LMP a félcédulás párt

 2010.08.31. 11:48

 

 

 

A szépemlékű, manapság ritkán emlegetett négyigenes népszavazás óta gyakorlatilag minden kampányban részt vettem. Igaz, az utóbbi nyolc-tíz évben, a koromra és a mozgalmi múltamra való hivatkozással csak egy-egy délutánra megyek ki kampányolni, cédulát gyűjteni, egy fideszes barátom kerültébe, gyakorlatilag mindig ugyanoda. Ez szinten tartja ez irányú készségeimet, valamint mindig egy tanulságos látlelet az ország hangulatjáról.

Ez ráadásul egy rohadt szoci környék volt mindaddig, amíg a helyi lakosság mélyebb ismeretséget nem kötött a gyurcsányi politika reá eső részével és a helyi szocialisták bkv szintű ügyintézési gyakorlatával. És ez nem is ment gyorsan nekik. Viszont már tavaly az időközi polgármester választáson is, Toller László egykori kerületében (mert Pécsről van szó), Szili Katalin is csak egy éppen egyharmadra volt jó Páva Zsolt ellen. Az országgyűlési választásokon a Fidesz itt picivel az átlaga alatt (de még 50% felett), míg a szocik kicsivel felette teljesítettek, egy bőven tíz százalék feletti LMP eredmény mellett.

Ez a kerület valamelyest emlékeztet a szociológiai és politikai jellemzőiben a szocialisták egykori és az LMP jelenlegi budapesti bázisterületeire.

Na itt, önkormányzati bérházakban sikerült 1 óra 35 perc alatt húsz-húsz képviselői és polgármesteri ajánlószelvényt gyűjtenem úgy, hogy csak a 60 lakás 60%-ban voltak otthon. Mindezt a szocialista és jobbikos gyűjtők látogatása után. Ráadásul mindenfajta nyomulást mellőztem, amikor ajtót nyitottak csak bemutatkoztam és elmondtam, hogy a Fidesznek gyűjtők, aztán egy olyasfajta várakozó, kedvesnek szánt félmosollyal néztem a választópolgárra, amivel egyszer húsz éve sikerült becsajoznom (férfi lakó esetében sokkal visszafogottabb mimikai eszközöket alkalmaztam). Ha rámenősebb vagyok még jópár cédulát kipréselhettem volna még a bizonytalanokból és azokból az akaratgyengékből, akik bárkinek odadják.

Hát azt hiszem, joggal lehet mondani, hogy a Fidesz támogatottsága nem gyengült. Sőt!

Az, hogy az összes választópolgár közel fele Fidesz szavazónak tekinthető, önmagában rettenetesen megnehezíti, a szocialistákat leszámítva, mindenki számára a gyűjtést.

De ezt lehetett tudni már hónapokkal ezelőtt is, mint ahogy a szabályozás szigorodása is értelemszerűen ismert volt.

Tavasszal néhány LMP-és havernak is segítettem, munkával és tanáccsal és az akkori tapasztalatok alapján már lehetett érezni, hogy a jó név, a párttal szembeni ellenszenv hiánya és annak az eldönthetetlensége, hogy jobb-e vagy bal, egy viszonylagos ismertséggel párosulva a parlamenti küszöb fölé viszi a pártot.

De az is világossá vált, hogy mekkora munkát igényel ez, és a nehezített feltételek mellett sokkal jobb és nagyobb szervezési teljesítményre lesz az LMP-nek szüksége, hogy az önkormányzatokban is megkapaszkodjon.

Ehhez képest a lányok és fiúk a nyarat részben párton belüli torzsalkodásokkal, valamint a nagypolitika ízlelgetésével töltötték, ahelyett, hogy kezdetnek legalább megszámolták volna magukat.

Már önmagában a párt Budapesten mutatott kampányteljesítménye megkérdőjelezi az LMP-nek, mint hosszú távú, komolyan vehető politikai projektnek a komolyságát. Itt szerepeltek a legjobban tavasszal, itt örökölték a legtöbb kulturálisan sokszínű szavazót, a magyar politika Tudjakijétől, Valdemortjától (gyengébbek kedvéért az szdsztől), és itt lehet a legolcsóbban, a leghatékonyabban kampányolni.

Ehhez képest csodálkozó, tágra nyílt szemekkel nézik, hogy a csúnya Fidesz mit művelt és művel velük, meg hogy a fegyelmezetlen, a diktatúrától, meg a Fidesz budapesti közgyűlési többségétől nem rettegő szavazók cseszik bevinni nekik az ajánlószelvényeket a pártirodára.

Lehet, hogy tényleg sok az a majd 30 000 cédula amit össze kell szedni, de az egy tíz százalék feletti párt számára nem jelenthet megoldhatatlan feladatot. Ha jelent, akkor az a párt már nem tíz százalékos párt.

Ami nem is lenne csoda, hiszen az LMP semmit nem tanult azokból a tanácsokból, amelyekkel a párttal szimpatizálók hónapok óta baszogatják őket.

Világosabb ideológiai profil, több zöld, környezetvédő megnyilvánulás, valamint több humor és lazaság kell, és legfőképp sokkal kevesebb szdsz kompatibilis ballib emberjogi kvartyogás szükségeltetik. Az LMP elsősorban nem baloldali próbálkozás volt, és főleg nem a korábbi szdsz-es bűnözői csoportok új politikai fedőszervének lett szánva, hanem egy új stílus ígéretének indult, annak a lehetőségét jelentette, hogy az elavulóban lévő politikai ideológiák megújulása elkezdődhet, új generációk, új gondolatok kínálhatnak új megoldásokat Magyarországnak.

Ezt az ígéretet az LMP-nek nem sikerült még valóra váltania, sőt mintha nem is érzékelnék ezt a problémát a párt vezetői.

Aki tavasszal az LMP-re szavazott, az biztos tudja, hogy a párt most bajban van. Ha mégsem turizza ki a szelvényét a frigó háta mögül, vagy a kidobásra kötegelt reklámújságok közül, akkor azzal világosan megüzeni a kicsinyég elszállt pártvezetésnek: Nem erre a másik politikára gondoltunk!

Az LMP önkormányzati betlije a párt korai halálát jelentené, hiszen önkormányzati pozíciók nélkül, főleg markáns budapesti jelenlét nélkül úgy felejtik el őket a' zemberek, mint hagyó miklóst a szocialista pártvezetés.

Az LMP kudarca viszont a szocialistáknak lenne jó és aki olyasmit szeretne, ami szanyi tibor megdicsőüléséhez vezet, az sürgősen gondolja át még egyszer a dolgot.

