Forradalom előtt

 2009.02.19. 09:30

 

 

Szeretem a rendet, de ezt a rendet már nem lehet szeretni.

Nem vagyok forradalmár alkat, nem szeretem az elszabadult indulatok és az elszabadult szerencselovagok véres táncát az utcán, az ugrást az ismeretlenbe de, őszinte megdöbbenésemre és riadalmamra mostanában kezdem megtalálni magamban az embert, aki szégyenkezve elfordul majd és nem tesz semmit, ha elindul az agyonverés.

Ebből a szempontból a forradalom olyan, mint a demokrácia, eleinte körbelengi valamiféle magasztos mítosz. De hamar kiderül, hogy a forradalom is csak egy emberi tett, emberi tökéletlenségünk minden bajával.

Mindig rengeteg az ártatlan áldozat.

Mára azonban olyanná vált az ország, ami még Öszöd után sem volt elképzelhető, az emberek nyíltan, szinte kivétel nélkül megmondják, hogy a kormányt bűnözők szervezett csapatának tartják és a kiszabandó büntetés tekintetében jelentősen túlterjeszkednek az európai normákon. Az, hogy rövidebben és velősebben fogalmaznak és közben ökölbe szorul a kezük csak erősíti az ember azon benyomását, hogy nem csak elvi beleegyezésüket adnák egy radikálisabb megoldáshoz, hanem ha úgy adódik saját kezűleg is megmarkolják a kenderkötelet. 

És az ember valahogy már nem tudja hitelesen mondani, hogy lennie kell másik megoldásnak is.

Ott vagyunk már, ahol sokak számára talán már az emberhalál is elfogadható ár a változásért.

Mert mindannyian tudjuk, hogy nincs tovább.

Jelenlegi életformánk nem folytatható tovább.

Nyugdíjas és gyerekes, cigány és munkanélküli, agyonadóztatott középosztálybeli és kényszeradócsaló vállalkozó pontosan tudja, hogy minden a jelenlegi módon eltöltött napunk sokszorosát töltjük majd nyomorban és reménytelenségben.

Ennek a bandának minden napjáért providentes THM-mel fizetünk majd.

Talán lehet még húzni, de csak hetekig, ez a csapat nem képes még a választásokig sem elmanőverezni, vagy ha igen a számla napról napra duplázódik.

A miniszterelnöki hatalmat bitorló személy keddi megnyilvánulása minden tekintetben alulmúlta a legszegényesebb várakozásokat is. Realitásérzéke a mentálisan szétesett Kádárét idézi, láthatólag fogalma sincs a reálfolyamatokról, fel sem merül benne, hogy mennie kell.

Előterjesztett javaslatainak mélysége és adekvátsága a díszőrség egyenruha áttervezésének szintjén mozog.

És ehhez a szocialisták asszisztálnak, saját jövőjük reménytelenségének tudatában.

 

Milyen emberek ezek?

Vajh mit gondolnak ezek a hazájuk iránti kötelességről?

A képviselői esküjükről?

Tényleg azt gondolják, hogy ha bedől az ország megúszhatják?

Felveszik a hathavi járandóságukat és hazamennek?

Ma kurucinfó és hasonszőrű társai tényleg szélsőségesek, de közel a nap, amikor ők lesznek az utca hangja.

Két fajta embertípus szokta megmozdítani a megdermedt világot, elsősorban az olyasfélék, mint az 56-os pesti srácok (mai szóhasználattal szélsőjobbos, fasiszta csőcselék), másodsorban a középosztály, amely jobbára a fegyverzaj elültével szokott megjelenni a csatatéren, hogy a kivívott győzelem gyümölcseit learassa.

Néha persze az értelmiség is csinál forradalomfélét, azok meg úgy szoktak sikerülni, mint a mi rendszerváltásunk.

Azt mondják a pesti srácok már nem olyanok, mint rég, a középosztály meg csak bloggolgat cselekvés helyett.

De ki viszi akkor át az ügyünket a túlsó partra?

Persze majd akadnak valakik, akik nekilátnak, de ha nem mi leszünk, akkor ez a forradalom sem lesz a miénk.

Ráadásul a forradalmat nem mindig lehet kordában tartani, lehet, hogy nem lesz senki, aki az élére állhat és bizalmat nyerhet az emberektől ahhoz, hogy rendet tegyen.

Ez esetben pedig az Isten irgalmazzon nekünk.

 

 

 

Címkék: gyurcsány forradalom gyurcsánycsomag pesti srácok

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr41952252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muad\\\'Dib 2009.02.19. 15:30:07

@neantropus:
Csak jeleztem ,hogy nem lettél lebarmozva...

CyberPunK 2009.02.19. 15:31:04

Most komolyan, nem teljesen mindegy, hogy ki hova szavaz, amíg azt választod ki, hogy melyik tányér szart szeretnéd megenni?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.19. 15:31:24

@LiberAll:

Nem felejtette el. Világosan benne van, hogy általános eszetlen öldöklés várható. Vagyishogy az is ott van a terítéken, mint nem kizárt eset.

Azért nagy írás egyebek között, mert átfogja az összképet.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2009.02.19. 15:31:52

@Muad\\\'Dib: Na igen, akkor a szlovákok, románok, horvátok, szerbek, stb. voltak a ranglétra alján a birodalomban, szóval érthető.

burian 2009.02.19. 15:36:01

@Muad\\\'Dib: Próbáld már meg elolvasni és megérteni amit írtam! Mondtam én azt, hogy nekem jobb lesz, bármelyik forgatókönyv esetén? Hogy nem lesz nyomor? Mindenben egyetértünk, csak te büszke vagy a hülyeségre és nyomorra én meg nem. Én nem hiszem, hogy itt bárki képes lenne bármin is javítani. Sokszorosan bebizonyítottuk, hogy segghülye nép vagyunk. Te azt hiszed, hogy attól, hogy majd pár ugyanolyan hülye kitűz a romokra egy zászlót, majd lesz mit enni. Én azt gondolom, hogy amit elloptak innen, az innen hiányzik. A nyomor azért van, mert egyesek a többség rovására gazdagodtak meg. A pénzt pedig elvitték. Arra, hogy ami innen elkerül, visszakerüljön, csak úgy van esély, ha egy az itteni elitnél erősebb hatalom visszahozza. Ez az esély nagyon kicsi, tudom. Pár ezer hülyegyerek fel tudja perzselni az országot, de mit ér el? A bűnösök elszöknek, a pénz eltűnik, egymást öljük. A jelennel kapcsolatban minden igaz, amit a post írója írt, amit te mondasz és én sem mondtam mást. Attól, hogy a szarra kokárdát tűzünk, még nem lesz rostélyos. Ezt kéne megérteni.

attila1 (törölt) 2009.02.19. 15:39:13

@Muad\\\'Dib: nem hiszem, hogy van ennek köze az iskolai végzettséghez. Tele van a közélet a napi politikától elhülyült álértelmiségiekkel. Pedig a végzettség náluk bőven megvan.

Ilyen alapon csak gazdasági szakemberek szavazhatnának.

Egy választási kampány az olyan, mint egy reklám. Van a párt/politikus mint termék, a kampány meg a reklámhadjárat. Amelyiket jobban reklámozzák, azt "veszik". Ennek összesen egy alternatívája van, az egyszemélyi diktatúra/valódi királyság. Abból meg nem kérek, kivéve ha én vagyok a király. De nyilván mindenki az akarna lenni, úgyhogy inkább maradok a mostani rendszernél

manager2008 2009.02.19. 15:41:45

@molnibalage: "Minden volt MSZMP-st el kellett volna küldeni kapálni, azt talán nem rontották volna el."
Géniusz vagy, mint az már máshol is látszott.
Jó sok kapás lett volna belőlük, csak nem volt mit kapálni, miután a zseniális Antall József szétverte a mezőgazdaságot, ami a mai napig sem rendezte sorait.

Ennek az országnak sajnos csak egy értelmiségi réteg jutott, nincs választani való. Az önjelölt hülyék csak bajt okoztak, amikor politikai segítséggel beáramlottak a döntés közeli helyekre.
Anno még Lenin sem váltotta le a cári tiszteket, hanem komisszárokat tett melléjük. Na ezt a tételt elfelejtették az új forradalmárok és azt hitték mindenhez értenek. Lásd Demszky és társai.
Ha kicsit megnézhetnéd, a jól képzettek a szocialista értelmiségből általában beszéltek nyelveket és kitűnően megtalálták a helyüket a multiknál is.
A MSZMP tagság, az csak púder volt, nem érdekelt senkit, már akkor sem, csak előfeltétele volt a karriernek.
Ezért kár hülyeségeket beszélni. Esetleg azt gondolod hogy a Kossuth téren szilvapálinka tesztelésből képzett hazafiak kitűnően megoldanák a gazdasági válságot?
A forradalom persze lehetséges alternatíva, kb 10-15000 ember lepuffantása után lenne csend, majd kialakulna egy jó kis anarchia, éhinséggel (fűtés nulla, élelmiszer szállítás nulla, közlekedés nulla, kürház nulla, sorolhatnám) és mehetnél erdei gyümölcsöket keresgélni és/vagy várni a vöröskeresztes csomagokat Dániából, mint 56-ban.
Aztán lehetne megint felépíteni a szétlőtt várost, ami viszont kitűnő munkaalkalmat adna a segédmunkásoknak.
De egyet nem kell elfelejteni 56 tapasztalataiból, hoyg megint elhúzna mindenki akinek nem teszik a lövöldözés, és most már harmadszor (45,56, 09) menne el az értelmiség külföldre. Ilyen véráldozatot egy ország sem bírt még ki, tehát jó lesz gondolkodni annak is aki ehez nem szokott hozzá.

repecs 2009.02.19. 15:42:15

Nem lehetne hogy svájchoz csatoljanak. Vagy hozzunk külföldi politikusokat. Az aradi vértanúk is főként nem magyar nemzetiségüek voltak.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.19. 15:45:37

@CyberPunK:

Ez egy pontos kép!

