Lassan megérik a helyzet, hogy egy szorgalmas statisztikus, akit vonzanak a rendőrségi közlemények, ügyészségi nyilatkozatok és bírósági ítéletek, összehordja az összegeket, amik forognak az elmúlt nyolc év botrányaiban. Az a gyanúm, hogyha a négyes metrót, MÁV-ot, BKV-t, autópályákat és egyéb ügyeket összerakjuk, nem is százmilliárdok, hanem ezermilliárd felett lesz a a végül is megbugázott összeg.

Sokallod kedves olvasó?

Csak arra gondolj, hogy a Balatonringre hogy ment ki 20 milliárd támogatás és 15 milliárd hitelgarancia! És ne feledd hozzáadni a mongóliai projektnek kölcsönbe szánt 25 millió dollárt, vagy Sukorót!

Fogadjunk, hogy a kormányzati portálról elfeledkeztél már, ahogy a kormányzati negyedről is, hiszen úgy pörög az élet.

Az ember azt hinné, hogy az egy eldőlt verseny, hogy a magyar szocialista párt és az szdsz, úgy általában a magyar baloldal megnyuvasztásáért a gyurcsány ferenc nevű tette a legtöbbet. A leszakadt mezőnyben persze nagy a tülekedés a dobogós helyekért, hol nyakó elvtárs ugrik az élre egy jól sikerült nyilatkozattal, vagy lendvai ildikó tapos egyet a márkanéven azzal, hogy rámosolyog egy pártidegen gyermekre.

De hirtelen veszélybe került a fletó első helye, hiszen aktivizálta magát a veres jani, az ember, aki még a fletónál is ellenszenvesebb. Amit a makaói túrájával kapcsolatban a páros előadott, azt egy 3 osztályt végzett falusi tolvajpáros szokta csinálni, ha a körzeti megbízott egy keresztkérdéssel (Mit kerestek a Mari néni kertjében?) összezavarja őket. Ilyesmiért, még Hátsó-Zombisztánban is kiteszik a zombit a zombitanácsból és bocsánatot kérnek a vérfarkasoktól és a vámpíroktól, hogy egy ilyen kreatúra szabadon császkálhatott és ijesztegethette a gyerekeket, meg a sárkányokat.

A szocialisták már nem is reagálnak a botrányokra,a a nyakó már nem is cáfol, az meg szóba se kerül, hogy a janit esetleg le kéne szedni a jelöltségből. Pedig a jani visz, mint a jeges ár.

Tizenhét misi extrapénz tavaly, 25 milliós dollárkölcsön Mongóliába és még ki fog derülni pár dolog, ahogy őt ismerem. Találnak nála néhány száz tonna rezet? Kiderül, hogy alexandrával megjárták valamelyik egzotikus bolygót a Tejút túlfelén és egyúttal intéztek valami jó kis magyar állami garanciavállalást a Darth Vader Halálcsillag Építő KFT.-nek?

Mikor penderít ki valakit erkölcsi alkalmatlanság címén az mszp? Létezik még ez a kategória?

Gyakorlatilag minden nap elvisz valakit a rendőrség, aki üzemszerűen fosztogatta a közpénzeket.

És ez még csak nem is a jéghegy csúcsa, hanem csak egy jégkristály a tetején.

A baj az, hogy tehetetlenek vagyunk, rajtunk talán még a szavazás sem múlik. Nem tudjuk, hogy miért éppen most serkent fel a perzekutorok serege, amikor lassan végére ér a földalatti parkolók nagy szerelmeseinek uralma. A szociológiai magyarázat szerint ugye a politikai nyomás enyhült a pandúrokon, meg helyezkednek, de legalább annyira életszerű magyarázat az is, hogy a fejükben lévő chipben frissítették a szoftvert. Tudható, hogy a regnálásának utolsó napjait élő elit bűnei olyan számosak és égbekiáltóak és az elkövetők oly magas állásúak voltak, hogy egy szimpla elszámoltatás (ez a rendőri szaknyelv egy kedves kifejezése) is eltüntetheti a baloldaliként aposztrofált gazdasági és politikai és szellemi elit nagy részét. Ezt rendszerváltásnak hívják egyébként, még ha bíróságilag zajlik is.

Kérdés az, hogy a Fidesz elég elszánt-e ehhez? A társadalom elviseli-e, hogy vége van a kádári alkuk posztkádári verziójának is? Vagy csak akkor viseli el, ha megkapja érte a maga bűnbakját?

És ennyire sose volt társadalmi egység abban, hogy ki is a hibás. Valós probléma minden tiszta lelkiismeretű, nem Orbán rajongó szavazó számára, aki értelmesen akar kalkulálni a szavazatával, hogy egy nem elég erős legitimációjú kormánnyal és őrültekkel tűzdelt ellenzékkel akar-e nekivágni élete következő négy évének. És ez nem csak a szavazás felelőssége, hanem azé is, hogy milyen hangulatot teremt a véleményformáló értelmiség a választások előtt, tovább rombolva-e a demokrácia tekintélyét.

