A Fidesz országlásának 64. évében vagyunk, ha a nyilas hatalomátvételtől számítjuk, mint egyes értelmiségi negyedbarátaink szokták, amely országlást csak jelképesen, de semmiképpen sem érdemben szakított meg a jó  Rákosi meg Kádár elvtárs, meg a Horn Gyula.

Aztán 2002 óta meg különösen Orbán Viktor mondja meg, hogy szegény megyó, meg fletó hogyan tegye tönkre az országot a baloldali eszmék és pártok további lejáratása érdekében, hogy meglegyen a kétharmad, hogy lehessen módosítani az alkotmányt, azt az alkotmányt, amire a Fidesz eddig is nagy ívben defekált.

Szóval a baloldali utóvédharcok legújabb csatatere a nyári ubisaláta szezon mellé, mert a melegek nyaralni mentek toleránsabb vidékekre, a szegény Turulszobor környéke.

Az teljesen lényegtelen, hogy a baloldali ikon Göncz elvtárs is avatott turult annak idején, továbbá állami szervezetek jelvényében is szerepel, fasiszta jelkép az, sőt náci, utolsó szeg a demokrácia koporsójába, felhívás dunábalövésre, és Orbán Viktor szelleme testesül meg benne, esetleg az a pillanat, amikor nem határolódik el a szélsőjobbtól.

Az a Fidesz személyzeti politikáját dicsérő Mityán, vagy minevű csóka, aki meg akarta védeni a rossz lábú nők látványától a közt, szeretett hazánkban szokásos módon hagyott a kerületi domborzatba illeszkedő szarhegyeket az utódjára.

Sosem értettem, hogy egy önkormányzat, ahol jegyző, meg mindenféle egyéb jogászok bonyolítják a lakosság mindennapjait, hogy nem képes mindennapi ügyekben jogszerűen eljárni.

Persze azt értem, hogy a fővárosi önkormányzat ott tart be a jobboldali kerületeknek, ahol tud, de ugyanezt a balhét kerületi oldalról nézve, szinte ugyanígy le lehetett volna folytatni a tervezett szobor helyén is.

Ha a fővárosi hitgyüli szintű közgyüli nem engedi, ugyanezeket a tüntetéseket a sértett ártatlanság és jogi felperesség ártatlan mosolyával is le lehetet volna folytatni: Turulszobrot akarunk!

Persze akkor is fasiszták, de jogkövető szélsőnyilas csőcselék és nem zugépíttető, tévéostromló, buziverő, mucsai horda. 

A képet csak színesíti, hogy az MSZP kiizzadta magából havas szófiát, nyílván a társadalmi megbékélés érdekében, aki mindközönségesen parlamenti képviselőként tagadja a jelen köztársaság erkölcsi alapját képező forradalmat, továbbá valami eu-s bíróság engedélyezte a vörös csillagot és éppen mostanság igyekszik a kormány, nyílván szintén csak a közmegegyezés érdekében, kiemelni a Szent Koronát a nemzeti jelképek közül.

Baloldali publicisták tömegei magyarázgatták el, az őket még adrenalinszint fenntartási céllal nyilván nyaralás alatt is olvasó, fasiszta publicistáknak, hogy ez az egész a nácizmus üldözöttjeinek érzékenysége miatt van.

A havas szófiáról nem beszélünk, mert azt tényleg még baléknak is nehéz megmagyarázni, a Szent Korona csak fölöslege utalgatás a nemzetre, amely már meg van szűnve, mert részvénytársaság az, nem holmi érzelmi kötelék, a vörös csillag meg csak véletlenül volt a Gulag őreinek, meg a nagyanyáink százezreit megerőszakoló katonáknak a sityakján.

Ne legyek már annyira érzékeny ugye?

Mert én meg szinte mindenki, akit ismerek, csak törpe minoritás, retrográd visszamaradt történelmi zárvány, haladás ellen szavazó, magyarkodó náci (mintha ez a két utóbbi önmagában nem lenne egymást kizáró önellentmondás).

Az én nagyszüleim nem számítanak, ők ne legyenek érzékenyek, nekik megmondja a haladó pesti értelmiségi, hogy nekik csak egy útjuk van, a teljes önfeladás.

Nekünk ne legyenek jelképeink, hiszen mindegyiken esett folt már, mi kötelezően nézegessük apáink gyilkosainak jelét, mert néhány nyugati bunkó, aki történelemóra helyett belőve antifasiszta tüntetéseken tett hitet a békeszerető Szovjetunió mellett a hetvenes években, jogosultnak érzi magát átírni a mi történelmünket.

 

Meg azt is higgyem el, hogy azok, akik azokban a villákban laknak, amelyeket elvettek a nyilasok azoktól, akiket most az új lakók olyan nagyon meg akarnak védeni törődnek Weisz nénivel. Szarnak azok Weisz nénire, csak nem igazán akarják visszaadni azt a villát, hiszen az a rablás már elévült szerintük.

Csak a nyilasok nem évülnek el soha.

*****************

**************

***********

Jön! Jön! Jön!

 Recenzió Zsazsanin Kaskall "Hogyan robbantsunk óvodát" című alapművéről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: vörös fasiszta turul csillag

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr43590989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2008.07.29. 17:53:58

Nagy igazságok vannak benne. Amúgy ez az érzékenység dolog amúgy is elgondolkodtató. A nácik áldozatainak érzékenységére tekintettel ugye le kell bontani a turul szobrot. Ugye ezek voltak vagy 6 millióan szerte a világon. A kommunizmus 120 millió áldozatát pedig vígan le lehet szarni, a vörös csillag ugye az EU szerint rendben van. Ezt hívják kettős mércének, bár ez inkább a más szemében a szálkát is, a sajátjában a gerendát sem című mondást idézi.

Dr Kangörény 2008.07.29. 18:01:07

Khm.. mintha építési engedély nélkül állították volna fel azt a szobrot. Nem lett volna egyszerűbb szabályosan eljárni, engedélyt kérni és úgy építeni? (mellékesen a turul-szobor az én csőrömet nem bassza, mert ha kinézek az ablakomon, már gyerekkorom óta európa legnagyobb madár-szobrát látom)

Werwolf 2008.07.29. 18:01:44

kedves posztiro,
teljesen igazad van. Mindenben, amit itt leirtal.

Paranoid Android2 2008.07.29. 18:33:33

Csak bejelentkezve lehet kommentelni, hogy az anyázósaknak fárasztóbb legyen.:)

Spermahajder 2008.07.29. 18:36:28

Azért a vörös csillag jelképét ne szűkítsük a szovjet kommunizmus azonosítására. Volt más jelentése is.

lócsöcs 2008.07.29. 18:46:43

...hogyne, Jimmy! A magyar, a lengyel, meg még a minden kommunizmust is azonosította. Kisebb-nagyobb átalakításokkal a sörtől a sátánig, mindenre jó. Univerzális. Multipöpec.

Spermahajder 2008.07.29. 18:53:00

Kicsit olvass utána, úgy Amerika történelme környékén.

venosan 2008.07.29. 19:03:00

midnight coder
"nácik áldozatainak érzékenységére tekintettel ugye le kell bontani a turul szobrot"

Nehéz felfogni /a poszt írójának is/, hogy itt nem a madárral van baj, mint ahogy az ország több száz turulos szobrát sem akarja senki lebontani???

Kértek papírt területrendezésre, kaptak rá papírt! No, ha szobrot akartak építeni - bármilyent - akkor szoborépítő papírt kellett volna kérni, és nem lett volna semmi gond.

Persze az is lehet, hogy csak a szart akarták kavarni, az viszont sikeredett!!!

aachi 2008.07.29. 19:38:18

a II. világháborúban legyilkolt zsidók emlékére turulos szobrot állítani gyomorforgató egy dolog. nézz utána a turul szövetségnek, a nyilasoknak stb. a vörös csillag is elmegy amíg nem a kommunizmus áldozatainak emlékművén díszeleg. a várban/tatabányán lévő turullel sincs senkinek problémája ha feltűnt volna. jah és azok engedéllyel törvényesen épültek. röviden ennyi. remélem érthető voltam.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.29. 19:50:55

"Nagy igazságok vannak benne. Amúgy ez az érzékenység dolog amúgy is elgondolkodtató. A nácik áldozatainak érzékenységére tekintettel ugye le kell bontani a turul szobrot. Ugye ezek voltak vagy 6 millióan szerte a világon. A kommunizmus 120 millió áldozatát pedig vígan le lehet szarni, a vörös csillag ugye az EU szerint rendben van. Ezt hívják kettős mércének,"

Egyetértek. A Nyugat hallgatóagosan beleegyezett '56 leverésébe is, meg abba is, h a Szovjetunió "kebelezze be" ezt a blokkot a 2. világháború után.

A Szent Korona, Árpád-sáv, Turul nemzeti jelképek ha tetszik, ha nem. A középsőről jegyezném meg h a nyilas zászlóban még egy külön szimbólum van, ami a sima Árpád-sávosban nincs! Ennyi erővel azt is tiltani akarhatnák, h Újpest címeres zászlóm legyen. (Amúgy nincs, de remélem érződik a lényeg.)

aachi 2008.07.29. 19:59:02

"A Szent Korona, Árpád-sáv, Turul nemzeti jelképek ha tetszik, ha nem."

nekem elég a korona ha megengeded, de az is csak a múzeumban, nem giccses bohósipkaként körbehordozva a másolatát mutogatva mint valami vásári látványosságot.

a turul meg sose volt nemzet jelkép. arany jános találta fel még a szót is, max egy ősi magyar jelkép.

az árpádsávos meg ha visszatekintes csak 90ig mindig is a neonácik meg a neonyilasok jelképe volt. egészségedre.

én megelégszem a trikolórral mint nemzeti jelképpel, nem tudom egyeseknek miért kell vértől csöpögő náci jelkép a kezébe...

Psyman 2008.07.29. 20:08:31

Ilyenkor mindig ilyesmik tolulnak föl bennem:
Ölni, vöröst, sokat.

Viccet félretéve: Egyszerűen felháborító, hogy a vörös csillagot nem tiltják be. Oké, a Heineken kaphatna amnesztiát ;) De a többi ne! Nem azt mondom, ami szobor meg ilyesmi még szégyen szemre megmaradt, azt már őrizzük meg mementóként, hogy ha netán vissza akarnának térni majdan azok az idők,a kkor senki ne hagyja (bár a 20 IQ-s munkás az hagyni fogja, mert az szerette, hogy komcsiban nem kellett melózni, csak bejárni)!
És azt meg végképp nem értem, hogy a MAGYAR CÍMERBEN SZEREPLŐ ÁRPÁD-SÁVOK miért is lennének önkényuralmi jelképek. No meg a turul. Mert egy rakás Hitlerjugendből kinevelkedett hülyegyerek valamikor valami hasonlót (ÉS NEM AZT, CSAK HASONLÓT!!!) használt a rémuralmában?
És a Szent Koronát, ami az egész világon egyedülálló dolog, hiszen első királyunktól származik, ráadásul enélkül nem is lehetett érvényesen koronázni, akkora jelentőséget tulajdonítottak neki, ezt az ereklyét akarják kiemelni a nemzeti jelképek közül?! Akkor mi marad ott?
Árpád-sáv storno, Korona storno, marad három dombocskánk rajta kettős keresztel (amit majd mszintén megnyesnek, emrt nehogymá' maradi keresztények legyünk) meg a matyó hímzés. Csodálatos...

Psyman 2008.07.29. 20:10:21

aachi 2008.07.29. 19:59:02
Ez a tipikus tudatlan hozzászólás. SZámold meg a csíkokat és rájössz, hogy a hülye neonácik eggyel többet használtak. És azért, mert a neonácik ezt használják, ezért már töröljük ki a történelemből az Árpád-ház címerét? Normális vagy?!

Ja, amúgy akkor neked innentől a Heineken tils, mert az is önkényuralmi :P

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.07.29. 20:10:36

56 adja a köztársaság erkölcsi alapját? Te, jó ég, akkor az előző két köztársaság alaptalan volt?
Hmm, már 120, legyen inkább 140 és én vezetek.