Tudatos, kollektív nem szavazás mozgalommal el lehet távolítani az egész bandát. Az EGÉSZ bandát. Link följebb.

(Akkor is, ha van aki görcsben fetreng attól, hogy ki kell bírnia azt a szörnyűséget, hogy már látta. Ez számít, nem ám, hogy lassanként eltűnik a hazája! Meg, hogy hol lakik az írója! Jajjjjaj! De, hogy esetleg ami ott van színigaz, és neki magának segíthet? Ugyan kérem! Az a fontos, mindennél fontosabb, csak egyszer lehessen látható egy link. Szerencsétlen.)

Muad\\\'Dib 2009.02.19. 15:45:44

@neantropus:
A magyar nem egy elveszett nép. Megnyomorított, tönkretett,de vannak igenis olyan emberek akik képesek lennének értelmes dolgokra. Csak arra itt nagyon vigyáznak, hogy véletlenül se kerülhessenek tűzközelbe. És igen, bizonyos szempontból azért hiszek a nagy káoszban és felfordulásban, mert az képes kiemelni is megfelelő embereket, nem csak pusztítani. Én így látom.

kamasuka 2009.02.19. 15:49:23

@attila1: Sokszor bejött, most nem fog. Egy dolog kérdéses csak: hogy a Jobbik bekerül-e vagy csak kétpárti lesz a parlament. Minden más eldőlt, mégha az SZDSZ már kampányol is. (Lehet, hogy tudnak valamit? :D)

Az SZDSZ-nek egyelőre országos listát kéne tudni állítania. Aztán ha a neheze megvan, akkor megpróbálhat összeszedni 5%-ot.

"Ha nem csak itt, hanem a nagyobb nyilvánosság előtt is megjelennek a bosszúvágytól lihegő segghülye "nemzetmentők", az is a szocikra szavaz, akinek már egyébként eszébe sem jutna."

Szerintem meg pont nem.

Ha van olyan ember, aki MOST, ebben a helyzetben a szocikra szavaz, az korábban is a szocikra szavazott ..., így hívjuk alapból menthetetlennek. Mindenki más a büdös életbe nem a szociktól fogja a szélsőségek elleni védelmet kérni, hanem inkább a Fidesztől, esetleg az MDFtől (kérheti az SZDSZ-től is, de akkor kb. az az igazság, mint az MSZP esetében: menthetetlen az illető vagy volt SZDSZ-es szavazó). De mivel az ilyen hivatásos rettegők ált. MSZP és SZDSZ szavazók, a szavazataik bizony az MSZP-től és az SZDSZ-től fognak majd hiányozni, mert szavazatuk esetleg az MDFnél landol majd, akik meg pláne nem jutnak majd be, bár ők MSZP kontrol alatt állnak, miután rIbit valaki valamivel igencsak zsarolja.

Megj., szerintem az MSZP anno tudatosan adott teret a Jobbiknak, gondolva úgysem jut be, ennyire sosem lesz rossz a helyzet, de elvesz szavazatokat majd a Fidesztől, így nem lesz 2/3. Csak úgy néz ki elszámolták magukat, mert a Jobbik a "cigánybulik" miatt, és mert most már tényleg parlamenti erő benyomását kelti, és vsz nem 4%-ot szerezne, mint az MSZPsek anno várták, hanem a küszöbön lenne, sőt a jelek szerint ha most lennének a választások, előrehozott választások lennének!, át is lépné, tehát bejutna. De, ha csak csoda nem lesz, nem most lesznek a választások. Viszont ha jövőre, nos akkor a Jobbik pont a hiányos médiafelülete és szűkös anyagi helyzete miatt lehet gondban a választásokkor. Sokan fognak rájuk szavazni, de kérdés, hogy elegen? Persze az is lehetséges, hogy még jobban elszabadulnak az indulatok (márc. 15., aug. 20., okt. 23., márc. 15. még hátravan), és akár erre már nem is lesz szükségük, beviszi őket a "nép" egy része a parlamentbe médiafelület nélkül is, persze választások révén, nem másmódon (2010. mácius 15. nem lesz olyan messze a választási időponttól.

Szóval csak az biztos, hogy Fidesz és az MSZP bekerül, de hogy 2/3 vagy sem, majd elválik.

Nekem tök mindegy, mert gyurcsányinak mennie kell. Ha szerencsénk van lecsukják, ha nincs, csak elválik.

CyberPunK 2009.02.19. 15:50:35

@A Nép - Te vagy!: Ez baromság, attól még, hogy nem lesz kormány, még mindig ugyanazok a senkiházi korrupt emberek ülnek majd a minisztériumok élén.

burian 2009.02.19. 15:56:02

@Muad\\\'Dib: Én sajnos csak hülyéket látok, haszonlesőket, primitív barmokat, tolvajokat, agymosottakat, huligánokat, cigányokat, butákat, műveletleneket, külföldieket, csalókat, öregeket, betegeket, szegényeket, dúsgazdagokat, hatalmaskodókat, hivatali patkányokat, celebet.
Nagyon, nagyon kevés értelmes embert, tanárt, orvost, tudóst, művészt, sportolót, de ezek között null az esélye annak, hogy valaki képes lenne egy országot vezetni.

Egy nemrégi hír jut erről az eszembe. Arab gazdagember valahol nem arab földön televíziót csinált, hogy terjessze, mennyire nem igaz a sztereotípia az arabokról. Szóval ez volt a küldetése, hogy bebizonyítsa, az arabok nem is olyanok. Aztán berágott a feleségére és levágta a fejét. Miért? Mert az arabok olyanok. Mi meg ilyenek vagyunk.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.19. 15:59:18

@CyberPunK:

Szerintem - kicsit hosszú lenn itt elmondani miért - nem így van. De ha mégis így lenne, vagyis a legrosszabb esetben ugyanazok a senkiházi korrupt emberek ülnek majd a minisztériumok élén, mi a vesztenivaló?

Megpróbálni valamit végre önerőből esetleg? Annál, hogy nemcsak bábként sodródni, innen-onnan kívülről, mástól, netán vezértől hasztalanul remélni, illetve olyan anarchikus artikulálatlan pusztításban kitörni amitől a posztoló int, nem volna jobb?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.19. 16:01:49

Most már nem tudok tovább nem dolgozni. Üdv mindenkinek. A létemet fájlalónak is.

Muad\\\'Dib 2009.02.19. 16:02:20

@neantropus:
Azért nem tragikus a történelmünk. 1000 éve vagyunk Európa közepén, pedig azóta népek jöttek-mentek errefelé. És igenis a kokárda szarra helyezése -a te szavaiddal- az első lépés afelé, hogy jobb legyen. Ugyanis, ha elkezdünk büszkék lenni a "szarra". Ugyanis nem az ország szar, hanem az emberek. De a szar embereket lehet nevelni, a gyerekét lehet tanítani. Kérdezz meg egy magyart büszke e a magyarságára? Kérdezz meg egy franciát, olaszt, angolt. És nézd meg hol tartanak. Itt viszont bizonyos körök irredenta nacionalizmusnak tarják a büszkeséget. Ez a baj.

CyberPunK 2009.02.19. 16:02:41

@A Nép - Te vagy!: Nézd, ha nehezen is, de meg lehet élni. Nekem speciel van mit vesztenem. Egy anarchikus világban az erősebb kutya baszik, és nincs kedvem AK-val járni dolgozni. Feltéve, ha lenne munkahelyem. Tudod, kurva nagy tévedésben vannak azok az emberek, akik azt hiszik, hogy nem lehet ennél rosszabb. :)

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2009.02.19. 16:02:50

Tisztázzuk, kik-, vagyis inkább mik voltak a pesti-srácok.
A pesti-srácok nem voltak többek mint a balassagyarmati "pesti-srácok". Trógerek, munkakerülök (nem ritkán cigányok), a korábbi nyilasok, akiket nem leplezett le az ötvenes évek eleje rendörsége. Egy szó mint száz: semmirekellö férgek voltak a nógrádmegyei "pesti-srácok". Ez a többi kisvárosban sem volt másként.

Ebböl kiindulva mernék következtetni, hogy bizony nem voltak a budapesti "pesti-srácok" sem többek, mint közönséges bünözök. Trógerek, kalandorok, helyüket akarva nem találók gyülekezete.

kamasuka 2009.02.19. 16:05:08

És? Picsánykúrták a komcsikat, nem? Tök mindegy ki csinálja, csak hajtsa már el őket örökre.

Rwindx 2009.02.19. 16:07:37

Én szerintem az akasztás teljesen korrekt. Ezidáig etettük a rohadékokat, tovább nem kellene.

Persze sokan félnek mi lesz akkor ha ez lesz, és inkább választanák húgymeleg szart. 89-90-ben elmaradt a valódi fordulat, ezt be kell pótolni. Akár tetszik akár nem.
Aki azon nyafog hogy emiatt fognak elvándorolni a népek, annak azt kell mondjam a népek már évek óta vándorolnak el az országból. Szakképzett emberek, akikre itt lenne szükség, de a jelenlegi helyzet elviselhetetlen számukra, inkább máshol boldogulnak. Tehát már most lehetne mondani hogy 45-56-06.

Muad\\\'Dib 2009.02.19. 16:09:03

@tróger.gyerek:
Mindenkinek jelzem, hogy többek között az ilyen nyomorult, ótvar patkányok miatt tartunk itt, mint ez a tróger hülye. Jobb országokban az ilyet agyonütik, ha megtalálják...

Péter51 2009.02.19. 16:10:17

@egypszichoaktivista:
Látszik,hogy nem érted a világot- Gyurcsány a képünkbe röhögött és ezt nem lehet tolerálni.Azt,hogy szereztek néhány tucat provokátort és futballhuligánt,ne keverd össze a fasizmussal.Állítsátok meg Arturo Ferit!

Dekatlon 2009.02.19. 16:13:12

@merquén: nem sikerült megragadnod a mondanivalóm lényegét, viszont belekötöttél egy példába. Írásod alapján hozzáértőnek látszol, tehát elhiszek minent amit leírtál, a felsorolt példáid alapján Dél-Amerika jobban áll, ahhoz hasonlítani Magyarországot sértő, Dél-Amerikára nézve.
De mi az a dél-amerikai modell, amit követhetnénk? Leírod azt valahol?
Mert itt már a magyar forradalom esélyeit latolgatják...
Mindegy, a lényeg: "szépen nézünk ki, ha még a magukat tájékozottaknak gondolók is ilyen tudatlanok."
Ez a végére szép volt és konstruktív, finom és elegáns. Téged valaki bántott, haver, vagy mi a picsa?

Bert Sels 2009.02.19. 16:13:17

ha forradalom lesz szoljatok! akkor hazamegyek

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.19. 16:16:56

@egypszichoaktivista: ekkora marhasagot is regen hallottam, de jo tudni, hogy meg nem szabad haza menni

is 2009.02.19. 16:22:11

Nagyon érdekes, mert még nincs egy éve, hogy márciusban népszavazás volt arról, hogy ne tegyünk semmit, egy szaros vizitdíjat nem akarunk, fizessen az állam. Ma meg ott tartunk, hogy semmi sem elég, minden javaslat csak díszegyenruha-tervezés, vegyen vissza többet az állam, de még mindig csak mástól, nekem jusson több, én nem akarok áldozni.

Azt kell mondanom, meg ne sértődj, hogy se tavaly, se most nem látod jól a helyzetet, ott vagy mint Bokrosnál, toporzékolsz és bömbölosz, mint egy hároméves gyerek, és persze miattad az egész család tényleg nem jut előbbre, de eszedbe se jut, hogy talán neked kellene a hisztériából visszavenni, bekapcsolni a gondolkodás nevű funkciót.

nincs egész pohár víz, minden pohár félig van. ha Te erre mindig azzal reagálsz, hogy öntsük ki, mert ez nem jó, akkor örökké szomjas maradsz. tavaly márciusban kiöntötted a vizet, most is kiöntöd, és másra mutogatsz. az, hogy személyes kérdést csinálsz belőle, az csak azt jelenti, hogy a javaslatokkal nem tudsz mit kezdeni, mert nem is érted őket. a hozzánemértésed takarod el a személyeskedéssel, ami persze 85%-os népszerűség, tehát miért is ne álljon be a sorba az ember. a gondolkodás meg mehet a fenébe.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2009.02.19. 16:24:21

@kamasuka:
Mire alapozod -feltételesen- a Jobbik jelenlegi parlamenti bekerülését?

A ferencvárosi SZAVAZÓKÉPESEK 28%-ának a 8%-át kapták.

Arány (akik megjelentek): ~9200:720
Arány (akik megjelenhettek volna): ~33000:720

Ez azért rémisztö nem? Jobbikos 720 szavazat...
Elárulok neked egy titkot: a Jobbik semmi esetre nem kerülne be még ebben a pillanatban sem a parlamentbe.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2009.02.19. 16:27:32

@is: Ez sajnos nagyon igaz, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ebben az országban már nagyon-nagyon sokszor mondták azt az embereknek a különböző kormányok, hogy na még egy kicsit most majd egy rövid ideig nem lesz jó, na de majd utána aztán hú de nagy jólét lesz. Aztán nem lett. Egyedül talán a bokros csomag volt az, ahol felcsillant a remény egy rövid időre, de azt a pénzt meg szétosztogatta a fidesz kormány, és semmi nem maradt belőle. Aztán jött a 100 lépés meg az elkúrás, és itt ülünk nyakig a szarban egy világválság közepén.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.19. 16:27:46

Ez az orszag mar regen egy nulla, nem kell senkinek, mint ahogy 56-ban sem volt fontos, a ruszkik is csak azert voltak itt, mert nekik ez volt a nyaralo hely, a jutalom.

Nekünk talan meg van valami elöszereteti erteke, de mar az sem sokaig, ha az eszünkre hallgatunk.

Bert Sels 2009.02.19. 16:28:02

@is: te idiota nem az allam fizet hanem te a TB adoddal. Ekkora majom nem lehetsz hogy nem azt koveteled hogy az allam jol gazdalkodjon a penzeddel hanem elfolyik a penz? na nem baj majd beszedunk vizitdijjat

ekkora huyle...

Roth Mano 2009.02.19. 16:31:58

Nekem ott telt be a pohar, hogy harommilliardot kap a Tom Lantos alapitvany. A kurva elet, ennel talan meg az orbanfasisztak is jobbak lennenek.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2009.02.19. 16:38:32

@Muad\\\'Dib:
Máskor mérlegelem a tetszö véleményezés lehetöségét.

burian 2009.02.19. 16:54:06

@Muad\\\'Dib: Szerintem fordítva működik a dolog. Előbb a teljesítmény, aztán a büszkeség. Ha felcseréled, csak ez lesz belőle, ami most van. A franciák, olaszok, angolok arra büszkék, amit megcsináltak, nem arra, aminek születtek. Ez óriási különbség. A szomáli analfabéta kannibál is büszke arra, hogy szomi. Nincs is más amire büszke lehet. Esetleg a farka, meg a fegyvere. Ezeket használja is. Miért szereted a hazádat? Csak? Vagy van valami, amiért szereted? Az ember nem szeret "csak". Mire vagy büszke? Egy véletlenre? Hogy ide születtél? Vagy arra, amit itt tettél, vagy tettek azok, akikre felnézel. Nagyon nem mindegy. A büszkeség csak akkor irredenta (szavaiddal élve) ha alaptalan. Nem a nemzeti büszkeséggel van baj és nem a lokálpatrióta hazaszeretettel.
Én sajnos semmi szeretnivalót nem látok. Semmi olyat, amire büszke lehetnék. Ez egyáltalán nem jó érzés. Szeretném otthon érezni magam, szeretnék követendő példákat mutatni a gyerekemnek, de nem megy.
Én meg így érzem. És remélem megérted, hogy ez is egyfajta hazaszeretet, egy végtelenül kiábrándult emberé. Akkor lenne baj, ha azt hinném, hogy ami most van, az jó. Az emberek többségének ez jó. Van tévé, vannak celebek, van lottó, lehet reménykedni, van pornó, lehet vásárolni igénytelen szarokat, lehet szurkolni a focicsapatnak, követni a divatot, eljátszani a négert, reppelni, grafittizni, lehet sokat szórakozni, mulatósra vagy tuc-tuc zenére, lehet részt venni nyereményakciókban. Az emberek tömegei boldogok. Nekik ez az élet. Ha ez van, minden rendben van. Ha ezt elveszik tőlük, akkor lesz forradalom. Hogy visszakapják ezt. Ez az elégedetlenség tömegbázisa, nem a kokárdás, lyukaszászlós hevület. Itt borul minden forradalmi várakozás.
Én nem akarok meghalni azért, hogy a cigány Dzsenifer új mobilt vehessen. És gyanítom, hogy ha így teszik fel neked a kérdést, te is nemmel válaszolnál.

paráznabillegető 2009.02.19. 16:55:36

lássunk egy kis forradalmi protokollt:
- paks lelőve. ugye csernobil senkinek sem hiányzik. 40% kiesés miatt az áramszolgáltatás összeomlik.
- gázcsap elzárva. stratégia tárolók dettó.
- a folyóvíz-szolgáltatás is megszűnne, illetve a szenyvíz és a hulladék transzfer is off. (nincs wc!)
- hírközlés rádió és cb kivételével zéró. se téve, se net, se telefon, semmi.
- 12 órán belül aki nem halmoz fel élelmet, vizet, gyógyszert, benzint és fegyvert, annak, nos tudom ajánlani a jelenések könyvét án blokk. fosztogatás, lincs, izom powa... vér és bél!

öt napon belül térdre hullanánk, mindenki. aztán vagy B-C-D kollaboránsok kerülnének az élre, vagy szétesne az ország, vagy átmennénk szomáliába európa közepén... mindenesetre az államadósság egy hónapon belül megduplázódna, és kb egymilla embert veszítenénk. ebből kb 50ezer - főként öregek - halott. a maradék 9milla meg - hááát, el lehet képzelni, ki maradna itt ezek után...

Sakál lamtitkár 2009.02.19. 16:55:50

És vajon felelőségre vonható lesz pl.: Gyurcsány? Mert szerintem nem. Pedig amit csinál, az idegen érdekek kiszolgálása, azaz hazaárulás. Simán fel kéne lógatni, mint Hegedűst az Egri csillagokba.

szépmező 2009.02.19. 16:59:38

@patrona-: na ezért tartunk te szerencsétlen.
ez a merjünk-kicsik-lenni mentalitás.

ez az ország pontosan akkor alkotott nagyot, amikor szabadon cselekedhetett:
1848-49-ben és 1956-ban.

