A fletó visszatért közibénk

 2008.08.28. 09:23

Amúgy se vagyok jókedvű a nyár végétől, azt se hevertem még ki, hogy a csehák juditot  kitüntették, amiből az is következik, ó egek, hogy a horváth ágnest is ki fogják egyszer. Ráadásul kétszer is a fletóval álmodtam a napokban, ami nem a nyugodt álom feltétele, ilyenkor sikítva ébredek. Az OV legalább éjszakánként békénhagy.

A fletó új adócsökkentési csomagja nem váltott ki érezhető izgalmat fasiszta körökben, jól látható, hogy ez nem fogja az emberekkel megszerettetni a demokráciát, meg a közteherviselést. Különösen érdekes contradictio in adjecto, hogy ez az adócsökkentés valahogy adóemeléssel jár, amit a fletótól már megszoktunk, de annyira, hogy senki meg se lepődik rajta, olyasfajta beletörődöttséggel veszik tudomásul az emberek, mint az időjárást.

A nyáron nem történt semmi különös, a gazdaság lassult tovább, az infláció, meg az államadósság növögetett tovább, ahogy szokott.

Az olimpiai buktának is megvan a felelőse az a rohadt Schmidt Pál személyében. Ezt is el kell magyaráznia valakinek egyszer majd nekem, hogyis van ez. A Pali a maga agyából kiindulva futotta be nem is kicsinyke karrierjét, NOB tag is és sikeres olimpiai szereplések tömegét asszisztálta végig sport csúcsvezetőként. Az kétségtelen, hogy már a szocializmusban is élt, sportolt és sportvezetett, de ezt felróni neki nem tudom, hiszen én magam is kiszolgáltam a rendszert iskolásként, míg pl. a csehák jucus, meg a lendvai ildike nem. Tehát bizonyára van egy szabály, ami elkerülte a figyelmemet, ami szerint csak soha nem sportolóskodó szoci politikusok lehetnek sportvezetők (Szekeres, Baráth, stb.). Ja és miután ugye mindenki kiszolgálta a rendszert, ezért kis hazánkban egyetlen autentikus jobboldali sem lehet.

Azt persze tényleg nehéz megérteni, hogy mi a francért kezd el politizálni valaki, aki hülyére utazhatja magát MOB meg NOB költségen, mindenféle egzotikus helyekre. Talán tényleg ideológiai meggyőződésből, esetleg kötelezettség érzésből, de ezt úgyse hiszi el senki.

Mindenesetre a Pali kicsinálta magát mint a deutsch tomika sportminiszterként (ha valaki emlékszik még mlsz elnökös ámokfutására).

Szóval a mi tomikánk, nagy szégyenünk nekünk. Ha az ember Fidesz szavazó, keményen meg kell küzdeni az ilyen figurák létezésének tudatával. Ez a csávó ugyanis egy jellemtelen pöcs. Félreértések elkerülése végett nem a szexuális kicsapongásai zavarnak, hanem az, hogy az ember nem csinál szerte széjjel gyerekeket mindenfelé, hogy aztán a felnevelésük formaságát meg másra hagyja. Abban is biztos vagyok, hogy számos feleségével nem beszélte meg előre, hogy az össze barátnőjüket meg fogja huppintani, ha végigér mielőtt elválnának.

Szóval újra láthatjuk a fletót minden nap a tévében. Hát még szoknom kell a gondolatot, azt hiszem.

A magyar politikai helyzet jelenlegi legfontosabb jelzője a kifáradás. Nem csak a tüntetők fáradtak el, hanem mindenki. A kormányzás maga a legjobban. Az apátia végét várjuk mindannyian, a Viktor is kapcsolatokat épít Amerikában, a tomika meg a nőzésről mesélget a Playboyban. A kormánynak se terve, se mondanivalója nincsen. A szocik tudják, hogy a fletót ki kéne csinálni már, de se ötletük, se emberük erre a problémára.

