Büntetés nélküli társadalom

 2010.08.20. 08:12

 

 

 

Kérem tisztelettel, miért van az, hogy amióta láttam a hagyó miklóst lefogyva, rabláncon, parizer evésnél mindig úgy érzem, hogy előle eszem el?

Miért van az, hogy ha eszembe ötlik a cusi, könny tolul a szemembe? Lelki szemeimmel látom, ahogy ráestelszik a priccsen, elsötétlik a rácsos ablak, s csak a privatizált börtönkonyha másodlagos hatása, a bélgázok áramlása hallék? És érzem, ahogy a kicsi kezeivel morzsolja a nyolc év napjait.

Miért hasogat így a szív?

Mi ez az empátia?

Csitt! Halga! Tudom már!

A biszku béla bácsiról olvastam cikket.

Mer ugye, nem lenne helyes megbüntetni ütet.

Most tekintsünk el tőle, hogy eddig sem volt megbüntetve. Nem csinált ő semmi rosszat, csak nehéz, a hortifasiszta rezsim idején eltöltött gyermekkora okán voltak téves elképzelései a helyes erkölcsi szabályokról, és ezért vett részt autodafék rendezésében oly nagy lelkesedéssel annak idején.

Egyrészt a mégcsúnyább jobbikosok jelentették fel, ami már önmagában diszkreditál bármilyen jogalkalmazást, másrészt hogy is lehetne béla bácsit egy szinten említeni Hans Hulkenberg, 1945 januárjában sorozott, akkor 16 éves SS közkatonával, akit azóta is jogos megvetésünk tárgya?

Ha nem mondtam volna, biszku béla bácsira vonatkozik a szólás és gondolatszabadság, hiába szüntette meg azt oly fennkölt okokból az előző parlament egy csomó másik hülye vonatkozásában.

Az, hogy a jelenlegi országgyűlés a kommenistákra vonatkozólag is megszüntette, az nem lehet elég indok arra, hogy 89 éves meggyőződéses kommunistákat holmi tömeggyilkosságok tagadásáért elítéljenek.

Még jó, hogy nem a tömeggyilkosságokért akarják felelősségre vonni!

Hova jutnánk, ha Magyarországon mindenkire vonatkozna a törvény? Vagy esetleg hülye törvények nem lennének hatályban?

Az, hogy a rendszerváltáskor nem büntettük meg az előző rendszer gyilkosait, talán érthető, de semmiképpen nem racionális lépés volt. Az mszp létében és kiteljesedésében, az elmúlt húsz év elvesztegetésében meg is hozta a maga következményeit.

De most arra megy ki a játék, hogy nemcsak minden korábbi baloldali bűn megbocsátható, meg hogy szegény cusi 8 éve rettentően sok, hanem arra is, hogy az aktuális törvényeket is csak a (szélső)jobbosok vonatkozásában kell betartani.

Mert természetesen, ha valaki arra ébredne egy reggel, hogy nem is volt második világháború, annak bezzeg úgy be akarnának pancsolni, mint egyszeri ÁVH-s az osztályellenségnek.

 

 

 

 

 

Címkék: hagyó miklós biszku béla holokauszt tagadás

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr932234572

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az M1-et is elterelte a forradalom! 2010.08.20. 17:54:37

Milyen jó, hogy az MTI kiad egy hírt és a sok büszke médium kritika nélkül átveszi. Öt-hat kilométeres sor az M7-esen Balaton felé MTI 20...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorantka_a_gall 2010.08.20. 13:57:33

Rövid, de velős. Nem a tagadásért kéne hússzoros életfogytiglant kapnia, hanem azért, amit tett. Ceterum censeo: tagadás helyett _helyeselje_ a holokausztot, akinek kétségei vannak, az nem büntetendő...

lorantka_a_gall 2010.08.20. 13:58:41

@lorantka_a_gall: ez egy technikai ötlet, jómagam se nem helyeslem, se nem tagadom.

