Okos enged, szamár szenved

 2011.12.24. 07:33

Na de mi van akkor, ha az okos elment a karácsonyi nagybevásárlásra?

Egyszerű dolog ez, mint a bot. A Fidesznek az LMP-nél kéne okosabbnak lennie, az LMP-nek a Jobbiknál, a Jobbiknak a szociknál, a szociknak meg a fletóéknál. Aztán még ez se megy.

Ha elfogultság mentesen nézzük az ellenzéket, akkor azért el kell ismernünk, hogy nem tűnik lehetetlen küldetésnek intellektuálisan föléjük kerülni. Ehhez képest egy olyan primitív balhét, amelyet a Fideszről koppintottak, sikerült úgy benyalnia a kormánypártoknak, hogy öröm nézni. Pedig csak elég lett volna azt a forgatókönyvet előturizni néhány évvel korábbról, amelyben azt elemezgeti egy szakértő, hogy egy ilyesfajta provokációra mit is léphet a az akkori kormány. (Jó gondolom azok a szakértők is elmentek ajándékot venni épp.)

De lehet másik szakértőt hívni ilyenkor, aki előrelátó volt és nem halasztotta az utolsó napra az ajándékvásárlást (meg a törvényalkotást). Az a szakértő elmondta volna bizonyára, ha nincs beszédképtelenre likőrözve az ünnepi készülődésben, hogy december 23.-ka van, az emberek nagy ívben tesznek a kínai termékeken kívül mindenre, ne terheljük őket marhaságokkal. Vegyük mi is viccesre, legfeljebb később megyünk haza.

Ímhol a vészforgatókönyv:

Kezdetnek néhány fiatalabb KDNP-és képviselő elszalad érmelegítőt venni (meg néhány kétdekásat), meg láncot és lakatot, majd minden felszólítás nélkül odaláncolja magát Kaufer Virághoz (LMP) és Ertsey Katalinhoz (LMP) és az arcukba leheli a fenyőpálinka gőzeit a karácsonyi hangulat fokozása végett.

A Fidesz frakció rohamtitkárnői forró teával, tescós szaloncukorral (mert azért a keblünkben munkáló megvetést valamivel ki kell mutatni), és karácsonyi dalok kihangosításával kedveskednek a tüntetőknek.

A Fidelitas tagjai azonnal kibérelik az összes Mikulásjelmezt a városban és egy Mikulásos flash mobbal kedveskednek mindenkinek aki arra jár.

A teljes kormánypárti kétharmad Orbán Viktorral az élen két óránként kivonul megkérdezni a tüntető képviselőtársaikhoz: Nem fáznak-e?

Délután négy óra tájban 2-3 sarkalatos törvény elfogadása után a Fidesz frakció közfelkiáltással (!) megajándékozza az LMP frakciót egy női kvótával a következő foglalkozások tekintetében: nehézbúvár, sorozatgyilkos, martinász, strici, kazánkovács, pornófilmrendező, biztonsági őr, valamint kötelezik az RTL Klub-ot, hogy a következő X Faktort női (vagy legalábbis transznemű) versenyzőnek kell megnyernie.

Ugyanekkor a Jobbik, mértéktartó viselkedése okán magyarkvótát kap ajándékba, amit majd később egy kétharmados törvényben töltenek meg tartalommal, de az alkotmányban már holnaptól benne lesz.

A Fidesz külön sarkalatos törvényben rögzíti, hogy a szocialisták nem kaphatnak karácsonyra ajándékot, mert rosszak voltak.

A Fidesz feles törvényben rendelkezik arról hajnaltájt, hogy gyurcsány ferencet emberiességi okokból karácsonyra engedjék ki a börtönből(de egy utolsó pillanatban benyújtott módosító indítvánnyal ezt a hivatkozást az állatvédelmi törvényre módosítja egy mértéktartásáról ismert fideszes képviselő), ahová a Mikulásokkal szembeni tiszteletlen beszéd („Rohadt álruhás ÁVH-sok!”), valamint az LMP politikai hitelességének (A gyorskocsi utcai koalíció lehet a kezdet) rongálása miatt került.

 

Akárki megmondhatja, hogy a fentiek megvalósulása esetén sem lennénk egy centivel sem kijjebb, mint most.

 

 

 

 

Címkék: parlament tüntetés karácsony gyurcsány ferenc kossuth tér kétharmad lmp kaufer virág ertsey katalin sarkalatos törvény fenyőfás forradalom

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr193492737

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pár évente forradalom - vajon mitől életképtelen a magyar polgár 2011.12.25. 08:15:38

Most zajlik az élet. 2011. karácsonyára megint benépesült a Kossuth tér, forradalmi a hangulat. A bukottnak, hűtlennek és dilettánsnak mondott kormány távozását, a demokratikus normák visszaállítását követelik a tiltakozók. Ezek az igények teljesen jog...