A Horthy korszakot ne is hozd példaként, bizonyos tekintetben rémesen hasonlított a mai helyzethez.

kamasuka 2009.02.19. 16:59:45

@tróger.gyerek:

Az MSZP mennyit kapott, SZDSZ mennyit kapott? Időközi volt, az első körben Demszki kitalálta a szmogriadót, a második körben is volt valami. Közben sokan el sem mentek szavazni. Abszolut mindegy mi volt a IX. kerületben, egy igazi választás esetén elmennének elegen.

sutyerák 2009.02.19. 17:06:31

Nagy marhaság az írás.
Jegyezzétek meg:forradalom akkor tör ki amikor éheznek az emberek.A többi csak álmodozás.

manager2008 2009.02.19. 17:15:34

@tróger.gyerek: Hogy kik voltak a pesti srácok azt Én elmondom nektek, hiteles forrásból, mert ott voltam.
Igaz én kisgyerek voltam viszonylag, de a többiek nagyobbak voltak én csak lógtam velük (illetve szöktem, mert a szüleim természetesen nem engedtek sehová, csak nem tudtak minden percben figyelni rám). A harcok egy jó ideje alatt mindenki a (a felnőttek ) a pincében kártyázott és sakkozott, egy pillanatig sem volt kedvük harcolni.
Több okból, de legfőképpen azért mert a Budapest ostroma nem volt elfelejtve, pár éve volt, és akik azt átélték azok tudták mire lehet számítani az oroszok részéről. A saját szememel láttam, a járdán ácsorogva amint a műszaki egyetemről mentek a tüntetők , ez volt a kezdet. A felnőtteknek már az sem tetszett nagyon, mert rosszat sejtettek.
Apám öccse volt az egyedüli a házban, aki minden szovjet tankot ki akart lőni, de kiröhögte mindenki, és inkább sakkoztak tovább. A kaja viszont szar volt azóta sem eszem olyan levest soha.
Amikora végén elkezdődött a szovjetek bevonulása hajnalban, a mi fejünk felett lőttek a Citadelláról mindenfelé. Az egyik gyerek felment engedély nélkül a lakásukba, valami szilvalekvárt szeretett volna lehozni a pincébe, mire visszaért szétlőtték a lakást, a fal kirepült az utcára, szerencséjére ő már nem volt fent mire odalőttek.
Az úgynevezett "szabadságharcosok" vegyes társulat volt, katonai értékük nulla, inkább szerettek volna lövöldözni egy kicsit, mert az olyan izgalmas. Valójában a kinézetük és az elgondolásaik alapján a profi felnőttek azt mondták akkor hogy ezek hülyék, jobb ha máshol vitézkednek, mert miattuk rommá lövik az egész környéket, ha innen kilőnek egy egy puskával az orosz csapatokra. Ez a veszély nem volt persze reális mert a puskás kölyköket a fegyvertelen férfiak szerencsére simán elhajtották a franca. Viszont mi a haverokkal egy két nap múlva, simán megállítottunk egy orosz harckocsizó századot igaz csak 10 percre.
Kiszöktünk és a mellettünk lévő lebombázott ház keritése felett seprűnyéllel, meg egy rozsdás 2 méteres kályhacsövel "lövöldöztünk" volna a harckocsikra, mert ez volt a divat amint hallottuk a rádióban. De az oroszok ezt komolyan is vették, rendesen beszartak, és összevissza menekültek egymásnak rohanva a harckocsikkal. Óriási cirkusz lett, később egy parancsnoki harckocsi támadásra lendült és a tornyát felénk fordította. Kb 10 másodperc múlva eltüntünk volna a levegőben ha odalő, de szerencsére kinéztünk a nagy cirkuszra és nevettünk a balhén és akkor észrevette a kocsiparancsnok hogy gyerekek hülyéskednek. Üvöltött vagy 5 percig, mert ő is stressz alatt lehetett (így utólag megértem). Valószínüleg a kályhacsőről azt hitték hogy tankelhárító eszköz. Mindez az I.ker Attila úton történt, a mostani Szarvas vendéglő mellett (már beépült az üres telek).
Viszont
Ha komolyan értékeljük az akkori történteket, akkor el lehet mondani hogy a Nemzetőrség hadműveleteket nem folytatott, csak harcok voltak, amelyek méretüket tekintve nem tekinthetőek "egység" szintűnek sem. Ha egyetlen komlett magyar ezred harcolt volna teljes fegyverzettel, akkor lehetne örülni, de ilyen nem volt. A maximum a zászlóalj létszámú felkelő lehetett egy helyen az az erő pár percig, majd lement szakasz , raj erőre. Az meg nem szabadságharc kategória hanem felkelés, zavargás, akármi. A Nagy Imre féle "csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van" szöveg is egy komplett hülyeség volt, már bocs, mert milyen csapat hol harcolt akkor? Szóval már akkor is amatőrök irányították a semmit.

Ellentétben 1848-al ahol magasabb egységek hadjáratokat folytattak. Felesleges ezt szépíteni, utólag felfújni. mert nincs értelme, csak mi is csináljuk a történelmet utólag, mert az olyan szép, lehet koszorúzni meg minden.

Ez ugyanolyan hülyeség, mint amikor ma "polgárháború" veszélyeivel fenyeget valaki. Na ne röhögtessenek már, mikor fognak a cigány hadosztályok támadó, vagy védő hadműveleteket folytatni ?
Ha ötven -száz ember összeverekszik, felgyújtanak 20 házat, és a rendőrség szétzavarja őket, az nem háború hanem zavargás. Forradalom? Ugyan már gyerekek: ki mikor kivel mivel? Na ne.

2009.02.19. 17:19:17

is 2009.02.19. 16:22:11
"Nagyon érdekes, mert még nincs egy éve, hogy márciusban népszavazás volt arról, hogy ne tegyünk semmit, egy szaros vizitdíjat nem akarunk, fizessen az állam."

Tényleg nagyon érdekes.
A vizitdíj említése főleg - főként, hogy éppen azoknak járt alóla felmentés, akiknek részt kellett volna vállalnia a terhekből.

Látszat-intézkedésekre valóban nincs szükség. Teljesen mindegy, hogy a szocik vagy a fidesz, vagy a jobbik hozza/hozná őket.
A baj az, hogy itt az elmúlt 20 évben kizárólag látszat-intézkedések történtek.

A magyar politikusok leszerepeltek. És per pillanat a parlamenten kívül sem látok olyan erőt, pártot, amire szavazatot adnék.

sutyerák 2009.02.19. 17:06:31
Ez azért így tényleg nem igaz...

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2009.02.19. 17:21:32

@szépmező: Jól van, akkor álmodjál nagyot, a realitásokkal meg ne foglalkozz.

sutyerák 2009.02.19. 17:24:58

Gondoljátok csak végig a forradalmakat!
Amikor éheztek,akkor...

Bert Sels 2009.02.19. 17:25:12

@patrona-: olvastad a Hunyady Sándor: Géza és Dusán -t

feltetlen ajanlom az arnyaltabb velemynilvanitashoz. (vigyazat szepirodalom)

sutyerák 2009.02.19. 17:27:21

Amiről meg a posztíró irt az polgárháború.
Na,mentem is.
nemvokén ilyen nagytudású,csak egy proli

2009.02.19. 17:31:25

Forradalom nagyon sokszor az éppen aktuális, és elnyomónak vélt rendszer ellen születik.
Az újkori forradalmak jó része kifejezetten emberjogi eredményekért, társadalmi-politikai átalakulás kivívásáért pattant ki.

Az nyilván nem tesz jót a hangulatnak, ha közben egyre több ember van, aki éhezik.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2009.02.19. 17:32:06

@nokesavilag: Köszi, alkalom adtán elolvasom.
Addig viszont úg gondolom, hoy lehetünk mi kurva büszkék 56ra meg 48ra, a magyar nobeldíjasokra meg feltalálókra, de ettől még nem lesz kenyér az asztalon. Mindezekért a szép múltbéli eredményekért nem fog minket eltartani senki, mert az már most látszik, hogy magunkban kb. éhendögölni tudnánk, de azt kurvagyorsan.

Humgor 2009.02.19. 17:33:17

Én jártam anno ki a Kossuth térre 2006-ban, hétvégente. Ja és 160km-ről....Tényleg volt ott egy csomó érdekes figura, de a többség normális középréteg volt munkával családdal. Amikor mindenki vánnyatkodik, hogy most így meg úgy, akkor mindig megkérdezem: Te akkor hol voltál??

Egyre kérlek benneteket, mindenhova (blogra, fórumra, chatra, villamosra, trolira, homlokra, a budipapírra, stb) írjátok:

ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁS: 2009 JÚNIUS 7.

üDV.

burian 2009.02.19. 17:35:24

@manager2008:
Akit ötvenhatban fellógattak, az nem azt mondta, hogy áh, csak egy kis zavargás. Bár igazad van, zavargás volt, ráadásul bukott zavargás, nem nagyon értem, mire a büszkeség. Mertük megveretni magunkat?
Azért egy komolyabb etnikai zavargás, és/vagy államcsőd utáni fosztogatásokkal egybekötött puccs-hullám pont elég kellemetlen bírna lenni.
De engem sokkal jobban aggaszt az, hogy ez az ország teljesen leépül és szétrohad és nem látok semmit, semmit, ami megállítaná a lejtőn.
Egyébként ha így megy tovább, simán kinézek belőle egy évtizedekig tartó, komolyabb zavargásokkal tarkított, jegyrendszeres, elszegényedős, kilakoltatós, nyomorult korszakot, őrökkel védett rezidenciákban trónoló hatalmasságokkal. Nem forradalom, de nem is az, amiről 1978-ban dolgozatot írtam: mi lesz 2000-ben címmel.

neurotikk! (törölt) 2009.02.19. 17:57:16

@labove, @manager, egyetertek.
Jo kis cikk ez.
Az ertelmiseget szerintem mar nem erdemes megkerni ra, hogy probalja keves fajdalommal rendberakni a dolgokat. Eloszor is aki okos mar nincs otthon, masreszt akarmilyen zseni is valaki, szarbol nem lesz eheto kolbasz.
Annyi volt mar itt a latszatintezkedes es marketing es a mutyizas, hogy a folyamatosan novekvo sz.rkupacot mar egyre neezebb ujra bevonni tetszetos mazzal. Lassan mar nem is lehet. Tervszeru szarhordas itt anelkul hogy ne tortenne egy ket sz.rlavina mar nem nagyon megy, akkora ez a hegy.
Egyszeruen nincs aki hatekonyan termelne, aki tudna azt nem hagyjak az irigyek vagy a visszahuzo szabalyok, igy pedig a rengeteg adossag nem fog eltunni.
Aki hatarozottan allitja hogy meg tudja oldani - pl. Orban - az hazudik. ... maskent mondom: nem oszinten nyilatkozik. Egyszeruen lehetetlen ebben a kozegben.
Aki dontesi helyzetben azt nem hogy jogunk van, hanem divat szapulni es rakenni mindent. Lehet, hogy Orban nepszeru lesz egy valasztas utan par honapig, de aztan ohatatlanul o lesz az uj antikrisztus.

larsen 2009.02.19. 18:04:07

Ahogy a dolgot én látom:
Igazatok van, bár néhányan más oldalról közelítitek meg.
Megoldás? Ugye, a vérontás nem jó megoldás, elég könnyen ki lehet találni, ki húzná a rövidebbet...Megpróbálom röviden felvázolni, hogy nézne ki egy jövő kép, a múló idő függvényében, bár ugyanannyi rálátásom van a politikára, - pláne azokra a dolgokra, amiket úgy védenek ezek a seggfejek, - mint bárki más hétköznapi embernek... Szóval, kész csoda lenne, ha ez a kormány kihúzná a jövő évi választásokig. Talán ki fogja, nem tudom, mi más lehetőség van távozásra bírni őket. Radikális megoldásokig még nem fognak elmenni az emberek...egyrészt félnek, másrészt nem hülyék. Sajnos helyszűkében sok kis kommentet írnék, de nem teszem, mindenki tudja, mi a folytatás...Nyelvtanulás, külföldi munkavállalás, vagy itthon további szerencsétlenkedés és nyomor...

