mdf-pénz-szdsz

 2010.01.15. 11:48

 A satnya magyar demokrácia történetében elsőként jön létre „demokratikus centrum” néven olyan politikai párt, amelyet nem egy társadalmi igény kifejezője, vagyis nem igazából a kiábrándult, bepöccent emberek igénye teremt meg.

Hanem a pénz és a politikai banditák kényszerszövetsége.

A rossz emlékű centrum párt, amelynek kis részben az elmúlt nyolc évet köszönhetjük, egy valódi társadalmi igényt lovagolt meg, ugyan az mszp érdekében, de mégis valódi lelkesedés és aktivisták álltak mögötte. A mégrosszabb emlékű köztársaság párt pedig palotás jános taxisblokád során szerzett népszerűségét lovagolta meg. Ez 1-2 százalékra elég volt, mintahogy még arra sem voltak képesek kapolyi elvtárs milliárdjai.

Az mdf-szdsz brand összegyúrása mögött néhány hánynivágyó bulémiáson kívül, csak az szdsz árnyékban maradt rablói állnak, akik a politikába való visszakapaszkodást, sőt hosszabb távon az ország megkaparintását remélik ettől a projekttől.

Semmi sem fogja jobban tesztelni a magyar választópolgárok maradék eszét, mint az, hogy ez a förmedvény sikeresnek bizonyul-e?

Még a régi szdsz közeli értelmiség erkölcsi nihiljén is kívül esik ez a borzadály, valószínűleg még a „hiteles antifasiszták” listájáról is le lehet kerülni azzal, ha valaki beáll fotózkodni a retkes meg az ibolya közé, a lajos bajusza alá. Vagy ha nem, akkor megint alábecsültük a hazai progresszió fiainak alkalmazkodó képességét.

Nem szeretem az mszp-ét és Isten látja lelkemet, a jobbikot se, de még szdsz tag emberekkel is beszélő viszonyban bírtam maradni.

De azt most megígérhetem, hogy azoknak már előre kimutatkozom és megszüntetem velük a köszönő viszonyt, nem csak erkölcsi alapokon, hanem az elmeállapotra vonatkozó becslés alapján is, akik erre a kanálisból feldifundáló végtermékre szavaznak.

 

Címkék: szdsz mdf dávid ibolya herényi retkes attila demokratikus centrum

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr481674205

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "A halál ellentéte nem az élet, hanem a művészet." - A Die Stürmer ünnepi beszélgetése Ludwig Lakatos berlini íróval 2010.01.15. 16:24:59

„Az ember nem arra született, hogy legyőzzék.” (Ludwig Lakatos) Rüdiger Dahlke írása* Ki is valójában Ludwig Lakatos? Bevallom, én nem tudtam a választ egészen a mai estig. Nem tudtam, mire számítsak. Itt ülök a Gustav Gründgens Strass...

Trackback: Jövőkép: SZLDF 2010.01.15. 14:22:39

Ha a szocialisták népszerűségi indexe nem fog javulni az elkövetkező években, akkor könnyen lehet, hogy a jelenlegi Liberáldemokrata Fórum beolvasztja magába az MSZP-t is. Valószínűleg Szociálliberáldemokrata Fórum lesz a nevük, esetleg a Szocialista S...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zozi1960 2010.01.15. 14:30:45

Nagy szomorúság ez!
Miért fröcsög mindenki a rosszakarástól, a negatív indulatoktól?
Miért kell a gyönyörű magyar nyelvet lealázni?
Mikor nő már föl az a generáció, amelyik önmagát és a világot kellő okosságal, távolságtartással tudja megfogalmazni?

Aldobói Feldob 2010.01.15. 14:34:58

@INkvizitor: "Azt hiszem ezzel elértük a legalját..."

Attól tartok nem!!! Lesz még lejjebb is, amikor az MSZP is belegyúródik ebbe a szarmasszába, majd a tavaszi országgyűlési választási vereség után (legkésőbb az önkormányzati választásokon)!

turulfan 2010.01.15. 14:35:14

nem is tudom, mekkora idiótának kell lenni ahhoz, hogy valaki erre a groteszk politikai formációra szavazzon.

pénzért adják-veszik a parlamenti helyeket, milliárdos vállalkozók fizetik be magukat a döntéshozatalba...

Freŝa 2010.01.15. 14:40:20

Természetesen nem lehet kétségbe vonni azt, hogy egy politikus, párt világképe, látásmódja megváltozhat. Az európai politikában is vannak színváltozások, például Churchill konzervatívként kezdte, de átült a liberálisokhoz, hogy aztán újra visszatérjen a tory csapatba.
Ez mind rendben is volna, csakhogy akkor teljesen hiteltelen, ha az inkriminált párt, politikus kommunikációjában decensen hirdeti magáról, hogy mondjuk konzervatív, de közben csak a hülye nem veszi észre, hogy a balosoknak játszik. Ibolyánál ez a helyzet. Az elmúlt évek vesszőfutása ezt mutatta. Teljesen hiteltelen a képlet.
Az már 2006-ban is egyértelmű volt, hogy balos orientáció felé veszi az irányt az MDF. Szavazóik másodlagos pártpreferenciája az MSZP túlsúlyát mutatta. Azóta egyértelműen balos identitású szavazóknak énekel az MDF. Az MSZP és az SZDSZ széthullásával a vég elől szánalmasan menekülve próbálnak betörni erre a piacra, s a zsigerből gyűlölt Orbán ellen felvenni a küzdelmet. A gyors, és - ki kell mondani - tehetségtelen pozicionálási próbálkozás nem sok sikerrel kecsegtet, inkább élet-halál küzdelemhez hasonlít, mint végiggondolt stratégiához.

Szarazinda 2010.01.15. 14:41:01

Én csak azt nem értem, hogy az ilyen mérhetetlenül amatőr, indulatvezérelt, érvnek látszó, de valójában rengeteg érzelmileg túltelített jelzővel agyon díszített szöveg mi a francnak kerül ki az index főoldalára, még, ha "csak" a blogfelhőbe is.

Ez egyszerűen egy szar írás, ami axiomatikusan címkézi a pártokat, de valódi érveket, összefüggéseket nem tartalmaz.

A színvonala alapján max egy rossz fúrumhozzászólásnak menne el.

darnmarquee 2010.01.15. 14:41:50

fúúú. nekem sem volt szimpatikus annyira először, de ami reakciót kivált sok emberből, hát most már egyre jobban tetszik. mint egy lakmuszpapír.

németország akkor egy nagy pornófesztivál egy ordas kurvával az élen. maradok itt, itt nem ennyire bigottak az emberek.

a fidesz pálfordulásai pedig ezek szerint a nép akaratát tükrözték? az nem is politika volt, hanem maga a szentlélek megnyilatkozása?

turulfan 2010.01.15. 14:51:53

@Szarazinda: szerintem jó a cikk.
azt pedig megértem, hogy egyeseknek fájnak az itt leírtak, dehát ez van :)

(egyébként anyám a "rendszerváltás" óta mfd szavazó, de most úgy felháborította ez az egész, hogy közölte, akkora x-et húz a jobbik mellé hogy kilyukad még az asztal is)

Tibike15 2010.01.15. 14:51:55

párt már van összeálltak a nagy politikai túlélők

De lesz szavazójuk is?

