Hogy szeressünk így, LMP?

 2010.01.04. 19:07

 

 Habár megrögzött fasiszta valék, továbbá vad Orbánista, nem bánnám, ha a Fidesz kétharmad mellett (amely, reményeim szerint nyilván már másnap reggelre involválja a koncentrációs táborok építését, az emberevést, valamint boros és bocskor mindenkori reggeli műsorának betiltását), nem bánnám, ha az LMP, ez a kicsi, de aranyos antiglobalista, zöld, balos és az emberijogi liberalizmusba hődült párt bekerülne a országgyűlésbe. 

 

Nemcsak azért, mert a volt szdsz-es szavazók így valami emberit és normálisat juttatnának a parlamentbe, jóvátéve förtelmes bűneikből valamit, hanem azért is, mert a komolyan vehető környezetvédő gondolkodás eddig fájdalmasan hiányzott a magyar közéletből.

Ezért tesz bánatossá, amikor a Lehet Más a Politika jelszavával olyan baromságokat követnek el a kiáltó politikai amatőrizmus jegyében, amitől még az én egyszerű politizáló agyamat is kiüti a kóboráram.

Azt gondolni, hogy a bokros lajost alkalmatos miniszterelnöknek tartók fejében felmerül olyasmi, hogy egy antiglobalista pártra szavazzanak, a legsúlyosabb zavarosság jele. És másra nem gondolhatunk az ilyen szösszenetekből, mint ez a nyilatkozat, amely egyébként még nem is szerepel a párt honlapján (ami szintén rohadt izgalmas).

Hasonlóan a szijjártói és nyakói kommunikációs iskola legszebb hagyományait villantja fel a bajnai gordon nevűnek címzett öszödi oknyomozós iromány is. Ezeket még én is alig bírom végig olvasni, pedig én még az elfogadott egészségügyi törvényen is átrágtam magam, akkor , amikor már lehetett tudni, hogy végül mégis befullad a dolog.

 

Az ilyeneket olvasva az ember riadtan kezdi keresni az értelmiségi és kreatív hátországot a szervezet mögött és reméli, hogy ezeket a politikai cselekedeteket a bejgli és alkohol mérgezés összesített hatása alatt, szivárgó szénmonoxidos közegben követték el.

Könyörgöm kerítsetek valami kommunikációs tanácsadót és legyetek viccesek!

Legyetek poénosak és legfőképpen szarjatok a többi pártra. Elvannak azok egymással, azok akik nem szavaznának a Fideszre, de azért van némi agyuk és erkölcsük kétségbeesetten keresnek valamit amire szavazhatnának. Biztos szívesebben választanának egy humorral és gegekkel operáló, napi röhögnivalót szolgáltató csapatra, mint erre a Csak a Nevében Más De Nem Jópofa jellegű unalomra.

Ja és a helyetekben marhára titkolnám, hogy a bokrost szavahihető, hiteles embernek tartottátok. És mások hülye beszélgetésébe, amit a szociális kártyáról folytatnak, amiről egyik sem tudja,(és láthatólag ti se tudjátok) hogy micsoda és mire van, abba nem szólunk bele, mert minket is hülyének fognak tartani.

 

 

 

 

 

 

Címkék: lehet más a politika lmp környezetvédők környezetvédelem antiglobalisták

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr11645947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2010.01.05. 06:31:38

"elvannak azok egymással". ez egy nagy igazság, mégha szövegkörnyezetből kiemelve másképpen gondolom. elvannak azok egymással, nem szeretnék, ha új pártok (jobbik, lmp) bekerülnének a parlamentbe (igen, kisbetűvel, mivel a tiszteletemet már rég eljátszották), hiszen akkor megint be kell másokat is vonni a "nagy" bizniszbe...
ha pedig orbánista vagy és azt hiszed, hogy a választások után csökken a jövedéki adó és az áfa, tb-csökkentéssel több munkahely teremtődik, és általában tejjel-mézzel folyó kánaán következik, hát keresd meg a gyógyszered légyszíves... kétharmad esetén pedig majd felvonulhatsz húsz év múlva viktor király születésnapján, esetleg ott lehetsz a trónörökös gazsika beiktatásán...