INkvizitor 2009.02.19. 18:17:27

@patrona-:"A két világháború között(vagyis a horthy korszakban) meg nem biztos, hogy olyan jó lett volna élni. A teljes nyomorban tengődő parasztok és munkások, a kicsit enyhébb nyomorban élő hivatalnokok és a dőzsölő újarisztokraták kasztrendszerében nagy eséllyel mindannyiunknak akik itt kommentelünk az első kettő valamelyikében lett volna a helye." abban az időben sehol sem lett volna sokkal jobb az élet, sem nyugaton (weimar, + gazdasági világválság stb..) sem pedig keleten, (lenini út miegyebek) hoztuk a kor átlagát, sőt! talán egy kicsivel többet is, tekintettel a trianon utáni hátrányos helyzetet (no ipar, no nyersanyag + 1,5 millió menekült)egészen jól felépítettük magunkat 39-re csak hát, valakik akkor is "elkúrták"
Tehát szerintem a potenciál benne van a népben csak a hit és az önbecsülés hiényzik (merjünk kicsik lenni... és azzá lettünk...)mert ha valaki önbecsülést, és hitet akar adni akkor az "populista", ha meg "merjünk kicsik lenni" akkor meg "demokrata"...
építkezni csak Valamire lehet. és ez nem a kishitűség. ha gyávává, és kishitüvé teszel egy népet, akkor ne csodálkozz hogy nem hozza az eredményeket.

memo62 2009.02.19. 18:20:13

@VicGilson: Valoszinuleg az ehezes hamar bekovetkezik az orszagcsod eseten is, tehat hol itt a kulonbseg?

INkvizitor 2009.02.19. 18:31:15

Forradalomhoz fiatalok kellenek, nyuggerekkel nem megy. történelemből tudható, hogy forradalom csak ott tört ki, ahol a demográfiai adatok pont ellentétesen álltak a jelenlegi hazai adatokkal... '89 Románia, Irán-'81, '68, '17 nagy Francia forr. '56, '48... mindegyiket megelőzte egy egy demográfiai robbanás. Ott ahol a társadalom 1/3-a öreg, nem lesz semmi. maximum éhség lázadás.

Dorombolo 2009.02.19. 18:53:40

@repecs: A Svájchoz csatolást támogatom....

manager2008 2009.02.19. 19:13:40

@neantropus: Véleményem szerint nem forradalomra, és cirkuszra van szükség, mert az csak fokozná a bajt, elveszítjük a tőkepiacok bizalmát. Tudomásul kell venni hogy a gazdasági törvényszerűségeket nem lehet hőbörgéssel és demagógiával eltéríteni.

memo62 2009.02.19. 19:15:37

@manager2008: Hogy lehet gazdasagi torvenyszerusegnek nevezni ha szetlopjak az orszagot???????

manager2008 2009.02.19. 19:18:55

@INkvizitor: Ha megnézed hogy a "forradalmak" közül amelyik egy kicsit is sikeres volt, melyiknél vitték a dolgot tovább a fiatalok az utcai cirkuszolásnál, akkor megláthatod hogy mindig gondolkodók voltak a háttérben.
A fiatal csak arra vállakozik hogy dobálja a rendőrt, esetleg lövöldözzön pár napig, de egy centivel sem tud tovább lépni. Ahoz már érteni is kellene, ergo mennek a levesbe.

memo62 2009.02.19. 19:20:43

Egyebkent erzik a feszultseget, mert az orszag kulonbozo pontjain manapsag alakitanak ki keszenleti egysegeket.

manager2008 2009.02.19. 19:29:06

@memo62: ezt a kapcsolást nem tudom honna vetted, én nem ezt mondtam.

Mit értessz szétlopáson?
1. Aki nem fizet egy peták adód sem az is lop, mert meglopja a közösséget, ő nem fizet a közszolgáltatásokért.
2. Aki érdemtelenül hozzájut forrásokhoz (pld korrupció), ha itt költi el, a fogyasztási javak után adózik (Áfa) és a pénz visszakerül a gazdaságba, tehát élénkul a gazdaság, még akkor is ha maffiózó volt (Rafael is fizetett Áfát a háza után )))). Ha kiviszi az országból az már gáz nekünk, de akkor a világgazdaság élénkül )))).
3. Ha a lopott vagyont befektetik, beruháznak , munkaalkalmat teremtenek akkor sincs igazi gond, a körforgás megvan, legfeljebb nem tetszik neked hogy nem Te vagy a palota tulajdonosa.

Csak vicc , de tulajdonképpen a bűnelkövetők jó része csak speciális vállalkozó ha úgy tetszik, a szolgáltatóipari tevékenységével.

Most azért van válság mert a körforgás megállt, nem kell az autó, ingatlan, utazás, TV, tehát lehet kinézni a fejedből. )) Olvass Samuelsont.

memo62 2009.02.19. 19:48:36

@manager2008: Akkor szerinted ez igy korrekt ahogy van, remelem jol erzed magad a pocsolyaban dagonyazva a disznok kozott.

memo62 2009.02.19. 19:49:58

@manager2008: Egyebkent a gyerekeidet is erre tanitod??

manager2008 2009.02.19. 19:56:52

@memo62: szövegértésre tanítom őket, meg logikára, meg iróniára, meg lőni

memo62 2009.02.19. 20:11:04

:-) az utolso meg hasznos lehet a kozeljovoben.

Dorombolo 2009.02.19. 20:21:45

@manager2008:
No,meg az baj, hogy a korrupcióval megszerzett pénzek nem itthon landolnak! Inkább pihennek off-shore cégek számláin, és semmilyen gazdaságot nem élénkítenek, legalábbis egyelőre.ha aztán majd igen, előbb lesz belőle ingatlan Malibun vagy bárhol Európán kívül.Vagy akár, még Európában is, de Magyarországon nem. De ne menjek ilyen messze! A nem Magyarországon megvett, - fogalomba helyezett- de itt futó autók ellenértéke hova került? A szlovák és német gazdaságba... Ennek csak közvetlen oka volt az aktuális hatalom... De ugyanígy, annó, a Gorenjéket a Trabant tetején utaztatók is a mi pénzünket vitték ki 1987-88-ben Ausztriába... És azóta is, a hibás gazdasági döntések sorra gyengítik az országot. Még csak rosszindulat sem kell hozzá, csak permanens hozzá nem értés.

Dorombolo 2009.02.19. 20:26:42

Látom, mindenki elment fürödni meg tv-t nézni. (Mi van, dr.Hause tegnap volt?? :-) ) Asszem én is így teszek.

INkvizitor 2009.02.19. 20:38:01

@manager2008: nem erről beszéltem, azt mondom, hogy itthon lófasz sem lesz, nem forradalom, maximum éhséglázadás borsodban...
amúgy mindig voltak gondolkodók a háttérben szép számmal, még sz oroszoknál is, meg a nagy francia balhéban is, azután a lakosság sokra ment velük... az egyiknél éhen haltak pár millióan, a másiknál, meg 30évig háborúztak... éljenek a "gondolkodók" (Iránban ugyan összejött :))

az igaz hogy a fiatal lakosság "dobálja a köveket", de csak azért mert a gondolkodók rendszerint gyávák is...

burian 2009.02.19. 21:27:28

@manager2008: Én sem mondtam mást. Stabilitás kellene, vagy legalább a látszata. Ezt azonban a politikai nomenklatura képtelen biztosítani. Egyre gyorsuló lecsúszás van. Akkor is az lenne, ha nem lenne világgazdasági válság. Minden problémára rossz válaszokat adunk és folyik tovább a lopás. Ezért mondom én, hogy gyámság kell. Mert egyedül nem megy. Hosszú gyámság. A rövid nem jó. Legalább három generációnak kell ránk kényszerített normarendben felnőni és még ez is lehet, hogy kevés, ha közben úgy őrizzük a "kultúránkat", mint a cigányok a sajátjukat és nem akarunk megváltozni. Látni kell, hogy ahogy nekünk vannak cigányaink, Európának vagyunk mi.
India azért nem Banglades, mert koronagyarmatként sokat átvett az elnyomók kultúrájából. Az elnyomók a kultúra terjesztését úgy kezdték, hogy akinek nem tetszett, azt ágyucső elé kötözték, aztán: Isten óvja a Királynőt, tűz. Itt is ez hiányzik. Egy hatalom, ami meghatározza a normákat, mit lehet és mit nem, mit hogy kell csinálni. Magunktól nem tudjuk, ellesni nem megy, minket idomítani kell. Ha kedves vezetőink ágyucsövön szaggattatnának széjjel, a következő hivatalnok meggondolná, hogy belevágjon egy kis privatizálásba.
Itt soha nem lesz forradalom, a legelrugaszkodottabb fantáziálás szerint talán arra talán van némi esély, hogy az EU tényleges gyámság alá vonjon. Hága pont megfelelne perhelyszínnek. Más fóruma jelenleg nincs a felelősségrevonásnak. Persze ez csak álom. A valóság a lassú rohadás egy szemétdombon.