 

 

 

 

 

Címkék: kampány lmp ajánlószelvény ajánlószelvény gyűjtés

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr122261218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kokavec 2010.08.31. 16:33:58

"Hát azt hiszem, joggal lehet mondani, hogy a Fidesz támogatottsága nem gyengült. Sőt!"
Amióta tudják a pécsiek, hogy név szerint mindenkiről megvan, hogy hű alattvaló-e, vagy nem (ergo komcsi), azóta maga szerint hány kisember gondolja úgy: jobb lesz nem ujjat húzni a hatalommal.

mérien 2010.08.31. 16:36:25

Tóth Józsefnek kellene egy tiszta baloldalt szerveznie. De pont azért, mert olyan a személyisége és így a tettei is, hát pont azért marad a végsőkig tisztességes és lojális. Paradoxon. Kár. Stb. Na, mindegy ezek csak az első cizellálatlan gondolatok.

georg 48 2010.08.31. 16:37:48

Egész egyszerűen, nem tudom ép ésszel felfogni, hogy a bánatban jutott be ez a párt az ország házába! Egy törvényhozó testületbe! Ám, ha belegondolok, nem a párt az oka, hanem akik rá szavaztak. Ilyen hihetetlen felelőtlenséget nem láttunk. Ezt is jó bulinak tartották? Az a korosztály / többnyire /, akik leadták rájuk a voksaikat, jól szórakoztak? Jó hecc, jó buli volt? Ők felnőnek valaha?
Persze, úgy is felfoghatjuk a dolgot, hogy amíg lószar van, veréb is van!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.31. 16:37:57

28 ezer kopogtatócédulát kell Budapesten összzszedni.
Van 23 kerület.

Na, amelyik pért nem tud kerületenként 1217 cédulát összeszedni kerületenként, az ne is induljon.

28 ezer kopogtató a 1 341 189 szavazótól. 2%

kokavec 2010.08.31. 16:39:48

@georg 48: Még nem jutott be a kétfarkú kutya párt. Tegye félre a kommentjét addig. Itt most nincs értelme.

kokavec 2010.08.31. 16:40:58

@zero: "Na, amelyik párt nem tud kerületenként 1217 cédulát összeszedni"
A kis pártok?

gpetersz 2010.08.31. 16:41:15

Hja hát, lehet dupla annyi szelvényt elvárni, fele annyi idő alatt. Ez egy igazi komcsi trükk á lá Fidesz. (ami nem is véletlen)

Balaint 2010.08.31. 16:49:37

Nagyon jó a cikk gratula.

Pollack 2010.08.31. 16:49:47

A párt az eddig két hét alatt annyi cédulát gyűjtött össze, mint tavasszal 4 hét alatt (Budapesten).
A teljesítmény fokozódik, többen és többet gyűjtünk.
Fél év alatt ez az eredmény objektíven nézve jónak mondható.
Az viszont tény, hogy az extra durván lerövidített gyűjtési idő, s az esetenként megnövelt szükséges KC-szám (főként a főpolgármesternél) olyan akadályt állított a párt elé, amit nem nagyon tudunk átugrani.
El lehet gondolkodni azon, hogy nem azért anyázunk-e a megváltoztatott önkormányzati választási törvény miatt, mert van rá okunk.

Ha még egy hetünk lenne, akkor meglennénk. De ugye a mi lenne ha kezdetű mondatnak itt nincs relevanciája.

georg 48 2010.08.31. 16:52:24

@kokavec:
Ja, igen! Igaza van !
Meg jönnek levitézlett énekesek,elveszítve női kórusukat, meg a franc tudja még kicsodák!
Tiszta vicc!

is 2010.08.31. 16:52:41

@georg 48: ezt mindegyik partrol le lehet irni, mindegyiket a szavazoi juttatak be, es 222 forintos svajci franknal bizony kinjaban kerdezi mar mindenki, hogy a FIDESZ tenyleg komoly dolog-e, mert viccnek eleg eros.

is 2010.08.31. 16:54:56

@zero: nem a mannyiseg, hanem az ido a kerdes. mennyi ido alatt? nyari szabadsagolasok alatt.

de majd meglatjuk, hogy tartod-e az allaspontod, amikro a FIDESZ, lecsokkent nepszwerusegnel,de meg a ketharmad birtokaban, vajon visszavaltoztatja-e, esetleg eltorli-e a KC-t. mert ha el fogja, akkor az 100%-os gerinctelenseg, es lathatoan az idei valasztasra lett kitalalva.

Seravy 2010.08.31. 16:56:32

Dupla szelvény fele idő alatt : Ezért nem kap tőlem a Fidesz soha többet kopogtatócédulát. A demokrácia ott kéne hogy kezdődjön, hogy van választék. Nem 2 párt, nem 3, hanem mondjuk 12. Ha a megmaradt négyből ezzel kiszorítanak még egyet, az LMP-t, és utána teszem azt rosszul kormányoznak (ez majd a köv. 3 évben derül csak ki), kire fogunk szavazni? Merthogy három párt marad, a sose szavazz rá MSZP, a le kéne váltani Fidesz, és a Jobbik...és valamiért nem akarok Jobbikos kétharmadot 2014-ben, szóval kell az az LMP, meg Kétfarkú Kutyapárt.
Nem azért mert annyira értenek hozzá, hanem hogy legalább a demokrácia látszatát fenntartsuk.

Paranoid Android2 2010.08.31. 16:59:42

@Pollack: Igen, csak akkor nem volt néhány hónappal korábban egy olyan választás ahol bőven tíz százalék felett futottatok ezen a területen.
Nem azt mondtam, hogy könnyű.
A politikai helyzet nem változott számottevően tavasz óta, sőt az "egészpályás letámadás" miatt még nőhetett is volna az LMP-re szavazásra a motiváció.
De biztos nem a kampány a hibás, meg a szervezetlenség.

istvanffy 2010.08.31. 17:00:42

Nagyon álságos egy fideszes aktivistától, hogy az LMP szervezetlenségére fogja a cédulagyűjtési problémát. Ezt a fideszed csinálta, amikor átírta a választási törvényt. Kétszer annyi cetlit kell gyűjteni feleannyi idő alatt.

Nem csak az LMP vérzik el, a Jobbik is sok helyen.

Gábor217 2010.08.31. 17:02:46

@Paranoid Android2: Az azért tény, hogy fele annyi idő alatt kell összegyűjteni 2x annyit, mint korábban. És ha nincs elég aktivistájuk, vagy fizetett alkalmazottjuk, akkor nem is olyan egyszerű dolog ezt megoldani.

Nem beszélve arról, ha nem tudják, hogy hova kell becsengetni. Milyen könnyű úgy, ha vannak szép adatbázisok, amiben benne van, hogy Kovács Józsihoz érdemes menni, Kiss Jánost pedig kerüljük el, mert nem fogja nekünk adni. Ilyene az új pártoknak nem valószínű, hogy van. Ez is hátráltatja őket.