biohouse 2010.01.05. 06:32:39

De miért hívják magukat ökopártnak? Mit tettek eddig ez ügyben?

aromo 2010.01.05. 06:45:36

Függetlenül attól, hogy igazad van-e abban, amit írtál: tulajdonnevet (jelen esetben Bokros Lajos nevét) nem írunk kis betűvel. Ez független attól, hogy mit gondolunk az illetőről, csupán az emberi mivoltának kijáró tisztelet jele, ami a magyar kultúrában a Pál utcai fiúk (nemecsek ernő) óta az alapcsomag része.

fehéregér 2010.01.05. 07:10:33

De miért kellene viccesnek lennie az LMP-nek? Miért kellene elfogadni, hogy az ivarérett populáció egy nagy játszótérnek képzelje a világot, (milliós költségű) "játék" autókkal, plázákkal, miegymás. Már szinte minden alárendelődött a szórakoztatásnak, a tévé, rádió, a filmek szinte csak ezt a sekélyes funkciót töltik be, a borosbocskor párosért tüntetők és úgy egyáltalán az emberek egyre hülyébbek és felületesebbek, miért kellene egy maga elé komoly és fontos célokat kitűző pártnak VICCELŐDNIE??? "POÉNOSNAK" lennie? Miért lenne az baj, ha valaki gondolkodik a nem túl derűs képet mutató jövőről és azt szeretné, hogy röhögcsélés helyett más is gondolkodjon, mert baromi önző dolog nem gondolni az utódokra és eljátszogatni meg röhögcsélni itt a játszóterünkön, aztán az unokáink majd szenvedhetik az ostobaságunkat és közömbösségünket.

És mia a halál izéje miatt ne szólhatnának bele a monoki hülye ötletébe, az úgynevezett szociális kártya nevű baromságba??

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.01.05. 07:41:09

sztem ne Te mondd meg, mit csináljon egy LMP-hez hasonló párt. Te ehhez hülye vagy.

egyébként neveket direkte kisbetűvel írni dedószint, bár elnézve az ideböfögött baromságokat, esetedben ez egyáltalán nem meglepő

Yasashi Tanuki 2010.01.05. 07:57:04

@fehéregér: "És mia a halál izéje miatt ne szólhatnának bele a monoki hülye ötletébe, az úgynevezett szociális kártya nevű baromságba??"

Ne felejtsd el, hogy az SZDSZ-t éppen ennek a problémának a negligálása fogja kiejteni a parlementből.

Vakok között a félszemű a király - azaz az eddig felmerült ötletek közül a romák között elterjedt jelnségek mint az uzsora és a segélyosztás utáni mulatozás kezelésére eddig ez a legjobb ötlet. Külön érdeme, hogy helyben született egy helyi problémára, nem is kellene minősíteni annak aki távol él a probléma forrásától. Ha nem válik be majd kitalálnak mást. A világ összes segélyezési rendszere igyekszik célzottan osztani a támogatásokat.

play_off 2010.01.05. 08:01:22

Volt valaha - nem is olyan régen - egy Centrum nevű párt. Az hasonló jelszavakkal és a nagy pártoktól való "elegáns" távolságtartással kezdett politizálni. Aztán a választások második fordulójában szépen átadta a szavazóit (és a "lelkét") a maszopnak. Négy évvel később kis híjján ugyanezt megtudta tenni a még mindig agyhalott szavazóival.
Most más néven próbálják ugyanazt elsütni. Lesz (illetve a hozzászólásokból látszik, hogy van), aki újra bedől a trükknek.

SimiTomi 2010.01.05. 08:15:47

@biohouse: Amiért Montenegro az első ökoország.

