Mi is az a falleológia?

 2008.09.11. 22:35

Na de, mi is az a falleológia?

 

Nyílt levél a magyar tudóstársadalomhoz!

 

Tisztelt Tudóstársak!

 

A CCCP BTK Hülyeségkutatási Intézetének igazgatójaként és a Hülyeségelméleti Tanszék vezetőjeként (A hülyeségkutatásról itt olvasható rövid összefoglaló: http://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2008/09/08/na_ki_a_hulye_hulyesegelmeletek_i ) kötelességemnek tartom, hogy kollégáim és hallgatóink nevében világossá tegyem erkölcsi és szakmai álláspontunkat az egyetemünkön kirobbant legújabb fertelmes botránnyal kapcsolatban.

Mint az már közismert a CCCP BTK Falleológia Tanszékének tanévnyitóján a tanszék egy oktatója, feltehetőleg tudatmódosító szerek hatása alatt, a jelenlévő kollégák és hallgatók előtt az igazat, csak az igazat és a teljes igazat mondta el tanévnyitó beszédként, a Falleológia Tanszék „dolgozóiról” és az ott folyó „munkáról”. (A szöveg itt olvasható: http://reakcio.blog.hu/2008/09/08/tanevnyito_beszed )

Mint szintén ismert mindenki előtt a Hülyeségkutatási Intézettel egy épületben található a Falleológiai Tanszék. 20.. augusztus végén riadtan hívott a tanszéki titkárnő, hogy ismeretlen emberek elfoglalták az intézet irodáinak, tantermeinek mintegy negyedét, lecserélik a zárakat. Rögtön felhívtam a rektort, aki közölte velem, hogy az új miniszter kívánságai szerint járt el, örüljek, hogy megmaradt az irodám és hogy az intézet pályázati úton nyert számítógépeinek felét is adjam át az újonnan megalakult Falleológiai Tanszéknek. Elkövettem azt a hibát, amit mindenki akit csak ismerek és megkérdeztem: Mi az a Falleológia? A rektor rekedt, fahangú nevetése azóta is kísért.

A falleológusok igazi hódítóként viselkedve használatba vették a bútorainkat, a saját tulajdonú hűtőszekrényemet is, sőt a tanszék egy élelmes újsütetű docense tokkal vonóval megjelentette a saját neve alatt az új szobájában talált számítógép merevlemezén található dolgozatokat is, beleértve az akkori második évfolyam szemináriumi kiselőadásainak szövegét is.

Innentől datálódik, hogy a Falleológiai Tanszék ügyei le nem mosható árnyékot vetnek a száz éves magyar hülyeségkutatás világhírű intézményére. A falleológusok ugyanis, mint azt az érdeklődő kollégák észrevehették az idioktológia társtudományának merészelik tartani a falleológiát, sőt megpróbálják azt eljelentéktelenítve bekebelezni. A falleológusok rendszeresen saját kurzusaikként jelenítik meg intézetünk óráit, mindenféle trükkökkel megakadályozzák, hogy a mi tanterveinkben szereplő kurzusok a mi kódjainkat is megkapják. A Falleológia Tanszék vezetőjének testvére az akreditációs bizottság elnöke és még így sem tudták a szakot elfogadtatni, csak úgy, hogy én és több világhírű kollégám döbbenten találta magát a Falleológia Tanszék oktatói listáján is. Tiltakozásaink hatástalanok maradtak. Sőt köteleztek bennünket, hogy a méltán világhírű Hülyeségkutatási Füzetek című periodikánkban megjelentessük a falleológusok irományit is. Mindeközben a Falleológiai Szemle 43 példányban jelenik meg évente egyszer és van remittendája, de ugyanúgy 25 milliót költenek rá évente, mint mi az évente négyszer megjelenő 3000 előfizetővel rendelkező, az utcai árusoknál is 1000 példányban elkelő Hülyeségkutatási Füzetünkre.

A Magyar Idioktológiai Társaság 3000 taggal rendelkezik, az elmúl tíz évben kétszer mi rendeztük a Hülyeségkutatási Világkongresszust és jövőre is mi fogjuk. A Magyar Falleológiai Társaság 42 tagú, pedig a tanszéki oktatók távoli rokonai is benne vannak.

A International Idioctological Letters nyolctagú szerkesztőbizottságában két magyar is van, a mindenkori intézetvezető automatikusan tag (Ennél nagyobb megtiszteltetés nem is érhetne minket, a Kongresszusi Könyvtár idioctológiai szekcióvezetője van csak hasonló helyzetben.), míg szerény személyem talán munkássága alapján lehet jelen és így intézetvezetőként helyettesem Majmunken Adalbert Hülyeségkutatástörténeti tanszékvezető erősíti a magyar vonalat.

