A magyar ugar tipikus szülötte ő, a magyar barom. A magyar ugar alatt sajnos már nem gyomvirágos réteket kell érteni, hanem az ipari szennyezés által a fajok ezreitől megszabadított zagytókörnyéket, a magyar barom pedig nem füvet kérődzik vissza, hanem a létező szocializmust messze elkerülő nyugati értelmiségiek társadalmi progresszióról összehordott zöldségeit.

Vágó nem azért barom, mert hülyeségeket beszél, ez sajnos mindannyiunkkal megtörténik riasztó gyakorisággal, hanem mert a felsőbbrendűség undorító nyálkás váladéka ektoplazmaszerűen borítja be a testét és a jellemét egyformán. Vágóról az ember, mint kultúrcelebről kifejezetten jó véleménnyel volt, nézhető műsorok meghatározó szereplője volt, aki emberi gyengeségeit is bájosan tolta a néző arcába. Bevállalta, hogy az ufóhívők és ezoterikarajongók megrázóan népes hadát magára haragítja, sőt még az asztrológiát is kritizálta, női rajongók százezreinek mindennapi identitáskeresését helyezve kétes kontextusba.

Politikáról nem nyilatkozott sokáig, amit okos mértéktartásnak láthatott a hasonlóan mértéktartó úri közönség.

Ezért volt megdöbbentő az a Heti Válasz online-os publicisztika, amelyben ismerteti a szerző, hogy Vágó elvtársnak bemutatták egy eseményen, aki nem volt hajlandó kezet fogni vele, amikor kiderült, hogy a Heti Válasznál dolgozik.

Gondolom a Heti Válasznál azóta kereshetik a módját, hogy hülyét csináljanak a dühöngési fázishoz közel került kultúrbunkóból.

Az hogy Fábryval gondolták összeereszteni, akár jól is elsülhetett volna, ha nem veszik komolyan a szereplők, de úgy vették. Ebből kifolyólag elég csekély esély volt arra, hogy bármi lényeges is elhangzik, hiszen a magyar közélet, mint témaválasztás csak akkor kínálhatta volna a nevetés katarzisát, ha a társalgó felek minimum álláspontot cserélnek néhány órára, vagy sikerül definiálniuk közös erővel a hazugság fogalmát.

Szocialista egész és felebarátaim, akikkel beszélő viszonyban vagyunk abból kifolyólag, hogy tudjuk, nem vagyunk birtokában az abszolút igazság szubsztanciájának, udvariasságból, valamint a felesleges voltából eredően, hallgatólagos megegyezés alapján, nem traktáljuk egymást a szavazatainkat elnyerő párt kommunikációs baromságaival. Ők tudják, hogy nem szabad komolyan venni, amit a fletó mond, és én is reménykedem az esetek nem csekély részében, hogy a Viktor se gondolja komolyan. És ők is ezt mondanák rólam, az előző mondat alanyainak felcserélése segítségével.

Na, de hogy valaki azzal égesse magát, hogy olyanokat mondjon, mint a Vágó?

Mindig szomorú, ha valakiről lefoszlik a máz és ott áll előttünk a maga pőreségében a magyar bunkó, de magasabbról nagyobbat esik az ember, továbbá Vágó elvtárs különös gondot fordított arra, hogy az eredetiség és a szuverenitás látszatát is kerülje.

A magyarországi bolsevista értelmiségi minden jellemzőjét fellelhetjük Virág elvtárs, bocsánat Vágó elvtárs jellemében, mindazokat, amelyek olyan szerethetővé tették Vas Istvánt, Aczél Györgyöt, Lukács Györgyöt és a többieket. Ezek az emberek mindig rugalmasan tudtak váltani az értelmiségi és népbiztosi szerepkör között, némelyik nem habozott lövetni se, ha úgy hozta a sors.