"Nehéz felfogni /a poszt írójának is/, hogy itt nem a madárral van baj, mint ahogy az ország több száz turulos szobrát sem akarja senki lebontani???"
Annyi szerintem nincs, de a lényeg szerintem is, papírt neki és maradhat. Nincs papír, nincs szobor, se turul, se Mao, se Lucky Luke.
Az Igazak falának (,mert ezt muszáj lesz előbb-utóbb valakinek belekevernie) se volt papírja, kapott, maradt. Józsi bácsi garázsa kapott, maradt. Horvátországi nyaralók nem kaptak, nem maradtak. Marha egyszerű. Papír-> épület, nincs papír -> bontás.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.29. 20:15:38

"az árpádsávos meg ha visszatekintes csak 90ig mindig is a neonácik meg a neonyilasok jelképe volt. egészségedre."

Köszönöm.
Az Árpád-sáv a CÍMERBEN is benne van! Onnan nem lehet kivágni! Vélhetően onnan került a zászlóra.

A nyilas zászlóban van egy jelkép (ha jó emlékszem horogkereszt), ami a sima Árpád-sávosban nincs!!!!

Ha gondolod, megkeresem és a két külön(!) zászlót egymás mellé rakom. Nem azonos a kettő!
Ennyi erőve Újpest címerem se legyen, mert abban vörös szín is van?

aachi 2008.07.29. 20:22:52

"SZámold meg a csíkokat és rájössz, hogy a hülye neonácik eggyel többet használtak."

nem oszt nem szoroz. a piros alapon fehér körben feket fogaskerék zászlóról is a horogkeresztes jut az ember eszébe.

"És azért, mert a neonácik ezt használják, ezért már töröljük ki a történelemből az Árpád-ház címerét? Normális vagy?!"

mondtam hogy töröljük ki a történelemből? szerintem épphogy ott a helye.

Psyman 2008.07.29. 20:24:46

Nyugiiii... Ha a Koronát kiveszik a jelképek közül, az első dolguk lesz, hogy a címert megváltoztatják, mégpedig kérdezés nélkül. A sávokat sem lesz nehéz kiszedni. Megoldják, attól nem félek.

És újra csak jelezném a habzó szájjal neonácizóknak, hogy a hét, illetve a nyolc sáv nem ugyanaz!

aachi 2008.07.29. 20:27:57

"Az Árpád-sáv a CÍMERBEN is benne van! Onnan nem lehet kivágni! Vélhetően onnan került a zászlóra."

nem onnan. szent lászló hadilobogója volt eredetileg. meg az árpádházi királyoké. nem a nemzeté. eleve egy címer meg egy zászló nem ugyanaz a téma.

"A nyilas zászlóban van egy jelkép (ha jó emlékszem horogkereszt), ami a sima Árpád-sávosban nincs!!!!"

nyilaskereszt volt benne... csak azt betiltották. ezért nem volt benne a neonácik zászlajában. de mindenki tudja mire gondoltak...

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.29. 20:30:22

"SZámold meg a csíkokat és rájössz, hogy a hülye neonácik eggyel többet használtak."

nem oszt nem szoroz."

De bizony! Az idd ki meg a vidd ki sem ugyanaz, pedig csak egy betű az eltérés!
Asszociatív lehet, senki nem mondta. De asszociálnak a reklámok és még sok minden. Még sem mondunk minden reklámot szexistának, pedig a legtöbb asszociál.

A baj, hogy a nyilas zászlót PONTOSAN nem ismertette meg a média. Különben akinek nem lenne nete otthon, csak a 3 földi TV-adója, az is tudná a különbséget. Van egy Hírtv-s videó a kettő küülönbségéről, láttam is, onnan tudom.

aachi 2008.07.29. 20:30:44

"Nyugiiii... Ha a Koronát kiveszik a jelképek közül, az első dolguk lesz, hogy a címert megváltoztatják, mégpedig kérdezés nélkül. A sávokat sem lesz nehéz kiszedni. Megoldják, attól nem félek.

És újra csak jelezném a habzó szájjal neonácizóknak, hogy a hét, illetve a nyolc sáv nem ugyanaz!"

minimális sütnivalóval tudhatnád, hogy:

1. senki se akarja kivenni a jelképek közül
2. 2/3os többség kell a kivételhez
3. hét vagy nyolc sáv tökmindegy, akinek a kezében van habzó szájjal zsidózik cigányozik buzizik. (lásd melegfelvonulás pld legutóbb)

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.29. 20:31:47

Kérdésem a balosokhoz: a neonáci hogyan lehet magyar? Hiszen a náci ideológia német, és a nácik a németek közül kerültek ki.

Ja, a nyilas meg a fasiszta sem keverendő. Szeretik őket szinonimaként használni, pedig a két eszmerendszer korántsem azonos.

aachi 2008.07.29. 20:32:21

bandeenator,

tökmindegy, habzó szájú rasszisták, antiszemiták homofóbok zászlaja. náluk van mindig. összefoglaló néven neonácik.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.29. 20:32:28

a nyilas meg a fasiszta sem keverendő. ELÍRTAM.

Náci és fasiszta akart lenni.

aachi 2008.07.29. 20:34:34

bandika,

a náci már nem azt jelenti mint a régen. szitokszó azokra akikre mondani szokás(feljebb már leírtam). ugyanúgy mint a nyilas vagy a fasiszta.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.29. 20:40:58

Aachi(ka)!

Nem ugyanazt jelenti. Ha így változik a szavak jelentése, azt sem a szélsőségesnek titulált jobbközép számlájára írnám.

Aki kommunistának/nácinak nevez valakit, tudnia kell a szavak jelentését.
(Van olyan szélsőjobbos, aki azt sem tudja, mikor volt a honfoglalás. (Ez komoly, 2 éve hallottam a sztort)

Aki ismeri a szavak jelentését, annak kellene használnia.
Viszont vannak akik bár jórészt ismerik (nem a kommentelőkre gondolok), mégis tudatosan használják más(ok)ra. Így mondod te, h tökmindegy az idd ki meg a vidd ki, mert már egyik jelenti a másikat.