nyekk 2010.08.20. 15:11:51

Az, hogy bármilyen elmélet, töténelmi esemény (mértékét) tagadó embert letöltendő börtönbüntetésre lehessen ezért ítélni, az a jogrendszer szégyene. (sötét középkor)
Én is csak azt mondom, ha a holokauszt helyeslését nem tílja a törvény, akkor helyeselni kell.

ladislaus 2010.08.20. 16:21:55

Hat ha en rablancon latom hagyot meg cusit nem konnyezem. csak oromomben :) Teny, hogy gyufi es tarsai eseteben meg pezsgot is bontanek :)

sanyix 2010.08.20. 17:10:02

tényleg. Akkor ezek szerint holokausztot helyeselni szabad (mert a tagadás van tiltva) :) ezt el kéne játszani párszor csak úgy "azértis!" alapon.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.08.20. 17:31:18

Nekem édes mindegy, hogy miért kerül börtönbe a biszku. Tőlem audiovizuális szennyezésért is lecsukhatják. Legyen börtönben

Ha 2010-ben ez a módja, hogy valaki feleljen a bűneiért: ám legyen.

bakk1 2010.08.20. 18:55:11

Bakk vagyok és nem ijesztek.-Debrecen volt Bundi utca-anyám és rokonsága-Apám Széchenyí utca-.Anyám minden felsőfokú iskolából ki lett tiltva,mert kulák volt(most 71.éves).Apám börtonben volt,mert nem tudta elviselni a rendszer által elvett vagyontárgyak közössé tételét(ingyen(!!!)+szakmunkás élete végéig(!!!,mert nem tudott nyalni és megalázkodni !!!).A cselédekkel helyet cserélve a családom ment a pincébe, a cselédek nem ismerték a fürdőszobát,loptak,aláztak ahol tudtak,stb,,,Most ezek a csótányok leszármazottai "vissza lizingelik" az ellopott vagyontárgyakat(Öszöd) ,melyet annak idején amúgy is elvettek.Szar ez a társadakom,nincs igazság !!!Orbánék sem tudnak igazságot tenni,mert 50% az áruló közöttük a koncért.Bakk Róbert,7400 Kaposvár.Mindenki bassza meg azt akit gondol ezek után.Éljen -antiTrianon!!!-!ISTEN-HAZA-CSALÁD!!!!

Almaspite 2010.08.20. 21:05:26

Pedig annak idején - rohadjak meg papírzsákban, de - még büszkék is voltunk arra, hogy MI meg tudtuk csinálni a rendszerváltást KULTURÁLTAN, forradalom nélkül, nem úgy, mint pld. a románok.

Ma már máshogy gondolom...

(A holokauszt-tagadáshoz meg további jópofa töltelék a hatmillió áldozat számának nem a megkérdőjelezése, csökkentése, elbagatellizálása, hanem a hatmillió KEVESLÉSE...)

gyilkos fűegér 2010.08.20. 22:01:53

@nyekk: @sanyix: @Almaspite:
Ezek a kommentelőid Android, legyél rájuk nagyon büszke! :-(

2010.08.20. 23:44:08

Nem azt mondják, hogy nem helyes megbüntetni, hanem hogy nem helyes megbüntetni a VÉLEMÉNYÉÉRT.

Azzal az ószövetségi indulatú hozzáállással, hogy mindegy miért, csak csukják börtönbe, picit is demokratikus érzelmű ember nem tud egyetérteni. Mert akkor öregem, majd egyszer veled szemben is ezt játszák el: mindegy miért, menj a dutyiba.

Ha el lehet ítélni legálisan, tapsolni fogok. De vajon 20 év alatt ez miért nem történt meg?

egyszerhopp 2010.08.21. 16:20:01

@iii:
gondolom, hogy "azért tart itt az ország", mert a gerinctelenség előnyös.
Ha nem tudnád, az úgynevezett "ellenzéki kerekasztal"-nál 20 évvel ezelőtt, az volt a kiindulási alap, hogy a kádárista dínók érinthetetlenek.

egyszerhopp 2010.08.21. 16:31:06

@bakk1:
nem vagy egyedül, még néhány milliónak "nehéz volt a gyermekkora". Az indulat viszont rossz tanácsadó, ezt már Te is tudhatnád. Ha a golyófogó szerepét akarod eljátszani a magyar gennydrámában, tessék ! A Szüleid szerencsétlen életét nem fogod megváltoztatni, esetleg koncentrálj a Gyermekeidre, addig ne üttesd agyon magad, amíg meg nem állnak a lábukon.

egyszerhopp 2010.08.21. 16:34:39

... amúgy meg a mindenkitől független véleményem az, hogy vér nélküli forradalom nincs.
Még nem találták fel, sajnos.

2010.08.21. 17:38:11

@egyszerhopp: Tudomásul kellene venni, akármennyire is bennünk van a létező szocializmus alatt megszerzett reflexek, hogy jogállamban nem úgy működnek a dolgok, ahogy a diktatúrában. Nem úgy van az, hogy azt mondjuk, márpedig menjen börtönbe és kész. Tudtommal nem volt a rendszerváltáskor semmi ilyen megállapodás, voltak is perek, de még a sortüzek konkrét bűnöseit se tudták mindig megbüntetni. Akkor hogy tudnák például Biszkut, aki (az akkori törvények alapján) teljesen legálisan működött, a halálos ítéleteket pedig tőle (papíron) független bíróság hozta meg. Ha lenne dokumentum vagy tanúvallomás arra, hogy ő befolyásolta a bíróságot, meg lehetne próbálni az elítélését, de addig nem.

egyszerhopp 2010.08.21. 21:24:48

@iii:

A válaszodban már az első 3 szó is tévedés.
Magadról beszélhetsz, bármennyit. Az általános alany csak a mesékben és a tv-híradóban létezik.

Az, hogy Te nem tudsz egy paktumról, az a Te bajod, aminthogy az is, hogy kissé mechanikusan fogod fel a nagy magyar lószart.

Sok sikert a megváltásban ! (Köszi, engem nem kell.)

egyszerhopp 2010.08.21. 21:27:24

@iii:

Jaj, jaj, elfelejtettem alázatosan a becses figyelmedbe ajánlani, hogy másképp látják ugyanazt a szemétdombot a feltörekvők és a hatalom birtokosai.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.21. 23:10:56

@iii: Gondolom szimpla véletlen, de én még nem vezettem véres megtorlást egy hazaáruló kollaboráns kormány belügyminisztereként sem, úgyhogy az a helyzet, hogy nem nagyon tudom átérezni Biszku tragédiáját. Azt sem, hogy az ő lecsukása miért is lenne hatalmas csapás a demokráciára és a jogállamra.

"De vajon 20 év alatt ez miért nem történt meg? "
Remek kérdés! Az is biztos, hogy inkább azokat kéne lecsukni, akik ezért felelnek, de szerintem neked az sem tetszene...

valaki23 2010.08.22. 21:25:24

Hát nem tudom, de az én lelkivilágomat az alábbi "nagyvonalúság" jobban megnyugtatná:

"Biszku úr, maga akkora gennyláda, hogy még csak egy per erejéig sem tartjuk érdemesnek arra, hogy a nevünk az önével bármi nemű összefüggésbe kerüljön."

rolika 2010.08.23. 12:35:38

Én nem zárnék be senkit, túl jó volna neki(k). Elvenni a nyugdíjat. Húsz évre visszamenőleg. Aztán békén hagyni.

Aldobói.Feldob 2010.08.23. 19:59:41

@d.z.: "Nekem édes mindegy, hogy miért kerül börtönbe a biszku. Tőlem audiovizuális szennyezésért is lecsukhatják. Legyen börtönben"

Milyen igazad van!!! Biszku beszélő feje tökéletesen kimeríti az audiovizuális szennyezés ismérveit!!!

Paranoid Android2 2010.08.23. 20:46:40

@gyilkos fűegér: A kommentelőket Isten adja, így téged is. Tűrök.
Jelzem szerintem ők csak abszurdításokra kívántak rávilágítani.

rolika 2010.08.24. 12:18:23

@lorantka_a_gall: Elképzeltem egy cikket a holokauszt szörnyűségeiről, alatta meg a facebook like-ja...
süti beállítások módosítása