Trackback: Az első rengés 2011.12.24. 22:22:45

Hát igen, megtörtént tegnap, aminek történnie kellett, Révész Máriusz végre megpillenthatta azt a tömeget, amit ő eddig nem látott nézés közben. Becsléseim szerint 12e ember volt a Kossuth téren, hallgatva a kimértségét most félretevő Schiffer András, ...

Trackback: Az első rengés 2011.12.24. 22:21:54

Hát igen, megtörtént tegnap, aminek történnie kellett, Révész Máriusz végre megpillenthatta azt a tömeget, amit ő eddig nem látott nézés közben. Becsléseim szerint 12e ember volt a Kossuth téren, hallgatva a kimértségét most félretevő Schiffer András, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HerrBürgermeister 2011.12.24. 10:17:40

Az Index kapja be a ...omat a húsvéti képeslapjával, ha már nem tud írni a tegnapi sztrájkról!

goodjohnwin 2011.12.24. 10:58:11

@HerrBürgermeister: az Index tegnap írt a tegnapi eseményekről, ma már más a fontos. Persze ha tudnál olvasni, akkor a megfelelő rovatokban mindent visszakereshetnél, és ha eszed is lenne, akkor az Indexből kiábrándulva odanéznél az Origóra, ők úgyis hitelesebbek bevallásuk szerint

HerrBürgermeister 2011.12.24. 11:36:43

Honnan tudod, hogy nem nézem az Origót? Azt is nézem, sőt mindig nézem, az Indexet meg azért, hogy most milyen szemétséget csinálnak benne. Egy ma nagy baromság volt náluk: húsvétot betenni a főoldalra.

2011.12.24. 12:03:33

Nos, ebből is látszik, hogy a Fidesznek nincs humorérzéke, tőlük minden kitellik. Még nyomokban se úgy történt, ahogy leírtad, ellenkezőleg, a fennhéjázás és önhittség tort ült ezen a napon a Parlamentben.

Most viszont beljebb vagyunk: ezzel az akcióval megkezdődött az apatikus tömeg csökkentése, egy új többség kialakulása. Hogy ebben kik lesznek benne, az rajtunk múlik.

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.12.24. 21:31:09

AZ LMP akkor lenne okos, ha elhatárolódna az MSZP-től. Mert amit hozott neki ez az akció, azt azonnal elvitte gyurcsány. Az én szememben legalábbis.

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 21:33:58

@iii: " Most viszont beljebb vagyunk: ezzel az akcióval megkezdődött az apatikus tömeg csökkentése, egy új többség kialakulása. Hogy ebben kik lesznek benne, az rajtunk múlik. "

Valóban,...a Fidesznek sikerült az , ami az ellenzéknek másfél évig nem : A közömbös, nemválasztó , pártokon kívülálló tömeget mozgósítani ! Gratulálok Fidesz !!!

dr kíváncsivagyok 2011.12.24. 21:34:43

@www.doominogame.com: "Z LMP akkor lenne okos, ha elhatárolódna az MSZP-től. Mert amit hozott neki ez az akció, azt azonnal elvitte gyurcsány. Az én szememben legalábbis. "

Nemnem,...most mindenkire szükség van !

Emiksz 2011.12.24. 22:02:31

A francba... elolvastam a posztot, hogy a jobbiknak miért is kellene okosabbnak lennie a szociknál, de nagyon nem derült ki.
Pedig érdekelne, ahogy az is, hogy hol is van a szent grál.

Emiksz 2011.12.24. 22:05:25

@www.doominogame.com:
Gyurcsány miatt - és csakéskizárólag miatta (former prime minister)- került be a sztori a Washington Post-ba és hasonlókba. Ehhez egy sima szélsőzöld hőbörgés kevés lett volna.

StormChild 2011.12.24. 22:06:58

"A Fidesznek az LMP-nél kéne okosabbnak lennie, az LMP-nek a Jobbiknál, a Jobbiknak a szociknál, a szociknak meg a fletóéknál. Aztán még ez se megy." Pont így van a sorrend, bazmeg? Ennyit még senki nem ártott az országnak, mint ez a kibaszott fikusz! Mer' ja, az orbán megkérdezi a népet egy csomó "fontos" kérdésben, de ami az életünket is érinti, abban soha. (Egyébként tudtad, hogy "Fletó"-nak a saját anyja hívja a Gyurcsányt? Húúú, de nagy sértés, hogy Fletó, hahaha! Ez pont olyan, mint ahogy téged a családod Totyának hív, mert kövér vagy. x))

is 2011.12.24. 22:20:43

@www.doominogame.com: te is nagyon okos vagy, látszik ebből a kommentedből is. ezen fetreng Orbán évek óta röhögve, hogy az ellenfeleit nem is kell neki megosztania, osztódnak azok maguktól is. igaza is van, nem az ő táborában vannak a hülyék, ha ebből a szempontból nézzük...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.12.24. 22:27:57

@www.doominogame.com: Nem mintha hívta volna őket bárki is.