Psyman 2008.07.29. 20:52:25

Akinek tök mindegy, hogy hét, vagy nyolc sáv, az csak bizonyítja primitívségét és ezzel együtt azt, mennyire nem érdemes komolyan venni. De poltikai fogásnak persze jó ötlet neonácikkal riogatni. Bolhából elefánt.
Akkor a két kommunista pártunk miatt miért nem hisztizünk?

csege516 2008.07.29. 20:57:08

1xreűen nincs nem tudok elképzelni 1db jelképet sem,ami kicsit is baszná az én,vagy a közvetlen családom,ismerőseim csőrét!!Zsidó(tényleg az)cigány,komcsi,olyan mint én,átlagember-ilyen ismerősökből verbúválódott a legigazabb magyar felfogás: LESZAROM!Ha mindenki leszarná az ilyen ostobaságokat,h turul szobor itt,vöröscsilag ott,de tényleg mindenki,akkor megszűnnének ezek az emocionális alapon folyó kurváraértelmetlen viták,teljesen lényegtelenné fajulnának.Annyir ajó lenne,annyira,de annyira...

Psyman 2008.07.29. 20:58:34

Jól szólsz. De akkor a pártoknak nem lenne mivel riasztgatni a népet, úgyhogy mindig ébren fogják tartani.

aachi 2008.07.29. 21:12:12

bandika,

aki olyan mint egy náci úgy viselkedik mint egy náci olyan ideológiákal azonosul mint egy náci, arra teljes joggal mondom hogy náci. a hülyékre is mondom hogy barom, pedig tudom hogy nem háziállatok. ennyit a szavakról és azok jelentéséről.

psyman,

aki azzal magyarázza a horogkeresztes zászlaját hogy a másik irányba forog és/vagy nincs a sarkára állítva az ne kívánja hogy ne nácizzák le. ugyanez áll a sávok számára.

Psyman 2008.07.29. 21:18:03

Tőlem azt a bőrfejűt nácizod le, amelyiket akarod, nem érdekel. Az olyan embereknek csak az kell, hogy rendőrt verhessen. Majd ha ennél i szarabb lesz az ország helyzete, ők lesznek az elsők, akik bajt kevernek, addig viszont hidegen hagynak. Tőlem a kár börtönb is vihetik őket.
De hogy a magyar királyi ház jelképét az állítólagos értelmiség szándékosan összemossa egy népirtó rendszerrel, mondván a hét meg a nyolc az mindegy, elvégre ugyanannyi... No ettől a belem kifordul.
Ha valakinek azt mondják, hogy a a drága kedves anyukád, vagy a büdös k**** anyád az mindegy?!

Bezzeg ha ugye arról beszélünk, hogy MSZMP, vagy utódpárt, akkor ugye az nem ugyanaz...

aachi 2008.07.29. 21:24:58

"De hogy a magyar királyi ház jelképét az állítólagos értelmiség szándékosan összemossa egy népirtó rendszerrel, mondván a hét meg a nyolc az mindegy, elvégre ugyanannyi... No ettől a belem kifordul."

- annak a népírtó rendszernek ez volt a jelképe. árpádsávos zászlónak hívták ők maguk is.
- 1990 óta folyamatosan a szélsőjobb a neonácik, neonyilasok, szélsőségesek radikálisok, hadd ne ragozzam tovább kiknek a zászlaja. én nem is tudtam kik voltak azok a nyilasok amikor ezeket az elemeket és az árpádsávos zászlót már összekapcsoltam a kis agyamban.

nem kell itt összemosni semmit semmivel. ezek tények.

Psyman 2008.07.29. 21:26:26

AZ a szomorú, hogy úgy tűnik most sem fogja be a kis agyad, de ezen már műtétileg sem lehet többé segíteni :p

AzHofi 2008.07.29. 21:51:41

aachi: nyilaskeresztes zászlónak hívták. Tudsz valami forrást mutatni rá, hogy Árpád-sávosnak hívták?

AzHofi 2008.07.29. 21:53:04

aachi: amúgy meg az, hogy radikalizmus, tudod-e mit jelent? MErt használni két bugyborék habbá képződése közt szépen használod, látom. Ennyit segítek, hogy a szótő a ,,radix''.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.29. 22:03:00

Aachi!

"1990 óta folyamatosan a szélsőjobb a neonácik, neonyilasok, szélsőségesek radikálisok, hadd ne ragozzam tovább kiknek a zászlaja. én nem is tudtam kik voltak azok a nyilasok amikor ezeket az elemeket és az árpádsávos zászlót már összekapcsoltam a kis agyamban."

Tehát igaz magyar nincsen, aki jobboldali az egyből szélsőséges is. Ezzel elárultad, milyen gondolkodást neveltek beléd.
Neked a világoszöld ugyanúgy sötétzöld, és fordítva.

"aki olyan mint egy náci úgy viselkedik mint egy náci olyan ideológiákal azonosul mint egy náci, arra teljes joggal mondom hogy náci. a hülyékre is mondom hogy barom, pedig tudom hogy nem háziállatok. ennyit a szavakról és azok jelentéséről."

A hülye és a barom szinonimáknak tekinthetők abban az értelemben, ha embereket óhajtok vele minősíteni.
Rokon értelmű a klaviatúra és a billentyűzet. De a náci és a fasiszta nem. Két egymástól tartalmilag különböző zászló sem azonos.

Mint azt előttem leírták, a náciként viselkedő egyéneket ma skinheadnek hívják, ennek a jelentése ma a randalírzót jelenti, és nem a radikális jobboldalit, noha vannak nem balhéázós jobboldali nézeteket valló kopaszok is.
hiába az előítélet, mégsem keverendő.
A kukagyújtogató lehetett provokátor is. Biztos én is meg tudnék kérni embereket erre jó pénzért. Az ilyenek a balhét keresik. Ezt személy szerint utálom. Szélsőjobboldali eszméket nyugodtan vallhat valaki. De legyen tudatában, hogy miben hisz!

sanyisanyi 2008.07.29. 22:12:52

aachi: Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak tetteted magad??