Publius Decius Mus 2010.08.31. 17:03:07

Ó istenem, úgy tűnik az MSZP memarad az agyilag zoknik számára váltópártnak. Ez az LMP hibája lesz.

SiKom 2010.08.31. 17:04:36

@kokavec:
"Amióta tudják a pécsiek, hogy név szerint mindenkiről megvan, hogy hű alattvaló-e, vagy nem (ergo komcsi), azóta maga szerint hány kisember gondolja úgy: jobb lesz nem ujjat húzni a hatalommal. "

Jajj, hagyjuk már ezt az MSZP-SZDSZ-es riogatásos dumát!

Van kamera a szavazófülkében? Nincs? Akkor meg vissza kéne venni a vádaskodásból!

SiKom 2010.08.31. 17:06:34

@is:
"es 222 forintos svajci franknal bizony kinjaban kerdezi mar mindenki, hogy a FIDESZ tenyleg komoly dolog-e, mert viccnek eleg eros. "

Te normális vagy?
Szerinted Orbán alakítja személyesen az EURO - CHF keresztárfolyamot???

mérien 2010.08.31. 17:07:17

Seravy 2010.08.31. 16:56:32 Tisztán látszott korábban is a FIDESZ hozzáállása: megalománia, hatalom-beágyazási kényszer. Amilyen a hal feje...
A magyarok többsége nem látta át, de ehhez bizony kellett az MSZP maga után hagyott fekáliája...
Nyilván semmi szégyenérzet nincs bennük a baloldali szavazókkal szemben, kivéve tán Szili Katit, de ez egy más téma.

Paranoid Android2 2010.08.31. 17:07:25

@istvanffy: Objektíve, ha a cédulagyűjtési időszak nem a nyár végén és a tanév előtti hercehurca idején van, szerintem a jelenlegi keretek nem tekinthetőek aránytalannak.
A baj az, hogy most van, hogy van egy nagyon erős párt, továbbá az LMP pont olyan szavazói csoportokban erős, akik ezt nem veszik annyira komolyan.
Szakmailag a kampányt cseszték el a felvezetésben.

kokavec 2010.08.31. 17:10:31

@Sir Kommentor: lehet, hogy az mszp-szdsz is ezt mondja, de én nem őket képviselem. Kamera hogy jön ide?
A "Jajj, hagyjuk már..." volt a mondanivalójának az érvkészlet kibontása része?

fran7 2010.08.31. 17:17:49

@kokavec: Érvekről csak annyit egyszer volt egy illető, aki beleugrott a Kőrösbe öngyilkossági szándékkal, de valaki rákiáltott, hogy most azonnal ússzon ki és megtette. Nem mindig az érv megalapozottsága mutatja az érvelés erejét. Néha csak a másik gondolatának tarthatatlanságára utal.

istvanffy 2010.08.31. 17:20:18

@Paranoid Android2: a cédulagyűjtéshez egy parlamenti, ismert párt esetében nem kampány kell, hanem gépezet. Az LMP gépezete kicsi ahhoz, hogy a Fidesz által kreált feltételek mellett időre teljesítsen. Ezt a Fidesz pontosan tudta. A cél gondolom az, hogy a hiteltelen MSZP maradjon baloldalt a vezető erő, mert hosszú távon kevésbé veszélyes.

Semmi baj azzal hogy fideszesek vagytok, és örültök annak, hogy a pártotok a 2/3-ad birtokában kicsinálta az LMP-t, de a nyers kárörömöt szakmai kritikának álcázni nevetséges.

Paranoid Android2 2010.08.31. 17:26:12

@fran7: Megjegyezném, hogy aki szocialista kormányok alatt adósodott el devizában, az nagyon, nagyon bátor volt.
Persze, aki elhitte, hogy a bokroscsomagnak köszönhető minden jó, valamint most meg elhiszi, hogy minden jó a bajnainak köszönhető és megbízott veres jánosba...
Na az az optimista.

vakvarju 2010.08.31. 17:27:27

@Publius Decius Mus: Nem drága, az agyilag zoknik eddig is a Fideszre szavaztak. Ha meg a komcsikra akarnak szavazni, akkor is ott a Fidesz. Hát így működik egy gyűjtőpárt!
@Sir Kommentor: Dehogy, csak besegít.

kokavec 2010.08.31. 17:29:02

@fran7: Jól értem? Amellett érvel, hogy amennyiben magának tetsző egy gondolat, más se akarjon érveket?

sertésmájkrém 2010.08.31. 17:29:37

@georg 48: Na kik az ország gátjai? A pestiek, nekik köszönhetjük az szdsz-t meg a 20 év (beszarás!) demszky-t is.

Hihetetlen egy ostoba város.

Paranoid Android2 2010.08.31. 17:29:44

@istvanffy: Ha elolvasod az írást, láthatod, hogy én a Fidesz általad vélelmezett álláspontjával szemben, éppen azért rugdalom az LMP-ét, mert kilel a hideg egy mszp-re és jobbikra redukálódó választéktól.
Gondolva a távolabbi jövőre.
De az LMP-én nagyon van mit fejleszteni, mert magukban még ők se keresik a hibát.

Ombudsmanyus 2010.08.31. 17:31:49

Szerintem az LMP ott rontotta el, hogy mert nagyot álmodni, és egyből főpolgármesterrel álmodott. Ha arra helyezték volna a hangsúlyt, hogy minden önkormányzatba (fővárosi kerületek, vidéki nagy és kisvárosok) bejuttassanak 2-3 képviselőt, akik aztán kemény munkával a ciklus alatt megismertetik a párt elképzeléseit, na akkor 4 év múlva majd tovább lehetne lépni.

A kopogtató cédulák összegyűjtésénél viszont ismerni kellene a körzeteket, hogy a fenti létszám bejuttatására hol van a legnagyobb esély, és csak azokra a körzetekre koncentrálni.

Azt hiszem, azt gondolták, ha már a Parlamentbe bekerültek onnantól minden papsajt, és az ölükbe esnek az önkormányzati mandátumok is. Hát, ami most az ölükbe esik az lehet, hogy galambszar lesz.

A parlamenti és azon kívüli politizálásuk eddig inkább rontott, mint javított a megítélésükön. Ez mondjuk minden pártra igaz.

kokavec 2010.08.31. 17:32:19

@Paranoid Android2: "De az LMP-én nagyon van mit fejleszteni, mert magukban még ők se keresik a hibát. "

Lehet, hogy keresik, csak elfelejtették erről magát értesíteni.