manager2008 2009.02.19. 21:31:48

@memo62: elárulom de csak neked, hogy 50 méterről, nagykaliberű 357-es revolverrel 10-ből 10- szer eltalálok egy tányért (az kb akkora mint egy fej de nem akartam írni mert még felháborodik a 4mancs)

manager2008 2009.02.19. 21:39:48

@INkvizitor: inkább nem hülyék, meg tanultak matematikát és valószínüségszámítást ))))

Az egyik értelmiségi barátom, amikor pont hasonlóan lecsapták egy karaoke bárban minden oknélkül, csak heccből a hatalmas túlerőben lévő izomagyúak mint a mostani veszprémi eset, rugalmasan visszavonult. Így túlélte a küzdelmet.
Aztán lekövette a fickókat és északa alágyújtott az Audinak. Ergó a csatát elvesztette, a háborút megnyerte.
Ha kihívja a rendőrséget, felveszik az adatait és aztán a fiúk megkeresik és gondjai támadnak, ergo: szép dolog a törvényesség de macerás.

manager2008 2009.02.19. 21:45:42

@Dorombolo: Ez azért nem ilyen nagy probléma. Kis iróniával de valóság alappal elmondhatom, hogy máshonnan meg idejön a forró pénz.Tehát kiegyenlítődik a játék. Azt kellene látni, hogy az egy naivitás, hogy valakinek van pénze és az csak ácsorog és az eső rácsorog.
A pénz az mozog, kivéve ha bevarrod a szalmazsákba, de akkor meg minek. Egyébként az sem baj, mert legalább csökkentetted a pénz mennyiséget. Akár meg is gyújthatnád.
Bármit csinálsz visszakerül a gazdaságba és pörög tovább.
A leggazdagabb ember is csak egyszer ebédel.
Minél butább ember valaki annál kevésbé tudja használni a pénzét értelmesen, nézd meg Győzike palotáját, kész röhej.

manager2008 2009.02.19. 21:55:42

@neantropus: Nem volt még világos hogy gyámság alatt vagyunk? Mikor volt itt magyar önállóság 1526 óta? Ez csak illúzió.Az is relatív hogy ki a magyar.
A "magyar árú" is egy kérdés.
1. Boci csoki cimke magyar, de nem is itt gyártják a nem magyar tulajdonosok
2.Suzuki, itt gyártanak idegen tulajdonosok
3. Magyar alapanyagból máshol gyártanak idegen márkát és visszahozzák idegen tulajdonosok
4. A "magyar" sör sem magyar, mert a receptje már idegen a legtöbbjének
5. A magyar mézbe magyarok kevernek kínai mézet, szuper magyar cimkével meg eladják neked.
tart a végtelenig......

Szóval hülyeség ez az egész.
A tulajdonosé a rendelkezési jog, működtetni csak akkor fogja ha megéri neki.
Ha elvonják tőle a profitot azért hogy elosztogassák egy csomó léhűtőnek akkor itthagy minket a francba és ehetünk füvet.))))

INkvizitor 2009.02.19. 21:56:19

@manager2008: :) mindkettő fajtára szükség van, ki ki a maga területén hozza a legjobbat, kell katona, és kell tiszt hogy mit ne mondjak :))
a "gondolkodók" életük végéig csak gondolkodnának "csőcselék" nélkül, a "csőcselék", meg káoszt kreál gondolkodók nélkül... nálunk egyikből sincs meg a kritikus tömeg, sem gondolkodókból, sem pedig csőcselékből... otthon ülő gyáva féregből, viszont van egy szakajtónyi, aki nagyon tud ám hőbörögni, :) a harctól fél, a gondolkodáshoz pedig hülye.
Na ezért nem lesz itt szar sem.
Amúgy én személy szerint a Grönlandon kikiáltandó newhungary (nyúhángöri) ötletét támogatom, minden munkaképes, agyon adóztatott, átvert, megvert, kirabolt, lesajnált, hülyének nézett honfitársunkat szeretettel várom... azután maradhat itthon 2 millió nyugdíjas, 1 millió rokkant, 1 millió cigány, és néhány száz politikus, aztán egyék meg amit szartak... ha végleg kipusztulnak, meg majd hazajövünk, mint Árpiék a IX-ik században...

INkvizitor 2009.02.19. 22:03:21

@manager2008: inkább nem hülyék, meg tanultak matematikát és valószínüségszámítást ))))

osho mondja: a tudás megöli a reményt... :)))

manager2008 2009.02.19. 22:16:43

@INkvizitor: ennél már volt egy jobb ötletem is, mert momentán szeretek itt lenni.
Kell alapítani EU támogatásból egy szuper humánus munkaerő közvetítő céget. A delikvenseknek lehet választani a képzésre való jelentkezés és a segély elvonás között. Aztán ha már kuruttyol idegen nyelvül, akkor keresni kell nekik munkát szerte a világban, gyüjtsenek pingvin trágyát, vagy kertészkedjenek Afrikában, tök mindegy. Ha a múlt században kiment 2-3 millió magyar mert nem volt munka és segély sem, akkor hol van az előírva hogy nekem el kell tartanom egy exponenciálisan szaporodó munkára alkalmatlan, együttélni képtelen csürhét?
De nagyon humánusan lehetne keresni nekik valódi munkát, még ha ez drága is, de olcsóbb mint az eltartásuk.
Ez a jelenlegi dolog képtelenség, mert követhetetlen ésszel és pénzel, sőt folyamatosan romló helyzetet teremt.
Ez persze mindenkire vonatkozik, az én gyerekeimre is, ha nem igazodnak a követelményekhez.
Akinek meg semmi sem tetszik, az gyüjtsön csigát, és gazdagodjon meg a bodzán. Ha bünözik akkor meg hatékonyan kezeljék a problémáit, amihez nem kell 70000 rendőr, csak kétszáz, de az rendőr legyen ne bohóc.

manager2008 2009.02.19. 22:19:31

@INkvizitor: Jó neked mert a példa szerint Te sosem leszel nyugdíjas.
Mi a recept?

INkvizitor 2009.02.19. 22:28:23

@manager2008: Jó neked mert a példa szerint Te sosem leszel nyugdíjas.
Mi a recept?

mire odáig jutunk, a nyugdíjkorhatár bőven a születéskor várható élettartam felett lesz (ha ferencünkön múlik akkor már 5 év múlva)

matek: magyar férfi születéskor várható élettartalma 64 év, (átlagos munkába állási kor, ahonnan a nyugdíj járulék fizetését megkezdi 21 év, innen a várható élettartalm 66 év tegyük a nyugdíjkorhatárt a férfiaknál 68-ra. pont
így mindenki mínusz 2 évig lesz nyugdíjas :)))

memo62 2009.02.20. 00:15:14

Ok. Nincs forradalom mert..., de mi a fenet tud tenni ez a kormany ha az ossze adofizeto polgar kimegy az utcara (lehetoleg egy csoportban) es kovetei a tavozasukat, csak szepen csendesen, nyugodtan. Nem muszaj rogtom szetverni az egesz varost es kiirtani egymast, de ha megall az elet akkor nekik is lepniuk kell. Par millio ember Budapest utcain tiltakozva eleg nagy nemzetkozi hirverest okozna igy nehezebb bevetni barmilyen eroszakot ellenuk. Persze ez csak egy alom ami megtortenhet Parizsban Londonban es meg szamos orszagban csak nem itt.

memo62 2009.02.20. 01:20:32

Egyebkent tessek buszkenek lenni, egy valamiben mar megint az elre torunk mienk lesz a legmagasabb AFA ezen belul pedig az elelmiszerek AFA-ja a legtobb unios tagorszagban 10% alatt van. Gratulaljunk egyutt kormanyunknak ismet ezert a magyszeru eredmenyert!!!!!!

manager2008 2009.02.20. 08:44:15

@memo62: Kitől követeli? Saját magától?
Az én gyermekeim is kértek több zsebpénzt.Nincs is ellenemre, 15 éves ikrek, mindkettő csodaszép, a leányzó kb indulhatna egy szépségversenyen, a fiúért sorakoznak a lánykák.
Eluntam, és rájuk bíztam a családi költségvetést.
Van egy Excel tábla, abba bemegy minden nem céges bevétel, aztán elkölthetik amire akarják.
Hamar rájöttek hogy a gáz számlát azt ki kell fizetni, és ha plusz pénz kellene akkor megtakarítani kell. Olcsóbb sampont vesznek és jut pénz a tengerimalacnak is.)))) Stb.
Így nincs forradalom, sőt belátták hogy az a jó ha növelik a bevételeket, ezért web szerkesztést is csinálnak nálam, aminek hirdetési bevételeit kapják meg most zsebpénz gyanánt. Van motiváció, a rendszer átlátható, felelősen tudnak dönteni, önként végzik a megszorításokat is (az is kell néha).
Konfliktus nincs.
Az állami dolgokat is át lehetne tekinteni csak az emberek erre akkor is képtelenek jelenleg, ha eléjük tárják a számokat. Hülyeségeket beszélni meg lehet, de értelme semmi.
Így az rendben lenne hogy az állam fogja vissza magát, ne költsön drága autókra, bútorokra, ne építsen kormányzati negyedet, és hasonló marhaságokat ne csináljon. De ez sajnos kis pénz megtakarítást ad.
Az viszont nem működik hogy nem fizetünk TB-t, Adót, lopunk csalunk hazudunk aztán hőbörgünk.

memo62 2009.02.20. 10:06:20

@manager2008: Oh bocs mindig elfelejtem hogy kishazankban minden lehetetlen, mert nincs par ember aki kepes lenne egy orszagot tisztesegesen iranyitani, mert az emberek mar ugy hozzaszoktak a lopashoz, csalashoz, hogy ez mar csak igy normalis. Akkor vegulis mirol beszelunk, ha minden ugy jo ahogy van es senki nem tehet semmit??? Vagy csak kenyelmesebb otthon a fotelben ulve sirni.

manager2008 2009.02.20. 15:04:54

@memo62: Tennék egy reménytelen kisérletet. A dolgot én találtam ki copyright by Én.