A kérdés az, hogy miféle körülménynek kell radikálisan megváltozni, hogy történjen végre valami. Ha a szocik akkor látnak hozzá a miniszterelnök cseréhez, amikor a társadalom is megindul például egy jó kis gázáremelkedés miatt, vagy az élelmiszerárak szaladnak tovább, akkor ez a köztársaság is megy a levesbe.

Senki nem fogta fel még igazából, hogy mekkora balhé lesz. Én például egy Cassandra nevű csajjal kavarok mostanában.

 

 

 

Címkék: gyurcsány ferenc schmidt deutsch tamás pál

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr46637288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladislaus 2008.08.28. 11:37:03

Cassandra? Jo hangja van :)
Amugy SP jo sportdiplomata. Szerintem. fleto meg balf... felpsz meg doppingol és pont.

ladislaus 2008.08.28. 11:37:56

és nem mondod hogy 1. voltam??? :)

pokesz70 2008.08.28. 11:50:22

Nagyon érdekes interjú olvasható a mai Magyar Narancsban (tudom, liberális hetilap) Dénes Ferenc sportközgazdásszal (ő viszont az Orbán-kormány sportért felelős helyettes államtitkára volt, helyrebillen a mérleg) az olimpiai szereplés kapcsán a sportfinanszírozásról. Olvassátok el, szerintem egy újabb ékes példája annak, hogy milyen nép is vagyunk mi. Ujjal mutogatni, sült galambot várni, fikázni -- olimpiai aranyérmet érően tudunk. Felelősséget vállalni, aktívan involválódni a dolgok alakításába, konstruktívan viszonyulni a közügyeinkhez -- Soproni Liga színvonal.
Nyílvánvaló, hogy az adócsökkentés jó dolog. Az is nyílvánvaló, hogy alacsonyabb adók mellett kevesebb az állam bevétele. Ha ez probléma -- és kevés olyan ország van ma a világban, ahol ez ne lenne probléma --, háromféleképpen lehet orvosolni. 1) Megkúrtítjuk a kiadásokat és mivel nálunk a szociális juttatások képezik az állam kiadásainak nagyrészét, ezek is sérülnének. Ld. szlovák csoda. Ld. gázáremelés, csak hogy a posztból emeljek ki egy tényezőt (ami igazából a gáz világpiaci árához képest egy alacsonyabb állami támogatást jelent, nem konkrét emelést). 2) Megpróbáljuk kiszélesíteni az adózok körét, ami nálunk lényegében a gazdaság kifehérítését jelenti. Erre pályázik most Fletó, nem fog menni, ld. a Soproni Liga szintű felelősségtudat kicsiny hazánkban. 3) Olyan adókat növelsz, amik azokat terhelnek, akik bírják és így tudod csökkenteni azoknak a terheit, akik már nagyon nem. De ilyenkor szokás sikoltozni, hogy az "adócsökkentés igazából adónövelés".
Ha holnaptól fidesz-kormány lenne, hogyan csinálnák? Mert azt már tudjuk, hogy hogyan nem.

Bondon 2008.08.28. 12:14:40

javarészt egyetértek, főleg abban, hogy OV-ék is lerakhatnának már valami csomagszerűséget. Ebben az országban mindenki oly érzékeny bármi szociális csökkentésre (még ha őt nem is érinti), de persze abban fene nagy az egyetértés, hogy adót kéne csökkenteni.

Bár lehet itt az se működne, és a kevesebb adóra is kiskapukat keresnénk... ez van.

U.I. fletó három éve csinálja a fejjel a falnak projektjeit. Legalább egyszer összeszedné magát és teljes gőzzel menne. (értsd. egy nagy mértékű ktgvetési/adócsomag amiben nem csak 1-2 % -al játszana hanem struktúrális válotzást hozna ) Akkor legalább látszódna kinek jó, kinek rossz.

