Mint hallik, az LMP egyik fele (vagy a másik) mérsékelt konzervatívokat keres az „alkotmányosság” helyreállítása céljából. Ez elsőre olyan hótiszta asztal feletti bujálkodást jelent nekem, amelynek során arról értekeznek, hogy szabad-e rasszista vicceket mesélni homoszexuálisoknak az egyházi pedofília ártalmasságáról rendezett konferencia szünetében, miközben az ember attól retteg, hogy a marihuánás cigaretta hígítására használt dohány okán agyonlövik tiltott helyen való dohányzás miatt.

Istenem! Vajon van-e 20 000 (húszezer) olyan választópolgár, aki valaha aggódott azon hogy az alkotmányosság meg vala inogva?
Mert kétszázezer biztos nincsen.
Ha Fidesz elveszíti a 2014-es választást, az biztos nem azért lesz, mert ennyire gagyi alkotmányt írtak. Vagy azért, mert olyan kevéssé elegánsan tették.
A Fidesz azért fogja elveszíteni a következő választást, mert néhány, a mindennapi életet alapjaiban befolyásoló kérdésben pont olyan hülyének bizonyult, mint az elmúlt évtizedek mindegyik kormánya. A második Orbán kormány ugyanúgy nem könnyítette meg a mindennapi életünket, mint bármelyik elődje. Sőt igazából csak hozzáhordott még egy jó adagot a szemétdombhoz.
Szerintem, ha valaki tárgyalni akar arról, hogy mi legyen 2014 után, akkor a következő kérdéskörökben kell, a megoldást is tartalmazó válaszokat adnia, ideológiamentesen, gyakorlatiasan és úgy, hogy felmutatja a megvalósításhoz szükséges szakembereket (szakpolitikusokat) is:
(A teljesség legcsekélyebb igénye nélkül.)

Közbiztonság

Miért nem látok gyalogrendőrt soha, sehol? Hogyan lesz közbiztonság mondjuk Észak-Magyarországon? Ki védi meg a magányos öregeket? Hogyan véditek meg a tanárokat, az egészségügyi és a gyermekvédelmi dolgozókat?

Jogbiztonság (korrupció)

Miért fullad nevetségességbe minden nagy korrupciós ügy, közbeszerzés, nyilvánvaló szabadrablás tisztázása? Miért, kerülnek vissza első fokra a komplex bűnügyek tömegei és tart a tisztázásuk az emberi élet átlagos időtartalmához közelítő ideig? Miért van az, hogy az emberek természetes igazságérzete és a büntetési tételek és a konkrét ítéletek között olyan nagy a távolság? Miért alkalmatlan az igazságszolgáltatás a mindennapi tapasztalás alapján?

Oktatás

Hogy éritek el, hogy a szegény és cigány gyerekek járjanak iskolába és tényleg tanuljanak is? Hogy tartjátok bent a kamaszokat a szakmunkásképzésben?
Hogyan mérnétek a valós tudást a felsőoktatásban? (Mert a fejkvóta rendszerben sehol senki nem méri komolyan /néhány szak kivételével/.)

Adórendszer

Mikor lesz közteherviselés? Egyszerű adórendszer? Mert most ugye nincs.

Társadalompolitika

Ugye nem a középosztály további nyuvasztásával akarjátok a szegényeket felzárkóztatni? Mondjatok egyetlen olyan cigány felzárkóztató programot, amely sikeres volt!

Mezőgazdaság

Földosztás lesz-e? Mert kéne.
Hogy oldjátok meg, hogy minőségű magyar élelmiszert együnk?

Kokó

Ha liberalizáljátok a füvet, hogy akadályozzátok meg, hogy ne jusson el minden 18 év alatti kölyökhöz?

Egészségügy

Egy ügyeletvezetésre alkalmas szakorvos 20 év alatt „keletkezik” egy első éves orvostanhallgatóból, a kompetens szakszemélyzethez is kell 5 év minimum. Hogy tartjátok itt az orvosokat és a nővéreket?

Demográfiai katasztrófa

????


Honvédelmi kötelezettség

??????


Munkahelyteremtés

Hogyan csökkentitek (mondjuk egytizedére) a munkahelyteremtés és alkalmazás adminisztratív terheit? És az adóterhelését? Hogy adtok lehetőséget a kezdő kisvállalkozóknak, önfoglalkoztatóknak?

Multik

Hogy tartjátok kordában a multikat?

Zöld

És a környezetvédelemben mi lesz? Paks, biomassza erőművek, biodízel, génmódosított növények termesztése, pet palackok, napenergia, stb.?

A tárgyalás nem az, hogy leülünk, megkávézunk, megállapítjuk, hogy a Fidesz geci, majd kijelentjük, hogy mi jobban csinálnánk. Ezt csinálta minden ellenzék idáig. Tárgyalni nem kormányprogramról és alkotmányról kell, hanem a ténylegesen egy oldalas adóbevallásról, a 10 000 új utcai rendőrről, olyan konkrét kormányzati intézkedésekről, amelyek bizonyosan megkönnyítik az életünket.
Én személy szerint egyébként csak arra vagyok hajlandó szavazni, aki megígéri (és a technológiai eljárás részletes bemutatásával prezentálja is), hogy a rohadt csatornafedelek az úttest szintjében lesznek 2014 után. És ha a melegházasságot valaki szóba hozza nekem, akkor azonnal ütök. Persze természetesen ha a fenti problémák már mind megvannak oldva, akkor tárgyalhatunk róla.:))))

Címkék: alkotmányosság Schiffer András LMP Lehet Más a Politika mérsékelt konzervatív alkotmányosság helyreállítása

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr415031022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása