Az elmúlt hónapokban rengeteg kellemes dolog történt velem (Ami a kedves olvasóval bizonyára nem, és így nem is részletezem emberiességi okokból.), és ebből kifolyólag nem követtem a magyar politikai élet aktuális történéseit, ami már önmagában egy olyan rekreációs eljárás, amely kisimítja az orcát. De hiába töltöttem például a Fishing on Orfűn a hétvégét, ha a talmi szabadság- és felszabadultság-érzés ködön is átszüremkedik a való. Mert bíz az ember tudni akar, és fura módon általában olyan emberek véleményét, akiknek a véleményét semmire sem becsüli.

Szomorúan kellett ugyanis megállapítanom, hogy a liberális értelmiségnek igaza van, a magyar sajtó gerince megtöretett. Míg másfél évvel ezelőtt a szabad sajtó minden különösebb körülményeskedés nélkül tényként kezelte, hogy Orbán Viktor nem is találkozott Vlagyimir Putyinnal, most a kétség legkisebb jelét sem adva bekajálta, hogy a kínai kormányfő Magyarországon járt, sőt tudósított is a jeles eseményről. Sőt, tetézve a félretájékoztatás ordas művét, a két miniszterelnök gazsulálását megörökítő képek alá elmulasztotta odabiggyeszteni oly sok értékmentes mondatának egyikét, például a következőt: „A két mészáros újabb népirtásra készül!”

Mint örökös liberális értelmiségieink, H. Clinton néninek küldött leveléből tudjuk, Orbán Viktor bizonyára nem mulasztott el két jelentéktelen gazdasági szándéknyilatkozat alákeresztezése (+++) közben a kínai rezsim lényegét adó technológiák átvételére rákérdezni, mint az internet korlátozása, a független értelmiségiek vegzálása, illetve a munkatáborok gazdaságos működtetése.

De végül is persze mindegy is, akár valóban járt Ven Csia-pao (Wen Jiabao) itt, akár nem, a hazai rezsim bizonyosan abban a színben akart feltűnni, hogy némi gazdasági előnyért hajlandó törleszkedni bármelyik fertelmes diktatúra rosszarcú vezéréhez. Míg a baloldali kormányok illő távolságtartással kezelték ezeket a rendszereket, az egyeduralmat építő nem habozott saját jelentőségét növelendő odaállni a világ második gazdaságával rendelkező országának (az USA legnagyobb hitelezőjének) miniszterelnöke mellé és úgy tenni, mintha az egy rendes ember lenne, nem pedig olyan, mint bármelyik nagyhatalom vezető politikusa. Ha megfigyelték, David Cameron legalább másfél centivel távolabb állt, kifejezve a brit mértéktartás mindenekfelettiségét.

A magyar sajtó, úgy a maga teljességében, kreténnek bizonyult megint. Minden egyes megnyilvánulásában (ami nem volt nettó hazugság vagy szerecsenmosdatás csupán) felbukkant ugyanis az erkölcsi aspektus. Pedig mint tudjuk semmi nem fehér vagy fekete, csak és kizárólag az erkölcs az.

Ha teljes biztonsággal kerülni akarod a hazug és rossz embereket, akkor várnak a remeteség örömei. Ha csak statisztikai biztonságra törekszel, jó emberismerettel elérheted, hogy csak egy-két hozzád közel álló emberről derüljön ki, hogy illegális vegyszerdepónak használja az óvodai homokozót.

De bizonyosan kerülnöd kell a politikusokat, ők ugyanis azért kapják a fizetésüket, az A6-ost és a repikaját, hogy legyűrjék a kézmosási vágyukat az egymással történő sűrű lekezelés után.

Minden nagy összeg mocskos, és különösen azok az emberek azok, akik néhány ezer milliárd dollárnyi amerikai állampapír felett exponálnak.

A kínai kaland lényege (meg a kínai lányok is szépek), hogy a Fidesz tanulva korábbi hibáiból, meg a történelmünk tapasztalataiból, minden nagyhatalommal és tényezővel, Törökországtól Kínáig, Amerikától Iránig, Oroszországtól Izraelig működő és egymás ellen kijátszható kapcsolatokat akar, tágítandó hazánk csekély mozgásterét. Az országok ugyanis nem szeretik egymást, hanem minden erejükkel csak az érdekeiket érvényesítik.

A nyalizós monomániás magyar külpolitika az elmúlt évtizedekben elszoktatott minket attól, hogy a diplomácia tulajdonképen a pofátlanság és gátlástalanság művészete. Ha ezeket kifelé csinálják (végre egyszer), még társadalmilag hasznos is kivételesen.

 

 

 

Címkék: kína orbán viktor liberális hillary clinton külpolitika emberi jogok

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr353024991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.30. 14:38:08

Lol!

"tanult az eddigi hibáiból" :)

Márt azt hittem, hogy eddig demagóg módon hazudtak, és primitíven mindig az ellenkezőjét mondták, mint Gyurcsány. De nem. Akkor úgy gondolták, aztán tanultak a hibáikból, és most így gondolják.

Sajnos abban is meggondolták magukat, hogy tiszteletben tartsák-e az alapjogokat vagy nem. Pl 2006ban még csúnya dolog volt a rendőrpogrom, ma már tanultak a hibáikból, tudják hogyha egy tünti a nemzeti érdekek ellen van, akkor azt szét lehet verni.

