

@Kőmíves Kelemen: Be kell vinni előtte BKV-hoz! Aranyom, hol élsz?:))))))))))))))

konyvelomo 2010.03.09. 21:07:27

Nálunk, az egy főre jutó bunkó két fő.

Hofi örök :D

Voloka 2010.03.09. 21:16:05

Hát vazzeg, ezt jól megírtad!
magam, sem írhattam volna jobban!Tökéletes leírása a
politikai bunkóságnak!

873ujr3rk 2010.03.09. 21:20:44

nem tudom volt már-e, de fontosnak tartom elmondani, hogy minderről a leginkább a fidesz (mer igazából nem is akarta elkergetni őket, mert titokban barátok) és egy kicsit az mszp tehet, (orbánasorosmegbibókőbányasatöbbi) de szerencsére van megoldás, a jobbik, aki elkergeti majd a zsidókat, a cigányokat összerendezi és a földünk is jó zsíros, a vona pedig sose volt a parlamentbe ezér nem is lopott sose meg a jobbikosok és a gárdások se.

szóval tessék a jobbikra szavazni

gudmen 2010.03.09. 21:30:31

@873ujr3rk:
most nyomom meg a harakiri gombot..:
"nem tudom volt már-e, de fontosnak tartom elmondani, hogy minderről a leginkább a fidesz (mer igazából nem is akarta elkergetni őket, mert titokban barátok)"

nem tudom mondta-e már valaki, hogy 8. éve az mszp kormányoz..
még 33 napig..

mizrolist 2010.03.09. 21:35:01

@gudmen: nem működik az irónia-detektorod? :)

Paranoid Android2 2010.03.09. 21:42:13

@873ujr3rk: Annyi a komoly hülyeség, hogy tényleg kihívás rájönni ki viccel.
Én néha már a nyakónál se tudom eldönteni.
Az ő érdekében remélem, hogy viccel.

Tatu Monk 2010.03.09. 21:43:45

Összefoglalva itt bunkóként van definiálva minden olyan személy, aki tudomást sem vesz másokról, és az egész világot a saját játszóterének tekinti. Az ilyen magatartás első és legfőbb oka a lelkiismeret teljes hiánya, ami viszont a materializmusnak köszönhető. Hiszen miért is foglalkozzak a világgal és a többi biológiai egyeddel, amikor velem sem foglalkozik senki? És miért ne tipornék le mindent és mindenkit, amikor tetteimnek a legrosszabb esetben is csak jogi következményei lesznek? A jó és rossz az ilyen hitetlen emberek számára teljesen szubjektív fogalom.
A vicces a dologban, hogy bár nem hisznek benne, de valójában az ördögnek adták el a lelküket, és pokolra fognak jutni, még ha a börit el is kerülik véletlenül.

ragadicspityu 2010.03.09. 21:47:14

azt hittem, hogy fankadeliről írtad ezt a postot.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2010.03.09. 21:49:00

A bunkók nevében kikérem magamnak, hogy ilyen gerinctelen tolvajokkal egy napon emlegessenek! Ha ezek csak simán bunkók lennének, akkor nem itt tartana ez az ország.
De nem baj, már csak néhányat kell aludni és eljő a bunkóváltás napja.

reccs 2010.03.09. 22:03:51

@Tatu Monk:
Kiváló példája vagy a felfuvalkodott, korlátolt, szívtelen és lelkiismeretlen senkinek. Mert hát valójában fel se m merül benned, hogy azért is lehet normálisnak lenni, mert a másik is ember és annak is jól esik, annak is szüksége van rá. Te pontosan az a típus vagy a szöveged alapján, aki a mindennapokban fütyül mindenkire, de nagyon nagyra van a saját erkölcsi nagyságával. Pedig csak a saját félelmei és haszonlesése mozgatja akkor is, ha véletlenül jöt tesz.

peti papagáj 2010.03.09. 22:24:27

@Tatu Monk: Önt a rossz tettektől csak az isten büntetésétől való félelem tartja vissza?

Paranoid Android2 2010.03.09. 22:35:23

@Tatu Monk:
reccs
grimoire:
Kérlek ezt ne itt beszéljétek meg, mert végén még én is pokolra jutok!:)

Aldobói.Feldob 2010.03.09. 22:37:11

"Lehet-e több rajongója ennek a szép párizsi lánynak, mint Hagyó Miklósnak?"
(Forrás: Facebook)

Igen, én + a lánya...

Azasöndör 2010.03.09. 23:27:37

én végig azt hittem, hogy a demszky gáborról van szó, és minden szava ráillett, inkább, mint vonára: most akkor mi van?

