Először is, mert nácit élőben még nem igazán láttam.

Szegény Király B. Izabella bőrfejűibe futottam bele utoljára, de ha jól emlékszem már 93 táján se gyakoroltak nagy hatást a társadalomra. Antifasisztából viszont annyi van, mint a szemét.

A sok antifasisztához meg sok náci kell.

Az NKVD se bírna több fasisztát, nácit, nyilast találni szeretett hazánkban, mint egynehány „liberális értelmiségi” akik simán képesek bárhól ellentüntetéssé lényegülni, ahol felfedezik a fasiszta mételyt. A nácik pedig, mint tudjuk, ott vannak mindenütt. A katolikus egyháztól, a Fideszen át, az óvodai homokozóig ott lapulnak mindenütt.

Sőt újabban a csipájuk is kinyílt, hiszen egyre többen nehezményezik közülük, hogy a fél országot nácinak tartják egyesek.

Az a baj ezekkel az „antifasisztákkal”, hogy nagyrészük lelkes komcsi volt annak idején, valamint bunkó mucsainak tartják még az MSZP szavazókat is.

Olyan felsőbbrendűség sugárzik az orcáikról, amikor lenéznek ránk, hogy az ember helyből a kanálisból felszálló gáznak érzi magát, amikor felhomályosítják éppen, hogy miért is egy rohadt náci ő.

És milyen könnyű nácivá lényegülni!

Elég ha az ember nem elég lelkes támogatója az Igazmondó Reformjainak, vagy kétségei vannak a drasztikus szociális kiadáscsökkentés társadalmi produktivitásának tekintetében.

Azt hiszem az antifasizmus ma a legnagyobb társadalmi probléma Magyarországon.

Az antifasiszták ott vannak mindenütt, a kormányban, a parlamentben, a sajtóban. Ezek az antifasiszták vezették az országot az elmúlt hat évben. A válságot is ezek az antinácik csinálták.

Nem túlzás akár szélsőantifasiszta elnevezés használata sem.

Csoda, hogy a társadalom fellép az antifasiszták ellen? Beindultak a társadalom védelmi mechanizmusai és lendületet vesz az anti-antifasiszta mozgalom. Az antifasizmusban csalódott tömegek reményeiket most az anti-anti irányzat ígéreteibe vetik.

Az anti-antik le fognak számolni az antifasiszta fenyegetéssel, komoly társadalmi támogatással bírván, ellen-ellentüntetéseket fognak szervezni azokhoz az ellentüntetésekhez, amelyeket az antifasiszták szerveznek azokhoz a tüntetésekhez, amelyeket a fasiszták szerveznek.

Fasiszták persze nincsenek, de fasiszta tüntetések vannak, mert a fasiszta úgy keletkezik, hogy az antifasiszták megteremtik. Fasiszta házmesterdzsembori minden olyan esemény, ahol nem az autentikus antifasiszták jelennek meg, hanem bárki más.

Tüntetni, csoportosulni csak az antifasisztáknak szabad, hiszen az antifasiszta eseményekről nyilvánvalóan a fasiszták maradnak távol. Azért, mert fasiszta házmester feljelenti őket a nyilas kerületvezetőnél, ha elmennek otthonról, antifasiszta rendezvény idején.

 

Logikus ez, mint a Mein Kampf ugye?

 

Az antifasiszta métely társadalmi támogatottsága örvendetesen alacsony, legújabban már csak 15%.

Miután rendszeresen a magyar társadalom legszörnyűségesebb alakjai csatlakoznak az antifasiszta mozgalomhoz (Gyurcsány Ferenc pl.), a mozgalom további gyengülésével lehet számolni. A magyar társadalom nem volt vevő az antifasiszta lózungokra, az értelmes magyar választópolgár nem hitte el, hogy ő fasiszta, esetleg antifasiszta lenne.

A magyar ember igazi anti-antifasiszta, aki tudja, hogy az antifasizmus elutasítása a legjobb eszköze a társadalmi béke megteremtésére. Ha nincsenek antifasiszták akkor megszűnik a fasiszták anyagi támogatása is és foglalkozhatunk végre az antifasiszták által itt hagyott romok eltakarításával.

 

Támogasd az anti-antifasiszta mozgalmat!

 

Szélsőantifasiszta mentes közéletet!

 

Határolódj el az antifasisztáktól!

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: fasiszta antifasiszta

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr98437105

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: imagenes de amor bonitas 2017 2017.12.10. 02:48:38

Flightradar24 - légiforgalom élőben - Világutazó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Colony5 2008.04.22. 16:06:36

Nagyon jó kis publicisztika. Kár, hogy nemsokára megjelennek az antifasiszták, és lenáciznak... Mert náluk ezt hívják "párbeszédnek".

Az antifasiszták 2008.04.22. 16:11:05

Náci.

Uracska 2008.04.22. 16:12:05

Tökéletesen egyetértek minden egyes sorával.Respect.

Archenemy 2008.04.22. 16:13:47

Kíváncsi vagyok, meddig marad kinn az Index főoldalon.... a legtöbb anti-antifasiszta politikai írás nem húzta tovább 10 percnél :p Na de míg élünk, remélünk.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2008.04.22. 16:15:20

Ismeritek a "Csapajev naplója" viccet:

5. nap: Jött a csősz és mindenkit kikergetett a kukoricásból.

ldfjld 2008.04.22. 16:15:55

Gagyi, fekete-fehér látásmód. Óvodás szint.

alma 2008.04.22. 16:16:59

Ez most mi?
A cikk tartalma röviden: kurva anyád feri, hajrá fidesz.
Ezzel akár még egyet is értek, de nem értem minek kell ezt ilyen álszociológiai okoskodásba csomagolni. Ezzel csajozol?

judge dredd 2008.04.22. 16:19:21

Nagyon jó írás, remekül összefoglalod a lényeget. A baj csak az hogy nettó százhétezer négyen fogják kapásból félreérteni(magyarázni), és fröcsögve lenácizni.

Várnűsző Barom 2008.04.22. 16:20:38

A minap egy tapló boltos és egy bunkó vásárló üzletkötés helyetti csevegése miatt elég rendes össznemzeti vita alkult ki Némi kihatással persze ismeretségi körömre is, mivel volt pofám azt állítani, hogy a magyar rendőrség hivatalból nem engedélyezhet náci, fasiszta megmozdulást, tehát ha nem tilt be bejelentésekor valamilyen demonstrációt, akkor azt nem nagyon lehet előre náci, fasiszta ordasságnak nevezni.
Emiatt ismeretségi körömből 4:0 arányban fasiszta lettem.
Sajna azt is megemlítettem, hogy nem szép dolog a rendőrségen időben be nem jelentett, el nem fogadott demonstrációt rendezni (függetlenül attól, hogy egyeseknek igen), mindjárt 4:0 arányban zsidóbérenc lettem.
Most 4:4 az arány, és kicsit aggodalommal tölt el, hogy most tulképp milyen is lehet a megítélésem? Aszem, egyik fél se kedvel különösebben. Akkor most nekem nem jó annyira?

Scroll_Lock 2008.04.22. 16:20:57

aki anti-antifasiszta az helyből fideszes?

huta9020 2008.04.22. 16:21:57

Igen, mivel az "antifasiszták" nem tudják megmondani, hogy milyen ismérvek alapján lehet eldönteni valakiről, hogy fasiszta (mivelhogy antiszemita != fasiszta), ezért azzal definiálják, hogy rajtuk kívül mindenki más.

judge dredd 2008.04.22. 16:22:04

Na már jönnek is. Ha ne adja a teremtő, kritikai hangnemet ütsz meg becses miniszterelnökünkkel szemben, automatice fideszhuszár vagy. Hát ehhez gratula! Mert csak a fideszhez képest lehet valami szar, valaki balfasz, egyéb kontextus nem létezik. Ejha!

judge dredd 2008.04.22. 16:23:49

Várnűsző Barom! Te a legroszabb fajta vagy!! :D

KopaszMercis 2008.04.22. 16:27:36

Jah a sok zsidozo kommunista csecsen nevelkedett apradsavos bohoc gyerek attol mert hitler poloban szaladgal meg nem lesz naci.

Ti a nagy kereszteny demokrata rendszervaltok azt nem birjatok elviselni, ha valaki a blogotokba olyat ir ami nem tetszik es ki "cenzurazzatok".

Gondolom a goj motorosok is baloldali polgarok mind...

nevetseges. Az a naci es az a fasiszta, aki kinn borogatja az autokat a jobboldali konzervativ ertekek egisze alatt...
es az, aki veluk egyetert, egyutt erez, szimpatizal stb.

ebbe mi a bonyolult.

harmat gyenge erv az, hogy szanalmasak az antifasisztak... azok.. kurvara es?

rocksztar 2008.04.22. 16:29:26

nagyon jó kis írás.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.22. 16:30:09

Az a baj, hogy ez egy szar.
Olyan dolgokat húz össze, amit mások is megpróbálnak, és egyben kezeli a kettőt. Innentől kezdve egy faszság az egész, értelme nincs, csak némi logiko-okoskodós verbálkarate.
Szerintem nem olyan nehéz különbséget tenni a valódi és a "ráhúzott" nácik között, mint ahogy az ellentábor soraiban sem.

KopaszMercis 2008.04.22. 16:30:37

scroll:
nem az anti-antifasiszta nem helybol fideszes.. sot nem is lehet fideszes, mert
az anti-antifesiszta normalis.
a fideszes pedig dilettans degenralat kommunista idiota.

aki meg azt mondja a lanyoknak, hogy neki azert puha, hogy ne fajjon, az pedig azert tesz ugy, mintha anti-antifasiszta lenne, mert az ugy igazabol latja, hogy jopofa dolog, csak nem erti a mierteket...

Brahi 2008.04.22. 16:30:41

Ja, aztán csodálkozik a sok kis hülye, amikor jól megdobálják őket molotvkoktéllal. Hajrá erőszak! Vagy mi.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.04.22. 16:31:05

...ha kritikai hangnemet ütnék meg a poszt szerzőjével, akkor felsőbbrendű ún. antifasiszta kommunista lennék?

...vagy csak nem szeretem a buta demagógiát?

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.04.22. 16:32:29

Belédolvasva valahogy az az érzésem, hogy te is egy "mosakodó" nyilaspalánta lehecc... legalábbis lélekben.

Dekatlon 2008.04.22. 16:32:44

Nem náci. Csak elfogult. Van ilyen. Sajnos ezzel nagyban rombolja az amúgy egész értelmes alapötlet elfogadását. (Fasznak kell egy ilyen írásban is hülyeferizni, meg hatávekúrjákel-ezni?)
Tematizáljunk kérem. Miről írsz? Kezd ezzel.

Ha egy ötletben tálalom, hogy a.) 2+2=4 b.) dugjon meg egy jakk, el fogod fogadni a "csomagot"? Nem? Tagadod talán a matekot? ;)

Archenemy 2008.04.22. 16:35:02

Látom megérkeztek a zantifasiszták :p

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.22. 16:35:17

vannak-e magyaroroszágon nácik, fasiszták?
igen. nem sokan, de vannak.

a gondok, ahogy a poszban is le van írva, tényleg ott kezdődnek, amikor feri ellenében és mellett összemosódnak a kategóriák, amikor 10 náci elvegyül a gyurcsánytakarodjozó 2000 nem náci közé, és mind a 2010-et lenácizzák.

feri is beszállt az árokásásba kéremszépen.
olyat nem lehet, hogy a viktorral közös ásót használjanak, és ha az egyik épp hülyeséget lapátol, akkor a másik csendben van?

vagy azt, hogy ha az antik, vagy anit-antik, vagy anti-anti-antik elmennek tüntetni (ellen és ellen-ellen tüntetni) akkor a másikak egész egyszerűen nem mennek el a rendezvényre? persze, először majd lesz eufória, ohgy hurrá, győztünk, de a harmadik-negyedik lyukrafutás után csak hülyén éreznék magukat, nem?

sz 2008.04.22. 16:37:20

Szívemből szóltál!!! Éljen az anti-antifasizmus!!!
Antifasizmus mentes közéletet!!!!

KopaszMercis 2008.04.22. 16:37:39

amugy az egyetlen egy dolog ami arrol arulkodik, hogy a post szerzojenek azert annyi esze van, hogy ki tudja torolni a sajat segget szaras utan, az az, hogy leirta, hogy a faszFeri minek ment ki arra a kibaszott tuntetesre...

semmi szukseg nem volt ra.. en ha a tomketeket akarom megnezni, akkor ki megyek az andrassyra... lehet oket latni a gay pride napon valamelyik kamionon nonek oltozve, es akkor meg tancolnak is.

Aki meg normalis az eleve hanyingert kap az ilyen - a tortenelem szemetdombjara valo eszmektol - amik csak az elozo evszazadban ketszer tettek a folddel egyenlove ezt a szep orszagot (es "adomanyoztak el" az orszag 2/3-at a romanoknak meg a szlovakoknak).. egy igazi normalis hazafias becsuletes embert a hideg kiraz az ilyen jobbos faszkalapoktol, es ezt alapnak is gondolja. Nem verbuvalodik envetseges degeneralt csocselebe antifasiszta tuntetes cimszavan.

mindegy 2008.04.22. 16:38:58

Mocskos, és nem is igazán bgzburkolt fasiszta propaganda!

danmoriarty 2008.04.22. 16:39:48

"Azt hiszem az antifasizmus ma a legnagyobb társadalmi probléma Magyarországon."

Ember Te eszednél vagy?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.04.22. 16:40:45

Én a magam részérôl lelkesedem a cikk iránt, imádom, imádom, egyszerûen zseniális, kicsit nedves is lett a bugyim!!! Igen igen igen! Nem is tudom hogy adjak hangot annak, hogy a megtámadottak (jelen esetben az antifasiszták) csoportja mily alávaló, gonosz, szándékoltan nemzetrontó, megbélyegzô, egyszerûsítô és számítóan primitív.

Legjobban azt szeretem benne, hogy olyan tiszta és újszerû gondolatok vannak benne, hogy a logikai íve megalázna bármely gondolkodót.

Remélem most nem ér engem az a vád, hogy galád nemzetveszejtô vagyok...

bomi 2008.04.22. 16:40:55

Nagyon jó írás, teljes mértékben egyetértek.

KopaszMercis:
"nevetseges. Az a naci es az a fasiszta, aki kinn borogatja az autokat a jobboldali konzervativ ertekek egisze alatt..."
Ez a Te definíciód. Mondjuk elég fals. Ezeket én inkább garázda bűnözőknek hívom. Ráadásul a náci eredeti def. és működés szerint inkább baloldali (lásd: nemzetiszocialista).

melon 2008.04.22. 16:41:05

na ez a helyén van. ... sajnos az nbh minnyá ránksüti ip alapján a újfasiliszta attribútumot.

Bobby Newmark 2008.04.22. 16:41:55

Igen, az a generáció, akiket még lehetett ijesztgetni a náciveszéllyel, kezdi alulról szagolni az ibolyát... Aki még nem fordult fel, és továbbra is nácizik, kezdi egyre több ember agyát az egekbe kúrni...

Nem csodálom. Már 20 éve is komolytalan volt fasisztázni, attól meg egyenesen hányok, hogy 50 év elteltével a zsidóknak még van pofájuk kártérítést követelni, meg felhánytorgatni a fél évszázados sérelmeket...

Pedig alapvetően senkivel semmi bajom sem vallási, sem faji alapon. A tenyérbemászó seggfejeket viszont rühellem, származástól függetlenül...

KopaszMercis 2008.04.22. 16:42:16

danmoriarty:

igen eszenel van.. valoban ez a legnagyobb problema ma magyarorszagon.

Ekkora a valsag, ennyire allunk az alamcsod szelen, es ilyen melyen vagyunk ugy alatalaban.

Ezert lusta mindenki rendesen dolgozni, es azert rohangalnak ki a degeneraltak az utcara bohockodni (fasisztak es antifasisztak egyarant), mert nincsen sem jobb dolguk sem nagyobb bajuk.

Olyanok, mint a szilikonos halivudi anorexias es bulemias kurvak.. ez a legnagyobb bajuk.

Ezeket hivjak joleti betegsegeknek..

judge dredd 2008.04.22. 16:44:11

KopaszMercis! Még az is lehet hogy pár dologban egyetértünk, csak hát nekem spec nem nagyon jön át mit akarsz mondani. Most akkor baj az hogy a blogszerzőnek nem tetszik az antifasisztázós dráma kishazánk színpadán? Vagy miva?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.04.22. 16:44:50

Én csak azt szeretném mondani hogy meg kell tanulnunk együttélni a cigányokkal ahelyett hogy kirekesztjük őket.

Archenemy 2008.04.22. 16:45:29

Kopaszmercissel sokmindenben egyet lehetne érteni, ha nem okádna az ember sugárban a stílusától.

