P. becsülete

 2013.09.26. 11:20

Szeretném megmagyarázni azt a címben szereplő rejtett (és megmosolyogtató) állítást, hogy P.-nek, illetve bárkinek van becsülete. A cím pusztán azt fejezi ki, hogy szeretném ha lenne. Ez az írás nem kacérkodik alternatív valóságokkal, illetve csak azokkal kacérkodik.

Másodszor leírom egyszerűen azt, hogy a látszat alapján minek tűnik a P. ügy.
A látszat szerint két bűnöző beszélget egy harmadikról, egy olyan folytatólagosan bűncselekmény kapcsán, amelyet az egyik beszélgető és a harmadik követett el. A beszélgetés célja, hogy nevezett bűnözőt lejárassák egy, a nevezettet is soraiban tudó bűnözői csoport lejáratása érdekében, azért hogy egy másik bűnözői csoport lophassa el azt, amit eddig az első csoport lopott el.
A lejáratási akciót vagy az első bűnözői csoport háttérbe szorult alvezére vagy a másik bűnözői csoport vagy a CIA vagy a Libatenyésztők Országos Szövetsége vagy én szerveztem meg. A leleplezés célja (sorrendben), hogy más lophasson, hogy más lophasson, hogy más lophasson, hogy más lophasson, illetve hogy megtisztuljon a közélet (a kapcsolódó valószínűségszámítások elvégzését a kedves olvasóra bízom).
Az ijesztő nem az, hogy lopnak, vagy az, hogy elképesztően pofátlan bűncselekményekkel vádolják meg egymást, hanem az, hogy soha, soha, soha nem fogjuk megtudni az igazat.
A bizalom teljes, visszavonhatatlan hiánya az ijesztő.
Az az ijesztő, hogy senki, senki, senki nem tesz semmit azért, hogy ez megváltozzon.

A politikai elit minden komoly botrány idején megkapja az esélyt arra, hogy változtasson. Ebben az ügyben sem lehet kizárni annak a szubatomi részecskényi esélyét, hogy P. becsületes ember. Ha a politikai elit kényes lenne a becsületére, akkor mindent meg kellene tennie annak érdekében, hogy valami hihető kiderüljön. Különösen a kormányzó elitnek kellene igyekeznie, hogy valami olyan revelációt hozó dolog következzen, mint az igazság kiderülése.
Ez ugyanis nem büntető ügy. Magyarországon. Ezt abból gondolom, hogy itt még soha senkit nem ítéltek el azért, mert közpénzből tízszeres áron szerzett be valamit. A százszoros beszerzési árért sem. Nem is fognak. Tehát a „”””””független magyar bíróságra””””” várni reménytelen, mert a független ügyészség és rendőrség valahogy (a biztonság kedvéért) törvényileg is eszköztelen ezekben az ügyekben, nemhogy másképp.
Az ilyen ügyeknek csak erkölcsi megoldása van, amelyet nem akadályozhat törvény, csak a politikai elit hozzáállása.
Ebből következőleg ez pártügy sem. Ez nem a Fidesz ügye, ez az elit ügye. Az egyetlen igazán közös ügyük.
Általában álságosnak tartom a mindenkori ellenzék sipítozását, amikor az alsódabasi trágyató gátjának ügyében is a miniszterelnök beavatkozását sürgetik. De ebben az ügyeben, figyelembe véve az ország jelenlegi állapotát talán nem túlzás egy tekintéllyel rendelkező hatalmasság beavatkozása. Már amennyiben van ilyen e hazában. Ugyanis, mint tudjuk a politikai elit tagjai mindig hazudnak, rendőrségen, bíróságon is, nemcsak a tévében, szóban és írásban, gondolatban és tettben. Vajon az ország legerősebb emberének a szemébe mernek-e hazudni? Vajon az ország leghatalmasabb embere képes-e elviselni az igazságot? (tudnék írni a népszavába is:)))
Minden héten van egy ilyen ügy, minden héten el lehetne kezdeni a rendezkedést, a kufárok kikergetését a templomból. Ennek elmaradása minden héten, minden nap tetézi bajainkat.
Az mszp nevű szervezet máig nem heverte ki hagyó miklós szimpatikus személyiségét. Az okos főnökei azt gondolták, hogy a konok tagadás okozza a legkisebb kárt. A mostani ügyben 100 milla cash utazgatott állítólag (zacskóban, dobozban?). Annak azért van nyoma, ha akarnánk, kiderülhetne, hogy ki hazudik (valószínűleg mindenki, de hátha nem)?
Miért nincs ott az egész kerület a városháza, meg a vállalkozó háza előtt?
Hogy mernek ezek kimenni az utcára?
Miért kell ennek is úgy végződnie, hogy az égegyadta világon nem derül ki semmi? Becsületesnek úgysem fog látszani egyik sem. Nem is akar és nincs is szüksége rá.
Sekély az a kéj amit az okoz, hogy az egyik bűnöző kiakad azon, hogy egy másik bűnöző becsapta. Élvezzük ki, de nekünk ettől nem lesz jobb. Jobb csak attól enne ha valamelyiket végre láthatnánk szurokba forgatva, tyúktollban (a tyúkok a tollat természetesen önkéntesen adományozták) végig kergetődni a főutcán és örökre eltűnni a közéletből úgy, hogy a pénz megvan.
Erre, következményekre várunk hasztalan.

Senki sem hiszi már ezek közül, hogy az igazság a javára válik. Sőt tudja, hogy nem.
És ez a mi felelősségünk, nem tolhatjuk másra, a mi elitünk, a mi csőcselékünk, a mi bűnözőink, a mi politikusaink. És a mi pénzünk.
Ja! És a mi becsületünk is, nemcsak az övéké.

(A P. monogram természetesen az enyém, Paranoid Androidé, tehát bármely becsületes emberek monogramjával történő egybeesése az Univerzum bűne, a Természet rút tréfája, amiért elnézést kérek.)

Címkék: korrupció zugló becsület hangfelvétel papcsák ferenc Ferdinándy István korrupciós vád

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr545534453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki23 2013.09.26. 19:34:54

Jelentem: itt vagyok. Most írom a feljelentést. Csak azt nem tudom, kit jelentsek fel. Elnézést, én még kezdő vagyok ezen a pályán. Valaki? Esetleg? Lehet, hogy önvizsgálatot kellene tartanom, és magamat kellene feljelentenem. Mondjuk azért, mert feljelentési kötelezettségemet súlyosan megszegtem. Ez jó lesz. Mehet.

valaki23 2013.09.26. 19:43:18

A feljelentés megérkezett, iktattam. Nehéz ügy. A bírót ki is jelöltem, a jogtértenelemben példátlan módon először fog önbíráskodás történni. Az ügy jelenlegi szakaszában többet nem nyilatkozhatok.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.09.29. 20:22:02

Milyen érdekes: tulajdonképpen semmi gond a poszttal, de könyörgöm: mi tartott neked három évig??? Megérte 2010-óta folyamatosan a hülyét játszani, előadva, hogy nem is érted, mi a probléma, bezzeg a filozófusbűnözés... mondjuk ennek a folyamatnak a leírása még akár érdekes is lehetne.

A fidesz meg a maszop között pontosan annyi a különbség, mint hagyó meg p. között. Leginkább a nagyságrend.
süti beállítások módosítása