Vagy az nem fontos, majd agymosnak néhány nyugdíjas szervezetet és az elég lesz az 5%-hoz. Meg a bokrost is szeretik a mentális mazochisták.

vörös csepel 01111 (törölt) 2010.01.15. 14:55:42

@is:
Te egy Gyurcsány- rajongó, mdf-szdsz szavazó, 2014-es mszp feltámadást váró kis idegbeteg kommentelő vagy.
Legalább trollkodnál... Sajnos, te ezt tényleg komolyan gondolod.
"Fidesz-hívő", hihi Gyurcsány-hívő...:)

desertstorm 2010.01.15. 14:59:30

A kurvák és ezek a politikusok között semmi különbség nincs. Pénzért, hatalomért árulják magukat, csak azt nem tudom, hogy az ország érdeke hol marad...?! Nagyon sajnálatos, hogy ide jutottunk, de ez csak részben az ország lakóinak a hibája. Szegény "Mari" nénitől mit várjunk, mikor "ez egy aranyos ember, láttam a TV-ben" alapon szavaz?

Szarazinda 2010.01.15. 15:00:58

@turulfan: lehet, hogy egyeseknek fájnak az itt leírtak, én csak a magam nevében annyit tudok mondani, hogy nekem nem fáj egyáltalán. De ez attól még egy szar cikk.

Sok emócióval megtámogatott politkai kötődés némi naivitással és egy csomó közhellyel.

Freŝa 2010.01.15. 15:02:55

@darnmarquee: A Fidesz 1993-94-ben hajtotta végre konzervatív fordulatát, azonban ennek a párt belső életében már 1991 végétől mutatkoztak jelei.

Generációs, radikális szervezetként indult Fidesz a kor általános politikai helyzetében liberálisnak számított. Friss, új színt vittek a politikába, s tényszerű, hogy az SZDSZ szövetségesei voltak 1989-90 környékén. Azt ezzel kapcsolatosan azonban nem érdemes elfelejteni, hogy az SZDSZ is inkább volt radikális (MSZMP és kommunistaellenes, demokrácia és piacpárti retorika, stb), mint klasszikus liberális formáció. Az SZDSZ közeledése az MSZP-hez a Demokratikus Charta megalapításával a Fideszt egyre inkább eltávolította az SZDSZ-féle politizálástól.

1994-re a Fidesz légüres térbe érkezett azzal, hogy az SZDSZ koalícióra lépett az abszolult többséget szerző MSZP-vel.
Az önkormányzati választásokon 1994-ben már a polgári összefogáshoz tartozott a Fidesz (MDF-KDNP-Fidesz) szembenállva a hatalmi MSZP-SZDSZ koalícióval. Az MDF 1994-es veresége, majd osztódása a baloldali és liberális (szdsz-es, hiszen mára ez a szó teljesen összeforrt ezzel a párttal...) térfél lefedettsége, a Fideszben meglévő polgári/nemzeti gondolkodásmód erősödése folyamatosan a jobboldal felé terelte a Fideszt. Tegyük hozzá, hogy a mozgalmi létből párttá váló szervezet strukturáltsága, majd a korhatár eltörlése is hatott erre a folyamatra. Persze több más tényező is szerepet játszott abban, hogy a Fidesz 1998-ra egyértelműen a jobbközép politikai tér legerősebb pártjává vált.

Ez a folyamat tehát 1992-93 környékén indult, és 1994-98 közötti ciklusban ment végbe, láthatóan átgondolt taktika, s - amit sokszor szándékosan nem említenek a baloldalon - a Fideszben eredetileg is meglévő nemzeti szabadelvű világlátás, életfelfogás mentén.

Amint fentebb említettem a politikai erők oldal, illetve ideológiai strukturálódása, gondolkodásmód-változása nem különleges fejlemény, de lehet ezt hitelesen, a szavazóbázis erősítésével is végrehajtani, és lehet hiteltelenül, egyértelműen a politikai túlélés oldaláról megközelítve, tehetségtelenül véghezvinni. Az MDF jelenlegi munkálkodása sajnos az utóbbi kategóriába tartozik...

Yeto 2010.01.15. 15:09:45

"Hanem a pénz és a politikai banditák kényszerszövetsége."

Melyik mai magyar pártra nem illik ez?

OmegA404 (törölt) 2010.01.15. 15:15:51

A fosnak is kell hely a világon.

mrbrownstone 2010.01.15. 15:17:01

Nincs sok kedvem idiótáknak érvelni, de tán idetéved egy-két értelmesebb is, az ő kedvükért leírom: Dávid Ibolyának, Herényi Károlynak és még vagy egy tucat MDF-esnek simán összejönnének a biztos befutó helyek a Fidesz országos listáján. Nem ezt választották, mégpedig azért nem, mert hisznek valamiben, ami számukra a jelek szerint fontosabb a biztos befutó helynél. Nekem tetszik, amiben hisznek, én is hiszek benne. Hogy a cél érdekében elkövetnek néha kevéssé ízléses dolgokat? Hja kérem, ez Magyarország, itt eleve halálra van ítélve, aki betartja a fair play szabályait. A magam részéről meggyőződésből és a lehető legtisztább lelkiismerettel támogatom az MDF-SZDSZ kombót, és átkozottul nem érdekel, hogy az agymosott fidesznyikeknek meg az eredendően hülye jobbikosoknak ettől felmegy a vérnyomásuk. (Az meg komplett röhej, hogy az MDF-t az MSZP pénzelné, miközben az MDF éppen az MSZP bázisából igyekszik szavazókat átcsábítani.)

darnmarquee 2010.01.15. 15:17:57

sajnos engem nem győztél meg semmiről.

nekem ez a kurvás hasonlat bassza a csőrömet.

de ha már itt tartunk. akkor ezek szerint fidesz egy rafinált kurva, az mdf pedig egy naiv.

de egyébként meg szerintem ez egy folyamat. és lehet hogy most tényleg ere van szükség. mégis mit csináljon az mdf? miután orbán atyánk már világossá tette, hogy ő nem hajlandó se ezzel se azzal. a leskisebb közös nevező ideje van itt, és demokraták vannak minden pártban.

abszint86 2010.01.15. 15:19:09

Hát én sem tudom elképzelni, hogy ezzel szavazatokat szereznének. A Bokros által képviselt vonal számomra szimpatikus lenne, de a "mindent irányítani akaró, majd saját kézre játszó" SZDSZ-esekből nem kérek.

Csak az a kérdés, hogy akkor kire szavazzak? Bajnai nem akar egy pártot indítani?

A Kárpátok Ostora 2010.01.15. 15:24:12

@Kivlov: A magyar értelmi színvonal hű tükörképe az elmúlt 20 év. Két kommunista párt vetélkedik a hatalomért, az egyik nemzeti, a másik internacionalista. Gratulálok.

