A tíz milla a mélygarázsban esete óta tudom, hogy az kispolgári csökevény nálunk, hogy a ritka és kisösszegű pénzügyeinket ügyvédnél (lakáseladás, vétel), vagy kölcsön esetében a bankban intézzük.

Lehet, hogy azért mert az egyik ágon tisztviselő, sőt a másikon köztisztviselő família vagyunk, már az óvoda másodikban fel lettünk homályosítva, hogy ne fogadjunk el semmit, mert az nem helyes.

És azzal se várták meg az iskolát, hogy elmondják: Ha pénzt veszel át, nagyobb összeget, mindig tanúk előtt, dokumentálva, lehetőleg ügyvéd havernál, vagy ilyesmi. Ha egy pénzátvételnél az elismervény, meg a tanúk nem kívánatosak, akkor az a pénz sem kívánatos.

Meg is szoktuk számolni.

És a jogcímet valami szerződés, vagy egyéb dokument rögzíti, aláírva, lepecsételve, stb.

Azt készséggel elismerem, hogy a legénybúcsún a művésznőktől nem kértem számlát (pedig az összeg a fizetésemhez képest nagyobbnak volt minősíthető), de mind a húszan megesküszünk, hogy szívességből voltak ott.

Arra akarok kilyukadni, hogy wieszt elvtárs pénzátvételi rutinja olyan mértékben nélkülözi a hivatalosságot, mint egy utcai rablás. A hivatali helyiségben meg magánpénzügyeket csak nagyon gyerekszoba nélküli emberek szoktak intézni, különösen négyszemközt.

A weiszt elvtárs habitusa és úgy általában a génállománya inkább ketrecet valószínűsít, mint kék fodrokkal díszített ágyacskát, de legalább a legfogékonyabb életszakaszában trenírozták a bezártság elviselésére.

Aki a filmecske alapján elhiszi, hogy az ügylet nem esett kívül a BTK vonatkozó passzusainak hatókörén, azoknak nem ígér sok jót a közeljövő.

Történelmi időket élünk, még van szabad sajtó és még üldözik a lopást.

Használjuk ki a lehetőséget, jelentsünk fel mindenkit, aki lopott!

Ha most a szoci és szdsz-es tolvajok zömét lecsukják, meg néhány fideszest is, lehet, hogy rögzül a népség-katonaság pici fejecskéjében, hogy úgyis mindenki rápacsál a végén.

Feljelenteni úgyis szeretünk.

Mi ez ha nem történelmi esély?

 

Címkék: mszp korrupció wieszt jános két millió budapesti mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr362028628

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lendvai: Néhány napja van Wiesztnek 2010.05.26. 10:21:01

Egy-két napja van Wieszt János MSZP-s politikusnak, hogy tisztázza magát pártja előtt, mondta el Lendvai Ildikó leköszönő MSZP-elnök a Mokkában. Lendvai hozzátette: addig Horváth Csaba a párt főpolgármester-jelöltje, amíg a budapesti szervezet másként nem…

Trackback: Bojkottálják a fideszesek Wieszt munkáját 2010.05.26. 09:26:01

A korrupciós ügybe került Wieszt János nem kérte testületi tagságainak felfüggesztését addig, míg személye tisztázódik, holott korábban erre kérte Molnár Gyula és Steiner Pál is. A Fidesz ezért nem vesz részt azon testületek munkájában, amelyeknek Wieszt…

Trackback: Wieszt-ügy: újabb megdöbbentő részletek - frissítve 2010.05.25. 10:33:45

Blogunk elsőként hozta nyilvánosságra, hogy a Qwerty Kft. lehet a Wieszt-ügy érintettje. A videón elhangzott összegek alapján egyértelműnek tűnt, hogy az adott évben kizárólag a Qwerty Kft. részére került értékesítésre az említett áron önkormányzati üz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorantka_a_gall 2010.05.25. 01:42:40

Ez történelmi esély. Börtönbe minddel! Ennek a baromnak már a fején látszik, hogy milyen ember. Ostoba, sötét alamuszi tulok. Tipikus mszp-s. (nem kizárt, hogy vannak tisztességes emberek ott is, de elég valószínűtlen, kb mint a Föld körül keringő teáskanna)

FutApest 2010.05.25. 11:33:07

Az mszp nem mas mint bunszervezet.
No de ez a jani megint csak egy ostoba kis balek, akit fuloncsiptek; nagyon remélem, h a nagyhalakat is kipecazzak!

Fenehorizont 667 2010.05.25. 20:23:36

@FutApest:
áh, azok, akiknek ki kéne pecázni a nagyhalakat, na azok a nagyhalak. saját magukat nem fogják kipecázni :)
de talán, valami elkezdődött. a jéghegy felső 2-3 cm-e elkezdett leomlani.

Balaint 2010.05.26. 10:36:58

Nagyon jó mint mindig. Csak így tovább.
süti beállítások módosítása