A magyar „baloldali” ellenzék szövetségi viszonyainak megértése olyan luxus, amely a magyar választópolgár számára nem adatik meg. Olyan mennyiségű baromságot kell ugyanis naponta elolvasni hozzá, napi tájékozódás címszóval is, hogy a téma megértését hivatásszerűen űző „szakembereknél” is tartós fejfájást okoz a mennyiségileg túl és a minőségileg alul méretezett törzsanyag befogadása.

Már önmagában az is ijesztő, hogy mindazok, akik 2002 és 2010 között napi rendszerességgel tették tönkre az országot, olyan nyílt, őszintének szánt tekintettel merednek bele a kamerába, hogy mind a monitor, mind a tévé közepére rá kellett ragasztanom a miskulanciák beszerzési árát, hogy a kezem ügyében heverő keménykötésű példányt (Arisztotelész, Politika) ne vagdossam az arcukba. Egyébként a 10x10-es post it-ek csak a sportközvetítéseket zavarják, akkor le lehet őket venni, csak arra kell vigyázni, hogy ne kapcsolgasson az ember.
Ha már a személyes ügyeknél tartunk, szeretve tisztelt törzsolvasóim, akiket az elmúlt hónapokban nem szolgáltam ki intellektusom gyöngyizzadmányaival, voltak szívesek több csatornán jelezni, hogy egyrészt menjek a fenébe, másrészt, hogy hallgatásom félreérthető. Pedig a dolog egyszerű, miután a Fidesz-kormányzás sikereit illendően kielemeztem, éltem a boldog trafiktulajdonosok mindennapi életét. Illetve éltem volna, mert ezek a rohadtak nem szóltak, hogy pályázzak. Ez természetesen semmilyen módon nincs hatással a politikai nézeteimre, de sajnos a csalódottsággal egyidejűleg jutott a tudomásomra néhány olyan tény, amely mellett egy objektív és pártatlan értelmiségi nem mehet el szótlanul. Ami esetleg azt a látszatot keltheti, hogy elvi szilárdságom nem a régi. Erről természetesen szó sincs, továbbra is teljes mellszélességgel állok ki az elektrotechnikai szindikalizmus mellett, ami, mint tudjuk az egyetlen ideológia, amely elvezethet bennünket a tökéletes társadalomhoz, amelyben a gyermekek (az időutazás szellemes közbeiktatásával) maguk választhatják meg a nemüket, illetve amelyben a szólásszabadság hatékonyan korlátozza azokat a véleményeket, amelyek nem tetszenek nekünk.
Szóval, ha például nem lennék agyatlan kormánypárti szavazó, akkor most nagy bajban lennék, mert nem teljesen állna össze nekem, hogy a „demokratikus ellenzék” szövetségkötési tárgyalásai milyen összefüggés mentén is szolgálják a demokráciába való átmenet érdekeit?
Így viszont az áll össze, hogy ezek úgy fognak össze, ahogy kormányoztak, és ahogy kormányozni fognak. Az önérdek és a totális kormányzati alkalmatlanság elegyét akarják újólag hatalomra juttatni, csak most már nem képesek egy csoportképen sem összeállni úgy, hogy ne bökdössék egymást kihegyezett kötőtűkkel közben. Igazából szót sem érdemes rájuk vesztegetni, az egybesült baloldal sem együtt, sem külön nem létezik, a támogatottságot felmutatni képes magja nem más, mint az mszp pont abban az állapotban, mint 2002-ben volt, a bajnai meg az szdsz kókai hagyományainak folytatásával próbálja megszólítani azokat, akik gyurcsányszavazónak nem elég hülyék, de a sikeres libakereskedő imidzsében valami zsigeri anti-antiszemita fricskát vélnek felfedezni (csak vájtfülűeknek szóló poén).
Ez a társaság semmit, az égegyadta világon semmit nem tud mondani arról, hogy mit is kéne csinálni kormányon, nem zavarja azt a törzsközönséget, aki 20%-os gazdasági növekedés esetén is Orbán ellen szavazna.
Tudomásul kellene venni, hogy az Orbán-rendszernek az elmúlt 25 év „baloldali” elitje nem ellenzéke, hanem komplementere, irigye, lúzere. Kidobott energia még csak gondolkodni is azon, hogy ezekből hogy lehetne kipréselni is bármi hasznosat a magyar társadalom számára. 20 éve rettegnek Orbántól, 8 év kormányzásuk úgy telt el, hogy a saját bevallásuk szerint az Orbán akadályozta meg őket abban, hogy bármit is csináljanak. Azt sem tagadhatja senki, hogy szerte e hazában mindenki tőlük tanulta meg, hogy hogyan kell lopni. Az is csak szánalmasságukat bizonyítja, hogy mennyire fel vannak azon háborodva, ha valaki náluk innovatívabban diszlokálja a közjavakat.
Ha nem csak, hogy tudjuk, hogy nem a jelenlegi „baloldali” ellenzék adja majd a miniszterelnököt 2014 után, hanem félünk is tőle, hogy esetleg mégis, akkor két alapos okunk is van elgondolkozni azon, hogy mit is kéne tennünk annak érdekében, hogy az ország kormányzása ne az elmúlt 25 évben megszokott módon folydogáljon tovább.
Azt nyugodtan kimondhatjuk, a Fidesz kormányzása nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Na persze nem azért, amiért szegény jó Szanyi Tibor (a betegeknek kijáró irgalom miatt nagybetűvel) „gondolja”, hanem azért, mert a Fidesz és Orbán Viktor a kétharmadával a lehető legeslegnagyobb hibát követte el: Nem tudott és talán nem is akart változtatni az ország alapvető működési módjain, az alapvető mindennapi attitűdjein, meghagyta a magyar rögvalót olyannak, amilyen és csupán szimbolikus változásokat eszközölt, miközben végrehajtott, vagy sajnos inkább végrehajtani vélt egy elitcserét. Ez az elitcsere azonban nem minőségi csere volt, az esetek megrázóan nagy százalékában olyan emberek kerültek helyzetbe, akiktől ugyanúgy kinyílik még a jobboldali szavazó zsebében is a bugyli, mint a gyurcsányiáda idején az állami rendszámú Audival a vidéket bejáró és a pályázati pénzek százalékait (szigorúan készpénzben) behajtó államtitkár-helyettesektől.
A fülkeforradalom, a NER nem jogilag, vagy technikailag bukott meg, hanem a benne való hit veszett el, egy rossz hangulatú ország maradt utána, amelyikben még annyira sem lehet majd értelmes reformokhoz megszerezni a köz támogatását, mint eddig.
A diadalmas kétharmad után a diadalmas abszolút többség olyan országot örököl, amelynek minden problémája pontosan ugyanúgy megvan, mint négy évvel annakelőtte, hiába is látszik működőképesebbnek, mint négy éve. Semmi olyant nem tanultunk meg az elmúlt években, amitől jobbak lennénk, csak azt tanultuk meg újra, hogy az Istennek sem vagyunk hajlandó változni.
És nem is látszik senki és semmi a láthatáron, amitől remélhetnénk, hogy a szavazatunkkal változtathatunk a sorsunkon.
Ahhoz ugyanis legalább egy olyan politikai erő kellene, amely eséllyel szerezhet akkora, legalább tíz százalék körüli támogatást, amely mind a Fidesz, mind a jobbik, mind a „baloldal” számára kihívást jelent, annak az esélyét, hogyha továbbra is teljesen alkalmatlannak mutatkoznak, az egész jól felépített, egymás tagadására épített rendszerük összeomolhat.
Tetszik nem tetszik, az a rengeteg csekély értelmű választó a polgártársunk, és maguktól nem fognak megvilágosodni. Azt a mutatványt, hogy kitörünk a megszokott dichotómiáink világából, először az értelmiségnek kell végrehajtania. Nem a liberális álmokba hődült urbánus, magát europernek képzelő doktrínereknek, hanem azoknak, akiknek az értelmiségi lét tényleg a gondolkodás szabadságát, realitásérzéket, megengedő és befogadó patriotizmust és mindenek felett az erkölcs uralmát jelenti az ideológiák felett és nem fordítva.
Akárki is kerül hatalomra 14-ben, nem bízhatunk meg benne. Sőt bennük nem bízhatunk meg, a kormányban és az ellenzékében hasonlóképpen nem.
Valahogy olyanokat kellene legalább a hatalom ellenőrzésének közelébe segítenünk, akiknél még megvan az esélye annak, hogy nem foglyai a korszakunk ideológiai univerzumának és képesek abból „kigondolkozva” új korszakot kezdeni.
Mindig nehéz észrevenni egy korszak végét. Egy ideológiai rendszer (amely egymás halálos ellenségeiként funkcionáló irányzatokat is tartalmaz), mint most a miénk, akkor ér véget, amikor már szinte semmit nem ír le, ragad meg a valóságból.
Mi most itt tartunk, ideje, hogy ezt észrevegyük és a szavazók egy jelentős, már befolyásolni képes részével is észrevetessük.