Pont ugyanannyit tettek ők is ezért.

kristofnagy 2010.01.05. 08:17:59

@play_off: sokmindent el tudok képzelni, de azt hogy az LMP a 2. fordulóban bárki javára visszaléptesse a jelöltjeit az nem-ez teljesen irreális és irracionális lenne
inkább nézd meg, hogy az LMP eddig sem közösködött semelyik másik párttal:)

fehéregér 2010.01.05. 08:19:04

@Yasashi Tanuki: na, aki ilyeneket ír, az is csak legfeljebb a netről vagy a bulvárból informálódik, és nem olvassa/hallgatja a valóban a társadalmi problémákkal foglalkozó szakemberek, szociológusok véleményét. A szociális kártya egy ostoba és leegyszerűsítő "megoldás" (azért idézőjel, mert éppenhogy baromira nem az) ráadásul éppen azokkal szemben akar rigorózus megszorításokat alkalmazni, akikkel szemben a rendszerváltás óta óriási adóssága van a politikának és a társadalomnak. Tényleg isznak a cigányok? Nahát! És a Rózsadombon nem isznak a nem cigányok? A gazdagok nem verik a feleségüket? Nem csalnak adót? Nem sikkasztanak a nem cigányok? Szerinted mi kerül többe nekünk, a csórók segélye, vagy amit a nagy lábon élők visznek el a "közösből", hol "legálisan" , hol lopva-csalva-hazudva, csak teszik ezt olyan nagypályán, ahova senkinek nincs bejárása. Vagy, ha mégis, megfizetik a drága ügyvédet, aki kimossa őket. Azokat b*sztatni, akiket a legmélyebb és legkilátástalanabb nyomorba taszítottunk mérhetetlen aljasság, ráadásul az össztársadalom szempontjából, köztük a te szempontodból is káros. Segítség kell, nem regula. Vagy, ha igen, legyen regula mindenkinek, aki amorálisan viselkedik. Lenne bőven tennivaló.

play_off 2010.01.05. 08:20:53

@kristofnagy: Ja. Annak idején a Centrum szavazói is ugyan ezt mondták.

SimiTomi 2010.01.05. 08:30:55

@kristofnagy: Nem hinném, hogy elérnének annyi szavazatot, hogy számítson, ha visszalépnek valaki javára...

Publius Decius Mus 2010.01.05. 08:43:10

play_off: Örülök, hogy valaki legalább látja a lényeget. Az LMP nem egy független (ez a fogalom nem is létezik) politikai formáció, hanem egy eszköz, amit felajánlanak majd megvételre (ha már nincs most is leszerződve) vagy az MDF-nek, vagy az MSZP-nek a megfelelő időben.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2010.01.05. 08:43:55

Első kérdés:
Kell szeretni egy pártot? (nem az előző rendszerben vagyunk kérem)

Második kérdés:
Hiteltelenné válhat egy párt, mely minden demokratikus keretet betartva, tisztességesen politizálva véleményt nyilvánít? (csak azért, mert spec ez a megnyilvánulás nem tetszik?)

Harmadik kérdés:
Tényleg egyetemesen működő, normális és átgondolt megoldás ez a szociális kártya? (szerintem nem az, mivel a rendszer működéséhez nagyon speciáis helyzet és körülmények szükségesek)

Érdeklődéssel figyelem az LMP-t, mivel minden más pártban már csalódnom kellett.
Majd kiderül...

Viktus 2010.01.05. 08:45:52

LMP lényegtelen pár butácskább pesti hippi ... meg neten van még pár hippi hívük. A magyar valóságtól messze járnak ...

