A web kimeríthetetlen tárházát nyújtja a tomboló hülyeségnek és így nem nehéz napról napra újabb és újabb rémálmokat turizni, sőt az a legszebb, hogy nem is kell mélyre nyúlni érte.

Vásárhelyi Mária egy olyan emblematikus alakja ennek a műfajnak, hogy már a boldogult Matulától kezdve kötelező példálódzni vele, ha valakinek örömet okoz az ilyesfajta szerencsétlenek ekézése.

Értő olvasóim bizonyára észlelik, hogy a nevét most nagybetűvel írtam, ennek oka az, hogy egyszerűen nem is lehet haragudni rá, annyira, de annyira kívül esik mindenen, amivel kapcsolatban illik arra hivatkozni, hogy valaki tudja, hogy mit csinál.

Cserébe mai napi címlaplányunk lehetővé teszi, hogy megtudjuk, hogy a „Hogyan nem szabad szociológiai kutatást csinálni!” verseny örökös bajnokát milyen fixa ideák tartják fogságukban.

Ha reá pislantunk, azt az embert láthatjuk, akivel szemben Orbán Viktor elkövette azt az összes bűnt, amivel kende péter két könyvében és debreczeni józsef legutóbbi művében sikerült összehozni a kiöregedett cserecsatárt.

Tudom, hogy normális ember számára nehéz olvasni az ilyesmit, de kérek mindenkit, hogy vegye a fáradságot. Ha nem értjük meg hogy mi van a fejükben, nem tudunk hatékonyan harcolni ellenük.

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ma Magyarország külpolitikai helyzete, közjogi struktúrája, jogi, gazdasági , oktatási rendszere, művészeti élete, tömegkommunikációja, minden ellenkező híresztelés ellenére, olyan (ahhoz hasonlít leginkább), amit a kuncze, pethő, bauer, magyar, eörsi, vásárhelyi féle idióták elképzeltek és 12 év kormányzásuk alatt építgettek is. Húsz év alatt nem vették észre, hogy a magyar társadalmat nem lehet belekényszeríteni abba nyitott társadalomba, amelyben ők élni szeretnének és azért a halomért, amit az ország vezetőiként összehordtak, a legteljesebb nyugalommal teszik felelőssé a magyar nemzetet és persze azokat, akik húsz éve mondják, hogy ez nem fog menni.

 

A fiatalok jelentős része egy sajátos, magyar harmadik útban látná a kiutat. Ezt nem nagyon lehet értelmezni, csak a jelen tagadásaként. A szocializmusba nem vágynak vissza, de a mai kapitalizmust sem akarják. A propaganda azt sugallja nekik, hogy a mi nemzetünk számára létezik egy különleges, csak nekünk megadatott fejlődési lehetőség. Egy kommunisták nélküli szocializmus, egy tőkések, és magántulajdon nélküli kapitalizmus. A történelemből viszont tudjuk, hogy nincs sajátos magyar út.”

És még számtalan ilyen gyöngyszem lelhető.

 

És ráadásul elsők között fogják kirúgni a választások után.

És még igazuk is lesz.

Címkék: matula mária szociológia előítéletesség vásárhelyi

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr91703759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.26. 15:50:41

Nem akarom nagyon védeni Vásárhelyi Máriát, de azt hiszem az interjúban sok igaz állítás is van. Ma tényleg nagy divat a Horthy rendszer dicsőítése, tényleg sokan gyűlölik a cigányokat, stb.

Paranoid Android2 2010.01.26. 16:21:53

Persze, csak azok az összefüggések teljesen agyamentek, amikbe ágyazza őket.
A kutatásainak fogalomalkotási módszertana pedig elfogultabb, mint a Pravda a legszebb napjaiban.

gejzabá2 2010.01.26. 21:05:28

Még a cuclizmusban láttam egy kabaréjelenetet: a vízvezetékszerelő kimegy egy címre, ahol kicsit csodálkoznak, hogy ilye hamar jött, mert még csak egy két napja csöpög a bojler. A fószer komoly szakértelemmel nekilát és szétveri a fürdőszobát. Ömlik a víz mindenhonnan és egy hatalmas lyuk lesz a falon. A tulajnő ordít, többek között azt is, hogy ehhez mit fog szólni az x-es lakás lakója. Mire a szerelő: Hát nem ez az x-es lakás? Nem ez az (x-1)-es. Erre a szerelő veszi a kalapját és elmegy. Becsönget az x-es lakásba, ahol már várja a felajzott tulaj. Viszi a falon lévő lyukhoz, amin keresztül az ő lakásába is ömlik a víz. A szerelő ránéz a lyukra és azt mondja: Ja kérem ezt már valaki elbarmolta. Azzal elmegy. Hát ez a Vásárhelyi Mária is egy ilyen. Sokat tett ő azért, hogy utálják az emberek a cigányokat. Most meg csodálkozik, meg ilyen egzisztenciális izékkel jön.

Amúgy bármikor bármiről nyilatkozik ez a nő, mindig rúg egyet a Zorbánon (ez független a kontextustól) és ha valami rossz, akkor azért a Fidesz a hibás (vagy inkább hibás, vagy nem hibás, de az lenne, ha akkor már létezett volna).
Meg ez az egész riport, hogy miyenek a mai fiatalok... Erről a kérdésről utoljára az Ifjúsági Magazinban olvastam.

Paranoid Android2 2010.01.27. 07:27:58

@seba1: :) Igen, habár szerintem a Magyar Ifjúságra gondolsz és abban voltak csajok is, enyhén lengén....

gejzabá2 2010.01.27. 17:52:23

@Paranoid Android2: Az Ifjúsági Magazin volt az a végén Veress Pállal. "Lehet-e a kecskével nemi életet élni?"
süti beállítások módosítása