Fasiszta vagyok

 2008.02.14. 12:33
 

 

Ülünk néhány fasiszta barátommal a kávéházban és azon mélázunk, hogy például Pinochet Chiléjében üldözött baloldali értelmiségiek lennénk. Ugyanazért, amiért szeretett hazánkban megvetett fasiszta csőcselék vagyunk csupán, a társadalom kitaszított söpredéke, valahol a Magyar Gárda és a Fidesz között.

Valami baj lehet ezzel a fasizmus dologgal, mert terjed, mint azt Demszky úrtól is megtudhattuk legújabban. Vagy az a náciveszély, vagy a nyilasok? Egy hülyeség.

Szimpatikus fiatal házaspár a házunkból, hasonló korú gyerekekkel, vendégségben volt nálunk és habár az élet fontos dolgairól értekeztünk (Csabika szikra-parazsas kirobbantásos ágyúgépéről, valamint Julcsi első szerelméről), kénytelen kelletlen a reáliákat is érintenünk kellett, hiszen a jóléti rendszerváltás következtében mindkét háztartásnak jelentősen csökkent a nettója, hogy úgy mondjam.

A témáugrálós csacsogás során felmerült szeretett kormányunk egyik intézkedése, amelytől helyzetünk további javulását vélelmezhettük. Manapság nem udvarias valakinek a politikai elmeállapotát firtatni, mert könnyen lehet bunyó a vége, ha kiderül például, hogy a másik szexisnek találja Horváth Ágnes miniszter asszonyt. Ebből kifolyólag az utca lakói is titkolják egymás elől, ki mire gerjed, mert nehéz visszaköszönni annak, aki támogatólag szólal fel egy lakossági fórumon az eü reform mellett.

A vendég anyuka témára vonatkozó megjegyzése kellően semleges volt ahhoz, hogy nehogy kiderüljön, szokott-e tanulmányokat írni a Miniszterelnöki Hivatalnak. Nyílván ő is úgy állt a dologhoz, nem lenne helyes, ha gyermekeink nem játszhatnának egymással ezután, sőt nem küldhetnénk őket egymáshoz a továbbiakban.

Én nem bírtam azonban visszafogni magamat és kontextusba helyeztem a felmerült kérdést:

Tudod, mi fasiszták vagyunk…….—kezdéssel világossá téve, hogy tartunk itthon baseball ütőt.

A negyvenöt kilós, hosszú hajú bölcsészlány, a hetedik hónapban, harmadik gyermekét várva elmosolyodott és megjegyezte:

Olyan jó ezt hallani!—Összenevettünk és azt hiszem némileg a fasiszta szó jelentését is módosítottuk, hiszen nem tartozunk a finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább elemei közé, akik nyílt, terrorista diktatúrát valósítanak meg, amelyet a vad, erőszakos terjeszkedés, más népek leigázása és a faji gyűlölet szítása jellemez.

Fasiszták vagyunk tehát.

Vagy a szocializmust sírjuk vissza.

Vagy csak nem szeretjük azt a világot, amit a kormány épít.

 

 

 

 

Címkék: náci rasszista fasiszta

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr83338936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abandi 2008.02.17. 22:03:11

Esetleg nemzeti-szocialista nem-e vagyunk-e???
Én közelítek...
süti beállítások módosítása