Hát lehetett érezni, hogy a fletó ezt már nem éli túl, de azt azért lenyomta még az elnökség torkán (talán), hogy megőrizve a pártelnökséget sakkban tartsa az új szocialista miniszterelnököt (kis péter?), valamint személyével hiteltelenítse az új programot.

Arról nem is beszélve, hogy a társadalom többsége által támogatott Fidesz számára továbbra sem lehet tárgyalópartner egy gyurcsányos mszp, tehát mszp, szdsz, mdf kormány lesz és nem valamiféle nemzeti egységkormány.

Ezzel az akcióval talán lehet az EP választásokon minimalizálni a baloldal vereségét.

Az, hogy két egymást követő ciklusban megbukik a szocik választáson győztes miniszterelnöke és cserélni kell, bárhol a világon értelemszerűen vezetne rendkívüli választásokhoz.

Viszont ha a három párt arra jut, hogy a bokros lujót jelölik miniszterelnöknek, akkor olyan polgárháború lesz itt, hogy még az albán békefenntartóknak is örülni fogunk.

Vegyük észre a lehető legrosszabb forgatókönyv látszik megvalósulni, a fletó úgy megy, hogy marad, befolyásolja a folyamatokat továbbra is. A szoci vezetés még most sem volt elég erős ahhoz, hogy teljesen megszabaduljon tőle.

Semmi más nem vezérli őket csak az, hogy az Orbán vissza ne jöjjön.

Pedig csak azt érik el, hogy a mumus még nagyobb lesz amikor megérkezik.

 

Címkék: gyurcsány puccs lemondás konstruktív bizalmatlansági indítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr91015845

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.21. 12:26:51

Megélni a pillanatot - Nem bírja kivárni a végét? És egy videó a végére:   szólj hozzá: Gyurcsány lemond  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Higany 2009.03.21. 11:55:24

Óbázz... Az utód személyének réme(Kiss P, Bokros, Szekeres, Lamperth, csupa nagy tehetség!) beárnyékolja az örömömet...

Paranoid Android2 2009.03.21. 11:58:40

@Higany: Az a szörnyű, hogy minden egyes esemény, mindig rosszabb perspektívákat vet fel.
Pl Surányi
Pénzmágus mind, a reálfolyamatokról nulla tudással.

a tatu 2009.03.21. 20:12:38

állva tapsolták bazmeg, állva tapsolták meg.
sírok.

Paranoid Android2 2009.03.21. 22:48:19

@a tatu: Hát sok jóval nem kecsegtethetlek.:)))

vizesnyolcas 2009.03.22. 10:22:20

Csodálkozom, hogy a gyurcsányi szemfényvesztés még az egyébként éleslátású postírót is képes megtéveszteni.
Először is: Gyurcsány nem mondott le.
Másodszor: miért puccs az, amikor valakit 85%-os többséggel elnökké választ a pártjának kongresszusa. (Ez már nem az az elfekvő elnöki pozíció, amit még Kádárnak kreáltak.)
Egyszerűen a szokásos gyurcsányi látványpolitika újabb - ezúttal melodrámai beütésű - darabját "élvezheti" a közönség. Bizony, ugyanolyan hazug színjáték ez is, mint az összes korábbi.
Gy szilárd következetességgel ugyanazt tette, mint eddig mindig is tett (érdemi kormányzás helyett). Elgondolkodott, hogyan érthetné el, hogy a média ne arról szóljon, ki hozta össze (ő meg a pártja) ezt a csődtömeget, hanem hogy ki akadályozza (természetesen a Fidesz) a csődhelyzet megoldását.
Hát nem szimpla hazugságpropaganda bejelenteni, hogy ha a Fidesz miattam nem hajlik a párbeszédre, akkor félreállok, miközben olyan helyzetet teremt, amelyben a Fidesznek mégiscsak vele, meg az őt 85%-os többséggel újraválasztó pártjával kellene tárgyalni, ha el akarja kerülni annak a vádját, hogy egyedül ő (a Fidesz) akadályozza a válság kezelését.

Paranoid Android2 2009.03.22. 17:05:45

@vizesnyolcas: Neked teljesen igazad van, nem mondott le és még felállva is tapsoltak neki.
Szerintem, így meggondolva és aluszkálva egyet az eseményre, fletónak nincs terve, csak az, hogy minden lépését aktuálisan a túlélés érdekében hozza, szigorúan csak a következő lépésre koncentrálva. Persze, hogy nem akar menni, az nem kérdés.
De tudta, ha nem mond semmit, és más érdemit, mint valami lemondóst, hátralépőset nem mondhatott, akkor megpuccsolja a szekeres, meg a kis petya.
Így meg simán a meccben maradt.
A fletót és impotens pártját csak a totális összeomlás és/vagy a forradalom söpri el.
De addig még kéthetente olyanokat hazudik, hogy még te is beveszed, pedig látom van rutinod.:)))))

rolika 2009.03.23. 08:35:16

@a tatu: höhö skandáltam is a tv előtt: "éljen rákosi, éljen rákosi" :-)

Homo Subjectivus 2009.03.25. 09:16:51

@Paranoid Android2:

"fletónak nincs terve, csak az, hogy minden lépését aktuálisan a túlélés érdekében hozza, szigorúan csak a következő lépésre koncentrálva"

Olyan, mint egy agyafúrt kocsmai sakkozó: a mestereket is megizzasztja, mert nem lankad a figyelme, és mindig tud kellemetlenkedni - de hosszú távon esélytelen. Viszont azért mégis kellemetlenül sokáig húzza...
Meg itt nem egy korsó sör a tét...
süti beállítások módosítása