Ó hány anya csuklik mostanság?

 2010.01.19. 10:07

 

 

 

Elindult a kampány, a mesterházi anyázza a Fideszt a nagyon kevéssé nézett tévén, a Fidesz a szocikat anyázza szórólapokon a levelesládám szerint, az mdfszdsz és egyéb bukott politikusok néven futó emlékzenekarban a tagsági viszonyok zavarosabbak, mint a gondolatok a politikusok fejében, pedig még végig se gondoltuk, hogy kis igyekezettel ebből a választásból igazából mi sülhet ki.

 

A Fidesz lázas igyekezete, hogy egy szar kampánnyal kétségbeesésbe taszítsa kb. 2,5 millió törzsszavazóját, várakozáson felül sikerülni látszik. Semmit nem mondanak, de a kampánydizájn viszont sokatlátott frontfasisztákat is a hiteles szociáldemokrácia karjaiba taszajtana. Az üzenet teljes hiánya, valamint annak a ténynek a reklámozása, hogy a vizualitásra épülő korunkban sikerült egy olyan kreatív és grafikus csapatot bányászni valahonnan, akik mellett elsurrant az elmúlt 20 technológiai fejlődése a számítógépes grafikában, valamint műtétileg lettek esztétikamentesítve valami kínai zúgklinikán.

És a Fidesz Szily Katalinnak kedveskedő pécsi szórólapját még nem is láttátok. Az „Állítsuk meg a Fidesz hazugsággyárát!” jellegű gondolatkör fideszes verzióját az ott megszeretett betűtípussal ismertetik meg a jobb sorsra érdemes választópolgárral. Az egykori házelnököt és iszonyúan elpáholt polgármesterjelöltet, akit a pécsiek, a választási eredmények tanulsága szerint a helyén kezelnek, olyan szöveges agresszióval támadják, hogy még bennem is inkább visszatetszést keltett a dolog, pedig ott kiabálok minden lincselésen hátulról, hogy „Adjatok neki a kirelejzumát!”

A tudatos választópolgár azon, kétségbeesett igyekezete, hogy olyan politikai erőre adja a szavazatát, akivel kapcsolatban nem kell a tudatalattijába préselnie arcok, mondatok és cselekedek tömkelegét, hogy engedelmességre bírja az ikszelő kezét, zátonyra fut azon, hogy az LMP-nek sikerült teljesen elenyésznie a semmiben. Szép dolog az amatőrizmus, de ez a csapat lassan az utolsó olyan hibát is elköveti amivel még legalább bekerülhet az elemzések kampány és kommunikációs bakikat taglaló részébe, hogy aztán végleg valahol a zombiként egzisztáló politikai csoportosulások köztemetőjében kössön ki, mint egy átlagos mdf szövetséges.

Pedig a Lehet Más a Politika olyan társadalmi igényt jelenít meg, amely mögé valódi társadalmi támogatás is állítható lenne, hiszen a régi ideológiák halódásának korszakában, egy, az ideológiatöredékekből rugalmasan építkező, nem betegesen zöld társaság, a csalódott jobberek és ballerek tömegeit szólíthatta volna meg. De ez a lehetőség elúszni látszik, ha a párt nem rukkol elő valamivel, ami miatt bekerül a politikai köztudatba és a potenciális választóinak agyába.

 

Egyébként meg arról akartam írni, hogy érdemes lenne elgondolkozni azon, minden tudatos választónak, hogy milyen politikai és társadalmi következményei lesznek annak, ha nem lesz egyértelmű eredménye a választásoknak. Egy cselekvőképtelen koalíciós kormány, egy koalíció képtelen győztes, egy erős szélsőjobb ellenzék, egy teljesen hiteltelen mszpszdszmdf ellenzék, vagy ezek valamilyen kombinációja egyaránt az ország további romlását vetíti előre. Ha a Fidesz nem nyer meggyőzően, akkor nem lesz képes a szükségképpen konfliktusos változtatások véghezvitelére, ha pedig koalícióra kényszerül, jelen állapot szerint, csak elfogadhatatlan partnerek közül szemezgethet. Ha nyer is rendesen, de véletlenül pocsékul kormányoz, akkor ellenzékként csakis a totálisan leszerepelt és lebukott politikai erők régi emberei jelentik majd a változást, meg a jobbik. Én ugyan már majdnem előre furakodtam a legutóbbi lincselésen rugdalni egy kicsit, de legalább annyira tartok a jobbikos vezetők intelligenciájától, mint a baloskáim erkölcseitől (vagy fordítva).