@Emiksz: Több helyen meg azt hazudták, hogy ők szervezték a tüntetést. És ők féltik a demokráciát.

Cooper82 2011.12.25. 00:02:43

@www.doominogame.com:

Egyetértek!
Ha valaki itt még valami hiteleset akar csinálni, akkor az nem áll össze se fletóval, se az mszp-vel és a fidesszel sem.
Bár véleményem szerint teljesen mindegy ki van kormányon, ha nem akar úgy táncolni, ahogy a külföld fütyül, akkor úgy is el lesz gáncsolva. Nem lehet mit tenni, de kíváncsi leszek, jön-e majd valaki(k) a közeljövőben (kormányra), aki bizonyítani fogja ennek az ellenkezőjét.

Cooper82 2011.12.25. 00:10:25

@Emiksz:
...és ez miért jó nekünk? Hogy a világ megint rajtunk röhögjön?
Ez az ember épp az ilyen tüntetéseket töröltette volna el, meg még kordont is építtetett a Kossuth tér köré, hogy még véletlenül se lehessen ott tüntetni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.12.25. 00:12:18

@www.doominogame.com:

Miért rossz minden, ha Gyurcsány melléáll? Ő nem állhat soha a jó oldalon?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.12.25. 00:13:26

@www.doominogame.com:

Mellesleg:Ha Gyurcsány nem áll melléjük, akkor nem ekkora a nemzetközi visszhang.

Sir Galahad 2011.12.25. 00:30:51

Tényleg nem értem, hogy cseszte el ezt a Fidesz. Emlékszem, pár éve - akkor még ellenzékben voltak kora tavasszal az MSZP valamelyik ifjúsági tagozata tüntetett Pesten a Fidesz-székház előtt, mire a Fidelitasosok kimentek csokinyusztit meg tojást osztogatni. Ennyire elhülyít a kormányzati pozíció?

sanyix 2011.12.25. 01:29:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: mert gyurcsány egy pszichopata beteg állat, és már bizonyította mire képes... és azt is hogy nem tanult ebből nem nézett magába, még mindig azt hiszi ő a messiás, mint viktor.

StormChild 2011.12.25. 01:43:21

@sanyix: Mert orbán egy pszichopata beteg állat, és már bizonyította, mire képes... És azt is hogy nem tanult ebből, nem nézett magába, még mindig azt hiszi, ő a messiás, mint ferenc.

StormChild 2011.12.25. 01:48:30

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Így van. Belegondolt már valaki, hogy miért mindig csak ellenzékből okos a fidesz? Sokkal könnyebb valakit ellehetetleníteni és bemószerolni, mint egy csomó egyeztetés és a megfelelő hatástanulmányok után valami olyat alkotni, ami végre az ORSZÁG érdekében jött létre, nem azért, hogy pár általunk fizetett majom (most éppen a fideszesek) mindent csak a hatalom megtartása érdekében tegyen.

Tudjátok, ez a kormány egy igazi úthenger - lehet, hogy fölfelé nem tud menni, de a lejtőn annál jobban gyorsul.

Fideszes bértrolloknak kuss van.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.12.25. 02:22:37

hihetetlen hogy ennyien nem latjak a tenyeket, csak gyurcsanyoznak, a fidesz minden valtozast megvetozott a gyurcsany korszakban, minden az o saruk , sajnos a nep beszopta a sok mocskolodast, nade most raebrednek kit is tamogattak
megerdemlik

adambum 2011.12.25. 02:35:49

Hát, valóban szerintem is így kellett volna a kormánypártoknak kezelni ezt a műbalhét.

Viszont sok embernek nincs humora. Több ismerősöm van, akinek Lázár karácsonyos beszólása (ti. hogy az imf a karácsony miatt ment haza korábban) is sok volt. Ő ugyanis nem stand-up humorista, hanem politikus!

Magyarán, fel kell adnunk minden reményt: a politika és a humor ortogonális fogalmak.

franken.a.stein 2011.12.25. 04:44:57

Aki a bolsikkal összeáll, az politikailag halott. Akkor is, ha az utcán próbál magából minél nagyobb hülyét csinálni.

allegravelli 2011.12.25. 07:30:34

@iii: "Nos, ebből is látszik, hogy a Fidesznek nincs humorérzéke."
"A beteg társadalmi közszellem legcsalhatatlanabb jele a humorérzék hiánya."
Edward Albee

allegravelli 2011.12.25. 07:33:32

@SchindIer Pistája: "...ne dugja a kezét a kabát gombjai közé." Má' mér' ne? Napóleon is azt csinálta, igaz, gyomortáji problémák miatt:-)

dbeata 2011.12.25. 07:38:03

@StormChild: Az úthenger szót én is használtam OV-ra, de ez jó ez a kép, hogy az úthenger lejtőn begyorsul! :-) (kár hogy nem jutott eszembe nekem is)

dbeata 2011.12.25. 07:40:21

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Egyetértek. Miért bántják már ennyit? Szerintem csak boxzsáknak nasználja már sok ember, bele sem gondol, hogy Gyurcsány jót tett-e vagy rosszat, csak szapulja. Röhejes.