Paranoid Android2 2010.08.31. 17:36:31

@kokavec: A választópolgárokat felejtették el értesíteni.:))))

fran7 2010.08.31. 17:38:51

@kokavec: Nem a példát is azért hoztam, hogy néhány jó döntés meghozásához, nem érvrendszerek felállítása szükséges. Ilyen például a szavazóbázis, amik biztos léteznek, de ha azt gondolod, hogy az emberek félnek emiatt, akkor nézz fel az iwiw-re, facebookra, myvipre, ahol minden különösebb ok nélkül olyan dolgokat osztanak meg veled, amire nem is lennél kiváncsi. Szerintem ez sokkal félelmesebb, mint hogy valahol tudják, hogy kire fogok szavazni, amit soha nem is titkoltam.

Fenehorizont 667 2010.08.31. 17:43:09

@Pollack:
ajj...a jómagyar ember mindig a körülményekre hivatkozik.

kokavec 2010.08.31. 17:43:48

@Paranoid Android2: előre le kellet volna vonni a most zajló választás kudarcainak következtetéseit?

SiKom 2010.08.31. 17:44:34

@kokavec:
"lehet, hogy az mszp-szdsz is ezt mondja, de én nem őket képviselem. Kamera hogy jön ide?"

Én nem adtam a Fidesznek a kopogtatócédulát. Akkor most anti-Fideszes vagyok az adatbázisban?
És ha rájuk szavazok mégis? Azt honnan fogják tudni?

Lajos bacsi 2010.08.31. 17:44:56

Maszek véleményem: Aki tavasszal az LMP-nek, ma a FIDESZ-nek segít, az hasadt személyiség vagy seggnyaló.

spájdernecc 2010.08.31. 17:46:52

Bizony-bizony, a cédulagyűjtés kulimunka.
Szegény "kispártok" tán nem tudták, hogy az ősszel ÖK választás lesz? Kétlem.
Egy választásra fel kell készülni. És a kampány az OV másnapján kezdődik.
Ha van elegendő számú, jól kiválasztott / dolgozni hajlandó / egyéni jelölt, tud megfelelő létszámú aktivistát mozgósítani, és június elejével nekifutni az ősznek.
Ez van.

kokavec 2010.08.31. 17:48:51

@fran7: szerintem pedig sokan félnek, tartanak a hatalomtól. Nem feltétlenül a facebook-os generáció, inkább azok, az általában kisemberek jelzővel ellátott polgárok, akik számára reális, megélt élmény a hatalommal szembeni kötelező meghunyászkodás.

Paranoid Android2 2010.08.31. 17:49:01

@kokavec: Le kellett volna vonni a tavaszi buli tapasztalatait.
Meg kellett volna hallgatni a jó szándékú tanácsokat.
Befejezni a mutogatást és a pcsogást, majd nekiállni melózni.
Emlékeztetnélek tavasszal is előadták a nagyhalált, ugyanezekkel az érvekkel.
És igen, napi 16 órát kellene melcsizni mindegyiküknek ebben a két hétben.
Szar az élet.:)))

2010.08.31. 17:50:58

egy párt, amelyik könyörög az adományokért, mert elfogyott a pénz, számomra nemlétezik. fidesz - mszp soha, jobbik - lmp vicc, marad a Kétfarkú Kutya.

istvanffy 2010.08.31. 17:52:04

@spájdernecc: hát igen, ez nem csak a 10 millió futballedző, hanem 10 millió politikai stratéga országa is egyben :))

Paranoid Android2 2010.08.31. 17:52:09

@Lajos bacsi: El kéne olvasni amihez kommentelsz, haver.
De segítek:
Engem attól törne ki legkevésbé a frász, ha az LMP lenne a legerősebb és legperspektívikusabb ellenzéki párt.

Paranoid Android2 2010.08.31. 17:53:44

@istvanffy: Érdekes, a vizilabdához meg szinte senki nem ért, viszont sikeresek is vagyunk benne.:)))

istvanffy 2010.08.31. 17:54:40

@Paranoid Android2: a kritikád egy része jogos, de ha a nyáron világosabb politikai profilt alakítottak volna ki, az sem mentette volna meg őket a mostani szívástól, mert ez most nem kommunikációs, hanem szervezeti probléma.

kokavec 2010.08.31. 17:55:10

@Sir Kommentor: a döntő többség arra szavaz, akire a cédulát adja, ez bőven elég megbízható infó. Ha nem ad le cédulát, akkor nincs infó.

Az infó meglétét azt hiszem nekem nem kell bizonygatni, erről elég egyértelmű kinyilatkoztatás történt.

spájdernecc 2010.08.31. 17:55:29

@istvanffy:
tapasztalat :)
a négyigenes óta tartom az ütőeremet a mozgalom mutatóujján :))

Paranoid Android2 2010.08.31. 17:57:36

@istvanffy: Ez igaz, ez két probléma egyszerre, de ahogy érzékeltem, nem sokat tanultak a tavaszi macerákból.
És ennek a tanulási folyamatnak a jelei jelezték volna többek közt azt a bizonyos másságot.

kokavec 2010.08.31. 17:59:11

@Paranoid Android2: lehet, hogy ők nem a maga fejével gondolkoznak?

Paranoid Android2 2010.08.31. 17:59:22

@spájdernecc: Legalább ne ebben a blogban lopd a poénjaimat!:)))))))))))))))))))

Mikrobi 2010.08.31. 17:59:27

Nekem nem hiányzik az LMP. Most nem. Van 4 éve a Fidesznek, hogy megmutassa, szükség van-e egy harmadik erőre.

Paranoid Android2 2010.08.31. 18:00:50

@kokavec: Nem olyan szép fej az, de azért kritizálni lehet őket, ugye?

istvanffy 2010.08.31. 18:01:16

@Paranoid Android2: meglátjuk mi lesz ezután. vert sereg gyorsan tanul, ahogyan Lenin mondta ;)))

amize 2010.08.31. 18:03:07

Lehet Más a Politika?
Lehetett volna.
De akkor illett volna pl. elmenni a köztársasági elnök ünnepélyes beiktatására.
Így meg ugyanaz a gyűlölködő kis pártocska lett belőle, mint a genetikai elődje az SZDSZ volt.

Paranoid Android2 2010.08.31. 18:03:08

@istvanffy: Mi lesz velünk ha kihalnak azok akik még tudnak Lenin idézeteket?:)))

spájdernecc 2010.08.31. 18:06:48

@istvanffy:
másrészről, és ez szigorúan a magánvéleményem, a főpolgármesterjelölt állítás kissé túldimenzionált.
Persze, jelképértékű, meg kirakat, és fontos is a maga helyén, de nem szabad, hogy meghatározza az LMP sorsát.
Mondom ezt úgy, hogy 90 óta vagyok a Fidesz tagja.

istvanffy 2010.08.31. 18:12:32

@Paranoid Android2: ó, én nem a régi iskolához tartozom. Én itt a kapitalizmus közepén tettem szert a Lenin-alapműveltségre :D

Waldi! 2010.08.31. 18:12:52

"Ehhez képest csodálkozó, tágra nyílt szemekkel nézik, hogy a csúnya Fidesz mit művelt és művel velük, meg hogy a fegyelmezetlen, a diktatúrától, meg a Fidesz budapesti közgyűlési többségétől nem rettegő szavazók cseszik bevinni nekik az ajánlószelvényeket a pártirodára."