Elnézést, hogy állandóan visszakanyarodom az LMP-hez, de jelen állás szerint ez az alakulat az egyetlen, amely a jövendőbeli ellenzéken belül egy új lehetőséget jeleníthetne meg a magyar társadalom számára.

A magyar társadalom így, független és cselekvő értelmiség, gondolkodók nélkül erre volt képes.

A Fideszhez hozzá se tudtunk szólni, az egy erős vezetőre alapozó képződmény, nem nagyon igényli a független értelmiségiek karattyolását.

Az szdsz és az mdf már vagy 8 éve ciki, egyik sem társadalmi várakozások és célok beteljesítésére szerveződött, értelmiség és valódi középosztálybeli, független egzisztencia oda be nem kerülhetett.

A balos értelmiség pedig hű és jól megfizetett társa volt az mszp-nek az ország kinyírásában.

Ezt hoztuk össze feleim.

És most is csak picsogtok, ahelyett, hogy ott lennétek a barikádon ezrével.

 

 

Címkék: kampány választás mszp fidesz anyátok lmp mdfszdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr641684104

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vigyázat netkampány zajlik! 2010.01.21. 12:41:03

" A mi kommunikációnkhoz teremtjük meg a befogadó közeget. Ha minden héten kapnak valamilyen cigánybűnözésről szóló hírt, akkor egyre komolyabbnak látják a problémát” Pier vagyok. 193 cm magas, kék a szemem és szőke a hajam. Szabadidőben spo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.19. 13:52:17

Azért még majd 3 hónap hátravan a kampányból, nincs még minden lejátszva, akár az LMP-ből is lehet valami.

Paranoid Android2 2010.01.19. 14:11:49

@latte: Ja, de kevésbé aggódnék, ha látszana valami belőlük. Ötletek, humor, lazaság, ész, ilyesmi.:)

2010.01.19. 16:49:15

Mondj már valami jó tippet az LMP-nek, ne csak a szájjad járjon :-D

Mér, a gázálarcban csókolázás nem volt elég laza? www.blikk.hu/blikk_rovidhir/gazalarcban-csokoloztak-a-szmogveszelyben-2008909/?nap=2010-01-18

Szerintem azért ez veszélyes, mert komolytalannak fogják őket venni, nem? Hippipárt meg ilyenek. Viszont ez bejön a bulvársajtónak. :-(

INkvizitor 2010.01.19. 23:02:57

Még csak a felvezető körök mennek a kampányban de már vér ciki ami itthon folyik... mi lesz itt még? (költői a felkiáltás of korsz :))
Asszem most nem a választások után fogok berúgni, hanem szavazás előtt, józanul nem igazán tudnám magamat rávenni a megfelelő ikszre....(pedig muszáj lesz)

Azasöndör 2010.01.20. 01:57:01

2006 szeptemberben kellett vón' elintézni ezeket a dolgokat: a rencör kiheverte a lázat, lépeget tovább a gonosz óriás. az lmp amúgy tényleg olyan aranyos lenne, de sajnos nyunyik. az igazán érdekes kérdéseket nem feszegetik, "mert az megosztaná az embereket." (így mondta nekem egyikük.) ez a megállapítás igaz, viszont ha nem félnének pont arról beszélni, ami mindenkit foglalkoztat, megszázszorozódna a rájuk irányuló figyelem. a párton belüli véleménykülönbségeket - másik oka lehet az ódzkodásuknak forró témáktól - azokat meg nem kell takargatni. lmp, vagy mi a túró!
bár ez a "lehet" kicsit gyenge. jó, hogy nem "kéne". erőt sugall ez a mostanihoz igen közeli változat: "LEGYEN más a politika." még a logót se nagyon kéne átírni, az embléma is szinte maradhat... csak menő zöld helyett piros emberkét ábrázoljon, kötélen. XDXDXD

2010.01.25. 10:13:39

@Azasöndör: Hamarosan elkészül a cigányprogramjuk, ami pont ilyen forró téma. Erről már nyilatkozott egyikük:
www.168ora.hu/itthon/az-lmp-a-ciganykerdesrol-49612.html
süti beállítások módosítása