Összeesküvés-elméletek I.

 2009.12.08. 09:38

 

 

Amikor 15 éves koromban megépítettem az első időgépemet, csajozási céllal természetesen, nem gondoltam volna, hogy valamikor majd az országgyűlési választások előtti kampányidőszak történéseinek monitorozására fogom használni, eredeti, kétségtelenül fennköltebb célja helyett.

Természetesen az időutazással kapcsolatos paradoxonok valamelyest korlátozzák a tényanyag felhasználását, de a tér-idő topológia legújabb eredményei megengedik, hogy az önmagukban álló, kellően abszurd jelenségeket, az amúgy is virtuális terekben, nyilvánosságra hozzuk és jól megdiszkutáljuk.

 

Az alant olvasható idézett szöveg egy meg nem nevezett orgánumban (lesz) található 2010 február 7.-én.

 

„A Szili Katalin jelenség

 

Nem igazán érthetőek a MSZP vezetőinek és listavezetőjének, valamint volt miniszterelnökének keserű csalódottságot tükröző megnyilvánulásai, amelyek azután kerültek nyilvánosságra, hogy Szili Katalin bejelentette, hogy Szociáldemokrata Néppárt néven új formációt hoz létre, amely mind a 176 egyéni választókerületben állít jelöltet. Az igaz, hogy 43 esetben speciel a szocialisták kijelölt indulója, további 14 esetben pedig korábbi, de a szocialisták által újra nem indított szocialista képviselő fut neki a megmérettetésnek a Néppárt színeiben, mégsem lehet a dolgot pártszakadásnak, vagy ahogy egyes elkeseredett szocialisták nevezik pártszakításnak, nevezni a jelenséget. Az MSZP és személyesen gyurcsány ferenc (az eredetiben nagy kezdőbetűkkel) mindent megtett az elmúlt időszakban, hogy legnépszerűbb politikusát partvonalon kívül helyezze. Szili Katalin ugyanis népszerű mind a párton kívül, mind belül, ugyanakkor nem rendelkezik olyan szervezeti háttérrel, mint a kamarilla politikában kétségtelenül jártasabb párttársai. Ez azonban veszélyesebbé is teszi, mert a szocialista párt belső mozgásai mindig vezethettek volna oda, hogy a vezetőikben csalódott mocsár hangulatingadozásainak egy jó pillanatában Szili Katalint emelik pajzsukra. Szilit megalázták azzal, hogy legfőbb ellenfele, az őt közismerten gyűlölő gyurcsány ferenc (az eredetiben nagy kezdőbetűkkel), eléje került az országos listán, majd nem vettek tudomást arról, hogy milyen indokokkal iratkozott le ugyanerről a listáról.

Valljuk meg őszintén nehéz megindokolni azt, hogy az MSZP legnépszerűbb politikusa, aki a megbukott kurzus legnagyobb belső ellenfele és bírálója volt, aki jó fél éve pozicionálja kifelé magát az MSZP régi vezetői centrumából, nem kerül az országos lista második helyére, hamár nem ő vezeti azt. A bukott miniszterelnök és a visszatérő EU biztos által, valamint a párt informális elnöke által meghatározott lista, nem igazán tűnik szavazatmaximalizálónak, sőt sokkal inkább egy

gyurcsány ferenc (az eredetiben nagy kezdőbetűkkel) által fémjelzett pártalakulat reprezentánsának bizonyult az elmúlt két hónapban. Azok a szavazók, akiket az MSZP az elmúlt években lerugdalt magáról az általa követett neoliberális politikával, valamint a korrupciós ügyek ezreivel, azok ezt a kurzust, gyurcsány ferenccel (az eredetiben nagy kezdőbetűkkel) és a jelenlegi vezetéssel azonosítják. Azt várni tőlük, hogy visszazárjanak és tömegesen szavazva mentsék meg a baloldalt a katasztrófától, inkább dőreség, mint reális politikai várakozás.