Azasöndör 2010.03.09. 23:33:12

ja, hogy a vége már a csúcsbunkóra általában vonatkozik. és az tényleg a demszky.

kalloa121 2010.03.09. 23:35:20

@Paranoid Android2:
Nem akarsz indulni a választásokon? Ha kérdés nélkül ennyire okos dolgokat írsz (riszpekt, Rajmund, irigyellek ám), kíváncsi vagyok, mit szülnél válaszul felelősségre Vona Gábor (sic!) bármelyik, a jövőben benyújtandó interfellációjára. Még nem adtam senkinek oda a kopogtatócédulámat, de neked nagyon szívesen. Alig várom az áprilisbanújrakezgyüköt, hajrá Agyaoroszág, hajrá Paranoid Android! Még a nickedet sem kell megváltoztatnod! Tiéd a bársonyszék! Gratula!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.03.10. 00:32:25

max riszpekt az írónak
:DDDDDDD

igazi full kretén cikk
:DDDD

zseniális mondatok
hofi alap, ugye
+
pl
" a magyar társadalom, hol és milyen eloszlásban tartalmazza azt a bunkóságot"

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.03.10. 00:37:24

@bunkó:

rettentő fontos az érdekvédelem.
a bunkók jogaiért is kell küzdeni sőt harcolni
és a végsőkig kitartani
!!!

Lev Menachem 2010.03.10. 03:26:12

na vicces h pont én kelek a gabi védelmébe, de szerintem egyértelműen kakuktojás a felsorolásban

a jólmegfontolt, tudatos, kampányszerű, szavazatmaximalizálás érdekében elkövetett prolibunkóság nem egyenlő a mármár genetikailag, de szocializációs alapon mindenképp öröklődő csúcs, vagy közönséges (buncus vulgaris)bunkósággal

a fej nélküli ember 2010.03.10. 05:34:33

@Tatu Monk:

Mért ne legyek tisztességes? Kiterítenek úgyis.

agyalapi 2010.03.10. 07:57:27

Gratulálok, nagyon tetszett az írás, a pontozással már nem vesződnék, el is dobtam az apraját, nem lesz rá szükség.
Köszönöm, várom a folytatást!
Üdvözlettel:
Agyalapi
( a harmadik szereplőt én is erősen kakukktojásnak látom ebben a felsorolásban, viszont tudok jónéhány alakot, akivel behelyettesíthető. Viszont az Alkotó szabadságát tiszteletben tartom, ha ő, hát ő. )

agyalapi 2010.03.10. 08:07:08

@Tatu Monk:
Nagyon nem szeretnék e korai órán mélyebb ideológiai vitába kezdeni, de szerintem pont arról tesz bizonyságot az írás, hogy sem a vallási, sem a világnézeti, sem az egyébb beállítottság nem ad egyedül üdvözítő végeredményt, ahogy nem eleve bunkó senki sem, csak azért mert a fenti kategóriákban valahová sorolja magát. Láttam nagyon bunkót ilyenből, s kimondottan értelmest amolyanból. (egy közismelt péda a papi iskolákban nevelkedett dzsugasvili, akiből tudjuk, ki lett) Az erkölcs, a lelkisimeret tagadása és hiánya az, ami ezen alakok közös jellemzője, s a végén oda lyukadunk ki, hogy bizony, ez komoly pszichológiai kórtani kategória. Vagyis: nem kellene előzetes pszichológiai vizsgálat, mielőtt valaki tízek-százak-milliók sorsáról döntő pozícióba kerül?
(Elnézést a hosszú körmondatokért, de most vettem észre, hogy nem vettem még be a mai fogalmazásgátlómat.)
(o:
Tisztelettel:
Agyalapi

darkmirjam 2010.03.10. 08:34:57

@Tatu Monk: Szerinted eljut egy bunkó a materializmus fogalmáig? Ebben a témában ez a komment kicsit amolyan becsöngető hittéritő benyomását kelti. Nem is arról volt szó, dehát neki az van a fejében, azt mondja. Egyébként láttam bunkót naagy keresztel a nyakában. A visszapillantóról is olvasó fityegett. Hátha még a keresztelőt láttad volna.

Balaint 2010.03.10. 08:49:49

Maximum riszpekt. 100/100-as.

Werwolf 2010.03.10. 08:50:05

gratulalok!
talalo es szellemes!
üdv!

Doktor Kotász 2010.03.10. 08:56:34

Szerintem a csúcsbunkóságba az is belefér. hogy pár hónapja:
"Azonnali és radikális adó és járulék csökkentésre van szükség"

Ma meg:
"6 év alatt a környező országok szintjére fogjuk csökkenteni az adóterheket"

Korábban:
"Ne a zemberekkel fizettesék meg!"