A ki a feladatot megoldja annak nem lesznek kérdései a későbbiekben.

1. Háttér információ: a polinéz hajósok kb 3000 év alatt népesítették be a szigeteket egy evezős, vitorlával is segített működésű hajócskával. Forrás National Geographic.

2. A feltételek a következők
2.1. Amikor elfogyott az élelem egy szigeten mert túlnépesedtek, akkor családok keltek útra hogy elérjék a következő szigetet. Dolgozni nem nagyon szerettek, csak felélték a szigeten található madarakat, gyümölcsöket, halászgattak, aztán egyszer elfogyott minden (nem ismerős?)
2.2. A példa kedvéért egy hajóra egy komplett család fért fel, 1 vezető, 6 evezős, 6 feleség, 12 gyermek, 12 öreg.
összesen 37 fő.
2.3. 30 napra tudtak élelmet vinni és vizet
2.4. 30 nap alatt elérték a következő szigetet ha minden jól alakult
2.5. MIndig ellenszélben haladtak, hogy ha baj van, akkor hátszéllel + vitorlát használva gyorsan visszaérjenek a kiindulási pontra.
2.5. A szél néha megfordulhatott, 20% valószínüséggel
2.6.a szélerősség változhatott (+-) 30% valószínüséggel
2.7. van vitorlájuk, hátszélben nem kellett evezni
2.8. általában látszott a következő szigeten füstölő vulkán és így az irányt mutatta, de hogy milyen messze van az a föld görbülete miatt ismeretlen volt

A megoldás könnyítése érdekében két kérdéscsoportra kelle válaszolni minden nap a vezetőnek
3.1 szélerősség nő?
3.2. megfordult a szél?
3.3. élelmiszer elegendő még 5 napra?
3.4. evezősök erőnléte jó?

Ennek függvényében jön a másik kérdéscsoport
4.1 visszafordultunk?
4.2. elfogy az élelmiszer 5 napon belül?

Aztán ha válaszolt mindenre akkor dönteni kell Kérdés hogy mit és mikor.
Ez a feladat.
A döntés után másnap kezdődik előlről az egész.

Kérdés az hogy mit kellett tenni annak érdekében hogy ahajónak a legnagyobb valószínüséggel sikerüljön elérni a célt.

Akik jól döntöttek azok sikeresek voltak, és túlélték a dolgot. Akik nem azok értelemszerűen eltüntek a tengerben és nem zavarták a hülyeségükkel a további létezést és nem szaporodtak ismét, ez evidens.

A teszten érdemes elgondolkozni, mert lenne egy fogadásom arra hoyg ezt a nem túl bonyolult feladatot sem tudná megoldani a népesség 80%-a, pedig a polinéz hajósok nem jártak egyetemre és nem néztek tévét sem.

Várom a megfejtéseket )))))

manager2008 2009.02.20. 15:09:17

Egyéb kérdések:
ha gond volt akkor milyen politikai megoldást választottak
1. szavazás
2. diktatúra
3. kocka dobással döntöttek
4. csináltak e a hajón forradalmat és ha igen akkor mi változott?
5. ha hülye volt a jkapitány akkor mit tettek?

Ez kimaradt a fentiekből

memo62 2009.02.21. 01:59:22

@manager2008: Bocs de ez eleg suket feladvany.
1. Ha az elozo helyen mar elfogyott az elelem, akkor mi a fenenek kell azzal torodni hogy esetleg hatszellel hamar viszajuthatnak.
2. Ha alt. latni a kovetkezo sziget vulkani fustjet akkor (bar gozom sincs rola milye tavolsagot jelenthet ez) de nem hiszem,hogy 30 napnal tavolabb lehet.
3. Az 5 napos elelmiszertartalek is csak duma mert ha pl. 25 napja tolodsz a kiindulasi ponttol es mar csak 5 napi kajad van, akkor ugy sem juthatsz vissza, raadasul ott sincs mar kaja ugy hogy suck off.
4. Egyebkent nem volt ismeretlen szamukra a kannibalizmus sem ami ujabb alternativa :-))

Szoval egyaltalan nem ertek egyet veled, ha mar elindultak akkor nem igazan volt mas alternativajuk, csak elerni a kovetkezo szigetetet, a leheto leggyorsabban.
Ami elmult azt mar nem erdemes siratni.

manager2008 2009.02.21. 15:13:04

Egy példa sem tökéletes, meg regényt nem akartam írni. De ez volt a valóság.

1. Nem abszolút értelemben fogyot el az élelem hanem túlnépesedtek és belátták hogy muszály elhúzni. Ha siekrült visszamenni akkor próbálkozhattak később megint.
2. A vulkán volt a pofáraesés oka sokszor, mert gondolhatod hogy a föld nem egytényér, ezért a füst messziről is látszik, ez alapján ha valaki nem látnok nem lehet a távolságot megbecsülni, még a szél torzító szerepét elhanyagoljuk akkor sem.
3. Visszafelé gyorsabban lehetett közlekedni a vitorla miatt, de a tartalék szabadon kezelhető, csak az újabb hatalmas variációs lehetőség. egyszerűsítettem. De a lényeg ezzel kapcsolatban az hogy egy hajó csak meghatározott mennyiségű élelmet és vizet vihet, ha túlterheled akkor nehezebb lesz evezni is.
4. Természetesen egymás t is megehetik.

A lényeg az hogy milyen feldatokat kellett meghatározni a vezetőnek, képes volt e végig vezetni a népét és nem tört e ki lázadás, amikor mondjuka nagymamát bedobták a vizbe. Ha egyenlődsit játszottak, és volt aki csak evezett más meg napozott mert öreg, gyerek stb volt, akkor is eltüntek a vízben, mert kifáradt ez evezős.

A legrosszabb esetben pár evezős és néhány nő érkezett a célba, mert ha nő sem akkor nem tudtak szaporodni.
De ez nagyon komol yszervezettséget és összetartást, meg egyetértést is követelt.
Minden olyan baromság, ami most divat, azonnal kivégezte az egész díszes társaságot, ami nem volt baj, mert később nem zavarták a "vizeket".
Ha eljátszol minden lehetőséggel akkor kis párhuzamot vonva a mi történésekkel lehet okosodni.

memo62 2009.02.22. 01:47:06

@manager2008: Bocs de az orszag jelen helyzeteben, nem bizonyos tarsadalmi retegeket kell felaldozni, hanem a szemet csurhet kell elzavarni amelyik az orszag nyakan ul es eloskodik rajta. Annak van csak joga masoktol aldozatot kerni, aki maga is peldat mutat ebben.
Ez az orszag soha nem all labra, ha az emberek hagyjak, hogy ilyen csurhe uljon a nyakukon. A peldanal maradva, a vezetot is ki kellett hogy dobjak a csonakbol, ha az hulye volt, mivel ezzel a tobbiek tulelesi eselyet csokkentette volna.
De ha elolvasol par ilyen blogot a kommentekkel egyutt akkor radobbensz hogy a tobbseg, meg mindig nem fogta fel, hogy a mai magyar politikusoknak a lampavason sokkal tobb hasznat vehetne, mint a parlamentben.

manager2008 2009.02.22. 08:20:46

@memo62: Kénytelen vagyok a tárgyilagosság érdekében ellentmondani valamennyire, és vitatkozni, mert a hülye kapitányokat is a nép választotta magának, ergo megérdemli a sorsát.

Hogy értsd is miért, 1985 - 2002 között feladataimból adódóan a felsővezetésre valamilyen hatásom lehetett volna mint főtanácsadó (főállásban) a téma most nem érdekes. Jelentősebb és meghatározó részét a csúcs vezetőknek ismertem személyesen is (miniszterek, miniszterelnökök, minisztériumi főemberek stb.)
Nagyjából azt lehet mondani hogy vezetői képességeik az átlagosnál sokkal magasabban vannak, voltak, de nem vagyok benne egyáltalán biztos, hogy a fenti hajós példában képesek lettek volna a hajójukat eredményesen irányítani.
Képtelenek a sok jó és rossz tanácsot helyesen kiértékelni, a rengeteg politikai és más őket ért nyomást helyretenni. Gyakorlatilag elviszi őket a helyes úttól az őket ért nyomások tengere.
Ez a politikai rendszer véleményem szerint vezetéstudományi szempontból alkalmatlan arra hogy válsághelyzetben (vihar a tengeren - Titanic -, vagy áldozatvállalás kényszerítése a többség érdekében) helytálljanak. Ez a garnitúra csak konfliktus kerülően tud manőverezni.
Nekünk most nem jutott Churchill, és Putyin sem.
Teljesen mindegy hogy az aktuális vezető milyen mint személy, a legfontosabb az hogy arra legyen képes, hogy jól kiválassza a tanácsadóit (egyedül nem érthet mindenhez, a minisztériumok meg saját érdekeiket képviselik) az aktuális cél érdekében.
Sajnos majdnem mindegy hogy Fidesz vagy MSZP a választás, mindkét párt harmat gyenge ebben a rendszerben, elvesztették a gondolkodók támogatását meg nem is szeretik őket, és ha lennének is úgysem hallgatna rájuk a vezetés hanem az aktuális politikai célok érdekében manőverezne.
A "nép" szintén rájátszik az egész dolog eredménytelenségére, mert "ő" is elmegy a hülyeségek irányába, mert csak azt érti meg. Egy svájci népet nem lehet összehasonlítani a miénkkel, ha tömeges gondolkodásról van szó (ez van).
A lámpavastól még nem éljük túl, a helyükre kerülő egyéb hülyék szintén nem fogják megoldani a problémákat, ergo tökmind1. Ezért a szélsőséges de megoldást nem adó, értelmetlen gondolkodás nem segít senkit.