Aldobói Feldob 2010.01.15. 15:27:17

@abszint86: "Bajnai nem akar egy pártot indítani?" Hűha, nagyon, de nagyon remélem, nem!

Szarazinda 2010.01.15. 15:27:53

Mr. Brownstone egyébként jól beszél

darnmarquee 2010.01.15. 15:32:25

amúgy én most már komolyan látom, hogy a sok vérgőzös reakció sok embert fog efelé az "erkölcstelen" párosítás felé fordítani. így már talán nem is tűnik annyira hülyeségnek ez az egész, ugye? a részletekről lehet vitatkozni. talán egy szép napon megtanulják a politikusok, és ide értem az szdszeseket és az mdfeseket is, hogy soha nem szabad kizárni semmilyen párttal való együttműködést. ez egy végzetes hiba volt eddig a legtöbb párt részéről. talán a demokráciánk (még hiszek benne, hogy az, ha hiányos is) fiatalsága miatt volt ez eddig így. igenis lehet együtt dolgozni. mint ahogy a munkahelyemen is dolgoztam együtt emberekkel a politikai nézetüktől függetlenül. leülni egy asztalhoz a politikai paletta túlfelén lévőkkel nem kurválkodás szerintem. a szekeret így vagy úgy tolni kell. nem lehet mindig a saját szájízünk szerint.

és amúgy mára elfogadtam a fidesz beállítottságát is, mert nekem is voltak naiv elvárásai, hogy egy párt képviselje évtizedeken át ugyanazt stb stb. ez csak politika! nem az én mindennapom. ha valakinek a politika a mindennapja, azt sajnálom.

stratez 2010.01.15. 15:48:30

Csak azt nem értem, az Antall-család gyomra milyen különleges anyagból van, hogy bárhova akasztják az Antall-portrét, most például Bokros bajuszára és a nagy retkesre, szó nélkül tudomásul veszik.

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.01.15. 15:49:28

Sziasztok!

Első látásra valóban merésznek tűnik az MDF-SZDSZ házasság. Ez azonban nem házasság, hanem a jövő Fidesz-ellenes népfrontjának a csírája, amely a Dávid-Bokros MDF köré fog kiépülni. Nyilvánvaló céljuk, hogy a megroppant MSZP helyett átvegyék a balliberális oldal vezető szerepét. Bokros kiváló személy arra, hiszen az emberek személyre és nem pártra szavaznak, és ő sokkal inkább kihívója tud lenni Orbán Viktornak, mint bármelyik szocialista politikus.

Üdv
THL

Kósza 2010.01.15. 15:51:14

Nem értem a problémát, eleinte a fidesz is liberális párt volt, lásd orbán viktor veztésével kivonulás a Parlamentből 1990.-ben a Trianon évfordulón javasolt néma felállás miatt, aztán milyen konzervatív lett később? Még Tömjén Zsoltéknak is megfeleltek. A szadesz csak most ébredt rá, hogy váltson a liberális gondokodásáról. Van ilyen.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.01.15. 15:51:25

Nem tudom minek kell ölni a másikat. Adott a politikusi réteg. Tetszik, nem tetszik, ezek töltik meg a parlamentet még sokáig. Vagy a fityeszbe olvadnak be, vagy az emeszpébe. Most épp az mdf és szadesz van a soron. Én emlékszem mikor a fideszben ült a legtöbb volt kommenista.
A konzervativizmus meg éppenséggel létezik liberális állapotban is. Lásd Anglia. Sőt! Akár USA is. A Republikánus is valamennyire liberális, csak nálunk lett szitok szó. Nem mintha nem szolgáltak volna rá, de maga az eszme bizony létezni fog ezután is.
Apolitikusokról, csak annyit, hogy legyen fletó ovi, vagy bárki, egyik így rossz a másik meg úgy. Fletót nem kell bemutatni, még itt a lehelete, de oviról elfelejtik, hogy tehetségtelen, hiszen nyerő pozícióból tudott kormányt bukni. Nyerőből lett választás vesztese. Tehát ő is nulla. Ki maradt? A söpredék kérem. Utálhatjátok, utálhatjuk egymást, nincs, nem lesz változás. Majd tán 50 év múlva

Kivlov 2010.01.15. 15:53:06

@A Kárpátok Ostora:

ebből a 2 lehetőségből a nemzetit kell választani. vagy a még nemzetibb 3.-at!
szebb jövőt!

Wuff 2010.01.15. 15:54:52

@is: Ezzel nagyon súlyosan minősítetted magad. :)

A cikk pedig mesteri.

Ugyanakkor:
TaTa86. 2010.01.15. 14:30:26 hozzászólásával mélyen egyet lehet érteni:
"A konzervatív és a liberális egyáltalán nincs távol egymástól. Sőt igazából a szoclib az, ami önmagában oximoron."
Ezt hangoztatom mindig én is, csak azok nem látják ezt, akik rájuk szavaznak.

pandacsökiboborján 2010.01.15. 16:06:01

Minden pártot be kell juttatni a parlamentbe, aztán rájuk zárni az összes ajtót, az ivóvizet meg elzárni.

dögölj meg 2010.01.15. 16:11:21

@hjzgjkhjkl:
Az MSZP-Szadesz 12 évéhez hozzátehetjük at előző 40-et is,szüleik révén akkor is ők uralkodtak !

turulfan 2010.01.15. 16:23:23

@Szarazinda: mi vagy te, a másik nickje? lol

hjzgjkhjkl 2010.01.15. 16:24:10

@dögölj meg: Egyetértek. Csak szemléletni akartam, hogy még ebben a "rendszerváltás" utáni 20 évben is ők irányítottak...

flea 2010.01.15. 16:34:46

Lehet, hogy más is mondott már hasonlót, és akkor elnézést, de ez a poszt nettó hülyeség.

Nem azért, mintha azzal a részével nem értenék egyet, hogy Ibolya pártocskája egyre gusztustalanabb förmedvény, hanem azért, mert nekem például van olyan intelligens és talpig becsületes, ámde kb minden pártból (lássuk be: okkal) kiábrándult ismerősöm, aki 2006-ban azért szavazott az MDF-re, mert nem akarta, hogy az elcseszett 5%-os küszöb miatt megint eggyel közelebb kerüljünk a kétpártrendszerhez, ami ha lehet, még szarabb lenne (lesz).