Klára 2008.04.22. 16:46:07

Kopaszmercisnél a pont.

meg egyébként is, attól, hogy valaki részt vesz egy antifasiszta tüntetésen, nem válik rögtön ún. antifasisztává, csak szimpatizál az értékekkel és elítéli a nácizmust. ezt azért mondom, mert nézd már meg kedves író, kik ebben a hazában az antifasiszta skinheadek. akik kopaszok, látszólag hasonlóan öltözködnek, mint a boneheadek (akiket tévesen a magyar média skinheadeknek hív, de érdekes módon külföldön az antifasiszták a skinek, a fasiszták meg a boneheadek, whatever). ennek szépen nézz utána, mielőtt hülyeségeket beszélsz.

a legtöbb ember pedig azért ment oda tüntetni, mert unják már a non stop zsidózást, kommunistázást, gyalázkodást, molotovozást és köpdösést, egyszerűen elegük van belőle.

sztrugackij 2008.04.22. 16:46:54

ilyen álságos dumát rég hallottam.Hol töltötted az elmúlt hónapokat? egy lapos kő alatt? Az ufók lobotómiát végeztek rajtad?.KIálltok "A főnököm egy
szobafestő"feliratú pólóban,náci vagy fasiszta lózungokat ordibáltok ,Wehrmacht sisakban közlekedtek és még hülyének is nézitek a többieket. Ha nem vagytok nácik akkor ezt milyen irányzatnak nevezitek?És miért nem vesztek föl nemnáci viselkedést?

bomi 2008.04.22. 16:46:59

úgy látom, itt néhány hozzászóló nem vette az írás ironikus élét... ;-)

KopaszMercis 2008.04.22. 16:47:51

bomi:
kivancsi vagyok, hogy akarsbol nem erted direkt, vagy csak hulye vagy...
ezek ellen kelnek ki ezek az idiotak, ezekkel helyezik szembe magukat. Es mivel, amikor azt kiabaljak nekik, hogy "nacik haza" azt mondjak, hogy "otthon vagyunk" a jobbos szutykok ertekrendje szerint valoban antifasisztak, antinacik.
Te nyilvan jobban ertesz az ilyen degeneralt jobboldali lelkivilaghoz.. innentol kezdve, inkabb nekem kene Toled tanuljak, hogy ezek most akkor vegulis miert is nacik.

judge dredd 2008.04.22. 16:48:22

KopaszMercis! "Ezert lusta mindenki rendesen dolgozni, es azert rohangalnak ki a degeneraltak az utcara bohockodni (fasisztak es antifasisztak egyarant), mert nincsen sem jobb dolguk sem nagyobb bajuk." Csak egyetértünk valamiben. Jelentősen sarkítod a dolgot de alapvetően igazad van. Ja: aki ne adja az isten fasisztázni kezdene, annak jelezném hogy a szvsz a szerző az antifasiszta jelenség magyar és jelenidő specifikus sajátságára próbálta meg felhívni a figyelmet. Ha jól értettem...

Nándor 2008.04.22. 16:48:53

Náci vagyok !

Archenemy 2008.04.22. 16:49:12

"mert unják már a non stop zsidózást, kommunistázást, gyalázkodást, molotovozást és köpdösést"

cseréld ki nácizásra és fasisztázásra, újságosstandok felborogatására, kokárdatépkedésre, rájössz, hogy miről beszél a blogíró

KopaszMercis 2008.04.22. 16:49:29

"Bobby Newmark 2008.04.22. 16:41:55
attól meg egyenesen hányok, hogy 50 év elteltével a zsidóknak még van pofájuk kártérítést követelni, meg felhánytorgatni a fél évszázados sérelmeket..."

Gondolom a nagymagyarorszagozo trianonozo arpadsavos balfaszoktol is hanysz ugyan ugy... hiszen mikor volt az mar!

vagy megsem? vagy magadtol hanysz?
hogyisvanezakettosmercedolog? :P

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 16:50:20

Egy újabb nagy gondolkodó a kétbites fajtából. Szükség is volt már rá, de tényleg.

Azzal viszont egyetértek, hogy Ferencnek nem kellett volna elmennie a Hollán Ernő utcai ellentüntetésre, meg úgy általában neki nem ezzel kéne foglalkoznia.
Sólyomnak kellett volna jönnie helyette, nem pedig reggel, sutyiban. Na de mindegy.

ugye otthon ülve a tévében nézed a híreket 2008.04.22. 16:51:00

Hát ha nem provokatőr indítatásból írod amit írsz, hanem őszintén hiszed, akkor nem találkoztál és beszélgettél még úgy alapból emberekkel kis országunkban.
Nekem volt szerencsém pár nem-is-náci igazán emberhez kis haznánkban. Tudom, hogy nem nácik, mert nem üzemelték még be a gázkamrát... de tudom, hgoy az első sorban állnak majd, mikor barnaingeseket toboroznak. De ez nyilván neked nem fog lekoppani, ami a nyilasok nem kopogtatnak nálad is.

protkózúzó 2008.04.22. 16:51:37

hhá, én nemtom hogy mijen hülyeséget akartá ezzel leírni, de hogy szereted az orbánt az tuti, sőt, lehet még misére is eljársz, közbe meg utálod a négereket a cigányokat és a zsidókat

Nándor 2008.04.22. 16:51:56

Én vagyok az igazi Náci, nem ti!

Archenemy 2008.04.22. 16:53:16

"KIálltok "A főnököm egy
szobafestő"feliratú pólóban,náci vagy fasiszta lózungokat ordibáltok ,Wehrmacht sisakban közlekedtek és még hülyének is nézitek a többieket"

"kiálltok", kik, csillagom, kik? A blogíró? A vele egyetértők?

Dekatlon 2008.04.22. 16:54:06

Ha annyit mondana, hogy pár demagóg simlis állandóan előkapja a náci-mumust, terrorveszélyt, zsákosembert, stb. csak hogy elterelje a figyelmet valami sokkal fontosabbról, hű de egyetértenék.
Vicces adalék, hogy az igazi nácik is ilyesmire használták a zsidóveszélyt akkor régen...

gaborpesti 2008.04.22. 16:54:20

Nem tudom hányan vannak, de én kifogtam 2 náci + 1 vérkonzervativ szobatársat koleszben. 2 hónapig birtam utánna inkább hazamenekültem.

Elég monomániásak voltak: Mindenről a "zsidók" jutottak eszükbe például. De nem telt el fél óra nélküle.

KopaszMercis 2008.04.22. 16:54:25

jduge dredd: attol mert a szerzo arra a kovetkeztetesre jut, hogy az antifasisztak dillettansok es az ellentuteteseik is kurvara undoritoak, meg nem lesz jo a logika.. attol, hogy a kovetkeztetes amire jut helyes meg egy idiota.

Mondok egy peldat: Gyurcsany Ferenc egy elmebeteg fereg akinek mar reg le kellett volna lepnie. DE nem azert, amit elmondott az oszodi beszedben, nem azert mert hazudott, nem azert mert felmosta a viktorkaval a tv vitanal a padlot, es nem azert kommunista. Hanem egeszen mas okok miatt. Az osszes "gyurcsany takarodj" fele fereg geci (pl orban viktor) a fenti indokokbol valasztana vagy kombinalva.. kozben sokkal oszetetettebb, hogy gyurcsany mivel artott az orszagnak annyira hogy lepnie kene.

Ennyi.

bomi 2008.04.22. 16:55:12

bocs, KopaszMercis, szíves tanítanálak, de v.szleg tényleg hülye vagyok, ugyanis egy mukkot sem értettem (a hülyézésen kívül) a nekem címzett hozzászólásodból...
(És itt megszégyenülve kiszállok.)

hajdupeterfanclub 2008.04.22. 16:55:36

mostakkor az, aki ellenszenves annak, aki nekem ellenszenves, az nekem legyen szimpatikus?

2008.04.22. 16:56:20

Ez az írás is bizonyítja, hogy az ólajtón már kopogtat (mit kopogtat, dörömböl!) a fasizmus.
Elérkezett az idö, hogy az európai értelemben vett köztársaság polgárai egységesen fellépjenek a barna métely ellen. Illő és üdvös, hogy ezt a harcot a Miniszterelnök Úr vezesse, aki vérbeli demokrata.

:OOOOOOOO
:/\/\/\/\
:DDDDDDDD

judge dredd 2008.04.22. 16:57:19

Tegye mán fő a kezit az aki szerint számottevő, aggodalomra okot adó a náci ideológiát gyakorlatba átültetni kívánó egységsugarú polgártársaink száma szent hazánkban! Mert akkor a mocsok komenyisták is itt lehetnek már valahol. Lehet a spájzban vannak?

ujhg 2008.04.22. 16:57:22

hülye vagy cikkíró, nagyon, és fiatal még.

KopaszMercis 2008.04.22. 16:58:02

bomi: bennem felmerult az ironikus mivolta, es gonodlkodtam, hogy hogyan reagaljak, de az a baj, hogy ha hisz benne aki leirta ha nem ez ma a magyar valosag. A Goj motorosok pl...

ezek az emberek "nem zsidok" es tudnak kereparozni, ez a ket legmeghatarozobb tulajdonsaga ennek a brigadnak. Egy ilyen orszagban nagyon helyre kell rakni ezeket a dolgokat.

En is tudnek fideszes / mszps propagandat irni ironikusan, de attol hogy en nem gondolom komolyan sokan ugy olvasnak, hogy dehogynem es meg egyet is ertenenek.. enyit az ironiarol.

Ironianak akkor van ertelme, ha vagy nagyon enye, es nem vagy benne biztos es attol vicces, vagy annyira el van tulozva, hogy rohejes...
az az ironia, amire az orszag fele bologat nem ironia, hanem szomoru valosag.

agybaj 2008.04.22. 16:58:31

én nem foglak lenácizni, pár dologgal még egyet is értek. de ha te nem láttál nácikat magyarországon, akkor vak vagy. nem kicsit, nagyon.

XB 2008.04.22. 16:58:51

KopaszMercis, ezt most hogy??? "Aki meg normalis az eleve hanyingert kap az ilyen - a tortenelem szemetdombjara valo eszmektol" - konkrétan mindkét szélsôséges eszmére gondolsz? Ha igen, akkor O.K., egyébként nem tudom értelmezni a következôt:
"amik csak az elozo evszazadban ketszer tettek a folddel egyenlove ezt a szep orszagot".

antiantiantiantidekatlon 2008.04.22. 16:58:52

na de most tényleg...
miről is akartál írni?
mert ez így egy zagyva marhaság.
lehet nem szeretni az antifasisztákat.
lehet azt mondani, hogy ez nem aktuális.
lehet távolmaradni.
ki kényszerít bármire?
a szavak ugyan béklyóba kötnek, de aki azt mondja, hogy magyarországon ma az antifasizmus a legnagyobb veszély, az pont ilyen alapon azon is hőzönghetne, hogy a terroristaveszély állandó belengetése, vagy akármi amivel az elitnek nevezett dodóhorda jól eljátszik a homokozónkban, elüti az időt, míg pakolja a zsebeit és szarik bele a ténylegesen fontos problémákba.
találkoztál te már emberekkel, vagy tényleg megelégszel arra, hogy jól rámutattál erre a szerinted legfontosabb problémára?
amin érdemes lenne elgondolkodni (nevezzük ezt akárminek - persze nem fasizmus, nem nácizmus és főleg nem rasszizmus):
magyarországon szerintem ma a legkomolyabb probléma a cigányságé, aki főleg vidéki gettókba szorulva él főleg más elszegényedett, idős vagy egyszerűen kiszolgáltatott és vesztes emberekkel. egyre többen lesznek. nem (csak) az ő bajuk.
erre mindenki baszik nagy ívben, és ha megkérdeznéd, hogy erre mi a megoldás szerény becslésem szerint hetven százalék
a, deportálná
b, a dunába lövetné őket.
ami kivitelezhető és célravezető. nem beszélve humánus voltáról.
ebben van egyetértés, nem a zsidókérdésben, csak ők ügyesebben kommunikálják, ha felháborodnak az őket érintő (szintén nettó) rasszizmuson.
további javasolt problémák: általános demográfia helyzet, adósságcsapdák vagy pl az egymillió alkoholistánk. hmm?
az általad vázolt "problémán" méltatlankodni és mélázni szerintem legalább akkora balfaszság és mellébeszélés, mint amiről valószínűleg írni akartál.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.04.22. 16:59:15

android, ne piszkáld szegényeket. de komolyan. nézd meg, mit csináltál.

judge dredd 2008.04.22. 17:00:20

Dekatlon 2008.04.22. 16:54:06! Ezt írta le. KopaszMercis! Most viszont teljesen egyetértünk. Ettől az írás még tetszik...

Nándor 2008.04.22. 17:01:21

Mivel én vagyok az igazi Náci, azt javaslom, hogy az egyik oldalt nevezzük szélsőjobbnak a másikat szélsőbalnak! Az egyik a zsák a másik a foltja.

geistwald 2008.04.22. 17:01:46

Android, gyere át este, a feleségem nem lesz itthon, el tudunk mi szórakozni egy kisnadrágban pia nélkül is.

Bobby Newmark 2008.04.22. 17:01:47

"Gondolom a nagymagyarorszagozo trianonozo arpadsavos balfaszoktol is hanysz ugyan ugy... hiszen mikor volt az mar!

vagy megsem? vagy magadtol hanysz?
hogyisvanezakettosmercedolog? :P"

Ezzel beletrafáltál, mert az egy dolog, hogy nekünk is szar lett, meg mi is busongunk rajta, csak ehhez nem asszisztál sajnos Európa nagy része, és nem zsírosra keressük magunkat rajta a markunkba röhögve. (A hányingert ez váltja ki főleg.)

De egyébként hidd el, hogy az anti-trianonistáktól (vagy ezt hogyafaszomba mondjam, nagymagyarországisták?) is max szánalmat érzek, ha hányingert nem is.
Cseppet sem racionális viselkedés, épeszű ember szerintem ezen nem kattog. Beteg embereket viszont nem lenézem, csak szánom...

Uff, szólottam.

ratter 2008.04.22. 17:02:31

Na, kíváncsi vagyok, ez a kopasz polskis kölyök mikor kezd már rá a : "jólmenő vállalkozásom van, mintapolgár vagyok és gazdag" dumájára... LOL...:P Hüjje náczik. Mindenkijaz.

judge dredd 2008.04.22. 17:02:40

Mehetünk mi is? Egy kis homobuliban mindig benne vagyunk.

én gurulok 2008.04.22. 17:03:36

Pontosan!

KopaszMercisnek igaza van: Trianon a régi jobbos vezetôk lelkén szàrad s szànalmas amikor Horty féléket akarja rehabilitàlni a mai "europai" magyar jobboldal...

A hazaszeretet ott kezdôdik, hogy nem szemetelsz magad körül és itt fizetsz adokat, nem csak abbol àll, hogy ràbaszod Nagymagyarorszàg-matricàd a német, vagy szlovàk rendszàmu kocsidra..

"a fasiszta úgy keletkezik, hogy az antifasiszták megteremtik"

ennél nagyobb faszsàgot életemben nem olvastam.

szerintem meg akkor kezdôdött amikor Orban is elkezdett "idegenszivûzni" és szalonképessé tette a szélsôjobbot

egyébként nézd meg a az American History X-et vagy Danny Balint történetét (The believer, 2001), abbol megtudhatod miért lesz valakibôl fasiszta

sok szerencsét a folytatàshoz, szükséged lesz rà..

nahát 2008.04.22. 17:04:39

"Igen, mivel az "antifasiszták" nem tudják megmondani, hogy milyen ismérvek alapján lehet eldönteni valakiről, hogy fasiszta (mivelhogy antiszemita != fasiszta)"

Az antiszemitizmus egy szélsőség, ráadásul egy másik szélsőséggel együtt jelenik meg. Milyen szélsőségek vannak? van a kommunizmus és van a fasizmus. Gondolom minden ... kikéri magának, hogy ő komcsi lenne - akkor marad a másik lehetőség...

Komplikato 2008.04.22. 17:04:49

Ha van etno biznic, és van megélhetési politikus (jószerivel csak az van), akkor van megélhetési fasiszta/antifasiszta is? :)
Ennek ellenére nem kéne bagatelizálni a náci és rasszistaveszélyt sem, bele is halt néhányszor tizmillió ember.

Távoli ismeretségben volt real antifasiszta, de az egy más korban volt, és eléggé felhúzták mire fogott egy dobtárasat ... most tényleg nem olyan a helyzet. Nem is tudom, úgy látszi ez a generáció kitermeli a szalonnácikat meg az ellenpár kamu antufasisztákat, vajh mi okból?

judge dredd 2008.04.22. 17:05:10

Há' komolyan beszarok! Ugyan küldjetek már a blog.hu összes szerzőjének hetente utasításokat azokról a szerintetek releváns problémákról, amikkel kapcsolatban szívesen olvasnátok, netán még a hangvételt is megszabhatnátok, hogy egyetértően bólogathassatok.

judge dredd 2008.04.22. 17:07:01

" judge dredd 2008.04.22. 17:02:40 Mehetünk mi is? Egy kis homobuliban mindig benne vagyunk. " Ezaz te baromarcú kockafejű életképtelen paraszt!! Szórakozz a nickemmel te evolúciós zsákutca!

