Én sok mindent képes vagyok hinni. Hiszek a Mikulásban, abban, hogy a börtönben megjavulnak a visszaeső bűnösök, sőt azt sem esik nehezemre, hogy elhiggyem, a Stohl Buci józan volt,a amikor tök részegen balesetet okozott.

Amit nem tudok elhinni, az az, hogy a BKV mintegy 2 milliárd forint nagyságrendben tévesen, duplán utalta ki az áprilisi fizetését egy rakás dolgozójának. A BKV megfogalmazása szerint:

...az április havi elutalt munkabérek, egyes letiltások és levonások egy része banki-informatikai hiba miatt kétszer került a bankok felé elküldésre".

A „banki-informatikai hiba” kifejezés, gondolom eufemizmus lehet arra mondatra, miszerint: „Totális káosz van nálunk, teljesen kaotikus az ügyviteli-pénzügyi rendszerünk, továbbá senki nem ért semmihez, és valaki (konkrétan Mancika, aki a menedzsment legnagyobb szexuális élményeiért felelős egyébként), a túlterheltség miatt (kávézás, „20 perc megbeszélés az igazgató úrnál”, sminkigazítás, telefon anyucival, fodrász, kozmetikus, „20 perc megbeszélés az igazgató úrnál”/tavasz van ugyebár/, stb.) belezavarodva a rutinfeladatokba, nem csak a masszázsra vonatkozóan értelmezte a „Csináld újra!” felszólítást, hanem az utalásra és a kávéfőzésre is.”

Ennél csak az lehetne rosszabb, ha Mancika nem végez egyéb közérzetjavító feladatokat, és szakmai elkötelezettsége és kompetenciája birtokában volt képes egy-két enterre könyökléssel két milliárdot még egyszer elutalni. Úgy, hogy azt egyetlen ellenőrző mechanizmus sem észlelte, vagy nincsenek is ellenőrző mechanizmusok.

Adminisztrációs hiba egyébként az, ha az ember külföldi útja során a masszázsszalon számlát (Sweet Lotus LTD. massage) a céges hitelkártyára terheli, vagy a magánra, amit otthon a felesége havonta kipipál.

Két milliárd forintot kétszer elutalni tévedésből, több ezer számlára, az nem adminisztrációs hiba, hanem a dilettantizmus, a nemtörődömség, az alkalmatlanság, a tehetségtelenség, a képzetlenség olyan tömeges összesűrűsödése, hogy csoda, hogy nem alakul ki egy fekete lyuk. Habár a közpénzekre a BKV eddig is olyan hatással volt, mint a fekete lyuk az anyagra, most már szerintem lassan nem csak az mszp-t szippantja ki a tér-idő kontinuumból, hanem Budapestet, meg az országot is. Görögország? Ugyan. A BKV az igazi válságövezet. A BKV-nál persze az is hír, hogy a dolgozók fizetését utalták kétszer és nem a menedzsment prémiumát.

Innentől komolyan aggódhatunk, hogy egy a kormányváltástól nervózus ügyintéző a Pénzügyminisztériumban, az államadósságot (mert az itt a legnagyobb szám és így kiugrik a többi közül), egy indiszponált pillanatában elutalja egy kajmánszigeti bankszámlára (mert azt tudja a legjobban fejből). És meg is magyarázza, hogy azért rendelt rögtön az utalás után repülőjegyet (csak oda), hogy a helyszínen hozza rendbe a hibáját.

És én ezt el is hinném ezek után.

 

 

Címkék: bkv átutalás téves utalás áprilisi bérek

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr41987875

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dupla fizetés több ezer BKV-dolgozónak 2010.05.10. 18:56:20

Becslések szerint kétmilliárd forinttal többet utalt fizetésekre a közlekedési vállalat, így akár több ezer dolgozója kaphatott dupla bért. A BKV emailben kéri a visszafizetést, az alkalmazottak azonban nem kötelesek visszatéríteni az összeget.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki23 2010.05.10. 22:26:28

Vazze, megint könnyesre röhögtem magam, a nejem meg kiszaladt vönyére pisilni, nem bírta végig. Állat vót, grat! :-)
süti beállítások módosítása