A bolsevik értelmiségi alaptétele, hogy a pártnak mindig igaza van. A párt változhat, lehet, hogy több is egyszerre, de mindig ellene menetel a fasiszta csőcseléknek, a klerikális reakciónak, a bitang úri rend kiszolgálóinak. Az, hogy ezek a fogalmak aktuálisan nem értelmezhetőek, hogy a szocializmusra jellemző álértékek hangoztatásával egy szélsőkapitalista társadalom felépítése zajlik, kit érdekel?

Az a lényeg, hogy a hatalom az övék legyen. Fogalmilag kizárt, hogy rosszul kormányozzanak.

A bolsevik értelmiségi fontos jellegzetessége, hogy nincs nemzetisége. Illetve van, szemnedvesítően tud beszélni a nemzeti progresszióról, de a hatalom megtartása érdekében bármikor alá tudja rendelni a nemzeti érdekeket az internacionalizmusnak, az Egyesült Európának, a globalizációnak, vagy bárminek, amiből levezethető, hogy a hatalom csak az övék lehet. Viszont a levezetésben már elérték a hetedik tökéletességet, bármiből le tudják vezetni ezt.

A bolsevik értelmiségi ember volta alapvetően kétséges. Csak akkor derül ki, hogy az-e, ha éjszaka bekopogsz hozzá az elvbarátai elöl menekülve és kéred, hogy mentsen meg titeket. Abból tudhatod meg, hogy hol (a Vágó, vagy az ÁVH pincéjében) ébredsz reggel, hogy mi is a válasz.

Vágó elvtárs kiiratkozott a gondolkodó emberek zártkörű klubjából, a legrosszabb pártértelmiségi ezentúl, valahol Debreceni  elvtárs környékén, keletre fletó elvtárs popójától, és az nem egy széljárta hely.

 

 

Címkék: vágó értelmiségi bolsevik istván

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr89521011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.15. 10:48:57

Elnézést, de szerintem Vágó eddig is az volt, legfeljebb a mindenféle show-és bulvárműsorok miatt nem maradt ideje megnyilatkozni ilyen kérdésekben.

Chicano 2008.06.15. 10:57:45

Teccik a post. És ajnálom hogy megint oda egy illúzió. Én is azok közé tartoztam akik kedvelték Vágót. Persze Fábry sem lett szimpibb a vita után, ő viszont csak a szokásosat hozta.

vargánya 2008.06.15. 11:03:25

A bolsevik értelmiségiekről írt brilliáns jellemzésed (nekem nagyon tetszett) tapasztalataim szerint inkább az SZDSZ-es, SZDSZ közeli "szellemi elitre" vonatkoztatható mint az MSZP-sek egészére.

Leonard Zelig 2008.06.15. 11:07:05

Most akkor van nemzetisége vagy nincs ?

XSun (törölt) 2008.06.15. 11:09:30

Hol olvasható a vita amiről írsz?
Legalább egy linket légyszíves.
Addig sajna nem tudom eldönteni hogy miről is írtál.

midnight coder 2008.06.15. 11:10:17

Egy ilyen vetélkedõmûsor általában úgy zajlik hogy a mûsorvezetõ arca elõtt ott egy monitor, rajta a jó válasz, esetleg magyarázat a dologgal kapcsolatban, de akár üzenetek is a háttérbõl. Azaz a mûsorvezetõ nem feltétlenül saját kútfõbõl zseniális.

hhh. 2008.06.15. 11:21:38

jó cikk, ütős, alapos és jogos.
hajrá, paranoid...!

Maestro 2008.06.15. 11:32:56

nincs link, újságosnál megveszed, elolvasod.

amúgy tetszik a stílus, jól van megírva.

blügy-blügy 2008.06.15. 11:38:22

Lehet, hogy a TV-sek hozták hülye helyzetbe, és mikor haza ért... ó, én barom!

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.06.15. 11:43:59

Izé, Vas István nem volt bolsevista, Aczél meg nem volt értelmiségi... népbiztos meg egyik se :) De a többi vicces, Vágó tényleg a legirritálóbb faszok közé lépett elő, engem egyre jobban emlékeztet Kolláth Györgyre.