Címkék: gyurcsány bajnai kétharmad szanyi tibor elitcsere fülkeforradalom választás2014 Fidesz Orbán NER

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr995513287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.09.15. 15:13:38

@Blogger Géza:

Szerencsére a Fidesz visszavezette az egyébként a szocik által bevezetett 13. havi nyugdíjat.
Ja, nem.

1000 HUF (törölt) 2013.09.15. 15:14:31

@balage_81 reloaded: azért az ájemefhez a balliberális nyomás miatt kellett fordulni. számos eldugott, a liberális trendbe nem illő politikai poszt írta akkortájt, hogy török megoldás lesz ebből, de ezeket ugye csak néhány "náci" és "droid" kommenter olvasgatta.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.09.15. 15:17:05

@Blogger Géza:

Hm, akkor még az is lehet, hogy három év alatt a Fidesz fel tud mutatni egy (1) olyan vállalást, amit teljesített. Szurkoljunk.

Magyarország jobban teljesít.

Egyébként meg de, 3% felett lesz. :)

deruyter 2013.09.15. 15:18:57

Ha jól értem a posztot, a lényege, hogy nincs miből választani. Szerintem a magyar választók fejében lassan elindult egy folyamat, ami során egyre többen ismerik fel, hogy nem a pártok által csak fedősztoriként kitalált értékek meg rövidtávú pénztárca-érdekek mentén kell szavazni, hanem legalább ilyen fontos, hogy ezt mennyire hiteles emberek képviselik. Ilyen szempontból, reményt keltő, hogy pl. bekerült az LMP, (és a jobbik) valamint kikerült az szdsz. És, hogy minden eddiginél nagyobb a bizonytalanok aránya. Bár a 8 év holtteherként nehezedik az mszp-re és az együttre is, azért azt nem lehet elvitatni, hogy igenis volt mindkét társaságnál szemályi tekintetben egy nem teljes de talán érdemi kicserélődés. Ha sikerül magukból kiöklendezni a régi szaralakokat, akkor egyéni jelöltekkel nyerhetnek. Most nyilván az jön, hogy "előtérbe tolják a ... de a háttérben ugyanazok lopnak nemzetrontanak, meg ezek nem képesek megújulni stb." Ennél én azért optimistább vagyok. Vagy ha mégsem ez történik, akkor szépen eltűnnek a süllyesztőben. A régi emberek foggal körömmel ragaszkodnak a pozícióikhoz jobb és bal oldalon egyaránt. És az embereknek ezekből van elegük. Aki ezt nem ismeri fel, az megy a levesbe.Ha nem most, akkor 4 év múlva.

Blogger Géza 2013.09.15. 15:20:18

@vakapad: Mondjuk többféle hiányszám van, de az, aminek a maastrichti kritériumok alján 3% alattinak kéne lennie, 2008-ban éppenséggel 3,7% volt a KSH szerint, erre nyugodtan mondhatjuk, hogy sajnos a közelében sem volt ez elvártnak.

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/teina200.html

panelburzsuj 2013.09.15. 15:24:49

@maroz:

Vigasztaljon az igazán, tőrülmetszetten magyaros tudat, hogy a szabóiváni értelemben vett borzalmas tagság már kétszer megélte ezt az összeomlás-fílinget.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 15:27:42

@nick papagiorgo: nézd, nagyon nehéz úgy vitatkozni, hogy a tényekkel nem, vagy csak részben vagy tisztában. egyrészt a fidesz regnálása óta jelentősen elszállt a 2010-ben a csehekhez képest még csak 160 ponttal magasabb cds-felár. ennek költsége az lmp 2011-es, meg nem cáfolt számításai szerint együtt a kósa, szíjjártó, stb. nyilatkozatokkal meg úgy általában az unortodoxiával együtt 500 milliárd forintnál is magasabb a piaci kamatok emelkedése révén. az imf hitel nélküli élet tehát már itt látható, hogy egy kicsit sem érdem a szoci megoldáshoz képest.

kettő, gyakorlatilag a fed lazítása mentette meg az európai, így a magyar állampapír-piacot is. ismétlem, ha a gazdaságban érdemi változások lettek volna, más lenne a leányzó fekvése, de NEM voltak. ami ma működik, az a kormány ellenére működik, pl hogy veszik az állampapírokat (messze magasabb kamaton, mint lehetne, linket találsz bőven). a szocik még növekvő gazdaságot adtak át, az eur-huf és a chf-huf árfolyamok a mostani közelében sem voltak (ld. még: devizahitelesek). és sorolhatnám naphosszat...

@1000 HUF: neked is csak a kulcsszót tudom mondani: fed.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 15:29:57

@nick papagiorgo: nem mellesleg már megint, de szerintem ez még négymilliószor elő fog fordulni, te is elfeledkezel arról a tényleg apró, jelentéktelen tényről imf-ügybn, hogy ez a kormány LENYÚLTA az emberek 3 ezer milliárd forintos megtakarítását. egyszerűen döbbenetes, hogy ebben az országban 3 millió forintot lopni vagy elverni nagyobb balhé egyesek szemében, mintha ezerszer, tízezerszer, vagy százezerszer annyiról van szó. azt az összeget fel nem foghatod, így hát nem veszel róla tudomást. rendben. én meg rólad.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.09.15. 15:35:53

@balage_81 reloaded:

"Az nem is a te pénzed volt"
"Eltőzsdézték a pénztárak" (míg a Kormány igen előrelátóan vedd belőle MOL-t, geci drágán)

Erről egy vicc jut eszembe:
"Tisztelt Bíróság, én először is nem kértem kölcsön semmilyen fazekat, másodsorban a fazékon volt egy lyuk, harmadsorban én azt már rég visszaadtam!"

1000 HUF (törölt) 2013.09.15. 15:38:21

@balage_81 reloaded: másként látjuk: jelentős számú népesség szerint egy korábbi, a horn kormány lopta el az országtól, egészen privát magánzsebekbe.

nick papagiorgo 2013.09.15. 15:38:32

@balage_81 reloaded: az a gondom veled, hogy a pozitív folyamatokról azt gondolod, hogy azok a Fidesztől függetlenül, vagy éppen az ő tevékenységük ellenére jöttek létre, míg a negativ folyamatok mind-mind az ő hibáik. A szociknál épp fordítva.

A világ nem ilyen fekete-fehér. Magam sem értek egyet a Fidesz nagyon sok lépésével, viszont azt is látni kell, hogy a bénázásuk egyik oka, hogy az ellenzék még náluk is bénább, ezért aztán gyakorlatilag bármit is tesznek, nem sok következménye van, ami biztos máshogy lenne, ha az ellenzék keményen szorongatná őket.

Meg rendben van, hogy jöjjön más, de ki az a más? Ugyanazok, akik régebben voltak. Mi a gazdasági programjuk?

Ki kell vezetni a válságadókat.
Miből?
Ööööööö.

A nyugdíjasok kapjanak több pénzt.
Miből?
Ööööööö.

Fizessenek a gazdagok!
Ez rendben, de állításuk szerint a lakosság 40 %-a szegény. Namost, én nem tartom magam túl gazdagnak, de ha itt ennyi a szegény, akkor könnyen lehet, hogy a szocik szerint én már gazdag vagyok, ergo fizessek. Ezt szeretném elkerülni, ha lehet pl.

Vkki 2013.09.15. 15:40:50

@balage_81 reloaded: Nem azonnal nyúlta le. Először megpróbáltak kialkudni az EU-nál egy 7-8 %-os hiányt. Brüsszel azt mondta. figyelemmel a görög krízisre is, hogy nyet. Azután a megpróbálták elérni, hogy a nyugdíjpénztárakba áramló pénz a bevételi oldalon lehessen. Erre Brüsszel azt mondta: majd meglátjuk, de inkább nem. A pénz elvétele csak ezután következett. Ahogy most a lengyelek is teszik. Szóval, híváncsi vagyok, okostojás, hogy Te pénzügyminiszteként nem választottad volna-e a "C" verziót, miután megpróbáltad az első kettőt.