Talán el kéne olvasni a saját fülszövegét a kedves szerzőnek: "Nem beszélgetünk, a vitakultúra kihalt..." - majd tenni ez ellen. Például úgy, hogy nem "előre kijelentkezünk" meg "megszüntetjük a köszönő viszonyt" meg "elmeállapotra vonatkozó becslés"-ekbe bocsátkozva elhamarkodott következtetéseket vonunk le, hanem például meghallgatjuk a másikat, érvelünk, ilyesmi. Aztán legfeljebb hülyeségeket beszél, akkor még mindig ráérsz elhajtani az illetőt a sunyiba.

pusztairénszarvas 2010.01.15. 16:44:17

Ez egy blogbejegyzés? Ez egy vicc. És fent az index címlapján. komolytalan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.15. 16:46:22

Nem igazán értem, hogy ez mennyivel rosszabb annál, mint amikor egy liberális párt a korrupciós ügyeinek köszönhető súlyos vereségét követően úgy gondolja, hogy hasznosabb számára, ha ezentúl konzervatívnak nevezi magát, és be is kebelezi az épp szétszakadó kereszténydemokratákat is ehhez az akcióhoz. A műtét sikerült, a párt nemsokára már másodjára fog kormányra kerülni...

Átvitel honvéd 2010.01.15. 16:49:59

@Szarazinda: ellenpéldaként tudok blogokat, ebből az indexes kupacból is (...vagy épp tipikusan), amelyek stilisztikailag elmennek, témától "távolságtartók", viszont mondandójukban legalább közük sincs a valósághoz... mint "igazság", mint ami "a valósággal a lehetőségekhez képest teljesen egybeesik", teljesen szarok. Go figure...

versiro 2010.01.15. 16:57:53

"A satnya magyar demokrácia történetében elsőként jön létre „demokratikus centrum” néven olyan politikai párt, amelyet nem egy társadalmi igény kifejezője, vagyis nem igazából a kiábrándult, bepöccent emberek igénye teremt meg.

Hanem a pénz és a politikai banditák kényszerszövetsége."

Már ne haragudj, de minden pártnál ez szokott lenni a fő motiváció, ez nem új találmány. Sajnos.

Átvitel honvéd 2010.01.15. 17:01:24

@flea: Gondolom MSZP-SZDSZ fanhoz volna szerencsénk... Azt kell mondanom, hogy annak a bizonyos köszönő viszonynak a megszűnéséért Ti, ballib-fanok, igazságotok teljes-tökéletes tudatában borzasztó sokat tettetek.

Ésszerűen érvelni, beszélni csak azzal lehet, aki ebben partner. "Ti" ellenben mindig arról beszéltetek, hogy beszélni kell, meg érvelni, meg minden, közben "igazatok" volt. Mármint szerintetek. Mármint megingathatatlan. Ami ennél rosszabb, az az, hogy ezzel a dologgal egyvalaki nem volt tisztában: Ti. És sokatok még most is a mundért védi, amikor látja, hogy az általa hőnszeretett politikai oldal milyen huncutságokat is csinált, hogy bedőlt, gyakorlatilag a saját súlya alatt, és mekkora trágyát hagy maga után. Ez elfogadhatatlan. Nem "nekünk" kell levonni a konzekvenciát, hogy baromságot csináltunk, mármint azoknak, akik már az elején megmondták, hogy ebből mekkora szar lesz, s akiknek persze "nem hittetek", mert Ti olyan okosak vagytok.

Azt gondolom, hogy (bár most a kommentet hozzád írom) minden ballib fannak el kellene gondolkodnia, hogy Ő maga miben felelős azért, hogy megette ezt a szemetet, és eszköz volt abban, hogy az Ő közreműködésével ez a "nem hallgatjuk meg egymást"-dolog mennyire sikeres lett (amit egyébként Ő maga persze kikér magának).

Még egyszer mondom: ésszerűen érvelni, beszélni, emberszámba venni azt lehet, aki önmaga képes ennek a minimálkövetelményeit hozni. Most nem rajtunk a sor.

(Önmagában azzal persze egyetértek, hogy sokan sokféle okból szavaztak 2006-ban az MDF-re -- én is rájuk szavaztam, és máig bánom -- , de azt is gondolom, hogy a poszt nem azokról szól, akik "valamikor" rájuk szavaztak -- hanem akik, a történtek ismeretében, még számításba veszik, hogy bármilyen szinten foglalkozzanak az MDF-szadesz utódpárttal.)

flea 2010.01.15. 17:10:40

@pozitív szemidefinit mátrix: "Gondolom MSZP-SZDSZ fanhoz volna szerencsénk..."

Hát nem. Baromira érdekelne, hogy miből jött ez le. Ha a te környezetedben az általam említett dolgokat kizárólag ballib fanok gondolják így, az elég elkeserítő (bár a magyar közállapotokat elnézve éppen nem váratlan, illetve csak annyiban, hogy szerintem a ballib fanok SEM szokták így gondolni, hanem acsarognak ezerrel, meg egyoldalúan felmondják a köszönőviszonyt).

Ezekután írsz valami olyat is, amit magamra tudok venni? ;)

(A zárójeleshez: egyetértek, de mint 2006-ban, idén is sokan sokféle okból fognak az MDF-re szavazni, míg a poszt logikája arra az implicit állításra épül, hogy oda csak az szavazhat, aki az MDF-et erkölcsi alapon pozitívnak tekinti. Úgyhogy amit én mondtam, az az idei választás után is ugyanúgy meg fog állni.)

loláb 2010.01.15. 17:12:28

Már ott kezdődik, hogy DEMOKRATIKUS centrumnak nevezi magát a szemkilövető rendőröket kitüntető szdsz, és a saját párttársait lehallgató MDF. Érted, demokratikus.

Centrumnak is maximum a céltáblán lehetnének, a kettejük programja ugyanis pont nem centrista, hanem szélsőségesen piacbarát, vallásellenes, és kisebbségbarát. Itthon köze nincs a centrumhoz.

Szóval aki ezekre szavaz, az tényleg elmebeteg.

Én megértek mindent, ha valaki utálja a komcsikat, szavazzon a fideszre. Ha az Orbánból van elege, akkor rájuk, de ezekre? Dávid Ibolya előrángatja a kalapjából az épp aktuális választáson Bokros Lajost (figyeljétek meg, Bokros lesz az mdf köztársasági elnök jelöltje is), mint valami Jolly Jokert, aki mindenhez ért, és mindent visz, és álságos módon 30-70%-kozik, miközben összekapaszkodik azzal a szadival, ami már Megyó óta "tele van korrupciós ügyekkel".

pet77 2010.01.15. 17:15:09

Eme 2 párt agóniája zene füleimnek!!!!:))))))...
...bár az mdf-et valaha szimpatikusnak tartottam, mig ibolyka drágám el nem kezdte szisztematikusan szétverni a POLITICAL CAPITAL tanácsára, amely (a sors fintora) 2 volt szdsz-es zsidógyerek cége:))))))
MUHAHAHA

pet77 2010.01.15. 17:17:24

...alighanem ezt nevezik öngólnak:)))

Átvitel honvéd 2010.01.15. 17:26:43

@flea: Tévedtem, bocsánat :-)

Arról asszociáltam ballib-fanra, hogy korábban MDF-et valamilyen szinten tisztelő v. kedvelő embernek ma (legalább is ez a feltételezés él bennem) az MDF a hányinger érzésével asszociálódik, védeni meg pláne elvből eszébe nem jutna. A másik: ez a "beszéljünk" tipikusan ballib-lózung; ez volt a 2002-es választások után is (amikor állítólag a Fidesz "ásta" az árkokat, no meg azok a fidesz-fanok, akik az elején megmondták, hogy nem lesz ennek jó vége -- csak épp a túloldal úgy ítélte meg, hogy ezt kimondani "szentségtörés", azon kívül, hogy "baromság"; ...így persze nem lehet párbeszélni, és csak az idő mondja meg, hogy kinek volt igaza, ami (bár már nem tartozik szorosan ide) azt gondolom, mára be is következett). És ez megy ma is. Csak az marad el, hogy valaki egyszer kimondja: bocs, elcsesztük, nem egyszerűen benéztük, hanem közben azt sem vettük észre, hogy mi magunk mit is csináltunk (és csinálunk ma is).