Ha megszavazzák ezt a mostani tervezetet (ne legyen kétség 1-2 hónap és a fele sem marad belőle) akkor megint semmi eredménye. Persze ha az utóbbi 18 évben csak 1-2% adó csökkent volna/év... akkor nem lenne miről beszélni.

ez van. és lesz még rosszabb vagy jobb.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2008.08.28. 12:16:20

Az a baj a fletóval mint a másnapos ebédje felett köröző léggyel: a polgár először odabasz hogy agyonüsse, másodszor csak csuklóból legyinti el hogy ne már, harmadszorra - belátva kísérletei sikertelenségét - megszokja és apatikus beletörődéssel tűri hogy az ízeltlábú arcátlan gátlástalansággal újra és újra visszaszálljon és mohó szájszervével vidáman szürcsölje az erőlevest.

pokesz70 2008.08.28. 12:22:28

Karmadealer

Metafóráddal csak az a baj, hogy még a másnapos polgár sem szokta a légytől várni az erőlevest.

csárli hárper 2008.08.28. 12:24:00

bezony az a smitpál vagymifasz tényleg rohadt....

Kilgore Trout 2008.08.28. 12:43:30

A metafórából csak az nem derül ki, hogy az ebéd másnapos, a légy, vagy a pógár? Vagy a fletó?

Papp Sanyi 2008.08.28. 12:55:59

Szerintem nem az a baja az embereknek Schmitt Pállal, hogy rossz sportvezető lenne. Ezt már bizonyította elégszer, hogy nem így van. Azonban! Az utolsó két olimpián mutatott sportdiplomáciai súlytalanságainkat és hibás döntéseket nem lehet nem megtörténté tenni. Erre rátesz egy lapáttal, hogy ő az alelnöke a vezető ellenzéki pártnak. Tökéletes célpontot nyújt a kritizálóknak, akik között biztosan van szép számmal Fideszes is. Egyetértek a blog írójával abban, hogy vagy maradt volna a NOB/MOB pénzén utazgató vezető, vagy lett volna teljes erőbedobással Fideszes. Mert ugye tudjuk, hogy egy seggel két lovat nem lehet megülni.
Deutsch Tomika meg üljön le, egyes. Fel nem foghatom mit keres még a pártban (tudom én jól, mielőtt még vki lecsapná a magas labdát: régi, sokattudó harcostársat manapság már nem könnyű eltávolítani, mégha a terhünkre is van). Főként, hogy a megcélzott keresztyén-konzervatív szavazóbázis nehezebben tolerálja a sokat b@szok, sok gyerekem lesz, más-más anyától és leszarom attitűdöt.
Bocs, ha hosszú lett!

ladislaus 2008.08.28. 13:14:49

pokesz70 2008.08.28. 11:50:22
"Nagyon érdekes interjú olvasható a mai Magyar Narancsban (tudom, liberális hetilap) Dénes Ferenc sportközgazdásszal"

el tudod kuldeni esetleg vhogy elektronikus uton? (Email! :D )
Kulfoldon nem kapni ilyen ujságot :)

islanđer 2008.08.28. 13:20:37

tényleg monnyon má' le valaki, de izibe'!
a Pali meg mehet a rák f@szába, már ott kint rinyálni kezdett, hogy a fletó miatt szívunk! ez nem sportvezetőre, hanem ellenzéki politikusra vall.

huncros 2008.08.28. 13:27:18

Palival az a gondom, h az elegáns úriember felszín pont ugyanolyan szalmagerincet takar, mint az összes többié. Az olimpián szarul kezdtünk, erre azonnal az ilyen helyzetekre rendszeresített szabványcsomag: nemzethalál, katasztrófa, és főleg mutogatás, h ki más tehet róla. Annyi tartás nem volt benne, h azt mondja: gyerekek, rosszul kezdtünk, de egyrészt kezeljük ezt a helyén, másrészt vannak még versenybe sportolóink, egyelőre koncentráljunk rájuk, az ő biztatásukra, és majd a végén nyugodtan megbeszéljük, hol csesztük el, és ki a hibás. Ehelyett azonnal igyekezett rálicitálni, h mennyire szarban vagyunk és világégés, másrészt saját arcának mentésére elkezdte ezt a mutogatást, kapkodó vádaskodást, ezzel nehéz helyzetbe hozva és magára hagyva a megmaradt versenyzőinket. Az, h pozíciójánál fogva összemossa a politikát és sportot, szintén nem hagy jó szájízt az emberben.