ODIV 2013.09.15. 15:41:41

@Jaffar: Még nem tanultad meg, hogy ezeket a kérdéseket csak hazaárulók teszik fel? Meg még a Ferit is megvédted... ejjj :D

nick papagiorgo 2013.09.15. 15:46:17

@balage_81 reloaded: egész szépen sikerült behergelni magad, úgy látom.
A ngyugdíjpénzárak eddig nem kerültek szóba, nem négymilliószor, egyszer se. Te vetetted fel a témát, és a végén eljutottál oda, hogy én nem veszek róla tudomást. Közben én ugyan nem szólaltam meg, te magad vezetted végig az egész folyamatot magadban.

ODIV 2013.09.15. 15:46:21

@Vkki: Az állami földek haverosítása, az eu pályázati pénzek haverosítása, a trafikok haverosítása, az összes létező közbeszerzés haverosítása is mind azért történt, mert az EU nem engedte ezeket tiszta pályázati feltételekkel elosztani?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 15:47:22

@1000 HUF: nehéz úgy magánzsebekbe lopni valamit, hogy az később az én nyugdíjam lesz, de mindegy, ezen már túl vagyunk.

@nick papagiorgo: nem is fejelhetted volna meg nagyobb butasággal az eddigieket, mint hogy az ellenzék hibája, hogy szar a kormány. ha lehetne, most már tényleg felejtsük el, mert annyi bakit vétesz, hogy nekem ciki amit összehordasz pl az ellenzék programjáról is. láthatóan fogalmad nincs arról, amiről szó van

@Vkki: na, a másik bohóc. tehát brüsszel hibája. mondjuk lett volna néhány lehetőség szigorúbb költségvetést csinálni, nem bedönteni a forintot, növekedési pályára állítani az országot, nem, az eu hibája minden. rendben van. ettől a tény még tény marad, így pénzügyi adatokkal meg hiányszámokkal dicsekedni finoman szólva nevetséges. apropó, nem úgy volt, hogy az ördög bajnai úgy hagyta rájuk a költségvetést, hogy majd összedőlt az egész? erre kiderül, hogy MÉG lehetett volna növelni a hiányt a görögök válsága közepette? hát most összezavarodtam teljesen, azt hittem bajnai, bocsánat baynau egy romhalmazt hagyott rájuk.

ODIV 2013.09.15. 15:49:59

@nick papagiorgo: Na még találjuk ki, hogy a Fidesz rossz kormányzása az ellenzék hibája. Meg amikor annak idején ott tettek keresztbe az előző kormánynak ahol tudtak, az is az Mszp kormány hibája volt.

Nem szoktam megvédeni a baloldalt, mert nem érdemli meg, de azért ne essünk már túlzásokba. Köztörvényes bűnözőket próbálsz mosdatni csúsztatásokkal. Ez neked miért jó?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 15:51:08

@nick papagiorgo: felemlegetni, hogy te egyszer sem említetted az mnyp-pénzeket, miközben épp ezt róttam fel, nos ez felettébb kínos (számomra), mert meggyőződésem, hogy nem azt állítottam, hogy beszéltél róluk, hanem pont azt, hogy nem. hogy pl itt fájó módon hiányzott a tényeid közül:

"Tehát az MSZP egy hétig tárgyalt, mindent aláírt, minsizerelnök megbukott, megszorító intézkedések jöttek, és elveszítették a választásokat. Orbán egy évig tárgyalt, nem ért el semmit, de nem is bukott meg,rezsicsökkentés jött, és a Fidesz támogatottsága jelenleg kb 10 %-al meghaladja a baloldali pártok összes támogatottságát. "

jó, akkor tehát a szövegértés sem megy, én adom fel, te győztél!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.09.15. 15:51:52

@Remete:

Mi ez a baromság kérem ?

Az MSZP-s Nokiás dobozokat Zuschlagot azokkal a Fideszesekkel lehetne összevetni akik lebuktak volna, ha valaki lebuktatta volna őket.

De a lenyúlókon túl is ott marad a meztelen igazság, miszerint 2002-ben a szlovákok elött voltunk minden gazdasági mutató szerint, és a balfasz MSZP kormányzása alatt 2010-re mindenben utolsóak lettünk.

SOHA TÖBBET MSZP !
A Közgépet legfeljebb a síkságra épített alagutakkal és völgyhidakkal érdemes és lehetséges összevetni.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 15:52:12

@ODIV: a köztörvényes bűnözők léte és tevékenysége meg a rendőrség hibája, mert nem kapja el őket. meg a polgároké, akik nem figyelnek az értékeikre. ez a srác egy szellemi gigász, nem véletlen, hogy fidesz-szavazó

Fullánkos Algol 2013.09.15. 16:00:05

Nem irigye, hanem örököseként az árulásának áldozata, de ehhez nem árt tudni hogy ki kicsoda, pl.:
Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Máriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Pokorni Zoltán - Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg
Németh Zsolt - Landler Jenő filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5305
Zagyva György Gyula - Leopold Rado (Roth) (Lenin-fiú) kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg
Kövér László - Tisza István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.09.15. 16:00:46

@ODIV:
Maradjunk annyiban, hogy az MSZP kormány 1 darab Fideszes módosítót se szavazott meg a 8 év alatt, így minden az akaratuk, avagy tehetségtelenségük szerint történt.

Az MSZP akarata szerint megduplázósott a munkanélküliségi ráta,
Az MSZP akarata szerint végletekig eladósodott az ország,
és az EU utolsó helyére kerültünk 2010-re.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 16:02:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: nagyobb baj, hogy a szocik alatt előrébb voltunk minden gazdasági mutatóval, mint a mostani maffiával, ami lenyúlt háromezer-milliárdot, ellopta a trafikosok és a gazdák megélhetését és kivágott az ablakon ötszáz-milliárdot az unortodoxia révén, amit most a piaci kamatokon fizetünk meg. nagy kár, hogy gyurcsány ezekhez képest egy mesés kormányfőnek tűnik ma már

1000 HUF (törölt) 2013.09.15. 16:03:09

@balage_81 reloaded: nem lett volna belőle nyugdíj, hiszen a magánbankok, ahová ment a pénz, gátlástalanul lopták. egy részét nem is sikerült visszaszerezni.

Vkki 2013.09.15. 16:05:03

@balage_81 reloaded: miért, ki az egyik bohóc? Csak nem Te? Nem írtam azt, hogy az EU hibás bármiben is. Csak azt, hogy nem a lenyúlás volt az első ötlet, talán nem is a fő cél.

Jaffar 2013.09.15. 16:07:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
A határon túliaknak csak abban az esetben adtam volna állampolgárságot, ha ideköltöznek. Akár tetszik akár nem. Nem, nem jár meg nekik, söt...
Inkább arra kellett volna törekedni a mindenkori magyar kormányoknak, hogy úgy segítsük a határon túliakat, hogy ne érje öket a segítségünkért hátrány. Ezt eddig sajnos nem sikerült elérni. Mit is oldott meg pontosan az, hogy mostanól van egyeseknek magyar állampolgársága?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 16:11:48

@Vkki: " Ahogy most a lengyelek is teszik. Szóval, híváncsi vagyok, okostojás, hogy Te pénzügyminiszteként nem választottad volna-e a "C" verziót, miután megpróbáltad az első kettőt. "

de, pont ezt írtad. szó szerint. levezetem szívesen, ráérek. tehát: ők NEM akarták, mert megpróbáltak mást. DE az eu miatt csak a 3. lehetőség maradt, tehát én mit tettem volna? kérdezed.

nos, azon nem lepődöm meg, hogy nem érted, amit írok. vannak dolgok,amik túl magasak egy ember számára, különösen, ha a blogszférában trollkodik. de hogy azt se, amit magad írsz...

magwas 2013.09.15. 16:12:18

Gondolj a legrosszabb magyar miniszterelnökre! Megvan?
Tudtad, hogy a megválasztása csak mérési hiba volt?
Nem rá szavaztunk, hanem a másik ellen.
A választásokon az kérdezik, mit innék sört, bort vagy pálinkát, miközben inkább arról kellene szavazni, hogy milyen sorrendben.
Ezért.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.09.15. 16:12:21

@balage_81 reloaded:

EZ természetesen hazugság..

Az MSZP az egész EU legszarabb statisztikáit szállította, mind munkanélküliségi rátát, mind államadósságot, mind versenyképességi mutatókat tekintve.

A Fidesz az EU tagországok között ezen mérőszámok alapján a középmezőnybe tartozik leginkább, némelyik mutató szerint élen van.