MDF-SZDSZ: a fene tudja. A postot nem tartom túlságosan "irodalminak", de a morális tartalmával tökéletesen tudok azonosulni. Olyannal, mint az MDF, az ember "elvből" nem foglalkozik (akkor sem, ha akármilyen más motivációk vezérlik... látszik, pontosan az, ami a poszt egyik megállapítása is, hogy nem társadalmi "szükségszerűség" hívta életre ezt a mostani összeborulást, hanem pragmatikus "hatalommánia" -- mármint h. azért dobjuk össze a cuccost, hogy pozícióban maradhassunk, egyébként minden magasról le van sajnálva). Akinek van gyomra, az szerintem MDF-re, na, arra aztán végképp nem. Persze lehet, hogy tévedek. ...Csak nehogy az idő megint igazoljon...

mrs. white 2010.01.15. 17:29:17

@mrbrownstone: A szerző azért nevez förmedvénynek mert itt mutatkozik meg vegytisztán, hogy pusztán és kizárólag csak pénzről van szó semmi másról itt még az ideologia máz is elmarad, mig minden más esetben legalább a látszatra ügyelnek, sőt más pártokban még előfordulnak fanatikusok akik tényleg hisznek abban amit csinálnak,még ha ez neked furcsának is tűnik. Na erről nincs az esetükben szó.

mrs. white 2010.01.15. 17:34:11

@is: Néha voltak értelmes megszólalásaid de most teljes K. O. vagy. Szar dolog hogy az Mszp után kiábrándulva már csak ebbe a formációba szerethetsz bele sajnállak érte.

váév építők (törölt) 2010.01.15. 17:37:21

hogy ez lesz-e az első párt, ami a pénz és a politikai banditák kényszerszövetsége hoz létr, a válaszom nem. volt már ilyen korábban is: úgy hívják fidesz, szdsz, mdf, miép, jobbik, mszp...ezek mind a hatalomvágyuk miatt egyesültek.

Aldobói Feldob 2010.01.15. 17:38:53

@váév építők: biztos nem felejtettél ki senkit?

Átvitel honvéd 2010.01.15. 17:47:04

@váév építők: én nem emlékszem olyanra a magyar, rendszerváltás utáni történelemben, hogy két "tisztes" rendszerváltó párt a tökéletes lebőgés után, a puszta 5%-os álomhatár elérése, no meg az egyéni, képviselői mentelmi jog megszerzése érdekében összedobta volna a cuccost. Kerül, amibe kerül. (Legközelebb talán még a '94-es MSZP-SZDSZ paktum volt hozzá; tősgyökeres rendszerváltó párt az alig négy éve kinézett ellenséggel összecuccolt. Nézd meg, hogy hányan hagyták ott akkor az SZDSZ-t. De a mostanival az a paktum sem ér fel, mert 1.) igaz ugyan, hogy a pénzért és a hatalomért ment, és 2.) tökéletesen összeegyeztethetetlen gyökerű pártok tolták össze az ágyat, de 3.) "csak" koalíciót kötöttek, saját arccal, és 4.) ha nem kötnek koalíciót, akkor is képesek lettek volna külön-külön boldogulni; legfeljebb a "nagyobbat" szakítás volt a tét, nem a puszta "csak maradjunk bent a parlamentben"-féle görcsös konchoz ragaszkodás.)

Nem gondolom, hogy egyenlőségjelet lehetne tenni a fidesz, szdsz, mdf, miép, jobbik, mszp és eközé a förmedvény közé.

magyalka 2010.01.15. 17:51:42

@hjzgjkhjkl: egyetértek.
Ha ez a zagyvaság: MDF-SZDSZ bejut a parlamentbe nagyot fogok csalódni honfitársaimban!
Aki a fideszt fikázza, az hülye. Nem szeretem őket sem,és szégyenkezve mondom, de szerintem is akkor volt a "legjobb", az elmúlt húsz évben, amikor ők kormányoztak.

mrs. white 2010.01.15. 17:54:04

@Fedor: Az általad említet párt nem a korrupciós ügyei miatt hullott szét hanem mert a rivális nagy testvér ugy akarta. Ezért meg is kapta méltó jutalmát az mszp-től. Késbbőbb pedig a választóktól. vegyük már észre hogy atörésvonal nem jobb és baloldalon húzódik hanem hogy ki fogadja el hogy a múlt rendszer haszonálvezőit vannak akik elfogadják és vannak akik nem. Mostani mdf is mintha elfelejtené hogy azokhoz húz akik Az ős mdf-et galyra tették, tehát ha az eredeti szellemiséget nézem és végletekig leegyszerűsítem a volt komcsikhoz és azok kiszolgálóihoz. ez az ami az egyil oldalon símán elmegy a másikon meg soha. a fidesznél is nem az volt érdekes, hogy liberális vagy éppen most keresztény e vagy sem,hanem hogy mindig az mszmp- vagy utódaival szemben van. Ebben semmi változás nem történt, ha tetsziik a fő törés vonalnak mindig azon az oldalán állt mint ahopgy az mszp is a másikon. ami nem megy és belebukik mindenki az átjárásba ezen a vonalon lásd a rendszerváltó szadesz 25%-ról 0-ra és igy jár az Mdf is. A baloldalnak csak egy párt létezik a maszop. a választási vereség után ismét lehet majd hinni benn mert az emlékek halványulnak. Ja az állandó hogy lehet valaki liberálisból keresztény dilemára csak annyit. mindenki liberálisként kezdi fiatalként és konzevativként fejezi be öregen, a halálos ágyon vagy zuhanó repülőn pedig még sose volt senki ateista. jó napot.

flea 2010.01.15. 17:59:21

@pozitív szemidefinit mátrix: "korábban MDF-et valamilyen szinten tisztelő v. kedvelő embernek ma az MDF a hányinger érzésével asszociálódik"
Ezt én is így tapasztalom.