Olyan fogalmakkal dobálózol, amikről fogalmad sincs, hogy mit jelentenek, miközben úgy járatod le magad, hogy észre se veszed.

Másokat vádolsz fröcsögéssel, közben te gyűlölködsz mindenkivel szemben, aki nem hajlandó az általad valósnak vélt hülyeségeket szajkózni.

Paranoid Android2 2008.07.29. 22:24:40


Valaki helyett:))
URL:
Komment: ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2008/07/29/p590989#c2933057
Kedves Orbán Viktor!

Kérem, hogy élete hátralévő részében minden reggel azzal kezdje a napját, hogy határolódjon el a szélsőjobbtól. Azt is szeretném hogy minden nap lefekvés előtt tíz perccel kétszer egymás után határolódjon el a szélsőjobbtól. Az is ildomos lenne, ha a fenti kérelmeim a Fidesz teljes tagságát érintené.

Kedves jobbos polgártársaim!

Önök is határolódjanak el a szélsőjobbtól a fentiek szerint.

Tisztelt sportolók!

A sportpálya job (szélsőjobb) szélét ezentúl ne használják a meccseke, se az edzéseken. A pálya ezen részét kérem vasfüggönnyel elválasztani a többi részétől.

Köszönöm.

mondocska 2008.07.29. 22:24:42

aachi:
Téged fizetnek, hogy folyamatosan ellentmondj??
Kicsit unalmas vagy...már megbocsáss
Igenis vannak dolgok, amiket békén kellene hagyni. Lehet moralizálni, lehet okoskodni, de sem én, sem te sem a mai többség nem felel semmiért, amihez kötnek ezernyi dolgot. Ezeket is el lehetne lassan felejteni, mert ha nem , a nagy ellenkezéssel pont azt fogják elérni, amit épp a kiiktatással akarnának elkerülni.....nem kéne kierőszakolni.

Paranoid Android2 2008.07.29. 22:25:43

Csak belépve lehet kommentelni Kedves Cseszneki!

NagyonPC 2008.07.29. 22:35:31

Tisztelt Mindnyájan!

Olyan régen vettem már rész egy kis jóízű nácizó-komcsizó fröcsögésben, hogy kedvem támadt beszállni.

Először is szögezzük le, hogy a nemzeti szimbólumokkal semmi baj nincs. Mint köztársaságnak, ugyan stílusosabb lett volna a Kossuth-címert választani, de a rendszerváltás idején annyi mindennel maszatoltak (kárpótlás, privatizáció, stb.), hogy ez is belekerült a szórásba. Mindegy, ez van.

Másodszor, csak megjegyezném, hogy az nemzeti lobogón hivatalosan nincsen címer. Semmilyen. De még a nagy kerek lyuk sincs ott. Aki tehát ilyennel rohangál, az elvben nem a Magyar zászlóval mászkál.

Ne menjünk bele az egymás hullahegyének a méricskélésébe, ez olyan dedós dolog. Rettenetes volt mind a két rendszer, egyik se jöjjön vissza.

Van egy (egy?!) szerencsétlen törvényünk. Ez pont a jelképekről szól, és találomra betilt néhányat. Hülyeség. Az ilyen-olyan ordas eszmék hívei nem tűnnek el szem elől, ha arra kényszerítjük őket, hogy kreatívan válasszák meg a jelképeiket. Akárcsak a kínaiak által gazdagon használt szóvirágok, a Magyar nyelv is kitermelte az elnyomás évszázadai alatt a maga kódolt beszédét, amelynek újabb és újabb fordulatai még manapság is képesek meglepni.

Az Árpád-sávval önmagában semmi baj nincs. Az arab-héber motívum spanyol közvetítéssel került némi módosítás után (a fekete sávokat ezüstre cserélték) Magyarországra. Feltehetjük viszont a kérdést, hogy az amúgy a Magyar címerbe is bekerülő motívum miért él ilyen aktívan önálló életet 700 évvel az Árpád-ház kihalása után? A válasz tulajdonképpen egyszerű: a Horthy-érában korlátozták, ha nem tiltották a pártoknak a hivatalos nemzeti jelképek használatát saját céljaikra. Az akkori radikális jobboldal (fogalmazzunk pontosan!) szervezetei ezért nyúltak az Árpád-sávhoz, mint ami úgy jelzi a nemzeti érzelmüket, hogy közben kimutatja a különállásukat az 'establishment'-től.
Azóta annyi történt, hogy az Árpád-sávos zászlók használata a jobboldalon újra éledt, a baloldalon viszont azokra az időkre emlékeztet, amikor éppenséggel a jobboldal rontott rá a nemzetre - vö. nem kellett volna belépni a háborúba, csak az akkori elit már erős túlteljesítési kényszerben szenvedett.


Az említett jelképek alatt vonulókat a jelképek önmagukban nem skatulyázzák be sehova. Sokkal inkább a vonulók által kifejtett egyéb tevékenységek (zsidózás, buziverés) mocskolják be a jelképeket, és gátolják őket az össznemzeti elfogadottságban.

Végezetül a turul-szoborról: a rendszerváltás idején volt egy eszményünk, hogy jogállamban akarunk élni. Abban a hiszemben éltünk, hogy a legitim módon megválasztott parlamenti többség által meghozott és mindenki által megismerhető törvények a közjót kötelesek szolgálni, és ezek betartása és betartatása az alapja a zsarnokság elkerülésének. Mára ebben a hitünk erősen megcsappant, de azért hosszabb távon erre kellene törekednünk. Ebből a szempontból bírálható leginkább a turul szobor felállítása, amely teljes mértékben törvénytelen volt.

venosan 2008.07.29. 22:47:04

NagyonPC 2008.07.29. 22:35:31

No, akkor én már nem írom le. Betűről betűre ezt írtam volna!!! :-)
A különbség talán annyi, hogy a hetedik bekezdés előtt nem tettem volna plusz sorközt a meglévőkhöz! :-)) /De ez csak külalaki kötözködés/

Viccet félre, EGYÉRTELMŰEN REMEK!

aachi 2008.07.29. 22:49:28

"A hülye és a barom szinonimáknak tekinthetők abban az értelemben, ha embereket óhajtok vele minősíteni.
Rokon értelmű a klaviatúra és a billentyűzet. De a náci és a fasiszta nem. Két egymástól tartalmilag különböző zászló sem azonos."

nem mondtam hogy a náci és a fasiszta rokonértelmű / szinonima. annyit mondtam hogy a náci szót nem kizárólag a német nemzetiszocialista párt tagjaira szokás használni, ugyanúgy ahogy a barmot sem csak háziállatra.