Ha válság van, a forradalomnak becézett sebészi beavatkozásnak is értelme kellene hogy legyen. Ezért nevezik a forradalmakat is valaminek, és kerül melléjük egy jelző általában. Itt most milyen forradalom lenne? A francia forradalomnak oka volt, és a többinek is. Az 1956 -os nak is volt valami, de ha tényleg forradalom lett volna az oroszoknak esélyük sincs, pláne ha szabadságharc is lett volna, hiszen még magyar hadműveletet sem tudsz felmutatni, nem hogy harcot (20 - 100 ember egyidejű lövöldözése az nem háború). Tehát ne bolondítsuk az embereket, itt semmilyen forradalom nem lesz mert nincs társadalmi bázisa csak a lapításnak. A cigányoknak sem kell tartani a polgárháborútól (már eleve röhej ez a szó is, mert nekik nincs haderejük) mert a magyarok közül nincs 10 embernél több aki egy időben ugyanazt akarná - ha tényleg csinálni kellene valamit (lehet együtt zokogni és akkor mi van?).
Marad a tengeri példából a lassú de tuti elsüllyedés, így aki nem szereti a vizet az szálljon ki az utolsó kikötőben, vagy tegyünk a kandallóba fát, igyunk egy üveg portóit és irkáljunk hülyeségeket egy blogba )))).

memo62 2009.02.22. 11:02:32

@manager2008: Ok szoval ne csinaljunk semmit, hiszen egy tehetetlen nepseg vagyunk, akik nem alkalmasak a tulelesre. Gratulalok, szep jovo kep!!Vajon nem az a legnagyobb problema, hogy a tobbseg azt gondolja, hogy ugysem tehet semmit, akkor csak ul var es kozben morgolodik.
De akkor hol a megoldas??
Nem hiszem el, hogy ne lenne egyetlen ertelmes ember az egesz orszagban, aki kelloen karizmatikus egyeniseg es nem fel a valtozasoktol.
En csak szomoruan nezem, ahogy sullyed az orszag es nincs osszefogas a megmentese erdekeben.

memo62 2009.02.22. 11:26:21

@manager2008: Tudod nem eleg felulni a magas beosztasba es csak az elonyeit kihasznalni a dolognak, ugyan akkor rettegni barmi egyeb lepestol, hiszen azzal elveszitheto a zsiros allas. (volt szerencsem talalkozni parral, de nem tartom oket kulonleges kepessegu embereknek) Szerintem csak szegyen ami az orszagban folyik, szegyen a vezetokre nezve, de szegyen a valasztokra nezve is, hiszen ok valasztottak (ami rendben is van, csak amikor felismertek, hogy tevedtek, akkor merni kell valtoztatni.)
Egyebkent meg aki ra tudna venni ez a nepet a lampavas megoldasra, az valoszinuleg eleg eros egyeniseg ahhoz is hogy valtozasokat erjen el. Lehet hogy ezzel most nem ertesz egyet, de ha belegondolsz, hogy mindenki sir de csak abrandozik a lampavasrol, tehat eleg kemenyen kenne rugdosni ez a nepet a megvalositashoz.

manager2008 2009.02.23. 09:20:23

@memo62: Nézd meg a most vetített Valkűr című filmet és a levonható tanulságokat.

Az ilyen cselekményekre való előkészület is büntetendő, hát még ha meg is kezdi a végrehajtását.

Nem hinném hogy mindenki vérengzésekről álmodozik, ez túlzás. Semmi eredménye nem lenne. Éppeszű ember már most sem vállal politikai szerepet, hanem elhelyezkedik a gazdaságban és sokkal többet keres. Ma csak a tekintély (és a korrupció ) miatt (másra alkalmatlanok) mennek képviselőknek, mert tényleg szép dolog sétálni a Parlamentben (ismerem minden sarkát, még a pincét és a padlást is ))).

Ugyanakkor elképesztő az, ami a tévé ostrománál történt. Az ugyanis egy céltalan támadás volt, a rendőrség jogosan kaphatott volna akár tűzparancsot is a szakasz-század parancsnoktól. Mert milyen dolog az hogy rendőröket életveszélyesen fenyegetnek, nekik az a dolguk hogy őrizzenek egy épületet a fenyegetés ellen. Ha ennek a kemény intézkedésnek az elmaradása után csodálkozunk a rendőrség határozatlanságán más esetben, akkor megérdemeljük. Most ez kinek jó, rendőrség csak egy van, és nem lehet rendőrt kiképezni egy két nap alatt.
Ha katonai egység lett volna ott, akkor szerintem teljesen jogosan lepuffantottak volt 2-10-20 embert és mindenki hazarohant volna a francba.

A rend az rend, és a forradalom csak akkor forradalom, ha olyan a történelmi helyzet hogy a résztvevők az életüket is képesek feláldozni a változásért (ebben az esetben a hadsereg is alkalmatlan szokott lenni). Ilyen helyzet nincs és nem is lesz.

Ugyanakkor lehetnek lázadások szerintem kis térségekben, amit le kell verni a legkeményebb eszközökkel is, mert nem megengedhető az anarchia. Lásd Tesco szétrablása és hasonló. Kinek jó az ha bezárnak a boltok, stb.

Ha láttátok az Ausztrál erdőtüzeknél a lakosság által kirakott táblákat = "A foszogatókat lepuffantjuk" (felszólítás nélkül persze), - pedig ott is demokrácia van - el lehet gondolkodni mi lesz itt hamarosan.

memo62 2009.02.23. 10:09:40

@manager2008: Es mennyivel lesznek jobbak a spontan lazadasok egy szervezetten vegrehajtott forradalomhoz kepest? Szoval az ausztralok mar reg lelottek volna a kormanyt!!!!

manager2008 2009.02.24. 09:16:47

@memo62: Ha erdőtulajdonos vagy és rendszeresen fosztogatja egy csoport az erdődet, akkor jelentős károd keletkezik.
Pld. legyen 10000 Ft egy erdei köbméter fa vágás előtt (ez kb 8 mázsa) amit ma 25000 ért lehet eladni házhoz szállítva.
Legyen az erdődben 1000 m3. Tehát 25 millió forint bevételed lehetne ha képes vagy kivágatni és eladni, ami ma nem probléma, van rá piac.
Ezt a mennyiséget simán csökkenthetik neked a felére az illegális fatolvajok.
Tehát lesz 10 milliós veszteséged tuti.
Ez kicsit bosszanthatja a tulajdonost, legalábbis annyira hogy a "nagyon rendes" embernek nevezett tolvajt lelövesse hirtelen felindulásból.
A kárát nem fizetik ki neki a jogvédők maximum azt mondják hogy szegény ember fázott, ő meg így járt minek van neki erdője.
Na most olyan fatolvajt még nem láttam aki fát is ültetett volna, és azzal sem tölti az idejét hogy megvárja hogy megnőjjön a fa, hanem kivágja a növendéket is.
Az erdőtulajdonosnak viszont telepítési kötelezettsége van, tehát ha kitermeli az erdejét, akkor sok millióért telepítenie kell (amit szintén kivágnak a fatolvajok ha már kicsit is érdemes- mondjuk eléri az 5-8 centi vastagságot). Egy akác ami gyorsan nő 20-30 év alatt vágás érett, egy tölgy meg 80-100 év alatt.

Most rajtad a sor hogy eldöntsd erdőtulajdonosként mit fogsz tenni.
A középkorban a fatolvajt simán felakasztották az első fára az erdő szélén és hagyták ott lógni hogy a többiek is lássák - ez a jutalom.
Ma meg sajnálkozunk, mert a tulajdon védelme senkit sem érdekel.

A mostani kettős gyilkosságnál is lehetséges hogy fatolvaj volt ez elkövető, és rendszeresen kijárt fáért, ez is lehetett az indíték (akár). Megjegyzem a hatóság az égvilágon semmit nem tesz a fatolvajok elfogásáért (ha elfogná sem lenne semmi, mert a fatolvaj napont csak 5-8000 forintnyi fát visz el, aminek a büntetése jelentéktelen, és különben sem lehet rajta behajtani).

Azért hogy mondjak valami pozitívat is, a tényleges hulladékot erdőtisztítás címén fel lehetne szedetni velük (ágfa) ami egész télre adna tüzelni valót. De sajnos a harcosok közben ugyanúgy kivágnák az élőfát is, tehát ez nem vált be sehol sem.
Mi megoldás? Lehet ötletelni:

memo62 2009.02.24. 10:36:23

@manager2008: Sajnos csak a diktatura segit, mert az orszag erkolcsi szinvonala a banyaszbeka sege alatt van.
Otlet azonnali erkolcsi tisztogatas a kormanyon kezdve es onnan haladva lefele. Eros es megfizetett rendorseg (akik nem a bunozokkel paktalnak), kokemeny jogi felelossegre vonas. Es meg sorolhatnam. Valamilyen oknal fogva ez az orszag keptelen demokratikus korulmenyeket teremteni es normalisan elni, itt csak akkor lenne rend ha diktatorikus eszkozoket hasznalnanak.
Valahol ez egy nagyon elszomorito kep.
Nem igazan latom a jovot, illetve amit latok az egy onpusztito jovo egy tarsadalmilag szethuzo, bunben dagonyazo orszag amelyik mindent lerombol ami csak ertekes lehetne.
A legnagyobb ellensege onmagunknak vagyunk es nincs egyetlen arra utalo jel hogy ebben valaha valtozas legyen.
Ma meg ugy ahogy van egy gyonyoru orszagunk, ami adna eleg lehetoseget a gazdasagi felemelkedesre, de nincs egy erett felnott tarsadalmunk, nincs tarsadalmi osszefogas.
Bar miert is csodalkozom ezen, hiszen csak meg kell nezni a kivandorolt magyarokat, minden egyeb nemzet egy idegen orszagban kozossegeket alkot, csak a magyar NEM.
süti beállítások módosítása