A 2002-es választások körüli/utáni ballib kommunikációnak tényleg az volt a zanzája, hogy "borzasztó, hogy nem álltok szóba velünk, kurva árokásók, meg az anyátok is" - máig nem értem, hogy ez hogyan működhetett. De egyrészt ettől még az, hogy közönséges magyar állampolgárok, tehát nem a politikusok vagy legalább párttagok (ráadásul sokszor csak vélt!) pártszimpátia alapján ne álljanak szóba egymással, az tényleg botrány, másrészt meg ez azért egy kicsit már régen volt ahhoz, hogy ha valaki felveti a "szóba kéne állni egymással" részét az anyázás nélkül, abból arra lehessen következtetni, hogy 2002-ben tanulta a kedvenc politikusaitól. Szerintem. :)

Sokáig én is úgy gondoltam, hogy akinek van gyomra, az bizonyos pártokra nem, de egyre több olyan emberrel találkozom, aki ezen az alapon már minden pártot kizárt (kivéve esetleg egyes esélyteleneket, akiket meg az 5% zár ki), ezért gyomrát kímélendő két napi teakúrát tart, majd elmegy és szavaz valakire valami pragmatikus szempont alapján. És kicsit hajlok is rá, hogy igaza van, mert végül is egy valamilyen szinten önkorlátozó és az országot tűrhetően vezető, bár gazember banda, az jobb választás, mint a talpig becsületes, ámde faltól falig dilettáns. (Mindkét jellemzés szándékosan olyan, hogy szerintem semelyik pártra nem illik pontosan, szóval nem kell keresgélni, kire is gondoltam. :))

S. Annyi 2010.01.15. 18:08:08

Hú, de be vannak szarva az elvtársak! rettegnek a kétharmadtól és minden előzetes cáfolat ellenére mégis megköttetik a koalíció. Persze ki hitt nekik, mert én nem. Amit ezek gondolnak, az is hazugság. Kérlek Istenem, legyen meg a kétharmad, vagy inkább ötnegyed, veszítsék el a mentelmi jogukat, oszt kőbányába velük! Kis szarházi hazaáruló getvák.

Paranoid Android2 2010.01.15. 18:12:20

@Freŝa : Könyörgöm Churchill-t ne keverjük ebbe bele!:)

S. Annyi 2010.01.15. 18:12:27

Magyarország minden idők egyik legnagyobb, példaértékű költségvetési kiigazítását hajtotta végre a tágabb értelemben vett felzárkózó térség történetében, és ennek révén államháztartási pozíciója a legerősebbek között van, áll a Bank of America-Merrill Lynch pénteki elemzésében. A befektetési ház szerint a helyzet ugyan még recessziósnak érződhet, de a magyar gazdaság már túljutott a nehezén, és az idei év elején - negyedéves összevetésben - már pozitívra fordul a GDP-dinamika, és 2010-2011-ben a növekedés folyamatosan gyorsulni fog.

Mennyit fizet ezért a maszop az Indexnek?

Paranoid Android2 2010.01.15. 18:13:24

@Szarazinda: Haver, te tudod mire való egy blog?:)

pet77 2010.01.15. 18:13:31

@S. Annyi:
A kőbánya még humánus is lenne
velük szemben...
...nade a szabadságjogok, meg a lib maszlag szerinti méltóság öket is megilleti,igy az akasztás durva lenne..
Kőbánya életfogytig!!!!

pet77 2010.01.15. 18:15:13

Valóban bajban az elvtársak!

Itt már a panellakó nyugdijas és bolgár györgy sem segithet:)))

S. Annyi 2010.01.15. 18:15:13

@pet77: Nem. Felfüggesztettet érdemelnek. Vastag kötéllel!

S. Annyi 2010.01.15. 18:16:58

bolgár "albán úr" györgynek veszek egy buzukit.

pet77 2010.01.15. 18:17:54

...Pedig szilvásival még Kádár sirját is kirámoltatták..
.....még a rendörpalotába is belelövettek!!
...mindhiába:))

Paranoid Android2 2010.01.15. 18:18:12

@mrbrownstone: Az első igazi mdfszdsz bérkommentelő! Adom a virtuális rózsacsokrot! Eddig csak a szoci verziót ismertük!:)

S. Annyi 2010.01.15. 18:18:38

Persze olyan kötelet még nem csináltak, amely a mi eleonóránkat elbírná.

S. Annyi 2010.01.15. 18:20:52

Semmi sem fogja jobban tesztelni a magyar választópolgárok maradék eszét, mint az, hogy ez a förmedvény sikeresnek bizonyul-e?

Micsodááááát? :-)

pet77 2010.01.15. 18:22:54

Hibátlan kisfilm gyurcsány bukásáról:

Eszméletlen jó!Ismeritek?:

www.youtube.com/watch?v=G93NITCCVTc

S. Annyi 2010.01.15. 18:28:31

@pet77: Jól néz ki feri....és úgy is beszél....

pet77 2010.01.15. 18:30:00

"Egy ember,egy program"
..mégis mindketten buktak!

S. Annyi 2010.01.15. 18:32:45

@pet77: :-) Ki nem hagytam volna. De hisz az mszp náci?

:-))))))))))))))))

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.01.15. 18:32:49

@VRbagoly: Óh, ez a hasonlat nagyon tetszik. Elképzelem a valaha volt befolyásos velencei kurtizánt, aki ma már örül, ha egy hajléktalant lecidázhat a sikátorban egy félüveg kupakos borért.

Átvitel honvéd 2010.01.15. 18:33:30

@flea: "A 2002-es választások körüli/utáni ballib kommunikációnak tényleg az volt a zanzája, hogy "borzasztó, hogy nem álltok szóba velünk, kurva árokásók, meg az anyátok is" - máig nem értem, hogy ez hogyan működhetett"

Egyszerű. Fel kellett ébreszteni a fanokban egyébként is meglevő "igazunk van"-motívumot. Nagy kockázata nem volt, abban a pillanatban mindenki úgy kezdhette a mondandóját, hogy "szerintem"... mert még nem volt meg róla a tapasztalat; innentől kezdve fennállt, hogy "miért ne" lehetne igazunk (és persze van is).

(...Ami egyébként egész addig nem gond, amíg ez a "hit" és a konkrét "valóság" egybeesik. Persze, ha mégsem, az ciki.)

"...másrészt meg ez azért egy kicsit már régen volt ahhoz, hogy ha valaki felveti a "szóba kéne állni egymással" részét az anyázás nélkül, abból arra lehessen következtetni, hogy 2002-ben tanulta a kedvenc politikusaitól."

Az a baj, hogy "nem volt régen". Mármint 2002 igen, de a stílus, az ma is a régi. Ezért is írtam eredetileg (bár ezek szerint nem a megfelelő címzettnek :-/), amit írtam. Pusztán ha végigolvasod a ballib fan hozzászólásokat itt, ennél a postnál, gyakran ugyanazzal a komplett szemellenzősséggel, és az illető "igazságának" teljes bizonyosságával találkozol, mint eddig. Még ma is. Közben tökéletesen meg vannak győződve róla, hogy ők aztán "liberálisak", és nem "Ők" azok, akikkel nem lehet beszélni. (Miközben az, ami pár éve még teoretikus volt, amiről "lehetett vitatkozni" elvi síkon, az ma már nem teoretikus sík, hanem tökéletesen formába öntött, megfigyelhető valóság -- csak rá "kellene" nézni). ...Számomra hihetetlen.