Ma:
"Egy gazdasági tényfeltáró bizottságot fogunk létre hozni, és ennek eredményeként határozzuk meg a szükséges szerkezeti átalakításokat az állami elosztórendszerben"

De arról senkinek ne legyen illúziója, hogy a fiúk is szeretik a zsebeiket tömni.

Paranoid Android2 2010.03.10. 09:05:59

@Doktor Kotász: Én ismerem Doktor Kotászt, igazi szakember.
Hogy mered bitorolni a nevét, te sötétben bujkáló ellenforradalmár?
Ebben a blogban egyfajta embert utálunk igazán (PA' és PA"), aki le merészeli írni azt a logikai összefüggést, hogy a Fidesz is lop.
Vedd tudomásul, hogy az elmúlt nyolc év után, NEKIK MEGENGEDTÜK!!!!!!
Vaze.

Tatu Monk 2010.03.10. 09:09:22

@reccs:

Nem hiszem, hogy értetted amit írtam. Én komolyan hiszem, hogy azokkal a csúcsbunkókkal, akikről itt szó volt a legnagyobb baj a lelkiismeret, vagy inkább a lélek teljes hiánya. Én sajnos már néztem a szemébe több politikusnak, és a szemük egyszerűen nem volt semminek sem tükre.

Tatu Monk 2010.03.10. 09:11:26

@grimoire:
Saját magam témájában nem vagyok illetékes.

Tatu Monk 2010.03.10. 09:12:34

@a fej nélküli ember:

Ez persze borzongató erejű megfigyelés, de mégiscsak gyengébb visszatartó erő, mint egy jó kis istennyila, nem?

Doktor Kotász 2010.03.10. 09:12:58

@Paranoid Android2:

"Vedd tudomásul, hogy az elmúlt nyolc év után, NEKIK MEGENGEDTÜK!!!!!!
Vaze. "

Aki megengedné, az hülye...

Mellesleg érdekes lenne utána nézned, hogy Kósa Lajost miért hívják Mr.5-nek.
Igen, mindenből kér öt százalékot, amihez önkormányzati engedély kell.

Nagyon jó, hogy bukik a sok rohadék tolvaj, csak a választások előtti időzítés azt szolgálja, hogy ne ígérgetéssel kelljen a fidesznek nyerni, hanem mert a szocik lopnak.

Mert ha most ne a zemberek fizessék meg lenne a szlogen, akkor nehéz lenne kormányozni utána.

Tatu Monk 2010.03.10. 09:14:18

@agyalapi:

Téged én ismerlek valahonnan! És ha onnan, ahonnan gondolom, akkor elég annyit írnom, hogy én nem a vallásról szóltam, sem nem a sokházról.

Parajpuding 2010.03.10. 09:16:08

Nagyon jó írás. Én ugyan a bunkó és a csúcsbunkó kifejezést - bár találónak -, igen rózsaszínre festettnek érzem. Az aljas patkány jobban esne, de az is igaz, hogy ezen emberszabásúak ilyetén megnevezése sértő lehet a pincemókusok társadalmára.
Sajnos ettól az írástól azonban nem lesz kevesebb bunkó (köztörvényespolitikai - szép fogalom mi? - bűnöző), ehhez nagyon kemény fellépés és megbüntetés kellene.

Doktor Kotász 2010.03.10. 09:16:23

@Voloka: Te itt szoktál tanyázni?
V(o)lo?

Tatu Monk 2010.03.10. 09:17:54

@darkmirjam:

Amikor istentelen gazemberekről van szó, talán csak meg lehet említeni, hogy istentelenek?!
Egyébként sokan nem vették észre, de a bejegyzés témája a csúcsbunkó volt, és a mezei suttyók csak az inkantációhoz kellettek.

pancsolt misebor 2010.03.10. 09:32:59

Nagyon hálás téma a politikusokról bármi rosszat írni.
Szerintem meg az egy főre eső bunkók számát Mo.-on csak akkor érdemes újból kiszámolni, ha például egy téren, (közparkban)10 emberből legalább 5 a járdát használja közlekedésre. Jelenlegi, sokszori megfigyelésem szerint 10 emberből 7-8 még akkor is a füvön, virágoskerten gyalogol át, ha az egy lépéssel sem rövidebb út. A Nokiásdoboz csak a "jéghegy" csúcsa, amit alulról is lehetne bontani!

lobellone 2010.03.10. 09:34:54

Jópofa kategorizálás, de Vona Gábort egy napon/lapon említeni az erősen köztörvényes és nagyon levitézlett Veres és Hagyó elvtárssal eléggé paranoid dolog, sztem.
Először azt hittem, Gáboron a világvárost (és mutyibirodalmat) építő Demszkáj mesterre gondolt a posztíró, az úgy rendben lett vona:-)

novákandris 2010.03.10. 09:39:09

@Paranoid Android2: "Be kell vinni előtte BKV-hoz!"