"Mint azt előttem leírták, a náciként viselkedő egyéneket ma skinheadnek hívják"

hát nem tudom. mifelénk a náciként viselkedő egyéneket nácinak, a skinheadként meg skinheadnek szokás hívni. lehet ez felétek máshogy van.


"Szélsőjobboldali eszméket nyugodtan vallhat valaki. De legyen tudatában, hogy miben hisz!"

nyugodtan valljon. nyugodtan kapálódzhat és magyarázkodhat is hosszasan hogy ő nem náci. akkor is vannak fogják hívni.

aachi 2008.07.29. 22:52:05

"...Kérem, hogy élete hátralévő részében minden reggel azzal kezdje a napját, hogy határolódjon el a szélsőjobbtól..."

nem muszáj elhatárolódni. legalább tudjuk hol áll ez a kedves orbán viktor.

Werwolf 2008.07.29. 23:02:03

faszom tele az ilyen aachi-felekkel.
volt mar nagyon reg az arpad-savos zaszlo, ami nemzeti jelkep.
jottek aztan a nacik, meg nyilasok, akiknek mas jelkepük volt.
most nekünk magyaroknak el kellene dobnunk a jelkepünket a "törtenelembe", mert öket emlekezteti a naci-jelkepre.
Mi meg szarunk ra, hogy öt mi emlekezteti. Ha nem tetszik, el lehet menni.

Werwolf 2008.07.29. 23:04:12

es szandekosan provokal es orias hülyesegeket ir le. Meg hol all orban viktor, meg mittudomen.
Öreg, a velemenyed a hivatalos elhataroldokon, az szdsz-en es az mszmp-n kivül senkit se erdekel. Ök meg mennek a levesbe es jo sokan mennek majd tömlöcbe. Szezon utan pofazol.

aachi 2008.07.29. 23:11:57

werwolf, nem kell hogy emlékeztessen bármire is. elég megnézni egy tüntetést, ahol pl. habzó pofával zsidóznak alatta.

mellesleg én is magyar vagyok, nem kellene a széljobb csürhére leszűkítened ezt a fogalmat. milyen magyar az aki kitagadja a nemzetből azt aki nem ért egyet vele? erre vagy büszke ?

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.29. 23:16:58

Igen, Werfolf jól mondta:
"volt mar nagyon reg az arpad-savos zaszlo, ami nemzeti jelkep.
jottek aztan a nacik, meg nyilasok, akiknek mas jelkepük volt.
most nekünk magyaroknak el kellene dobnunk a jelkepünket a "törtenelembe", mert öket emlekezteti a naci-jelkepre."

Ékezetekkel is annyit tesz, h ezek a "dolgok" (jelképet írk, belekötnek :) ) már a 2.vh előtt léteztek.

Tény, a magyar zászlóban nincs címer. Címer és zászló viszont külön-külön van.

"nyugodtan valljon. nyugodtan kapálódzhat és magyarázkodhat is hosszasan hogy ő nem náci. akkor is vannak fogják hívni."

Megkülönböztetek két esetet:
az egyik az általad leírt. Úgy köszön a haveroknak, esetleg úgy is öltözik.

A másik a harmadik út. Nem tudom, milyen divatot követ, lehet csak a sima nagy-Magyarországos póló.
A 3. út mindkét szélsőséges (mind szélsőbal mind szélsőjobb) eszmét kizárja, kizárólag a nemzeti önállóságot hivatott közvetíteni.
Ezt csak nagyon röviden róla. Utána kell olvasni neked is, nekem is. Ennél az eszmerendszer bonyolultabb.

Orbán külön fejezet: a szélsőjobb szerint balos, a balosok szerint szélsőjobb.
Egyet kihagytak a választási lehetőségekből: jobbközép. Ahova 1994-től valójában tartozik.
Személy szerint pl. a kukaborogatással ő sem ért egyet, a híreket követve ez világosan kiderül.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.29. 23:20:34

Balosnak tekinteni és kitagadni két külön fejezet.

A csürhébe részben szélsőjobbosok is tartoznak. Meg azok, akik mind1 kinek/minek, csak verekedni/randalírozni lehessen.

Werwolf 2008.07.29. 23:22:46

bandeenator,
viktorral kapcsolatban itt regen nem a hirekröl, meg az igazsagrol van szo.
a hivatalos elhatarolodo megaliberalisok riogatjak egymast, meg a maszlagot megevö hülyeket, hogy erröl lehessen irni, es nem arrol, hogy gyurcsanyiek hogy kurjak el, es mennyit visznek haza. Es ha vkinek megis leesik a papirtantusz, annak azt lehet mondani, hogy a masik oldal se jobb, vagy hogy ez meg mindig jobb, mint a masik oldal. A media es jarulekos virusai (sasjozsi, verebes, szovjetjozsi) pedig ebböl elnek; hivatasos hazaarulok ök.
Ez ennyire egyszerü.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.29. 23:26:36

Werwolf!
Ez már igaz. Óvatosabban fogalmazva aachi számára is érthetően próbáltam kifejezni, h neki már tálaltak valamit, amit valóságként fogad el.
Szeon és fazon nem keverendő, Orbánnak kapcsolatban szükséhgét éreztem leírni, hiszen rendre keverik, pont az általad említett okok miatt.

