Kikopik alólunk ez a rendszer is

 2008.02.19. 07:39
 

Gyűlöletbeszéd és aláírt egészségbiztosítási törvény

 

Véleményem szerint, ha a Köztársaság Elnöke elé olyan jogszabály kerül, amelynek súlya és hatása, olyan mértékben változtatja meg az emberek mindennapi helyzetét, mint az egészségbiztosítási törvény és amellyel Ő maga jelenlegi formájában nem ért egyet, azt erkölcsi okokból nem írhatja alá.

Kíváncsi lennék arra az alkotmányos válságra, ami kialakul, de hát nem ez lenne az első.

A Köztársaság Elnökét arra tartjuk, hogyha a rendszer nagyon nyilvánvalóan nem működik, közbelépjen.

Nagyobb diszfunkciót el sem tudok képzelni, mint a legnagyobb lakossági ellátórendszer konszenzus nélküli, valódi szakmai egyeztetés nélküli „reformja”.

A Köztársaság Elnöke az egyetlen ember, aki, akár alkotmányon kívüli gesztussal is, kifejezheti, hogy a megválasztott kormány túlterjeszkedik az alkotmányos rend, írott és íratlan keretein, amikor az emberek mindennapi életét ilyen mélységben szervezi át.

Az Elnök több alkalommal elmulasztotta ezt, amikor a kormány ellenzéke már azt gondolta, hogy a kormány az alkotmányon túl jár. Ezidáig minden esetben, legalább is értelmesen vitatható volt, hogy valóban így van-e.

De ez esetben, az érintett közpénz nagysága és az emberek életét érintő hatása miatt, az Elnök nem lehetne tétlen.

De az.

A népszavazás marad a magyar társadalom egyetlen eszköze ezek után, hogy ezt a helyzetet kezelje.

De ezt már Elnöke nélkül teszi majd.

 

A gyűlöletbeszéd törvény megszavazása, pedig nem más, mint a kormánykritika kriminalizálására tett szánalmas kísérlet.

Pótcselekvés, a teljesen tehetetlen szocialista képviselők vonaglása.

 

Tessék már miniszterelnököt és pártelitet cserélni, mert különben a maradék (egészen kevés) becsületeteket is elvesztitek!

 

 

 

 

 

Címkék: elnök egészségbiztosítás gyűlöletbeszéd köztársasági

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr72345181

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogocska 2008.02.20. 09:15:11

GyűlöletbeszédÉs igen, elfogadták a törvényt, ami korlátozza az ember szólás- és véleménynyilvánítási szabadságát. Egyes csoportok most örülnek, a többség meg nem. Ezt a törvényt már korábban, 2004-ben Mádl Ferenc az Alkotmánybírósághoz k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abandi 2008.02.20. 11:57:26

Nem egy 1947-es sztálinista törvénytákolmányt tart most be az államfő??? Mint az Alkotmánybíroság volt elnöke, biztos tudja, hogy minden rendben...
- A gyűlöletbeszédről pedig:
Várom már, hogy a konyhámat bezárassa az ÁNTSZ (milliós büntetést kirszabva), mivel nem a kóser előírások szerint eszem a száraz kenyérhéjat és a frigóban együtt volt a tej a töpörtyűvel...
Hurrá...
süti beállítások módosítása