Költségvetés

 2009.11.30. 12:41

 

 

Az elmúlt 7 évben az mszp-szdsz kolaíció minden évben olyan költségvetést fogadott el, amelyről kiderült, hogy a bevételei túltervezettek és kiadásai alultervezettek. Ezen költségvetések szerkezete pedig, mindennapi tapasztalataink alapján, szintén nem szolgálta az ország érdekeit, hiszen minden létező közszolgáltatás minősége jelentősen romlott az elmúlt években.

Most mégis, azok az emberek akik az elmúlt hét alkalommal az orcánkba hazudtak a költségvetésekről, a libás, a pumás, a reformer, a színesfémkereskedő, a cenzor és társaik azt mondják, hogy higgyünk a villaépítőnek, mert ez a költségvetés olyan remek, hogy majd a választási győzelem után még a Fidesz is megköszöni nekik.

Csülök, alias (ha jól emlékszem Thomas Flower) is megmondta egy hasonló ügyben, hogy egy okos embert legfeljebb kétszer lehet becsapni. Ezek most próbálják nyolcadszor.

Erősen optimista előfeltevés, más olvasatban égbekiáltó pofátlanság, hogy azt hiszik bevesszük.

Önmagában elég néhányszáz saller útba indításához az, hogy ezek a rablók ezt bele merik mondani az arcunkba és akkor nem is beszéltünk arról, hogy e „költségvetés” nyilvánvaló célja a valószínűleg győztes Fideszt egy csődbezuhant országgal meglepni.

Ez a költségvetés a 2005-6-os trükkök megismétlése, igaz kisebb meggyőződéssel, hiszen a győzelmi esélyeik most minimálisak. De miután még nem sikerült minden ellopniuk, ha maradhatnak még egy kicsinyég biztos találnak még privatizálni valót. Mert mégiscsak világbotrány lenne, ha nem oldanák meg azt, hogy a Fidesz ne lophasson többé semmit. Ennek pedig a legjobb módja, ha nem marad nekik semmi. És ezt a célt szinte bizonyosan megvalósítják tavaszra.

A dologban csak az az aprócska veszély rejlik, hogy amikor az üres kincstárban a fasiszták csak zálogleveleket találnak, szerintem addigra már az adószedés joga is el lesz zálogosítva, valami szimpi offshore adóbérlőnek, ahogy a vakcinagyártás most, valószínűleg némileg morcosan fognak kikerülni a szabadlevegőre. És gyanítom az lesz az első ötletük, hogy ellátogatnak a boldvai, az oszkó meg számtalan egyéb elvtárs ezer négyzetmétert meghaladó kastélyszerű kuckójába és holmi vagyonnyilatkozatokat, meg adóbevallásokat fognak lobogtatni, miközben államosítják a falakon található műkincseket meg bármit amit találnak.

Csekély vigasz lesz, nekünk, hogy az államnak lesz egynéhányezer újépítésű villája, meg kb ötvenezer terepjárója és A6-osa, ha közben minket lefoglal a guberálás.

Amúgy érdekes szociológiai kérdés ez:

Aki elhiszi, hogy ez jó költségvetés, gondolom elhitte a korábbiakat is, a pótköltségvetésekkel együtt. Így utólag nem gyanús neki a dolog?

De mindegy, mert meg lesz szavazva, hiszen rendnek kell lenni.

De te is tudod, én is tudom, hogy szar.

Csak a bauer nem tudja. Igaz, ő tudta az előző hétről is.

 

Címkék: fidesz szavazás kóka szdsz költségvetés bauer oszkó msz boldvai a6 os

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr641562987

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hatalom nem tart egyben 2009.12.02. 09:30:02

Számtalanszor hallhattuk az elmúlt években a Fidesz szájából, hogy az MSzP megrögzötten ragaszkodik a hatalomhoz – csak azért mert Orbán Viktor egy intésére nem kívánt lemondani a kormányzásról. Most az MSzP megmutatta, hogy nem ragaszkodik a po...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolika 2009.12.02. 15:48:03

"a bevételei túltervezettek és kiadásai alultervezettek"

Hát igen, ez az alapprobléma.
Ki mer majd ehhez hozzányúlni? Ki meri majd bejelenteni a segélymegvonást, a brutális nyugdíjcsökkentést, a szoc. juttatások megnyírbálását?
Szerintem senki!

Paranoid Android2 2009.12.03. 11:55:15

@rolika: Szerintem baromi meglepetés érné azt a pártot, amelyik egy átmulatott éjszaka után hirtelen ötlettől vezérelve elkezdene igazat mondani. Az emberek kajálnák.
Emlékeim szerint a Fidesz is azzal tört át 89-90-ben, hogy igazat mondott. Ez szerintem most is menne.

rolika 2009.12.03. 15:19:31

@Paranoid Android2: A Fidesz most egy széles bázisú néppárt, nem biztos, hogy mindenki gyomra bevenné az igazságot. De az is elképzelhető, hogy mivel nincs hova hátrálni, és mivel meg kell magyarázni a pénzelapadást, rákényszerülnek majd.
És én ugyan nagyon utálom az ujjal mutogatást, meg a másokra hárítást, de ezeknek az országgyalázó senkiházi bolseviknövendékek esetében tapsikolnék rendesen, amint jogerős ítélettel a kezükben libasorban húznak valamelyik bv. intézménybe. Az embereket is megnyugtatná egy ilyen lépés.
süti beállítások módosítása