Hajrá Ferencváros!

 2009.01.08. 12:15

 

 Valamikor, azokban a régi szép időkben, 1990 őszén fellátogattam a székesfővárosba az URH koncert meglátogatása céljából, tudják arról van szó, amelyiken a demszky is énekelt. Egy szervezési tévedés következtében sikerült elkerülnöm azt a lányt akinél aludtam volna, ami a szex elmaradásán kívül azzal a tanulságos következménnyel is járt, hogy a postavonattal kellett hazautaznom. A postavonat, gondolom az állóképességünk fokozása érdekében Kelenföldről indult. Sikerült odatömegközlekednem és fűtött vagonokról álmodozva felugranom a szerelvényre. A körülmények szerencsétlen összejátszása folytán aznap Fradi meccs is volt és a helyi lelkes szurkológárda is ezzel a járattal tért meg lakhelyére.

Én 5 éves korom óta Fradi drukker vagyok, amire természetesen semmiféle okszerű indítékkal nem tudok szolgálni, talán csak a fasiszta környezet mételyező hatása lehet az ok, mind tudjuk a polgári származású klerikális reakciós nagymamák mindenre képesek, mintahogy erre szeretett miniszterelnökünk oly sokszor hívja fel a figyelmet mostanában. De Fradi drukkerrel élőben eddig a pillanatig nem volt szerencsém összefutni. Fasiszta kötődéseim ellenére, a kognitív disszonanciára való emberi képességek nagyobb dicsőségére, csendes, kevéssé részeges, liberális gondolkodású emberként kicsinyég másképp képzeltem a tömegközlekedési eszközökön történő társas utazási tevékenységet, mint elkötelezettebb drukkertársaim. A vasutasok azonnal eltűntek a vagonból, a jegyem is kezeletlen maradt, ahogy a másik ötven részeg állaté is. A bulizó fradistákon kívül egy nagymama külsejű néni és két 20 év körüli csaj tartózkodott még a vagonban, mi így négyen, az egyik sarokban, élethűen produkáltuk a szertelenkedő vöröskatonák közé szorult civilek lelkiállapotát. A fiúk ugyanis több láda sört és rengeteg töményet hoztak magukkal, ők gondolom tudták, hogy fűtés az nem lesz. Akkor még a régifajta sörösüvegek voltak divatban, amelyeket a fiuk, ürülésük után lendületesen elhajítottak valamerre, hogy biztosan törjön.

Az út öt és fél óráig tartott, amelynek során, a srácok az agyamba égették a folyamatosan üvöltött szurkolói rigmusokat, amelyekből kettővel most itt is büntetek:

„Aranylábú gyerekek, mi a fasz van veletek?”

„Újpesti c…..ok, b…..tok az anyátok!”

Volt még három az előbbieknél is alacsonyabb élvezeti értékű kétsoros is, amelyeket gyakorlatilag folyamatosan, de legalább változó sorrendben üvöltöttek újra és újra.

Amikor megérkeztünk, leráztam magamról az üvegcserepeket és örökre szakítottam a MÁV-val. Még épp beértem időben dolgozni, így spórolva egy nap szabadságot.

Azt hiszem az ember így képzeli el a szélsőjobbot, a csőcseléket és a gyenge államot.  A kádár rendszerben még simán az első állomáson levakarták volna a rendőrök a társaságot a vonatról.

Ambivalens dolog ez, a Fradi vezetésének még vagy tíz évre volt szüksége, hogy leszoktasson a fradidrukkerségről, bezárólag torgyán doktorral, de elképzelhetjük a liberális eszmék és hazai interpretálóik integráló erejét is, ha mostanra sikerült oda eljutnom, hogy szimpatikusabbnak és hozzám közelebb állónak találom a fradi B közepet, mint a szabadságeszmény helyi ingatlanügynökeit.

Ja és ráadásul most a ferencvárosi időközi választásokról akarok írni.

 

Nem tudom a kedves olvasó konstatálta-e, de két párt van széles e hazában, amelyik nem csalt és nem csal és nem fog csalni sohasem a választásokon az az mszp meg a jobbik.

Mikor már mindenki bebukott, mint a Rottenbiller (Írja mán meg valaki, hogy bukott be a Rottenbiller annó, mert 30 éve nem tudom), akkor került egy kirúgott Fideszes, aki az Index címlapjáig jutott a feljelentésével a meg nem semmisített ajánlószelvényekről. Az a tény, hogy már a feljelentés időpontjában mindenki tudta, hogy minden szabályszerűen történt, nem érte el senkinek az ingerküszöbét.

Aztán a jobbikos csákó fedezte fel némi házról házra járás után, hogy a miép hamis szelvényeihez a Fidesz szolgáltatta az adatokat. Miután ezt kb olyan nehéz bizonyítani, mint mostanában egy rohamrendőr személyazonosságát, a dolog majd nyilván a pénteki napkeltében fog landolni, ahová jobbikost csak ilyenkor engednek be (de az biztos, hogy dávid ibolya tuti levonja majd az erkölcsi tanulságot).

Akit azzal vert meg a sor, hogy részt vett választási kampányokban, az tudja, hogy (hál’ istennek) 2-3 %-os támogatottság környékén milyen baromi nehéz azt a 750 érvényes cédulát összeszedni. Amikor így felpezsdül a szelvény és választói adatbázis piac, akkor akár több száz ajánlás is kieshet kettős jelölés miatt. A tartalékkal együtt tehát minimum ezer fölé kell menni, ami 20-30 elszánt (jól fizetett) talpas kíván, akik folyamatosan mennek és mennek. Ez a feladat az emdéefesedés tünetit mutató szdsz-ben és az eszdéeszesedés tüneteit mutató mdf-ben jól láthatóan meghaladta az elkötelezett aktivisták teherbíróképességét és ezért gondoltak, a minden pártban megtalálható, lazább szabálykövetési tulajdonságokkal rendelkező szakemberekre.