Ehhez képest csodálkozó, tágra nyílt szemekkel nézik, hogy a csúnya Fidesz mit művelt és művel velük, meg hogy a diktatúrától, meg a Fidesz budapesti közgyűlési többségétől rettegő szavazók cseszik bevinni nekik az ajánlószelvényeket a pártirodára.

4 honap alatt sikeult bebizonyitani, hogy az LMP-vel legalabbis nem lehet mas a politika. Elviekben karalnak a narancsuralmi rendszer, a viktatura ellen, de gyakorlatban, taktikailag mindig sikerul a Fideszt tamogatniuk.

istvanffy 2010.08.31. 18:16:02

@spájdernecc: persze, ez most inkább PR-katasztrófa. A reális eredmény, hogy a legtöbb helyen bent lesznek a képviselőtestületben így is összejön.

istvanffy 2010.08.31. 18:17:41

@Paranoid Android2: a megijedésre nem tudok semmilyen frappáns Lenin-idézetet :(((

spájdernecc 2010.08.31. 18:24:36

@Paranoid Android2:
akkor levonva a logikus következtetést, nem a Meszesen céduláztál

Paranoid Android2 2010.08.31. 18:26:02

@istvanffy: Lenin elvtárs inkább ijesztegetésben volt jó, úgyhogy érthetően nem írt arról, hogy milyen, amikor ő ijed meg.
Amikor meg már módjában állt volna megijednie sztálin elvtárs "személyiségének negatív vonásaitól", a szifilisz megakadályozta a tapasztalatszerzésben.

Paranoid Android2 2010.08.31. 18:27:58

@spájdernecc: Az önfeláldozást nem szabad túlzásba vinni.:)))

spájdernecc 2010.08.31. 18:29:32

@Paranoid Android2:
mondjuk a sophiane mögött, a Márvány környékére se mennék egyedül :)

Paranoid Android2 2010.08.31. 18:30:47

@spájdernecc: Mit akarsz, az egy szolid környék!:)))

spájdernecc 2010.08.31. 18:32:21

@Paranoid Android2:
leszivárgott a Tettyéről a konszolidáltság?
nem jártam arra vagy tizenöt éve :)

Paranoid Android2 2010.08.31. 18:38:07

@spájdernecc: talán majd a Zsolnay negyed szivárog fel.:))

ddance 2010.08.31. 18:47:47

@zero: Értem én, hogy te vagy a faszagyerek, aki megmondja, hogy ez nem is sok. De gyűjtöttél életedben kopogtatót? Beszéltél bárkivel, aki nem fideszes, és gyűjtött?

Na ők majd elmondják, hogy mekkora szopás és mennyire nehéz. Úgyhogy hülyeségeket ne mondj, hogy de hát x ezerből x ezret nem nagy szám összeszedni...

De, kurva nehéz. Csak aki nem volt benne, az nem tudja, kívülről nem látszik. Az emberek jó része nincs otthon. Mondjuk a fele. Aki otthon van, annak a 40%-a nem adja senkinek. Aki meg odaadja, annak az 50-60%-a a Fidesznek. A többin osztozik három párt.

Silent Bob 2010.08.31. 19:04:33

@ddance:
Mondjuk szerintem az sem segít, hogy a túlbuzgó LMP aktivisták tetszőleges internetes fórumokat spamelnek és naponta háromszor zaklatnak telefonon, plusz vasárnap délelőtt, amikor aludnék többször kicsöngetnek a lakásból.

nately 2010.08.31. 19:42:29

Nem értem ezeket a siránkozásokat,cédula gyűjtés ügyben.Kisvárosban lakom,a fidesznek gyűjtöttem./Kimondottan fidesz utáló település/.Szóval,csak időben,és kellő elszántsággal kell csinálni.Aki ennyi idő alatt képtelen megbirkózni a feladattal,az ne is induljon a választásokon...Beszélgettem jobbikos képviselő-jelölttel,ők is csak várják,hogy a választók majd elviszik nekik a cédulákat.Naivak...Dolgozni kell,és kész.

Higany 2010.08.31. 19:56:38

@Gábor217: Tudják. Én bizonyos személyes okokból tavasszal nekik adtam a KC.-t. Azaz elvittem egy gyűjtőpontra.
Eddig csak az LMP csöngetett be hozzám a KC.-ért, és érdekes, a szomszédokhoz nem csöngetett be. De nem adtam oda. I.J.
Szóval adatbázisuk biztosan van. És gyanítom már benne is vagyok, mint "nem adta".

Galván_Tivadar 2010.08.31. 20:03:31

@ddance: Egy 10%-os támogatottságú pártról beszélünk. A főpolgármester-jelölt állításhoz kell a 2%.
Nem értem azokat az LMP/Jobbik/MSZP szimpatizánsokat, akik a demokráciát siratják. Részt akarsz venni a demokráciában, de még nem csöngetett be a pártod? Vidd el a KC.-t magad, 2 perc utánézni a honlapjukon, hogy hol gyűjtik és biztos vagyok benne, hogy a napi útvonalodon van olyan gyűjtőhely, aminek a felkeresése másik 2 percnél többet nem igényel.

2010.08.31. 20:15:24

@Higany: Ha regisztráltad magad a honlapjukon, akkor nyilván vállaltad, hogy felkereshetnek. Ez nem ugyanaz az adatbázis, ami a Fidesznek van, ebben csak a szimpatizánsok vannak, az teljesen törvényes.

Honnan tudod, hogy a szomszédhoz nem csöngetett be? Ott álltál és figyeltél? Az LMP-gyűjtők mindenhova becsöngetnek, ez hülyeség. Az előtted szóló meg azt panaszolja, hogy állandóan telefonon hívják (amit kétlek). Most akkor hogy van ez? Van adatbázis meg nincs is?

2010.08.31. 20:25:57

@Galván_Tivadar: Könnyen beszélsz lóhátról egy olyan párt nevében, akit az emberek fele támogat (jelenleg). Csakhogy hiába 10% a támogatottság (az LMP-nél 7%): a lakók fele nincs otthon, a másik fele már odaadta, a harmadik fele kidobta/nem tudja hol van/főz éppen/nem ér rá/nem foglalkozik politikával. Olyan is sok van, aki bár az LMP-re szavazott, mégsem adja oda a céduláját, mert nem adja oda az adatait / fél, hogy a Fidesz megtudja (komolyan, találkoztam ilyennel) / mert csak.