Bobby Newmark 2008.04.22. 17:07:06

"egyébként nézd meg a az American History X-et, abbol megtudhatod miért lesz valakibôl fasiszta"

Aha, szépen, frissen pottyantál ide az agymosó gépezetből, mi?

Lassan írom, hogy te is el tudd olvasni:

Az Amerikai História X a _RASSZIZMUSRÓL_ szól.

Ugye rájöttél már te is, mekkora faszságot írtál az imént?

judge dredd 2008.04.22. 17:08:01

A zsidó anyátokat, azt.

Bobby Newmark 2008.04.22. 17:09:05

"Milyen szélsőségek vannak? van a kommunizmus és van a fasizmus."

Agymosott #2.

Ti ezeket tényleg komolyan gondoljátok?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.22. 17:10:06

judge dredd: regisztrálj. egyébként nem én voltam.
meg bírom a kommentjeidet, ha nem is értek mindenhol egyet.

KopaszMercis 2008.04.22. 17:10:13

XB 2008.04.22. 16:58:51
a hiba a te keszulekedben van..

judge dredd 2008.04.22. 17:10:40

Jobb ha tudjátok, a zsidók a probléma. És mi vagyunk az evolúciós zsákutca. Nem azért, mert nyomorult magyarok vagyunk, hanem mert buták. Ezért kell nekünk egy olyan lángelme, mint Orbán Viktor vezér Úr.

nahát 2008.04.22. 17:10:49

""Milyen szélsőségek vannak? van a kommunizmus és van a fasizmus."

esetleg ha valami érvet is írnál, hogy miért nincs így... Hogy miért van csak egy, vagy miért van 3...

antiantiantiantidekatlon 2008.04.22. 17:11:15

judge dredd 2008.04.22. 17:05:10
nézd, szerintem le kell reagálni, ha valaki az antifasizmust nevezi a legkomolyabb magyar társadalmi problémának.
mert ez így ebben a formában komplett baromság.

judge dredd 2008.04.22. 17:11:17

" judge dredd 2008.04.22. 17:08:01 A zsidó anyátokat, azt." Valamilyen módon nem lehetne bannolni ezt csontszűz, zsíros hajú, flanelinges, szemüveges köcsögöt aki a nickemmel szórakozik? Egyébként beletrafáltam?

Komplikato 2008.04.22. 17:11:25

"Trianon a régi jobbos vezetôk lelkén szàrad"
Ezt most hogy??? Anno megkötetet az a bizonyos "béke" szerződés, egy újságíró szerint a kávé és a desszert között gyorsan meghúzkodták az új határokat, az ott jelenlévő nemzetek lelkén szárad. Rémlik, hogy mint ha az angoloknak nem tetszett volna ... Aztán volt aki betartotta (jelesen Magyarország) és volt akik nem, lásd Törökország. No de az egész a Monarchia lelkén szárad, ha "felelősöket" kéne keresni (hogy ez milyen marha divatos nálunk), de mi a jó fene köze volt jobbosokhoz? Voltak akkor egyáltalán?

KopaszMercis 2008.04.22. 17:11:49

udge dredd

- írj. elmegyek érted és bekaphatod.

judge dredd 2008.04.22. 17:12:43

9-kor a szokott helyen. (Szopott helyen?)

judge dredd 2008.04.22. 17:13:38

antiantiantiantidekatlon 2008.04.22. 17:11:15! Egyről beszélünk.

romi 2008.04.22. 17:13:40

lowfast!!!

Azt írod:
"Én csak azt szeretném mondani hogy meg kell tanulnunk együttélni a cigányokkal ahelyett hogy kirekesztjük őket."

Nem nekik kéne megtanulniuk együtt élni velünk, véletlenül?

Ez azért mégiscsak Magyarország és egyelőre mi is vagyunk (még) többségben, nem nekik kéne hozzánk alkalmazkodni, vagy legalábbis a minimális együttélés követelményeit betartani?

XB 2008.04.22. 17:13:56

KopaszMercis: meglehet, fejtsd ki bôvebben, még mindig nem értem.
Én gurulok: Horthy Trianon után került hatalomra, de ez ugye lényegtelen apróság.

judge dredd 2008.04.22. 17:14:25

Valaki irogat a nevemben, de nem baj, mert egyetértek vele.

nahát 2008.04.22. 17:14:33

"Lassan írom, hogy te is el tudd olvasni:
Az Amerikai História X a _RASSZIZMUSRÓL_ szól."

A rasszizmus és a fasizmus/nácizmus édestestvérek.

Minden fasiszta/náci egyben rasszista is.
És minden rasszista szimpatizál a fasizmussal. Ez van.

(És most hagyjuk már, hogy a fasizmus csak olasz ideológia stb.)

KopaszMercis 2008.04.22. 17:15:52

Bobby Newmark 2008.04.22. 17:07:06

Olyan film, hogy Amerikai Historia X nincsen.. van Amerikai Historia, meg American History X...

te nagy ellen te :)

amugy ma antifasisztanak lenni annyi ertelme van mint antikommunistanak lenni.. az egesz egy vicc.

antiantiantiantidekatlons 2008.04.22. 17:15:58

judge dredd 2008.04.22. 17:13:38
nem is verekedésből mondtam ;-)

KopaszMercis 2008.04.22. 17:16:13

Világméretű összeesküvés van, és Freud indította el, aki maga is zsidó volt.
Állítólag Isten is a zsidókat támogatja.
Jézus is zsidó, de még a palesztinok is.

Mi meg buta magyarok vagyunk, ilyen homokos köcsögök mint a judge dredd.

KopaszMercis 2008.04.22. 17:16:45

"KopaszMercis 2008.04.22. 17:11:49"

Imadom ha utanoznak :)

kindermag 2008.04.22. 17:17:04

mérhetetlenül ostoba, rém együgyű írás, ráadásul végtelenül elfogult. a szerző helyében inkább lapátot fognék, nem pedig tollat. azzal, hogy elolvastam, most úgy érzem magam, mintha szarban hemperegtem volna. köszi.

KopaszMercis 2008.04.22. 17:18:03

judge dredd - ma nem leszek ott mégsem elküldöm az egyik haveromat az majd leápol.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.22. 17:18:14

komplikatio: a jobboldali, nacionalista kormányok voltak azok, aki az első vh előtt olyan helyzetbe hozták az ország akkori területén élő kisebbségeket, hogy megutáltak minket, mint a gedvát. röpke 20 év alatt sikerült meggyőzniük a románokat arról, hogy jobb lesz nekik az akkor jóval fejletlenebb romániában, mint a magyar királyságban.
aztán a második előestéjén elvtelenül eladták a lelküket az ördögnek (lásd még az akkori miniszterelnök öngyilkosságát), majd jöttek a pokol vámszedői vörös csillaggal, és behajtották a kamatokat.
kb. ennyi. lehet még másokra mutogatni, de csak a hogyanról vitáznánk, nem a miértről, pedig a miértet bizony mi csináltuk. benen voltunk vastagon. elbasztuk, és a mai napig nem vagyunk hajlandóak beismerni.

nahát 2008.04.22. 17:18:25

Egyébként az a kérdés, hogy mit jelent utálni az antifasisztákat... azt jelenti, hogy "tehát kedvelem a fasisztákat"??? Mer akkor gáz van.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:18:57

szegény finnyáskodók! ikútok mélyen a kopaszmercis alváza alatt, humorérzéketek meg a négyes metró alagútjában...

Lord_Cica (törölt) 2008.04.22. 17:19:05

Nem értek egyet a poszttal. Igenis egyre nagyobb teret kapnak a nacionalista/demagóg/fajgyűlölő irányzatok. Kezdve a magyar gárdától a magyarok nyilai szervezeten át a kurucinfóig. Ennek legfőbb oka a gazdasági válság. Ha baj van akkor mindig előkerülnek a hatalomelvű irányzatok.
A legtöbb ilyen szervezetre jellemző, hogy nem nyilvánítja ki nyíltan az álláspontját, szóval hazudik. Ami érthető is, mert az mára általánossá vált emberi értékrendekkel ütközik. Sírok takarításáról, stb.-ről hablatyol, miközben cigányellenes megmozdulásokat tart, stb.
Én nagyon örvendetesnek tartom, hogy végre azok sem maradnak otthon a seggükön, akik ezt a folyamatot helytelenítik. És hát ők vannak többen.

én gurulok 2008.04.22. 17:19:41

Bobby, mi is volt tetovàlva ed nortonra? rasszista-jel?

persze, a rasszizmusrol is szol a film, meg arrol, hogy miként lett egy hétköznapi sracbol elôitéletekkel terhelt fasz. Meg hogy milyen tapasztalot àràn szabadult meg ezektôl.

a believer nézd meg, ha jobban szereted a vegytiszta zsido-fasiszta-antiszemita filmeket;

egyébként pont beleszarok, hogy agymosottnak gondolsz, csak a blog ostobasàgain csodàlkoztam el,
ciao

judge dredd 2008.04.22. 17:19:58

Ne máááán. Gyere, fizetek mint mindig, aztán felugrunk a Tomcathez. Biztos be lesz baszva mint tegnapelőtt.

KopaszMercis 2008.04.22. 17:20:15

XB: az elso vilaghaboruba is azert "szalltunk be" mert ugye a magyarnepkoztarsasaga kommunista munkaspartja turhetetlennek tartotta, az osztrak magyar monarchia-t, hogy mi ilyen fergektol, mint az osztrakok fuggunk.. pfuj onallosagot nepnemzeti hip hop rappet...
tessek.. megkaptuk.

A masodik korbe meg mar ketertelmu sem volt a sztori.

"KopaszMercis 2008.04.22. 17:16:13"

hehe tokre szorakoztat, hogy valaki veszi a faradtsagot, hogy begepleje a nevem es ugy tegyen mintha en lenne.. tisztara, mint aki nonek oltozik es elhiteti magaval hogy ez milyen vicces es jopofa.. mikozben csak egy kis buzi.
tetszik ha igy udvarolnak :)

nochdazu le sem tud utanozni hitelesen... hiaba ketszamjegyu iq-val azert az nehez :)

hamu 2008.04.22. 17:20:25

Te, kedves paranoid android2, egy hulye amoralis fasz vagy.

Remelhetoleg ez nalad szuletesi defektus, mert ez meg a jobbik eset. Az alternativa ugyanis az lenne, hogy ugyan erted te pontosan, mirol van itt szo, csak eppen a nacikkal szimpatizalsz. Ezt azonban gyavasagbol nyiltan nem mered vallalni.

Larryzk 2008.04.22. 17:21:21

Haha. Annyiban igaza van a cikk szerzőjének h Ferinek semmi köze nem volt az egészhez. Mellesleg azt nem értem hogy miért náci zsidó gyűlölő az aki szereti a hazáját? Mindenkinek joga van tüntetni ha valami sérelem éri és nem azt a szolgáltatást kapja amit szeretne (Pl. jegyvásárlás). Olyan ez mintha egy zsidó bemenne egy gyetyaboltba és Menórát kérne. Őt meg elküldenék az anyába. Kimennének tüntetni a zsidó szervezetek hogy most ezt miért csinálják. Akkor ők is fasiszták?:O

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:21:56

Na csak rávett az a kis töketlen köcsög hogy regisztráljak. Remélem érezhető mely kommentek nem tőlem származnak. KopaszMercis! Látom téged is megtalált a pedofil nőimitátor.

Komplikato 2008.04.22. 17:22:21

Nahát - Ha azt az elvet vallod, hogy "az ellenségem ellensége a barátom", akkor igen. De ilyen elvet csak megveszekedetten hülyék vallanak. ;)

Ron Vibbentrop 2008.04.22. 17:22:29

Nem vagyunk "nácik". Pártunk neve helyesen: Nemzeti Bocialista Párt. Terveink között boncentrációs báborok létesítése szerepel (nem más dolgoké). Indulunk a New Hempstead-i időközi választásokon.

Szamárfül 2008.04.22. 17:22:38

Értsétek meg már barom nép, eszetlen bunkók, hogy a kommunisták még ma is mérgezett szalámival tesznek benneteket alvajáróvá, így nem nyílhat ki a szemetek. Én nem eszek szalámit, azért értek mindent.

judge dredd 2008.04.22. 17:23:34

Szamárfülnek igaza van, a szalámit ezért nem eszem én sem.

Mindenki Fake 2008.04.22. 17:24:23

ez a szöveg simán megállja a helyét ha a fasiszta helyett kommunistát, antifasiszta helyett igazmagyart, az igazmondó helyett viktátort írsz. Melyik oldal szokása, hogy lekommunistáz mindenkit, aki nem velük van?

Ho 2008.04.22. 17:24:56

Judge és Szamár - teljesen hülyék vagytok, jobb lenne ha visszamennétek utat kaparni.

nahát 2008.04.22. 17:25:13

"Mellesleg azt nem értem hogy miért náci zsidó gyűlölő az aki szereti a hazáját?"

Az nem is az. De: miért kell gyűlölni valamit ahhoz, hogy szeretni tudd a hazádat???
A hazaszeretet miért úgy nyilvánul meg, hogy kijelented, hogy valamit gyűlölsz? (vagy nem jelented ki, mert óvatos vagy, de ez süt a mondatokból.)

És az miért van, hogy én, aki nem gyűlölök senkit (vagy legalábbis törekszem erre, vagy ha mégis megtörténik, akkor szégyellem magam érte) emiatt nem is számítok magyarnak, hazáját szeretőnek???

Rwindx 2008.04.22. 17:26:06

Engem is lenáciznak minden héten legalább egyszer, ugyan ettől még nem érzem magam annak, de a kis szellemi nyomorék seggfejekkel nekem is kezd telenni a tököm. Milyen alapon náciz le? Azért mert az neki éppen úgy jó, mellesleg nem értünk egyet, ez az egyetlen érve? Hát be lehet kapni. Én is anti-antifasiszta vagyok, természetesen mindjárt kiderül újra, hogy náci is.

Ennek a postnak pont ezért van értelme.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 17:26:11

Ron Vibbentrop, nem láttalak én már a TVben? A TV doktor, ugye?

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:26:18

Nos. Szerintem ebben az írásban egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni - mint ahogy azt már fentebb is írtam - azt hogy ez a mostani Magyarország politikai kontextusába ágyazott jelenség. És mint ilyen egyszerűen most és itt és ebben a formában nevetséges. Maga az elv nagyra becsülendő, de aki egy picit is tisztán lát, az észreveszi hogy ma nem ez a legnagyobb problémánk. Szerintem erről szól ez a bejegyzés.

nahát 2008.04.22. 17:27:05

"Nahát - Ha azt az elvet vallod, hogy "az ellenségem ellensége a barátom", akkor igen. De ilyen elvet csak megveszekedetten hülyék vallanak. ;)"

és nincsenek mostanában ilyen hülyék...?
pl. OV se gondolja azt, hogy az ellenségem (gyf) ellensége (a szélsőjobb, a molotovozók) a barátom...?

Pollen 2008.04.22. 17:27:14

Szamárfül 2008.04.22. 17:22:38
...a kommunisták még ma is mérgezett szalámival tesznek benneteket alvajáróvá, így nem nyílhat ki a szemetek. Én nem eszek szalámit, azért értek mindent.

- basszus, ez teljesen hülye!!! De a judge is. Ezek honnan jöttek, hogy élhet meg valaki ennyire kevés ésszel?

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:28:10

Ho 2008.04.22. 17:24:56! Jelzem, folyamatosan visszaélnek a nickemmel. Olvasd el a kommentjeimet hogy tudj különbséget tenni.

XB 2008.04.22. 17:29:06

Kopasz Mercis,

hááát, szerintem kissé leegyszerûsíted a dolgot, több elôzménye volt Trianonnak is meg a II. VH-nak is, mint amit leírsz.

Pollen 2008.04.22. 17:29:16

Legalább ne tagadd le magad te gyík.

Vladislav 2008.04.22. 17:29:30

antifasisztának lenni olyan manapság, mint EMO-nak lenni : "TRENDY".....és "senki se nézi csak mindenki lássa"

KopaszMercis 2008.04.22. 17:31:47

XB:
leegyszeruistem, de ha nem arcoskodunk nem rugnak minket pofan arcoskodasert.. ez igy mukodik.
Akkor is ha amugy bonyolultabb a sztori, az elv helyes.

Lord_Cica (törölt) 2008.04.22. 17:31:56

Ezennel megalapítom az anti-anti-antifasiszta szövetséget. És a biztonság kedvéért gyorsan bejegyzem ezeket a domaineket:

antiantiantifasiszta.hu
antiantiantiantiantifasiszta.hu
antiantiantiantiantiantiantifasiszta.hu
antiantiantiantiantiantiantiantiantifasiszta.hu

., (törölt) 2008.04.22. 17:32:18

Szerintem Te, Egy Fasz vagy. Vagyinkább "Faszista"?)
Mindegy is, a célod elérted. Felfigyeltek rád.
Hát ha egyszer másképpen nem megy, akkor így..