Az, hogy ez a folyamat mennyiségileg már az szdsz-t is elérte, az egyik legerősebb választókerületében, reménykeltő minden fasiszta számára. Emese jelölésével ingatlanosék legalább olyasvalakit választottak, aki áldott állapota előtt is kellemes látványt nyújtott a szemnek és a hírek szerint nem is lopós, ami a fene tudja mióta szempont náluk.

 

Az mszp gyakorlatilag nem vett részt az eseményekben, ők teljesen abba reménykednek, hogy az egész érdektelenségbe fullad, mint egy kormányellenes tüntetés.

És mindez egy 23,6 %-os részvételű időköziért, ahol a Fidesz megszerzi a szavazatok 62,3 %-át (mert mégis ez balos környék) az mszp a 20,1 %-át, az szdsz a 11,2 %-át és a jobbik az 5,8 %-át, a többi a recli. A dolog kommunikációja a következő lesz:

Fidesz: Elsöprő fölény, országos trend.

Mszp: Az emberek nem akarnak változást. A jobbik előretörése aggodalomra ad okot, főleg, hogy a Fidesz egyre közeledik hozzá. OV határolódjon el!

Szdsz: A párt megőrizte támogatottságát. A jobbik előretörése aggodalomra ad okot, főleg, hogy a Fidesz egyre közeledik hozzá. OV határolódjon el!

Jobbik: Pártunk megindult a meghatározó jobboldali nemzeti párttá válás útján. A baloldali pártok, különösen a Fidesz nem tudják már megszólítani az embereket. OV bolsevista.

 

Arra sincs ötletem, hogy a korábbi szadeszes képviselő mitől sokallhatott be hirtelen. De tényleg mi kell annak a kilépéshez, lemondáshoz, aki ezekkel lehúzott 16 évet?

Rájött, hogy a többiek szervekkel kereskednek?

Rájött, hogy ezek a hazai abortuszszám alapján kapják a prémiumot a nemzetközi liberálplutokrata világösszeesküvéstől?

Nem kapta meg a százalékát?

 

Persze mindannyian tudjuk már évek óta, hogy Magyarországon nincs demokrácia. Szólásszabadság van, de csak azért, mert mindenki leszarja, hogy mit pofázik a másik. Nyugodtak lehettek, ha lenne tétje, úgy elvinne valamelyik szekuriti, hogy csak úgy zörög.

Gyakorlatilag a ferencvárosi időközin semmi nem stimmel, még a kerület határai se. Ha meg nem a szocik nyernek, legfeljebb átül, vagy átszavaz hozzájuk valaki.

 

Az érdekes kérdés sokkal inkább az most, hogyha tudjuk, hogy hogyan mennek a dolgok és azt is tudjuk, hogy nem mehetnek így tovább, akkor mikor és mit fogunk tenni?

Az is egy döntés persze, hogy ülünk tovább és várjuk, hogy gyurcsány ferenc rendbehozza azt, amit elkúrt, de szerintem ez rossz stratégia.

A bloggolás se oldott meg még semmit.

Vagy várjuk a tavaszt.

Ja és éljen a Gazprom!

 

 

Címkék: választás urh torgyán demokrácia jobbik ferencváros fradi időközi ajánlószelvény

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr80865213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolika 2009.01.08. 13:08:36

búék mester

én a magam egyszerű módján weimarizálódtam az utóbbi időben, és eszerint fogok szavazni az elkövetkezendőkben

Paranoid Android2 2009.01.08. 13:50:19

Érzékelem a mester szóban megnyilvánuló iróniát, szokott elmeélem egy éttermi kés határozottságával nyisziteli a rágós rántottszelet szerű (hiénából készült) rögvalóságot.
De vigasztaljon a tudat, hogy dolgozom az unitranzverzális rendszerekről szóló szösszenésemen.

rolika 2009.01.08. 16:13:54

mi az az ultrainverzális? ;-)

INkvizitor 2009.01.12. 17:41:44

"Rottenbiller Lipót (1806-1870) ügyvéd

Pesten tanult jogot és bölcsészetet. 1826-tól táblai jegyző volt, 1828-tól ügyvéd. 1843-tól Pest város alpolgármestere, 1848-tól főpolgármestere. Elsőnek írta alá 1848 márc. 15-én a 12 pontot. A közrend fenntartásáért felelős Közcsendi Bizottmány elnöke lett. A szabadságharc leverése után elmozdították állásából. 1861-ben néhány hónapig újra főpolgármester lett, de lemondatták, (korrupciós, vagy szerelmi üggyel zsarolták fasz se tudja már... rég volt.) és csak 1865-ben foglalhatta el újra hivatalát. 1864-ben megalapította az Iparbank és Takarékpénztárt. Az ő instrukciójára kezdték meg a főváros területének föltöltését és a pesti vízvezeték építését. 1867-ben betegsége miatt visszalépett a közszolgálatból."

Amúgy qrva jó a post megint... érdemes ide vissza járni :))))

Paranoid Android2 2009.01.13. 13:53:48

Köszönök mindent Rottenbillerről, de mekkorka buki lehetett, ha máig kísérti szerencsétlent!:)
Követelem:
Az "Akkorát hazudott, mint a gyurcsány!" mondás rendszeres használatát!!!!:)

matkó 2009.01.18. 21:21:16

"Így halt meg Rottenbiller! (Tréf. mondás a sokáig keverőre). [Rottenbiller Lipót volt polgármester állítólag kártyakeverés közbenhalt meg.]": mnytud.arts.klte.hu/szleng/zol_ged/szolas.htm
süti beállítások módosítása