Hosszú hétvége

 2009.08.28. 11:49

 

 

Úgy látszik kezdek blogfüggővé válni, a szokásos két-három hét helyett két-három naponta írogatok. Pocsékok is az írások, de hát aki minőségi újságírók értelmiségi csúcsteljesítményei helyett blogokat olvas, mint az közismert egyébként, sikeres ember nem lehet.

Munkavégzés helyett, mint szokásom, böngészgettem ide és oda, amikor is a következő hírecskére bukkantam:

 

 

„Megszűnhetnek a négynapos hétvégék. A szociális tárca által tervezett rendeletet kimondaná, hogy nem lehet áthelyezni a munkanapokat. Augusztus 20. idén csütörtökre esett, ezért péntek is szabadnap volt, amit viszont most szombaton le kell dolgozni. Ilyen cserét nem lehetne csinálni a jövőben. A változást Brüsszel kéri Magyarországtól, mert az unióban a fizetési és elszámolási forgalomban problémát okoz a szombati munkanap.” ( Hirado.hu )

 

Na ne viccelődjünk már!

Mert ők képtelenek lekönyvelni, hogy a magyar kormány szombaton is lop, mi ne mehessünk el négy napra pihenni.

Mi alakítsuk át az életünket, mert a kretén brüsszeli bürokrata banda még ahhoz is hülye, hogy a saját szoftvereiben átállítson egy dátumhoz kapcsolódó címkét.

Ezen az alapon azt is kérhetnék, hogy a nemzeti ünnepeinket is igazítsuk, mondjuk a francia, vagy a belga ünnepekhez, mert hogy van az már, hogy mi augusztus 20-án például valami rohadt fasiszta király miatt nem könyvelgetünk.

Ha magyar kormány nem fejlesztette volna tökélyre a szolgalelkűséget, akkor visszaírhattak volna nekik, hogy ők meg október 23-án maradjanak otthon, mert mi akkor hagyományosan forradalmat csinálunk és az értelemszerűen bankszünnap.

 

Egyébként meg kérek mindenkit, mélázzon el azon, hogy milyen pofátlannak és egyúttal hülyének kell lenni egy ilyen kérés megfogalmazásához és milyen szolgalelkűnek a végrehajtásához.

Hát elég riasztó számok jönnek ki!

 

Címkék: eu brüsszel hosszú hétvége miniszteri rendelet

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr971343889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gejzabá2 2009.08.28. 23:07:47

Például az mér' nem lehet, hogy ha pl. csütörtök az ünnep, akkor nem dolgozunk pénteken se, meg szombaton se. Meg áthelyezünk ide oda amoda. Minek.

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2009.08.30. 10:08:34

Szerintem ez az orbitális baromság, hogy az ÁLLAM mondja meg, hogy pontosan melyik napod éppen mikor lesz szabad és mikor nem egy idióta baromság. Ilyet máshol az óvódában meg 1-4 osztályokban csinálnak hogy ne maradjanak le gyerekek. Egyetlen 4 napos hétvége -2 munkanap hiszen egyet kapnak az emberek alapból, szombaton meg én a bkv meg hasonló ki nem bújható melókon kívül senki nem dolgozik.

Az ideális az lenne, hogy év elején megmondanák hány szabadnapod van és azt kiveheted amikor akarod, bizonyos megkötésekkel. pl egyszerre max mennyit, negyedévente max mennyit, mikor kell bejelenteni, stb. Amit megbeszélsz a munkáltatóddal. Nem ez a baromság, hogy egyszer 3 napos munkahét egyszer meg 6. Mi van ha pont a 4 napos hétvégén beteg vagy, de a következő héten partira hívnak? Szopás van, az van. Egy kicsit kevésbé idióta szabályzással meg lehetne oldani.

Persze brüsszel kapja be, ne szóljon bele. De ne a 4 napos hétvégéket védjük, senkinek nem jó a kötelezővé tett szabadnap.

Darth Revan 2009.08.31. 00:09:46

A munkanap athelyezes szerintem is hulyeseg.

Irorszagban elek, itt a munkaszuneti napok tobbsege hetfo (bank holiday monday).
Szt Patrik nap (marc. 17) es karacsony 2 napja ami nem fix napon van, am ha ezek hetvegere esnek, a kovetkezo hetfo lesz unnep nap

igy ugyan csak 3 napos hetveget kapunk, de a kovetkezo heten nem egynapos lesz a hetvege, es sosem veszik el unnepnap.
süti beállítások módosítása