Mindenki lopott kamasz korában?

 2010.09.03. 18:11

 

 

 

Tényleg? Érdekes, a bolti lopás az én ismeretségi körömben nem volt szokás, beleértve az úri és a cigány gyerekeket is. Igaz ez az áldott emlékű nyolcvanas években volt, amikor bizonyára a rohadt diktatúra miatt nem tudtuk kiteljesíteni a személyiségünket ebbe az irányba.

Az indexen igen érdekes cikk olvasható egy bolti lopásról. Érdekes, mert három olyan, kezdő bolti szarka szemszögéből íródott, akik rácsodálkoznak arra, drága szüleikkel, meg az újságíróval együtt, hogy az élet szívás.

Mindig megdöbbent az a hozzáállás, amely abból a kedves, de rendkívül vicces feltételezésből indul ki, hogy a lehető legjobb világban élünk, ahol a jóságos rendőrbácsik tökéletes jogszabályok bölcs iránymutatása mellett terelgetik vissza a jó útra azokat a megtévedteket, akik hiányos ideológiai műveltségük okán egy röpke pillanatban nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között.

Ezek az emberek jól láthatólag nem tudnak róla, hogy világunkra inkább a statisztikai összefüggések jellemzőek, vagyis az a fiatal leány, aki éjjel egymaga miniben körömcipőben átlibeg a nyolckeren, nagyobb eséllyel szerez kellemetlen tapasztalatokat, mintha ezt ebédidőben a Váci utcában teszi.

Vagy, aki nem jár a barátnőivel lopni, azt lényegesen ritkábban tartóztatja le a rendőrség, mint azt, aki jár. Aztán ha letartóztatják az embert, függetlenül attól, hogy bűnös-e vagy ártatlan, egy újabb statisztikai jellegű viszonylat határozza meg a sorsát: Van-e üres cella, női motozó, jó kedvük van-e a rendőröknek, vagy nem, elolvasták-e az új jogszabályt, vagy nem, megértették-e vagy nem, van-e kedvük alkalmazni, vagy nem, szimpi vagy-e az ügyeletesnek, vagy nem, stb.........

A való világban bizony így mennek a dolgok.

De az ilyesmi szinte bizonyosan megelőzhető, ha az ember nem megy be boltokba lopni.

 

Amúgy meg abban nagy valószínűséggel biztos vagyok én is, hogy a lányok többet nem fognak lopni. De nem lennék, ha fél óra múlva már az utcán röhögcséltek volna.

 

De ettől megint függetlenül, ha a budapesti rendőrségen ilyen mértékben zavaros az eljárásrend, meg szabályokra hivatkoznak emberiességi ügyekben, akkor ott rendesen van tennivaló.

De ennek a rendszernek a reformját talán a helyi striciknek kéne tesztelni és nem neveletlen kamaszlányoknak. De ez nem a rendőrség hibája.

De azért vannak pozitívumok is, például a hagyóval is összecsukhatták volna a lányokat.

Na, akkor én is sajnálnám őket.

 

 

 

 

Címkék: elzárás bolti lopás büntethetőség szabálysértési őrizet

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr392269520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marhaszív 2010.09.04. 16:41:26

hagyóval talán nem, mert a koedukált cellát egyelőre (még) nem alkalmazzák, talán majd a kávéautomaták bevezetésével együtt. de a hagyó ex-szóvivőjével a szintén előzetesben ülő horváth évával esetleg összekerülhettek volna. még talán tőle is tanulhattak volna néhány műhelyfogást. bár ő is inkább nagyobb tételekben, csavarosabb ügyekben utazott.

hazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2010.09.13. 13:28:34

Na, ezt helyettem is írtad, a hajam égnek állt ennek a Miklósi nevűnek a nevetségességig részrehajló agymenésétől.
süti beállítások módosítása