Pragmatikus elvű pártválasztás... hát, nem tudom. Tényleg nem tudom. Szívem szerint adnék egy esélyt a Fidesznek -- azért, mert semmilyen más pártban nem látom azt az esélyt, elvi síkon sem, hogy befejezi a rendszerváltást (ami végsősoron szerintem az elmúlt húsz évben folyamatosan húzódik). Ezzel állt szembe korábban az SZDSZ, most nem rég az MDF, és volt folyamatosan "ellenfele" a volt állampárt. (Jól látszik, hogy a 2002-től máig terjedő idők valós válságát nem egyszerű politikai nézetek, hanem az MSZP-ben velejéig meglevő, "régi" beidegződések és tehetségtelenség okozták... amelyet én magam arra vezetek vissza, hogy 1990-ben ezt a témát az akkori pártok nem zárták le egyszer- s mindenkorra, mint ahogy az egyszeri emberek sem győződtek még meg róla a valóságban, hogy ezek a beidegződések sehová nem vezetnek). Hogy tisztában vagyok-e azzal, hogy a Fidesz szintén könnyen pályázhatna egy hasonló, hatalomért és pénzért mindent-emlékéremre? ...Az a baj, hogy igen. Azaz van igazság abban, amit mondasz (sőt, ha úgy vesszük, akár rám is érvényes). Bár az, hogy "akkora" hányingert éreznék az üggyel kapcsolatban, az nem igaz. "Kicsiket", "közepeseket" már csalódtam bennük, "nagyot" (olyat, mint az SZDSZ-esek kb. fele '94-ben) még nem. Meglátjuk.

grésa 2010.01.15. 18:39:34

ez a poszt és a kommentek nagy többsége bizonyítja, hogy az elkövetőknek fingja sincs a politikához, demokráciához. Jó lesz nektek a feudalizmus!

S. Annyi 2010.01.15. 18:40:54

@grésa: Köszi az értékelést. Szebb jövőt!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.15. 19:31:24

@mrs. white: "Az általad említet párt nem a korrupciós ügyei miatt hullott szét hanem mert a rivális nagy testvér ugy akarta. Ezért meg is kapta méltó jutalmát az mszp-től. Késbbőbb pedig a választóktól."

Persze. Az SZDSZ intézte el, hogy a FIDESZ népszerűsége egy-két év alatt 35-40%-ról 7-re csökkenjen, a székházügynek meg semmi köze nem volt hozzá. jó ennyire elvakultnak lenni?

Paranoid Android2 2010.01.15. 19:55:34

@Fedor: Istenem, de szép gondolat! A Fidesz, hogy legyen pénze a kampányra, eladta a tulajdonát képező székházát. Förtelmes bűncselekmény.
Szerencse, hogy azzal a rejtéllyel azóta sem kellett megküzdenünk, hogy a kedvenceid, vajon miből kampányoltak akkor és azóta is.
Én kétséggel elhiszek bármi rosszat a Fideszről, de 17 éves ügyeket emlegetni, amikor bajnai elvtársék, csak ma, milliárdokat durrantottak meg és holnap is szorgalmasak lesznek, enyhén szólva szánalmas.
Szeretném ha megértenéd:
Ha ennek a kormánynak az idején a Fideszt szidod mindenért, a következő kormány idején semmi súlya nem lesz az akkor esetleg jogos kritikádnak.

flea 2010.01.15. 19:58:04

@pozitív szemidefinit mátrix: az általam ismert intelligens emberek túlnyomó része hasonlóképp van ezzel, mint te, csak abban vannak egyéni különbségek, hogy kinél milyen típusú "ügy" mekkora hányingert okoz, illetve környezeténél, kedvenc hírforrásánál stb. fogva mi mennyire jut el hozzá. És persze az is kérdés, hogy mekkora az a hányinger, aminél már telítésbe megy és visszavonhatatlanul bekerül az adott párt vagy személy az "ultragáz, hagyjuk" kategóriába. Például az a srác, akiről beszéltem, hogy 2006-ban az MDF-re szavazott, viszonylag alacsony ingerküszöbű, ráadásul elég tájékozott is, úgyhogy nála rég minden párt ebben a kategóriában dekkol, és szokatlan szempontok alapján választ pártot, mert otthon maradni viszont nem hajlandó.

Különben a lila ködöt egy pillanatra félresöpörve sokan meglepődnének az összes fajta pártszimpátiájú emberek között, hogy valójában mennyire nem "birka" a nép. Legalábbis e tekintetben nem az. Csak míg szerencsésebb (vagy fásultabb?) országok lakói ezzel együtt tudnak értelmesen vitatkozni ilyesmiről, addig nálunk az a frusztráció, amit a különböző méretű és szagú szarkupacok (elnézést a plasztikus hasonlatért) kényszerű egymáshoz méregetése okoz, ahhoz vezet, hogy nem bírjuk elviselni, ha valaki a másikat hozza ki legkevésbé kellemetlennek, és mindjárt azt feltételezzük, hogy szerinte az nem is büdös, tehát az illető csak hülye vagy gazember lehet. Ezt kellene megtanulni nem tenni. Például nem írni ilyen posztokat.

Paranoid Android2 2010.01.15. 20:12:29

@flea: Van az erkölcstelenségnek, pitiánerségnek olyan foka, amely mellett nem lehet már szótlanul elmenni. Az mdfszdsz nász ilyen.
Azért tartunk itt, mert ennél sokkal kisebb, de kellő képpen szörnyű és undorító dolgokról nem mondtuk ki:
Aki ezt előadja, azt nem ismerjük többé!

Aldobói Feldob 2010.01.15. 21:30:13

...izé, akkor az szdsz alulról szagolja már az ibolyát?

mrbrownstone 2010.01.15. 23:45:05

@Paranoid Android2:

Elég sok undorító dolgot csináltam már életemben, többször is ettem májat, egyszer felmostam egy részeg osztálytársam hányadékát az iskola folyosóján, sőt most még veled is szóba állok, de bérkommentelő nem voltam soha, és most sem vagyok az. Egyszerűen leírtam, amit gondolok, és kész. Ha te csak magadból tudsz kiindulni, az nem az én hibám.

mrbrownstone 2010.01.15. 23:48:14

@mrs. white:

Ha a világ olyan fekete-fehér hely lenne, mint amilyennek te látod, nagyon unalmas lenne. De hát szerencsére nem olyan.

INkvizitor 2010.01.16. 00:15:48

@mrbrownstone: ne vedd a szívedre :) a "bérkommentelő" csak egyszerű jelző, egy minősítés. Nem kell ahhoz romának lenned, hogy le cigányozzanak. Nem arra gondolt, hogy ezért Te pénzt kapsz ibiéktől. Írhatta volna azt is hogy "hülye vagy" de az túl sértő, és ezért akár be perelhetnéd. (bár valós ténymegállapításokért nem igazán marasztal el a királyi bíróság :))

mrbrownstone 2010.01.16. 01:06:10

@INkvizitor:

Engem aztán az sem zavar, ha lehülyéznek. Csak elszórakoztat, ha olyanok teszik ezt, akik még nálam is jóval hülyébbek.