states 2008.08.28. 13:27:47

mr.bobby
Tényleg, ki is volt a sportminiszter, amikor Zuschlágék neylonszatyorba hordták szét a minisztérium pénzét, miután Gyurcsány irodájában megbeszélték heti rendszerességgel a menetrendet...

ladislaus 2008.08.28. 13:33:44

nem SP tete a rossz sportfinanszirozásrol. Neki ebben nincs dontése!

nemnemhanem · http://nemnemhanem.blog.hu 2008.08.28. 13:43:51

"A kérdés az, hogy miféle körülménynek kell radikálisan megváltozni, hogy történjen végre valami."

Mióta várok már, hogy történjen végre valami. Pont erről szól az én blogom is.

pokesz70 2008.08.28. 13:49:45

ladislaus

Sajnos, ha jól látom, az interjú online csak előfizetéssel olvasható. De idézek belőle egy mondatot az általad említett rossz sportfinanszírozással kapcsolatban: "A magyar állam a teljesítőképességéhez és a sportágazat GDP-hez viszonyított súlyához képest is tisztességes támogatást biztosít a sportnak."

states 2008.08.28. 13:51:15

Az azért aligha hihető, hogy az az kupleráj-szindróma, -szemlélet és általános apátia, ami az egész országot jellemzi, pont a sportéleten ne hagyna nyomot. A felelős pedig már régóta úgy működik, mint egy csomagküldő szolgálat, éppen tegnap kézbesítette a már kitudja hányadikat mindannyiunknak...

pokesz70 2008.08.28. 13:55:36

Schmitt Pálnak Athén után kellett volna térdencsúszva elhagynia a MOB-ot (pláne, hogy ő maga ígérte még a játékok előtt: ha magyar olimpikont kapnak el doppinggal, lemond). Nem gondolom, hogy a pekingi "kudarc" (?) miatt ő vagy a MOB lenne a felelős (a szurkolók cserbenhagyása már inkább az ő saruk), de az athéni doppingbotrány más tészta. És valóban, a mostani hisztije is gusztustalan és vérlázító volt. De hát ő már nem csak a piros-fehér-zöld érdekeit kell, hogy képviselje, hanem a narancssárgáét is.

Papp Sanyi 2008.08.28. 13:59:59

Talán el kéne kezdeni építeni egy időgépet is visszamenni '89-be. Vagy '39-be. Vagy '14-be. Vagy 895-be. Döntse el mindenki pártállása szerint. És akkor ott a helyszínen megmondani az okosoknak hogy legyen. Itt változást várni szerintem felesleges. Főleg az egyre inkább terjedő nihil miatt, ami valljuk be, teljesen megalapozott. Szerintem.

Machiavelli 2008.08.28. 14:18:48

Én a gázárának emelésénél egy kicsit korábban megakadtam. Néhány évvel ezelőtt amikor kiderült, hogy a világpiaci árnál jóval magasabb árat fizetünk a gázért az oroszoknak, akkor az volt a mondás, hogy nekünk 2015-ig aláírt szerződésünk van fix áron a gázra, ezért fizetünk most többet.
Aztán hol van még 2015 és a gáz meg csak emelkedik, erre pedig senki sem emlékszik, hogy mi is van ezzel a jó kis szerződéssel!

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.08.28. 15:02:20

Jó írás, tetszik :)
A végszó nagyon ott van, és igaz is.

A Szent jobbtól a balf.szig. Az államalapítástól a jelenig terjedő időszakot ugyanis a vicc szerint így hívják...