Egyébként meg vagyok lepve, hova tűntek a baloldali kommetelők :) (Kivétel erősíti a szabályt)

aachi 2008.07.29. 23:45:38

jézusom ettől a figyelemelterelős hülyeségtől kiütést kapok. bármire alkalmazható gumicsont. na jó éjt.

Pszt! 2008.07.29. 23:53:10

Ti hülyék még mindíg a turulon huzakodtok, meg hogy viki vagy feri az istencsászár. Marhák vagytok! Nagy ívben leszarja mindkettő a fejeteket, aztán meg röhög a markába. Sokáig nem esett le nekem sem a tantusz, én is véresszájjal szurkoltam az egyik oldalnak a másik ellen, de rá kellett jönnöm, hogy tévedek. Az egri kórház privatizációjánál jött a megvilágosodás, nem azért istencsapása a hospinvest, mert kapitalista rabló, hanem mert mszp-közeli és a viki egy fideSS-közeli céggel akarja privatizáltatni. Azóta már egyre több jelét látom, hogy a jobbos banda ugyanazt akarja, mint a balos, csak úgy hogy az ő zsebébe vándoroljon a nagy lóvé. Át vagyunk mi verve itt rendesen.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.30. 00:09:05

Már hogy akarná privatizálni? Mikolát legszívesebben felnyársalnák, de nem fér rá a nyársa, meg kulcsember. Ennyit a viki privatizálásáról.
Privatizációt nem itt és nem így kell végrehajtani.

Igen, ezen huzakodunk, erről szól a bejegyzés.

Psyman 2008.07.30. 00:20:16

NagyonPC 2008.07.29. 22:35:31Lehet, hogy a zászlóban nincs benne a címer, viszont a címer leírása így kezdődik: "Csúcsíves pajzs, rajata a Szent Koronával..." SZóval a címernek meg része a Korona. A Kossuth-címerben meg ugyanúgy voltak sávok.

aachi 2008.07.29. 22:49:28
Nem tudom észrevetted-e, de a te nácijaid mind skinheadek. Persze nem minden skinhead náci - még mielőtt őket is belegyőmöszölnéd a "gonoszok" feliratú gyufásskatulyádba.
Szélsőjobboldali eszmének nevezik egyébként a radikális konzervatívokat is. Azok is nácik? Azon kívül a nemzetszocializmus (neked megmagyarázom hogy jön ez ide: az NSDAP a Náci Párt neve magyarul Nemzetszocialista Munkáspárt) mint olyan, egy igen jó eszme és ma helye lenne a magyar politikában. Más kérdés, hogy egyesek mivé züllesztették ezt az eszmét... De amikor valaki arról beszél, hogy a hazai termelőket kell előtérbe helyezni, hogy növelni kell a hazai oktatás színvonalát stb. akkor olyan elveket hangoztat, amiket a nemzetszocialisták is helyeselnek. Pedig a nemzetszocializmus is szélsőjobb.

Pszt! 2008.07.29. 23:53:10
Istenem! Megvilágosodott! De ehhez ennyi idő kellett?
A különbség annyi, hogy a Fidesz kevesebbet tesz el és a középosztályra, nagycsaládokra, fiatalokra épít. Összességében ez gazdaságilag az ország mintegy 2/3-a, társadalmilag sajnos csak 2/5-e. Az MSZP gátlás nélkül lop (HírTV-n Demszky zebrafestős interjúját érdemes megnézni), bázisa a magyar elit és a dolgozni nem akaró, vagy annyira iskolázatlan, hogy senkinek nem kellő emberek (Gazd: 1/20+1/4), illetve a sztálini átnevelésen átesett nyugdíjasok, mert ők visszasírják a kommunizmust (Társ: 1/3!!!

Fantómas 2008.07.30. 00:59:38

"Lettél volna antikommunista amikor kommunizmus volt te gyáva disznó"
Mondta nagyanyám a volt párttitkár (most magyargárdista) szomszédunknak...


Mindig mikor kutyaszarba lépek, megfogadom, hogy legközelebb odafigyelek, és kikerülöm, de sajnos mindig megtörténik újra meg újra. Így vagyok ezekkel az újnáci nyilas-fideszes blogokkal is mint a kutyagumival, kerülöm őket, de ha "Orbán Viktor", és a "szélsőjobb" szavakat egy mondatban olvasom, sajnos nem tudok ellenállni.
Általában nem szoktam, mert nem érdemes, és teljesen fölösleges, de egy megjegyzést tennék:


"a vörös csillag meg csak véletlenül volt a Gulag őreinek, meg a nagyanyáink százezreit megerőszakoló katonáknak a sityakján."

Gondolom a szüleid, nagyszüleid is ilyen megerőszakolásból fogantak, de
-csakhogy személyeskedjek egy kicsit,-
(bocs, olyan jólesik) valószínűbbnek tartom hogy drága (déd) nagyanyád önként adta magát valami német bakának, és még élvezte is...Nade ezt inkább hagyjuk... És hát tudod nem véletlenül volt ott az a vöröscsillag a sityakon, meg nem véletlenül volt itt a katona akinek a sityakján az a vöröscsillag díszelgett, és nem véletlenül hurcolták el a drága szépemlékű felmenőidet (akiknek meg horog, de inkább nyilaskereszt díszelgett a sityakukon) a gulágra, hanem azért, mert valószínűleg szimpla gyilkosok, gonosztevők voltak, akik kiszolgáltak egy olyan velejéig rothadt eszmét, ami ártatlan emberek tízmillióit küldte halálba néhány év leforgása alatt, elhurcolt és haláltáborokban kínzott majd ölt meg embermillókat, és kitudja még hányan haltak volna meg ha győznek! Szemet szemért ,fogat fogért! Az erőszak erőszakot szül! Mit kell ezen csodálkozni?

Egyébként tisztelet azoknak akik ártatlanul haltak meg bármelyik totalitárius diktatúra áldozataiként. Nyugodjanak békében.