Grafikonok:
http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemloyement

Jaffar 2013.09.15. 16:12:26

@ODIV: :D
Leszarom a hazaárulózást, mert egy magát jobbosnak nevezö komcsi banda ne döntse el, hogy ki a hazaáruló és ki nem. Az én szememben mindeki (mindegy a származása, párthovatartozása) az, aki nem az oszág érdekeiért tesz. 2010 óta nem nagyon tettek az ország érdekeiért. Bár a kommunkációjukat mindig jónak mondják, igazából csak a hallgatóság olyan hülye, hogy nem veszi észre, hogy átvágják. Hülye volt a Bajnai, hogy most "tért" vissza. 2018-ban 2/3-a lehetett vona, így meg örülhet, ha bekerül. Ha túl szoros lesz a választás, akkor hirtelen kap majd 300.000 szavazatot a fidesz a határon túlról...
Mondjuk az is igaz, hogy az ellenzék is balfék. Miért nem vetik fel, hogy a határon túliak 1 héttel elöbb szavazzanak, hogy ne lehessen a dolgokat manipulálni?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 16:14:14

@1000 HUF: na tessék. ellopták, de azért volt olyan része, amit sikerült visszaszerezni. hálistennek! akkor mégse lopták el gondolom. illetve ott volt a fele eleve állampapírokban, de oda se neki, annál rosszabb a tényeknek. finom egyszerűsítés az egész, mert a számlámon láttam mennyim van, a válság miatt aligha kéne azonnal a pénztárakat okolni, de rendben. ellopták, hát ellopták.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 16:17:32

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: na kis ügyes, én összehasonlítom az akkori magyarországot a mostanival, te meg az akkori magyaroszágot és a mostanit az akkori és mostani európával. csak kár, hogy nem erről szól a sztori. mert ami volt, elmúlt. orbán miért nem csinálja jobban? a 3 ezer milliárd, a különadók, a kutyafüle nem volt elég neki? adjunk még a kísérletekre? az ugye nem baj, hogy gyurcsány idején legalább növekedés volt (ipari is), most meg stagnálás van? hogy a németek tavaly 1%-ot nőttek, miközben mi -1,7%-ot. milyen trendet látsz te itt, ami miatt ennyire benne vagy orbán seggében?

1055 2013.09.15. 16:18:38

@balage_81 reloaded:
,,Kurva jó szoci gazdasági mutatók:
- Nominálértéken 8000 Mrd-ról
21500 Mrd-re növelt államadósság.
- 11%-os államháztartási hiány.
-7 %-os GDP visszaeseés.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.15. 16:20:13

@Jaffar:

"A határon túliaknak csak abban az esetben adtam volna állampolgárságot, ha ideköltöznek."

Ez eddig is így volt, Mo-ra költözés után 1 évvel kérhették az állampolgárságot.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.15. 16:21:26

@Jaffar:

"Mit is oldott meg pontosan az, hogy mostanól van egyeseknek magyar állampolgársága?"

Megoldott egy tömegesen létező igényt. Ráadásul hosszú távon ez helyes lépés volt.

Vkki 2013.09.15. 16:22:23

@balage_81 reloaded: Miért nem alapítasz egy új pártot, ha ilyen kristálytiszta ítélőképességgel látod a dolgokat? Mindkét oldalon lehetnek tolvajok és gazemberek, sajnos ilyen az ember. Te visszautasítanál két-három jól jövedelmező trafikot, vagy birtokocskát, ha öldebe hullana? Szerinted Gyurcsány úr összehasonlítási alap? Aki tegnap is elmondta, hogy ő a legtisztességesebb. Hiszen csak így látja értelmét annak, hogy politikus legyen. Mindenkinél tisztességesebb, és erkölcsösebb. A kormánytagoknál, a fideszes, kdnp-s politikusoknál. És ne tanítsák "ezek" jó erkölcsre a gyerekeinket. Csak néhány kérdés: miből gondolja, hogy politikusok tanítják az erkölcstant az iskolában? Nem képzett tanárok és hittantanárok, ahogy több európai országban is? Ő vajon tisztességesen szerezte a vagyonát? Nem családi segítséggel, baráti hitellel? Jelenlegi családja tisztességesen szerezte a villát, ahol laknak? Nem Nagy Imre kivégzéséért kapták vérdíjként? Ezekről nincs Gyurcsány úrnak egy szava sem, amikor Nagy Imre villája előtt szónokol, vagy Felcsúton játssza az oknyomozót? Mit gondol vajon, amikor az erkölcs és a tisztesség megtestesítőjeként tündököl az általa ácsolt színpadokon?

nick papagiorgo 2013.09.15. 16:23:29

@ODIV: errrr..... nem azt mondtam, hogy a Fidesz rossz kormányzása az ellenzék hibája.

Azt mondtam, hogy ha az ellenzék nem lenne ilyen béna (hanem mondjuk tökösebb), akkor a Fidesz sem bénázhatna ennyit, mert egy tökös ellenék kínpadra vonná őket. De ez nem történik, ergo a Fidesz jogosan érezheti - gondolják ők - hogy bármit megtehetnek, mert "ezek" olyan bénák, hogy úgyse tudják kihasználni.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 16:29:24

@1055: remek, ha eddig senkitől, most tőlem megkapod a habony árpád-hoppál péter érdemrend középkeresztjét. a válságot kihagytad, annak lehetett némi köze mindehhez, illetve úgy 32 fontos egyéb mutatót, de csúsztatásban bajnok vagy, ezért úgy döntöttem, nem kicsinyeskedem, jár a díj!

@Vkki: ők találták ki az egészet. az ő igazgatóik vannak az iskolákban. ahol nincs igazgató, ott azért nincs, mert nem sikerült a párthoz lojálisat találni, bár a tantestület javasolt volna megfelelő embert. a tankönyvek szerzőit, témáját, az óraszámot, mindent ők választanak ki. de látom, ha elhasalsz egy témával, mert hülye vagy, választasz másikat és elkezdesz gyurcsányozni. ez akkora, hogy el kéne menteni és mutogatni téged, mint díszhülyét a blogszférában:))))

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 16:31:01

@Vkki: te kis butus te...tényleg azt hiszed, hogy a történet úgy kezdődik, hogy valaki kap egy trafikot? véletlenül sem úgy, hogy előtte már kinyalta a fél vezérkar seggét? te tényleg ENNYIRE hülye vagy? és ezek képviselik a másmilyen véleményt? na figyelj, én lassan lelépek, mert rendkívül unalmas ennyi tájékozatlan, naiv majommal "vitatkozni"

nick papagiorgo 2013.09.15. 16:31:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: jelzem, Gyurcsány, hmm, fogalmazzunk így, politikai vaksága pont abban all, hogy pont most feszegeti ezt a kérdést.

Ebben a tekintetben Schmuck Andorhoz hasonlít, aki csak akkor lett volna összefogni más baloldaliakkal, ha az ő 13 pontját megszavazzák (amiben van pl.a 13. havi nyugdíjak azonnali visszaadása stb).

Ezek a nagy politikusok nem látják, hogy sajnos nem az van, hogy az egész baloldal esengve várja, hogy összefoghasson velük, bármi áron is.

Vkki 2013.09.15. 16:40:59

@balage_81 reloaded: Gyurcsány miniszterelnök urat éppen Te hoztad szóba. Nem vettem észre, hogy különösebben elhasaltam volna, de sebaj. Ha kulturált vitának tartod, hogy díszhülyének, majomnak vagy bohócnak minősíted a vitapartnereidet, ezzel csak magad és az általad képviselt eszmét minősíted.

Vkki 2013.09.15. 16:43:44

@balage_81 reloaded: Nem ők taláták ki az etikaoktatást. Ahogy írtam is, számos országban létezik. Szemellenzős dolog, ha mindent rossznak tartasz, amit az általad nem kedvelt politikusok csinálnak. A világ nem fekete-fehér, pont a szabadelvűek szerint nem.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 16:45:28

@Vkki: öcsi. te kezdtél az eu-ról beszélni az mnyp-pénzek kapcsán. ezzel felsültél, mert azt sem tudtad, hogy te magad mit írtál. utána reagáltál egy kommentemre, amit nem is neked írtam, de nem baj, az eu-témát akkor most már úgy kell vennem, hogy dobtad, mert azzal beégtél rendesen. mert nem csak hülyeség volt, de utána el is kezdtél másról beszélni. nem baj. viszont a vasárnap többi részét valami értelmesebbel tölteném, nem veled, aki tényleg díszhülye vagy. csá.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.15. 16:46:54

@Vkki: de ők vezetik be te agyalágyult. te még gyurcsányt sem érted meg, pedig ő leviszi a szintet rendesen. na most már ennyi tényleg. anyám borogass....

