Sokat lendítene a magyar politikai életen, ha az ellenzék egyszer, csak egyszer okosabbnak próbálna látszani, mint a kormány. De nem próbál, igaznak véve a mondást: Magyar politikus azért még nem vesztett választást, mert alábecsülte a választópolgárok intellektuális képességeit. Szép illúzió az, hogy bármilyen alacsony becslés megteszi, de az lmp és az mszp reakciójának észtartalma a szerencsétlen Starwars rajongó bravúros elfogására, gyakorlatilag a bányászbrenya popójának kibocsáltmánya és a tárna aljzata közé furakszik.

Tegyük fel optimistán, hogy a vicces csávó, csak elmérte a közeg reakcióját, ahol humorizálni akart, de az iskolai tömegmészárlások korában egy slukkerimitáció így is elsülhet.
De felelős ellenzéki politikusnak elvileg gondolkoznia kéne mielőtt megnyilvánul.
Az mszp reakciójával nem is érdemes foglalkozni, a jelenlegi generációjuk agyassága nem hogy Horn Gyula fénykorához, hanem biszku elvtárs jelenlegi elmeéléhez sem mérhető.
Az lmp viszont ezzel a megnyilvánulásával a szavazási preferencialistámon a látótávolságon túlra került a Jobbik mögé. Nem mintha a jobbikra valaha szavaznék, vagy az ő megnyilvánulásuk megütne bármilyen mértéket, de ők legalább nem akarnak entellektüelnek látszani.
Ezek az idióták ugyanis azt hiszik, hogy hasonlóan bármelyik nyomozós sorozathoz, a telefonos bejelentésből az azt fogadó rendőr (és a döntéshozó illetékes parancsnok) rögtön (30 másodpercen belül) tudja a teljes tényálladékot, beleértve a fegyvernek látszó tárgy adatait, az ügy szereplőinek elmeállapotát, nem is beszélve a 25 ezer oldalas jogi környezet minden korlátozó kitételéről. A fenét. A bejelentés alapján egy protokoll felhasználásával arról kell dönteni, hogy a korlátozott erőforrások felhasználását indokolják-e a mindig nagyon szegényes alapinformációk. Ez mindig vakrepülés a helyzet tisztázásáig, vagy tisztázódásáig. Mindebből következik, hogy ha időnként nem reagálnak túl helyzeteket, akkor időnként „alul reagálnak” valódi vészhelyzetekben. Nem kérdés, melyik a jobb. A terrorelhárításban óriási gyakorlattal rendelkező országok célszervezetei is rendszeresen hibáznak, mert ezek a hibák elkerülhetetlenek és ott is csak baloldali értelmiségiek gondolják, hogy ütközetben (vagy annak vélelmezett szituációban) „szabályszerű” döntéseket lehet hozni.
Bírálni nyilván kell és szükséges is.
Nem állítom, hogy nincsenek problémák a TEK működésében, de amíg a túlreagálásuk, vagy az alulreagálásuk nem vezet konkrét akció közbeni hibákhoz, a cseszegetésük nettó politikai haszonszerzés és csak az állomány elbizonytalanítását szolgálja. A TEK pont azzal bizonyíthatja az alkalmasságát, ha teljesen közömbös tud maradni és eladhatósági szempontokat nem mérlegel az ingerküszöbe meghatározásakor.
Bármelyik ellenzéki párt hitelességét meglepő mértékben növelné az, ha konkrét ügyekben, amelyekben van egy minden vitán felül álló viszonylagosan semleges álláspont, akkor azt képviselné.
Jelen esetben például a következő módon:
„Tisztában vagyunk vele, hogy a terrorelhárító szervezetek tevékenységéről milyen keveset tudunk, továbbá azzal is, hogy a konkrét ügyben is, a terület nemzetbiztonsági jellegéből adódóan, milyen kevés információval rendelkezünk.
Annak ellenére, hogy nem tartjuk helyesnek azt, ahogyan a jelenlegi kormány a terrorelhárítás szervezetét átalakította, illetve ahogyan ezt a szervezetet vezetik és ellenőrzik, tisztában vagyunk az ott dolgozók szakmai tevékenységének felettébb nehéz voltával és azzal, hogy milyen kihívásokkal kell szembesülniük.
A jelen ügyben arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a mai, sajnálatosan sok agresszív cselekménnyel terhelt korunkban, mindenki vegye figyelembe azt, hogy adott tevékenységének, avatatlan szemlélő számára milyen, akár súlyosan félreérthető interpretációja lehetséges.”

(A Szociálhaladó Falangista Néppárt Nagyválasztmányi Elnökségének közleménye)

És azt is meg kell jegyeznem, hogy mennyire árulkodó, hogy Lukra mozdultak rá, hiszen ez egyértelmű kiállás a Birodalom mellett. Ha nincs ez a nagy tiltakozás, talán még a Császár kezére is adtuk volna. Bezzeg Darth Vader szabadon császkálhatott Pesten.

Címkék: játékpisztoly terrorelhárítás TEK BME Terrorelhárítási Központ Luke Skywalker

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr54774671

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.13. 13:51:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.09.14. 20:47:23

Jól mondod a cikk elején: sokat lendítene a magyar. :D
süti beállítások módosítása