Meg ugye volt valami antikomcsi izé is, hogy az rossz. Még alaptörvényben is rögzítették. Nem ér a nevem 1944től megszállt ország voltunk. Hát Orbán belátta, hogy ez így nem megy, mostmár büszke az elmúlt 60 év csodás eredményeire.

De a legcsodálatosabb tanulási folyamat, az államadósság kérdésének kezelése. 1 hete még úgy volt, hogy az nem közgazdasági tényező, hanem ellenség, aki ellen háborúzni kell.
Ma már más szelek fújnak: 1milliárd eurós hitel az jó dolog, és az ellen kell háborúzni, aki meg akarja akadályozni a felvételét.

Irigyellek, hogy te még tudod követni ezt a gyors tanulási folyamatot, én lemaradtam.

Lev Menachem 2011.06.30. 22:19:30

@TaTa86.: "Ma már más szelek fújnak: 1milliárd eurós hitel az jó dolog, és az ellen kell háborúzni, aki meg akarja akadályozni a felvételét."

Kár hogy amiről beszélsz, az nem hitel, hanem hitelkeret, amit nem az állam, hanem magyarországi cégek vehetnek fel bizonyos keretek között..

Tata, elpicsoghatunk még 200 évig is, hogy melyik kommunista a jó kommunista (egyik se), de lényeget nem sikerült leszűrnöd a posztból :

diplomácia == érdekérvényesítés

(attól hogy valaki jól érvényesíti az érdekeit még nem lesz, se cionista, se kommunista, bármit is mondjon erről a kurucinfó)

gyilkos fűegér 2011.07.03. 16:45:46

"David Cameron legalább másfél centivel távolabb állt, kifejezve a brit mértéktartás mindenekfelettiségét."

Abban az értelemben mindenképp távolabb állt, hogy nem hadovált 60 éves barátságról, stratégiai "szövetségről", valamint másnap a brit Szíjjártó nem méltatta a Kínai politikai rendszer üdvös stabilitását...

"a Fidesz tanulva korábbi hibáiból, meg a történelmünk tapasztalataiból, minden nagyhatalommal és tényezővel, Törökországtól Kínáig, Amerikától Iránig, Oroszországtól Izraelig működő és egymás ellen kijátszható kapcsolatokat akar, tágítandó hazánk csekély mozgásterét."

Ez gondolom a Hírcsárdára ment volna eredetileg...

gyilkos fűegér 2011.07.03. 16:51:03

@TaTa86.:

"Miközben a belterjes, ideológiai keménymag Reagan-szoborállításra gyülekezik, a főnök Lí Peng utódjának gazsulál. A hevesen antikommunista Fidesz elnöke a kínai kommunistákkal köt szövetséget, sőt "büszke is erre az új szövetségre". A magyar külpolitika a nemzeti önrendelkezés jogosságáról szónokol, de egyből átlép a tibeti problémán, ha megszálló erők vesznek egy kis állampapírt, viszont a házi sajtóban továbbra is folyik a kesergés, hogy a világ miként hagyta cserben a hősies magyarokat ’56-ban. Az új éra az alkotmány preambulumában tagadja meg a szocialista rendszerrel való jogfolytonosságot, de a Kínával való együttműködést az elmúlt hatvan év közös múltjára alapozza. A belügyekbe való beavatkozást máskor oly rátartian elutasító kormányzat egy idegen állam kedvéért szolgalelkűen fogdossa össze annak nálunk letelepedett - és tőlünk menedéket kért - ellenzékét. Javában vívjuk az államadóság elleni háborút, amikor is kiáll a vezénylő tábornok, és hatalmas győzelemként jelenti be az újabb hitelfölvételeket.

hirszerzo.hu/publicisztika/20110629_orban_kinai_piac

Ha már olvastad, akkor bocs!

marhaszív 2011.07.03. 18:46:18

Hullanak az ex-KGB-s fejek: Galambos, Szilvásy, Laborcz...
Úgy tűnik, Gyurcsány (valamit elbaszhattam)Ferenc alsógatyája kezd erősen féknyomos lenni...

töreki 2012.03.31. 13:05:47

A cikk szerzőjével és támogató hozzá szólójával ellentétben a nyálas palkó nem oszt, nem szoroz az ország renoméján! A valódi okról hallgat ez a "bátor"? firkász a palkó ugyanis csak következmény. Miért nem foglalkozik a többszörös rendőr gyilkos, olajmaffiózó, rabló vezér sintér-pintér elvtárssal vagy a lakhely áruló, besúgó, szabadkőműves Magyar gyűlölő martonyi elvtárssal? Ezek a görények és tettestársaik nagyságrendekkel több kárt okoznak az ország megítélésében mint a nyálas palkó. Miért vannak az olajügyek titkosítva örök (90 év) időkre? Miért nem "harcolnak" ezek a "hős" zsurna(gi)liszták a a titkosítás feloldásért? Talán nem is olyan bátrak, nem is olyan demokraták? A palkó félék csak járulékos hordalékai sintér-pintér, martonyi, gyúrcsótány, drazsé, kóka, libajnai és a többi söpredék uralmának! A lényegről hallgatnak ezek "gigászi" liberálisok!
süti beállítások módosítása