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:32:26

Pollen 2008.04.22. 17:29:16! Amennyiben ezt nekem címezted úgy egy baromarcú paraszt vagy, megkérnélek olvasd el az összes, nickemmel fémjelzett kommentet, ezután remélem tudsz majd különbséget tenni. Ha nem nekem szólt akkor storno.

KopaszMercis 2008.04.22. 17:32:38

az ellensegem ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensegenek az ellensege az a baratom vagy az ellensegem?

Donetti 2008.04.22. 17:32:48

judge dredd, te mivel élsz vissza? Olyan sötét vagy - jelzem -, hogy még a leírt véleményedet sem vállalod fel, hanem letagadod, és még rinyálsz is, hogy jajjajj, aztán újra jön a bitang agyatlan jobboldaliságod egy hozzászólás formájában. Köpd már le magad helyettem is.

KopaszMercis 2008.04.22. 17:33:19

Vladiszlav: tehat ha emosnak lenni olyan, mint antifasisztanak akkor fasisztanak lenni olyan, mint buzinak?

majsz 2008.04.22. 17:33:41

szerintem nincsenek magyarországon antifasiszták, csak fasiszták. :D

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:34:03

ácsi!

aki NEM a murciblogommal a neve után írogat be ide faszságokat, az nem én vagyok.

Android! milyen sz*r spamszűrőd van neked? hogy lehetséges, hogy mocsok alamuszi alakok ideírogatnak a más nevével?!

Ho, stb: titeket meg megvezetnek.

KopaszMercis 2008.04.22. 17:34:21

Én is leköpném judge dreddet, de ez itt internet, nem lehet.

Szamárfül 2008.04.22. 17:35:30

Mária országa vagyunk! Miért nem imádkoztok a Szentséges Szűzhöz?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:36:08

Pollen, neked is a felületességed számlájára írom a beszólásaidat.

Amúgy meg, aki ennyire felületes szarjankónak bedől, az azárt megbukna egy pisa-teszten is :D

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:36:14

Donetti 2008.04.22. 17:32:48 Te tényleg egy ennyire korlátolt idióta vagy? Szóhoz sem jutok. A véleményem minden körülmények között felvállalom, azt amit ÉN írtam. Ha te nem vagy képes felismerni a különbséget, az már nekem kellemetlen te gyökérparaszt! Én jobboldali? Ezt most benyaltad te segg, rendesen. De ha az is lennék, az már a te magasröptű értékelésedre predesztinál te senki?

Rwindx 2008.04.22. 17:36:45

judge dredd:
Ha megnézed sem Pollen sem Donetti nincs regisztrálva, mint ahogyan a nevedben író judge sem, te meg neki(k) magyarázkodsz... remélem érted :)

Redwalker 2008.04.22. 17:36:48

Egyszeru. Nincs zsido, nincs szukseg nacikra. Lesoporni a verbajos kizsakmanyolo genhulladekokat, es a nacik (magyarul: hazafiak) nyugdijba vonulhatnak vegre! Talan meg a ciganyoknak is tobb penz marad segelyre, mert hat nem lesznek akik lenyuljak az orszag vagyonat.;)

Szamárfül · http://murci.freeblog.hu/ 2008.04.22. 17:37:13

Csakis egy pap vezethetné ezt az országot, vagy a Római Katolikus Egyház iderendelt vezetője. Vatikáni miniszterelnököt akarunk!!!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:38:01

látjátok, feleim, szümtökkel?
az álSzamárfület?
hülye kis fasz.

P.Android, ha itt ilyen gyengén lehet megy a blog, ide sem nézek hónapokig.
Csinálj valamit.

... 2008.04.22. 17:38:11

Az a szomorú a mai politikai világban, hogy néha a pici egyén (gondolok itt magamra, vagy 1-2 ismerősömre) sajnos már jobban tudNA azonosulni a nemzetiszocializmus eszméivel, mint a mai politikai élettel, irányvonalakkal. De hát csak tudna...

Lehet itt pocskondiázni a fasisztákat, nácikat, de a nyilasok és a nácik között vegyük már észre a különbségeket.
Másrészt a másik oldalnak a szidalmazása miért ne lenne éppoly rossz, mint a zsidóutálat? Az se a totális megsemmisítés tervével kezdődött...

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:38:22

Valami tényleg történjen már! KopaszMercis, Szamárfül, és az én nickemmel is szórakoznak. Meg még ki tudja kiével. Az igazi KopaszMercis ékezetek nélkül ír. Asszem.

jozicsenko 2008.04.22. 17:38:39

Gratula ParanoidAndroid!

igaz ma már a 3 iyen irás, de akkor is!

a liberális hülyegyerekeknek csak egy kérdésem lenne:

ha nem értek egyet GyuriFerivel, akkor hol kérhetem a tagságimat az NSDAP-be?
(merthogy szerintük nagyjából ennyi az összefüggés..., behh, liberalizmus)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:38:48

oké, látom fejlődik a kis gennyes: pl. 2008.04.22. 17:37:13 sem én vagyok.

ez jó vicc, debilek.

Szamárfül · http://murci.freeblog.hu/ 2008.04.22. 17:39:57

Drága judge dredd, ne vitatkozz velük, ne izgasd fel magad, gyere találkozzunk, és kizokoghatod magad az ölemben.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.22. 17:40:29

szerintem android spammel. mert unatkozik.

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:41:30

Rwindx 2008.04.22. 17:36:45 ! Egyfelől igazad van, másfelől meg felbasz, hogy én értelmes vitákat folytatni jövök blogokra kommentelni erre meg ilyen élet nélküli nyomingerek megpróbálják szétcseszni az egészet...

Rommel 2008.04.22. 17:42:31

Ez maga a fasizmus:

youtube.com/watch?v=rLt-9ielw8E

KÖTELEZŐ VIDEÓ!!!!

Antal Imre 2008.04.22. 17:42:45

Ezektől a szalonképtelen hozzászólásoktól egy vicc jutott az eszembe, de meghaltam és nem tudom elmondani.

Rwindx 2008.04.22. 17:42:48

Ez csak 1 darab nyominger. Azon maszurbál hogy felizgatjátok magatokat rajta. Le kell szarni.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:43:00

EZ SEM ÉN VAGYOK
2008.04.22. 17:39:57


ARRA NEM MEREK GONDOLNI, HOGY ANDROID SZÓRAKOZNA ITT...

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:44:36

Annyit még hozzáfűznék -azután részemről befejeztem az idiótával a "küzdelmet" - hogy: Te senkiházi féreg! Nagyon meglepődnél egy személyes találkozás alkalmával, hulladék barátom.

RoFä 2008.04.22. 17:45:13

Igen, pont ezt vártuk andoidtól, hogy szokásához híven árnyaltan, az érem minden oldalát tüzetesen górcső alá véve írjon egy bonyolult témáról.

Mert neki nem kenyere a leegyszerűsítés, a hőbörgés és a meg nem gondolt gondolat meg nem gondolása.

(Kicsit direktebben: most komolyan azt gondolod, hogy ha valakinek nem tetszik Tomcat és bohócserege, a hányinger kurucinfo és úgy általában az, hogy a villamoson mellette ostoba* cigányozást meg zsidózást kell hallgatnia, az mindjárt Fletó faszát szopja? Ráadásul a leírás alapján az "antifasiszta" az átalányban eszdéeszes, szemüveges-pulóveres liberális álértelmiségi, aki a szoci törzszavazót lenézi?

What the fuck? Nemár ennyire eccerű legyen a világképed. Mit is mondott Jézus, boldogok a lelki szegények? És apáink apáinak apái? És mit adtak nekünk az antifasiszták, vízvezetéket?

* cigányozni-zsidózni lehet okosan is, csak az már nem cigányozás-zsidózás hanem párbeszéd, vágod?

Rwindx 2008.04.22. 17:45:14

Picsába már, a nevemben is irogatnak, de ha te vagy szamárfül, akkor a jó kurva szaros szétbaszott anyádat azt, világos?

kidon 2008.04.22. 17:45:54

Ez a blogger egy barom. Nem olvasott történelem könyveket??? A harmincas évek végén a "leventék" ugyan így masírotak és szerveződtek, mint most a gárdisták. S mivel a jogrendszerünk nem volt képes megvédeni a polgárait a 2. VH előtt-alatt-és most sem, ezért egyeddül az ellentüntetésekkel lehet valamiféle társadalmi nyomást gyakorolni az új fasizmus ellen. Az antifasizmus padig nem mszp-s sajátosság kéne legyen! (persze ha a fidesz kokettál a szélső jobbal, akkor némelyek ezt szóváteszik)

Rwindx 2008.04.22. 17:46:25

Ha PA, mondjuk kötelezővé tenné a regisztrációt hozzászóláshoz az sokat lendítene a dolgon.

judge dredd 2008.04.22. 17:46:32

Vagy én lepődnék meg, és egy kicsit vinnyognék törött orral - de erre gondolni sem merek.

Paranoid Android2 2008.04.22. 17:48:20

IP ellenőrzést végeztettem és az összes inkriminált hozászólás az eredetileg judge dredd névről jött.
Köszönjük judge.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:48:29

Rwindx, a tiéd, te barom.
hogy lennék én?!
de ezt testvérileg mondom, ha téged is szívatnak :D

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:49:42

Vissza a témához: az lenne az igazán jó, ha vennénk a fáradságot hogy a dolgokat árnyaljuk, ezután pedig a helyiértékükön kezeljük őket. Senki sem mondja hogy az antifasizmus rossz. Senki nem mondja, hogy a fasizmus jó (aki igen, azt ugye el kéne altatni). Vegyük észre, hogy a bejegyzés arról szól, hogy mostani megjelenési formájában itt az antifasizmust figyelemelterelésre és, igen attól félek árokásásra is használják. De nekünk, értelmes embereknek tudnunk kell felismerni a valódi problémákat és nem szabad hagynunk hogy az orrunknál fogva vezessenek. Gondolkodjunk! Tesékmondani, most ugye én nem vagyok fasitanácisöpredék?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:49:43

Andro, remélem leszeded mind... és persze azt is, ahol kikiabáltam.../tunk...

te meg fogd vissza magad máskor, Rw!

Rwindx 2008.04.22. 17:50:17

Dögölj meg Szamárfül.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:50:51

PA, SÜRGŐSEN ÁLLÍTS A KOMMENTSZŰRŐN! CSAK regisztráltaknak lehessen...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:51:32

gyanítom, ez a gyengeelméjű Rw=eredeti Judge?

Rwindx 2008.04.22. 17:51:34

Köszi Szamárfül :P
Segítek, úgy tudod eldönteni hogy valódi-e az írás hogy név föléhúzod az egeret és ha "kizöldül" és kiteszi egy hintet akkor jó eséllyel valódi, ha nem változik, akkor hamis, azaz nem regisztrált user követte el.

üdv.

judge dredd 2008.04.22. 17:51:35

Különben pedig olyan néven szólok hozzá, amilyenen akarok. Az IP-met pedog még jó, hogy nem tetted közzé.

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:52:08

Fake judge! A személyiségjegyeid pont illenek egy keménytőkű gyerekre! Téged zaklatott apu gyerekkorodban, valszeg az osztálytársaid is csesztettek, és hát maradt a net mint élettér. Igazán sajnállak... De most már tényleg befejeztem a terápiádat.

Szamárfül · 2008.04.22. 17:52:50

BOCS! Pont fordítva van, ha fölé húzod, akkor regisztrálatlan.

Helvete 2008.04.22. 17:53:36

Fasisztaveszely nincs de fasisztak vannak, mint ahogy vannak mashol is.

A blogolo meg egy gyoker, remelem ketszer is osszevernek a szerinted nem letezo nacik, egyszer azert hogy eszrevedd masodszor azert hogy megjegyezd... de nem kivanok neked maradando serulest, csak nehany torest.

Szep napot.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:54:28

Igazi RW: bocs. (a gőz...!)

kicsi judge fiú (fibisz, mi?!): rádküldöm Hannibált, kieszi a májadat is... (és kiköpi...)

judge dredd 2008.04.22. 17:54:40

Megfogalmazom nektek a SAJÁT szavaimmal a fasizmus lényegét, nem másoltam sehonnan sem, saját kútfőből merítek. Értek hozzá, ezt támasztom alá.

---

A fasizmus egy tekintélyelvű politikai ideológia, amely az egyént alárendelendőnek tekinti az állam, a párt vagy az egész társadalom érdekeinek és általában tömegmozgalommá szerveződik. A fasizmus a nemzet egységére törekszik, amelyet általában, de nem kizárólag etnikai, kulturális, faji vagy vallásos értelemben használ. A kutatók abban általában egyetértenek, hogy a fasizmus szerves részét képezi a patriotizmus, a sovinizmus, az etatizmus, a militarizmus, a totalitarizmus, az antikommunizmus, a korporatizmus, a populizmus, a kollektivizmus, az autokrácia, továbbá a politikai és a gazdasági liberalizmus elutasítása.[1][2][3][4][5][6][7]

A fasizmus kifejezést Benito Mussolini használta először a latin fasces és az olasz fascio ('egylet, liga') szavak alapján, párhuzamot vonva az egység erejét és a hatalmat szimbolizáló ókori jelkép és a modern kori mozgalmak között. Jellegzetes képet találhatunk egyes történelemkönyvekben, ahol Mussolini az ókori rómaiak által használt (az egységet és a hatalmat jelképező) bárdot fogva szeletel egy tortát.

A fasiszta kifejezést ma is gyakran használják, de objektív tartalmát elvesztve, szitokszóként.

Ez sajnálatos, mivel egyes vélemények szerint a mai politikai realitásokhoz hozzátartozik a szélsőjobboldali eszmék újraéledése, és ennek kapcsán előtérbe kerül a fasizmus, mint terminológia használata. A ma szélsőjobboldali eszméket valló, vagy azokkal szimpatizáló mozgalmak általában nem használják a "fasiszta" szót ideológiájuk megjelölésére, mivel a szó egyszerű szitokszóként épült be a köztudatba. Ezért fontos tisztázni és kategorizálni, hogy mit is jelentett eredetileg a fasizmus, hogy hű képet alkothassunk néhány jelenlegi politikai irányzat és a múlt fasiszta eszméinek az egybemosódásáról.

Az 1930-as illetve az 1940-es években számos ország vallotta a saját politikai berendezkedését fasisztának, mivel Mussolini országa ekkoriban a rendet és a kommunizmussal való gyökeres leszámolást jelképezte. Mára ez megszűnt, főleg annak köszönhetően, hogy a fasizmus a köz által használt jelentésében elválaszthatatlanná vált a rasszizmussal, a faji felsőbbrendűség hirdetésével, főleg a nemzetiszocialista Németországban (1933-45) történtek hatására, annak ellenére, hogy nem minden fasisztoid rezsim hirdetett faji felsőbbrendűséget.

A fasizmus eredetileg a Benito Mussolini nevével fémjelzett mozgalom ideológiája volt. Az olasz fasizmus eredetileg nem volt faji alapon rasszista sem antiszemita. Ennek ékes bizonyítéka, hogy több magyarországi zsidó fiatal Olaszországba járt egyetemre, mivel Magyarországon a Numerus clausus miatt korlátozott volt a zsidók felvehetősége a magyar egyetemekre. Ennek ellenére a később Olaszországban is elkezdték hirdetni a faji felsőbbrendűség elméletét, emellett zsidóellenes törvényeket is hatályba léptettek, mely nagyrészt Hitler hatására történt. A kezdetekben tehát Hitler vett át elemeket az olasz fasizmusból, majd Mussolini kezdte el a német nemzetiszocializmust mintaként felhasználni. A két ideológia között bár sok hasonlóság van, nem szabad összekeverni. Manapság, ha valaki fasizmusról beszél nagy valószínűséggel nem az eredeti (olasz) fasizmusra, hanem a nemzetiszocializmusra illetve az abból kifejlődött egyéb ideológiákra gondol.

A II. világháborút követően a Tengelyhatalmak veresége óta kevés, önmagát fasisztának valló csoport alakult. A mai politikai vitában a "fasiszta" jelzőt politikai ellenfelek használják egymás lejáratására. Emiatt a valóban szélsőjobboldali eszméket valló politikai pártok, vagy csoportok is igyekeznek elkerülni azt, hogy fasisztának nevezzék, vagy a fasizmussal bármilyen módot kapcsolatba hozzák.
Tartalomjegyzék
[elrejtés]

* 1 A fasizmus gyökerei és változatai
* 2 Definíció és behatárolás
* 3 Tekintélyelv és az önkényuralmi állam
* 4 A nemzetiszocializmus és a fasizmus közötti hasonlóságok és eltérések
* 5 Hivatkozások

A fasizmus gyökerei és változatai [szerkesztés]

A fasizmus tehát eredeti értelmében Benito Mussolini olaszországi mozgalmának megnevezése volt. Később, többek között szovjet ötletre (hogy ne asszociáljanak a nemzetiszocializmusból a szovjet szocializmusra), a fasizmus szót kezdték el általánosan használni minden modernkori jobboldali tekintélyelvű ideológiára, pártra és politikai rendszerre.