Vkki 2013.09.15. 16:47:32

@balage_81 reloaded: nem gondolo, hogy az mnyp-s pénzek kapcsán felsültem volna, Csak leírtam, hogy mi történt, és tisztáztam, hogy nem az EU-t tartom a hibásnak, mert rákérdeztél. Ebben a témában ennyi volt. Vagy van még hozzáfűznivalód? Szaladj csak!

Vkki 2013.09.15. 16:48:57

@balage_81 reloaded: Mit nem értettem Gyurcsány úr mondataiból? Kérlek világítsd meg szegény fejemnek rejtett értelmüket!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.15. 17:00:55

@Jaffar:

Most megszűnt a Mo-ra költözés és 1 év várakozás követelménye.

high up! 2013.09.15. 17:39:48

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "a NER, még csak nem is LÁTSZIK működőképesebbnek."

Mi az hogy nem?!

Mi a NER?
A gazdag NYER!

egykulcsos adó, végtörlesztés, Közgép, földmutyik, trafikmutyik, szociális Numerus Clasus a felsőoktatásban - hát kérem szépen alássan, ennél hatékonyabban még nem működött rendszer a világon.

Az meg ne zavarjon, hogy ez a rendszer csak a lakosság felső 10%-ának működik, 80%-nak meg nettó szopás. Ha már nem tudsz a 10%-os elitbe kerülni, akkor meg tégy úgy mint a hasznos hülye fidióta: örülj mások sikerének és védd meg az elit vívmányait a 60-as IQ-d minden agysejtjével.

high up! 2013.09.15. 17:46:30

@nick papagiorgo: "2010-ben arról volt szó, hogy államcsőd lehet, mint Görögországban, most meg nincs."

Ezt csak a két idióta, Kósa meg Szargyártó fantáziálta össze. Teccik tudni mi volt a gögör válság? 180%-os adósságráta mellett 0%-os potenciális növekedés.

Na ez a helyzet Mo-on végképp nem állt fenn.

high up! 2013.09.15. 17:51:49

@Blogger Géza: "Gondoljunk akár a munkára ösztönző megkurtított segélyezésre"

Gondoljunk! Orbanescu fidióta trollvezér kitalálta, hogy csökkentsük a munkanélküli segélyt 6 hónapról 3 hónapra: mert azért nem akar dógozni a magyar proli, mert 6 hónapon át akar az állam csöcsén lógni.

FYI: az átlagos munkakeresési időtartam 17 hónap. A 60-as fidióta IQ megint közgazdasági gyöngyszemet alkotott!

Mária 2013.09.15. 17:55:18

@Online Távmunkás:

"megszüntetni az automatikus, manapság a béreket jelentősen meghaladó nyugdíjemeléseket."

Vagy kapják a nyugdíjasok is zsebbe, feketén az inflációkövető nyugdíjat, mint azokon a munkahelyeken a bért, ahol a "hivatalos", bejelentett bér még az inflációt se követi.

Vagy hogy?

A fél ország csalja az adót meg a járulékokat, és ezért azoktól vennél el, akiknek mindent tisztán, követhetően, lepapírozva fizetnek ki?

panelburzsuj 2013.09.15. 17:58:20

@high up!:

Naja.

Csakhogy amíg a Géza nervérei a tévébe is rezzenéstenül belemondják a gondolkodó mankóikat - addig te itt zizegsz, vagy legföljebb falat firkálsz.

thinker_ 2013.09.15. 18:03:48

@Remete: hehe:) 8 ev alatt csak Nokias doboz volt? javaslom ezt azert nezd at jobban. elo fog kerulni ott meg par dolog. Orbanek 20 ev alatt se tudnanak annyit artani az orszagnak, mint a gyurcsany felek par honap alatt.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.09.15. 18:06:00

" a „demokratikus ellenzék” szövetségkötési tárgyalásai milyen összefüggés mentén is szolgálják a demokráciába való átmenet érdekeit?"

én tudom, én tudom!
több szemkilövés, tüntetések betiltása, és a tüntetők lovasrohammal való ledózerolása, természetesen mind-mind a demokrácia nevében

ja, és ha meglesz a 2/3-ad is, amiről álmodoznak, akkor visszahozzák a szocialista alkotmányt

és több hajléktalant küldenek az utcákra

ezek a demokratikus lépések

thinker_ 2013.09.15. 18:06:40

@Jaffar: igazad van. ha anno gyurcsanynak 2/3a van nem itt tartanank. mar kihalt volna az orszag. kint lenne a zarva tabla.

vasmargitt 2013.09.15. 18:07:41

drága blogger úr, idézőjelek között beszélni az elmúlt 25 év magyar baloldaláról nagy szemétségre vall. az mszp attól az még jobb periódusaiban tényleg baloldali volt, ha magácska en bloc szarozza is a pártot. sajna, főleg medgyesy, majd gyurcsány idején a neoliberalizmus tényleg túltengett benne - de minthogy nincs más és belátható ideig nem is lesz itt más baloldali erő, tudomásul kell venni, hogy ez a magyar baloldal. a legkönnyebb szarozni őket, mint az ostobácska blogger úr is teszi legújabb opuszában. orbánék nagy örömére.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.09.15. 18:24:25

Nagyon egyetértek a leírtakkal. Talán nem ártott kipróbálni a gyakorlatban azt, ami az elméletben minden két számot összeadni képes: az 1998-2002 között korrupcióból és akaratosságból egyszer már vizsgátt tett szisztéma minden program nélkül, csak az "elmúltnyolcévahibás" érvelésre építve nem működhet.

Nem lepődtem meg azon, hogy honfitársaim többsége mégis a Fideszre szavazott, mert láttam, ahogy Antall-Boros után hogyan adtak kétharmadot az akkor még tényleg teljesen posztkomcsi MSZP-nek.

És nem lepődök meg a csodaváráson sem: "kellene egy erő" amelyik nem a Kádár-rendszerbe visz vissza, hanem azokra az érzetekre épít, amit rendszerváltás után éreztünk: hogy a Magyarország a lehetőségek hazája.

Ez az erő nyilván nem az ún. "történelmi baloldal". Azok nem értenek semmit abból, ami körülöttük történik. A hazai baloldalnak (itt a valóban baloldali szavazókól beszélek, és nem az MSZP nyugdíjasairól, a DK-E2014-PM karrierpolitikusairól, és azok szavazóiról) talán akkor lehet esélye, ha egy Schiffer-féle zöld baloldalként éled újra.

A jobboldalnak még ennyi esélyét sem látom ma kialakulni: a megroppantott gerincű Fidesz apparátcsikokról ezen a térfélen is le kell mondania a korrekt szavazónak, és itt nyoma sincs épeszű jobboldali gondolatcsírának.

Nagy bajban van az az ország, amelynek a fasisztái a leghitelesebb (értsd: még le nem járatódott) erő a parlamentben.

NemNick 2013.09.15. 18:32:35

"Tudomásul kellene venni, hogy az Orbán-rendszernek az elmúlt 25 év „baloldali” elitje nem ellenzéke, hanem ...irigye... "

Ennél jobb összefoglalását annak, ami itt folyik, több éve nem hallottam

nick papagiorgo 2013.09.15. 18:53:54

@RAMBO: azért ezzel a "fasiszták a leghitelesebb erő" dologgal azért sokan vitatkoznának. Egyesek a fasisztát kérnék ki, mások meg azt, hogy igenis lejáratódott :)

Egyébként én nem vagyok ennyire borúlátó. Majd lesz megújulás baloldalon, jobboldalon egyaránt. Ehhez mondjuk lehet hogy kell egy generáció, mert ott, ahol Győzike meg Fekete Pákó a celeb, ott ne várjunk sokat senkitől (tegyük fel, a politikusok értelmesebben fogalmaznák meg a mondókáikat, dehát nem érti a szavazóbázis). De majd lesz, nyugi.

6.Lenin 2013.09.15. 18:54:42

@feketeesfeher:

Azt hiszem a poszthoz fűzött gondolatod megérdemli, hogy még egyszer megjelenjen, ugyanis tökéletesen megvilágítja az ilyen posztok lényegét...