Hunor Levente 2011.12.25. 08:45:06

Ismét megmutatták, hogy a Fidesszel nem lehet packázni.

indapass90210 2011.12.25. 09:12:08

"Egyszerű dolog ez, mint a bot. A Fidesznek az LMP-nél kéne okosabbnak lennie, az LMP-nek a Jobbiknál, a Jobbiknak a szociknál, a szociknak meg a fletóéknál. Aztán még ez se megy."

Miért, a fradisták jobbak az újpest szurkolóknál?

Ugyanaz az emberanyag, csak más zászló alatt.

TiZ 2011.12.25. 09:14:21

Több fórumon is az a vélemény, hogy a sajtót Gyurcsány Ferenc személye mozgatta meg.
Szerintem figyelemre méltó, hogy csak őt ismerik, egyébként pedig rajta kívül sehol, senkit.
Persze ez nem az ő érdemeinek, hanem az ellenzék tehetetlenségének köszönhető.
Egyébként én is odaláncolhatnám magam a kerítéshez, de nem teszem, mert engem a diliházba vinnének annak ellenére, hogy esetleg ugyan az ellen tiltakozom. Hát ennyit a megmozdulásról.

2011.12.25. 09:44:21

@Cooper82: Miert? Most szabad? Asszem eppen allando fotokiallitas van. :)

2011.12.25. 09:46:35

@franken.a.stein: Szerencsere az utolso igazi bolsik a 2/3ban ulnek. :)
Innentoz zold az ut.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.12.25. 09:56:57

@SchindIer Pistája: "Az LMP-nek a Gyurcsány csinált világhírt. Kezet csókol6nak neki."

Ha nem tudnád, márpedig egy jobbikos nyomorék honnan tudná, az LMP Fletó titkos pártja. Ha a kezét nem is, de a seggét te is megcsókolhatod karácsony napján. Sőt, az enyém mellett se áll rendőr...

2011.12.25. 10:02:03

@Emiksz: Magyarország 99%-a magasról tesz arra (csak a Karácsony kedvéért fogalmaztam ilyen finoman), hogy mi jelenik meg a Washington Postban. A következő választást nem az amik fogják eldönteni.

Szélsőzöld? LOL. ROTFL. Hol volt ebben a megmozdulásban bármi, ami zöld?

2011.12.25. 10:07:56

@hazug fidesznyik: Drága barátom, vigyázz, mert a hülyeség ragályos. Hallgasd meg az index interjúját, amit a Gyorskocsi utcából frissen kijött LMP-sekkel csinált, akik válaszolnak erre a kérdésre. Nagyon aranyos, hogy a jobboldalon Fletóbérencnek, a baloldalon Fideszbérencnek tartják az LMP-t. Képtelenek elfogadni, hogy az LMP egyik sem: független pólus. Az, ami a Jobbik sosem lesz.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.12.25. 10:23:20

@iii: "az LMP"

Ne aggódj, a mantra a fentebb említett jobbikos nyomoréknak ment, meg a többi hülyének.

2011.12.25. 10:53:34

@Cooper82: "Ez az ember épp az ilyen tüntetéseket töröltette volna el, meg még kordont is építtetett a Kossuth tér köré, hogy még véletlenül se lehessen ott tüntetni. "

Ja. Most meg a kordonbontó demokrata állíttat kordont, és viteti be a demonstrálókat.
Ja, mert ez így demokratikus. Vagy mi.
Tényleg, Annak idején, a kordonbontáskor Viktor meddig volt bent a Gyorskocsi utcában?

2011.12.25. 10:57:01

@adambum: "Hát, valóban szerintem is így kellett volna a kormánypártoknak kezelni ezt a műbalhét.

Viszont sok embernek nincs humora"

Orbán fél. Ennek több jele is van.
Ilyenkor az ember elveszti a humorát.

2011.12.25. 12:12:59

@allegravelli: "...ne dugja a kezét a kabát gombjai közé." Má' mér' ne? Napóleon is azt csinálta, igaz, gyomortáji problémák miatt:-) "
Mondjuk megértem , én is fognám a pénztárcámat, ha fideszesek közt kéne ülnöm.
süti beállítások módosítása