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2008.08.28. 15:02:51

Amenynire én látom, sehol senki nem mondta konkrétan, hogy a mi tökéletes, hibátlan MOB-elnökünk volna a hibás, ő viszont már mindnekit megtalált ezügyben, akit nem Scmitt Pálnak hívnak.
A legjobban a "8 sportágban is csak egy picin múlt", meg a "2002 óta (vajon miért pont azóta??) mondom, hogy ez így nem lesz jó" című örökzöldek tetszenek.
pokesz 70 - ladislaus: a Magyar Narancs általában teljesen felkerül a netre, csak a kurrens cikkek másfél-két hét késéssel, hogy azért a papíralapút is vegyék a népek...
szóval a feledat annyi, hogy addig kell kattintgatni a www.narancs.hu/index.php?gcPage=public/archivum/kereses&fnLapSzam2=2008
címnél a "35. szám" feliratra, amífg az interjú címe kékre nem válik, aztán olvasható...

amos 2008.08.28. 16:24:30

Két olimpia között egyetlen egyszer sem hallottam a kitűnő Schmittet megszólalni,hogy baj lesz,nem megfelelő a sportfinanszírozás,szarul mennek a dolgok gyerekek,nekem már csak elhihetitek....,stb.Akkor mi francnak van?Utólag egyszerűen nincs joga másokra mutogatni.Menjen már a francba!
A viág elment melletünk.Sportban is...
Ennek ellenére nem tartom kudarcnak az olimpiai szereplést.Most így sikerűlt és kész!Legközelebb jobban megy!Vagy nem,de akkor sincs semmi!

agaragar 2008.08.28. 16:44:44

Szokás szerint SP is utólag okos, holott buta mint a s.gg. Jellemtelen bohóc, arról miért nem szól, hogy lányai hol tanultak abban az átkosban?
És miből,a kalória pénzéből, vagy mert frissen volt meszelve az edzőterem? Igaza van az egyikőtőknek abban, hogy 4 évvel ezelőtt már eláshatta volna magát, vagy azóta a politikában mégjobban megszedhette volna kis családjának a betevőt.

Rwindx 2008.08.28. 16:44:47

SP nem túlzottan érdekel, de Pokesz70 amit az államháztartás egyensúlyának biztosításáról írsz az elég nagy marhaság és csúsztatás.

"háromféleképpen lehet orvosolni. 1) Megkúrtítjuk a kiadásokat és mivel nálunk a szociális juttatások képezik az állam kiadásainak nagyrészét, ezek is sérülnének..."
- Igen sérülnének és? A szociális juttatásoknak nagyon rossz struktúrájuk és pazarlóak, a segélyből élést ösztönzik, a munkavállalás helyett. Tehát meg kell változtatni. Az hogy "nem lehet" megváltoztatni az csak mszp-s axióma az szavazóbázisuk megtartása érdekében (NEM az ország érdekében!)
Ami rossz azon változtatni kell. Ez pedig nagyon rossz. Régóta.

"2) Megpróbáljuk kiszélesíteni az adózok körét, ami nálunk lényegében a gazdaság kifehérítését jelenti."
Nem, nem a gazdaság kifehérítését jelenti, annak az csak egy része. Az egyes ponthoz fűzött kommentemben írtam a szociális rendszer rossz ösztönzői miatt, nem érdek a munkakeresés, emiatt rettenetesen alacsony a foglalkoztatás (54%) Magyarországon. Ennek 65-70% környékén vagy afelett illene lennie. A nem foglalkoztatott 46%-nak a jelentős része a fent említett szociális rendszerből él. Szerintem jól látszik a rossz arány...

"3) Olyan adókat növelsz, amik azokat terhelnek, akik bírják és így tudod csökkenteni azoknak a terheit, akik már nagyon nem. De ilyenkor szokás sikoltozni, hogy az "adócsökkentés igazából adónövelés"."
Egyrészt Magyarországon kirívóan magas az adóterhelés. Aki nem homokbadugott fejjel élt az ezzel jobbára tisztában van. Az ilyen mértékű adóterhelés fékezi a gazdaságot, fékezi az életszínvonal növekedést, és gátolja a fejlesztéseket. Ebből következően az adóterhelés nem növelhető tovább.

Sikoltozás: ha utánanézel, akkor a gyf által közölt csomagban számos adó, és járulék jelentősen nő, adóalap szélesedik és kedvezmény csökken. gyf által is bevallottan a célja fedezni a 300 milliárdos "adócsökkentés" által keltett hiány egy részét.

ajánlanám figyelmedbe:
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=101492
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=101523
index.hu/gazdasag/magyar/kulad080828/
index.hu/gazdasag/magyar/adem080827/
stb, ezermillió helyen foglalkoznak vele, csak el kellene olvasni, figyelmesen.

agaragar 2008.08.28. 17:03:03

Rwindx! Tökéletesen igazad van mindhárom pontodban, csak.... Mit gondolsz, milyen hangerővel, milyen eszközökkel, milyen formában, mekkora utcai megmozdulásokkal reagálna a szoc.juttatások esetleges radikális megváltoztatására - nem eltörlésére - az ellenzék?
Itt van a keze megkötve nem a jelenlegi kormánynak, bárkinek, aki ma rendet akar tenni. A holnaptól regnáló 99 %-os bármelyik párt sem tudná az általad vázoltakat korrigálni.

Machiavelli 2008.08.28. 17:15:27

agaragar!


ár megint odajutunk, hogy a kormány egy valamiben elsőosztályú, hogy kiválóan tudja bizonyítani azt, hogy mindenben az ellenzék irányít és neki meg van kötve a keze. Talán ha egyszer szót fogadna magának és megpróbálna ő irányítani ellenzékből, talán mindenkinek könnyebb lenne!

Rwindx 2008.08.28. 19:13:04

Agragar:
4 lehetőség van:

1. A maszop nekiáll megcsinálni amit meg kell tenni az országért, és felvállani az ezzel járó következményeket. Mondjuk az eddigi szánalmas gazdasági és egyéb teljesítményük alapján úgy ítélem meg, hogy inkább ne csinálják. Elég volt az elsüllyedt zászlóshajókból, az elfelejtett n-ik programokból, az "adócsökkentések"-ből. Cselekedni kell(ene)!

2. A maszop nem csinál semmit, csak tovább ront a helyzeten, annak az eredménye az lesz, hogy hamarosan Etiópia meg Szomália fog nekünk segélyeket küldeni...

3. A maszop abbahagyja a kormányzást és a fidesz kerül kormányra. A fidesznek ugyanezen lépeseket kell megtennie, szakmailag ugyan többet nézek ki belőlük, de azért félek a hiú remények táplálásától. Végig kell vinniük, mert nincs más választási lehetőség.

4. A maszop abbahagyja a kormányzást és a fidesz kerül kormányra. A fidesz sem fog semmi érdemi lépést tenni, ez esetben automatikusan a 2. pont segély része fog életbe lépni.

Azaz fel kell vállalni, bármi is következzék, az adófizető réteg nagy része támogatni fogja a változásokat, mint ahogyan most is támogatná, ha lenne valami. A jelenlegi kormány szemmel láthatólag nem teszi, kizárólag a politikai túlélésével foglalkozik. A mi (az ország) túlélésünket magasról leszarja.

ladislaus 2008.08.28. 20:19:23

"amos 2008.08.28. 16:24:30
Két olimpia között egyetlen egyszer sem hallottam a kitűnő Schmittet megszólalni,hogy baj lesz,nem megfelelő a sportfinanszírozás,szarul mennek a dolgok gyerekek,nekem már csak elhihetitek....,stb.Akkor mi francnak van?"

Én hallottam, és hallottam Dénes Ferencet is. Ha már a cikket emlegettük. Jah és megfelelő forumokon szová lett téve. Ja és azért van hogy az olimpiai mozgalmat képviselje Magyarországon... Mármint MOB elnökként. És NOB tag is. Ezért van SP ott.
süti beállítások módosítása