Definíció és behatárolás [szerkesztés]

Történészek és politikai kutatók régóta vitatják a fogalom pontos jelentését és a fasizmus alapeszméit. Az 1990-es évektől kezd egy nagy vonalakban kibontakozó megállapodás létrejönni a szakértők között, ami Stanley Payne, Roger Eatwell, Roger Griffin, and Robert O. Paxton munkásságát tükrözi.

Mussolini definíciója szerint a fasizmus egy kollektivista ideológia, ami szemben áll a szocializmussal, liberalizmussal, demokráciával és individualizmussal. A Fasiszta Doktrina című írásában a következőképpen fogalmaz:

Anti-individualista mivolta következtében, a fasiszta koncepció előtérbe helyezi az Állam fontosságát és csak olyan mértékben ismeri el a egyén fontosságát, amennyiben az egyén érdekei megegyeznek az Állam érdekeivel, ami összhangban áll az emberiség közös lelkiismeretével és univerzális akaratával... A fasiszta Állam koncepciója mindent és mindenkit magába foglal, azon kívül nem létezhetnek humanisztikus vagy spirituális értékek... Ebből következően a fasizmus ellenzi azt a fajta demokráciát, ami egyenlővé teszi a nemzet fogalmát a többséggel, lealacsonyítva ezzel azt a legnagyobb szám szintjére... Ez a hatalom évszázada, a »jogosság« évszázada, a fasiszta évszázad. A 19. század volt az egyén évszázada, ez az évszázad pedig a »kollektív« évszázad, az Állam évszázada. [8]

Mussolini óta számos egymástól eltérő definíciót ismerhetünk meg. A Columbia egyetem volt professzora, Robert O. Paxton szerint:

A fasizmus egy olyan politikai viselkedésformaként definiálható, amit a közösség hanyatlásával, megaláztatásával vagy elnyomásával való mániákus elfoglaltság jellemez egy, ezt megakadályozni hivatott csoport által, amit az őket összekötő egység, energia és vegytisztaság jellemez. Ezekben a csoportokban a tagok egy tömegmozgalom részei, akik elkötelezett nacionalista militánsok, akik kényszerből, de hatékonyan együttműködnek az uralkodó, tradicionális elittel és megkerülve a demokratikus szabadságjogokat egy belső társadalmi megtisztulásra és kifelé történő terjeszkedésre törekednek, minden etikai és jogi mérséklet nélkül... A fasizmus 1. egy mindent felülmúló krízis érzését kelti, ami megoldásához semmilyen szokott módszer nem alkalmas; 2. elhiteti, hogy egy népcsoport áldozata egy másik csoportnak és ennek orvoslása érdekében minden eszközt jogosnak tart; 3. szükségét fejezi ki egy olyan vezető megjelenésének, aki a saját adottságai és megérzései által mindenek és főleg a törvények fölött áll; 4. jogosnak tartja a kiválasztott nép uralmát más, alsóbbrendű népek fölött, minden jogi, vagy morális igazolás nélkul; 5. félelmet kelt az "idegen" befolyás károsító és korrumpáló fertőzése ellen. [9]

Roger Griffin a hangsúlyt a populista fasizmusnak arra az aspektusára helyezi, ami egy egyesített, etnikai nemzet újjászületését szorgalmazza.[10] A legtöbb politikai kutató szerint a fasizmus, mint társadalmi mozgalom a politikai baloldal taktikáit hasznosítja, de később, miután hatalomra jutott, a jobboldallal keres szövetséget. A szabadpiaci gazdaság egyik leghíresebb támogatója, Ludwig von Mises (1881-1973), osztrák közgazdász szerint a fasizmus a Szovjetunióban megismert, szocialista diktatúrához hasonlít.

Tekintélyelv és az önkényuralmi állam [szerkesztés]

Bár az összes, valaha létezett önkényuralmi rendszerek tartalmaztak a fasisizmushoz hasonlítható elemeket, a legtöbb teorista szerint fontos különbségek vannak. Az 1920-ban erőre tört olasz fasizmus ideólogiai háttere az anti-materializmus és a kapitalizmus megreformalására irányuló törekvések voltak, amit a szakszervezetek és az állam együttműködésével próbáltak megvalósítani, úgy, hogy az ipart a szakszervezetekből választott kartelek irányítása alá akarták helyezni. A fasiszták a nemzet megosztásával és hanyatlásával vádolták a parlamentáris demokráciát és a nemzet dekadenciából való újjászületését szorgalmazták. Az államhatalmat tisztán és kizárólag egy pozitív entitásként fogták fel, nem pedig egy olyan intézményként, aminek a feladata a polgárjogok védelme, vagy amely intézmény hatalmának korlátozására és állandó felülvizsgálatára van szükség. A fasizmus elveti az osztályharc szükségességét, ehelyett az osztályok közötti együttműködés koncepcióját hangsúlyozza. A fasiszták felkaroltak a nacionalizmust, a misztikát, az ősi, vagy ősinek vélt szimbólumokat és nagyra értékelték az erő és a hatalom koncepcióit.

Tipikus jellemzője a fasizmusnak az arra való törekvés, hogy az életet minden tekintetben az állam hatalma és befolyása alá vonják, akár erőszakkal is: a politikai, a társadalmi, a kulturális és a gazdasági életet, mind egy erős, egypárti államigazgatás irányit. Ezt a hatalmat az állam, a szükséges törvények bevezetése után egy brutális karhatalommal biztosítja.[11] A fasiszta felfogás szerint a fasiszta állam, nemzet, vagy emberek csoportja felsőbbrendűek, mint azok, akik ellenzik a fasizmust. A fasizmus nyíltan használ populista, népszerű propagandát, ami hősi tömegmozgalomra szólítja fel a népet annak érdekében, hogy a „régi dicsőséget” helyreállítsák, miközben a mozgalom vezetőjéhez való hűséget, odaadást és engedelmességet követel.

A nemzetiszocializmus és a fasizmus közötti hasonlóságok és eltérések [szerkesztés]

Sokak szerint a nemzetiszocializmus a fasizmus egy változatának vagy hajtásának is tekinthető (a szocialista államokban ez a felfogás volt általános), néhány kutató (pl. Gilbert Allardyce és A. F. K. Organski) szerint a nemzetiszocializmus nem fasizmus – vagy azért, mert túl nagynak találják a két ideológia közötti különbségeket, vagy azért, mert szerintük a fasizmust nem lehet általános fogalomként értelmezni.[12][13] Az olasz fasiszta ideológia nem tartalmazott nyíltan rasszista tételeket, nem volt egyértelműen – különösen a kezdeti időkben – antiszemita és vallásellenes. Utóbbi az erősen katolikus Olaszországban egyenlő lett volna a politikai bukással.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 17:55:10

17:52:50 : a kis hülye próbálkozik :D
és kösz a tanácsot, Rw.

Rwindx 2008.04.22. 17:55:30

Azt milyen vonyítás lenne, ha mégis valahova kikerülne, IP címe, neve, címe, telefoszáma.

Szamárfül 2008.04.22. 17:55:56

Judge, hogy te milyen okos vagy. Eljössz este egy kis...?

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:56:12

Szamárfül · murci.freeblog.hu/ 2008.04.22. 17:54:28 ! Ugye nem nekem szólt? Én a reges valódi vok.Egyébként meg spamszűrőt sürgősen, mert ezek az idióták megölik az értelmes párbeszédet.

Rwindx 2008.04.22. 17:57:19

Egykézzel lezúznám az ilyen kommentelőt, kitörném a szemét, széjjelütném az állát egymagam. Még jó, hogy csak így interneten.
Vastagon hülye vagyok.

Breq 2008.04.22. 17:57:21

A legfelelmetesebb, hogy a post iroja mindezt valszin komolyan gondolta.

teremör 2008.04.22. 17:57:35

látom a lipótról ide is befészkelték magukat páran...
nem gyakran olvas az ember fia ekkora baromságot

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 17:57:36

Rwindx 2008.04.22. 17:55:30 Privibe ha lenne mód, küldd el. Azután lesz vonyítás, garantálom.

V 2008.04.22. 17:57:53

köszönöm. egy ilyen vélemény már nagyon kellett.

Paranoid Android2 2008.04.22. 17:57:54

Elnézést feleim, de a hivatásos névlopókkal nem tudok mit kezdeni már, mert annyi van.
Moderálni meg nem állok neki, mert csak belezavarodnék.

Tehát szerintem ma M-on a fasiszta, náci szavaknak, mintahogy a komcsi bolsi kifejezéseknek sincs semmiféle jelentése, csak az anyázás céljára szolgálnak. Csak annyi a különbség, hogy a fasiszta kifejezésnek sikerült a rossz emlékét ébrentartani, a komcsiknak meg olybá tűnik, megbocsájtottunk.
Pedig nem. És a megbocsájthatatlan bűnöket elkövető bolsik a leghangosabbak az antifasiszta kórusban. Ez egy kicsinyég diszkreditálja az antifasizmust.

Szamárfül 2008.04.22. 17:58:38

Én is értelmes párbeszédet szeretnék, de te nem vagy erre képes judge dredd. Ahhoz egy kicsit még olvasnod kellene szerintem.

judge dredd 2008.04.22. 18:01:00

"lesz vonyítás, garantálom." - ezt úgy értettem, hogy boxerrel egy akkorát kapok, hogy már nem is érzem a vascsövet a vesémen. És a vonításomat sem hallom.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 18:01:26

ál_Szamárfül! le vagy bukva... ne fáradj.
de már csak 5 óra és kezdődnek a pornók a tévében! addig menj erőt gyűjteni...

kedves nép! menj egérrel a nevére...na látod.

ennyi, és még 1x kösz Pw-nek

Rwindx 2008.04.22. 18:01:29

PA, szerintem be tudod kapcsolni, hogy csak regisztrált user tudjon hozzászólni, akkor a kis pöcs befejezi itt.

judge: nekem nincs meg :) még...

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 18:01:50

Paranoid Android2 2008.04.22. 17:57:54 Pedig nem ártana tenned valamit, Azzal meg hogy belezavarodnál, engem sértesz meg:D . így viszont tényleg nem lehet értelmesen vitázni, szétcseszik a blogodat. Amúgy aki nekem anyázna az olvassa el miket írtam, vagy csekkolja hogy regelve vagyok e, a reges az igazi! Ezután lehet anyázni.

sharpy72hu 2008.04.22. 18:02:18

Egyszerűen szánalmas cikk. A legkevésbbé sem azért, mert Gyurcsányt a komcsikat, a mszp-t vagy az szdsz-t szídja, hanem azért olyan dolgokat mos össze aminek semmi köze nincs egymáshoz (bár érdemes azon elgondolkozni, hogy azok között akik ma jobbosnak meg konzervatínak nevezik magukat hány volt komcsi és magas rangú mszmp-s barom van). Ebben az országban rengeteg probléma van és az úgy nevezett rendszerváltást követő hangyányi emelkedés után (96 és 2000 között) 2000 óta rohamosan zuhanunk lefele, mert baromságokkal foglalkozunk, ideértve elsősorban a T. politikusokat, és nem rakjuk helyre értelmes módon a gazdaságot, a TB-t, az adókat és egyáltalán az egész ÁHT-t. Ez a cikk pontosan ebbe a baromság kategóriába tartozik. Olyasmit jelölt meg problémaként, ami lehet, hogy egyeseket zavar, de hogy ez lenne az ország legnagyobb gondja ... ez egyszerűen röhejes.

Larryzk 2008.04.22. 18:02:27

nahát: Szerintem te nagyon elvagy tévedve. "A hazaszeretet miért úgy nyilvánul meg, hogy kijelented, hogy valamit gyűlölsz? (vagy nem jelented ki, mert óvatos vagy, de ez süt a mondatokból.)"
Honnan veszed hogy én gyűlölök valamit? Semmi bajom azzal aki más vallás szerint él, vagy nem olyan netán a bőre mint az enyém, és ne adjisten nem magyar nemzetiségű. Ettől én még magyar tudtam maradni. Sajnálom hogy te a szűk látóköröd miatt egyből száműzöl a gyűlölködők világába. Most akkor ki is a kirekesztő? De azért örülök hogy ebbe a pár mondatba a teljes Mein Kampfot beleolvastad.

Peppone Botazzi 2008.04.22. 18:03:40

Kiba jó írás! Nagyon igaz! Antifasizmusból meg lehet élni. Itt is tudnám idézni a Don Camillo-ból az idézetet: " reakciósok azt terjesztik hogy te nyerted a 300 milliót...Én alulírott Giuseppe Botazzi ezennel kijelentem, hogy semmi közöm Pepito Spezzeguttihoz aki 300 milliót nyert. Aki mégis ezt állítja az FASISZTA!"

Demeti Imre 2008.04.22. 18:03:43


Szamárfül 2008.04.22. 17:22:38
Értsétek meg már barom nép, eszetlen bunkók, hogy a kommunisták még ma is mérgezett szalámival tesznek benneteket alvajáróvá, így nem nyílhat ki a szemetek. Én nem eszek szalámit, azért értek mindent.
judge dredd 2008.04.22. 17:23:34
Szamárfülnek igaza van, a szalámit ezért nem eszem én sem.

Önök normálisak?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 18:04:29

Judge, az igazi:
persze,nem neked szólt, hanem ennek az éjjeliedényben született biorobotnak... már ha nem vagy az ikre :)

judge dredd 2008.04.22. 18:04:54

judge dredd én vagyok, ÉÉÉÉÉN, nemm más, hagyjatok már! judge dredd én vagyok, ÉÉÉÉÉN, nemm más, hagyjatok már! judge dredd én vagyok, ÉÉÉÉÉN, nemm más, hagyjatok már! judge dredd én vagyok, ÉÉÉÉÉN, nemm más, hagyjatok már! judge dredd én vagyok, ÉÉÉÉÉN, nemm más, hagyjatok már! judge dredd én vagyok, ÉÉÉÉÉN, nemm más, hagyjatok már! judge dredd én vagyok, ÉÉÉÉÉN, nemm más, hagyjatok már! judge dredd én vagyok, ÉÉÉÉÉN, nemm más, hagyjatok már! judge dredd én vagyok, ÉÉÉÉÉN, nemm más, hagyjatok már!

Paranoid Android2 2008.04.22. 18:05:19

judge dredd

hosszú definíciója nagyjából megragadja, hogy a jelenlegi problémiánk mennyire nem a fasiszta szó eredeti jelentéséről szólnak!:)

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 18:06:09

Demeti Imre 2008.04.22. 18:03:43
Kérem Imre olvasson följebb is. Visszaélnek a nickemmel. Köszönöm.

MIzu 2008.04.22. 18:06:56

Akkor most ezzel a szösszeneteddel te is fasisztává váltál. még szerencse hogy párnézettől függetlenül bárki lehet fasisztta és antifasiszta. lásd zsdsz internetadó szerintem ők faiszták. Szerintem.

Szamárfül 2008.04.22. 18:07:03

Nekem sem volt könnyű gyermekkorom a kommunisták miatt. Apámat átnevelőbe vitték, és mire hazajött anyám többet kurválkodott, mint vizet ivott. Fiatalon férfiprosti lett belőlem, csodáljátok, ha nem szeretem a komcsikat? Jobban is kerestem akkor, ez az igazság.

BLovi 2008.04.22. 18:07:07

"A blogolo meg egy gyoker, remelem ketszer is osszevernek a szerinted nem letezo nacik"

Nekem meg az a véleményem, hogy a blogolót hamarabb verik össze a "Kolompár féle antifasiszták", mint a nácik, mondjuk ha egy szép nyári este egy borsodi, nógrádi, szabolcsi, hevesi faluban/kisvárosban lemegy az utcára sétálgatni.

Üdv.

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 18:07:44

Paranoid Android2 2008.04.22. 18:05:19 Azt se én írtam, de tul.képp igazad van. Viszont a bolsi párhuzam most tényleg irreleváns szvsz.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.22. 18:08:08

hülye demeti, szamárfülnek persze hogy igaza van: nekem :) DE nem ennek a szalámisozó ál-sz.fülnek!

P.Android: utoljára jöttem ide.
ha ilyen házigazda vagy, hogy nem tudsz állítani (máshol nem lehet ilyet tenni)akkor Ciao. Ez így GÁZ!!! Ha hagyod.
Pedig jó blog lenne.

Demeti Imre 2008.04.22. 18:08:43

judge dredd - köszönöm, elolvastam, ez elég szomorú, de mit tehetnénk? Abba nem hagyhatom.

Gyula ÚR 2008.04.22. 18:09:24

Óriási írás, nekem is tele van már a tököm az idióta antifasisztákkal.
Inkább azzal kellene foglalkozni, hogyan lettek a legnagyobb nácik a zsidók.
Hatvan éve mindig találnak valami indokot, hogy lehúzzák az országokat pénzre/műkincsre/segélyre stb. Közben halomra ölik a palesztínokat és lérehozták a világ legnagyobb gettóját.

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 18:09:49

Szamárfül · murci.freeblog.hu/ 2008.04.22. 18:04:29 ! Ikre mi? Ennek egy ikre volt, de az egy bálna szilái között végezte. :D

Ilona 2008.04.22. 18:10:02

Az ilyen spemszűrő a a szexhez is jó?

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.04.22. 18:10:26

> Először is, mert nácit élőben még nem igazán láttam.

Kicsit eroltesd meg magad. Irsz egy ehhez hasonlo illetve egyeb, a temaba vago bejegyzest (lasd legypapir), aztan a kommentelok kozul szemelyes talalkozora hivsz el nehany lelkes ciganyozo, zsidozo, romanozo hozzaszolot. Persze lehet, hogy ez a bejegyzesed nem volt eleg provokativ, sokat segit a ciganybunozes es a zsidoosszeeskuves esetleg a magyarveresek emlegetese. Erre jonnek az idiotak mindenfelol, csak ki kell valogatni, hogy kit szeretnel kozelrol megnezni.

> Az a baj ezekkel az „antifasisztákkal”, hogy
> nagyrészük lelkes komcsi volt annak idején,
> valamint bunkó mucsainak tartják még az MSZP szavazókat is.

Melyik antifasisztak? Ja persze ezzel se lehet viatkozni, mert vegulis csak te tudod, hogy kirol beszelsz. Es ki nem volt komcsi szerinted? Vannak olyan antikomcsik, akik szerint mindenki komcsi volt regen, aki ma ellenszenves. En igazabol az antikomcsikat utalom, mert folyton komcsiznak, holott nyilvanvaloan nincs komcsiveszely Magyarorszagon. Igazi komcsit 89 ota nem lattam, max a Thurmer Gyulat, de o is inkabb vicces, mint barmi mas. Antikomcsi barki lehet, meg a TVben is mutogtjak.

Ezennel megalapitom az anti-antikomcsi mozgalmat.

judge dredd (törölt) 2008.04.22. 18:11:11

Szamárfül · murci.freeblog.hu/ 2008.04.22. 18:08:08! Azt hiszem részemről is ennyi. Szamár, veled meg úgyis összefutok még más blogon :D

Szamárfül 2008.04.22. 18:12:15

Gyere inkébb át, fizetem a taxit, csak fürödj le előtte, az asszony nincs itthon.

Paranoid Android2 2008.04.22. 18:16:19

Mégegyszer bocs! kérem akit tényleg érdekel egy érdemleges vita a magyar társadalom állapotáról, vagy ne agy isten az anti nem anti fronton:)mozdulna:)
Az látogasson idönként ide, tervezünk egy hülyementes vitát ezen kérdésekről:)

kaczor 2008.04.22. 18:16:29

antifasizmus ma = gyurcsányizmus

kaczor 2008.04.22. 18:18:59

igazi fasizmus = gyurcsányizmus

degerely 2008.04.22. 18:22:17

Ejj, de szép logikus gondolatmenet...
Jó így összemosni a dolgokat bizonyára.
Mert ugye akit zavar a sok nagyonmagyar autóborogató, molotovkoktélozó idióta, az kizárólag komcsi-zsidóbérenc feriimádó lehet... Ezekután miért kell csodálkozni, ha a másik oldal hasonló elven lefasisztázza a komcsizókat? Tudom, amit szabad Jupiternek...
Én nem használom a fasiszta szót a randalírozó gyökerekre, jobban illik rájuk a faszista:)

Kendaq Pendragon 2008.04.22. 18:27:35

Azért már ez is túllihegés kissé. Alapvetően egyetértek azzal, hogy Gyurcsány és társainak fegyvere a téma, addig se kell az ország rossz állapotáról magyarázni a bizonyítványt.
Közös ellenség kell. Ezek a náci elveket vallók.
(Teszem hozzá azért is jobb nácizmusról beszélni, mert nálunk az volt, nem az olasz minta, csak az elvtársak nem akartak zavart a rendszerben, ezért volt indexen a nemzeti SZOCIALIZMUS kifejezés, helyette a félre nem érthető fasizmus ugye).
A nácik nevetséges kisebbség, akiket életben tart az állandó figyelem. Persze, azért ne rajcsúrozzanak, ne tartsanak bulikat, stb. Ez szerintem más demokráciában, Nyugaton, is így van.

larry gomez 2008.04.22. 18:28:54

Kidon, before, a hannibál lektür, ujhg, egyetértek.
Azt hiszem, az Andrassew publicisztika és az arra született reakciók ihlethették ezt a nettó faszság-tirádát. Okoskodó barom. Érvelése pedig erősen Bayer Zsoltos.
Persze, hogy vannak megélhetési antifasiszták, köztük sok gusztustalan f@sz, akik túl gyakran kiáltanak farkast és játsszák ki percpolitikai célokra a fasiszta kártyát, ezzel legitimálva saját ámokfutásukat (nem közvetlenül ide tartozik, de lásd Szilvásy “Terrorveszély” György esetét). A konzervatórium vagy Seres azonban sokkal értelmesebben leírja, mi a gond velük.
Az viszont tény, hogy a közvélemény sokkal megengedőbb a fasiszta megnyilvánulásokkal szemben (nem akarnék párhuzamokat vonni, de ha a 30-as évek német közvéleménye nem tolerálta volna a fasizmust – és persze összefogott volna a szociáldemokrata és a kommunista part – akkor Hitler nem került volna hatalomra – a 20-as években nem tolerálta, nem is rúgtak labdába, hiába puccsoltak volna, stb.), aminek eredményeként a mindennapok fasizálódása is megfigyelhető. És ez utóbbi sokkal rosszabb érzéssel tölt el (akár hallani, akár katonaruhába öltözve masírozni látni őket (munkásőröket masírozni látni ugyanennyire zavarna, de ők már hála az égnek nincsenek)), mintha egy balfék/önblamátor/rég önmaga paródiájává vált antifasiszta „véleményvezér” leír valami hasonlót, mint Andrassew – ezt elintézi az ember magában egy „hát ez hülye, bazdmeg”-gel.

xyz 2008.04.22. 18:32:55

zseniális a cikk. szórakoztató a stílusa és nagyon aktuális problémára mutatsz rá

Paranoid Android2 2008.04.22. 18:33:51

Imádom azokat a kultúrembereket akik, némi trágársággal támogatják meg azon véleményüket, hogy nem vagyok szép és kedves.:)
Különösen érdekes, hogy az alkalmazott érvrendszer a foxi maxi tankönyveiből való.
Nyilván a polgazd tankönyv már komplikált lenne:)
Ne anyázzunk kérem!!!!

Dekatlon 2008.04.22. 18:37:57

antiantiantiantidekatlon:
izé... téged miért hívnak így? Rokonok lennénk, vagy csak a véletlen? :P

Bácsfi Diána 2008.04.22. 18:41:06

Hol vagyok, amikor már annyira hiányzom magamnak?

dzsugasvili 2008.04.22. 18:46:52

Vazz, ez a 2. használható írás az Indexen, amit 2001 óta olvastam. A múltkor is valami jó kis blogbejegyzés volt valahol, az volt az 1. Ez egyszerűen hibátlan, szerintem minden józan eszűnek ez kellene legyen az álláspontja.

Antifasiszta csak ott lehet valaki, ahol van fasiszta is, amúgy provokáció az egész. És sajna ha zsidó szardarabok ágálnak Újlipótvárosban a józan magyarok ellen, mondván pl. hogy kihaló faj vagyunk (lásd Tomcat videóját), és hogy ész nélkül nácizik mindenkit, aki nem vele van, akkor bizony ne csodálkozzanak, ha őket tényleg utálni fogják. És a saját fajtatársaik szívják meg miattuk, akik teljesen normális, szintén józan magyar emberek, csak nem kapnak nyilvánosságot, és így rájuk is ferde szemmel néznek a későbbiekben.

Mivel komcsi (jogutód)párt és liberális párt tette tönkre az országot az elmúlt 6 évben, most inkább antikomcsinak, antiszocinak és antilibsinek kéne lenni.

bulb 2008.04.22. 18:50:20

A matematika szerint az anti-antifasiszta az fasiszta! Most vitatkozzál a matematikával!

dzsugasvili 2008.04.22. 18:52:29

És szerinted az anti-antipatikus az meg patikus? Hülye vagy!

bomi 2008.04.22. 18:53:47

Paranoid Android2, szerintem be kéne állítanod, hogy csak regisztráltak írhassanak be... az exhibicionista kisköcsög(ök) miatt a kommentezés így használhatatlan, és egy csomó félreértést szül (a te nevedben is írogatott).

dzsugasvili 2008.04.22. 18:55:08

Bomi,csatlakozok a kérésedhez! Szerintem csináljunk petíciót, esetleg népszavazást az ügyben!

Paranoid Android2 2008.04.22. 18:57:18

Én támogatom, de hogy kell?:)

dzsugasvili 2008.04.22. 18:59:17

Kétlem hogy be tudnál ilyet állítani. Ez a blog.hu-n múlik, nekik kéne erre rájönni.

Reagan mester 2008.04.22. 18:59:44

Kedves blogszerző,

ezt az írást ugye viccnek szántad? Ha annak, akkor egész jó lett. Ha komolyan gondolod, akkor viszont súlyos problémák vannak.

Idézet az írásból: "Az a baj ezekkel az „antifasisztákkal”, hogy nagyrészük lelkes komcsi volt annak idején (...)"

Húha. Ha felütnéd a történelemkönyvedet kedves blogszerző, akkor onnan megtudhatnád azt a meglepő információt, hogy az antifasizmus és a kommunizmus soha nem voltak összeegyeztethetetlen fogalmak, tehát ezzel nem sokat mondtál.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ma szerintem minden normális ember alapból "antifasiszta". És ez nem azt jelenti, hogy kimegy tüntetni a Hollán Ernő utcába, hanem azt, hogy nem tartja szalonképesnek a fasizmus eszméjét, elutasít minden hasonló törekvést, mozgalmat, magatartást.

Idézet az írásból: "Ha nincsenek antifasiszták akkor megszűnik a fasiszták anyagi támogatása is (...)"
Pardon, hogy mi van? Ez a (fél)mondatod azt a teóriámat erősíti, hogy ez az egész csak poén. De akkor egy mosolygósfejet kitehetnél valova.

rm

Szabó Albert 2008.04.22. 19:00:33

Én már alig emlékszem magamra, pedig mekkora szart kavartam pár éve...

bulb 2008.04.22. 19:04:02

Mondjuk azér' én már láttam fasisztákat. Esküszöm, hogy léteznek. Ne tudd meg.

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:05:02

Attól, hogy antifasisztának hívod magad, még nem vagy rendes ember, sőt okos se, erkölcsös se, csak nagyobb eséllyel írhatsz tanulmányt a kancelláriának.
A fasizmus nem emberek verését jelenti automatikusan, valamint a kommunistának levés sokszor csak azt jelenti, hogy más indokból verik az embereket.

Reagan mester 2008.04.22. 19:06:14

Paranoid Android2 2008.04.22. 17:57:54

"És a megbocsájthatatlan bűnöket elkövető bolsik a leghangosabbak az antifasiszta kórusban. Ez egy kicsinyég diszkreditálja az antifasizmust."
Azt mondd már meg, hogy miért diszkreditálná? A kereszténység eszméit és tanait szerinted diszkreditálja, az a néhány pedofil pap? Mert szerintem nem.

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:08:32

Bulb Nem fasisztákat láttál valószínüleg, hanem nettó elmebetegeket.
Amúgy a politika része egyébként az emberek összeverése lásd 2006 október Magyarország. Tényleg az mi volt nácivadászkáim?

dzsugasvili 2008.04.22. 19:08:55

Reagen mester, szerintem meg mindkettőtöknek igazad van. A blogbejegyzésben a szerző nyilván azt érti antifasisztán, aki folyamatosan pofázik, osztja a vele egyet nem értőt (ami ugy mszp-szdsz szimpatizáns kizárólag), de nagyon ocsmány módon.

Amúgy meg tényleg minden normális nyilván antifajgyűlölő (szerintem ez a helyes, mert a fasiszta meg a náci lét azért kicsit összetettebb a fajgyűlöletnél, meg volt azért az ideologizálva), hiszen mindenkinek elmagyarázzák még egész kicsi korában, hogy a négus nem azért barna/fekete, mert koszos, hanem mert másfelé másszínűek az emberek, és ez így van a cigányokkal, kínaiakkal, vietnámiakkal, stb. Ez annyira alap, hogy kár is róla beszélni. Ezt meg az bizonyítja, hogy nem láttam még semmi olyasmit soha, hogy bárkit megvertek volna, vagy bárhogy máshogy bántottak volna Magyaroroszágon, mert barna, sárga, rézbőrű, nagyorrú vagy bármi más. (Csak olyat hogy barna vert fehéret halálra, de az más kérdés.) Pontosan ezért van talán, hogy ha valakit olyan ronda dologgal vádolnak, mint fajgyűlölet, akkor rohadtul felháborodik, és ha a vádló konkrétan antifasisztának mondja magát, akkor utálni fogja az antifasisztákat. Ennyi az egész.

Kangörény_ 2008.04.22. 19:09:53

Hát ti betegek vagytok. Ha ti közösséget éreztek az autógyujtogató, magyargárdás, jegyirodaromboló nácikkal, akkor ti tényleg nácik vagytok. Ha magatokra veszitek mindazt, amit ők érdemelnek, akkor veletek foglalkozni sem kell. Megelőzendő a szokásos libsibolsizást: ez a gyurcsány-kóka banda tönkrevágta az országot, bárki jobb lenne helyettük.
De ti úgy gondoljátok, hogy aki nem lelkesedik az árpádsávos tahókért, az komcsi, de minimum zsidó. Pszhichiátriai eset vagytok mindannyian.

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:10:13

Reagen
Pedig diszkreditálja az egyházat a papi pedofília, csak nekik egy kicsit nagyobb erkölcsi tőkéjük van:)

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:14:17

Kangörény a gyujtogató banda nem náci, hiszen még annak is hülye. A randalírozók orvosi rendészeti problémák csupán, az hogy miket kiabálnak irreleváns, pont az ellenkezőjét is üvöltenék ha az tűnne menőnek.

Ron Vibbentrop 2008.04.22. 19:18:43

Nem. Nem én vagyok a TV doktor. De ő is a pártunk tagja. Dr. Mingelengnek hívják. Ha nyerünk New Hempsteadban, ő fogja vezetni a városi kórházat. Az ikreket ingyen akarja gyógyítani.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.04.22. 19:21:16

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:14:17

Ez belemagyarázás. Aki náciként viselkedik, az náci, tök fuggetlenul attól hogy van-e bármi fogalma arról hogy mit ordít.

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:23:15

Nem, a tömegpszihózis nélküli náci a náci, a többi csak focidrukker Újpest-Fradi pl.

Ron Vibbentrop 2008.04.22. 19:23:30

Mint korábban írtam, nem vagyunk "nácik". A pártunk neve helyesen Nemzeti Bocialista Párt.

bomi 2008.04.22. 19:25:05

Paranoid Android2 2008.04.22. 18:57:18
Én támogatom, de hogy kell?:)

A kedvedért létrehoztam egy tesztblogot ;-)
Szóval: A profiloldalon a Blogok-nál kiválasztva a "Paranoid Android" (ennyiresenkinemlehethülye) blogot, felül a "Beállítások" fülre kattintva az alatta bejövő fül-sorban a "Speciális" fül "Kommentek" szekciójának közepén van az "Ők kommentezhetnek" lista, ott válaszd ki a "Bárki" helyett a "Belépett felhasználók"-at, majd tekerj az oldal aljára, és klikk a mentés gombra.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.04.22. 19:25:44

Bárki lehet náci. Esetleg cigány. Még csak meg se kell tanulni hozzá a nyelvüket, elég ha csinál 10 gyereket és bökdösi a tobbi magyart az aluljáróban.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 19:25:54

McGöring keresi telefonon, a zuhanóbombázók ügyében.

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:26:46

Külügyminiszter úr! Ahhoz hogy a náci kórság terjedjen kell ám a sok okos kommenista is aki moszkvai utasításra nem támogatja a centrumot!

Ron Vibbentrop 2008.04.22. 19:27:03

Idióta! Ha még egyszer ilyet tesz, lámpaernyőt csináltatok belőle a főnökkel!

KoenBp 2008.04.22. 19:30:16

Kissé demagóg, ellenben -természetesen- kellőképpen primitív szösszenet a kedvenc témában.
Kár összemosni a politikát a nácikkal, mert semmi közük egymáshoz.

Szokásos történet ez ha a legaljára nyúlunk ennek a csordultig szaros lavórnak.
Ugye minden szép szál náci alapvetően először hegedű/zongoravirtuóznak; atomfizikusnak, építészmérnöknek; tőzsdecápának "tanul" aztán ahogy telnek múlnak az évek egyre kisebb esélyük van a boldogulásra mert azok a csúnya zsidó pedagógusok (minden tanár minden iskolában zsidó ezt sose felejtsétek el) sorra buktatják meg őket mindenből... igaz?
Mennyivel könnyebb bukott emberként kopaszra borotválni a fejünket, bakancsot húzni, és minden jöttment csőcselék-hordába beállván teli torokból üvölteni...

Azért mindenkinek sok szerencsét kívánok ;~)

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:31:29

Bomi Köszönöm az informatikai gyorstalpalót!
Megcselekedtem.
Auslander raus!

Reagan Mester 2008.04.22. 19:37:06

Azt nem értem, hogy ha az egyik oldal azt mondja, hogy ne egyél szart, akkor a másik oldal miért kezd el csak azért is szart enni. Miért kell minden egyes kérdésben az ellenkező álláspontot elfoglalni?

"Paranoid Android2 2008.04.22. 19:10:13
Reagen
Pedig diszkreditálja az egyházat a papi pedofília, csak nekik egy kicsit nagyobb erkölcsi tőkéjük van:)"
Leírom még egyszer a kérdést: A kereszténység eszméit és tanait szerinted diszkreditálja, az a néhány pedofil pap?

Nem kevertem bele semmiféle egyházat, és nem véletlenül.

Egyébként én az antifasizmust én belyettesíthetőnek - és behelyettesítendőnek - tartom az antirasszizmussal. Ugyanis a mai szóhasználatban, mint többen írtátok keverednek ezek a fogalmak, hogy: náci, fasiszta, rasszista. Amiről a közbeszédben szó van antifasizmus címszó alatt, az általában nem egy Mussolini-féle fasizmus elleni küzdelmet jelent, de nem is egy hitleri németországi nácizmus kiépítése ellen való tiltakozást (igaz, ez jobban közelít a fasiszta szó ma használt jelentéséhez), hanem inkább egy rasszizmus ellen történő tiltakozást. Én ennek megfelelően tudom értelmezni az antifasiszta szót.

Ha meg valakire azt mondják, hogy náci, akkor az nem feltétlenül azt jelenti, hogy tisztában a Mein Kampf minden egyes szavával, a náci ideológia minden részletgondolatával, elég ha nagy vonalakban egyetért az alapokkal. Ugyanígy ha valakire azt mondod, hogy kommunista, akkor nem - feltétlenül - jelenti ez azt, hogy Saint-Simon-, Marx- és Vlagyimir Iljics műveinek részletekbe menő ismerője.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2008.04.22. 19:37:36

Csak azt mondd meg, kedves Android, hogy miért nem náci szerinted a kuruc.info, Tomcat, Budaházy, a Gárda és további bűntársaik?

Ron Vibbentrop 2008.04.22. 19:39:28

Nein! Soha nem voltam külügyminiszter. Nem születtem Weselben, 1893. április 30-án. Nem jártam ott soha. Én csak egy fűszeres vagyok New Hempsteadben.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.22. 19:40:20

jó írás
nem is értem miért került index címlapra

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:45:07

Igazad van Reagen, de mégis a cselekedetek alapján ítéljük meg az ideológiákat.
A kommunizmus is olyan szép, amíg le nem verik a vesédet.
A politikai ideológia pedig nem teljesen függ össze a jellemmel.
Voltak rendes emberek akik hittek a fasizmusban, a kommunizmusban, sőt a nácizmusban is. Általában későn jöttek rá mibe keveredtek.

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:49:24

bm613
Nem foglalkozom elmebetegekkel(Kuruczinfo).
A Gárda meg még nem csinált semmit, majd ha megsértik a törvényeket akkor gyanus lesz, hogy miért is nem lép az éber rendőrség.

Herr Ron V.
Kölcsönadná a Moszkva térképet?

Ron Vibbentrop 2008.04.22. 19:51:34

Lengyelországban is csak egyszer jártam. Egy koktélgyárossal.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 19:51:35

Olvasom itt PA kommentjeit, és egyre kevésbé értem mire is akar ő kilyukadni. Leginkább egy nácimozsdatásnak tűnik ez az egész, hisz dehát azok nem is azok, akik autókat gyujtogatnak, meg egyébként is. Akkor az autógyújtogató nácikkal nincs gond, sőt, inkább azok a rohadt antifasiszták dögöljenek meg, mert miattuk van az egész?
Noooormális?

Paranoid Android2 2008.04.22. 19:54:18

RV Tigris harckocsival?
patróna
arra akarok kilyukadni, hogy attól, hogy nácinak hívsz mindent amitől félsz a megértéséhez nem jutottál közelebb.

Ron Vibbentrop 2008.04.22. 19:59:41

Akkor még nem volt Tigris harckocsink... akarom mondani, akkor még nem tartottunk szegfűszeget a fűszerüzletben. Ich weiss nicht, was für eine Tigris harckocsi.

Paranoid Android2 2008.04.22. 20:02:46

Van magának az a Hitler bajuszos kefefrizurás barátja Mr Hilter vagy hogy hívják ő hogy van? Volt azóta síelni Moszkvában?

Ron Vibbentrop 2008.04.22. 20:07:57

Ó, igen, Mr. Hilter, ő lesz a New Hempstead-i polgármester, ha nyerünk. Megpróbált Moszkvába utazni, de végül nem sikerült. Mivel a látogatása sikertelen volt, inkább Moszkvából mentek vendégségbe hozzá. Sajnos, nem sikerült túl jól az a látogatás sem, bár sokáig tartott. Mr. Hilter teljesen készen lett tőle, jól le is égett. A koktélgyárossal még jó volt a viszony, egy fura nevű lengyel helyen találkoztunk, Katyusa vagy Ktyn, nem emlékszem pontosan, olyan régen volt.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 20:09:09

Hát nézd, aki Lonsdale melegítőben, bomberdzsekiben, terepszínű nadrágban, kopaszra borotvált fejjel üvölti, hogy zsidókat a Dunába, nehéz nem nácinak nevezni. És ne gyere nekem a tömegpszichozissal és hasonlókkal, ezek az emberek egyszerűen primitív, logikus gondolkodásra képtelen, zsigerből ostoba véglények, akik csak egyetlen megoldást képesek megfogalmazni minden problémára: takarogggyazámból.
És nem azért undorodom tőlük, mert okom volna rá, hogy féljek tőlük. Egyszerűen értelmes, európai gondolkodású ember nem tehet mást, mint hogy elutasítja az ilyen szélsőségeket, függetlenül attól, hogy baloldali, vagy jobboldali(konzervatív) érzelmű.
Az meg, hogy szerinted aki antifasiszta az egyben kommunista is, nettó hülyeség, de szerintem ezt már elmondták páran előttem is. Ezzel magad is oda süllyedsz, mint ahol a náciék tanyáznak, mert ez ugyanaz a kétbites faszság, mint amikor kopaszék szerint aki nincs velünk, az nem is magyar.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.22. 20:11:05

egyébként én sem bírom ezeket a gyűlölködő, kirekesztő, magukat felsőbbrendűnek gondoló népséget,: az antifasisztákat

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 20:15:09

"Gyurcsány Ferenc is részt vesz azon a tüntetésen, amit magyarok ellen szerveznek."

Bruhaha, egy újabb beteg érkezett.

Paranoid Android2 2008.04.22. 20:15:45

De ki beszél itt a gyujtogatós elvtársakról?

Itten az OV határolódjon el korusról van szó, meg azokról akiknek nem szégyen kiállni a fletó mellé.
Tudod valahol baromi sértő, hogyha kiderül rólad, hogy nem tartod az öszödi beszédet Deék Ferenci intellektuális és erkölcsi teljesítménynek akkor már rögtön náci vagy.

Paranoid Android2 2008.04.22. 20:18:19

RV pont ön emlegeti náci rémtettek helyszinét?
És ha jól értem nem vált be a Vörös Hadsereg Tours?

Bobby Newmark 2008.04.22. 20:18:30

Kicsit off, meg megkésve, csak az "akkorisnekemvanigazam" szellemi maszturbáció kedvéért:

Kopaszmercis! Aszondod:
"Olyan film, hogy Amerikai Historia X nincsen.. van Amerikai Historia, meg American History X..."

Szó'sz a mozisoknak, tévéseknek, forgalmazóknak, egyebeknek is, hogy rosszul tudják? :P

port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=3602&i_city_id=3372&i_county_id=-1
dvdkep01.extra.hu/cimke/A/Amerikai%20historia%20x-cd.jpg

Ha már belémkötsz, legalább olyan dologba, aminek van alapja is, plíz! :P :D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.22. 20:18:48

én úgy tudtam, hogy magyar fiatalok akartak tüntetni azon a napon
bocs, ha igazam van

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 20:24:04

"Tudod valahol baromi sértő, hogyha kiderül rólad, hogy nem tartod az öszödi beszédet Deék Ferenci intellektuális és erkölcsi teljesítménynek akkor már rögtön náci vagy"
LOL

Te komolyan azt hiszed, hogy ez ilyen egyszerű? De persze hülyék minden oldalon vannak, ha mondjuk konkrétan téged valaki lenácizott, mert nem úgy értelmezted az őszödi beszédet mint ő az is elmehet a picsába. De itt nem egészen erről van szó. Lehet, hogy te fogalomzavarban szemvedsz, vagy csak simán hülye vagy, és neked az emeszpédroid=antifasiszta. Ez ugyanúgy faszság mondjuk, mint hogy a fideszdroid=náci.
Talán tisztába kéne jönnöd a fogalmakkal, mielőtt blogolásra adod a fejed, és összemosol mindent mindennel.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 20:25:43

wmiki, és tüntethettek is. Magyar fiatalok egy másik csoportja meg úgy gondolta, hogy ők is tüntethetnek ugyanazona napon.
Amúgy ki vagy te, hogy meg mered mondani, hogy ki a magyar, hmm?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.22. 20:27:19

hujuj
kemény szavak ezek a gumiketrec nevű blog írójától, aki akkora szellemi magasságokban leledzik, hogy a világegyetem összes szavának jelentésével tisztában van

mi erre a válaszod kedves paranoid?

873ujr3rk 2008.04.22. 20:28:26

"Hát nézd, aki Lonsdale melegítőben, bomberdzsekiben, terepszínű nadrágban, kopaszra borotvált fejjel üvölti, hogy zsidókat a Dunába, nehéz nem nácinak nevezni. És ne gyere nekem a tömegpszichozissal és hasonlókkal, ezek az emberek egyszerűen primitív, logikus gondolkodásra képtelen, zsigerből ostoba véglények, akik csak egyetlen megoldást képesek megfogalmazni minden problémára: takarogggyazámból.
"

ezek az emberek valoban a fenti jelzokkel illethetoek leginkabb. ennyit tudnak, nem tobbet.
hombologni, kukat/autot gyujtogatni etc.

ha erosen jobbos orszag lennenk, gonosz kizsegerelo jobbos vezetokkel, jobbos 40 evvel magunk mogott, pontosan ezek az emberek gyujtanak fel a gaz kapitalistat, tornek zuznak az uzleteket etc.
nem nacik. butak. ostoba veglenyek, fergek.
nem eszme menten mozognak, hanem arra varnak h valaki megmutassa nekik a bosszu utjat. teljesen mind1 hogy az illeto komenista lozungokat, vagy naci fasszagokat hangoztat, ha kelloen eroszakos es demagog , korulotte fognak tobzodni.

hogy az oket figyelo hatalmi elit, media mikent hasznalja aztan megmozdulasaikat, hat az mar mas tema.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.22. 20:29:00

és milyen érdekes, hogy "véletlenül" pont ugyanabban az utcában tüntettek az azért annyira nem magyar és nem olyan rettenetesen fiatalok is...

hiszen a hollán e. utcában mindig is rendszeresek voltak ezek a tüntetésel...

Paranoid Android2 2008.04.22. 20:30:41

Kicsit kevésbé kioktatóan ha kérhetném patróna!
Tudod a dolog lényege, hogy ez egy humoros írás. Tele az ehhez szükséges nagyvonalúságokkal. Én élvezem, hogy az antifasiszták kiakadnak azok meg akik nem fasiszták meg nem antifasiszták egyszerre jót röhögnek. Irhattam volna valamit az antiklerikálisokról is, ami megint nagy divat, mintha az egyház vissza akarná (tudná) foglalni a társadalmat.
Csak azért csináljátok, hogy ne kelljen az ipari méretű kormányzati dilettantizmusról és rablásról beszélni.

873ujr3rk 2008.04.22. 20:31:03

patrona, az egesz hollan faszsag kezelheto lett volna igy is:
tc-t megfogni, bebaszni oda ahova valo, a megmozdulast betiltani, a megjelenoket pedig kello erovel feloszlatni. viszlat szevasz.

ne akard nekem megmagyarazni, hogy egy polgar tamas szintu figurat kello akarattal es odafigyelessel nem lehet hidegre tenni. lehet.
minden eszkoz a hatalom kezeben van de nem akar elni vele. mert igy lehet nacizni.

Reagan Mester 2008.04.22. 20:33:52

wmiki :D

Rákattintottam a blogodra. Nagyon aranyos. Ha te péntek esténként kanalat teszel a tévé tetejére, és várod, hogy elgörbüljön, akkor veled ideológiai- és szemantikai kérdésekről nem vitatkoznék.. :D

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 20:36:33

873ujr3rk, ezzel én is tisztában vagyok, hogy Ferencnek úgy kellett ez a Hollán Ernő balhé mint egy falat kenyér. Én ott voltam, hallottam milyen vastapsot kapott, és láttam az emberek arcát, mennyire örültek neki. Szerencsétlen nácik(és most nem fogom árnyalni, hogy széljobber, és vagy focihuligán, akármi, náci és kész) meg nem veszik észre, hogy az akcióikkal csak maguk ellen hangolják a józan többséget, és még a kormánynak is jól jön, hogy csinálják a fesztivált. Ostobák, pont.

PA: Ha ezt humoros írásnak szántad, szerintem add oda a Farkasházynak, az biztos jót röhögne rajta, hasonló a "humorérzéketek". Vagy csak simán szarul írsz.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.22. 20:37:42

köszi rm
próbálom elsajátítani a "baloldali/tudományos" szemléletű véleményformálást (demagógiát), a másik nézőpontból megközelíteni (leírni), de az igazat megvallva, gyakran nem érzek hozzá magamban elég erőt

Bobby Newmark 2008.04.22. 20:39:07

Reagan, ne bántsd szegényt, mindenhol ezt kapja. Én is már szégyellem magam, hogy odamentem kötözködni... :P

873ujr3rk 2008.04.22. 20:39:23

patrona: "minek ment(el) oda ?"
egyebkent nem, nem hergelik maguk ellen a jozan tobbseget. hidd meg az is mukodik, hogy ha feri valamit nem szeret, akkor abban vszinuleg van valami jo.

Bobby Newmark 2008.04.22. 20:43:19

Jé, ez nem is az a blog....

wmiki!

Az enorszagom.buzz.hu az nem a tied? Két ilyen agyament Miklós is van az országban?

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 20:45:11

Kiváncsi voltam milyen egy antifasiszta tüntetés, mert a fasisztáról már voltak elképzeléseim.

Miért is nem? De ahogy korábban írtam, szerintem is faszság volt Ferencnek oda menni, ez akár meg is felezhette a résztvevők számát.

Paranoid Android2 2008.04.22. 20:48:15

patróna én ritkán szoktam kikérni valamit magamnak, de ez a farkasházis hasonlítgatás túl megy minden határon. Én személy szerint ha valakinek tetszik az írása azt ha nagyon jó leírom, de lebarmolni a szerzőt igazán nem illik már csak kultúráltság okán sem.
Az ilyen a heti hetes szintjén értelmezhető személyeskedés a lelkileg náci-bolsi alkatú emberek szokása.
farkasházi, hát ne találkozzunk:)

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 20:50:30

Rövid o-val lécci.

Én pedig személy szerint ha valakinek nem tetszik az írása, azt megmondom neki. De persze azt is ha jó, de ez esetben erről szó sincs. Dehát ez csak egy vélemény, ami meg szabad, ugye.

megatróger 2008.04.22. 20:50:32

így van! a bombagyáros bohóc is megmondta, hogy az antifasiszta a métely, amit ki kéne irtani! milyen emberek azok, akik nem szeretik, ha molotov-koktélokat dobálnak jegyirodákra?! hazaáruló büdös komcsik!
nácik pedig nincsenek, csak igaz magyarérzelmű emberek, akik tudják, hogy Hitler szerette a magyarokat, és csak jót akart nekik.
a zsidók pedig saját magukat lőtték a Dunába.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.22. 20:51:12

hujuj bobi!
ha tudnád mennyi agyament van ebben az országban

nézd csak meg az index címlapon lévő blogok nagyrészét vagy a szkeptikus oldalt
fullosak

Énmagam123456 2008.04.22. 20:57:46

Jó cikk! Lehetne ez a címe: Objektíven a zsidókról

megatróger 2008.04.22. 21:08:23

és csodálatos dolog, hogy 2008-ban, Európában egyedül, Magyarországon a legdurvább szitokszónak az "antifasiszta" minősül.
Gratulálunk, magyarok.

Paranoid Android2 2008.04.22. 21:10:10

patrona
neked tényleg nem megy ez a humor dolog:)

megatróger 2008.04.22. 21:13:40

jó úton haladtok. egy második Trianon felé.

megatróger 2008.04.22. 21:19:46

2008, Magyarország

az annyira lenézett románok lassan már az űrprogramjukat indítják be, itt meg lerohad minden, jegyirodákat gyújtogatnak, nemzeti ünnepeket változtatnak idegbeteg hőzöngéssé, és immár nem is a "komcsi" a legcsúnyább szó, hanem az "antifasiszta".
2008, Magyarország, Európa(?)

Ehhez tényleg csak gratulálni lehet. Ez egyszerűen zseniális. Ilyenre semelyik más nép nem képes.

Wuff 2008.04.22. 21:24:44

Csak annyit az egészről, hogy szánalmas az a sok ingyenélő, akinek nincs jobb dolga, mint mindig tüntetni valami ellen (ami ráadásul nincs is).
Mindenki egy nagy barom, aki azt hiszi, hogy e kérdéskör az ország legnagyobb problémája.

megatróger 2008.04.22. 21:26:12

az amcsik boldogok lehetnek, hogy léteznek náluk ostobábbak is.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.22. 21:26:28

Nos a PA féle humor úgy néz ki tényleg nem az erősségem, a fene vigye el.

hessler 2008.04.22. 21:31:20

Az antifasisztázás jól fizet?
És az anti-antifasisztázás?

limonade joe 2008.04.22. 21:58:55

seggfej, tarparaszt, lónyál

tcom 2008.04.22. 22:06:38

Biztos sokan leírták, hogy attól hogy nem pókos emblémával és karlendítéssel masíroznak pl magyar gárda pocakos, operett új-nyilasai, attól még náci eszmék alapjaival büszkélkedhetnek. És mindazok, akik lengetik a nyilasok csíkos zászlaját igenis nácik. Úgy hogy éppen annyival több náci van ma magyarországon, amennyi van. Ehez nem kell antifasisztának lenni, hanem gondolni kell a jövőre és dolgozni, nevelni gyerekeket. A legtöbb höbölgő szerencsétlennek mégy gyereke sincs, és éppen unalomból, meg sötétségből csatlakozik a nemzeti bábszinházakhoz. Az pedig, hogy ezt meglovagolja korábban jóbb sorsra érdemes párt is... szomorú.

lottebitte1 2008.04.22. 22:10:47

Egyetértek a cikk írójával, És a stílus is frappáns. Még ilyet!

pazola 2008.04.22. 22:58:50

Eloszor azt hittem, ez valami vicc. De aztan beleolvastam a tobbi posztba, es latom, hogy nem az.

Kar.

ántikomonista 2008.04.22. 23:14:20

Végül is ezek az antifasiszta elemek vágták haza az országot, az elmult 6 éves , gyászos szereplésükkel. Igazából 45 ' - óta hatalmon vannak, lényegük a nemzetellenesség, valamiféle zavaros ántifasiszta jelmezbe bujtatva. Szégyen, hogy mennyien megélnek ma is az antifasizmusból. A legnagyobb kártevésük a magyar elem következetes visszaszorítása csonka, és nagymagyarországban ténykedésükkel. Veszélyesek, az tény.

Agent Cooper 2008.04.22. 23:18:29

Mindig is tetszett, amikor a kommunista összeesküvés-elmélettel operáló, otthon halkan cigányozó és zsidózó, mélykeresztény nacionalisták arról érvelnek, hogy ők nem nácik és nem fasiszták.

Megmondtam má nemértő? 2008.04.22. 23:38:18

A '90-es évek elején jártam egyetemre. Mindenki egy szabadságszerető, avagy alapvetően liberális világnézetű személynek ismert. Ma ez a szó - liberális, az egyik komoly szitokszó nálam. Tönkretették ezt a dolgot, kiábrándultam a végletekig. Megutáltam a sok gőgös, magyarozó szdsz-es származású vagy odáig elhülyült sejpegő-raccsoló hígmagyar kreatúrát. 1% százalékon vannak, a haverjaik meg kb 15-ön, és mégis ezeket kell nézni, hallgatni egy egész országnak minden nap, minden forrásból. Ha már vége is lesz, nagyon sok idő kell amíg a magyarok megbocsátanak ezeknek. És egyszerűen nem lehet megszabadulni tőlük, hiába a demokrácia vagy mi a szar. Na, ilyenkor repül a molotov-koktél, és senki nem szólhat ellene. Az íreknél 25 évig ment ez a dolog, de kivívták és most élenjárnak Európában (Ejrópában, az un. liberálisoknak). Miért lennének ők különbek a magyaroknál?
Magyarok! Különbek ők nálunk?

hot little bitch 2008.04.22. 23:47:08

Egyszerűsítesz ez a legnagyobb bajom.
Aztán hazudsz, ez a kisebbik bajom - ezt igazán nehéz ma ugyanis elkerülni mikor frankótmondunkmeg.
Nem akarsz árnyalni - ezen meg már meg sem lepődöm.

További szép napot, és sikeres egyszerű-postokat!

DrPepper 2008.04.22. 23:47:19

Szellemes írás.

A nyilasok csíkos zászlaja benne van a címerünkben. Akkor tán ki kéne venni. Ezzel a logikával a német himnusz is fasiszta. Lehetne nagy tüntetést szerveni ellene. De erre nem telik a bátorságból...

hot little bitch 2008.04.22. 23:49:24

Lowfast-nak adok igazat. Írjuk le mégegyszer nagybetűvel a taobölcsességi magasságokban szárnyaló szentenciát:

Magyar égre magyar csillagot!

MAGYAR SEGGBE MAGYAR LÓFASZT!

Megmondtam má nemértő? 2008.04.22. 23:52:01

hot little biboldó!

Wágner hét van, nem vásárolsz?

KoenBp 2008.04.22. 23:56:51

magyar nyelvre magyar szart

Ron Vibbentrop 2008.04.22. 23:57:27

Még nem jeleztem, de nagyon jól állunk New Hempsteadben. Ha most tartanák az időközi választást, Mr. Hilter legalább 10, de lehet, hogy 15 szavazatot is kapna. És ez a szám napról-napra növekszik!

Megmondtam má nemértő? 2008.04.23. 00:24:45

A hazai liberalizmus és annak "antifasiszta" szemkilövető törpepártja nem más mint egy rákos sejt a magyar nemzet testén. Kemoterápiát!

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.23. 00:26:48

Sajnos sok szavazat elveszett, amikor azt a csecsemőt fejbeharapta, de majd a magas bociális juttatások ígéretével visszahozzák, sőt meg is dulpázzák.

G.T. 2008.04.23. 00:58:30

Miért azok mennek el az antifasizta tüntetésre, akik sokat loptak, vagy sok lóvéjuk van? Ld. politikusok, zsidók. A cigányoknak is ott lenne a helyük az antifasiszta tüntetésen! Miért nem mennek? Az idióta antifasiszta tüntetőket viszont kamerára veszik, így legalább lehet tudni, hogy kik lopnak, és kiknél van a lóvé! Nem tudom, hogy van-e nyílvántartás róluk, hogy ki tartja magát antifasisztának... Sok antifasisztával találkoztam már, de még fasisztát nem sikerült találnom Magyarorországon, szerintem nagyon elbújtak! Vagy én is antifasiszta vagyok? :) Vagy én vagyok a fasiszta, azért nem találok egy fasisztát sem Magyarországon? ..kezdem zavarba hozni magamat...

G.T. 2008.04.23. 01:00:58

Parasztok fegyverbe! Le a fasisztákkal, és az antifasisztákkal! :)

magyaroknyulai · http://magyaroknyulai.blog.hu 2008.04.23. 02:56:15

Mit tehet egy magyar ha azt szeretné,hogy Feri tényleg menjen a picsába?

Paranoid Android2 2008.04.23. 06:39:58

Mr Hilter 15 szavazata a legpédátlanabb nemzetibocialista előtörés a birodalom történetében. Az, hogy a Nemzet Idiótáinak Pártja a szavazatok 41%-át kapta meg Több pénzt az embereknek és Jóléti rendszerváltást jelszavak mentén az lényegtelen, hiszen ők csak nem veszélyeztetik a demokráciát, hiszen vezetőjük Mr Szlátin igen rendes ember.

limonade joe 2008.04.23. 07:03:13

Annyit az anti-antifasisztáknak: Egy ember a vasárnapi istentisztelet után szól a papnak: Hetek óta a tyúklopásról prédikálsz, nincs más témád, hagyd már abba, kicsit már unalmas. Erre a pap: Nem tudom abbahagyni ezt a témát, amíg be nem fejezed a tyúklopást.
Fejezzétek be tyúklopást, mi befejezzük a prédikááxóciót.
A te logikád szerint még a végén kiderül, hogy a jegyirodát az antifasiszták támadták meg.
Paranoid Android: Azon kívül, hogy a neved találó: a te fajtád többet árt mint 10 Tom Cat.
Index-szerkesztők: egy kis szellemi és erkölcsi színvonal kellene, ilyen 0 blogokat nem kellene felhozni csak azért, mert a szerző hülyeséget irogat, mert egyébként, látszik, hogy a kutya sem kíváncsi rá.
Még szerencse, hogy az antifasizmus már a négy parlamenti pártra jellemző, mint ahogy egy normális országban.

states 2008.04.23. 07:07:31

Sok mindent elmond a magyarországi fasiszta-anifasiszta politikai paródiáról, hogy Bayer Zsolt a baloldali megmondó emberek szerint a zsidókat dunába lövöldözők szellemi utódja, míg a kurucinfo szerint magát svábnak álcázó zsidó Gyurcsány-bérenc...

Paranoid Android2 2008.04.23. 07:08:18

joe
nagyon találó ez a tyúklopásos dolog:
Mi szólunk, hogy ne lopjatok.
Ti mondjátok: Fasiszták vagyunk. Ti meg az antifasiszták.
Mi mondjuk az antifasiszták is lopnak.
Ti mondjátok nácik vagyunk.
Mi mondjuk nagyon loptok.
Ti mondjátok erősödik a fasizmus.
Mi mondjuk mindent elloptatok már.
Ti mondjátok, mindenki aki éhes fasiszta.
És így tovább....

hattyú 2008.04.23. 07:21:19

sztem sok pszichiáter kéne ide és plázák helyett lelki gondozókat kéne építeni...

DEP 2008.04.23. 07:31:19

Én támogatom az anti-antifasiszta mozgalmat!

states 2008.04.23. 07:33:34

Figyeljük csak, hogy ír egy igazi antifasiszta, aki rasszista: „A zsidók… kitüntetett szerepet vállaltak a világ kommunikációs összekapcsolásában, a hírközlésben, a kereskedelemben, az intellektuális dialógusban, a Föld és a rajta élők világgá változtatásában… Ez az egyetlen világnép, és ebből fakad a rendeltetése is… A zsidók nem lesznek utcaseprők, mert a sok évezred alatt felhalmozódott intellektuális tőke tovább öröklődik az utódokra. Az érzékenységet, az alkatot és valószínűleg az intelligenciánk természetét is összeadjuk abban a génkoktélban, amik a gyermekeink.”
/Konrád György/
Ugye, milyen hiteles egy rasszista antifasiszta...

vazze... 2008.04.23. 08:01:22

tök mindegy ki a náci és ki a nem náci, 50 év és cigány ország leszünk. Már most sajnálom a
leendő unokáimat... No most lehet hányni!

degerely 2008.04.23. 08:07:00

Mivel nyílvánvalóvá vált, hogy sokan az alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában, segítek:
Fasizmus -> hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus
Nácizmus -> hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetiszocializmus

Fitz 2008.04.23. 08:10:48

"hivatalból nem engedélyezhet náci, fasiszta megmozdulást, tehát ha nem tilt be bejelentésekor valamilyen demonstrációt,"

Azér' a várban szokott lenni megemlékezés a magyar, meg német katonák hősi kitörésének alkalmából. Oké legyen, jogos, meghaltak, meg katonák voltak, kell. Biztos véletlen, hogy "szkinhednek látszó" emberek gyülnek ott leginkább, bomberben, bakancsban, kopaszon. Ez már baj, szeretnék úgy menni, hogy ilyen arcból kevesebb van. De legyen, nem tilos ilyen ruhákba öltözni és menetelni. Viszont amikor koszorúzásnál azt mondja a géniusz: "akik vérüket adták hazájukért és fajukért", akkor úgy gondolom az ott egy engedélyezett náci tüntetés.

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2008.04.23. 08:20:43

Sziasztok!
Előre vetítem én egy közepes faluban élek nem nagyon értek ezekhez a magasröptű dolgokhoz, de látom itt sok a szakértő, ha rákeresek a gugliban a náci, fasiszta, antifasiszta kifejezésekre 2007-ben 9000000 találat, gazdasági válság 2007-ben 780000, ezt azt jelenti, hogy a nácizmus nagyobb baj, mint a gazdasági problémák, vagy egy falusi bunkó vagyok, mert, Szlovákiába helyeztem át a cégemet rosszul értelmezve a nácizmus és a járulék és adó terhek összefüggését?
Üdv Pelikán

Seduxen (már NEM dr.) 2008.04.23. 09:54:26

"Panem et circenses"... Milyen jól elvannak itt a szénné képzett fotelharcosok, és osztja mindegyik az észt, hogy ki miért anti, meg miért anti-anti... Kár, hogy az egész qrva országra ez a jellemző, hogy az ilyen értelmetlen vitákkal van tele minden, és elsiklanak az emberek az igazán fontos dolgok felett. Ha valaki tud konkrét választ adni az alábbi kérdésemre, megköszönném: kik okoznak/okoztak több kárt ennek az országnak, a "nácik" (írhattam volna fasisztát, vagy bármelyik "szinonímáját", mert sokan úgysem tudják a különbséget), vagy az antibőrbe bűjt ultraliberalisták? Mind erkölcsi, mind gazdasági, mind kulturális síkon...
Előre is köszönöm a nagyszámú, higgadt, és kulturált választ!

Rwindx 2008.04.23. 13:40:10

Azért csak megragadták az alkalmat jópáran hogy gondolkodás nélkül lefasisztázzák azokat akik ez ellen szót emelnek. Fogadjátok őszinte gratulációmat, így töltitek meg értelemmel, céllal és tartalommal az anti-antifasizmust, az ugyanis jobbára erről szól.

Nem arról van szó hogy mi a kapcsolat a zsidók, a nácik, a világbéke, a rasszizmus, kommunizmus,köztársaság stb között. Az anti-antifasizmus nem a nácizmus támogatásáról szól. Hanem azokról szól akik lefasisztáznak bárkit akár zsenge értelmi képességeik okaként, akár politikai,stb céljaik elérésének érdekében.

Én így gondolom.

degerely 2008.04.24. 08:27:23

Seduxen

Az országnak pl. az iszlám szélsőségesek minimális kárt sem okoztak, mégsem hiszem, hogy bármilyen aspektusban pozitívan kellene hozzájuk viszonyulnunk... A tolvaj az tolvaj, mégha nem is az én tyúkomat lopta el. Remélem érthető voltam.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.04.24. 13:17:32

degerely: egyvalamivel egyet tudok érteni, a tolvaj, az tolvaj, Így van. Ennél pontosabb definíciót magam sem tudtam volna adni a mai magyar "liberálisokra". Köszönöm, hogy megtaláltad a megfelelő szót...
Igazad van az iszlám szélsőségesek az országnak minimális kárt sem okoznak, mégsem kell őket szeretni. Na most gondolj bele abba, akik még kárt is okoznak az országnak (nem is keveset), azokhoz hogyan kell viszonyulni?

gargoyle 2008.06.12. 17:53:48

asszem hogy ha modern kisplasztikat keszitenek "amit meg akarok magyarazni meg is tudok" cimmel akkor ezt a blogbejegyzest es a kommenteket kell csak plexibol kionteni es bekeretezve allvanyra kirakni. _nyilvan_ minden antifasiszta/antirasszista mocskos tolvaj ez egyertelmu. mindenki aki az ellen tiltakozik ha az orszagban _kizarolag_ rassz vagy vallasi kulonbozoseg okan diszkriminalnak vagy vernek meg embereket, az a nemzetkozi karvalytoke fizetett ugynoke. az viszont csak veletlen egybeeses hogy szegeny emberek punkt szelsojobboldali szervezetek standard egyenruhajat, szolamait es nezeteit alkalmazzak, ok igazabol csak a. el vannak keseredve es a sirastol csak az a szo jut az eszukbe hogy zsido b. ha esetleg megse lehetne letagadni hogy nacik akkor rogton nem velunk vannak, csak hozzankcsapodtak, nem is ismerlek, ugye laci? (:

gargoyle 2008.06.12. 17:54:23

most nezem de jot nekroztam :D

gudmen 2010.04.10. 03:52:46

rég olvastam ennyire jo posztot..a mü stilisztikáját kellene látnotok, a tartalom másodlagos..annak ellenére, hogy minden betüjével egyetértek..:)
süti beállítások módosítása