Viktus 2010.01.05. 08:48:45

@biohouse:

Támogatták a gumit égető szegíny elnyomott kisebbséget, akiktől a gonosz szociális kártya megakarja vonni a mindennapi benyára valót a mercikbe ... az lmp így küzd érettünk, és a bolygóért.

kristofnagy 2010.01.05. 08:55:02

@play_off: sztem nem fog visszalépni LMPs jelölt, gondolj csak bele, kinek a javára tehetné---nincs egy támogatható párt sem az ő szemszögükből

kristofnagy 2010.01.05. 08:55:49

@Viktus: pesti hippik??
te valahol nagyon elvesztetted a fonalat:)

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.05. 08:56:14

Ha nektek jó a 4 "nagy régi", továbbra is kell a hazugság , a csalás, a lopás, a mutyi, szavazz rájuk.
A 20 év alatt mind bebizonyította milyen is. Nem tudnak és nem is akarnak megváltozni.

Várjátok O. Viktor, sosedolgozott, pártkatona, diktátor, "i gazember", megváltót!
Ha ez kell nektek tegyétek!

Én ezeknek többet soha nem adok esélyt!

Csak az újak, a még nem bacsapók közül választok!

LMP párt!

Paranoid Android2 2010.01.05. 09:06:14

Mindig érdeklődve figyelem, hogy a kommentelők nem jelentéktelen része valamilyen teljesen más megnyilvánulásra reagál, mint ami itt irva vagyon.
Van-e 5 százaléknyi humorérzékkel rendelkező szavazó?

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2010.01.05. 09:07:54

Azért minden alkalommal meg tudnak lepni a fanatikus pártrajongók, és az üldözési mániás összeesküvéshívők,
(legalább nem unatkozom,) de azt nem tudom megérteni, hogy hogyan törlődhetett az előző kormányok teljes tevékenysége a memóriájukból.

Nekem mindegy milyen néven milyen szerveződés áll elő számomra vállalható programmal és vállalható tagokkal. Csak legyenek vele tisztában, hogy mennyire könnyű eljátszani a bizalmat.

A Kárpátok Ostora 2010.01.05. 09:10:55

@fehéregér: Ezzel semmilyen érvet nem hoztál fel a szociális kártya ellen, pedig a téma megérne némi gondolkodást. Valóban segítségre van szükség, a kérdés, hogyan? Illetve, miért pont pénzbeli juttatásként? Ehhez azonban előbb elemezni kellene a helyzetet, azt talán mindenki elismeri, hogy a mai rendszer nem működik, amennyiben nem segíti a mélyszegénységből való kitörést, hanem inkább konzerválja azt.

Viktus 2010.01.05. 09:31:44

@kristofnagy:

Pedig ez látszik biza. Nincsenek is sehol vidéken.
Még ez a szociális kártya is is kevés ennél sokkalta nagyobb változtatásokra lenne szükség. Segélyt max. a munkanélkülivé váló embereknek adni attól függően mennyit dolgoztak előtte.
Ezeket az egyéb szociális baromságokat meg eltörölni csak egy helyzetet konzerválnak. Az államnak lehetőséget kellene adni kitörési pontokat nem pedig az uzsoramaffiát-kocsmárosokat gazdagítani.
A segélyeket célzottan eljuttatni ezekhez a rétegekhez pl. kvóta a közszolgáltatások igénybevételénél víz, gáz, villany amit a szolgáltatónak térítenek meg. Iskolai étkeztetés, ingyenes tanszerek stb.
Az otthoni étkeztetést meg szociális munkásokkal megoldani kihordani élelmiszert amit megesznek nem eladják a kajajegyet is vagy a szociális kártyával vásárolt élelmiszert.
A gyerekek közvetlen támogatásán kívül feltételhez kötni minden egyéb juttatást lásd. feltételek - képzésekben való részvétel, nyolc általános-szakma v. érettségi megszerzése, közmunka stb.

Ez a tömjük őket pénzecskével nem vezet semmi jóra ... az adóforintjaink felszívódnak nagy palotákba-mercikbe ....

Levéltetű 2010.01.05. 09:52:44

@Paranoid Android2: Nekem van humorérzékem, de amikor az LMP deklaráltan folytatná az etatista hagyományokat, tovább játszaná az egyenlősdit azok rovására, akik tenni akarnak saját sorsuk jobbra fordításáért, nos, addig nincs kedvem az LMP egy poénján sem nevetni.

play_off 2010.01.05. 09:54:16

@maxt: Engem meg azok, akik a saját seggükbe tudják dugni a fejüket.