Mindezt pedig a Nagy Nemzeti Együttműködés Rendszere keretében, amelyben 8-szorosára nehezítették a főpolgármesterek indulását. Tombol a demokrácia! A magyarázat, amit erre nyomtak fideszék, totálisan hamis, semmivel nem olcsóbb a 3 hetes kampány a 6 hetesnél, sőt, még több pénzt kell(ene) rákölteni. Lehetett volna felére csökkenteni az időt, ha felére csökkentik a követelményeket. Ezt úgy mondják a versenyjogban, hogy "erőfölénnyel való visszaélés". Csakhogy itt ők hozzák a jogot is, és ha az nem stimmel, akkor átfaragják az alkotmányt is, csakis a nagyobb demokrácia érdekében.

Az LMP-nek lehet, hogy tényleg azt kellene, testületileg visszalépni a választástól és nem részt venni egy ilyen, kubai szintű színjátékban.

Fenehorizont 667 2010.08.31. 20:28:39

@iii:
az lmp-sek tényleg basztatják a zembert telefonon. igaz, időszakosan (gondolom amikor rájuk jön a para, mert nem szerveztek előre semmit), de olyankor naponta többször - ráadásul van úgy, hogy szombat este 9-kor!!
persze nem mindenkit, csak aki valamilyen úton-módon megadja nekik a telószámát. nekem a barátnőm jelentkezett egyszer segíteni kampányolni (végül nem ment el:), és azóta ha olyanjuk van, hívogatják.

2010.08.31. 20:29:23

@amize: Szerintem itt te gyűlölködsz. Arra is van magyarázatod, miért csak előtte való nap kaptak meghívót, miután már megjelent a sajtóban, hogy nem hívták meg őket? Én se mennék el egy ilyen vendégségbe.

2010.08.31. 20:31:08

@fenehorizont: Ja hogy jelentkezett náluk segítőnek! Akkor miért kell csodálkozni? Én a helyükben örülnék ennek. Azt hittem, ismeretlenül hívják többször. És miért nem próbálkozik meg azzal, ami a viccben is van: nem lehetne kihúzni engem a listáról?

apoa 2010.08.31. 20:39:48

Talán jobb is lenne, ha az SZDSZ utódja nem kerül be az önkormányzatokba. Épp elég baj, hogy ismét van egy izraelita párt a Parlamentben.
De az utolsó pilanatban úgyis be fognak vásárolni a feketepiacon,ahogy azt áprilisban tették.

Fenehorizont 667 2010.08.31. 20:42:00

@iii:
azon nem csodálkozik se ő, se én, hogy hívják, mivel megadta a telószámát. inkább az a röhejes, hogy hetekig le se szarják, aztán meg mint a bolond, hívják, kb az aktuális valamilyen határidő letelte előtt mondjuk 1,5 nappal, még hétvégén este is. totálkáosz szervezetlenség van szerintem e mögött.
azóta már amúgy kihúzták.

ha ismeretlenül hívnák, na akkor lehetne konspirálni :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.31. 21:36:02

@kokavec:

Ha a kerületben lakó kb 80- 100 ezer ember közül 1247 nem támogat egy pártot, akkor az a párt ne induljon el. Nagyon helyesen.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.31. 21:40:54

@ddance:

bocs, ha nem adja oda az ember, akkor nem akarja, hogy az a párt induljon. állampolgári jog. ahhoz is joga van, hogy a Fidesznek adja. sőt, ahhoz is jog van mindenkinek, hogy mindenki a fidesznek adja ...

nem jöttek még rá, hogy a választás itt kezdődik, győzzék meg az embereket, hogy érdemes a XYZ pártnak elindulnia a választáson ÉS adja is oda a szavazatát.

2010.08.31. 22:19:27

@apoa: Nem tudom, miről beszélsz, kicsit meg lehetsz zakkanva. Az Szdsz-nek nincs utódja, mert van még Szdsz. Izraelita párt soha nem is volt egyáltalán Magyrországon, most sincs.

Ha valami állítasz, meg kellene indokolni. Nem kell mind elhinni, amit az író-olvasó talákozókon hallasz.

2010.08.31. 22:24:45

@fenehorizont: Ez területenként változik. Hogy kapkodás van, az kétségtelen. Nem egy profi párt, jó és rossz értelemben is.

@zero: Igen, ez eddig is így volt. Csak annak nincs semmi indoka, hogy ezt a 7-8x-ra kell nehezíteni. Erre nincs magyarázat, csak egy: megtehetik, hogy törvényes eszközökkel kigolyózzák a versenyből a kisebbeket. Új pártok ugyanis nem a semmiből teremnek és lesznek kormányon, hanem meg kell erősödniük. Ezt úgy hívják a versenyjogban: "erőfölénnyel visszaélés" és csúnyán büntetik.

*****************************
Éljen és virágozzon a Nemzeti Együttműködés Rendszere!
*****************************

Treuga Mei 2010.09.01. 00:44:11

Tisztelt Topicgazda!

Lehetséges, hogy az LMP kampánystábja nem mindenben fölkészült. Elképzelhető, hogy pl. nem építette ki a kellő méretű aktivistahálózatot. Ám az az érzésem, hogy néhány alapvető szemponttól eltekint nagyívű posztja.
Egyrészt egy pártnak a hálózatait évek folyamán van csak lehetősége kiépíteni és megszilárdítani. Többek közt alighanem épp ennek betudható, hogy az MSzP még most is igen gyorsan össze tudta szedni az ajánlószelvényeket. Emellett erősen segítenek a különféle - legális és illegális - háttér-kampánykatalizátorok. Gondolok itt a komoly mértékű anyagi tőkére, amellyel finanszírozhatóak a fizetett aktivisták (és pl. a jogászok, amikor kellenek), a hatalmi tőkére, amivel megvesztegethetőek a különböző társadalmi intézményi személyek (pl. némelyik [messze nem mindegyik!] postai kézbesítő telefonon értesíti a megfelelő pártkapcsolatát a kézbesítés időpontjában, hogy azonnal mehessenek oda az aktivisták "lerabolni" _a kevéssé tudatos választóktól is_), az információstőke-privilegizációra (pl. a Kubatovlista-jellegű ismeretek), a tájékoztatási oligopóliumra (pl. a választókat mozgósító pártsajtó)... hogy csak egy-két kampánykatalizátort említsek.
Emellett azon - szinte mellékkörülménynek tekinthető - tényezőről is emlékezzünk meg, hogy a parlamenti kétharmad a választásokat közvetlenül megelőző időszakban, június 8-án változtatta meg _alapvetően_ a játékszabályokat. Amennyiben bármelyik kisebb párt fölkészült az eredeti játékszabályok szerint, akkor is komoly gondba kerülhet a gyors és részrehajló (a nagy és becstelen módszerekkel játszó pártok számára előnyös) változtatás okán. Az új törvényi keretekhez csak az alkalmazkodhat könnyedén két hónap alatt, aki kifundálta, így fölkészülhetett rá, illetve aki óriási tőkehátterekkel és minden morális skrupulustól menten bármihez gyorsan idomul.
De alighanem igaza van a tisztelt Topicgazdának, az LMP kampánystábja sem működik tökéletesen. Mit tegyünk: a pártnak nincsenek milliárdjai nemzetközi sztárszakemberekre!