Hatalmas terhet fogunk rakni a Fideszre és személyesen Orbán Viktorra április 11.-én. Nem vagyok nyugodt ettől, de a többi opciótól egyenesen kitör a sikítófrász. Akinek egyébként van jobb ötlete egy erős kormánynál az most szóljon, mert ne feledjük, nincs olyan helyzet, amit nem lehet tovább rontani.

De mindenesetre ne feledjünk el betárazni! A zombikra egy golyó általában nem elég.

 

 

 

 

Címkék: választás korrupció veres jános felelősség zombi

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr191792066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szénhidra 2010.02.26. 12:53:03

Logikus következtetések.

Vajon az EBRD alelnököknek van mentelmi joguk?

agyalapi 2010.02.27. 12:02:18

Tisztelt Android!
Bár már megvádoltattam egy társasági beszélgetés során a demagógia vádjával (szerintem ez többünkkel megesett már, hogy az ellenvéleményű csoport, ha kifogy az észérvekből, ezt rángatja elő ellenünk), de akkor is azt mondom, hogy ha ezek megmaradtak volna az elfogadható capcarázás szintjén, ha nem a fele metrót, háromnegyed autópályát, az összes téligumit meg fagyállót a buszokból lopták volna el, ha valamelyest működőképes állapotban tartották volna az országot, akkor most nem kellene ekkorát bukniuk. De mivel nem így tették, szemérmetlenül és gátlástalanul loptak, süllyesztőben ( börtön ) a méltó helyük.
Szerintem is óriási teher lesz a következő kormányon, a capcara látszatát is el kell kerülniük, s nagyon keményen el kell számoltatni a főlopókat. Ha ezt nem tudják, vagy nem akarják megtenni, menni fognak. Szerintem akár idő előtt, ez a nép már nem fog ilyen soká tűrni még egyszer. Persze rendesen alájuk fog dolgozni a bukott rezsim, a bértollnokain és a bebetonozott hivatalnokain keresztül. Ezeket se lesz egy lányálom leszerelni, erősen felkötött gatya kelletik hozzá.
Remélem az ebrd nem menti meg ezt a csótányt (elnézést az állatvilágtól, de nem találtam hasonlóbbat) a börtöntől.
A tavasz már virrad...
Üdvözlettel:
Agyalapi

Paranoid Android2 2010.02.27. 13:26:53

@agyalapi: Capcara!
De régen hallottam ezt a szót!:)
Amúgy meg 42.

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2010.02.28. 18:56:52

azt nem értem az erős kormány miért jelentené a FIDESZ kétharmadát, szerintem a legjobb az lenne hogy jobbik kötelezően bent legyen 8-9 %-kkal mdf, szdsz ne legyen bent, mszp(mondanám, hogy ne legyen, de a realitás talaján akarok maradni) mszp annyi mint a jobbik vagy kevesebb és a maradékon egyenlő arányban osztozna a fidesz és még két párt de megint elrugaszkodtam a valóságtól mert ilyen nincs is. :( szóval mint mindig megint csak azt tudom mondani hogy nem az mszp és a fidesz meg a többi alávaló gazember a hibás hanem mi emberek, mert nem próbálunk alternatívával szolgálni az "istenadta népnek" hogy másra is szavazhasson, valakire akivel egyetért és nem akit kevésbé utál.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.03.01. 09:17:28

@agyalapi: Erről a 2006 tehet. Szokás szerint '06 tavaszára elloptak mindent, hátha jön a Patás, de a legnagyobb meglepetésükre maradtak a székben. Erre olyan k*rvára felbátorodtak ("Ecsém, akkora seggek ezek, kiloptuk a szemüket, erre mégis megválasztanak, hát itt mindent lehet baszkikám!") hogy nem vették észre, hogy, minden, amit stílusosan el lehetett lopni, már az övék. Maradt a pofátlan nyúlás ("Sebaj, 06-ban is nyertünk, nem lesz itt gond Ferikém, meglásd. Majd megint elmonod azt a tegyünkadógunkat beszédedet, oszt jóvan. Ezek mekkora faszok, édes istenem, egy hete ezen röhögök")
A bulit egyébként nem a Maszop, hanem az SZDSZ szúrta el, a cigányok túlzásba vitt puszilgatásával.
Az, hogy a Margit-híd felújítása annyiba kerül, mint egy kétszer akkora híd felépítése, nem rezgeti meg a lécet az istenadta népnél. De hogy az uborkáját védő embert sittelik le a szegény kirekesztetteknek beállított szarháziak helyett, az már átlátható, érzékelhető hazugság.

agyalapi 2010.03.04. 06:01:08

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
Maximálisan egyetértek, minden szavaddal.
Üdv:
Agyalapi
süti beállítások módosítása