Béljóslás 2014

 2014.04.03. 08:20

Én személy szerint jobban szeretek kávézaccból jósolni, mert ahhoz nem kell lemészárolni senkit, mondjuk egy kecskét, de igazából mindegy, hogy ennek az egzakt tudománynak mi is az alapanyaga.

Végetérőben minden idők legszomorúbb választási kampánya. Döbbenten voltam kénytelen megállapítani, hogy kevesebbszer frissül az Index főoldala, vagy a Mandiner, mint azokon a nyári napokon, amikor azért nem nézzük meg az emiljeinket, mert pontosan tudjuk, hogy nem ír nekünk senki.
A mondanivalótlanság bomlásszagú aurája lengte be az egészet, még az ellenzéki március tizenötödikei esőnapot is úgy tudtam végignézni, hogy a vérnyomásomra nem volt hatása. A Fidesz újabb kétharmadának kovácsai tulajdonképpen nem taszultak lejjebb a simon-ügytől. Pont ott voltak előtte is, mint most. Ennél nincs ijesztőbb.
Szomorú, de kiderült, hogy nincs Magyarországon baloldali értelmiség, illetve csak akkor van, ha magamat is oda számítom (nem vallásos, kapitalizmuskritikus, globalizációellenes, lokalista). Az mondjuk nem újdonság, hogy liberális értelmiség sincs, hiszen azok akik kuncze és farkasházy és sas józsi „humorán” nevetni tudnak nehezen lehetne annak nevezni, de gyakorlatilag egyetlen olyan 'írástudót” nem mutatott fel az ország, akiben felmerült volna, hogy ez a négy év egy új baloldal felépítésére épp alkalmas lenne. Illetve Schmuck Andornak eszébe jutott, de az olyan ész, amely nagyon reméljük nem lesz elég.
Persze csak nagy vonalakban sejthetjük mit is művelünk magunkkal majd vasárnap, de rettegni valónk van elég.
A választás bármelyik valószínűsíthető eredménye ugyanis a frászt hozza arra, akinek kobakjában ideológia mételye nem pusztít.
A Fidesz kétharmad arra tökéletesen jó, hogy a szocik és a Jobbik pont semmilyen szerepet ne játszanak négy évig, de hogy mosolyunk felhőtlen legyen a tánc és illemtan oktatás nyomait jobban észlelnünk kellene a fiúkon.
Ha a Jobbik lenyomná azokat, akiknek a kecskéről nem a sajt jut eszükbe, akkor a mikrofrakciócskákba oszló maradványok belharcai legalább a káröröm katarzisával ajándékoznák a senyvedő kibiceket, azaz minket. De akkor meg azon retteghetünk majd, hogy a szellem sasmadarainak csak anyai elfogultsággal nevezhető jobbikosok lesznek az ellenzék fő tömegei, ami nem egy száraz biztonságos érzés lesz arról biztosíthatok mindenkit.
A helyzet az LMP reményelhető bejutásával némileg enyhül majd, de ahhoz legalább tíz százalék kellene tőlük, hogy kilátszanak a saját transzparenseik mögül és komoly pártként viselkedve végre hozzátegyenek a ház méltóságához. Erre meg is van a lehetőség, ha azok, akik kalkulálnak a szavazatukkal megértik, hogy új és nem szélsőséges ellenzékre van szükségünk.
Vasárnap úgy dől el minden, hogy nem dől el semmi. A Fideszt nem most vasárnap kell legyőzni, hanem a következő négy évben kell konszolidáltabb politizálásra kényszeríteni. És csak kisebb részben a parlamentben, sokkal inkább a mindennapokban és teljesen újjászervezett társadalmi erővonalak mentén.
Szóval vasárnap kormányváltós rokonainkat zárjuk a fáskamrába, a szelektív hulladékválogatós ismerőseinket hívjuk fel, hogy a nagy Gaiazásban el ne felejtsenek elmenni szavazni az LMP-re, a Jobbikos haveroknak mondjuk azt, hogy még szombat van és a demokrácia nagyobb dicsőségére szavazzunk le úgy ahogy a jobb meggyőződésünk ellenére racionális.
Sosem szabad feladni a reményt, amíg egy kicsi kis esély van arra, hogy a baloldal elnevezést bitorló banda 15 % alá szorul, addig nincs elveszett szavazat. Szavazhatunk akárkire rajtuk kívül, az mind a baloldal ellen leadott szavazat. Ez az igazi Népfront.
Csak gondoljatok arra hogy néznének ki a fejükből ha nem jutnak be!
Ez szerintem mindent megér.
Aztán jól berúgunk.:)