"Lassan lehet ünnepelni, mert megjelenik a 100 000-ik "jaj de nagyon független vagyok és utálom a pártokat de nem jut eszembe semmi" poszt.

Ez a mostani csak a 99 999-ik.
Nem jár a bögre. "

Minden, és mindenki szart ér, de én sem tudok jobbat (csak majd 1x valaki, valamit, valamikor, talán)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.15. 19:07:50

@Mária: Szerinted a nyugdíjasok többet és tisztességesebben adóztak, mint a mai dolgozó generáció?

Egyébként a nyugdíj nem adózik, úgyhogy nem igazán értem a feketegazdaságos okfejtésed...

Milyen alapon kapnak nagyobb arányú növelést, mint amit az ország gazdasága megengedhet magának?

birkakhoz 2013.09.15. 19:33:26

Orban a maffia fonok , nana hogy mindenki tart tole oldaltol fuggetlenul! EGY BIZTOS ORBAN ES CSALADJA JOBBAN TELJESIT! ENNEL FONTOSABB PEDIG NINCS MAGYARORSZAG ELETEBEN!!!!!
A KIRALY MEZTELEN de a szamlain ezer milliardok!!!!
A mi penzunk!!!

gipsz.jakab 2013.09.15. 19:51:19

minden politikus bűnöző...

kici szegény ország...
egy mafia és egy csőcselék van csak...

persze van délelőttös és délutános műszak a mafiának...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.09.15. 20:25:20

@nick papagiorgo: Örülök, hog ybizakodó vagy, én nem látom azt az intellektuális túlerőt, ami elsöpörné az újra megkövesedő Kádár rendszert.

czjanos 2013.09.15. 20:28:46

Megjegyzem, hogy 2002-ben a Fidesz teljes mellszélességgel megszavazta "az ország tönkretételét". Gyatra írás, egy szocialista brigád értekezletének a szintjén (olyanokat kellene találni - 110 %-ra kell teljesíteni), de sem nevet, sem megoldást nem ad.

czjanos 2013.09.15. 20:44:12

Ezt írja az alulmúlhatatlan szerző: "Ez a társaság semmit, az égegyadta világon semmit nem tud mondani arról, hogy mit is kéne csinálni kormányon," (Bajnaiékról van szó). Elfelejtett tán olvasni a szerző?

sorstalan gáz 2013.09.15. 20:47:31

@balage_81 reloaded:
Bajnai nem egy reálpolitikus, még csak nem is politikus, hanem egy szerencselovag aki a dolgokba belecsöppent gyurcsányhaveri alapon.

Majd pont ő fog leszámolni a korrupcióval, amikor még a Gyurcsányhoz való viszonyát se sikerült tisztázni eddig.

Jobb mesét kérünk!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.09.15. 20:51:36

@birkakhoz:

EZ persze baromság.. Az összes baloldali miniszterelnök család, nagyságrendekkel többet lopott az Orbán családtól, így kategóriákkal gazdagabbak is.

vasmargitt 2013.09.15. 20:55:13

az indexből a választások közeledtével egyre inkább kijön,hogy fideszes tulajdonban van. ilyen mocsadék jobber blogereket a honlapra engedni annak a jele, hogy az index-tulajdonoshoz hasonló fideszes gecik egyre erősebben kezdik magukat összefosni. májusban kezdődik az összelopkodott holmi visszaszolgáltatása - köztük az index is. orbán takarodj

Orbán a magyar nép ópiuma! 2013.09.15. 21:07:14

A blog írója egy faszorrú narancsdroid!

Orbán a magyar nép ópiuma! 2013.09.15. 21:09:31

Másfelől meg nagyon úgy néz ki, hogy kénytelen leszek Bajnait/Mesterházyt elviselni, hogy ez a tetvedék narancsbagázs már végleg eltakarodjon!
De hát ha nem lesz más megoldás, akkor nem lesz!
A szavazófülke magányában nagyon könnyen oda fog menni az X, ahová amúgy sem szívesen rakná az ember, de a narancsosok ellen már semmi sem drága!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.09.15. 21:27:21

@vasmargitt:
Hát ez a nap beírása...

Az index amint Fideszes.. :DD

Minden szar ballib blog a legigánytelenebbtől, a legsurmóbbik címlapos cirka az index születésétől, és kb naponta 2 semleges és 1 jobboldali kerül a blogketrecbe.

Az MSZP diktatúra még tomboll máig az index szerkesztőségébe.

A bérretegőik, meg legszívesebben szétveretnék újra az összes ellenzékit, mint annak idején szemkilövető kitüntetett Gergényi kapitány, és beazonosíthatatlan rohamrendőrei a jelenlegi "demokratikus ellenzéknek".

Vkki 2013.09.15. 21:40:10

@Orbán a magyar nép ópiuma!: Nézd, nem akarod inkább akkor és ott a homlokodra, esetleg a hátsódra rajzolni az ikszet? Ha a narancsbagázs tetvedék, akkor Bajnai urat és csapatát, Mesterházy urat és éppen szociáldemokrata társaságát hogyan minősíted? Lehet szórni a gyalázkodó jelzőket minden oldalról, de az nem old meg semmit. Nem arról van szó, hogy egyik kutya, másik eb. De ha szerinted a baloldal prominensei a tisztesség, őszinteség és az önzetlenség mintaképei, akkor ne a fideszeseket gondold agymosottnak és naivnak. Gyümölcseiről ismerni meg a fát. Mi olyat termett eddig az Együtt 2014 és az újjászületett MSZP, politikusban vagy programban, ami tetszik Neked?

sanyix 2013.09.15. 21:50:35

"Tudomásul kellene venni, hogy az Orbán-rendszernek az elmúlt 25 év „baloldali” elitje nem ellenzéke, hanem komplementere, irigye, lúzere."

Ennyi a lényeg. A zorbánéknak is csak az volt a bajuk a ballerekkel, hogy akkor nem ők loptak. Most meg fordítva van ugyan ez.

Hé Gazsi! Én? Milyen tyúkot?! (törölt) 2013.09.15. 21:53:15

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Spéder Zoltán tulajdonában van, ő pedig fideszes kötődésű, nem véletlenül lehet most az MFB elnöke. Javaslom továbbá a Tóta W. interjút ez ügyben, valamint a 444 teljes csapatát, akik pont azért hagyták ott az Indexet, mert már közel sem tudtak olyan szabadon dolgozni, mint előtte. Persze téged nem kell, hogy ez bármiről meggyőzzön. Ha mégis elmerülnél a témában:

mandiner.hu/cikk/20110913_kreativ_speder_miatt_hullik_szet_az_index

@Vkki: Az MSZP-t nem kell szeretni, Bajnai viszont stabilizálta és növekedéssel adta át az országot 2010-ben. Távhő áfacsökkentés, munkahelyvédelmi program, lehet szemezgetni bőven az intézkedései közül. Ja és nem vette el a megtakarításainkat, sőt, még hagyott is az IMF-hitelből a fidesznek, ami MOL-részvényekre ment. Meglepő magabiztossággal követeli másoktól a bizonyítékokat egy jobb kormány lehetőségére, de láthatóan nem veszi a fáradságot, hogy utána nézzen az alapvető tényeknek. Ráadásul a fogalmazása olyan, mintha egy középkorú, felszínes, férfihiánnyal küszködő nő írta volna. Ők szoktak így üvölteni a fórumokon.

stim 2013.09.15. 21:59:07

Sok ember zsigerből utálkozik, tök mindegy melyik oldalról van szó. A tisztánlátáshoz érdemes segítségül hívni a matekot mert az egy egzakt dolog.

Gazdaság. Amikor 2002-ben az MSZP-SZDSZ átvette a Fidesztől a kormányzást, közel 5%-os gazdasági növekedés volt, a régióban elsők voltunk; az államadósság 53% volt. Ez a Fidesz munkája. A lop stoppal nemcsak a Fideszt szivatták meg az SDSZ-esek de az rországot is. Akkoriban közmegegyezés volt arról, hogy az euró rövidesen bevezethető; a gazdaság állapota ezt mutatta. Hogy Piszkos Fredet idézzem innen küzdöttük le magunkat idáig.

Amikor a Fidesz 2010-ben átvette a kormányzást az MSZP-SZDSZ-től akkor a gazdasági növekedés 1% körül alig volt; az utolsók lettünk a régióban és 82%-ra tornászták az államháztartási hiányt. Ez meg az MSZP-SZDSZ munkája. A tények makacs dolgok. A mostani nehézségek gyökere itt keresendő. A válság persze nem az ő hibájuk de nem felejtem el, hogy a BKV bérleteim ára Hagyónál landolt és a 3-as metró lassan szétrohad. És még rengeteg dolgot sorolhatnék.