Ennek a választói csoportnak a megszólítása reménnyel inkább Szili Katalintól lenne várható, különösen akkor nagy eséllyel, ha nem terheli őt olyan nyilvánvalóan a szocialista párt megbukott elitjének kényszerű jelenléte. A gyurcsányista szavazó és a kicsit is értékelvű baloldali szavazó közös kielégítése mára már szinte kizárja egymást.

Az is jól látható a részletesebb közvélemény-kutatások adataiból, hogy a gyurcsányista párt is esélyes lehet, meglehetős biztonsággal, átlépni az 5%-ot, de azt senki nem gondolta volna, hogy ezt a szerepet az MSZP-re osztják. Az is valószínűsíthető, hogy egy hiteles „szocialisták” által vezetett, tagsággal rendelkező, jól bevezetett baloldali párt, amelyről komolyan vehető, hogy nincs köze az elmúlt nyolc évhez, meglepően jó szavazatszerző képességgel rendelkezhet.

Igazából azt nem gondolta senki, hogy a „brandek” ilyetén módon kerülnek leosztásra. Több hírforrásunk szerint gyurcsány ferencen (az eredetiben nagy kezdőbetűkkel) kívül minden jelentősebb szocialista politikus gondolkodott hasonlóban, de belátták, hogy egyedül Szili Katalinnak van esélye hitelesen képviselni ezt a folyamatot. Miután gyurcsány ferenc (az eredetiben nagy kezdőbetűkkel) értelemszerűen nem volt partner egy olyan forgatókönyvhöz, amelyben nem ő játssza a főszerepet, a régi gárda, a háttérben megkezdte az egyezkedést Szilivel, azért, hogy a későbbi bizonytalan erőviszonyok miatt ne eshessenek két szék közt a pad alá.

Azzal, hogy a Néppárt gyakorlatilag 7%-os támogatottság környékén nyitott és már egy hete tematizálja a közbeszédet, valamint az, hogy az MSZP-ben gyurcsány ferencre (az eredetiben nagy kezdőbetűkkel) osztották a többiek hallgatása mellett, a Néppárt elleni támadások levezénylését, sikeresnek és megtervezettnek mutatja az akciót.

Információink szerint gyurcsány ferenc (az eredetiben nagy kezdőbetűkkel) két forgatókönyvben gondolkodott, egyrészt abban, hogy az MSZP elfoglalható a borítékolható választási kudarc után, másrészt abban, hogy ha az nem sikerül, a Fidesz kormányzás kudarca után jelenhet meg egy, csak az ő nevével fémjelzett formáció élén. Az most már jól látható, hogy azzal nem számolt, hogy igazából már senki nem érdekelt az ő túlélésében.

A folyamat nagy vesztese az MDF lehet, amely így lényegesen kevésbé számíthat a csalódott egykori baloldali szavazókra.

A Fidesz győzelmét láthatólag nem veszélyezteti ez a folyamat, de ha négy párt is átlépi az 5%-ot, némelyik esetleg jelentősen (a két baloldali formáció akár a régi MSZP-szdsz (az eredetiben nagy betűkkel) bázis döntő többségét is megszerezheti), akkor a mandátumok kétharmada nem elérhető.

Ez pedig ma a legfontosabb és legfőképpen még reális célja minden baloldali embernek.”

Címkék: mszp gyurcsány ferenc szili katalin országos lista szociáldemokrata néppárt

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr641582553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aldobói Feldob 2009.12.08. 18:18:28

mindezzel együtt szili legalább olyan szörnyű figura, mint qurcsány, csak másképpen. sajna az emberek többnyire hihetetlenül igénytelenek és nem veszik észre szili lehangoló jellemvonásait, ezért népszerű. a tömegek ízlése és ítélete már csak ilyen.

rolika 2009.12.10. 07:55:21

Én egy kicsit azért bízom az emberekben. Ezek a mostaniak annyira elrúgták a pöttyöst, hogy még egy Szili sem tud kiállni közülük. Mindegy hogy szocialista, vagy szociáldemokrata, a szótő ugyanaz.
süti beállítások módosítása