Wrex 2010.01.05. 09:57:19

Ne bántsátok szegény SZDSZ v2.0 pártot. Anélkül is ugyanoda fog jutni mint az elődje.

play_off 2010.01.05. 10:19:51

@maxt: Igen. Téged, a fanatikus pártrajongók, és az üldözési mániás összeesküvéshívők tudnak újra és újra meglepni, engem meg a fentiek.

altervoter 2010.01.05. 10:54:55

A szilveszteri bulijuk elég jó volt. :D A saját központi irodájukban tartották, és teljesen nyitott volt. Ott voltam, és nincs velük semmi gond, annyit mondhatok!

Szerény véleményem: egy új párt, amit 2-4%-on mérnek jelenleg, ha sikesen összegyűjti az ajánlószelvényeket, akkor biztosan bejut a parlamentbe.

Az inkriminált két nyilatkozatról annyit, hogy Bokros mindig is egy hiteltelen csőlátású közgazdász volt számomra, az őszödi beszéddel kapcsolatos vizsgálódás eredményét meg én is szívesen elolvasnám.
De szívesebben olvasok LMP nyilatkozatokat fontos dolgokról, nem az ilyen mocsárpolitikai történésekről. És jobban örülök, ha a humor eszközével élnek. Az jobban áll nekik.

2010.01.05. 11:58:01

@altervoter: Hát lehet hogy számodra hiteltelen volt, az LMP (egyik) potenciális szavazórétegénél viszont nagyon is van hitele. Bokros ebben az ügyben lefeküdt az MDF kampánycsapatának, saját maga se értett egyet vele teljesen.

A korábban hozzászólók már elmondták, miért is hülyeség a kártyázás, ez egyedül a többségi nemzet lelkiismeretének hamis megnyugtatására alkalmas, az égvilágon sehova nem visz előre.

Szerintem se kell az LMP-nek humorizálni, főleg nem a hivatalos nyilatkozatokban. Van ezernyi blogja, ott megteszik úgyis. A honlapon egyébként már kint van a hír, mindennek megvan a maga ideje.

cupi karesz 2010.01.05. 20:27:23

Mint "ős" LMP-s szimpatizáns is vallom, hogy kurvára kibaszottul találó a bejegyzés, de azt látni kell, hogy nincs a világon olyan több száz fős csapat, aki egységes lenne dolgokban. Az LMP is emberekből áll, akik hibázhatnak, és es való igaz ez a Bokros izé tényleg egy szar nyilatkozat, de ez nem bűn - legfeljebb hiba.
Az meg egyszerűen tény, hogy tényleg ökopártként gondolkodik az LMP a világról, aminek a jele ott van az EP programjukban és a legtöbb nyilatkozatban.
Én továbbra is kitartok az LMP mellett, szinte az egyedüli esélye a Magyar Parlamentnek, hogy ilyen csajok és faszik is bejutnak...

Nagy Tibi (törölt) 2010.01.10. 17:43:07

LMP aktivista vagyok, van egy kicsi rálátásom a dolgokra.

@Viktus:"Pedig ez látszik biza. Nincsenek is sehol vidéken."
Pedig vannak. Jómagam a JNSZ megyei szervezetnek segítek Karcagon.

@Wrex: Semmilyen SZDSZ-es figura nem igazolt át és nem is lehetett volna rá esélye.( A pártban csak néhány fideszes ember van, ő rájuk viszont külön "vigyáznak".)
@play_off: Majd meglátjuk. Mindenesetre nagy a bizalmatlanság egymást iránt a pártban. Mindenki valami újat akar Magyarországnak.

@Paranoid Android2: Annyira nem fontos, sz.tem, hogy humorral vagy anélkül. Ha az alapok jók, akkor befutunk. De sz.tem (mint elfogult állampolgár) jók.
süti beállítások módosítása