Merlin

Treuga Mei 2010.09.01. 00:53:36

@zero:
De, rájöttünk, de mire odaérnek az aktivistáink, a zsíros pártok fizetett aktivistái már begyűjtötték, akitől csak lehet! Nem egy idős hölgy mondta csillogó szemmel, hogy "de jó, hogy itt az LMP, én magukra fogok szavazni, csak az ajánlószelvényem nincs már meg, mert beszedték"! És azt sem ritkán hallottam, hogy "hát, nálunk már jártak", és ha megkérdeztem, hogy ha megkérdezhetem, kik, az volt a válasz, hogy "hát az ajánlószelvény-gyűjtők"! A hivatali emberek. Szóval aki hamarabb ott volt, az sokat aratott! (Meg az évek folyamán volatak, akik sok házban aktivistát szerveztek be. A szomszédtól nem utasítja el általában az egyszerű ember...)
Joga van mindenkinek önként és megfontoltan odaadni a Fidesz számára a kc.-t. De nincs joga senkinek megtéveszteni a kevésbé tudatos szavazókat! (Vagy ha van, akkor ez egy elqrt jogállam!)
Szóval nem igaz, hogy az ajánlatgyűjtés egyenes arányban van a népszerűséggel!
(Ja, és van, aki nem hiszi el, hogy az ajánlószelvénye adatai titkosak maradnak, hogy nem tudja meg a hatalom, kinek adták! A félelem is tényező! Állati sz@r ez a választási rendszer!)

Merlin

Treuga Mei 2010.09.01. 00:56:32

@zero:
Hehe! Ha egy rendszerben az ajánlószelvények kitöltése a támogatás, miközben sokszor "letarolják" a területeket a fizetett aktivisták, miközben vannak, akik félnek kiadni a kc.-vel a pártszimpátiájukat, miközben gyakorta a szomszéd érzelmi nyomása miatt másnak adják az ajánlást, mint a szavazatot, miközben... folytassam?, szóval eközben nem túl szofisztikált a véleményed! Néhány alapvető tényezőt hagysz figyelmen kívül!

Treuga Mei 2010.09.01. 01:17:59

@apoa:
Ezt még dolgozd ki alaposabban szerintem!
Izraelita lehet temető, gyülekezet, személy, de a pártnak nincs vallása. (Hacsak nem deklaráltan vallásos. De ez az LMP-ről viszonylag kevéssé mondható el. Szekuláris párt ugyanis.)
Az SzDSz-utódpártiság meg annyira vicces, mint a Fidesz-szatelitpártiság. Erzsébetvárosban pl. van egy FÜGE nevű "civil" egyesület. Kiugrott szadeszesekből áll, nincs is más tagja, csak 22 volt helyi SzDSz-es. No, ők az egyik legdurvábban keresztbetevői az LMP-nek. Tudod, a Szerinted szadesz 2.0-nak. Hehe! Logikai hibát vétettél, ugye érted?
A cetlivásárlás meg elég gusztustalan rágalom. Egész nap róvom az utcákat, értesítőcédulákat hagyok minden ajtóban. Néha kitelepüléseken állok forgalmi csomópontoknál. Az első héten eljutott az agyakig, hogy lesz választás. A második héten elkezdték az értesítők miatt hordani hozzám meg a gyűjtőpontokra az ajánlókat.
Az igaz, hogy mi - egyes más pártokkal ellentétben - nem tudjuk, hová kell kopogtatni, mert nincs listánk, így nekünk a végén gyorsul föl a gyűjtés. De ha legközelebb RÁGALMAZOL, legalább arra vigyázz, hogy sunyibban csináld, így, ahogy teszed, följelenthető vagy!

Bocs a többiektől! Azért koppan ennyire bosszúsan a szavam, mert nagyon nagy befektetett munkát vesz semmibe az apoa-féle lejáratás! És mindez csupán mert nincs saját identitása, ezért valamivel - ráadásul egy képzelménnyel, a zsidó-szadeszes-elempés-buzi-akármilyen (kutyatartó-biciklista-szemüveges?) képpel - szemben kényszerül meghatározni magát. Pedig csak dolgoznia kellene. Kezdetnek nem volna rossz neki a gondolkodás - az alighanem a legizzadságosabb a számára.
(Megnyugtatásul: elképzelhető, hogy az LMP-ben vannak zsidó identitásúak, melegek, liberálisok, lehet, hogy vannak volt szadeszesek is - bár tudtommal azt szűrtük -, de ki a f@szt érdekel? Nem a program és a tevékenység az érdekes? Úgy, hogy a fölsoroltak is segítenek egy jó párt jó programjában? Csak a cimkék és az alattomos gyanúsítások adnak esélyt egyesek számára _valamiféle_ világértelmezésre? Szegénykéim!)

Merlin

apoa 2010.09.01. 07:27:51

Treuga Mei· nemzetimarhulat.blog.hu

Az országgyűlési választásokkor a határidő elött néhány nappal még sehol nem voltak, azután hirtelen minden megoldódott. Emlékszünk arra is, hogy amerikai üzletember(ek?) adott pénzt a kampányhoz kb. 100 millós nagyságrendeben.

Hol van most ez a mecénás?

Feljelentéssel fenyegetőzni pedig nem túl elegáns egy véleménnyel kapcsolatban, nem a holokausztot tagadtam.

lorantka_a_gall 2010.09.01. 07:36:59

@Ombudsmanyus: Kedves Ombudsmanyus! Budapesten minden választópolgárnak 3 cetlije van. Nálunk Újpesten 14 egyéni körzet van, darabonként 60-70 cetlit kell összeszedni egy egyéni képviselőjelölthöz. (cirka 900 összesen) A polgármesterjelöléshez 1650 érvényes cetli kell. Népességarányosan 1500-2000et kellene leadnunk Jávornak a főpolgármesterjelöléshez.

Tavasszal 1 hónap alatt gyűjtöttünk annyit, amennyit most 2 hét alatt, sőt talán kicsit kevesebbet is. Többen és többet gyűjtünk, de nem eleget.

Ha megismételjük a tavaszi eredményünket, benn leszünk az önkormányzatban.

Mégsem elég a teljesítményünk még a polgármesterjelöléshez sem.

Miért?

Mert nekünk nincsenek hosszú címlistáink, hogy kitől kapunk cetlit?
Mert nekünk nincs magas tag- és aktivista létszámunk, mert alig több, mint egyéves párt vagyunk?
Mert az előző önkormányzati törvényhez képest nyolcszorosára, az ogy-hez képest négyszeresére nehezítették az indulást?

Vagy mindezek együtt?

Tavasszal sokan azt sem tudták, hogy létezünk, ez most már nincs így. És még a több cetlit is össze tudnánk szedni egy picivel több idő alatt. De az _összes_ nehezítő tényező _együtt_ sajnos túl magasra tette a lécet.

Jávorért úgy tudom, nagyon megy még a harc. Óriási eredmény lenne.

Máshol már leírtam: képzeld el, ha az egyenlő feltételek jegyében mindenkinek egyméteres gátakat kellene átugornia a középületekbe való bejutáshoz. Akadálymentesítés helyett.

lorantka_a_gall 2010.09.01. 07:45:41

@zero: Budapesten tavasszal a 6. választókerületben 3.457 ember támogatta az LMP jelöltjét a szavazatával. Emellett iszonyú keservesen sikerült az utolsó napokra átugrani a lécet és leadni március 19-én 808 db kopogtatócédulát.
12,23%-os támogatottság - épphogy elég cetli. Akkor. Most több mint duplaannyit kellene összeszednünk a polgármesterjelöléshez.

Hogy is van ez?

lorantka_a_gall 2010.09.01. 23:20:10

Para, számolgassunk kicsit.

60 lakás 60%-a, ez 36 lakást jelent. Egy lakásban tapasztalataim szerint átlagosan 2-2,5 választópolgár lakik, számoljunk kettővel.
Jelen esetben tehát te 72 választópolgárral találkozhattál.
Tegyük fel, hogy ez egy reprezentatív minta. Ekkor a tavaszi választási eredmények alapján 25 fideszes választóval (aki konkrétan el is ment, és leszavazott a Fideszre) futhattál össze.
Ebből nem nagy kunszt összeszedni 20at.

:P

Treuga Mei 2010.09.02. 03:50:49

@apoa:
Valóban, tavasszal is exponenciálisan növekedett az ajánlószelvények száma, azaz a végén jött több. Ha megküzdesz a szöveggel, amit írtam, megérted, miért.
Az amerikai támogató annyiban különbözött a többi párt támogatóitól, hogy az LMP nyilvánosságra hozta, ki támogatja. Ha veszed a fáradtságot és elolvasod a híres ingatlanbefektetővel készült interjút, esetleg másként viszonyulsz a történethez. (Tudod, ez az a fickó, aki megpróbálta nálunk is a magház-rendszer bevezetését. Kis haszon, nagy társadalmi fejlesztés. De nálunk az itthoni ingatlanspekulánsok azonnal lecsaptak. A rendes magyar emberek. Persze nyilván azért szereted jobban őket, mint az amerikai tőkést, mert ezek nem karvalytőkések, hanem jóságos turultőkések...)
Olvass vissza, nem fenyegettelek! Jeleztem, hogy f@szságot csinálsz, mert ha valaki megunja a sunyi rágalmazásaidat, elkaphatja a frakkodat. Nem én leszek. Én a szólásszabasdság híve vagyok.
Még a Te szólásod szabadságának is. Pedig attól csak a szenny nő.
További kifizetődő pártmunkát kívánok Neked!

Merlin

Paranoid Android2 2010.09.02. 08:59:45

@lorantka_a_gall: Látszik, hogy ebben a műfajban nem rendelkezel komoly tapasztalattal, mármint a cédulagyűjtésben.
Ennél azért komplikáltabb a dolog. A nyugdíjasok inkább otthon vannak, mint a fiatalabbak, a munkanélküliek inkább, mint a dolgozók, stb.
Ráadásul ez egy Toller László polgármestersége idején épült önkormányzati bérlakás tömb, ahol a beköltözőknek 13000 szer elmondták, hogy a lakást a Tollernek, meg a szocialista pártnak köszönhetik.

lorantka_a_gall 2010.09.02. 17:29:10

@Paranoid Android2: na ezért nem releváns az érvelésed, hogy te húdesimán összeszedsz húdesokat, nekünk miért nem megy. Ráadásul (mivel a feltételezéseddel ellentétben bőven van kopogtatós tapasztalatom) ezer más tényező is közrejátszik.

Például az időjárás. Meleg, napos időben több KC jön, hideg, esősben kevesebb. Front plusz rátesz a negatív hangulatra, annak ellenére, hogy többen vannak otthon.

Például a kormánypárt színe. Amíg a maszop volt kormányon, és nem volt tuti a Fidesz-győzelem (pl 2006), sokan féltek kiadni az adataikat h ők a Fideszt ajánlják. Most ez náluk megszűnt, másutt fölerősödött.

Például a kopogtató személye. Férfinak sokkal nehezebben adnak, mint nőnek. Természetesen számít a kinézet is.

Például a kopogtató viselkedése. Agresszív vagy kedves, kioktató vagy segítőkész, stb, ezeket mind le lehet vágni már az első szavakból, mozdulatokból.

Az egyéb befolyásoló tényezőkre (hétvége hétköznap; délelőtt-délután; stb) fölösleges külön szót vesztegetni.

Paranoid Android2 2010.09.02. 18:25:38

@lorantka_a_gall: Ez mind igaz, és ráadásul nem is emlékszem miről beszélünk.:)))))
Nem azt mondtam, hogy én húdesokat, hanem azt, hogy marha könnyen ment, a személyes bájamtól függetlenül.
A kopogtatókat kiképezzük. LMP-seket is próbáltam.:)))
Ez ügynöki meló tulajdonképp, tanulni kell az alapjait.
nagyon komolyan számít az eredményben, függetlenül a párttól, hogy jól csinálják-e.
De az LMP mostani gyengélkedése kampányhiba, a párt szavazóinak nem ismeretéből, meg nem értéséből fakad.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:02:42

@Paranoid Android2: ápdét: nagyon úgy néz ki, hogy behúzzuk végül a Jávort. :):):)

A fanyalgók szerint fölösleges, viszont szerintem kötelességünk volt a végsőkig küzdeni azokért, akik tavasszal ránk szavaztak.
Hogy ne csak a Tarlós és Ingyencsabi között választhassanak.
süti beállítások módosítása