A 2006-os tévéostrom parancsnoklási lánca

 

Sólyom László köztársasági elnök nézte a tévét és iszonyúan törte a fejét azon, hogy mit is kellene csinálnia ebben a helyzetben. Aztán megnyugodott, mert eszébe jutott, hogy az alkotmány az ég egy adta világon semmilyen hatáskörrel nem ruházza fel.

A miniszterelnök, gyurcsány ferenc éppen a 47 pontos program kidolgozásán fáradozott és eközben időnként a tévére pillantott. Amikor már nyilvánvaló volt, hogy utcai harcok dúlnak a főváros utcáin, felhívta az országos rendőrfőkapitány szolgálatban lévő helyettesét és megkérte, hogy minden törvényes eszközzel állítsa helyre a rendet. Egy pillanatra felmerült benne, hogy az illetékes minisztert is felhívja, de aztán eszébe jutott, hogy a petrétei az, és így a dolog teljesen felesleges lenne. Visszatért a 28. ponthoz, amelyben a borravaló megadóztatásáról volt szó, és amelynek a megfogalmazását egy kicsit pongyolának érezte.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter, petrétei józsef éppen a tévét nézte és biztos volt benne, hogy neki semmi köze sincs az eseményekhez.

A minisztérium államtitkára, kondorosi ferenc erkölcsileg szolgálatba helyezte magát a tévé előtti kanapéján és őszintén reménykedett benne, hogy csak van valahol egy kompetens személy, aki megakadályozza valahogy, hogy a felbőszült tüntetők elevenen elégessenek egy csomó rendőrt.

A kiváló időzítésnek hála külföldön tartózkodó országos rendőrfőkapitány helyettese a televíziót nézte és próbálta elhessegetni magától azt a gondolatot, hogy a Magyar Köztársaság Közszolgálati Televíziójának tüntetők által történő megostromlásakor neki is lenne teendője.

A budapesti rendőrfőkapitány gergényi péter nem nézte a tévét, tehát nem volt semmiféle áttekintő képe a helyzetről, továbbá az ilyesfajta helyzetek kezelésére alkalmas erők nem is álltak a parancsnoksága alatt. Kiújuló memóriazavarai miatt azzal sem volt tisztában, hogy melyik pártházat kell megvédenie és melyiket lövetnie.

A helyszínen tartózkodó rendőrségi alakulatok parancsnokainak ismeretlen személyek (akikről nem tudjuk, hogy nézték-e a tévét vagy nem) megparancsolták, hogy ne lépjenek közbe a bajtársaik életének megmentése érdekében. Ezt olyan szuggesztíven tették, hogy a helyszínen tartózkodó a beavatkozás elengedhetetlenségét érzékelő rendőrtisztek nem siettek bajtársaik segítségére.

Én tényleg nem értem, mit kell ezen még vizsgálgatni?

 

 

Címkék: gergényi péter petrétei józsef tévéostrom tényfeltáró bizottság

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr742271739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorantka_a_gall 2010.09.04. 20:06:15

Hú, ez szép összefoglaló. És a valószínűsége pedig hátborzongató... :/

vizesnyolcas 2010.09.05. 09:59:01

Egyszerűen a Demszkynek az újraválasztásához kellett egy ingyenes kampányfilm, amit a "Mi építünk, ezek meg rombolnak" felirattal lehet ellátni.

Amúgy a Kossuth-téri tüntetők között is bepróbálkozott egy-egy hőbörgő provokátor, de ott érdekes módon mindig megjelent körülötte pár kigyúrt fazon, és onnantól annak kuss volt. - Ha valakinek nem lenne világos, a tv székház ostroma, az egy egészen más szervezés volt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.13. 09:44:32

Ha rendes vizsgálat folyna. átnéznének az ORFK és BRFK kifizetett számláit is, különös tekintettel a hazai és külföldi magánhadseregeknek kifizetett tételeket...
süti beállítások módosítása