A kazamata zamata

 2010.02.13. 13:34

 

 

Öröm manapság a magukat liberálisnak és/vagy baloldalinak definiáló, vagy az olvasói tapasztalatok szerint annak számító netes helyekre látogatni. Szerintem még a Könnyelmű lányok, őszülő halántékú urak nevű felnőtt oldalon is lehetne lelni egy olyan írást (a Potenciazavarok című rovatban), amely arról elmélkedik, hogy demszky gábor nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és habár a castingon életerősnek tűnt, élesben dublőrt küldött maga helyett.

Öröm minden fasiszta számára, ha ilyen autentikus helyeken olvashatja, hogy Budapest ötször megválasztott főpolgármestere lesz az abszolút nulla névadója, ha a nyolc éves mszp-szdsz kormány eredménylistáját nem diszkvalifikálják a boldvai laci 1050 négyzetméteres átlaglakása miatt.

Én személy szerint már annyira rühellem a baloldali újságírókat, véleményvezéreket, csúcsértelmiségieket, hogy az Echo Tv műsoraiból is kibírok perceket, aminek egyetlen feltétele, hogy az ATV-ről kapcsoljak oda. De az az elegancia, ahogy mérföldes távolságra sasszéznak az ő gáboruktól, még vóna gábort is képes lenne kedvező kontextusba helyezni, ha nem lennék annyira intakt személyiség.

Ezek az emberek, akik tényként kezelik és kezeltetik az olvasóikkal és hallgatóikkal, hogy a következő éveket a koncentrációs tábor és a gázkamra közötti ingázással fogják tölteni, úgy tesznek mintha nem tudtak volna semmiről. Mintha nem tudnák, hogy demszky gábor alkalmatlansága kb. 1991 elején kiderült. Alkalmatlannak bizonyult, mind az apparátus vezetésére, mind a tisztségéhez kapcsolódó méltóság megtestesítésére. Képtelen volt politikai hátországot teremteni magának, sodródott, és 20 év főpolgármesterkedés után annyit tud a főváros generális problémáiról, amennyi ismeretet egy élesebb elméjű turista a tömegközlekedés aktív használatával (egy Bevezetés a városszociológiába kurzus értő teljesítésével felvértezve) egy nap alatt összeszed. Pillanatok alatt sikerült a Városházát a budapesti pártbizottság nyolcvanas években megszokott szintjére lehoznia, csak ebben a közegben jobban működött a kontraszelekció és brutálisabban torolták meg a tehetséget. Már a kilencvenes évek elejétől tudottá vált a rendszerszerű korrupció és a már-már nepotizmusba hajló személyzeti politika, a ballib gazdasági és kulturális érdekcsoportok felfűzése a pénzcsatornákra és minden más szubkultúra kizárása. Demszky népszerűségének megőrzésén pedig ott munkálkodott az egész ballib média és értelmiség. Mindazt az elvtelen seggnyalás és hazudozást, amit a megyó, meg a fletó megkapott csillaguk emelkedésekor, demszky a terepjárós kalandjáig megkapta folyamatosan, sőt még 2006-ban is úgy álltak ki mellette, mintha nem derült volna ki róla, hogy semmivel sem különb, mint bármelyik kiskirállyá avanzsált vidéki városka polgármestere, aki az első éjszaka jogára gondol vágyakozva, amikor a hatásköri jegyzéket böngészi.

A BKV húsz éve haldoklik érdemi beavatkozás nélkül, egységes koncepció nélküli a városfejlesztés, tömegesen épültek rossz helyre, önmagukban is rossz épületek, elcsúfítva a város arculatát, mindenfajta közszolgáltatás minősége alulmúlja még a szocializmusban megszokott szintet is.

De demszkynek nem volt, nem lehetett alternatívája, mert ez volt az szdsz érdeke, és miután mindenki a rendszer kimozdíthatatlan elemének tekintette megválaszthatóság szempontjából (nehezebb időkben, ha indul mszp és szdsz jelölt is, akkor a Fidesz simán nyerhetett volna a közvélekedés szerint), a politikai alkuk a rendszer más részeire korlátozódtak és miután a főpolgármester már baromira unta (a juttatásait leszámítva) a munkáját, lassan minden, érdemben a folyamatokat befolyásoló feladatát, átpasszolta valakinek.