Falleológiai tanszék csak egy van Amerikában, egy internetes egyetemen, amely utolsó előtti a rangsorban és internettes címén két éve nem elérhető. A falleológiának angol nyelvű nemzetközi folyóirata nincs, csak az azerbajdzsáni és a kirgíziai egyetemeken művelik, állítólag azeriül és bajdzsánul van nagy irodalma.

Mi tíz főállású professzorral büszkélkedhetünk, továbbá öt vendégprofesszorral, hatan tanítanak jelenleg a világ vezető egyetemein közülünk, míg Müller tanár úr a New Yorki Akadémia tagságát tudja felmutatni. Mint közismert, a New Yorki Akadémiára tudományos teljesítménnyel, vagy 500 dollár tagsági díj befizetésével lehet bekerülni.

A helyzet akkor mérgesedett el végleg, amikor a minisztérium indoklás nélkül megszüntette intézetünk PHD képzését, amelyre pedig sokszoros a túljelentkezés, évente akár száz idioktológust felvehetnénk külföldről, akkora az igény Oxfordból, a Columbiáról vagy a Sorbonne-ról. A miniszter másnap közölte velem, hogy természetesen mindent visszavon, ha vállaljuk a közös munkát a falleológusokkal és miután eddig mi vezettük a programot, a rotáció miatt a következő 10 évben a falleológusok vezethetik a képzést.

Az agyamat elöntötte a vér és vabankot játszva azt mondtam a miniszternek: Természetesen így lesz, de csak akkor ha azonnal megmondja nekem, mi is az a falleológia?

Mire visszaértem az intézetbe, már ott várt az asztalomon a fax, hogy a miniszter egy 1951-es kormányrendelet alapján megvonta vezetői megbízásomat. Csak az mentett meg, hogy Al Gore Budapestre látogatott a Hülyeségkutatási Intézetbe, személyesen hozzám és a miniszter csak akkor jöhetett el a fogadásra, ha hivatalban maradok.

Persze ott tartottak be ahol tudtak, a pályázati pénzeket mindig a falleológusok kapták, jutányosan vehettünk volna tíz hipermodern idiométert, de a pénz, egy A falleológia a középkorban című, közelebbről meg nem nevezett, műtárgygyűjtemény megvételére ment.

Ez évekre vetheti vissza a magyar hülyeségkutatást, a tanszékek kénytelenek a 25 éves, az NDK-ban gyártott, analóg idiométerekkel dolgozni, amelyek már annyira pontatlanok, hogy a minisztert sem mutatják ki a szobában. (Csak a parlament épülete látszik mindig a képernyőn, úgy látszik beégett a képernyőbe, pedig jóval hatósugáron kívül van.)

Kis színes, kiderült, hogy a nagy igyekezetben, hogy a falleológiának 1990 előtti előzményt találjanak, olvasási hiányosságok következtében végül is egy Felláció a középkorban című metszetgyűjteményt szereztek be. Ráadásul ezek a plagizáláson és a lenyúláson kívül annyira szerencsétlenek, hogy egy szerencsésebb kamaszkorral rendelkező hallgató kolleginának kellett elmagyaráznia mi is van a képeken. A botrányt elkerülendő, az egyik tantermet tanári férfi illemhellyé alakították át és ott helyezték el a metszeteket. Bizonyára csak pletyka, de a Müller tanszékvezető úr azóta csak percekre jön ki ebből a helységből.

 

Azt gondoljuk, hogy itt az ideje, hogy a magyar tudomány becsületét megvédjük!

 

Követeljük, hogy valaki végre mondja meg, hogy mi az a falleológia!

 

Legyen látogatható az egyetemi polgárok (legalább az oktatók) számára a Falleológia Tanszék férfi tanári mosdója!

 

Adják vissza a hűtőszekrényemet!

 

 

2008-09-11 Mallorca 104. Hülyeségkutatási Világkongresszus

 

Majmunken Eduárd

CCCP BTK Hülyeségkutatási Intézetének igazgatója és a Hülyeségelméleti Tanszék vezetője

 

Majmunken Adalbert

Hülyeségkutatástörténeti tanszékvezető

 

Majmunkenné Sztohacsek Miranda

Kísérleti Hülyeségkutatási tanszékvezető

 

Sztohacsekné Majmunken Lola

Magyar Hülyeségkutatásért Alapítvány Kuratóriumi Elnöke

 

 

(A fenti írásban szereplő személyek és események hasonlósága megtörtént eseményekhez akkor lehetséges, ha a Kedves Olvasó velem együtt élte át ezeket az élményeket. Aki pedig az itt említett személyekben magára ismer, az szégyellje magát.)

 

 

Címkék: felsőoktatás tanszék tanévnyitó hülyeségkutatás falleológia hülyeségelmélet

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr61659510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása