Egy blogba illene újat írni, de ez mindig aktuális:

 

Szájensz fiksön: 2006 tavaszán a Fidesz nyerte a választásokat.

 

 

Gy. F. a választás éjszakáján: A hazug, végtelenül populista, a fasizmust nyíltan felvállaló, nemzetközileg elszigetelt Orbán Viktor választási csalással szerezte meg a hatalmat és a baloldal utolsó leheletéig küzdeni fog a demokrácia fenntartásáért.

Merkel német kancellár és az EU vezetői gratulálnak az új miniszterelnöknek és több meghívást is kap (Németország, Franciaország, stb.) igaz Putyintól nem.

O. V.  bejelenti, hogy a költségvetési hiány sokkal nagyobb, mint azt az eddigi adatok mutatták (Juhász elvtárs 600 milliárdja, ha nem emlékeznél).

J. I. bejelenti, hogy hazudik O. V. és csak a saját örömére tervezett megszorítások megmagyarázása érdekében állítja, hogy üres az államkassza, hogy majd többet tudjanak lopni.

Gy. F. elmondja, hogy az ország vasárnap délután még kiváló állapotban volt, de O.V. hatalomra jutása miatt hétfő reggelre tragikus lett a helyzet, O.V. tevékenysége miatt.

Elmondja továbbá hogy O.V. hazudott éjjel és nappal …….

L.I. az utcára hívja a jóérzésű embereket, hogy így tegyenek tanúbizonyságot a nemzet antifasiszta elkötelezettségéről. Szerinte az antiszemita veszély megdönthetetlen bizonyítéka, hogy egyetlen olyan politikus sincs a kormányban, aki a magyarországi antiszemitizmus veszélyes voltáról meg lenne győződve és azt külföldön minden baloldali újságban elmondaná.

A Népszabadság azzal a főcímmel jelenik meg, hogy betiltották. A képet némileg árnyalja, hogy az újság aznap 1 millió példányban jelent meg és ingyen osztogatták az utcán. Az akciót a magyarországi antiszemitizmuson és fasizmuson felháborodó magánszemély finanszírozta.

A betiltás brutalitását bizonyítja, hogy az újság másnap is megjelenik, de akkor már fizetni kell érte.

A Hősök terén húszezres baloldali tüntetésen többen rosszul lettek a fasiszta veszély hatására. A húsz fős árpádsávos zászlót lobogtató nyugdíjas ellentüntető megjelenését Sz.K. úgy kommentálta megalakult az Orbán kormány védosztaga (gyengébbek kedvéért SS).

A Népszabadság minden nap a következő kérdéssel a címlapján jelenik meg:

X napja nem tudjuk hová lett a nagy és stabil jólét vasárnapról hétfőre? O.V. válaszolj!!!

Felvételek látnak napvilágot a kereskedelmi tévékben amin rendőrök földön fekvő embereket bántalmaznak, állítólag az MSZP-SZDSZ tömegtüntetés után. Némileg gyengíti az állításokat, hogy a fekvő személy fekete bőrű és a rendőrök egyike is az, valamint a NY-i rendőrség egyenruháját viselik, de Örsi Mátyás helyre teszi a dolgokat:

„Az eset ugyan nem történt meg, de miután megtörténhetett volna és bármikor megtörténhet, úgy kell küzdenünk mintha megtörtént volna.”

Gy.F. szerint rendkívüli választásokat kell tartani 2006 szeptemberében, hiszen az elmúlt néhány napban O.V. tönkretette az országot és az MSZP népszerűsége az egekben van, míg a Fideszé a mélyben.

L.I. Nem lehetünk tovább türelemmel a dilettáns kormányzás láttán.

Baloldali értelmiségiek aláírnak egy nyílt levelet, amelyben kinyilvánítják:

„A liberális lelki alkat, valamint a demokratikus elkötelezettség nem lehet akadálya a fasisztákra mért csapásoknak, valamint a közéletből való kitakarításuknak, továbbá megbüntetésüknek.”

Különösen felháborítónak tartják a baloldali értelmiségiek, hogy következmények nélkül maradhat, az Orbánék által a választások utáni hétfőn felhalmozott nyolcvan milliárd dolláros államadósság.

Farkasházy Tivadar szerint O.V. személyes utasítására csökken a Rádiókabaré hallgatottsága.

Frei Tamás egy orosz bérgyilkostól érdeklődik a TV2 műsorában, mennyiért durrantaná le O.V.-t. (Bocs ez tényleg megvolt, de annyira ideillik.)

Halmai Gábor az Alkotmánybíróság beteges fasiszta elhajlásának minősíti, hogy az alkotmányellenesnek minősítette azt a javaslatot, amely az Orbán vezetéknevű miniszterelnökök esetében visszaállítaná a halálbüntetést.

Gy.F. magyarázatot követel O.V.-tól arra, hogy az hogyan képes az minden gyermekét külön ágyon altatni, amikor az országban gyermekek éheznek.

Lehet, hogy mégis jó, hogy a Fletóék nyertek, mert ami most van egy egészen picivel kevésbé abszurd.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr87189486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joe Pass · http://mindennapraegymese.blog.hu 2007.10.08. 08:57:35

Jó! De - ha nem veszed b@szogatásnak - a "Különösen ... államadósság." mondatból a második vesszőt át kellene plántálni az utolsó mondatba. :)

bensomo 2007.10.08. 11:53:07

Jó írás! Vicces, groteszk és elgondolkodtató... teccett na.

Komplikato 2007.10.08. 12:04:33

Az utolsó mondatot nem kellett volna, addig még lebeghetet az olvasó szeme elött, hogy az író tisztában van vele: ezen ország összes politikai irányzata abszurd ... és ez az állapot évszázadok óta tart. (Az ebből fakadó politikai impotenciát meg szépen mutatja a "jólsikerült" történelmünk.)

feketefene · http://feketefene.wordpress.com 2007.10.08. 12:19:53

hehehe, jó kis írás... az utolsó mondattal azonban én sem értek egyet.

huhu 2007.10.08. 12:50:54

az írás jó lenne, ha nem lógna ki a balliberális lóláb az utolsó mondattal.

Meridian 2007.10.08. 13:48:03

Szép és jó, csak az a baj, hogy az utolsó mondat az egésznek odab*sz... ugyanis az uccsó mondat szerint pont azok vannak hatalmon, akik az ezt megelőző részben vannak gyilkos pellengérre állítva - a görénységük miatt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.03.16. 11:37:46

Hmmm, a cikk már öt éves, de mégis milyen aktuális! Sőt!

Susie Q · http://couleurlocale.blog.hu/ 2012.03.16. 14:56:04

@don Fefinho: Most olvasom először, Android nagy látnok! :)

Ez az (egyik) kedvencem:

"A Népszabadság azzal a főcímmel jelenik meg, hogy betiltották"

A Klubrádió is bemondta, hogy betiltották :))

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.03.16. 17:13:11

Pedig frissiben volt a legropogósabb. :) Jót feküdtem rajta, viszont a legszörnyűbb a dologban az (és ezt más közegben gyakorta hangoztatom), hogy amiket évekkel ezelőtt találtunk ki költői túlzásokat, fricskákat meg elborult apokaliptikus rémképeket saját magunk szórakoztatására illetve liberálispukkasztásból, most ugyanezeket a képtelen hülyeségeket halljuk vissza Brüsszelből meg az Amerikai Pékfaszából, csak halálosan komolyan.
süti beállítások módosítása