A „baloldali” lelki alkat I.

 2008.02.17. 10:05
 

 

Legelőször is tisztáznunk kell, hogy miért is támogatják oly lelkesen és konokul, a jelenlegi magyar kormányt, magukat baloldalinak meghatározó értelmiségi emberek és csoportok.

Különösen fontos kérdés ez annak a fényében is, hogy ez a kormány, saját bevallása szerint is, alapvetően a piaci folyamatokkal kívánja kezelni a társadalom igényeit, alapvetően pénzügyi szempontok alapján.

 

Válaszjavaslatom a következő:

 

1)      Magyarországon 2008. január 1-én bevezették az eurót.

2)      A gazdasági növekedés 5% felett van.

3)      Az infláció 3% alatt van tartósan.

4)      Az államadósság jelentősen csökkent 2002-höz képest, az éves nemzeti termék 60%-a alá.

5)      Az adórendszer reformja (adócsökkentés) a szürkegazdaság jelentős csökkenéséhez vezetett, a háztartások és a vállalkozások általános adóterhelése jelentősen közelített az európai átlaghoz. Az adók számának csökkentése és egyszerűsítése mérsékelte az adminisztratív terheket.

6)      Az uniós pályázatok egyszerű, átlátható rendszere a magyar kis- és középvállalkozások számára garantálja azok gyors és egyszerű elérhetőségét.

7)      Az agráriumban sikerült megteremteni a családi gazdaságok és a nagyobb gazdasági egységek együttműködésnek hatékony hálózatát.

8)      A cigányság felzárkóztatását célzó programok eredményeképpen sikerült mérsékelni a gyarapodó magyar lakosság és a társadalmi, gazdasági változásokra lassabban reagáló cigányság közötti oktatási, képzettségi és munkaerőpiaci különbségeket.

9)      A családi adózás rendszere, már rövid távon is, növelte a magyar középosztály terheinek csökkentésével az ország reprodukciós képességeit.

10)  Az egészségügyi reform, a szakmai szervezetekkel egyetértésben, széleskörű társadalmi vita után, a parlamenti pártok konszenzusával valósult meg, a kérdés rendkívüli jelentőségére való tekintettel.

11)  A kormány az Európában szokásos árakon épített autópályákat.

12)  A kormány működésének első évében átszervezte a MÁV-ot és az új rendszer lendületet adott, mind a teherszállítási, mind a személyszállítási terület fejlődésének.

13)  A kormány olyan vidékfejlesztési stratégiát valósított meg, amely a források hatékony szétosztásával alkalmasnak bizonyult a magyar településszerkezetnek megfelelő helyi gazdasági struktúrák kialakítására.

14)  A kormány oktatási reformja alkalmazkodott a társadalmi változásokhoz, és a gyermeklétszám csökkenésével egyidejűleg, a folyamatosan növekvő számú speciális oktatási, nevelési igényű gyermek hatékony oktatása érdekében, kisebb létszámú oktatási csoportok kialakításával tartotta fenn az oktatás színvonalát.

15)  A kormány olyan gesztusokat tett az ellenzék felé, a hosszú távú, stratégiai döntések közös előkészítésének intézményesítésével, amely döntés hatásosan mérsékelte a magyar politikai rendszer azon jellegzetességét, hogy a győztes mindent visz.

16)  Magyarország korrupcióval való fertőzöttsége jelentősen csökkent. A korrupció gyanújába keveredő politikusok és köztisztviselők azonnal elveszítik a kormány és a közvélemény bizalmát és azonnal távoznak a közéletből.

17)  A nemzeti, nem kormányzati intézmények vezetőinek jelölése konszenzussal történt, a kormányzati gesztuspolitika jeleként (Köztársasági Elnök, Nemzeti Színház, Országgyűlési Biztosok, EU-s biztos, stb.)

18)  Általánosan működik a politikai felelősség, a politikai vezetők a közbizalmat érintő súlyos ügyek esetében önként távoznak.

 

Te jó ég, én tényleg nem is értem magam, miért nem támogatom ezt a kormányt?

De remélem kedves barátaim, ti elmagyarázzátok nekem, ugye?

 

 

Címkék: kampány kormány oldal bal

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr88342458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása