A Pécsi Csata II.

 2009.10.05. 13:12

Ez speciel a VÍZÉRT.

 

Volt persze első is, de annak halottait már betemette rég a szoci-szadesz koalíció által hátrahagyott számtalan akna robbanása által felvert por. A város eladott buszai, vagy a talajvizsgálat hiányából adódó 4-500 milliós plusz költség az egyik fő építkezésnél, csak szokványos tag a milliárdos stiklik monoton (növekvő) sorában, apró csetepaté csupán.

Magyarország jogállam, mint tudjuk, ami azt jelenti hungárikumként, hogy a joghézagok szövétnekét némelykor felfesleti a jogszabály egyértelműsége, kár, hogy ha véletlen így esik, akkor bizonnyal lelhető olyan paragrafus más törvényben, amely hasonló egyértelműséggel tételezi az ellenkezőt. Különösen fancsali tapasztalás még a magyar jog káoszában, hogy csak egy bizonyosság egzisztál a vizek felett, miszerint arra precedenst nem teremt az ÚR, hogy elbugázott közpénzt jogszerűen megítélve vissza kelljen  származtatni a közösbe.

Ezért különösen bátor vállalkozás, hogy az újsütetüleg jobboldali önkormányzat visszazabrálja a pécsi vízműveket saját tulajdonába. Pikáns tényecske még, hogy a jó 1995-ös évben Páva Zsolt a jelenlegi polgármester volt szintúgy a város első embere, igaz egy Fidesz-mindenki koalíció a szocik ellen jelöltjeként, amelyet aztán, mint természetellenes egyesülést a szabaddemokraták el is árultak gyorsan. Ebben az évben esett ugyanis, hogy a város hosszas előkészítés után eladta a vízmű üzemeltetési jogát (menedzsment jogok ilyesmi), egy francia megacégnek, fejlesztésekért cserébe. Az akkor már kormánypárt szocik ezerrel ott bábáskodtak az akció körül, pedig formálisan a városban ellenzékben voltak.

A víz persze nem lett olcsóbb, a Toller Laci pedig már polgármesterként össze-vissza boltolt később a franciákkal.

Hamarosan kiderült, hogy a francúzok, meg a magyar menaggerek (!) nagyok a kreatív könyvelésben, a cég ügyeiben nemhogy a város, hanem a profi könyvvizsgálók sem ismerik ki magukat, a pénz elfolydogált a cégből, mint a víz a rohadó vezetékekből (20%-os hálózati veszteség), de valahogy a szociknak nem fájt ez.

A bennfentesek szerint a Pécsi Vízmű a Pécs Holdinghoz hasonló nagyságrendű szivattyúkat működtetett a megfelelő tározók irányába és megtestesítette azt a folyamatos fenyegetést, hogy a Toller Laci és a többi demokrata bármikor elnyomhatja magát a közművagyont is a vízzel együtt a teljesen legális hátterű off shore Trianon Ltd.-nek. Ez egyébként meg is volt ígérve a fáma szerint az orális szex névadóinak.

A Páva féle csapatnak két oka is volt arra, hogy itt tenyereljen bele a szoci maffia arcába. Egyrészt itt van eldugva az egyik leghasználhatóbb, városi tulajdonban lévő mobilizálható vagyon, továbbá, a szerződéseket, amin az egész akció alapul, 95-ben sokkal jobb kondíciókkal kötötték meg, mind az később a szoci-szdsz társaság elpofátlanodásával szokás volt a privatizációs, vagy üzemeltetés átadási aktusoknál. 95-ben a korrupcióra mindig kész békagyilkosok még nem gondolták, hogy jelentéktelen összegekért a magyar politikusok simán eladják nem csak az országot, hanem a földet, a vizet és a levegőt is. Mert nyugaton, azért valamiféle hazafias érzület többnyire határt szab az országra ártalmas korrupciónak.

A vert bolsi hadak most levegő után kapkodnak, hiszen a Vízműnél nem lettek beizzítva az iratmegsemmisítők, a rohamozók hegyekben lelhették a az érdekesebbnél érdekesebb „dokumentumokat”. Ki gondolta volna, hogy egy külföldi működtető kapja az első igazi sallert Pécsett?

Még az is lehet tehát, hogy a cégfoglalás törvényes és a magyar bíróság a magyar félnek kedvező törvényhelyeket veszi figyelembe majd a perben 3-4 év múlva.

A Fidesz nem viccel.

Ki hitte volna?

 

Címkék: pécs fidesz pécsi vízmű páva zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr771428879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolika 2009.10.06. 15:15:32

Kezdetnek nem rossz ez a vídiakeménység, csak így is folytatódjon országos szinten.
Már eljutottam odáig, hogy mindegy milyen szar lesz, meg negatív országimázs megasatöbbi, de ezek a takonybuborékok vérezzenek végre.

gejzabá2 2009.10.27. 21:05:21

...má' kellene valami új, mer' mindigbeírom ezt az ennyiresenkinemlehethulye izét, ráadásul mindig el is hibázom elsőre (másodikra), oszt nem frissül soha.
süti beállítások módosítása