Címkék: kétharmad 15% Fidesz választás 2014 bejutási küszöb kormányváltók választások végeredménye

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr725891586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gáborom 2014.04.03. 23:43:46

Jó lenne, de túl sok a Xanaxos vénasszony azon az "oldalon" is, meg fogják ugrani a 15%-ot, én attól tartok. Ettől függetlenül berúgunk.... :)

homoródkarácsonyfalváért 2014.04.04. 09:53:19

Paranoid, énszerintem érdemtelenül sokat foglalkozol a 15,1%-ra törő Összeomlással. Ezek már mehetnek a francba.
Hellerestől, Konrádostól, Simonostól Kertész Ákososotól.
Ha a magyar baloldali népség és katonaság nem kapja gyorsan össze magát és nem lesz belőlük hirtelen egy József Attila meg egy Martos Flóra egybegyúrva, már kb. a májusi EP választáson a FIDESZ lesz a baloldali ellenzék.

homoródkarácsonyfalváért 2014.04.04. 09:54:25

@Gáborom: mondatod utolsó részével egyetértve kezdem lemondani a hétfői programjaimat. Ha meglesz a csoda és ezek végleg eltűnnek, még a keddieket is!
:-)

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.04.04. 22:30:04

A jövőt szem előtt tartva, én is az LMP-ben bízom.Annak ellenére, hogy 4éve -10ről indultak nálam

Paranoid Android2 2014.04.05. 10:45:01

@Gáborom: Túl szép lenne.
Mer' a magyar sírva vigad!:)))

Paranoid Android2 2014.04.05. 10:47:24

@homoródkarácsonyfalváért: Szórakoztató lesz, ahogy majd újra összevesznek.:)))

Paranoid Android2 2014.04.05. 10:49:58

@futobolond a kozeleti paranoiás: Az LMP még sem ideológiailag, sem tagságilag nincs kész.
De van benne potenciál.
Te nem fogsz berúgni?:)))

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.04.05. 11:59:02

Szerintem százalékokban mérhető nagy hibákat vétettek a Vágó Gábor elengedésében(elcseszésében), és hogy az Ángyán Profot valahogy nem hozták a soraikba. Ezeknél erősen elbizonytalanodtam, vagy talán inkább elkeserített. Különös tekintettel a mondásra: sok lúd disznót győz, és ha a még normálisan gondolkozók sem tudnak összefogni akkor elvesztünk. Az elmúlt 8évemet a maffiával szembeni küzdelemre fordítottam(amire mindenem ráment)ahelyett, hogy vettem volna egy repülőjegyet, és végleg eltűntem volna innen. Viszont ha holnap nem kerülnek be akkor futás innen, mert már remény sem marad.
Még nem tudom lesz e mire inni, bár ha az elmúlt években nem rúgtam volna be jó párszor, akkor tuti elvágtam volna egy két torkot.

homoródkarácsonyfalváért 2014.04.06. 23:33:52

nyalják ki a szőrös székley seggemet, heller ágnesestől, kertész ákososotól.

Gáborom 2014.04.07. 03:01:54

Hát, bejött,túlságosan is , amire számítottam: ezeket - mármint az összfosás,hogy ne komcsizzak - nem lehet csak úgy eltüntetni. Rosszabbak mint a körömgomba, de ezt már Márai is megírta, csak szebben.Viszont azon röhögnöm kell, hogy pár olyan ismerősöm, akiknél fogadni mertem volna,hogy Jobbikra voksolnak, valami nulaaegészpártizedes pártra szavaztak, mert tetszett a választási szórólapjuk. Na ennyit a szavazói tudatosságról. Én Mesterházyékat így is sokallom, és szeretnék kétharmadot, hogy négy év múlva egyrészt derüljön ki, jó vagy nem jó az amit a fidesz művel, másrészt addigra talán - de nem biztos - kiforrhatja magát az LMP és esetleg, de csak esetleg lehet egy hiteles baloldal, talán még egy hiteles liberális párt is, persze csakis új emberekkel.Na jó, ne álmodjak, ha ébren vagyok, megelégszem egy komolyan vehető LMP-vel is.

Egyébként meg véletlenül berúgtam kicsit, lecsurgott egy üveg Cherry, ez nekem bőven megárt, úgyhogy megyek is aludni, abból baj nem lehet.

homoródkarácsonyfalváért 2014.04.08. 08:48:15

@Gáborom: magam pedig erősen ittas vagyok.

nem tudom, hogy valamit akar az ember, vagy pedig a káröröm
süti beállítások módosítása