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.06.15. 11:47:07

Ja igen, és most nem egészen világos, hogy a publicisztikáról írsz, vagy a Vágó-Fábry vitáról, vagy csak úgy általában a Vágót akartad ekézni :)

egyenlítő 2008.06.15. 12:02:31

Vagy csak a Heti Választ eladni :-)

Avatar 2008.06.15. 12:05:33

Igazad van! Vágó nem csupán ÁVHs tömegbelövető, de esténként gyerekeket vacsorázik, miután fajtalankodott velük. Ez egy ilyen, de most lehullt az álarc. Ez nem is ember, hiszen reggelente a kádja mellé keresztre feszített szűz apácák testén ejtett sebekből spriccelő vérben fürdik.
Gratulálok az írásodhoz, végre valaki átlát az illúzión, és precíz objektivitással tárja elénk a valóságot.

2008.06.15. 12:06:36

Chicanónak: nem volt itt semmiféle illúzió (mi az illúzió? hogy közületek való? baromság)Vágóval kapcsolatban (szuverén sem akart lenni soha, ott volt egy csomó SZDSZ-es bulin), csak TE ezek szerint nem olvasol újságot, nem nézel tévét, és nem beszélsz olyanokkal, akik ezt teszik.
Vegyeskazettának: egyetértünk, ekézi Vágót, mást nem csinál.
hhh.-nak: mitől jó, mert úgy üti Vágót, hogy a szívedből szól? Mitől alapos? Mert nem idéz, nem tájékozott, csak szépek (?) a körmondatai? És mitől jogos? Ismered Vágót mint magánembert, vagy csak a Milliomosból?
Ez a bolsevikozás meg teljesen értelmetlen és értelmezhetetlen 2008-ban. Szegények.

M a r c e l 2008.06.15. 12:07:54

Bolsevik értelmiségi... Hülye... Azért, mert politikailag elkötelezett valaki, meg nem teljesesn pc módon viselkedik, ráadásul a balliberális oldalon van, nem lesz bolsevik. Magyarországon jó ha egy tucat ember hisz a bolsevizmusban.

873ujr3rk 2008.06.15. 12:12:28

zme

ertelmezd kerlek az alabbi idezetet 2008ban kerlekszepen:

"Elképesztő, ami ilyen-olyan alkalmakkor az utcán folyik. Ilyen helyzetben nem lehet „belgának” maradni.
A jobboldali lapok zöme uszít. Hatékonyan. Buszon, villamoson már senki nem mer Népszabadságot, Népszavát olvasni. Ha sor van az újságosnál, nem szerencsés 168 Órát kérni. Megtörténhet, valaki kilép, lekever egyet. Miközben baloldali kurzus van hatalmon.
"

www.168ora.hu/cikk.php?cikk=20985

azutan olvasd el a fabry-vago vitat es kepedj el.
egy olvasni tudo ovodas kb ezt az ervrendszert tudna osszeszedni pl a polidili alapjan. tegyuk hozza, hogy a vitaban vago oldalan parbajseged is ult.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.06.15. 12:55:55

873ujr3rk:
"tegyuk hozza, hogy a vitaban vago oldalan parbajseged is ult."

Nem is akárki, a miniszterelnök kommunikációs főtanácsadója:
reakcio.blog.hu/2008/06/13/vago_istvan_feat_miniszterelnoki_kabinet
(Itt van néhány idézet is a vitából.)


Bolsevik értelmiségi, igen, nagyon találó.

kyanzes (törölt) 2008.06.15. 12:58:36

"Egyszer majd kérni fogunk magától valamit!" és most kérték tőle :)

Paranoid Android2 2008.06.15. 13:41:22

Vas, Lukács, Aczél azért van egy helyen, mert mindegyiknél volt intellektuális teljesítmény is. Népbiztos csak a Lukács volt, kár, hogy intellektuális teljesítményt más népbiztosnál nem tudok így hirtelen.:)
süti beállítások módosítása