Őszöd. Egyre nyilvánvalóbb, hogy Fletó mikor lett erkölcsi hulla de ezt nem egyedül csinálta. A tanulság az, hogy az emberek nem szeretik ha hazudnak nekik, ha nem csinálnak semmit két évig és utána amikor kifejezik a nemtetszésüket akkor rendőrökkel brutálisan megveretik őket. MSZMP stílus csak nem vették észre, hogy már kimentek az oroszok és megbuktak a következő választáson, mint Rottembiller. Az, hogy utána GYF évekig miniszterelnök lehetett jól mutatja az akkori kormánypárt erkölcsi érzékét.
Az, hogy mostanra ciki és senki nem társul vele jól mutatja, hogy tényleg erkölcsi hulla csak az ilyenek úgy tűnik valamilyen érthetetlen oknál fogva nem semmisülnek meg szégyenükben hanem tovább erőlködnek. Kínos. Persze annak van szégyenérzete akinek van erkölcsi értékrendje.

Megint matematikailag nézve ha az őszödi beszédnél Fletó igazat mondott akkor ő volt a jó fej és az MSZP-ben senki nem csinált semmit csak megküldték neki a selyemzsinórt amikor már vállalhatatlan lett? Ha így igaz akkor a tesze-tosza, semmit nem csinálók még mindig az MSZP-t alkotják , Fletó meg a jó arc és őt kirúgták. Vagy Fletó hazudott és hagyjuk már őt úgy ahogy van, csak vegye a lapot és menjen már végre el.

5 különféle baloldali ellenzéki párt indul majd kormányt verni, melldöngetve tavasszal. Ezek még együttműködni sem tudnak. Hogy tudnának már egy országot irányítani? Mert ugyebár ez a cél, nem a narancsverés. Két dolognak nem örül az ember; ha nem kap meg valamit illetve ha igen. Szóval ha bukna a Fidesz akkor ki kormányozna? És hogy? Erre nem válasz, hogy mindegy csak menjenek. Ha ez egyeseknek rossz akkor meggyőződésem, hogy van a rossznál is rosszabb. Ugyanazokat megválasztani akik majdnem csődbe vitték az országot.

Mit gondolnak a baloldali szavazók; siker esetén ez az 5 széttöredezett párt amiből a rovott múltú MSZP a legerősebb mégis milyen kormányzásképes, hatékony, működőképes koalíciót tudnának felmutatni, életben tartani, az országot jól szabályozott keretek között irányítani?

Komolyan gondolják, hogy azok akik még a miniszterelnök személyében sem tudnak megegyezni azok majd az érdekeiket félretéve a közjóra fognak gondolni? Kinek kell újabb 4 év káosz; anarchia, fejetlenség, szekérharc? A baloldal még önmagával sincsen tisztában; nem tudja a bal keze, hogy mit csinál a másik bal. Ez nem egy szervezet, ez különböző érdekcsoportok akik egymás ellen is versengenek a szavazatokért.
Én így gondolom, más meg gondolhatja másképp csak gondolkozzon, ne gyűlölködjön. A harag, az indulat, a tények mellőzése, az objektivitás hiánya rossz tanácsadó.

vasmargitt 2013.09.15. 22:05:18

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

atya, mielőtt ugatni kezdesz, nézz utána az index tulajdini lapjának

mocskos kis orbán seggnyalója

panelburzsuj 2013.09.15. 22:06:29

@stim:

Kérdezhetek valamit egyenesen?

Mi visz rá, hogy így tonnára hányd a borsót a falra?

vasmargitt 2013.09.15. 22:09:57

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

hahaha

az orbán pereputty mára az ország 5 leggazdagabb családja közé lopta össze magát

atya, miközben a pocakos diktátorod seggét nyalod, arra is gondolnod kéne a picinyke eszeddel, hogy a te zsebedből kivette a maga sápját. agyhalott hülyék vagytok fideszes gecik

6.Lenin 2013.09.15. 22:12:24

@stim:

Szerintem nemsokára megtudod, miről is szól valójában 1 ilyen blog (+ a többi is)

)nem szabad ilyen hosszan fejtegetni a véleményedet

)felesleges normálisan hozzáállni, mert erre kevés a "vevő"

)ha te nem anyázol, majd téged fognak

Brix 2013.09.15. 22:14:06

A 2014-es kormányváltás azon múlhat, hogy nem jött létre egy Orbán ellenes koalíció középről. Ehhez az szükségeltetett volna, hogy az E2014 és az LMP megegyezzen és egy pártoktól független miniszterelnök-jelöltet keresnek Bajnai helyett. A Fidesz ráerőszakolt egy választási rendszert az országra, amelyik súlyosan sérti az állampolgárok érdekeit és egy párt abszolút hatalmát betonozza be. Ebben a rendszerben a kis pártok halálra vannak ítélve, a győztest pedig agyon kompenzálja a rendszer. Olyan helyzet is kialakulhat 2014-ben, hogy az Együtt2014-PM 9%-al, félmillió szavazóval kiesik a parlamentből.
Az Orbán-féle társadalmi rendszer ellen közös fellépést kellett volna létrehozni a pártoknak, de nem baloldali vezetéssel , hanem egy közös koalícióval.
Először Orbán korporációs fasiszta rendszerét kellene eltüntetni, és visszaállítani a pártok egyenlő versenyén, és váltógazdálkodásán alapuló politikai rendszert.
A választási rendszer megváltoztatásával lehetne biztosítani , hogy soha többet ne jöjjön létre a fidesz hatalmához hasonló abszolút hatalom.
Csak listára lehetne szavazni, és minden párt arányosan kapna mandátumot az elnyert szavazatok arányában, 3%-ra leszállított bejutási küszöbbel.
Egyszer és mindenkorra véget kell vetni az egypárti diktatúráknak Magyarországon ,és a civil kontrollt be kell vezetni az összes EU-s és állami pénzforrás elosztásánál.

stim 2013.09.15. 22:19:06

@panelburzsuj:

szervusz, egyenes kérdésre szívesen válaszolok:). Te vagy az egyik példája annak, hogy nem marad olvasatlanul.

hiszem, hogy értelmes emberek különbséget tudnak tenni stílus és stílus között.

hiszem, hogy demokrácia részvételt jelent és egyetértek azzal, hogy ide boldog-boldogtalan tud kommentelni. (Úgy látom főleg boldogtalanok:)) A vélemény szabad, a stílus maga az ember:). És más emberek véleményének az ismerete segít teljesebb képet látni.

6.Lenin 2013.09.15. 22:20:29

@Brix:

Érted is, amit írtál?

panelburzsuj 2013.09.15. 22:27:54

@stim:

Nem olvastam végig.

Az "Öszöd az erkölcs tükrében" bekezdésnél megnéztem, mennyi van még a stílusában visszafogott, ám addig egy betűnyi újat sem mondó szövegből.

És ugrottam a kérdéshez: miért írsz ennyit?

De most még meg is toldom: mit ad az eddigi ismereteimhez, hogy stim is osztozik egy kábé kétmilliós véleményközösség utolsó csöppig kanonizált hitében?

stim 2013.09.15. 22:43:17

@panelburzsuj: ha nem olvasod el nem ad az ismereteidhez semmit. Ha elolvasod de már ismered akkor sem. Rajtad múlik ennek ellenére vagy ezért olvasod-e. Nem kell olvasni, nem blogger vagyok, nem törekszem ismertségre, like-ra, kattintásra, akkor nem nick-et használnék. Nem rendszeresen írok, nem fizetnek érte csak ha néha ráérek, elmondom a véleményem. Ennyi.

Ami pedig a kétmilliós véleményközösség kanonizált hitét illeti szép mondat csak nem tartom valószínűnek, hogy ismered kétmillió embernek a hitét az viszont tény, hogy matekról és ekölcsről írtam, nem hitről. Kicsit csalódott vagyok; azt hittem lesz egy mértéktartó, objektív vita:) Mindenesetre már késő van, lépek. További kellemes estét.

panelburzsuj 2013.09.15. 22:50:54

@stim:

A mértéktartó, objektív eljárásnak kedden feszül neki a bíróság.

Nem gondolom, hogy emberek hite csak ennyiből állna. De hát nem mindenkinél jön be a "mémplex" - azért kísérleteztem egyénített megfogalamzással... :)

Neked is jókat.

panelburzsuj 2013.09.15. 22:51:55

@6.Lenin:

Mekegtél.