Az Akácfa utcai ügyfélszolgálatra?

Paranoid Android2 2010.03.10. 09:57:37

@novákandris: Oda jó, balra harmadik ajtó, ott átveszik.
De azt hiszem a pénzt neked kell otthon beletenni.:)

tururú 2010.03.10. 10:21:46

nem rossz írás, bár a végére olyan voltál, mint az orrszarvú, ami fel akarja öklelni a vadászt, nekiszalad, de útközben elfelejti, hogy miért rohan, és megáll.

példát hozol, aztán elintézed annyival, hogy nem is jók a példák, pedig jók, csak hiányos a paletta. olyan jó lenne összefoglalni, hogy a bunkóság mennyire átjatja ezt az országot, hogy a kutyaszar otthagyásának attitűdje hogyan jelenik meg az operabálon, a rokikártyákon, a az egymás pofájába parkolásban, a orvos zsebébe csúsztatott okádék borítékokon, hogy a bunkóság hogyan termeli újra magát, amikor bunkósággal védekezünk ellene, hogy hogyan képes a bunkó is látni ugyanezt, miközben ugyanolyan bunkó ő is.

pl. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az irásodat elolvasók, és a beírók közt van olyan, akinek nagyon tetszik, bólogat, ellenben kipöcköli a csikket a kocsija ablakán.

mert csak "mindenki más bunkó", én nem, ugyan már, csak egy csikk ki az abalkon, de csak ritkán. hát mi az?

Aldobói.Feldob 2010.03.10. 10:42:39

@Paranoid Android2: Ha a Blaha felől jönne novákandris, akkor elég, ha beadja az erzsébetvárosi Hunvald művekbe (Erzsébet krt. 6.). Nem lehet eltéveszteni, mert a hivatal üvegportáljaira az van kiírva, hogy "Mosolyhivatal". Nem vicc, egészen komolyan!

Paranoid Android2 2010.03.10. 10:56:01

@Aldobói.Feldob: Hát ha nekem hoznak egy ilyen parizer szagú nokiásdobozt, én is vigyorgok!!!:)

gudmen 2010.03.10. 13:03:38

@mizrolist:
öszinte leszek..az elsö 3 sort olvastam, de ha végigrágom magam rajta még az sem garancia , hogy tudom értelmezni kellö helyességgel...ettöl nagyobb zöldségeket mondanak komolyan és teljes magabiztosággal balliberális honpolgátraink, akár még értelmiségi körökben is( söt igazán csak ott) :)

ui.: szmájl is sokat segitett volna nekem, mátrixos halandonak:)

Apukám 2010.03.10. 13:42:33

Kedves fiaim!

A humort értékelem. :)
A mondatszerkesztés útvesztőjében elveszett értelmet nem. Csak mert kényesen válogatott jelzős szerkezeteket teszünk egymás után, költői fennköltségünk mámorító szózivatarában nem kellene eláztatni mondanivalónk értelmét. Ugye milyen szép? :)

De a gond nem ez. Ez a látszat. Ez a pofa. Papírtigriskedés.

A lényeg az üzenet:

A közös gyűlölet összetartó ereje.

Szánalmas - nem hétköznapi (vulgármagyar) értelemben, hanem, ahogy érteni kell. Értitek vajon, feleim?

Camus írta valaha a Lázadó ember című könyvében, hogy az igazi lázadás nem valami ellen hanem valamiért van. Persze ő is komcsi volt, ugye? Meg kellene szabadulni végre ezektől a címkéktől és el kellene gondolkodni azon, hogy MI mit akarunk EGYÜTT. Valamiért és nem valami és valakik ellen.

Dixi.

pimpalini 2010.03.10. 19:14:26

Sziasztok!

Nagyon tetszik, hogy valaki felkarolta végre ezt a témát is! Sokkal fontosab annál, mintsem a társadalom a szőnyeg alá söpörje.

Egy kérdésem lenne:
Hogyan lehetek igazi bunkó?
Én szeretnék, de nem sikerül.
Kérlek Benneteket! Segítsetek!

Nincs véletlenül tanfolyam?
Lehet valakitől órákat venni?
Beilleszteném az időbeosztásomba...
Várom az építő jellegű válaszokat.

Üdv,
Trág Áron
süti beállítások módosítása