Ezt mindenki, aki a pesti ballib fertőben dagonyázik tudja majdnem húsz éve. Egyiknek se fájt soha, hogy a gábor középszerű, mint a meleg kőbányai, hogy a városban szar lakni, mert az elitnegyedekben, nem bérből és fizetésből nem az, és amikor a csúcsforgalomban araszoló légkondicionált terepjáróikból kitekintettek, sose gondoltak arra, hogy van a rideg valóságnak egy olyan bukéja, amit már nem lehet túlkommunikálni.

És most van pofájuk úgy tenni, mintha semmit nem tudtak volna a lezsírozott szerződésekről, a vagyonfelélésről, arról, hogy minden ingatlan ügy, minden rendezési terv módosítás simlis, hogy az állami, önkormányzati megbízásaikat politikai alapon nyerték el ők, meg minden más haver, rokon, ismerős és üzletfél. Sosem állt egyikük sem azon kevesek mellé, akik megpróbáltak legalább egy kicsit tisztességesebben politizálni, akik legalább a haverok között megversenyeztették volna a megbízásokat.

Demszky gábor, aki most közelebb van a börtönhöz, mint szamizdatos ellenzéki korában, pontosan azt mutatta a botrány közepén, mint húsz éve mindig. Semmi felelősség, nincs alternatíva és persze semmi érdemi mondanivaló sincs.

És de jó most elhatárolódni tőle ugye?

Nemcsak a fővárosi mszp és szdsz, vagy demszky meg a hagyó bukott meg, hanem az egész szubkultúra, az a vélelem, hogy Pest-Buda elitnegyedeiben kell születni, vagy oda kell házasodni, vagy bármilyen erőszakos módon bekerülni, hogy valaki méltó lehessen fújni a passzátszelet Magyarországon.

Most, hogy láttuk a maga egyszerűségében megmutatkozni a kommunikációs testőrség nélkül a főpolgármestert, megláthattuk ki is volt majd húsz évig a liberális értelmiség fő ikonja.

Ez az ember egy használt papírzsebkendőre rajzolt, sértődött kecskére emlékeztet, aki mindazon rossz tulajdonságok megtestesítője, amelyeket nem használtak fel Micimackó és barátai felskiccelésekor.

Ez az ember annyira puha pöcs, hogy még lecsukni is sajnálja az ember.

Szerintem elég lenne, hogy menjen egy kört minden BKV járattal.

És ami marad belőle, az mehet isten hírével.

 

 

Friss és szines:

Atkári János nyilatkozata szerint (Hír TV, Célpont) demszky gábor mesterházy ernő egyszer-kétszer viselt öltönyeit hordta (mert nem tellett neki a főpolgármesteri fizetéséből). 

Aki tud ennél szánalmasabbat, kérem jelezze! 

 

 

 

Címkék: szdsz demszky gábor liberális értelmiség liberális szubkultúra

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr301754634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizesnyolcas 2010.02.14. 12:13:10

Nem hozzászólni szeretnék, hanem keresek valakit, aki még őriz olyan 168 óra számot, amely a címoldalán hozta Demszkyt Budapest hercegének aposztrofálva.
Jelentős összeget ajánlanék érte.

Paranoid Android2 2010.02.15. 07:49:23

@vizesnyolcas: Nekem már nincs meg, elhasználtuk egy vudu babához.

vajdapeterutca 2010.02.21. 00:29:21

Egy felfedezés vagy, köszi. Politikai témákban a felszabadultság/eredetiség/keserűség arány ritkán olyan kedvező, mint itt.

(Ööö, a címeidet kívülállóknak azért nem könnyű idézni...)

agyalapi 2010.02.21. 07:35:36

Húabetsármindenségit!
Elnézést, felszakadt bennem a mélymagyar keserv. Ez az öltönyösdi kivágta a biztosítékot. Nézhetném a jó oldalát: oly spórolós rendes srác ez a mi gabink, hogy nem akar felesleges kiadásokat, ezért veszi fel más ruháját. De nem tudom ezt nézni, mert két kézzel szórta a milliókat-milliárdokat a metró/margithíd/estébé gangok zsebébe a mi fillérjeinkből. Ezt balról demagógnak bélyegzik, de én vállalom : a kutyaszíjon a helye ennek a manusnak is.
Agyalapi

agyalapi 2010.02.21. 07:36:50

@agyalapi:
már megin' mellényúltam, a tisztességes káromkodás így hangzik:
Húabetyármindenségit !
Pardőz.

Paranoid Android2 2010.02.21. 08:03:10

@vajdapeterutca: A kazamata zamata, egy URH számban van, ha jól emlékszem:)
És csak így finom utalásféleképpen.:)))
süti beállítások módosítása