Kóbor bakkecske.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2013.09.15. 22:52:59

@Vkki:

Öcsém, hagyjad már magad!

Ennyi baromságot összehordani!
Majd biztos programok alapján fogok szavazni!

Nekem bőven elég az orbanokrata rezsim páviánseggfejű mamelukjainak undorító pofája, amikor azt hazudozzák, hogy minden milyen kurva jó.

Minél előbb takarodniuk kell, ezért semmi sem drága!

___________________________ (törölt) 2013.09.16. 12:33:57

Kedves Android,

Tehát, ha jól értem, van egy forma, amihez keressük a tartalmat? A forma: a demokratikus - szociálkapitalista nemzetállam, azok nyugaton szokásos intézményei, minisztérium, önkormányzat, ilyenek. Tartalom: olyan emberek, akik a fizetéssükkel megelégedve, azt szét nem lopva kvázi önzetlenül szolgálják a közt. Utóbbiakat keressük? Miért nem fordítva?

Úgy értem, lehet korrupt elitekkel is működőképes rendszert létrehozni, csak esetleg az valami egészen más forma lesz. Meg kellene vizsgálni a korrupt államtitkár természetrajzát. Mi érdekli? Mire akarja költeni a zsetont? Hawaii luxus az országtól távol? Száznyi kis rokon, haver alapszintű helyzetbehozása? Megbecsülés, azaz irigyelje a sok paraszt a bömbit?

Vannak/voltak a világban mindenféle törzsi vagy arisztokratikus rendszerek, amelyek igenis arra építettek, hogy az elitben van egy emberes adag önzés, ezért ezt formalizálták, hogy ne korrupt legyen, ne csalással történjen, hanem legyen precízen megszabva, hogy a közös tálból a legerősebb 10x annyit, az utána következő 5x annyit stb. vesz ki. Vagy az arisztokratikus rendszerek, akik a nagybirtokosból csináltak minisztert, így már nemigen volt hova lopni.

Úgy értem, ezek az emberek azért korruptak, mert a céljaikat ma így érhetik el. De tegyük fel, hogy valamilyen módon ezt formalizálni lehetne, tehát hogy az elit a személyes céljait legálisan is elérhesse, megkaphassa, és így az energiáit valóban a köz szolgálatára fordíthassa.

Úgy értem, hogy ha egyszer tudjuk, hogy informálisan erősebb kuty baszik c. rendszer van, akkor erőltessük-e, hogy de formálisan minden kutya egyenlő és a rangosabbak is csak a köz szerény szolgái, miközben tudjuk, hogy nem igaz: vagy inkább írjuk le pontosan, formálisan, hogy az erősebb kutya kivel és hányszor és akkor legalább rend van?

valaki23 2013.09.16. 15:37:45

Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet bérkommentelői állásra jelentkezni, és mennyit fizetnek?

Üdv

1055 2013.09.16. 19:08:46

@balage_81 reloaded: Ja igen a válság. Amikor nálunk 1% volt a növekedés akkor a
szomszédban 10%. Máshol valahogy az államadósság sem nőtt a háromszorosára.
Na nézzél csak után! Ha majd csinálod akkor a hiányt is nézd meg ,abban is mi nyertünk 11%-kal.
Mások vajon hogy csinálták?
Pedig amit emlegetsz azt világgazdasági válságnak hívták.
Igen tényleg van még 32 mutató . Például a munkanélküliség.
Na az a mutató is szarabb lett a térségben mindenkinél.
Ne a 32 mutatószámal gyere hanem egyet mondj ami jó volt.
De ne a Veres Janiét , tudod amit meghamisított a remek pénzügyes mert az befolyásolta volna a választásokat.
Ja és hogy ne kelljen írnod sokat , tudom a választ is:
a zseniális IMF hitelbeszerző libatolvaj , na az aztán szupi volt.

___________________________ (törölt) 2013.09.20. 14:19:07

@maroz: ezzel könnyű lenne egyetérteni, csakhogy.

2007 és 2009 között kvázi megszűnt a vendéglátó- és építőipar. vállalkozó ismerőseim tömegesen mentek csődbe és rúgták ki az alkalmazottaikat. most így belegondolok, szinte senki sem élte túl, sem a kisbüdös büfé, sem az elegáns étterem, sem a generálkivitelező, sem a szobafestő.

az informatikai cégek gyakorlatilag leálltak, semmilyen beruházás nem volt, csak pályázatok.

és ez azért eléggé objektív tönk.

persze, a világgazdasági válság.

de ez valahogy több volt annál. volt egy pillanat valahol 2009 körül ahol a magyar gazdaság egyszerűen lefagyott, senki nem vett semmit.

én akkor éreztem a törést. mert végül is a ballib elit nem azért vált ennyire bohózattá, mert ez akkora nyilvánvaló kudarc volt?

maroz 2013.09.20. 16:44:44

@Shenpen: Ha megnézed a közvéleménykutatásokat azt látod, hogy a ballib pártjai már rögtön a 2006-os győzelmük után úgy bezuhantak, hogy a Titanic hozzájuk képest egy pofa levegővel is elérhető.

A válságok azért jók, mert sokszor csak az ilyen izgatottabb helyzetekben derül ki, hogy mi mennyit ér. Láttam valamikor egy filmet, ilyen katonás-tengeralattjárós izé volt, tán a hidegháború idejéből. Egyetlen jelenet maradt meg bennem: felsivít a sziréna, jön a kapitányi hídra a jelentés, hogy kigyulladt a konyha, mindenki cikázik jobbra-balra, mint a mérgezett egér, mire fel a kapitány kiadja a parancsot, hogy harciriadó-gyakorlat. Valamelyik alárendeltje furcsán nézve visszakérdez: de hát kapitány úr, most gyakorlatozzunk, amikor ég a konyha??? Mire a kapitány válasza: Mert mit gondolnak, ha az ellenség megtámad minket, akkor nekik is visszaüzenhetünk, hogy bocsika, most nem jó, mert egyéb problémáink akadtak, jöjjenek vissza inkább holnap???

Szóval egy elit ne csak akkor legyen elit, amikor az Audi-kulcsokat osztogatják, hanem akkor is, amikor ég a ház.

___________________________ (törölt) 2013.09.20. 17:16:56

@maroz: az ugye az öszödi beszéd volt

a válságok azért jók... megmondom őszintén, én sokkal jobban örültem volna neki, ha nem megy csődbe a baráti köröm és rokonságom nagy része, nem kell éveking azon izgulnom, hogy apám csődbe-megy vagy nyugdíjba, kihúzza-e addig, hogy azon izguljak-e hogy az erőműjavító nagybátyám lesz-e hat évvel nyugdíj előtt jogsi és számítógépismeret nélkül munkanélküli és ilyenek. igazság szerint mai napig nem tudom, úgy készüljek-e hogy beköltözik hozzánk egy-két szegény rokon egyszer.

innen kezdve kurva kevéssé vigasztal, hogy de legalább a fletónak is szar.

szóval, szerintem a válság nem jó. még ha van is járulékos haszna.

mondjuk lehet, hogy én azért látom annyira tragikusnak, mert a teljes ismeretségi köröm a vendéglátós, építőiparos, informatikus vonalon van és ez ment a padlóra teljesen. nem tudom, lehet, hogy a kamionosoknak jobb volt? ja nem, abból is ismerek csődbe mentet. svájci frankra vette a vasakat, felment az üzemanyagár, game over.

teknős 2013.09.25. 15:34:11

@Jaffar: Tudod, hogy annyira penetránsan támadod a fideszt, hogy az ember ingerenciát érez, hogy elmenjen szavazni a fideszre! Pedig eddig gusztusom sem volt hozzá.

teknős 2013.09.25. 15:41:20

@Online Távmunkás: Teljes tévedésben vagy! Borzasztó egyszerű a képlet, a nyuggerek vannak többségben. Mint a paraziták, felélik az országot és mind abban bizik, hogy neki még ki fog tartani. A nyugdíjrendszer egy pilótajáték semmi más. Csak itt már a feje tetején áll a piramis és a fentlévők kisajtolják az utolsó leheletet is az alattuk lévőből. Becsukhatjátok a szemeteket, mert azt csináljátok, de ez az ország, a társadalom már régen halott, amit mozgásnak éreztek benne az csak az idegek utolsó rángása.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.25. 16:05:14

@teknős: Nem értem, mi az ellentmondás az én kommentem és a te kommented között.
süti beállítások módosítása