Werwolf 2008.07.30. 06:33:33

de hülye vagy Fantomas...
nalad mar zsigeri problema a lendvaiildikoista propaganda, ezt rokonszenves nagymamad hozzaallasa is bizonyitja.
szeretnelek emlekeztetni, hogy az egesz nemzet a nemetekkel harcolt a ruszkik ellen. Aztan a kommunista evek alatt sem voltak a ruszkik tul nepszerüek, ha esetleg remlik 1956.
Ha peldaul te kunbelat erzed magadhoz közel, az nem a magyarok hibaja, hanem a tied, mert ez nem az az orszag. Erted?

Werwolf 2008.07.30. 06:45:41

asszem van az embereknek nagyobb gondja, mit hogy a propagandistak altal folyton elöhuzott nemletezö fasisztaveszelytöl rettegjenek, meg akkor is ha az nagyon jol jönne az mszmp-nek, meg az szdsz-nek.
Rettegjen töle, aki eleg hülye hozza, vagy, aki abbol el.
gyurcsanyiek mar annyira messze mennek ezzel a fasisztazassal (kormanyzas helyett), hogy lassan mar annak kell önvizsgalatot tartania, akit ezek meg nem fasisztaztak le.:))
meg a vegen ijedtemben a dunaba lövöm magam.

aachi 2008.07.30. 07:18:19

"Azon kívül a nemzetszocializmus ... mint olyan, egy igen jó eszme és ma helye lenne a magyar politikában."

te vagy náci vagy, vagy nagyon hülye:

hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetiszocializmus

Az ideológia fontos elemei [szerkesztés]

-# élettér-elmélet („Lebensraumpolitik”, „Lebensraum im Osten”: több lakóterület teremtése a németek számára a kelet felé történő terjeszkedés által)
# a zsidóság elleni fajgyűlölet a német/germán/árja felsőbbrendűségből (Übermensch, Untermensch) kiindulva. (Fontosnak tarja hogy a zsidóság a gój-elmélet alapján hasonlóan gyűlöli a nem zsidókat)
# cigányellenesség, homofóbia
# Führerprinzip = a vezetőben való feltétlen hit
# a demokrácia korlátozása, ennek következményeként a nem együttműködő politikai pártok, szakszervezetek, és sajtótermékek megszűntetése
# szociáldarwinizmus (az emberi társadalomban is a legalkalmasabb csoportok (fajták, változatok) tudnak fennmaradni, életben maradni, szelektálódni)
# eugenika (a szociáldarwinizmusban megfogalmazott fajfejlődés „elősegítése”, az akadályozó tényezők „kiiktatása”)
# homofóbia (homoszexuális beállítottságú emberek iránti erőteljes ellenszenv)
# a vallásszabadság korlátozása

sezlony 2008.07.30. 08:02:01

Psyman: "De amikor valaki arról beszél, hogy a hazai termelőket kell előtérbe helyezni, hogy növelni kell a hazai oktatás színvonalát stb. akkor olyan elveket hangoztat, amiket a nemzetszocialisták is helyeselnek. Pedig a nemzetszocializmus is szélsőjobb."

Aha, meg egy sereg más irányzat, amely e mellett mentes a nemzetiszocializmus vállalhatatlan nézeteitől.
(Nem beszélve aról, hogy jelen gazdaságszerkezetünkkel - amely elég torz, amúgy - vajon mekkora esélye és sikere lenne protekcionista gazdaságpolitikát folytatni. Tartok tőle, hirtelen kiderülne, hogy önállóan, bezárkózva még ennyit se tudnánk biztosítani magunknak életszínvonalban.)

Visszatérve a nemzetiszocializmushoz: veszélyes dolog egy olyan ideológiát önmagában jónak nevezni, amelyről bebizonyosodott, hogy ártatlan emberek szenvedéséhez, halálához vezetett. Ezzel az erővel a kommunizmus is szép és humánus eszme, csak hát ugye az a fránya gyakorlat...

sezlony 2008.07.30. 08:07:09

Werwolf: gondolkodj el azon, hogy nálad nem ugyanúgy egy propaganda szajkózása megy-e, mint Fantómasnál, csak ellenkező előjellel.
Túl könnyű megoldás a másikat agyatlan birkának tartani, magunkat meg tájékozott gondolkodónak.

Azt mondjuk én is úgy látom, hogy az mszp-nek lassan semmi más mondanivalója nincs az ország számára, mint a fasisztakérdés. Azt meg egy civil szervezet is képviselni tudja, nem kell a Parlamentben ülni hozzá, pláne nem kormányon.

rolika 2008.07.30. 08:09:03

jó cikk, para, jó cikk!

kár, hogy a kommentelők egy része nem nőtt fel hozzá, főleg fantomas hozzászólása elképesztően buta

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.30. 08:27:23

jó írás. de miért került index címlapra, index olvasóknak?

abandi 2008.08.06. 16:43:38

Kölökólyákat is lenyilaztak...Vigyék a faszba a bádogturult!!!
Majd megtanulják a háturult...

Psyman 2008.08.17. 10:53:53

Egyesek még mindig nem értik, mi az a nemzetszocializmus. Szomorú. Kurvára semmi köze a nácikhoz. A Lebensraum-elméletet, a fajgyűlöletet satöbbit Hitler és bandája csapták hozzá, magához az eszméhez baromira semmi köze nincs. Ja hogy a Wikipédia ezt írja? Hát ott se minden pontos, mert emberek írják. De olvasd el a kommunizmus szócikket is, drága aachi! Amit te olvasol, az mind a német nemzetszocializmus/bolsevik kommunizmus jellemzője, ami baromira távol áll attól a filozófiai eszmétől, amelyikből kinőtt (és elkorcsosult). De nem hinném, hogy tanultál valaha is filozófiát, úgyhogy nem fárasztalak vele.

bukta: Tudsz olyan ideológiát modani, ami nem vezetett ártatlan emberek szenvedéséhez és pusztulásához? Én nem, mert nincs is. Hogy a drága jó demokráciát és republikanizmust nézzük, amit mostanában úgy szeretünk: Hány ártatlan ember halt meg ezek miatt az eszmék miatt? GOndolj a Nagy Francia Forradalomra például, mint a legtriviálisabb példára!
süti beállítások módosítása