Paranoid Android2 2010.01.16. 07:45:58

@mrbrownstone: Egy olyan "párt" hivatalos álláspontját kommentelgetni, mint ez a "demokratikus centrum" ezzel jár, senki nem hiszi el, hogy nem vagy rokona valamelyiknek, vagy nem teljesítménybérben fizetnek.
Ha egyik sem igaz rád elnézést, de te tényleg erkölcsileg el tudod fogadni ezeket?

mrbrownstone 2010.01.16. 14:26:07

@Paranoid Android2:

Simán el tudom fogadni. Nem vagyok érdekelt rokonom révén, és nem fizet nekem senki. Amikor pártok közül választok, a párt céljait vizsgálom, illetve azt, hogy képes-e a céljai megvalósítására. Az MDF meghirdetett céljaival egyetértek, és képesnek látom a pártot a célok megvalósítására. Az erkölcs nem politikai kategória (aki az ellenkezőjét állítja, az vagy hazudik, vagy önmagát is becsapja), de még ha politikai kategória lenne, akkor sem látnék okot arra, hogy az MDF erkölcseit rosszabbnak tartsam a többi párt erkölcseinél.

Ami a személyeket illeti, az elmúlt húsz évben - a néhai Antall Józsefet nem számítva - összesen négy koncepciózus, az orránál tovább látó ember akadt a magyar politikai életben. Orbán elérte a célját, következetes építkezéssel megteremtette az ütőképes jobboldali gyűjtőpártot, amit helyeseltem. (Azt már nem helyeslem, hogy a célja elérése óta gátlástalan demagógiával törekszik a bázisa megtartására, illetve szélesítésére.) Tölgyessy Péter szeme előtt hasonló cél lebegett, de őt az SZDSZ belső erőviszonyai megakadályozták a célja elérésében, amit sajnálatosnak tartok. Gyurcsány hiába volt koncepciózus, a hosszú távú építkezés helyett a politikai kalandorságot választotta, és ebbe szükségszerűen belebukott. Dávid Ibolya a negyedik ember, aki képes távlatosan gondolkozni, és nem a pillantnyi hasznot/kárt, hanem a hosszú távú célt szem előtt tartva cselekedni. Amit te erkölcstelségnek tartasz, az valójában egyszerű alkalmazkodás a magyar politikai életben uralkodó farkastörvényekhez.

flea 2010.01.16. 16:55:31

@Paranoid Android2: nem vagyok meggyőződve róla, hogy csakis ezért tartunk itt, bár abban biztos igazad van, hogy ez legalábbis egyike a fő okoknak. De nem is ez a baj a poszttal - mondtam is feljebb, hogy Ibolya pártocskája egy förmedvény -, hanem az, hogy nem teszel különbséget az "aki ezt előadja", meg az "aki ezt az előadást hajlandó végignézni" között.

Egyébként egyetértek @mrbrownstone: -nal abban, hogy az erkölcs nem politikai kategória. (A többiben nem nagyon. Szerintem pl. Gyurcsány távlatos gondolkodásban nem mérhető az Antall-Orbán-Tölgyessy hármashoz, bár tény, hogy a többiek közül így is kiemelkedik. Viszont a stratégiát feláldozza a taktika oltárán, ami döntő hiba. Vessetek a mókusok elé, de szerintem az ő megfelelőjét egy másik pártban úgy hívták, hogy Torgyán József... még a manírjai is ugyanolyan jellegzetesek, bár egész másfélék.)

Aldobói Feldob 2010.01.16. 17:22:14

@mrbrownstone: lesz egy kis gond szerintem mdf céljainak megvalósításával, ti. ha legjobb esetben is kerülnének 5-6% netán 7%-al a törvényhozásba, ez édes kevés lesz ahhoz, hogy ott bármit is elérjenek. (megjegyzem hála istennek!)

Paranoid Android2 2010.01.16. 17:38:21

@flea: Tudom, hogy nehezen felfogható, de az mdfszdsz féle erkölcstelenség lényegileg tér el az mszp és a Fidesz féle erkölcstelenségtől.
A szocik, minden elképesztő gazemberségük ellenére, legalább rendelkeznek némi betyárbecsülettel: Segítsd a lebukattakat! Elvtárs!"
A Fidesz pedig rendelkezik valami elfogadható erkölcsiséget megtestesítő jövőképpel, amiben (a szoclibek kivételével) még a dolgos dakotáknak is van helye. Igaz, hogy ők is csak magukkal az élen képzelik a jövőt, mint bárki más, de mégis csak ebben az országban gondolkoznak.
Azibolya, meg a beszipkázott, elitből kipottyant alakok, csak a saját egzisztenciájukra gyúrnak. És ezt pontosan tudják is.

Aldobói Feldob 2010.01.16. 17:57:18

@Paranoid Android2: plusz az ibolya valójában egy mérgesrepkény!

Paranoid Android2 2010.01.16. 18:06:25

@Aldobói Feldob: Valójában a mérgesrepkény és a mirigyes pereszlény tiltott eszközökkel történő keresztezéséből született és az szdsz-es kódneve bozontos gombafű, korábban hártyásfészkű imola, mégkorábban tarackoló kékgyökér.

Paranoid Android2 2010.01.16. 18:10:00

@Aldobói Feldob: Valójában a mérgesrepkény és a mirigyes pereszlény tiltott eszközökkel történő keresztezéséből született és az szdsz-es kódneve bozontos gombafű, korábban hártyásfészkű imola, mégkorábban tarackoló kékgyökér.

mrbrownstone 2010.01.17. 06:50:24

@Aldobói Feldob:

Az én életemben is volt egy időszak, amikor még nem fogtam fel, hogy ami kicsi, az megnőhet nagyra, és ami nagy, az összemehet kicsire. De mire középsős lettem az oviban, már kezdett derengeni, hogy a világon minden folyamatosan mozog és változik, még akkor is, ha ez első ránézésre nem mindig látszik.

flea 2010.01.17. 10:12:08

@Paranoid Android2: "Tudom, hogy nehezen felfogható"? Ha elmész az óvodás oltogatás irányába, abban semmi kedvem részt venni, úgyhogy ezt lehetőleg mellőzzük.

Egyes emberek szerint az erkölcstelenség az erkölcstelenség, nincs egyik, meg másik fajtája. Számomra ez valamivel korrektebb álláspont. Nem szólva arról, hogy sok individualista bűnöző még lehet, hogy jobb is, mint egy bűnszervezet, úgyhogy a betyárbecsületet nem tudom, miért kellene értékelnem. De az egy országban gondolkozás is vezetett már oda a magyar történelemben, hogy kialakuljon a mondás: "Nem ezeket a magyarokat vártuk."
süti beállítások módosítása